עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אהלן, לא מזמן קניתי את הקירור הנ"ל על מנת להחליף את הקירור סטוק. וכן, אני לא כזה צעיר, אני יודע שזה לא הקירור האולטימטיבי והוא יחסית חלש אך בכל זאת רציתי קצת לדאוג למעבד שלי ולא להסחף לקירור של 300 שקל. בכל מקרה, תהיתי עד לאן אוכל להגיע עם הקירור הזה, כלומר לאיזו מהירות ובנוסף אשמח לדעת מהו התחום התקין של טמפ' הליבות למעבד כזה. עכשיו אני אשאיר לכם קצת נתונים על הטמפ' לפני ואחרי רכישת הקירור: ליבה 1: (34 מנוחה 62 מאמץ - סטוק),(27 מנוחה 47 מאמץ - Freezer 7 pro) ליבה 2: (29 מנוחה 56 מאמץ - סטוק),(25 מנוחה 42 מאמץ - Freezer 7 pro) ליבה 3: (38 מנוחה 57 מאמץ - סטוק),(36 מנוחה 44 מאמץ - Freezer 7 pro) ליבה 4: (36 מנוחה 61 מאמץ - סטוק),(34 מנוחה 46 מאמץ - Freezer 7 pro) ממוצע סטו…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by 3COM_LAN,

;D ;D ;D ואני מתכון לכל סוגי המעבדים של AMD במיוחד לT-BIRD 1.4 FSB266 הנה התמונה של המאורר . הוא יפה נכון ;D ;D

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. אני קונה מחשב חדש, ואני רוצה לקנות את המארז הכי מתאים, עד 400 שקל בערך, אפשר קצת יותר , בצבע שחור, אלגנטי , לא יותר מדי קשקושים וכל מיני. המארז צריך להיות בלי ספק. אני קונה ספק לכוד : Corsair CMPSU-450VXEU 450W שיהיה שקט, ולא יתחמם יותר מדי, שלא יקלקל לי חלקים במחשב, שיהיה קריר, ככל האפשר (בתקציב של 400 ומשהו ש"ח). עיצוב כמו שאמרתי..שחור חזק כזה חלק, אפשר עם לייזר (אבל רק כחול , לא ירוק וורוד וכתום וכל אלה) , אלגנטי כזה, בלי דברים שיוצאים מהצד ובולטים כזה ממש. המפרט הוא : מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box לוח אם ASUS P5QL PRO זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 SP כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB כרטיס גרפי PALIT ATI Radeon HD4850 5…

• 10 תגובות
    • 925 צפיות
  4. Started by eyal,

קניתי מחשב עם מעבד פנטיום 4 1700 והמאוורר עושה רעש מעצבן אמרו לי שזה נורמלי ואם אני רוצה שקט אז לקנות מקרר מים או מאוורר מתקדם יותר תמליצו מה ואיפה לקנות וכמה זה בערך יעלה

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by mc-kasda,

המפרט שלי הוא 2600+barton epox 8rda3+ 512 geil 400mhz 9600xt 256 אני לא מצליח לעבור את ה-3000 ב-185 fsb על המתח המקורי וגם תוספת לא עוזר אגב,בקיצור כשהגעתי ל-185 הוא עובר את הפוסט ואז כותב לי שחסר לו דרייבר לא מוצא אותו יותר נכון ואומר לי להכניס את הדיסק ההתקנה של המערכת ולתקן,ברגע שחזרתי למהירות סטוק זה כבר לא הופיע ,לדעתי אין לי בעיה של טמפ 44 מעלות 43 בערך,יש למישהו מושג מה זה יכל להיות?יכל להיות שאני לא יכל לעשות oc? בכלל? אגב נעלתי את ה-agp על 66 ואת ה-pci לא נעלתי כי אני לא מוצא את זה זאת יכולה להיות הסיבה?או שהלוח נועל אוטומתי? תודה מראש :'(

• 49 תגובות
    • 3k צפיות
  6. Started by David Ell,

שלום, OC זה בעצם להעלות את התדרים, נכון? זה אומר שאני יכול להעלות את התדרים כמה שאני רוצה כל עוד הכרטיס נשאר קר? איך זה הולך? אני רוצה לעשות OC לכרטיס שלי דרך MSI AB, אני רוצה להעלות את ה-MHZ, כמה אני יכול להעלות? המדריך קצת ישן, אני לא בטוח אם לסמוך עליו (המדריך בסטיקי).

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. שלום... ניסיתי לפי ההיגיון שלי, ניסיתי לפי חוברת ההוראות הגרועה שנכתבה ע''י בבונים, ניסיתי הרבה דרכים - אבל איכשהו תמיד הניסיונות מסתיימים בטמפ' של 90c ובקריסות. אשמח למדריך, אשמח עוד יותר לתמונות. תודה רבה מראש!

