עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by GrayFox,

מה המצב אנשים ככה עשיתי OC עבד מעולה העלה לי ב500 נקודות ב3DMARK נפלא את הOC עשיתי עם הCCC של הכרטיס ושליטה במאוורר בעזרת ATITOOLS העלתי את הכאטיס ל 662/927 רציתי לנסות להשתמש בATI TRAY TOOL במקום ATITOOLS ומאז צרות לא מצא חן בעיני אז מחקתי אותו ואז בCCC לא רואים MEMORY ו CORE של הכרטיס טוב התקנתי DRIVER מחדש ומאז אני לא מצליח לעשות OC אני יכול לדפוק OC הרבה יותר מטורף ממקודם ו זה לא ידגדג את הרטיס מישהו נתקל בזה פעם אני חייב עזרה כי נהנתי יותר מידי כשהOC פעל תודה

• 0 תגובות
    • 495 צפיות
  2. לפנות בוקר טוב, היום החלטתי לנסות לצאת למסע אוברקלוקינג וניסיונות קל עם המעבד שלי, Athlon TBird 1100 עם סטפינג מוזר ולא מוכר בשם AXIAR משבוע 19. כמובן שפתחתי את המכפלה והורדתי אותה והעלתי לי לאט לאט את ה-FSB, הגעתי עד ל-128FSB ואז החלו בעיות אי יציבות רעות מאוד שלא איפשרו אפילו להריץ 3DMark עד הסוף. החלטתי להוריד עוד קצת את המכפלה אך זה לא עזר ולא משנה איזה מכפלה שמתי לא הצלחתי בשום צורה להשיג יציבות ב-128. מיותר כמובן לציין שהעלתי את המטח עד הסוף (1.85V) והחום לא שיחק פה תפקיד גדול מכיון שפירקתי את המחשב והוא ישב לי על המיטה עם מאוורר מכוון עליו וחדר ממוזג והטמפ' עמדה על 56 ב-Full Load. השאלה שלי היא האם Burn In קטן למעבד יעזור פה להגיע ל-133 ביציבות? בנתיים התחלתי קצת ב…

• 0 תגובות
    • 505 צפיות
  3. Started by Y.k,

אני צריך המלצה למאוורר שלא יחרוג מ 200 שקל .. עדיף פחות אפילו .. שיעשה רעש כמו פיל דוהר .. רק שיקרר .. למה גם ככה אני ישן עם מוזיקה ..אז חפיף

• 1 תגובה
    • 610 צפיות
  4. התקנתי ושיחקתי עם זה קצת. עשיתי Find max core, ואני חושב שזה שינה את המהירות של הליבה. זה באמת שינה משהו? הכרטיס נשאר באוברקלוק גם אחרי שאני סוגר את התוכנה? תודה!

• 6 תגובות
    • 589 צפיות
  5. יש לי לוח אם EPOX MF4 J3 וזכרונות OCZ 800Mz 2G GOLDEDITION לוח אם כתוב שהוא לא תומך יותר מ 800Mhz בזיכרונות אם עשיתי לזכרונות OC ל 1043 אז זה באמת יעבוד על כזה מהירות?

• 9 תגובות
    • 646 צפיות
  6. Started by hck,

דיפדפתי קצת בביקורת, והגעתי לדף הזה ~~**~~. למה לשלם כל כך הרבה על מעבדים תותחים כשיש OC ;D ? 2.8C@3.7 A-DATA 500MHz 1:1 + PAT אתם תשפטו: . [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 1 תגובה
    • 486 צפיות
  7. אני רוצה לשנות את הפתיחה בגלל ציטוט יפה שנכתב בפורום (שוב תודה ל SHIBBY15 ) : "אני יודע שהרבה חברה רוצים לדעת "לאן אני יכול להגיע בOC??? " אבל אני מזכיר פה לכולם שאין פה אפילו מגדת עתידות אחת!! אנכנו לא יכולים לשפוך קפה על הלוח ולדעת לאן המערכת תגיע. להתיעצויות ראשוניות תבואו חופשי אבל לשאול כל הזמן מחדש לאן אני יכול להגיע זה סתם ספאם. תנסו ותגידו לנו!" אכן נסו ותגלו כמה אפשר להגיע ! טוב החלטתי לפתוח דיון זה בכדי לעזור לאנשים לתכנן מראש את המערכת שלהם לאובר קלוק (אפילו קטן ) עם סיכוי כמה שפחות להתקע בגלל רכיב אחד דפוק ! נתחיל במערכות AMD : 1 : מעבד לפי תקציב! א. AXP1700/1800+ , אלו מעבדים שאין לאף לוח בעייה לשנות את המכפלתם, כמו כן יש פוטנציאל למהירויות באס גבוהות (…

