עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם יש לי את הלוח הנ"ל ועליו מותקן אתלון XP 2500 הלוח מאוד נחמד אבל תמיד כשאני בודק טמפרטורות - אם זה בביוס או באוורסט תמיד הטמפ' היא בסביבות ה 63-69 מעלות. כשאני מפעיל את המחשב כשהוא קר ונכנס ישר לביוס הוא מראה על טמפ' של 59 מעלות - גם לא הגיוני. מורכבת לי מערכת קירור של SPIRE היטסינק מאלומיניום עם סנפירים עבים, ומאוורר שמסתובב ב 4200 סל"ד - מהירות נשלטת ע"י הביוס. אני יודע שהטמפ' גהוהה מדי אך האם היא אמיתית או ש הלוח מזייף? עדכנתי את הביוס לגרסא הכי חדשה, יש לי 4 מאווררי מארז: קדמי שמכניס אויר וגם מקרר את ההארדיסקים, אחורי מוציא + אחורי מכניס וצדדי מוציא. כל זה לא עזר ונשאלת השאלה אפשר לעשות

• 5 תגובות
    • 545 צפיות
  2. אשמח לקבל מפרט של מערכת קירור מים שתיהיה מספיק טובה לAMD 4400 ולGeforce 7800GTX. אני גר בחו"ל, ככה שאם אפשר להמליץ על חנויות מארה"ב שמוכרות ציוד לזה. התקציב הוא בערך 150$, אם כי אני מוכן לחרוג ממנו אם יהיה כדי לעשות זאת. אני לא מתכנן לעשות OC, אבל רוצה שתיהיה מערכת יציבה ולהוציא ממנה את המירב, ככה שאולי יום אחד כן אעשה OC, בהתאם להמלצותיכם.

3. שלום!! הקירור שחשבתי להביא לכרטיס BFG 7800GTX שאני הולך להביא מחו"ל בקרוב ;D הוא BigWater של טרמלטייק שמעתי שהקירור לא מי יודע מה אבל לדעתי הוא יהיה די טוב על הכרטיס מסך !! רציתי לשאול מה אתם תגידו ? התקציב שאני מוכן להשקיע לגבי זה הוא נע סביב התקציב של הביג וואטר משהו כמו 500-700 חשבתי עליו כי זו עסקה די טובה לקחת אותה ב-500 שקל מהדובים כשהכל כבר בפנים (בלוק, משאבה ורדיאטור) אם יש לכם להציע לי משהו אחר אני אשמח לשמוע !! נ.ב. הקירור הוא לOC

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by gilad0327,

אוקיי.. עוד מעט היום הולדת ואני אמור לקבל בסיביבות ה- 1000-1300 שקל .. אני רוצה לקנות קירור מים שיקרר לי גם את המעבד. וגם את הכרטיס מסך .. מה אפשר להוציא הכי טוב בכסף הזה .. אם בכלל. או שאני ילך רק על קירור אחד מהדברים כדי לקבל קירור אפקטיבי. מה שאני צריך למערכת קירור זה רק הרדיטור והבלוק .. כי משאבה אני יכול להביא בזול ..

• 6 תגובות
    • 602 צפיות
  5. כפי שרשום בכותרת, אני מחפש איזה ערכה של HEATSINK פשוט שאפשר לקבע אותו על ה CHIPSET שכיום יש עליו רק מאורר (שאני מעוניין לסלק מסיבות הומנטריות). רציתי לדעת איפה מוכרים ואילו ערכות כאלו יש (כך שהטמפ לא תעלה יותר מדי אם בכלל וגם שהמחיר לא יהיה גבוהה). ה CHIPSET המדובר הוא VIA KT266A שאני יודע שהיו כבר דגמים שלו שפעלו רק עם HEATSINK.

