עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. היי,שמתי לב שהמאוורר הצידי זה שבגודל 25cm הפסיק להסתובב... האור שלו עובד.... האם יש פתרון לדבר הזה? המארז הוא:http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1_1_1&lv0=2&lv1=55&no=45 תודה.

• 5 תגובות
    • 916 צפיות
  2. שלום רב לכולם! זוהי ההודעה הראשונה שלי,וכולי תקווה שהיא לא שטותית...כי אני לא איש מחשבים. המאוורר שעל המעבד מכניס או מוציא אוויר? וכשייש מולו בדופן הצד מאוורר,איך רצוי שהוא יעבוד כשהו מול מאוורר המעבד,להכניס או להוציא? האם צריך להיות ניגוד ביניהם? תודה מראש! איתן

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. יש לי מאז של ANTEC 300 עם 5 מאווררים. 2 מקדימה נושפים. העליון והאחורי שואבים. רק לגבי הצידי אני לא בטוח. לפי ההוראות הוא אמור לנשוף על הכרטיס מסך (יש לי HD4870 PALIT) שממש עלול להתחמם תחת עומס רציני. הכרטיס עצמו מפנה את האויר לכיוון המאוורר הצידי. עכשיו זה נשמע לי לא הגיוני שהכרטיס מסך ינשוף לתוך המאוורר הצידי והמאוורר הצידי ינשוף על הכרטיס מסך בחזרה. לא עדיף פשוט להוציא את כל החום של הכרטיס דרך המאוורר הצידי (120MM)? תודה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 836 צפיות
  4. Started by AvIAToR,

שלום, מחפש תוכנה לשליטה על עוצמת המאווררים במחשב.. עכשיו שאלה, לגבי המערכת שבחתימה, עד כמה אוכל להנמיך את אותו מאוורר ועדיין לשמור על מארז קריר? * אגב הטמפ' של המערכת במנוחה (לפי ET6 של גיגהבית): CPU - 39 , SYSYEM - 35 תודה.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by elyaz,

אהלן המאוור הקדמי הפסיק לעבוד לאחרונה, כנראה שהוא אכל יותר מדי אבק המאוורר של AC, נמצא אצלי שנתיים, נדמה לי שהדגם שלו זה זה: Arctic Cooling Arctic Fan 12 120MM Fan יש לו חיבור 3 פינים, ניסיתי לחבר אותו במקום אחר על הלוח אם וזה גם לא עובד כנ"ל נסיונות עידוד ע"י סיבוב עם האצבעות. יש דרך לפתוח את המאוורר בצורה כזאת שיהיה אפשר לחבר אותו אח"כ? בכל מקרה, אני אשמח לקבל המלצה למאוורר איכותי לקדמת המארז אבל לא יקר מדי - לא יותר מ100 ש"ח גג תודה

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by spitzi,

היי, אני קונה מחשב עם מארז Antec Three Hundred, כולל מאורר 14 ס"מ עליון ומאוורר 12 ס"מ אחורי. אני מתכוון לבצע המהרה ולצורך זה הוספתי קירור מעבד Scythe Mugen 2 Rev B. האם רצוי לשים גם מאוורר 12 ס"מ קדמי על ההארד-דיסקים ? אמרו לי שקצב הזרמת האויר פנימה צריך להיות מאוזן עם קצב הוצאת האויר, כך שאני לא יודע. תודה.

• 1 תגובה
    • 750 צפיות
  7. Started by idanrm,

שלום, קניתי אתמול מאוורר חדש - Scythe Gentle Typhoon 12cm 1450rpm חיברתי אותו למחשב והוא מסתובב רק על 800-850rpm ולא משפר את הטמפרטורה של המחשב. חיברתי אותו כמו שצריך שיכניס אוויר למחשב. מאחורי המחשב יש מאוורר נוסף שמוציא אוויר. השאלה שלי היא איך לשלוט במהירות המאורר כדי שיסתובב לפחות על 1300RPM וישנה משהו בטמפרטורות שם. הוא מחובר בחיבור 3 פינים ללוח אם. תודה מראש.