• 1 תגובה
    • 539 צפיות
  8. Started by X-Gamer,

אני עוד שבוע יקנה לוח אם+מעבד LGA775 איזה קירור טוב יש לסוקט הזה?

• 4 תגובות
    • 456 צפיות
  9. מה יותר טוב מבחינת ביצועים SP94+V_TORNADO 92 M"M או XP 120 +ENERMAX 120 M"M FULL SPEED כי אמרו פה בפורום שXP 120 עם המאוורר המוזכר נותן יותר ביצועים מאשר הSP94 + המאוורר שניהם במהירות מלאה :

• 3 תגובות
    • 555 צפיות
  10. Started by makron1,

לכל המומחים הנכבדים... אני שוקל לרכוש את הכרטיס הנדון (הגירסה הישנה לא Ti 500) ולהמהיר אותו עד כמה שניתן מהירות הGPU היא כידוע 200mhz... מישהו יודע האם ניתן להמהיר ל+240 כמו בti 500? השאלה העקרונית היא בעצם מה ההבדל הטכנולוגי בין שתי הליבות? הייתכן שבti 500 קיימת בדיוק אותה הליבה כמו בgf3 הישנים רק מומהרת (כמו שב radeon 8500le יש את אותה הליבה של ה8500 הרגיל רק downclock) או שבג'יפורסים קיים גם הבדל במתחים Voltage שאיננו מאפשר להמהיר... מה בנוגע לשידרוג הביוס לכזה של Ti 500... תשובות אנשים תשובות :

• 2 תגובות
    • 833 צפיות
  11. Started by huber,

החלטתי לראות עד כמה אוכל לסחוט מהכרטיס הזה. לפני השינוי התוצאה ב 3DMARK2001SE הייתה 5355. אם מישהו יאמר לי עם איזו תוכנה ניתן לעשות OC לכרטיס זה, אפרסם פה עד לאן הצלחתי "להרים" אותו ומה הייה הניקוד החדש. תודה

• 5 תגובות
    • 902 צפיות
  12. Started by chen902,

אהלן חברל'ך רכשתי לפני ימים מספר XFX hd5850 מנועה מחשבים (זה יוצא חרוז, תקריאו בקול רם) אני בסך הכל מרוצה ממנו, משחק ונהנה, אך שמתי לב שיחסית לטמפרטורות המיוחסות לו ברשת, הכרטיס שלי מתחמם מעט יותר. בגדול מצויין במספר אתרים כי הטמפרטורה במנוחה היא סביבות ה30+ מעלות ואילו במאמץ 60-70, ושלי יושב כבדרך קבע על 44 מעלות במנוחה, ובמאמץ 70+, כלומר 10 מעלות בממוצע מעל הטמפרטורות המומלצות. האם זה משהו שצריך להדאיג אותי? אגב, אני משוכנע שבמארז שוררת סירקולציה טובה + , המארז הינו Centurion590 והוספתי מאוורר שנושף על הכרטיס ויש שניים שמוציאים אוויר מלמעלה (בנוסף לאחד שמכניס אוויר מקדימה)

• 3 תגובות
    • 856 צפיות
  13. Started by Horesh,

לוח BIOSTAR 945gc-m7 te מעבד E2200 מישהו מכיר את הלוח? אני לא מצליח למצוא את המכפלה צירפתי תמונות של הBIOS [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 799 צפיות
  14. שלום שמעתי על האתר הזה שיש פה כתבות מעניינות קראתי על אוורקלוק ואמרתי אנסה, יש לי תקציו של 850 שקל ראיתי ביקורת שלכם על הריד מאק והבנתי שהוא די טוב ולא יקר אז מארז בערךבחרתי עכשיו איזה מאווררים לקנות רציתי גם לדים לעשות אותו יפה. יש לי פנטיום 3 1000 לוח של AOPEN עם אפשרות להעלת מהירות זיכרון 512 כרטיס מסך 128 ASUS FX5200 תודה לכולם על העזרה ושנה טובה

• 8 תגובות
    • 641 צפיות
  15. Started by KoDkOd,

אני רוצה להחליף את מה שבא עם המחשב שלי שאין לי מושג מה זה מה אתם ממליצים ?

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by k22,

תמיד שאני מדליק את המחשב הוא עושה רעש למשך כמה דקות (בערך 10דק') תמיד אומרים לי שזה האבק במאוורים אני מנקה אותם מוציא את כל האבק אם פן ושוב נהיה רעשבהדלקה. זה מפסיק כאשר אני נותן מכה קטנה למארז או אם הזמן פשוט מפסיק הרעש. ממה נהיה רעש הזה ואיך מסדרים אם אפשר בכלל?