• 12 תגובות
    • 16.9k צפיות
  8. ומתי להפסיק לפני שאני שורף אותו כליל? האם יש אחוזים מסוימים בהם מותר לעלות? או שפשוט תוכלו להגיד לי אתם עד מתי הנה הנתונים: Memory clock: 333Mhz Engine clock: 249.75Mhz תודה

• 4 תגובות
    • 497 צפיות
  9. שלום לכולם ברשותי מארז של טרמלטק עם מערכת קירור מים ( טאי צ'י) הוספתי גם בלוק קירור מים לכרטיס מסך ומיכל מים יותר גדול המערכת שמותקנת כרגע במארז היא: לוח אם: אסוס P4S800 מעבד: אינטל 2.8 HT זיכרון: 1ג'יגה בשני סלוטים של 512 400 MHZ כרטיס מסך ATI9550 כרגע נתוני הטמפרטורה הם כאלו: אסוס פרוב מראה מעבד בעבודה רגילה עומד על 11 מעלות צלסיוס ובמאמץ אחרי 12 שעות של פריים 95 המעבד מגיע ל19 מעלות הלוח עומד על 14 מעלות בעבודה רגילה ו21 מעלות במאמץ אותם נתונים פלוס מינוס שתיים שלוש מעלות נקראו בסנדרה באוורסט ובביוס עצמו אני מניח שהטמפרטורות האלו שגויות כי הטמפרטורה בחדר היא יותר גבוהה אבל עדיין בבדיקות שעשיתי בלי הקירור מים עם קירור אויר רגיל המעבד עבד על 35 מעלות בעבודה רגילה ועב…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. קירור ל-Q6600 - LGA775 מפלונטר , לשימוש רגיל - איזה הכי משתלם ? עדיף שלא יעבור את ה-100 ש"ח ושיהיה שקט , אם אפשר . תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Aqualung,

ניסרתי היטסינק של פנטיום ישן ל8 חתיכות ואני רוצה להדביק אותן על הזכרונות של הכרטיס מסך. הדבק הטרמי היחיד שמצאתי הוא Adhesive של TT שעולה 100 שקל וזה סכום שאני לא מתכוון להוציא על זה. אתם יודעים אם אפשר להשיג דבק טרמי זול יותר או מדבקות טרמיות?

• 1 תגובה
    • 586 צפיות
  12. שלום, אני שוקל לקנות את קירור הזיכרון Thermaltake CYCLO CL-R0023: אתר היצרן: http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1306&ID=1605 באתר היצרן כתוב שזה מתאים ל-DDR,DDR2. לא כתוב לגבי DDR3 (יש לי Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 - וזה 3 סטיקים) באתרים שונים שניתן לרכוש בהם את זה כתוב בחלקם DDR,DDR2,DDR3. ייתכן וזה אכן תואם ל-DDR2 ולא כתוב זאת באתר היצרן כי הקירור יצא לפני שיצא לשוק DDR3 ואלו שכתבו שזה תואם כנראה ניסו אותו. עכשיו אני מעוניין לרכוש אותו אבל לא יודע אם הוא באמת תואם DDR3. יש כאן מישהו שיודע שזה אכן תואם ל-DDR3 כמו שיש לי? האם לדעתכם קירור כזה מומלץ לזיכרון? אם לא, על מה אתם ממליצים? ודבר אחרון, איך הזיכרון בדיוק מחובר? נראה כאילו שז…

