עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. היי. אני יודע שהשאלות הללו מאוסות כבר והאוברקלוק תלוי בי, אבל הלוח שיש ברשותי גרם לי לשלוח שאלה לג'יגה-בייט ולתהות האם מתשלם לי בכלל לקנות חלקים למען התהליך. שאלה: Is there a way to change the core's voltage on this board model? I couldn't find the option in the BIOS(pressed Ctrl+F1). There was a possibility to change it via Easy Tune 5 at BIOS ver. F5, but now it's gone - the voltage control button simply doesn't display anything. תשובה: Thank you for supporting GIGABYTE products and contacting GBT Tech Support. First of all, we would like to apologize for our late response. As to the problem you mentioned, as because newer CPU has been released therefore BIOS have …

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by B0necrack3R,

עם קירור טוב ו HSF טוב ועם לוח של ASUS שתומך ב533 עד כמה אפשר להגיע עם המעב הנ"ל ?? האם למישהו מכם יש מעבד זה? איך הוא? עד כמה הגעתם איתו? תדוה :

• 32 תגובות
    • 2.7k צפיות
  3. אז ככה: E5200 4GB MUSHKIN 4-4-4-12 ASUS P5KPL-CM הייתי רוצה לדעת לאן אני יכול להגיע... אני לא מתכנן OC מטורף אבל אני לא יודע אם הלוח שלי מספיק טוב בשביל OC נורמלי

• 14 תגובות
    • 975 צפיות
  4. לכמה אפשר להגיע עם זכרונות בתדר 667 לוח אם p5n-e ומעבד e6300 לאן אפשר להגיע ב oc? ולכמה אפשר יהיה להגיע עם זכרונות בתדר 800.

• 10 תגובות
    • 561 צפיות
  5. Started by wrecker,

שלום .. קניתי את הביג טייפון של טרמלטק המוכר.. יש לי מעבד 6550 וכרגע האצתי אותו כבר ל3GHZ עובד יפה 28 מעלות..במנוחה ובערך 36-38 במאמץ.. אני רוצה להגיע איתו ל3500 ככה ואני מאמין שהוא יעמוד בזה אבל הבעיה שלי היא הזכרונות, יש לי של חברת טראנסנד CL5 800MHZ 1GBX2 ואני מלצליח לעבוד איתם גם על 900 MHZ בסבבה, הבעיה שבשביל להגיע ל3.5 למעבד זה כבר מגיע ל1000MHZ יותר ואני מפחד לגרום לנזק.. עד לאן אני יכול להגיע? או שהלוח אם שלי מגביל אותי? למפרט מלא יש בצד.. תודה רבה!!

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by ccc,

לגשר הצפוני(בתוספת מאוורר 40 ממ או לכרטיס מסך (ליבה) אני מדבר מבחינת אפקטיביות וכדאיות כי יש לי רק אחד כזה. על הכרטיס מסך יש כבר סינק מקורי שעשיתי לו לאפינג והחלפתי משחה. איפה אתם הייתם שמים? ד"א אני מתכנן VDD MOD

• 2 תגובות
    • 688 צפיות
  7. Started by GRiM,

חשבתי להרכיב מאוורר שנמצא אצלי בבית, רק שאין לי מושג איך ולאן לחבר אותו:

• 9 תגובות
    • 686 צפיות
  8. Started by sroolik,

נפל לידיי קירור של מעבד פנטיום 3 זה גוף קירור מאורך שכולל צלעות קירור ומאוורר 30-40 ס"מ אני רוצה לדעת מה יהיה השימוש הכי יעיל של הקירור באוברקלוק, יש לי GF 4 עם היטסינק בינוני, ועל הצ'יפסט בלוח יש לי היטסינק המעבד שלי עם קירור סטוק של אינטל באובר של 400mhz , ואם אני מרים עוד 100 אז מתחילים מסכים כחולים ונפילות, האם קירור לצ'יפסט יעזור בעניין הזה ? ? ? ? הכרטיס מסך של עומד בערך על +60 לליבה +55 לזכרונות, אם אני מעלה את הזכרונות יותא מזה אז אני מקבל ארטיפקטים, גוף הקירור מאורך אז אני יכול לקרר איתו גם את הזכרונות, אתם חושבים שכדאי ? זה ימנע את הארטיפקטים והכי חשוב: תודה רבה !

