עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Little_AKA_Or,

לאחר הרבה מחשבות שצרות לי בזמן האחרון על קירור מים (קניית ביגווטר/השקעה במערכת חזקה/הום מייד) החלטתי לדבר עם אבא שלי וגיליתי המון דברים שלא ידעתי קודם. אבא שלי עובד עם מפעל של ברזל והוא יכול להשיג לי נחושת בקלות, מה גם שיש לו גישה למחרטה (מכרסמת) והתברר לי שאנחנו יכולים לבנות בלוק קירור הום מייד. את הבעיה שהייתה לי עם החורים בלוח פתרתי, עכשיו אני מחפש את החורים של הכרטיס מסך.. ניסיתי באתר של לידטק ולא מצאתי כלום אשמח אם תעזרו לי במציאת מיקום החורים והמרחק המדוייק ביניהם ב- 6800GT ואני לא מתכוון רק לחורים של הליבה, אלא של כל גוף הקירור המורכב עליו (אני מעוניין לבנות בלוק שיכסה את הזכרונות)

2. Started by dids22,

תראו שמתי לב עכשיו שהזכרונות שלי עובדים בבאס של 100 וזה נראה לי שוב קרה כי התקנתי את איזי טון 5 הקיצר הלכתי לאיזי טון והעלתי את זה ל 200 אבל זה לא עושה אותו על 200 כלמר כשאני יוצא מהחלון של האוברקלוק באיזיטון (נגיד בודק את הטמפ') וחוזר שוב לקטע של האוברקלוק אז הוא שוב על 100 (התמונה השניה) ובאורסט הוא גם על 100 איך אני מסדר את זה? ולמה בכלל הוא על 100 ?זה לא אמור להיות מוגדר אוטומטי בביוס? ד"א הבאתי גם תמונה עם הפרטים על הזכרונות [attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by koby058,

יש להתחשב בציטוט שנלקח מהאתר הזה "ה-MX-1 אינה מכילה מתכת ולכן אינה מעבירה חשמל, היא אף אינה נוזלת ואיננה מתאדה. על מנת להגיע לרמת ביצועים מקסימלית היה עלינו לאפשר לה 200 שעות התקשות שלאחריהם הביצועים השתפרו באופן משמעותי. כמו כן, בדיקה קצרה שערכנו העלתה כי ה-MX-1 מספקת ביצועים טובים יותר מאשר ה-Arctic Silver 5, שנחשבת כיום למובילה בתחום" http://www.hwzone.co.il/reviews.php?file=freezer6.php

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Jinjis Han,

לכל מאוררי ה 80 יש אותו CFM? פשוט עכשיו שאני קונה את המארז החדש אני מקבל איתו מאווררי לדים מוזרים חשבתי שאולי הם סתם לא יודע.. לא רשום על הנתונים שלהם מישהו יכול לעזור?

• 1 תגובה
    • 564 צפיות
  5. מישהו יכול לעזור לי אני רוצה לעשות אובר קלוק לכרטיס מסך וגם לזכרונות שלו כרטיס : Nvidia GeForce 4 MX440 64Mb אם מישהו ממליץ לי על תוכנה ואיך לעבוד איתה שימליץ שיעזור תודה אחים שלי !

• 8 תגובות
    • 628 צפיות
  6. Started by shaynet,

רציתי לדעת מה הסטפינג שלי כפי שעולה מהתמונה הזאת ואיפה אני יכול למצוא תוצאות OC של אנשים עם סטפינג דומה? [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 786 צפיות
  7. http://www.koolance.com/technical/cooling101/001.html אני התחלתי לחקור את הנושא לא מזמן . לא הבנתי למה הנוזל שמשתמשים הוא מים(יכלו להשתמש גם בשמן) ולמה נחושת כלכך חשובה ויותר טובה מאלומיניום. בחיפושי בגוגל נתקלתי באתר הזה שהסביר די טוב את הפיסיקה של קירור מים וקירור בכלל. לפי העמוד השני המים הם נוזל שמוליך חום די טוב יחסית לנוזלים אחרים וגם יכול לצבור כמות גדולה מאוד של חום(מתחממים לאט). נחושת היא מתכת שמוליכה חום מעולה אבל לא צוברת הרבה חום (מתחממת מהר).כסף קצת יותר טוב מנחושת בהעברת חום אבל המתכת יותר יקרה פי 6 . אז כעיקרון מה מערכת קירור מים עושה זה מעבירה חום מהמעבד אל המים ואז מעבירה את חום המים לרדיטור שיש לו שטח פנים גדול ( גדול יותר מכל heat sink שאפשר לשים על …