• 4 תגובות
    • 685 צפיות
  13. קניתי ROG-STRIX-Z390-H-GAMING לפני כשלוש שנים ובניתי מערכת מואצת ל 4.6 עם i7-9700K. המחשב כמעט לא שימש לעבודה אלא להורדות 24/7 ומדי פעם להמרות ווידאו האסוס לא ממש הוכיח אמינות, ה M2 הפסיק לפעול לפני כשנה ואני לא מצליח לייצר RAID בביוס. בחודש האחרון הפסקתי לעבוד איתו והוא היה כבוי רוב הזמן. עכשיו כשאני מדליק אותו בימים האחרונים לוקח לו 10 דקות לעלות לווינדוס וכבר נפל לי פעמיים מ BSD... אפשר המלצה ללוח אם מתאים להאצה שיתמוך ב 9700K עם זיכרון DDR4? מעדיף לא של אסוס

14. Started by zippobuyer1,

אני רוצה לעשות את המצב הזה http://rotter.net/User_files/nor/3e0c800657d17e45.jpg אבל המצב שיש לי כרגע הוא כזה http://rotter.net/User_files/nor/3e0c809a5bfc7450.gif אז כדאי לי להוריד את המאוורר האחורי שמוציא אוויר כי זה יהרוס את הסירקולציה או שעדיף להשאיר את העניינים כמו שהם + המאווררים החדשים במקומות המתאימים בנוסף אם למישה יש רעיונות זהו מארז MID TOWER ויש כבר אחד מקדימה מכניס ומאחורה מוציא! תודה, אלעד

• 30 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by chen31,

ברשותי מסך LCD 2X20 וקניתי אותו עם תאורה עכשיו השאלה שלי היא: אחרי שחיברתי הכול כמו במדריך שיש כאן התאורה תפעל או שאני צריך לחבר גם חוטים לאיפה שרשום במעגל LED+ וLED- ?

• 2 תגובות
    • 583 צפיות
  16. Started by LORIANTA,

אהלן המעבד שלי (E8400) מקבל 1.38V אולם לפי CPUZ כל פעם שאני מפעיל תוכנה ש"מעמיסה" עליו אני רואה שהמתח יורד ל1.30 שמעתי על מונח שנקרא VDROP מישהו שמע על דבר כזה? כאשר המעבד בנוחה המתח חוזר ל1.38 השאלה היא האם אני יכול להעלות עוד הרבה את המתח או שאין להתחשב בVDROP? (טמפ 60 מעלות INTEL BURN TEST )

• 2 תגובות
    • 665 צפיות
  17. שלום, רכשתי מחשב שלם בדגש על כך שיהיה שקט ככל האפשר. הקפדתי על כל רכיבים וכנראה ששכחתי לוודא שהקירור לכרטיס המסך יהיה שקט. הכרטיס הוא: GIGABYTE nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe והמאוורר שלו מרעיש יחסית את המחשב. האם קיימת אפשרות להחליף אותו לקירור פאסיבי או למאוורר שקט יותר? תודה.

• 22 תגובות
    • 2.8k צפיות
  18. היי, אני מצליח להגיע עם ה 5820K שלי ל 4200 MHZ במתח של 1.28. לפי שיטוט באינטרנט אנשים מגיעים אפילו ל 4500 במתח נמוך יותר. כל ההגדרות בביוס על AUTO חוץ מהמתח והמכפלה. המעבד במנוחה על 36 ובמאמץ על 68. קירור 110 CROSAIR זיכרון 2400 הגדרות XMP מצד שני חשבתי לעצמי גם ככה הוא חיה מבחינת מהירות אז אולי עדיף להישאר ככה ולנסות לעבוד על הורדת המתח? שאלה שניה ...שמתי לב שהמכפלה יורדת בחזרה מ 42 ל 12 שאין משהו רץ אבל המתח נשאר על 1.28 קבוע איך מגדירים בביוס שגם המתח יירד או שיישאר קבוע על 1.28? תודה רבה לכם!

