אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
מדובר במסך 15" ישן מאוד שעדיין עובד אבל מאוד לא בריא לעיניים. תזרקו לי כל רעיון שיש לכם למודינג. לא משנה כמה טפשי הוא נשמע לכם תודה
-
- 29 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
Okay, I have an Abit NF7 with two 256MB XMS CL2 PC3200 memory sticks... My friend has an Epox 8RAD+ with one 512MB XMS CL2 PC3200 PRO memory stick... I tried overclocking the FSB at my computer (AXP2500), when the multiplier is 10... I can't seem to get it right and my windows doens't work.. or i even have to CMOS reset.. yet my friend can easily overclock (well actually i did it for him) his memory, and so far he's at 10x220 (didn't try further). Could it be the dual DDR that stops me? or is it something else? I want to reach 2300mhz with at least a bit overclocked FSB, because I want more performance out of my DDR. I'm, positive my CPU can reach 2300mhz, because right n…
-
- 4 תגובות
- 691 צפיות
-
-
מה הטמפ' המומלצת לדיסק הקשיח? יש לי את התוכנה HDDlife pro והיא כותבת לי שהטמפ' שלו היא 39 מעלות צלזיוס.. זה בסדר? דניאל.
-
- 4 תגובות
- 609 צפיות
-
-
אמרו לי שזה אפשרי אבל צריך לעשות משהו אם איזה עיפרון על השבב של הnF4 זה נכון? ואם כן אפשר הסבר קצר איך לעשות את זה? ואיך לדעת אם התהליך הצליח. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 540 צפיות
-
-
יש לי ווניס 3200+, ובזמן האחרון הוא די חם - 38 מעלות ב IDLE.... (מצד שני גם ב EVEREST רשום שהסל"ד של הביג טייפון הוא 700 וקצת.... יש מצב שהוא נדפק ?) בשביל לבדוק אם הביג טייפון נדפק או לא, אני מניח שאני אצטרך לפרק אותו לגמרי ואז אני אהיה בכל מקרה חייב משחה לפני שאני מחזיר אותו (נכון ?) אף פעם לא עשיתי כזה דבר האמת, ואני מחפש המלצות למשחה (מבעלי נסיון, שמרחו על ווניס והרגישו שיפור ניכר) ומדריך למריחה נכונה (אני יודע שיש כזה באתר, וראיתי אותו, אבל אולי יש אחד חדש יותר ? שמתאים למעבדים של היום ?) כמו כן, טיפים על מה בדיוק לבדוק בטייפון כשאני מוציא אותו תודה
-
- 2 תגובות
- 491 צפיות
-
-
מזה כמה שנים שאני משתמש באותו מחשב. בו יש לוח אם 945 של אינטל. בהתחלה היה לי celeron 2.53 ועכשיו יש לי pentium 530 - 3Ghz. לאורך כל השנים הטמפ' שהמחשב הראה היו גבוהות מהטמפרטורות שמדברים עליהן ברשת. כיוון שאני רכשתי לסבא ולידיד שני מחשבים זהים לשלי, האחד עם סלרון והשני עם פנטיום, אני יודע שגם אצליהם הטמפרטורות גבוהות (55-65 למעבד ו-45-55 לחיישן internal), כך שזה לא בעיה מסוימת עם הלוח אם שלי. הרבה זמן זה הטריד אותי ולבסוף הוספתי מאוורר(40*40) על הנורט'ברידג' באופן פירטי לחלוטין, התוצאה היתה מדהימה, טמפ' המעבד צנחה בכ-4 מעלות גם במצב מנוחה וגם בעומס וגם טמפ' החיישן אינטרנל צנחה בכ-8 מע'. לאחרונה רכשתי קצת דברים כדי לשדרג את המחשב ובדרך החלטתי להשקיע קצת בפתרונות קירור. כיו…
-
- 4 תגובות
- 731 צפיות
-
-
טוב אמרתי לעצמי, עם קירור לא מתקמצנים, פעם במחשב קונים אותו אז אני אקנה את הכי טוב (או כמעט הכי טוב) שיש. הבחירה: Thermalright SLK-900A Delta 80mm FAN With Zalman FanMate Nanotherm XTC Thermal Compound אחרי כמעט 24 שעות : המאורר דלתא שידוע בכמות הרעש שלו נמצא על מחצית ממהירותו ולא ניתן לשמיעה: IDLE- 26.5C LOAD- 28C המעלות בload נמדדו אחרי מאמץ של חצי שעה בפריים 95. המעלות נכונות ל: AXP 1800+ DLT3C @ 2205Mhz Vcore- 1.675v מחר אני יתחיל את הOC הרציני נראה כמה אני יקבל.
-
- 48 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי לוח אם ga-k8nf-9 מעבד אטלון 64 3000+ סוקט 939 כרגע הוא עובד במהירות FSB 200*9 אני רוצה לעשות אוברקלוקינג למהירות הכי גבוהה שאפשר איזה קירור אתם ממליצים? תודה לעונים
-
- 3 תגובות
- 542 צפיות
-
-
רציתי לדעת לכמה אני אוכל להגיע עם ה BT VX עם כל אחד מהם אין צורך להוסיף שזו הולכת להיות הפעם הראשונה שאני הולך לעשות OC. כמו כן אם אתם חושבים שכדאי לי להשתמש בקירור אחר? ואם כן איזה. מכיוון שזה הולך להיות הOC הראשון שלי ככה שאם יש משהו שאני צריך לדעת אני אשמח שתספרו לי. קראתי שעם קירור מים אני אוכל להגיע לתוצאות יותר טובות וחבר המליץ לי על ה Reserator1 V2l של זלמן אבל נראה לי שאני אסתבך איתו. לוח אם: ASUS P5W DH DELUXE זיכרון: G.SKILL 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1000 4-4-4-5
-
- 10 תגובות
- 843 צפיות
-
-
אז ככה אחרי שאבנתי שהלוח שלי מזייף טמפרטורות. החלטתי שאני רוצה ליראות למה הוא מסוגל. אינה המיפרט שיש לי עכשיו. ואני צריך נוסחה לOC טוב ויציב. מעבד-E2180 2.0GHZ 1MB S775 לוח אם-Gigabyte 945GCM-S2L זיכרונות- Kingston DDR2 667MHZ 1GB CL5 ספק כוח-500W ג'אנרי קירור למעבד-AC FREEZER 7 אני מעדיף נוסחה של הOC הכי גבוה שהצליחו להגיע עם הלוח הזה
-
- 0 תגובות
- 451 צפיות
-
-
שלום משום מה כשאני עושה OC ל 2800MHz אני מקבל בסופר פיי 59 שניות (1MB) כשאני מתקדם ומגיע ל2900MHz פתאום אני מתחיל לקבל תוצאות של 1:00 ו 1:02 עכשיו חוץ מזה הגעתי ל 2920MHz ואני לא מצליח עוד.. הווינדוס פשוט לא עולה בבאס גדול מ146 יש לי אפשרות בביוס שנקראת Frequency/Voltage Control אבל כשאני נכנס יש לי רק אפשרות לשנות את הבאס והיחס בין המעבד לזכרונות.. אין כלום על מתח למה זה ככה? (המפרט בחתימה!)
-
- 0 תגובות
- 468 צפיות
-
-
אני היתי רוצה לדעת דבר ראשון אם זה מה שאתם קוראים לו heatsink ואם אני צריך להוסיף לזה מאוור או שזה מקרר לבד? אני יודע שזה שאלה מטומתמת אבל אני לא מבין נגרוש כשזה מגיע לקירור
-
- 4 תגובות
- 674 צפיות
-
-
היי חברה. קיצר אני עוד מאט מזמין XSPC RASA 750 אבל אני לא יודע איזה רדיאטור לקחת. יש את RS240 ויש את RS360. עכשיו יש לי מארז HEC 66RC. הרדיאטור של ה 120X2 ניכנס מקדימה מצויין. ה3X120 אני לא בטוח הוא 397 מ"מ... וגם אני לא יודע אם יש מספיק גובה בתוך המארז אין לי איך לבדוק. אבל בכל מיקרה אני יצטרך להוציא ת צורס דיסקים מחוץ למארז עם ה 3X120. השאלה גם אם יש כזה הבדל גדול?(בין ה 120X2 לבין 120X3) תודה!