• 8 תגובות
    • 909 צפיות
  8. Started by AleXus-,

שלום. יש לי בעייה כזו. לאחר זמן מישחק או עבודה על המחשב, פתאום כול המסך ניהיה ציבעוני ולא ברור. ואני חושב שזה ביגלל שכרטיס המסך שלי מיתחמם בטרוף, אני נגתי בוא והלכה לי היד.(אני לא בטוח.) 1) מה אני צריך לעשות ? לשים קרור על כ.המסך ? (יש לי Radeon 9600XT 256MB ) 2) יש תוכנה או משהו שבודק לי את חום הכרטיס ? תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 775 צפיות
  9. Started by qpalzm,

פינקתי את הגשר הצפוני במשחת MX-1 וגם קימבנתי לו מאוורר 60mm, כל הכבלים מסודרים ומסולבים, אבל הלוח מסרב לרדת מתחת ל41 מעלות. רוב הזמן אפילו המעבד יותר קר ממנו למה?

• 0 תגובות
    • 464 צפיות
  10. מי שחושב שהBIGWATER לא עומד בלחץ .....טועה !!! הותקן בלוק קירור AQUARIUS II , הותקנו RAMSINKS של ZALMAN על הזכרונות הטמפ' עומדות על 25 מעלות למעבד 36 לכ.מסך בIDLE ו46 מעלות בFULL LOAD והתוצאות ממשיכות לעלות ....ראו : http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1061495 lipa איפה אתה ? למי שאין לו כח להכנס לקישור התוצאה כרגע עומדת על 4915 לכרטיס בודד מקורר מים ללא ARTIFACT בודד אחד !!! הגולש ...

• 74 תגובות
    • 5.3k צפיות
  11. Started by DJPOWER,

נראה לי שיש לי את הלוח הבא: http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=12&l3=33&model=184&modelmenu=1 עכשיו הוא מתאים לסלרון??(כי אם כן כנראה זה מה שיש לי) עכשיו האפשרויות אוברקלוק חסומות מישהו יודע איך מסירים את החסימה?? תודה מראש יונתן 8)

• 4 תגובות
    • 545 צפיות
  12. מה קורה חברים?.. כמו שחלקכם בטח זוכרים.. אז לפני בערך חודש הזמנתי חלקים רבים חו"ל וגם מהארץ.. המפרט בחתימה.. בכול מקרה המארז מוכן המחשב מוכן בקיצור הכול מוכן.. אני חייב להגיד שהמחשב פשוט :o :o :o בקיצור במקום לדבר יותר מדיי הינה כמה תמונות של המחשב תהנו... בקיצור כול הבדיקות הגבולות והמקסיום שאפשר להוציא מכול חלק במחשב הזה הולך להיתבצע בימים הקרובים..... תמונות יעלו. בנצים אוברקלוק לכרטיס מסך.. ולמעבד!! כמו שאתם רואים לשניהם יש גז.... חח הולך להיות מעניין... בכול מקרה נכון לעכשיו רק המעבד מחובר לגז.. והכרטיס מסך עם קרור סטוק.. לבנתיים.. מחר אני צריך לקבל עוד כרטיס של 7800 גי טי איקס גם כן של אסוס... שעליו יבוצעו כול הניסויים עם הגז וכו כוו כי הכרטיס הנוכחי הא…