• 1 תגובה
    • 5.1k צפיות
  19. אז ככה יש לי GeForce 4 Mx440 גרוע...כבר הרבה זמן בכל מקרה עשיתי לו אוברקלוק שעכשיו הוא נמצא ליבה 325 זיכרון 475 וזה בלי קירור לזיכרון ורק הוספתי קריסטל אורב במקום מה שהיה שם שהיה דיי זבל...יש לי מארז דיי מאוורר ואני רוצה להגיע עוד יותר רחוק בקטע הזה אפילו עד שהכרטיס עצמו ממש יראה איך אומרים את המוות בעיניים...התכנון הוא להצמיד היטסינק טוב ולשים עליו מאוור של וואנטק רועש Tornado עם דחיפת אוויר שהייתי מכנה עצבנית למאוורר 80 מ"מ שהיא 84CFM עזבו את הרעש הוא לא מעניין אותי אבל אני פשוט לא יודע איזה היטסינק להשתמש מה יהיה הכי מתאים לגוף הכרטיס של VisionTek GeForce4 Mx440...וכמובן משהו שמאוורר 80 גדול יכול להתישב עליו, איך שאתם ממליצים לי ואומרים לי שבהחלט יש דרך להתקין אני משם …

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. שלום הזמנתי http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=22&data=2&disc עם איזה משחה הוא מגיע?

• 9 תגובות
    • 538 צפיות
  21. ATHLON XP 1700+ - TBRED B EPOX 8K9A 256MB TwinMos DDR333 מה דעתכם? עריכה: כמעט שכחתי - VOLCANO 7 HSF ... וד"א, מה ההבדל בין 8K9A ל 8K9AI ?

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by TheSas,

יש לי מאוורר למעבד ZALMAN CNPS9500 SI עם 3 פינים (בקרת מתח בלבד?). הלוח אם הוא GA-B75M-D3H rev. 1.1 עם חיבור 4 פינים למאוורר מעבד (בקרת PWM בלבד, כנראה). המאוורר עובד ב100% כל הזמן, 2600 סל"ד והוא הרכיב הכי רועש במארז. זה התחיל לשגע אותי בזמן האחרון וזה גם בטח לא תורם לאורך החיים שלו. יש לי את המחשב שנתיים, הוא תמיד היה רועש ברמה הזאת. האם יש לי דרך לנצל את בקרת הPWM למאוורר הזה? (כדי לשלוט בו בתוכנה) למשל, האם קיים רכיב שממיר בקרת PWM לרמות מתח ועדיין מאפשר ניטור של סל"ד על ידי לוח האם? לא קיבלתי עם הקירור את ה- Fan Mate 2 של זלמן, אבל אם אין אופציה טובה יותר אני אקנה בקר ידני. חיפשתי בחנויות הרגילות המומלצות בפורום ולא מצאתי אף אחת שמוכרת אותו. כן מצאתי מישהו באיביי שמ…

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by SweeT_EviL,

רשום באתר שלו שהוא 103 והמאוור 25 אז הגובה הכולל שלו זה 103 או 128(103+25) http://www.thermaltakeusa.com/product/cooler/retail/cl-p0114/cl-p0114.asp תראו למטה עריכה: והוא יכנס למארז משהו דומה לזה http://ksp.co.il/hmain.php?uin=2806

• 6 תגובות
    • 564 צפיות
  24. Started by Skippy,

שלום יש לי מאוורר 120 מ"מ עם חיבור מולקס (לספק כוח) הבעיה היא שהוא מסתובב מהר מידי - מרעיש השאלה היא כזאת: איך אני יכול להפחית את המתח שהוא מקבל או לחילופין לגרום לו להסתובב יותר לאט?.. תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 466 צפיות
  25. Started by 301289,

אני רוצה שתמליצו לי על קירור למעבד שלי (AMD) מחנות KSP או כל חנות מראשון לציון.. מחיר מקסימלי הוא 150 שח ועוד שאלה זה נכון שאם המעבד יותר רק המחשב יהיה יותר מהיר?[br]פורסם בתאריך: 29.04.2010 בשעה 21:14:57 ועוד משהו...כדי לבחור קירור הכי טוב על מה אני צריך להתכל למפרט שלו?*לפי מה בוחרים קירור טוב? תו8דה לעוזרים AMD 64X2 5000+

• 5 תגובות
    • 944 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.