עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. הוא עובר את השלב הראשוני של הביוס עבד לי יפה דווקא על 166 X 9 230 6-3-3-2 2-2-2 6 לא עובד לי משום מה מישהו יודע למה ? פתאום אני מקבל את ה NVIDIA RAID IDE DETECTING ARRAY..." ולא עולה לווינדוס ! ובכלל אין רייד וגם מבוטל מהביוס מה עושים !?

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אהלן, בהמשך להודעה קודמת [ http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=153655.0 ] הנה מדריך מצולם והתרשמות מההתקנה של Big typhoon ו-Zalman NB47J. ( אז לפני הכל, אני מזכיר שהמפרט שעליו נעשתה ההתקנה הוא Abit NF-7 2.0, AMD XP2200 (טמפרטורה במנוחה: 37, טמפרטורה במאמץ: 48). ההיטסינק הישן הוא Thermalright SK-7 עם מאוורר 80 מ"מ - SF2. למעבד היה לפני זה מאורר עם חיישן טמפרטורה אבל המאורר ההוא מת מזמן. ובכן, הנה כל תהליך העבודה מצולם ומסודר לפי סדר כרונולוגי ומצומצם במיוחד (אבל עדיין 20 תמונות מתוך ה100 שצולמו). המחשב לפני התחלת העבודה: שטח העבודה, עדיין במחשב (לפני ניתוקים): ניתקתי את כל החלקים מהמחשב וככה נראה איזור העבודה שעליו לפני הפירוק: הורדתי את המאורר וזה…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by Axel Foley,

יש לי לוח אם אינטל Sorento 945GNT. אני מעוניין לעשות OC קטן לנסיון ולא יודע איך להתחיל (בביוס אני לא מצליח לשנות שום דבר) כל עזרה תתקבל בברכה

• 2 תגובות
    • 597 צפיות
  4. Started by Pika007,

כרטיס המסך הראשון הרציני שלי, ה X800GT, עבר היום את ה OC הראשון שלי ;D אחד השיקולים בקנית הכרטיס מהתחלה היה אם הוא OCer טוב, ככה שאני אוכל להחזיק בו לאורך זמן בלי להוציא סכומי עתק. החלטתי לקנות X800GT כי הוא מוציא תוצאות טובות בהרבה מה 6600GT והבדל המחיר היה בדיחה הלכתי על Powercolor בגלל הקירור החביב העובדות- הכרטיס עלה לי 1120 ש"ח מהירות ליבה בסטוק- 475 מה"ץ מהירות זכרונות בסטוק- 490 מה"ץ ועכשיו *פם פם פם* עם קירור הסטוק של הכרטיס, פתחתי את ה ATI tray tools ועשיתי Find max gpu כאמור. 490- עובר חלק. 495- עובר חלק. 500- עובר..... 520.... עובר...... 540....... עובר..... 560...... עובר........ ב 587 כבר החלטתי שמספיק להיום, השארתי אותו לבדוק ארטיפקטים ל 10 דקות, חזרתי, ואין…

• 10 תגובות
    • 766 צפיות
  5. אוקיי, אז לאחר שנועה הביאו לי ספק אחר מאשר זה שביקשתי, חייבו אותי עליו ב70 שקל יותר מאשר מחירו בחנות, הביאו לי סמוראי מה"תצוגה" עם דפקט קל בדלת שנאלצתי לסדר בדרכים לא קונבנציונליות, סיננו לי את האימיילים הרבים ששלחתי להם מכיוון שלא היה להם מה להגיד והם ידעו שהם יצאו לא בסדר, עכשיו הגיע מעשה הצדקה החמישי - הם שלחו לי סיילנסר 5 במקום הVF700CU שהזמנתי לאחר שביטלתי את ההזמנה של הסיילנסר כשבועיים לפני ואפילו רשום באתר: "בוטלה העסקה". :pissed: :pissed: התקשרתי, אמרו לי לשלוח להם את זה בדואר ולחכות כמובן עוד איזה שבוע עד שזה יגיע אליהם, והם ישלחו לי את הזלמן. זובי. טוב, בידיעה שקיבלתי קירור נחות, בעיקר בקירור זכרונות הכרטיס, פשטתי את הסיילנסר מהעטיפה שלו בעצבים והרכבתי א…

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. האם ניתן לשים משחת arctic silver בכרטיס המסך או שהיא נועדה אך ורק למעבד?אודה למי שמבין בעניין ויוכל להשיב לי

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. יש לי לוח אם ASUS P4P800 SE והייתי רוצה לדעת אם המאוורר CNPS7000B-AlCu LED של זלמן מתאים לו???