• 196 תגובות
    • 14.6k צפיות
  13. שלום לכולם אוברקלוקינג כמעט אף פעם לא ניסיתי חוץ משבמחשב הקודם שלי intel 3.0 ghz עם לוח p4p800 של אסוס עשיתי ai overclock 20% בכל אופן המפרט שלי מוצג למטה.. ואני רוצה לבצע אובר קלוק למעבד.. כל אובר שאני מנסה לעשות מה ai overclock אפילו 3% המחשב עולה עם מסכים כחולים או תופעת תקיעות בווינדווס אני אישית חושב שהזכרונות שלי על הפנים אם מישהו מכיר את החברה simpletech ויכול לאשר שהיא זבל אני יוכל לדעת שזה באמת מהזיכרונות כי אם לא אני לא מבין מה מגביל אותי פה.. אגב יש לי כרטיס מסך של גיגה בייט 6600 128mb רגיל עם קירור סטוק עשיתי לו אובר קלוק 400@299 700@552 3dmark 05: 2908 גרסת דריברים: 80.40 עריכה 2: יש לביוס שלי בלוח את הגירסה: 1008 דיי חדשה.. עריכה 3…

• 33 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. יש לי זכרונות g.skill le יכולים לעבוד ב 2.5-3-3-7 ב- 275 מה"צ לא הצלחתי להגיע מעל260 -250 ( הזכרונות עוברים MEMTEST גם ב-275+ גם בTEST 5 וגם ב-8) מעל 250 הוינדוס לא עולה (מכפלה LDT =3 ) המעבד לא ב-OC !!!!! יכול להיות שהמעבד מגביל אותי ? (מפרט בחתימה) ???

• 2 תגובות
    • 640 צפיות
  15. המפרט רשום למטה, עד לפני כמה ימים לא הייתה בעייה בשום OC. לפני כמה ימים החלפתי את המארז לTHERMALTAKE SVIKING, מאז כל פעם שאני מפעיל TOAST או עושה SAVE ל BIOS המחשב מתחיל לצפצף ונכבה. בדקתי את כל הטמפ' כיבוי בBIOS ואין שום סיבה שהמחשב יכבה כהגנה על המעבד ב48 מעלות!! (הוא נוטה להכבות בטמפ הזאת). מה לעשות??????

• 8 תגובות
    • 751 צפיות
  16. Started by Evyatar,

איזה קירור יותר טוב למעבד ויקרר אותו יותר טוב ויוריד יותר את המעלות? Thermalright XP-90C for P4&K8 או Zalman CNPS7700-Cu 120MM Fan תודה לכול העוזרים

• 2 תגובות
    • 514 צפיות
  17. שלום אני רוצה לקנות זכרונות ל-oc וחשבתי על הזכרונות הנ"ל האים הם טובים לאובר קלוק תודה והתקציב שלי 800 ש"ח פתוח לעוד עצעות :http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=DRPQICL1G8&Cat2Cat1ID=1113&Cat2ID=1432 תודה רבה מראש eli asus :xyxthumbs: :xyxthumbs:

• 0 תגובות
    • 529 צפיות
  18. Started by MaStRiX,

מה הכי חשוב לOverClock? אלה הם ההצעות: 1.זיכרונות טובות. 2.קירור חזק. 3.ספק. [אני שואל את השאלה הזאת,כי ביוכלתי 700¤ לבזבז על משהו משלושת אילה בכדי להגיע לאבורקלוק כבד במיוחד.] אם אני קונה ספק,הוא עולה 530¤[לא כולל הזמנה,אגב-הדגם זה P425 משהו כזה,של אנראמקס 420W נקי..סוף סוף להחליף את "הג'ינרי שלי"] סתכלו, אם אני קונה ספק..נשאר לי 170¤.. ב170¤,אני יכול לקנות קירור חזק/נורמלי שייספק את מה שאני צריך?[כפי שכתבתי למעלה,OC כבד במיוחד.] אני חשבתי לקנות ספק ,+XP120 ומאוורר טוב של TT עם 120 מ''מ איכותי,שקט,וטוב.] אבל אין את הכסף בידיוק,ואני רוצה לקנות משהו עכשיו שיהיה לי "לבנתיים" עד שאני "יאגור" כסף ,עוד ויוכל לקנות את שאר הדברים. אם אני קונה זכרונות,[המליצו לי http://www.noacom…