• 0 תגובות
    • 431 צפיות
  6. Started by EliranB,

אני רוצה לעשות א"ק למעבד אינטל 830 החדש שאני מתכנן לקנות אבל אני לא יודע איזה גוף קירור לקנות לו האובר קלוק המתוכנן הוא 3.4 אם אפשר ... הסכום הוא גג 400 ש"ח... תודה לעוזרים שמעתי על הXP 120 שהוא טוב אבל ששמעתי שאין להשיג לו תושבת ושמעתי גם על הBigTyphoon וה Zalman CNPS7700-Cu 120MM לא יודע מה לקחת אם לקחת אחד מהם בכלל

• 1 תגובה
    • 476 צפיות
  7. תמשעו אז ככה יש לי כרטיס מסך geforce mx400 inno3d 64mb אני צריך עזרה באוברקלוק אם לעשות בכלל ? אם אפשר אם אפשר אז איך ? על הכל אני צריך עזרה כי אני לא מבין כל כך בזה תודה אחים שלי .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. :ylsuper: :ylsuper:

• 7 תגובות
    • 689 צפיות
  8. Started by The- Proffesor,

היי חברה אני חדש בפורום !!! רציתי לקבל כמה עצות על איך להשאיר את המחשב קר ואיך לעשות אותו יפה יותר(מודינג)

• 4 תגובות
    • 612 צפיות
  9. Started by keglevich,

שלום רב! יש ברשותי כרטיס מסך asus en6600gt pci חיפשתי באינרנט מדריכים לוולט מודינג לדגם הזה ולא מצאתי הייתי שמח אם מישהו יכול לעזור לי להביא לי מדריך או אפילו לבוא אליי הבייתה ולעזור לי! תודה רבה לעוזרים ולתורמים!

• 4 תגובות
    • 662 צפיות
  10. שלום לכולם. קיבלתי מאוורר של thermaltake מסוג volcano 10 האם הוא מקרר מספיק יעיל בשביל ברטון 2500 ללא אוברקלוקינג או שהוא חלש מידי? והאם הוא שקט או מרעיש, אני פשוט רוצה להחליף ערכת קירור ענקית של SPIRE שיש על המעבד והיא מרעישה מאוד.

• 5 תגובות
    • 501 צפיות
  11. אורח VAIRONIX GT-R
    Started by אורח VAIRONIX GT-R,

יש לי לוח אם ABIT NF7-S ויש בו מקום ל3 DIM שתיים מהם זה ערוץ 1 ועוד 1 מהם ערוץ 2 באחד יש לי 2 של 256 ובשתיים יש לי אחד של 512 ככה שזה יוצא מאוזן .......והחברה שלם זה PMI והתיזמון שלהם הוא 2.3.3.6 ועשיתי להם oc ל 2.2.2.5 בלי לשנות מתח האם זה בסדר שלו שניתי מתח?????

• 0 תגובות
    • 498 צפיות
  12. Started by DOR_2911,

הורדתי את הגרסאת ביוס מהאתר של MSI אבל אני לא יודע איך לעדכן.... אז מי שיכול לעזור תודה

• 8 תגובות
    • 702 צפיות
  13. שלום לכולם, בזמן האחרון המחשב החל "להיתקע" למשך 10-20 שניות בזמן הרצת משחקים כבדים. פעמיים קרה שהלוח אם ציפצף באמצע ונכבה. בדקתי באמצעות SiSoft Sandra 2005 את הביצועים וגיליתי שהטפמ' של ה PSU מגיע ל 74 מעלות, והטמפ' של הלוח אם מגיע ל 46 מעלות. המעבד גם מגיע ל 40-50 מעלות. איך שאני מבין - ספק הכוח שלי מתחמם יותר מדי ומחמם את כל המערכת ככה שהיא קורסת? המפרט: - AMD Athlon 2800+ - Gigabyte N7400-Pro2 - Geil 1 GB Dual Channel (2.5-4-4-8) - ATI 9800 SE 128 MB - SATA 80 GB - מארז די גרוע ומצוצע עם מאוורר 80'' מאחורה. - לקראת החלפה למארז מקצועי ומקורר יותר. - המלצות ??? <- [EDIT] - המערכת לא ב OC ואף פעם לא הייתה. לצורך העניין - המשחק Battlef…

• 0 תגובות
    • 514 צפיות
  14. Started by JezpeRR,

קראתי הרבה (באמת הרבה) על ה- Thermaltake BigTyphoon וה- Thermalright Xp-120 עכשיו אני בדילמה מה לקנות המחירים ממש דומים אבל בלי קשר למחיר אני רוצה לדעת למי יש עדיפות בביצועים לא מצאתי השוואה ישירה בינהם לכן אני עוד לא יודע המליצו לי בכל מקום על משהו אחר....הבנתי שהאנשים שקונים הן את זה והן את השני מרוצים אבל אני בכל זאת מחפש את זה בעל הביצועים היותר טובים אודה לכם אם תעזרו לי. תודה רבה.