• 0 תגובות
    • 485 צפיות
  9. יש לי מאוורר חדש ישן (פירקטי ספק של מחשב עם פנטיום 3) למחשב. כתוב עליו DC 12V 0.15A יש לו חוט אדום וחוט שחור (שניהם חסופים בקצה בלי חיבור). לאן אני צריך לחבר אותו (ואיך אני יודע איפה זה במחשב)? ועוד שאלה- לקחתי גם את הקירור של הP3 שפירקתי ושמתי אותו על הHD שלי. זה באמת מקרר אותו, אפילו די הרבה. השאלה שלי היא למה זה טוב? זה יכל לשפר את הביצועים או אורך החיים? ד"א הוא מסתובב ב3500RPM שזה 1000~RPM יותר ממה שהקירור ל P4 שלי יכול . תודה

• 2 תגובות
    • 482 צפיות
  10. Started by edoson,

אני מתכנן לחבר שלושה מאוררים 12V למארז. אחד מקדימה תחתון מכניס אוויר (במארז אין חורים מקדימה, לחורר? או שאוויר עדיין יכנס?) אחד על הדופן מכניס אאויר על הלוח ואחד מאחור עליון ליד הספק מוציא אוויר. הבעיה היא שקיבלתי את המארז ללא מאווררים ואין לי מושג לאן לחבר את החשמל... אני ממש מפחד להגלות חוטים מהחוטים של ההארדיסקים (למרות שתאורטית לא אמורה להיות עם זה בעיה) ראיתי שיש מתאם כזה שמתאים לחיבור חשמל כמו בהHD (איך קוראים לחיבור כזה?), איפה אפשר לקנות אותו? בקיצור הצעות הערות ועזרה מאנשים שהתעסקו עם זה בעבר יתקבלו בברכה עריכה: עכשיו ראיתי נושא שנפתח לא מזמן בנושא. אין צורך להסביר בקשר לחשמל. אבל שאלה אחרת: 1. הסידור של המאווררים טוב? 2. הוספה של 3 מעבדים לא תעיק על הספ…

• 4 תגובות
    • 775 צפיות
  11. היי, התחדשתי בArctic Freezer 13 למעבד I5 שסובל מאוד מחום, ואם אפנה את המאוורר לצד האחורי של המארז ישירות אל המאוורר שאחראי על יציאת האוויר החם ישאר שם מרווח של ס'מ בודדים בין המאווררים בגלל רוחבו של המאוורר והקירור. המארז הוא : Fractal Design Define R3 לאיזה כיוון אתם מציעים ? ועוד שאלה קטנה. פד רפואי עם 40% אלכוהול(או ספריי מגעים חשמלי) ינקו טוב את המשחה הטרמית שכרגע על המעבד? תודה.

• 8 תגובות
    • 3.7k צפיות
  12. Started by ackohen,

שלום, אני מתכנן לעשות OC ראשון עבורי. רציתי לשאול בתור אחד חסר נסיון - מה הפוטנציאל היחסי למפרט שלי. אני לא רוצה למתוח את ה - OC לקצה מעצם זה שאני לא מנוסה בזה. אבל לאיזה רמה של המהרה אפשר להגיע מבלי ליצור סיכונים מיותרים. המפרט הוא: מעבד i5 760 2.8 קירור מעבד hyper tx3 לוח אם UD4 ברור לי שהמאוורר לא אופטימלי לאוברקלוק כבד - אבל ביחס ללוח אם ולמאוורר לכמה OC בערך אפשר לכוון - לרמה של קל - בינוני.. תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by nadav1379,

אני רוצה להוסיף עוד מאוורר אבל לאן אני מחבר את המאוורר? אני לא יודע לאן לחבר את החוט? ??? זה לא כתוב במדרידים.