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by haimbar,

היי ברשותי כרטיס מסך GFORCE5. לאחרונה המאורר שעל הכרטיס (שמולבש על צלעות קירור) החל להרעיש באופן צורמני ומטריף במיוחד... החלפתי את מאוורר הכרטיס כולל צלעות הקירור שלו במאוורר אחר ללא צלעות קירור. האם יש לכך משמעות שהמאוורר מוצמד ל CPU בכרטיס המסך ללא צלעות קירור ? איך אפשר למדוד את טמפרטורת הכרטיס ? תוכנת ה MBM5 שמותקנת אצלי מראה לי את חום המארז + ה CPU. האם ניתן ללמוד דרכה על חום כרטיס המסך ? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by bbking,

שלום אני מחפש מאוורר קירור(לא נוזלי) שיהיה שקט מאוד ומצויין בשביל המעבד תקציב עד 200 ש"ח תודה רבה

• 23 תגובות
    • 4k צפיות
  10. Started by ehud101,

שלום. הבוקר הרגשתי שהמחשב חם מדי (המארז). פתחתי אותו וראיתי שהמאוורר הראשי לא עובד. המאוורר של המעבד ושל הספק תקינים. החיבור ללוח האם תקין (לוח אם של MSI) ואני יודע שיש חיישן למאוורר. האמת אף פעם לא בדקתי (די דבילי) אם המאוורר אמור לפעול באופן קבוע או רק כשהחיישן מורה לו לעבוד. כיצד אני יכול לבדוק אם המאוורר תקין בכל זאת. וכיצד אני יכול לגרום לו לפעול באופן קבוע? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by yambtz,

יש לי מאוורר 80 מ"מ ישן, אין לי מושג כמה ישן אבל נראה לי זה מספק. רק בעיה קטנה, שמתי אותו והמחשב רעד כלכך שאחותי חיפשה את האפאצ'י שטס בחוץ. יש מצב לתקן אותו או שהוא יגיע לזבל?

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by red-x,

המאוורר של הספק כוח התחיל להרעיש (גם אחרי שניקיתי הכל מאבק). מה עוד אני יכול לעשות? איך אני יכול לבדוק שהספק לא מתחמם יתר על המידה? תודה (מצטער על שאלות ה-NOOB)

• 1 תגובה
    • 785 צפיות
  13. Started by eliil1,

אחד המאווררים אצלי במארז NEXUS REAL SILENT CASE FAN עושה רעש מוזר כזה, אם אני עוצר אותו ואז משחרר הרעש נעלם לזמן מה ושוב חוזר. יש דרך לגרום לרעש הזה להיפסק? או שצריך להחליף מאוורר?

• 5 תגובות
    • 624 צפיות
  14. Started by yonik,

המאווררים פועלים מצויין יש אחלה טמפרטורות,רק המאוורר הקדמי שקניתי ב30 שקל סתם מציק כי הוא עושה רעש לא נורמלי,נראה כי הוא עובד מהר מדי אבל עדיין לא מצאתי תוכנה שתזהה אותו(הוא מחובר לחשמל של ההארד דיסק ולא ללוח אם) התוכנה של הלוח לא מאפשרת הורדת מהירות(abiteq) נראה לי וגם ככה לא מזהה אותו ואותו דבר ספיד פאן יש רעיון איך להוריד תמהירות?

• 4 תגובות
    • 598 צפיות
  15. Started by Venom_IL,

יש לי מאוורר Thermaltake 80mm smart fan על ה TSUNAMI VIRGO BLUE FOR P4 350W שלי והוא עושה רעש בלתי נסבל, וזה ממש מפריע לשמוע מוזיקה (אני לא מדבר על המאוורר של הספק אלא על מאוורר שהוספתי והוא נמצא מתחת לספק). האם אחד מהמאווררים כאן: http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=55_140 הוא יותר שקט ? (לא מעניין אותי RPM , יעילות וכאלה - רק שקט) אם לא, אז נראה לי שאני פשוט אוציא אותו. הרי אני גר ברעננה, קומה רביעית, אין אבק ויש לנו מזגן מרכזי (נשמע כאילו אני מוכר את הבית שלי הא? ;D ), אז למה אני צריך מאוורר למארז? האוברקלוק היחיד במחשב מתוכנן להיות של ה NORTHWOOD שלי אבל אני לא אעלה מעל ה 1.65V VCORE אז לא נראה לי שאצטרך מאוורר... מה אתם אומרים ? אגב - נראה לי שהרעש שאני ש…

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by emualmi,

שלום ! יש לי כרטיס מסך Hercules 3D Prophet 9600 PRO Radeon 128MB , המאוורר שנמצא על הכרטיס רועש מאוד מה ניתן לעשות על מנת להפחית את הרעש. האם החלפת למאוורר אחר יעזור ? תודה.