-
- 1 תגובה
- 992 צפיות
-
-
לפני בערך שבוע קיבלתי בונג מקרטון עבה במיוחד וידעתי שאשתמש בו עבור משהו למחשב. חשבתי וחשבתי, שאלתי את אבי אם הוא עובד עם קרח יבש בעבודה (מסתבר שכן!). האמת שבהתחלה שאלתי אותו על חנקן נוזלי אבל התברר לי מאוחר יותר שצריך אישורים מיוחדים ובעיקר פרוטקציות בממשלה כדי לקנות ולהשתמש בחנקן נוזלי עקב קורו הרב והסכנות הטמונות בשימושו. אבי השיג לי כתובת של מפעל לייצור קרח יבש בראשל"צ ואני הולך לשם בקרוב (חופשת פורים). את גוש הקרח היבש הראשון אני כנראה אקבל כבר מחר, כי אבי מביא לי מעבודתו. מד טמפ' אקנה בקרוב וכבר תכננתי הכל וביצעתי 99% (הכל חוץ מבאמת לשים קרח יבש בפנים). אחר כך ביקשתי משחה טרמית ואבי הביא לי את הטובה ביותר בשוק (ThermaSil, אם זה מוכר למישהו). להפתעתי הרבה, המשקל נטו ש…
-
- 7 תגובות
- 643 צפיות
-
-
לפני שבועיים בערך אמרתי שאני אעשה את זה, קצת התעכבתי אבל היו היה לי קצת זמן והרכבתי את הסיילנסר, הפירוק + ההרכבה לקחו לי לא יותר מ10 דקות... והתוצאות לפניכם: הטמפרטורה במצב מנוחה : 40 מעלות. במצב מאמץ: לא עובר את ה55 מעלות (עם מארז פתוח במאמץ זה לא עובר את ה48 מעלות!) תמונות: הקונקטור של החשמל לא מתאים, אז אני מחבר אותו לקונקטור בלוח-אם עם מתאם מאולתר. מאחורה הייתי צריך לחבר חזרה את הברזל שמקרר את הזכרונות מאחורה, פשוט חיברתי אותו עם ברגים של ספק בינתיים הצלחתי להגיע ל9009 נקודות ב3DMARK 2005 : http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1125196 אולי כשאני אחזור לOC למעבד וללוח זה ישפיע לטובה על התוצאה ( גם שיפור קטן יתקבל בברכה )
-
- 5 תגובות
- 828 צפיות
-
-
עשיתי OC למעבד E-4500 2.2 GHZ ולצערי היום שחם אש בחוץ הטמפרטורות שלי גבוהות מדי 68 בערך במאמץ ואז נוצר לי מסך כחול (בדקתי את הנושא) לכן אני מחפש קירור יותר חזק מ-ARTIC COOLING שיהיה לו עוצמה חזקה גם בחום שכזה ולא יהיה לי בעייה עם טמפרטורות גבוהות ד"א : ה OC הוא ממהירות 2.2 למהירות 3.0 GHZ המפרט שלי הוא: לוח: GIGABYTE P35 DS3L מעבד: CORE 2 E4500 2.2GHZ קירור למעבד: ARTIC COOLING PRO FREEZER 7 זיכרון : G.SKILL 4.4.4.12 2V 2048 MB כרטיס מסך: TWINTEC 8800GT 512M דיסק קשיח: WESTON DIGITAL 320 GB ספק כח: PC POWER & COOLING SILENCER 470W מארז: NZXT ALPHA אשמח לשמוע על קירורים שהטמרפטורות נמוכות ביותר אחרי ה- OC
-
- 6 תגובות
- 680 צפיות
-
-
יש לי מעבד 2.4C עכשיו עלילי קירור של וואנטק (Aeroflow) עם ארטיק סילבר 3 וכרגע בימים אלו המעבד שלי במצב לא יודע איך להגדיר (איי סי קיו פועל מדיה פלייר...) עומד על משהו כמו45-47 מעלות! אני לא רוצה לחשוב אפילו לכמה זה מגיע כאשר אני מפעיל משחק ! זה טמפ' ממש גבוהות. יש לי מארז 6A19 עם 120 קדמי של וואנטק סטליט' ו120 אחורי שמגיע עם המארז. אם זה משנה יש לי לוח של אביט IC7 שמעתי שהם מודדים את הטמפ' גבוהה יותר, יש בזה אמת? בכל אופן מה אני עושה כדי לקרר?? המון תודה לכל המגיבים!
-
- 31 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
כפי שאתם רואים יש לי 2 E6600... האחד עם קירור סטוק, עומר על 32 מעלות במנוחה, והשני עם נינגה עם 38 מנוחה, איך ייתכן ??? ניסית לשים משחה מחדש, יש לי את הזלמן STG1 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_349&products_id=14460 מה זה יכול להיות ????