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. או קיי אז ככה : AMD athlon 64 bit 3000+ 256x2 A-DATA 2.5-3-3-3CL - אין לי מושג מה זה אומר בקשר לתזמונים והמהירות היא 333 MHZ GA-K8NSC-939 and a geforce 2 gts עכשיו אני רוצה לעשות טיפה אוברקלוק רק כדי להגיע ל 2000mhz שיראה טוב על המעבד השאלה שלי היא : 1.האם אני צריך להחליף את הקרור ? הטמפ' של המעבד במאמץ אחרי 4 ימים שהוא היה פועל היא 39 מעלות וברגיל 32-34 שזה לא רע נראה לי... הקרור הוא מה שקיבלתי עם המעבד והוא לא רע בכלל נראה לי .... 2.בקשר לזכרונות הם 333MHZ האם אפשר לעשות גם להם OC ל 400 ? או שזה מוגזם מידי מזכרונות כאלו ? ועוד משהו בלוח הקודם שלי יכולתי לשנות את המכפלה ובכך להעלות את ה FSP ליותר ביצועים האם זה אפשרי גם במעבד הזה ? תודה על העזרה חברה...

• 2 תגובות
    • 479 צפיות
  16. Started by CHEN26,

שלום לחברי הפורום ברצוני לדעת העם ישנה אפשרות להתקין עוד מאוורר בעזרת לוח האם הנ"ל קניתי עוד מאוורר אך ישנה רק יציאה אחת למאוורר העם מישהו יכול לתת לי פיתרון כיצד אפשר להתקין מאוורר נוסף תודה לכולם

• 2 תגובות
    • 397 צפיות
  17. Started by Natan_Rozen,

היי שלום כרגע אני משתמש בקירור סטוק, ובתקופה החמה הזאת אני רואה שהוא לא ממש מספיק. כל פעם שאני משחק באיזה משחק כבד קופצת לי התוכנת ניטור ואומרת לי שהמעבד חורג מגבולות הטמפ' הנורמטיביות. -המחשב לא ב-OC . אני מעוניין בקירור שיתן תמורה מלאה למחיר שלו, והכי חשוב שלא ירעיש !!! אני מחפש משהו לא מרעיש שעושה את העבודה. (אם אפשר שיבוא עם משחה טרמית לא ג'נרית זה יהיה מצויין. ;D ) תודה רבה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 581 צפיות
  18. Started by shayone,

יש לי 6600GT ואני מנסה להעלות לו את הCORE SPEED למעל 570 בעיה שכל פעם שאני מנסה ומריץ את 3DMARK05 אני מתחיל לראות ירוקים מוזרים כאלה יש משהו לעשות נגד זה? אני יודע שזה לא בעיה של חום כי הוא מגיע בשיא לי85 מעלות (בדקתי בריוה טונר בזמן שהפעלתי את 3DMARK)

• 8 תגובות
    • 836 צפיות
  19. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

אז לאחר שבוס הסביר איך מסירים את המאורר מהגוף קירור הפשוט של אינטל (LGA775) פתחתי את המחשב, ניתקתי סיילנט קט אחד שסתם היה בפנים ופיזר אוויר במארז, הוצאתי את הגוף קירור מהמקום והסרתי את המאורר. בשביל לשים את הסיילנט קט הייתי צריך לאלתר, גם עם המתאם 80 מ"מ שמגיע איתו, הגוף קירור של אינטל פשוט קטן מידי. החזרתי את הגוף קירור למקום וחשבתי על אלתור. תוך כמה שניות מצאתי אחד, אזיקונים. שמתי סך הכל שניים, אחד בפינה אחד ושני בפינה האלכסונית שלו (ימין למטה ושמאל למעלה, למתעקשים) הפעלתי את המחשב והוופ הכל עבד. הבעיה הראשונה שנתקלתי בה: משום מה הסיילנט קט מסרב לעבוד במלוא המהירות, במחשב של אחי זה נותן לו עד 4000RPM, אצלי עד 2600 בערך. חבל מאוד. יכול להיות שהבעיה היא בתוכנה של אינטל…