• 2 תגובות
    • 997 צפיות
  14. במחשב החדש שקניתי יש 2 מאוררים במארז. האנשים הטובים ב KSP לא תרחו לחבר את ה מאורר בקדמת המארז אלא רק את זה שמאחור. בלוח-אם (GA-K8NF-9) יש חיבור למאורר אחד בלבד למארז, לאן אני אמור לחבר את המאורר השני של המארז? דבר נוסף: בלוח-אם יש חיבור נוסף למאורר ללוח-אם עצמו. בניגוד לציור בחוברת שבאה עם הלוח, לא מותקן אצלי שום מאורר על הלוח-אם, רק צלעות קירור. זה תקין? אגב, אם אתם תוהים למה אני פשוט לא מחבר את המאורר השני של המארז לחיבור של המאוור של הלוח אם, זה בגלל שמספר הפינים לא תואם (2 במקום 3).

• 3 תגובות
    • 771 צפיות
  15. שלום יש לי מארז של קומפיוקייס 6A19 יש מאחורה מאוורר גדול 12 סנטימטר איפה אני יכול לחבר את התקע 3 פינים שלו כדי שהוא יעבוד? החיבור של הsys fan תפוס על ידי הזלמן של הכרטיס מסך בקיצור שאני מוסיף עוד מאווררים איפה לעזאזל אני מחבר אותם

• 3 תגובות
    • 627 צפיות
  16. בתכלס נמאס לי מהרעש של ה-SF2 האלה, לא יכול לסבול את העובדה שיש לי 4 כאלה במארז, אחד כזה בספק ועוד אחד על המעבד והמעבד על 55 מעלות במנוחה, ו-62 במאמץ. כן אני יודע שחם לו. המעבד הוא ברטון 2500 שעובד ב-3200 וזה לא הולך לרדת. בעיקרון החום הוא בגלל הלוח הדפוק - Gigashit 7N400 Pro2, מסיבה כלשהי גיגהשיט התקמצנו על ה-PCB ועשו אותו רק 4-layer במקום 6, ככה שהם נאצלו להפעיל את המעבד על 1.72v במקום 1.65v בעיה ידועה בלוח הזה. עכשיו לדילמה - לפרק את ה-SLK800 שלי להעביר אותו ליטוש וניקוי מחלודה עם שמן, לשמן את כל המאוררים ולקוות לטוב? לקנות Volcano 12 במקום ה-SLK800 לקנות Volcano 12 ולקחת את המאורר שלו ולשים על ה-SLK800 או ללכת על חור בארנק ולקנות SLK900 + enermax92 או ללכת על …

• 27 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by starter,

שלום לכולם אני חדש פה ומקווה להיתקבל לקהילה ולקחת חלק פעלי בה השאלה שלי היא כזאת: אמרו לי שלAMD לא כדאי לעשות אובר-קלוק האם זה נכון ? חשבתי לעשות גם לכרטיס מסך GF2 MX 32MG של ASUS באמת יהיה הבדל מורגש או שכדאי לי לעשות לשניהם ביחד? המעבד הוא AMD ATHLONXP 1700+ ו256 DDR זיכרון

• 13 תגובות
    • 828 צפיות
  18. Started by TheWave,

שלום אני רוצה לבנות HTPC אבל אני לא יודע איך להתחיל... למישהו יש אתר שהוא יכול להביא לי על בניית HTPC? עדיף שיהיה שם חיבור מסך LCD לHTPC תודה

• 2 תגובות
    • 655 צפיות
  19. Started by maphisto,

אני מצליח רק עד 149 להעלות את הבאס. מעניין מה אצלכם ??? תגידו בכלל מה קורה אצלכם בלוח.

• 7 תגובות
    • 914 צפיות
  20. אני לא מצליח לפתוח את האפשרויות בביוס כדי שאני אוכל לעשות OC .....אם למישהו יש את הלוח והוא יכול לעזור לי או שהוא מכיר את הלוח והוא יכול לעזור לי אז בבקשה כי אני לא מבין כלום בחוברת.....