-
- 56 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
טוב....בחיים לא עשיתי אוברקלוק ויש לי מחשב חדש שקיבלתי רק לפי כמה ימים...עם הלוח אם קיבלתי דיסק של תוכנה שנקראת EasyTune 5.0 של ג'יגהבייט. התקנתי אותה וראיתי שזאת תוכנה שעושים איתה אוברקלוק...אז סתם בשביל הניסיון ניסתי להעלות את המעבד ב- 7% יותר ווואלה זה העלה לי ועכשיו זה יושב על 3.2 GHZ המעבד הוא Pentium D 830 3.0 יש עליו קירור Big Typhoon. עכשיו משום מה שהעליתי ת'אחוזים...זה גם העלה לי את המהירות של הזיכרון ואת כל המערכת בקיצור.... עכשיו אני רוצה לדעת איזה תוכנה אני צריך להריץ בשביל לבדוק שהאוברקלוק בריא לכל החלקים שזה עשה...שזה לא יעשה לי בעיות. ד"א המעלות של המעבד זה כרגע 38C. תמונות:
-
- 1 תגובה
- 515 צפיות
-
-
יש לי Q6600 - עם אוורור אוריגינל של אינטל בהמתנה היה כ 56-58 מעלות. במאמץ של רנדור 3DS MAX - הי עולה ל 71-72 מעלות. החלפתי קירור למעבד ל- - Arctic-Cooling Highend Low Noise (775) Freezer 7 Pro אבל משום מה הוא הטמפרטורה נשארה אותו הדבר ב"המתנה" ובמאמץ. המארז הוא מארז טוב של COPUCASE 019 ויש לו מאוורררים טובים ואוורור טוב מסביב. אשמח לדעות המלצות.
-
- 0 תגובות
- 797 צפיות
-
-
עשיתי בדיקות עם S&M והכל יציב, המעבד מגיע לטמפ' של כ-60 מעלות ב-100% העמסה. אני מתייעץ איתכם, המיקצועיים ממני, שווה להמשיך עד 4GHZ? ובכלל אפשר לעשות את זה בלי להמהיר את הזיכורנות? אני כרגע על FSB של 400MHZ עם מכפלה של 9, הזיכרונות על 800MHZ. ועכשיו לשאלת הבונוס: יש לי לוח-אם של ג'יגה-בייט P45-DS3 ושמתי לב שבמנוחה הוא מוריד את המכפלה ל-6 מה שמוריד את המהירות ל2.6GHZ אפשר לבטל את זה? יש לזה יתרונות? נ.ב. אולי חשוב לציין שהזיכרונות הם CL5 של מושקין 800MHZ.
-
- 1 תגובה
- 477 צפיות
-
-
אני עובד על הפנטיום 4 שלי רגיל, בלי קירור מיוחד ובלי אוברקלוקינג. בתנאים של סתם לגלוש הוא מגיע לכ57 מעלות, וכשפותחים התקנה או משחק, הוא מגיע ל 78-79. זה נורמלי? אם כן אז יופי, תנעלו את זה או תמחקו. אם לא תאמרו משו
-
- 9 תגובות
- 736 צפיות
-
-
ובאיזה קירור השתמשו ?
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הנה המפרט amd 64 3200+ albatron k8x800 pro 512 ddr400 עם צלעות קירור ati radeon 9800 pro 128 מארז supertalent עם 5 מאוררים ספק hec 475 2 fan סך הכל 9 מאוררים (5 במארז, 1 מעבד, 1 כרטיס מסך ו2 בספק) רציתי לדעת מה האפשרויות שלי לoc? אם בכלל וגם מהם הטמפ' הטובות למעבד שיל במנוכה ובעבודה ומתי כדאי להתחיל לדאוג כרגעי אני משתמש בתוכנה aida 32 וזה מראה יל בדרך כלל 28 - 32 בלוח ו35 עד הכי גבוה שהיה 44 במעבד. זהבסדר? אמרתי לו לתת לי אזהרה כשהוא מגיע ל50 (בביוס) ועד עכשיו לא אראה לי. ושיחקתי והכל. על כמה לשים את האזהרה? ואם כדאי לעשות oc לכרטיס מסך או רק בעתיד? ומה דעתכם על המפרט - לא קשור כל כך אבל עדיין
-
- 6 תגובות
- 617 צפיות
-
-
תקשיבו אני מתכנן לעשות אוברקלוק ל- RADEON 9600 XT (ואולי סתם בא לי לקרר אותו.. ) ואני צריך את העזרה שלכם בבחירת גוף קירור, שקט יחסית, מצד שני שיעשה את העבודה כמובן... ;D מקווה שתוכלו לעזור ותודה!
-
- 4 תגובות
- 583 צפיות
-