• 5 תגובות
    • 512 צפיות
  8. Started by TYCOONMAN,

לאחר שקניתי את הקירור הזה והרכבתי אותו על הכרטיס שלי gf 4 ti 4200 גיליתי שיש בעיה גדולה. הגוף קירור לא כיסה את הליבה לחלוטין ( הליבה של הgf 4 היא ליבה די גדולה) ויש פינה קטנה שלא נמצאת תחת הגוף קירור. הפיזור אוויר של הקירור מסריח כי זה מעיף את האוויר לכיוון המכניס אוויר וליכוון דלת המארז במקום להעיף הכל לצד האחורי של המחשב. בנוסף לזה הזכרונות שלי הם מלבניים והקירור של הזלמן הוא מרובע ככה שזה לא מכסה לחלוטין את הזיכרון. ונוסיף לזה שהוא קצת עקום ( לא יודע, זה פשוט לא ישר למרות שהוא בא במגע מלא עם הליבה) וקיבלנו עצבים! עם הקירור סטוק עשיתי 570 בזיכרון ו270 בליבה. עכשיו ששמתי את הזלמן הצלחתי להגיע ל 325 בליבה אבל את הזכרונות לא הצלחתי...יש איזה דפקט מוזר שאני לא מצליח להעלות …

• 6 תגובות
    • 656 צפיות
  9. אהלן, אז אחרי עיכוב לא צפוי הגיע היום הביג טייפון (הסיבה: הזמנתי גם קירור חדש לנורת' ברידג' של זלמן והוא התעכב). רושם ראשון: גדול וכבד. ממש גדול וממש כבד. במבט שני, העיניים כבר סיפקו יותר נתונים למוח. דבר ראשון, יש לו חן מיוחד - יש בו משהו שקשה להסביר - אולי זה ששת ההיטפייפס או כמה מאות הצלעות שלו, אבל ברגע שמתגברים על מראה המאוורר על סטרואידים שעומד לשבת על המעבד, יש הרגשה שכנראה עשיתי משהו טוב בהזמנה כי זה באמת נראה כמו היטסינק טוב. דבר ראשון, לפני שהתחלתי להתעסק עם הרכבות והכל, עשיתי קצת Stress test על המעבד שלי (ראו המפרט בצד לפרטים) - כרגע הוא בלי OC והוא על 35-37 במנוחה ו48 במאמץ (prime95 אחרי 20 דקות בערך). שיניתי את המכפיל ל14 במקום 13.5 והטמפרטורה עלתה ל50 במ…

• 13 תגובות
    • 944 צפיות
  10. שלום רב. לאחרונה עשיתי דבר די מטורף מהחוט מוליקס שיוצא מהHHD לתוכו חוט של מאוור פשוט חיברתי את החוט האדום של המאוור לחוט שם של המוליקס ואת השחור של המאוור חיברתי למארז.. עכשיו מה הסכנות ? למישהו יש פיתרון חילופי יותר הגינוי? (כנראה שנישרף לי חלק מהלוח אם נקודה של 3 פינים שאילה הייתי מחבר את המאוור והיא כבר לא פועלת אחרי כמה ניצוצות שהיו אחרי שחיברתי 2 מאווירים וקצת שחקתי עם זה.. אז קיצר למישהו יש פיתרון חילופי וקצת הסבר מאוורים אני יכול לחבר לאותו חיבור?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by yan,

עם איזה תוכנה אני יכול לדעת מה הטמפרטורה של הכרטיס מסך? יש לי את הג'יפורס 5750

• 7 תגובות
    • 862 צפיות
  12. Started by idani1983,

אני מחפש מאורר 120 מ"מ איכותי שניתן לקנות בארה"ב ואם אפשר וזה לא פוגע בביצועים אז גם עם תאורה והכי חשוב כמובן שיהיה שקט תודה רבה

• 3 תגובות
    • 417 צפיות
  13. Started by THE FOX,

לאחר בדיקה הבנתי שניתן לחבר את קירור זה לסוקט A הבעיה שהקירור הוא דיי גדול והסוקט של המעבד הוא בצד העליון של הלוח זה לא יצור בעיה עם הספק כוח? הנה לינק שמדגים את הבעיה: http://www.hardkorehardware.com/review/011/bt.htm

• 10 תגובות
    • 707 צפיות
  14. Started by dark_zero,

מה זה OC?

• 4 תגובות
    • 469 צפיות
  15. הנ"ל (המסטול) הלך לטכנאי ולא מבין למה המחשב לא עובד לו. שימו לב מה הוא עשה. http://www.migalki.com/confs/displaymessage.php?confa=3&msg=33799

• 33 תגובות
    • 3.9k צפיות
  16. Started by psycho59,

לפני כמה דות נכנסתי ל atitool כדי להמשיך את הOC שעשיתי לכרטיס מסך. עשיתי בדיקת ארטיפרת ולא היו בעיות הכרטיס התחיל לעלות כהרגלו לכיוון ה60 מעלות ר שעכשיו ראיתי אותו ממשיך ל61 ושניה אחרי 62 ושהוא הגיע ל63 פשוט עצרתי את הבדיקה. הכרטיס ירד כמה מעלות ונשאר על 58 מעלות ללא שום מאמץ וכל זה שהמארז עצמו פתוח. הסתכלתי על הכרטיס ופתאום אני רואה שהמאוורר שלו בכלל לא מסתובב. עשיתי restart למחשב ופתאופ הוא כן הסתובב. אני מפחד שזה יקרה לי שוב כי אני לא בטוח שאני אוכל לנצל אחריות. תופעה מוזרה. מישהו יודע מה יכול לגרום לה ומה צריך לעשות כדי לתן את זה?