• 1 תגובה
    • 370 צפיות
  20. Started by ilanZx,

שמעו אני ממש חדש בעסק הזה... אממ אני צריך שתגידו לי מה הכרטיס מסך שלי יכול לעשות... כאילו לכמה לעשות אותו זה הכרטיס מסך שלי : http://www.palit.com.tw/en/products/nvvga_5700le.html הוא ממש דפוק |: אז עם אתה יכולים לעזור לי ולהגיד לי איזה הגדרות מתאימות לו ... ואיך בדיוק אני יכול לעשות את זה זה יהיה נחמד... כי הסתכלתי על מדריכים אבל לא מצאתי משהו שמסביר על כרטיס מסך... ועם זה חשוב אז.. הקירור שלו זה עם מאורר וזה 256 מגה זיכרון..

• 12 תגובות
    • 628 צפיות
  21. Started by PuMbA,

מה זה OC ? ואיך התוכנה ספיד פאן speed fan בודקת טמפרטורה ?!?! מה יש חיישנים במחשב לא הבנתי ?!?!

• 2 תגובות
    • 674 צפיות
  22. Started by PuMbA,

איך אני מגדיר את התוכנה אם צריך בכלל רק תגידי לי מה ואני מסמך ב וי מה שצריך מה שלא צריך אני מוריד רק תעזרו ! תודה..... :xyxthumbs: :xyxthumbs:

• 0 תגובות
    • 544 צפיות
  23. 1. מה זה HSF ?? 2. מה זה OC ?? 3. איך אני יכול לדעת מה הטמפרטורה של המחשב שלי או של כל חלק אחר אם זה הצ'יפסט או הכרטיס מסך 4. איך אני יכול לדעת איזה BIOS יש לי ואיך אני מעדכן אותו בלי שיהרס לי המחשב 5. ואם יש איזה תוכנה קטנה כזאת שמראה לי את כל הנותונים של המחשב כמו איזה לוח אם יש לי או איזה מעבד (למרות שאם לוחצים קליק ימני על המחשב שלי אפשר לדעת) את הכל בקיצור שתראה לי את הנתונים של החלקים שלי שמעתי משהו כמו OCZ אבל לא יודע תעזרו לי... 6. מה המשחה הזאתי שאומרים שהיא מורידה טמפרטורה היא באמת עוזרת ?!?!?!? 7. ואיך אני עושה אוברקלוק למחשב אם אני צריך ?? אם זה יהרוס לי את המחשב ?? בקיצור יש לי מחשב וזה המפרט פחות או יותר : Intel Pentum 4 2.4 Ghz Graphic Card GeForce…

• 5 תגובות
    • 497 צפיות
  24. שלום רציתי לדעת אם יש לי אפשרות לקבוע את מהירות המאוורים נישאתי את התוכנה speedfan והיא לא עבדה ואמרו לי שהיא עובדת רק אם המאווררים מחוברים ישירות ללוח האם,ורק אם הלוח מאשר שינוי מתח ליצאות שלו. עכשיו המאוורים האלה באים עם המארז. אז רציתי לדעת אם יש לי אפשרות לשנות את מהירות המאווררים בדרך אחרת נ.ב אם זה משנה הלוח אם שלי זה K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E)

• 1 תגובה
    • 456 צפיות
  25. מה נישמע אחים שלי? אחרי שניסיתי הכל על המחשב החדש שלי A64 3000 939 ווינצ'סטר K8NF-9 גיגבייט 2X256 HYNIX D43 ולא הצלחתי לעשות OC נורמלי מעל 2200 גיליתי את הבעיה בפורום הזה http://www.rhcf.com/sisubb/ultimatebb.php/topic/29/58.html#000001 מיתברר שהNF3/NF4 לא אוהבים צ'יפים של HYNIX בOC ולי יש צ'יפים של HYNIX D43 ולמרות שהן מדורגים ל500+ זה לא עוזר בכלום בלוח שלי אני מרגיש ממש מבואס!!! ולא יודע מה לעשות אין לי עכשיו תקציב לזיכרונות TCCD ואני זוכר שיש כאן אנשים עם לוח ומעבד כמו שלי ושהגיעו מעל 2400 אני ישמח לדעת איזה זיכרונות יש להם באסה רציני וד.א הינה מודים ללוח שלי שמאפשרים 3.3V ~3.0V לזיכרנות http://www.rhcf.com/sisubb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=41;t=000006

• 33 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.