• 2 תגובות
    • 414 צפיות
  17. שלום יש לי בעיה עם הכרטיס מסך שלי GigaByte ATI Radeon 4850 512mb GDDR3 HDMI Zalman המאוורר שלו מאוד רועש- אני די בטוח שהוא תמיד על 100% אבל אין לי דרך לוודא זאת מכיוון שאין לו חיישן והתוכנות השונות לא מראות לי את המהירות/אחוז העבודה שלו. המחשב בחדר שלי, והחדר די קטן ככה שזה סיוט לשמוע אותו כל הלילה עובד, הייתי שמח לדעת אם יש אנשים נוספים פה עם אותו כרטיס מסך בדיוק ואם הוא מרעיש להם גם כן או שלא. (חשוב לציין- הרעש הוא פשוט רעש של מהירות מקסימלית, זה לא שיש רעש כאילו משהו נוגע במאוורר או משהו כזה...) בכל אופן- בהנחה ואני רוצה להוציא את המאוורר ולשים קירור לכרטיס מסך בנפרד שהוא שקט- מה מומלץ כדי באמת לוודא שהטמפ' של הכרטיס מסך תהיה נמוכה? בתודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. אני מחפש מאוורר שאני יוכל לשלוט לו על הלדים לכבות ולהדליק דרך המארז כמו שיש לי עכשיו מיקדימה המארז הוא Cooler Master Haf922 אני יודע איך מחברים את המאוורר רק אני לא מוצא עוד מאוורר כזה

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by SilentDawn,

המאוורר ב-Mugen 2 שלי החליט להפסיק להסתובב ואני מקבל הודעה על כך בזמן האתחול. הטמפרטורה בזמן מאמץ מגיעה למקסימום של 59 מעלות. עד כמה זה צריך להטריד אותי מ- 1-10?

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by ido-nava,

אהלן, יש לי מארז Thermaltake SHARK שקניתי אי שם ב-2006. למארז עצמו יש 2 מאווררים (מסוג: 120x120x25 mm, 1400rpm, 21dBA), כאשר אחד מהם נמצא בקדמת המארז ואחד מאחורה (איפה שהיציאות של הלוח אם). אם אני לא טועה, אז המאוורר הקדמי מכניס אוויר והאחורי מוציא. לאחרונה שמתי לב שהמאוורר האחורי לא עובד.. ואם אני נותן לו "תנופה קלה" אז הוא מתחיל להסתובב אבל ממש ממש לאט. כנראה שאני יצטרך לקנות חדש... אשמח אם תגידו לי איזה ותמליצו לי על אחד זול יחסית ושקט. על הדרך, אשמח אם תגידו לי אם יש בעיה בשאר המאווררים והאם הטמפרטורות של המערכת טובה.. צירפתי קובץ עם כל הנתונים. קישור למפרט של המארז: http://uk.thermaltake.com/products-m...?id=C_00000088 תודה רבה ! עריכה: קירור הספק הוא פאסיבי, לכן …

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. מה אתם אומרים, אפשר לשמן מאוורר EVERCOOL BALL BEARING הוא היה מותקן על קירור סטוק של CPU ? תודה

• 3 תגובות
    • 579 צפיות
  22. Started by crazydiamond,

שלום לכולם יש לי את המאוורר המקורי שבא עם מעבד אתלון XP 2000 שנשרף עקב קצר, האם המאוורר הזה יהיה טוב למטרות אוברקלוקינג לפנטיום 3 1000? או שהמאוורר המקורי של פנטיום 3 שבא עם המעבד יותר מוצלח? אני יודע לפחות שהמאוורר הזה למעבד המקורי שלו הוא לא מי יודע מה מוצלח כי האתלון שבא איתו היה עם ליבת הפלומינו שידועה כתנור קטן אפילו יותר מהפרסקוט. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 561 צפיות
  23. Started by yoakall,

היי המאוורר של הכרטיס מסך שלי התחיל להרעיש.. נראה לי שהוא יצא מהתושבת ומשתפשף בכיסוי שלו מה עושים? מחליפים מאוורר? או שאפשר לסדר את זה?

• 1 תגובה
    • 468 צפיות
  24. Started by aaviran,

שלום יש לי לוח אם מדגם Gigabyte GA-8IK1100 i875P והמאוורר שיושב על גוף הקירור שבק חיים. האם כדאי להחליפו במאוורר חדש? אם כן, מאיפה אני קונה מאוורר בגודל כזה? (הוא ממש קטן...)

• 5 תגובות
    • 759 צפיות
  25. Started by ofer_mat,

מה אתם אומרים? אני רוצה לעשות OC האם כדי לקנות מאוורר חדש דרך אגב הכרטיס הוא PRO של GIGA

• 6 תגובות
    • 802 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.