• 1 תגובה
    • 567 צפיות
  21. שלום,,,, קניתי מחשב חדש עם המעבד הנ''ל E8400 וקניתי גם קירור גדול הThermalright Ultra-120 eXtreme --- כדי לעשות OC עשיתי OC מ3GHZ ל 4GHZ ויש לי בEVEREST כמה סוגי טמפרטורות של המעבד אז ככה: רשום CPU-C30 מנוחה CPU#1-C48 מנוחה CPU#2C45 במנוחה אני במתח של 1.55 למעבד ו2.1 לזיכרונות,- אז מה ההבדל למה הראשון הוא C25-C30 במנוחה והCPU#1,2 הם 45C במנוחה ובמאמץ הCPU הוא 52C-60C והCPU#1,2 בין 70C-80C לפי מה שאני חושב זה שהCPU הרגיל זה הפלטה של המעבד וה CPU#1,2 זה הליבות והקירור של המעבד בכלל לא חם ואני חושב שאני לא מנצל אותו מספיק יש עליו שני מאוררים, והטמפרטורות בסדר ? קיבלתי ב3DMARK 06 12740 נקודות אחרי אוברקלוק למעבד ל 4GHZ ולכרטיס מסך (8800GT) מ 670@720ו 975@1050 למי שיש את החומר…

• 32 תגובות
    • 3k צפיות
  22. CoolerMaster CoolViva Pro Application NVIDIA GeForce 9600GT, 8800GTS 512MB (G92 Ver.), 8800GT, 8600 series, 8500 series, 7600 series, 7300 series ATI Radeon HD3870, HD3850, HD2900, HD2600, HD2400, X1950, X1900, X1800, X1650, X1550 Dimensions 178.5 x 130 x 41 mm Weight 320 g Heat Sink Dimensions Copper base/ 3 heat pies/ Aluminum fin Heat Sink Material 145 x 112 x 38 mm Heat Pipes Dimensions Φ 6 mm Fan Dimension (W / H / D) Φ 74 x 22.5 mm Fan Speed 700~1800 ± 10% R.P.M. Fan Airflow 7.94 CFM Fan Air Pressure 2.272 mmH2O Bearing Type 2 ball bearing Fan Life Expectancy 50, 000 hours Fan Noise Level (dB-A) 20 dBA Connector 4 pin Rat…

• 0 תגובות
    • 511 צפיות
  23. אני רוצה לדעת לאיזה fsb החברה פה הגיעו עם הלוח הזה המכפלה לא ממש משנה ועוד שאלה על הדרך..... אני נותן למעבד שלי נגיד 1.65 ובwinbond זה זז בין 1.65 ל 1.63 ככה זה קופץ בפריים יש לי 2600+ M אני לא מצליח להיות יותר מ8 שעות ב230 משהו הצליח יותר?

• 7 תגובות
    • 733 צפיות
  24. Started by HellWarrior,

היום בעבודה נכנסתי להגדרות של אחד המחשבים שיש לנו שהוא P-3 500mhz וראיתי משהו שהבהיל אותי מאוד....CPU Fan RPM=0 ......ואז ראיתי את החום של המערכת....Chasis Temprature=32C ו ....... CPU Temprature = 91C !!!!!!!!!!!!!! ודרך אגב, המעבד עבד כמו סוס עבודה - בלי אוורור בכלל ז"א שזה המעבד הכי יציב שנתקלתי בו תחת עומס חום 8) למי שיש p-3 דעו נא שיש לכם חיית כח בבית !

• 6 תגובות
    • 499 צפיות
  25. הטמפרטורה שמוצגת בביוס היא של הציפסט, נכון? בכל אופן הטמפרטורה שלי היא 50 מעלות, גם במנוחה וגם אחרי 36 שעות של MEMTEST. אני מניח שאני יודע למה הבעיה, ואני יעלה תכף תמונות שיראו... בכל אופן יכול להיות שזאת הסיבה לזה שהמחשב שלי לא עולה מיד (נתקע אחרי הספירת זכרון למשך כדקה אפילו לפעמים (!)) ולתקיעות שיש לי בביוס במיוחד כשאני לוחץ לבחירה למסך של הטמפרטורות ושל המהירויות מאווררים [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 679 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.