• 13 תגובות
    • 926 צפיות
  19. Started by deannahum,

שלום אני לאחרונה רכשתי מחשב חדש עם מעבד Athlon 64-bit 3000+ ואני לא מעוניין לבצע שום אוברקלוקינג וכדומה... רציתי לדעת 2 דברים : א) האם הקירור Stock שמגיע עם ה-Box הוא מספיק טוב ? (מספיק כדי לגרום למעבד לעבוד בצורה תקינה וטובה) ב) במידה ואני רוצה לקנות איזשהו גוף קירור, מה מומלץ ? ובאיזה מחיר העניין כרוך ? תודה מראש לעוזרים

• 8 תגובות
    • 717 צפיות
  20. Started by shaynoy,

אוקיי אז המצב הוא כזה ,אני מתעצל לרשום מפרט מדוייק אז הכל בתמונה. השאלה לכאורה פשוטה: כרגע עוד לא הספקתי להחליף משחה בכרטיס ( 7800GTX מתוצרת ג'יגהבייט ) ואני מניח שאני אעשה את זה מחר... יש לי את הNV5 SILENCER של ה6800ULTRA ה"ישן" שלי... אני רוצה להתקין אותו על ה7800 ונראה לי שזה גם יתאים. מישהו ניסה להתקין סיילנסר של 6800 על 7800?? : אגב אני עם ספק די מעפן של TT שנותן 18A ב12V... יכול להיות שעם ספק אחר הכרטיס יגיע יותר רחוק? (למרות שגם התוצאה הזו נראית לי לא רעה ) הלוח, דרך אגב - DFI ULTRA-D 702-2 עריכה : בתמונה הCPU-Z מזייף, המתח למעבד הוא 1.616V - דרך תוכנות אחרות רואים מתח נכון. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 610 צפיות
  21. היי חבר'ה, בדיוק הזמנתי את החלקים האלה למערכת קירור מים, האם המערכת הזאת תיהיה מספיק טובה? קניתי בלוק רק למעבד, השאלה היא, האם המערכת תיהיה מספיק חזקה בישביל גם הכרטיס מסך, ואם כן, איזה בלוק מומלץ ל BFG GEFORCE 7800GTX. Swiftech CoolSleeves 500 Black Ice Xtreme II Dual 120mm Radiator Breeze Miniature Hose Clamp 7/16 in. to 25/32 in. Panaflo 120x38mm Ultra High Speed X2 Tygon 1/2in. ID 5/8in. OD Ultra Soft Vinyl Tubing Swiftech MCP655 12v DC Pump MCRES-525 Reservoir STORM Extreme Performance Universal CPU water-block HydrX Coolant Fitting: Flush or Fill T assembly for 1/2in. OD lines Fitting: 1/2in. barb to 3/8in. NPT - Part # A6-8 (set of 2) שאלה נוספת, זאת…

• 2 תגובות
    • 685 צפיות
  22. Started by Gimel,

המאוורר בכרטיס שלי רועש נורא. הכרטיס גם מתחמם. אם מישהו יודע איפה אפשר להשיג מאוורר חדש לכרטיס הזה, שיענה בבקשה. (כרטיס 9800XT שמיוצר ע"י ATI) http://www.ati.com/designpartners/media/pc/popups/r9800xtboard.asp

• 4 תגובות
    • 626 צפיות
  23. איך אני רואה בתוכנה טמפרטורות של כל חלק במחשב יענו למה שיש חיישנים מעבד כרטיס מסך וכו.. אם אפשר לעשות אובר קלוק דרכה ואם אפשר אז איך ?? תודה לכולם אוהב אותכם ! :xyxthumbs: :xyxthumbs:

• 11 תגובות
    • 790 צפיות
  24. שלום, יש לי כרטיס מסך כזה : PINE XFX 5500 128MB לא משהו אני יודע אבל לא גיימר מטורף ואני לא משחק הרבה אז אני לא צריך יותר אבל בכל זאת חשבתי למה לא לשפר אותו קצת עכשיו אני לא ממש יודע הרבה על אוברקלוקינג אז פה אתם נכנסים לתמונה אני צריך שתתנו לי טיפים המלצות איך להתחיל מה להוסיף עם איזה תוכנה להשתמש תודה.

• 17 תגובות
    • 803 צפיות
  25. Started by icebreak,

זה AMD 3000 שרץ על 2200, ה CHIPSET סביר ? מה הגבולות שלו אמורות להיות ? והשאר גם בסדר? [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 717 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.