• 2 תגובות
    • 440 צפיות
  17. הבאתי את הסקר מכמה סיבות עיקריות: 1. אני חושב שהוא יוכל לעזור לאלו שבנינו שעומדים לפני רכישת כרטיס חדש ומתלבטים לגבי ה GTO2 ...אחוז הצלחת ה O.C לעד היכן ניתן להגיע איתו והאם הוא בכלל קנייה כדאית ומשתלמת גם לעוד שנתיים שלוש. 2. האם צריך לחשוב גם על החלפת קירור הסטוק שלו כדי להגיע איתו רחוק ( דבר שצריך לקחת בחשבון לפני הקנייה ). 3.החלפת אינפורמציה בין אלו שיש להם כבר את הכרטיס ורוצים לדעת היכן הם עומדים ביחס לאחרים ( אולי שווה לשנות משהו ). לי הכרטיס עם O.C ל XTPE ודיי קריר אני חושב, 38 במנוחה ו 60 במאמץ אני בקירור הסטוק אולי לפי הסקר כאן אחליט להחליף למשהו אחר.

• 3 תגובות
    • 701 צפיות
  18. Started by DOR_2911,

אם אני מעלה בביוס את המהירות של המעבד מעל ל229 MHZ אז המסך נכבה ולא נדלק עד שאני מאפס את הביוס.... למה זה? אז ראיתי שאני לא יכול דרך הביוס וניסיתי להשתמש בתוכנה של הלוח אם digital core וכל פעם שאני עובר את ה-215 המחשב עושה ריסט ושהוא עולה זה כותב לי לבטל את האובר-קלוק ... למה ?? מה לא בסדר? ועוד פעם תודה למי שעוזר

• 4 תגובות
    • 477 צפיות
  19. Started by SD Project,

תראו, אני עכשיו רוצה לקנות לוח אם עם סוקט 478 לOC עצבני... אז איזה לוח אתם ממליצים ?? תקציב זה לא הבעיה תודה רבה

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by psycho59,

אחרי פתיחת צינורות וOC 400-555 490-600 טמפ' 58 הגעתי ב 3dmark05 ל 6388 תמונה: קישור לתמונה: http://img477.imageshack.us/my.php?image=3...k05638810rd.jpg עוד קישור: http://img477.imageshack.us/img477/7877/3dmark05638810rd.jpg שמתי לב ש imageshack עושים הרבה בעיות אז שמתי הרבה קישורים

• 4 תגובות
    • 637 צפיות
  21. Started by IxSrPpTUq,

הייי... תראו - עוד מעט מחשב חדש, ואני עכשיו צריך קירור : או את ה- tt sonictower עם 2 של 120mm או את ה-big typhoon של TT אני צריך שקט, וביצועים ... ואני מדבר על שני 120mm רגילים, לא דלתא מפלצתיים =P תגובות יתקבלו בברכה, כמו כן גם באנצ'ים ... אור.

• 11 תגובות
    • 987 צפיות
  22. Started by ns,

יש לי מעבד AMD 3000 barton ורציתי לדעת מה אמורה להיות הטמפ' שלו לאחר משחק ובזמן מנוחה . אם הוא חם מדי אז אם תוכלו להמליץ לי על מאווררים וגופי קירור טובים אז תודה

• 1 תגובה
    • 509 צפיות
  23. Started by AVI.S.T,

מישהו יכול לתת לי מדריך לחיבור מאוורר בבקשה.

• 11 תגובות
    • 700 צפיות
  24. שלום. אחרי שמרחתי משחה טרמית וחיברתי את הגוף קירור של זלמן לכרטיס מסך הבחנתי שהקירור לא מכסה את הליבה לגמרי ( המגע הוא מלא , פשוט יש פינה קטנה שהיא לא מתחת לגוף קירור משום מה..אולי ברגים דפוקים). עכשיו השאלה שלי אם אני צריך לנקות את הליבה ולמרוח מחדש את המשחה כי רק ביום שני מרחתי אותה.

25. Started by igorks,

יש לי לוח של Gigabyte מדגם GA-7VT600 מישהו יודע איפה ניתן למצוא את הPLL שלו? ועוד שאלה האם ניתן להריץ עליו OC סביר? המעבד הוא AMD Athlon 2500+ Barton ו512MB זכרון DDR אה והקירור הוא TT-volcano 11+

• 3 תגובות
    • 538 צפיות

דיונים חדשים בפורומים