17. כישעמום יומי נכנסתי לביוס והתחלתי לשחק (את רוב הפונקציות שם אני יודע) ראיתי במדריך לOC שאפשר לשנות את מהירות המעבד דרך הביוס אז שניתי עשיתי ריסטארט ופיתאום הפלא ופלא יש לי 784 מגהרז מקודם היו לי 700 אבל מה עכשיו שאני מפעיל את המחשב הוינדוס לא עולה אז פתחתי את מחשבי הקט והחלפתי את מיקומו של אחד הג'אמפרים והכל חזר לקדמותו עכשיו השאלה היא איך מגביר את זה(מהירות) מבלי שהמחשב הקט שלי יתקע ?? נ.ב יש לי מאורר אחד שעל הלוח אם אני מתכנן ליקנות עוד 2 אבל איזה ?

• 7 תגובות
    • 880 צפיות
  18. שלום לכולם. במארז שלי יש שני מאווררים של 12 ס"מ הקדמי מכניס אויר והאחורי מוציא אויר. ישנה אפשרות להוסיף מאוורר בדלת הצדדית של המארז, גם 12 ס"מ, המיקום שלו אמור להיות מעל גוף הקירור של המעבד. אני רוצה למקם אותו בצורה כזאת שיכניס אויר. במצב כזה יהיו שני מאווררים שמכניסים אויר ואחד שמוציא. האם הדבר הזה מומלץ? או שזה פשוט מאיץ את צבירת כמות האבק בתוך המארז ויותר הורס מאשר מוסיף?

• 3 תגובות
    • 670 צפיות
  19. כותרת תודה מראש.

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by דובי770,

היי! יש לי בבית 2 מחשבים עם פנטיום 4 וחלקיהם, אני מעוניין לעשות אובר קלוק למעבדים ולהתעלל בהם קצת, כדי ללמוד את נושא האוברקלוק עליהם בצורה מעשית ולא להרוס את המחשבים האחרים. אני ישמח להמלצה לקירור לסוקט הזה, משהו קצת יותר טוב מקירור הסטוק ה"יעיל" שלהם. ושהקירור יהיה טוב גם לסוקט 775. התקציב: עד 300 תודה, דובי

• 1 תגובה
    • 863 צפיות
  21. Started by uvs1984,

שלום לכולם לאחרונה המאווררים במארז התחילו לזייף ומתחילים להרעיש ללא סיבה מיוחדת (כשהמחשב במנוחה למשל), פתחתי את המארז וניקית מאבק ושמנתי את המאווררים מה שעזר לכמה ימים ואז הם חזרו להרעיש כל אחד בזמן שונה. הייתי מעוניים לקבל המלצה על זוג מאווררים שקטים שיחליפו אותם, השקט מאוד חשוב לי כי המחשב נמצא בחדר השינה שלי אין לי תקציב מוגדר אבל אני גמיש ומוכן לשלם עבור משהו טוב אם אפשר על המלצה מהחנות של אייבורי זה יהיה הכי טוב כי הם הכי קרובים אלי במקום מגורי תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by irav,

יש לי מאורר Thermaltake Thunderblade 80mm LED fan - RED עכשיו רציתי לדעת איך לחבר אותו יש חיבור 3PIN ו 4PIN איך לחבר אותו? תודה מראש לעוזרים!

• 10 תגובות
    • 679 צפיות
  23. Started by iliahrom123,

טוב ידוע לי שכמו במוגן 2 שיש לי כרגע יש בעיה של קלירס לזוכרונות,יש למישהו מושג מה הקלירס של מוגן4 [יעני מה הגובה זיכרון המקסימלי שאני יכול לקחת] תודה ויום טוב

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  24. אוקי אז ככה מצאתי לי מחשב ישן במחסן שלי שהיה זרוק חח.. עם מעבד 1.6 של פנטיום ולוח סגול עוד לא בדקתי חברה בכול מקרה אני רוצה לעשות למעבד הזה אובר קלוק... אהה וזה עובד בכפולות של 16x100 mhz לא יודע למה כי הזיכרונות שלו הם 133.. בקיצרו חברה תנסו לעזור לי לעשות אובר קלוק כי עם אני ניכנס לבאיוס ומנסה לעלות את הכפולות מ-16 ל-17 או 18 וכו כוו זה לא משנה שום דבר זה עדיין נישאר 1600 בקיצרו יאלה חברה תעזורו תודה...

25. Started by Martok,

מחירי המאוררים בארץ גבוהים עד כדי גיחוך. המחירים גבוהים פי שתיים ויותר מאשר בארה"ב ולעומת זאת Heatsinks נמכרים במחירים דומים למחירם בארה"ב ולפעמים גם בפחות. אפילו מאורר ג'נרי 80 מ"מ של 39CFM עולה בארץ 38-45 ש"ח שלא לדבר על מאוררים של אנרמקס ב 100 ש"ח+. הוספה של 4 מאווררים למארז עשויה היום להסתיים בפשיטת רגל. מישהוא יכול להסביר מה הסיבה?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים