עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. הסתכלתי על הלוח שלי NF7 וראיתי כמה מקומות שעוד אפשר להתקין עליהם איזה קירור סטוק נחמד האחד היה nvidia MCP שזה ה Southbridge תקנו אותי אם אני טועה פשוט ככה הבנתי... והשני הוא Winbond שככל הנראה קשור לזכרונות ( לפי שם החברה דהההה) עכשיו רציתי לדעת אם זה הכרחי ולא מיותר לתקוע עליו איזה היטסינק פסיבי .??

• 5 תגובות
    • 563 צפיות
  2. Started by Psychedelic,

שלום יש לי אנטק 200 יש לו מאוורר 140ממ בגג ועוד אחד של 120 מאחור. כדי לקבל סירקולציה מינימלית אני מתכוון לשים מאוורר אחד או שניים מקדימה שיכניסו אוויר,האם כדאי לשים מאוורר גם בצד המארז מול הכרטיס מסך? שהוא יזרוק אוויר על הכרטיס? תודה.

• 9 תגובות
    • 920 צפיות
  3. Started by Las@Vegas,

שלום, אני בעל מחשב עם מפרט: Q9450 EP45-DS3R G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBPI-B G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-12 - F2-6400CL4D-4GBPI זה הטמפ' לפי אברסט. Temperatures: Motherboard 38 °C (100 °F) CPU 21 °C (70 °F) CPU #1 / Core #1 44 °C (111 °F) CPU #1 / Core #2 37 °C (99 °F) CPU #1 / Core #3 49 °C (120 °F) CPU #1 / Core #4 44 °C (111 °F) GPU Diode 43 °C (109 °F) אני עם קירור אוויר Freezer 7 אם לא טועה. המחשב מיועד בעיקר כתחנת עבודה אינטנסיבית ל - VMWARE. אני יודע שבעיקר לא מומלץ לת…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. Started by avidan28,

שלום ראיתי את הגוף קירור הזה במדור יד שניה.הנה האתר שלו ... http://www.swiftnets.com/products/mcx6400-V.asp הגוף הזה יחודי בכך שהוא מתיישב על תושבת מיוחדת שיושבת בגב הלוח ולא על הפינים הרגילים בצידי הסוקט.הבעיה היא שהוא לא בא עם הברגים ועם הקפיצים הדרושים להרכבה.אני מניח שאפשר לאלתר ברגים וקפיצים שזה ידרוש קצת חיפוש.השאלה שלי האם מישהו נתקל בבעיה דומה והאם הגוף הזה כדאי ??? ואיפה אפשר להשיג קפיצים וברגים חליפיים תודה רבה מראש.

• 1 תגובה
    • 695 צפיות
  5. Started by yonni,

אני עומד בפנייה קנייה של מערכת מבוססת Q6600 (כ.מסך GTS8600) שתשמש בעיקר לאנימצית 3D, גראפיקה ועריכת וידאו (maya, photoshop, AE, Premiere, Avid, mudbox וכו) ומאז רכשתי את המחשב הקודם שלי לפני 4 שנים, אני רוצה לעשות OC, והפעם גם להיערך בהתאם. וכאן הדילמה שלי, בזמן שאני משתעשע בבניית מפרטים, אני שם לב שדווקא עם המעבד הזה שאני רוצה, היערכות ל OC (של 3.2 נגיד) אומרת השקעה כספית: ספק חזק יותר, זכרונות מהירים יותר, מארז קר ושקט יותר, קירור למעבד גדול יותר ולוח אם מתאים למשימה. בקיצור מחישוב קטן שעשיתי יוצא שכדי לגשת לOC בשקט ובביטחה יש להוציא על הפריטים הנ"ל בערך 600-700 ש"ח נוספים. ועכשיו אחרי כל זה הגענו לשלב השאלות: 1. האם זה שווה את ההשקעה במחיר מבחינת יחס עלות ותועלת? האם …

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by Gargoyle,

היי אנשים, אני די חדש פה.. קוראים לי עמרי, יש ברשותי 2 מחשבים, אחד "חדש" P4 2.4 - mx440 128, 256mb , 40gb קיצר, מחשב חביב שבזמנו היה מלך.. היום אני מחכה למחשב נחמד עוד חודש בעזרת השם יהיה.. intel 64bit 3Ghz with 6600GT 1024mb (512x2 at 533mhz) אבל מחירים ירדו אז אולי אני יביא כבר משהו יותר נחמד עד אז.. למרות שחבתי אולי להביא X800XL או XT בכל מקרה........... לפני קצט זמן, הרמתי מחשב ישן לחיים, את הבובן הזה שמתי בחדר שיהיה לי לאיסיקיו וכו'.. אבל אני רוצה גם משחקים בקטנה.. לא משהו כבד מדי או בכלל, גם שירוץ מהר יותר, כל דבר פה לוקח זמן (לא הרבה..) אבל שרגילים לטוב.. קשה להתרגל.. בכל מקרה, המחשב ככה סלרון מנדוקינו (celeron mendocino) ב533מגהרץ. לוח אם של מיקרו סטאר - MS-6156 ז…

• 5 תגובות
    • 538 צפיות
  7. Started by naba,

יש לי את המפרט בצד. אני מתכנן להחליף בקרוב את הלוח אם (ג'יגבייט?), מעבד (E2140 ) וכרטיס מסך (X1950). כרגע יש לי פריזר 7 פרו, כדאי להחליף אותו בקירור מים? האם כדאי לחבר גם את הכרטיס מסך למערכת? והאם אני אטצרך להתאים מחדש את הבלוק לכרטיס כאשר אני מחליף ? ניתן גם לקרר HDD עם הקירור מים ? צריך לחבר גם את הצ'יפסט ? המטרה שלי היא ביצועים (OC לכל דבר שיכול להמהיר אותו- עד קצה גבול היכולת) ושקט (חולה על שקט) כאשר הדגש הוא קודם על השקט. אשמח לקבל מענה לשאלותי.... תודה מראש לכל העוזרים

• 1 תגובה
    • 409 צפיות
  8. אהלן הציעו לי את הקירור למעבד הבא : OCZ Vanquisher http://www.ocztechnology.com/products/cooling_products/ocz_vanquisher_cpu_cooler הציעו לי אותו במחיר של 180 ש"ח האם זה כדאי? זה נחשב מחיר טוב? איך הביצועים של קירור זה? תודה

• 3 תגובות
    • 457 צפיות
  9. בס"ד שלום רב אני צריך עזרה בבקשה אני מתלבט האם לקנות את הגוף קירור הזה CoolerMaster Hyper N520 - למעבד Core I 7 (LGA 1155 או Scythe דגם Katana 3 SCKTN3000I למעבד CORE I7 LGA1155 ! מחכה לתשובה תודה לכל העוזרים !

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. או שפשוט להרכיב את זה עם התופסנים שלו והלוח יכול להיות מחובר כרגיל? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 454 צפיות
  11. יש לי מעבד 2500+ בארטון היתה לי בעיית טמפרטורה , 49-50 מעלות במנוחה, 52-53 מעלות במאמץ מרחתי משחה טרמית מחדש דרך אגב מה שחנות עשתה שם היה פשוט זוועה (לא צריך להזכיר את שמה..) טוב נו..זיגזאג! פישלו הפעם... הם מרחו את מהמחשה על כל המעבד חוץ מהליבה , בקיצור מרחתי מחדש הטמפ' ירדה ל 43 במנוחה ו 45 במאמץ עשיתי אוברקלוקינג 2500@3200 עכשיו הטמפ' במנוחה 44.5 ובמאמץ 46-47.5 ;D לוח nf-7 v2.0 מזייף ? עדיף להרכיב את הסנסורים של הוולקנו או שהלוח הזה מדוייק ולהשאיר ככה?

• 3 תגובות
    • 491 צפיות
  12. Started by daniel0089,

יש לי מעבד של אינטל E6300 1.86Ghz, כרטיס 88GT,3GB זכרון וכו'... השאלה שלי האם כדי לי לעשות OC למעבד שלי? זה מסובך יותר מלעשות OC לכרטיס מסך (כי לפי המדריך זה נראה כך..)?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. או שניתן להסיר את הHSG מהמעבד ואז פשוט לשלוף את המעבד ואחר כך להחזיר??

• 4 תגובות
    • 958 צפיות
  14. Started by Kodi,

אני כרגע עם Abit NF7-SL וAMD2500+ עם OC ל3200+ וזכרונות OCZ 512(2X256) PC 3200 400FSB Platinum Edition יש לי שאלה, יש לי קירור מעולה ואין בעיות טמפ' ואני עכשיו בOC כמו שאמרתי והFSB עומד על 400, קניתי קירור לצי'פסט של וואנטק מנחושת וסינקים ללוח ולמייצבי מתח והלוח מקורר כמו שצריך השאלה האם כדי להעלות את הFSB מעל 400 מה שיגרום לOC גם לזכרונות שתומכים עד 400SB וגם ללוח שתומך עד400FSB.

• 0 תגובות
    • 478 צפיות
  15. לפני כ שבועיים היה פה דיון בנוגע לכל מיני חברות של חלקיי מחשב ומי היבואן שלהם. בדיון הוזכר היבטאן אזטק ואני המלצתי לקנות ממנו כי החברה במצב לא טוב ואחריות שלהם לגבי מעבדי AMD לא כפי שהייתה קודם. אז הנה מצאתי את הE-MAIL שקיבלתי מאזטק לגבי האחריות: ""לקוחות אזטק: לצערנו אנו נאלצים להקשיח את מדיניות החלפת מעבדי AMD בחברתנו לאור הנחיות חד משמעיות מצד היצרן. מעבדים שלא יתקבלו הינם מעבדים ש"טופלו" שלא ע"י היצרן (שרידי הלחמות על הרגליים ו/או על רכיבים אחרים במעבד), מעבד סדוק או לא שלם כפי שיצא מבית-החרושת, מעבד בעל רגל עקומה או שבורה, מעבד שרוף באופן שניתן לזהותו כשרוף בעין בלתי מזויינת, מעבד שניכר שלא היתה שכבת חומר מקשר בינו לבין המאוורר, מעבד שהחומר המקשר שעליו הינו תערובת…

• 5 תגובות
    • 722 צפיות
  16. כפי שציינתי באשכול קודם עומדים להתקין את גוף הקרור FREEZER 64 במחשב החדש שלי. מכיוון שהגוף הוא סימטרי וללא מגרעת ניתן כנראה להתקין אותו בשני כוונים על לוח ה-DFI Ultra-D שיהיה במערכת. ראיתי המלצה לכוון את המאוורר לכוון חזית המארז משום מה ונטען, ללא נימוק, שזה ישפר את הקרור: "As you can see here the HSF is mounted in a sideways fashion in my case rather than up and down. I recommend, if you can, to have a motherboard that mounts HSFs in this manner for optimal airflow." לקוח מכאן: http://www.neoseeker.com/resourcelink.html?rlid=96671 האם לא רצוי יותר שהמאוורר יכוון בכוון ההפוך לעבר מאוורר האקזוסט שיפלוט אותו החוצה? ד"א, בגג המארז של המחשב (XaserV V7000 Wingo) יש מאוורר נוסף…

• 4 תגובות
    • 475 צפיות
  17. שמתי לב שהמאוורר בביג טייפון הוא עובד מקסימלית על 1300RPM,יש מצב להחליף מאוורר שם נגיד משהו שעובד על 1500-2000 RPM? לאחד כמוני שטמפ לא מספקת אותו במעבד זה אפשרי לא? למשל כזה מאוורר נראה לי הרבה יותר טוב ממה שיש סטוק בביג... http://www.thermaltake.com/product/DCfan/Standard/a2368/a2368.asp 2000RPM 21DBA נשמה יותר טוב בהרבה...מה אתה אומרים? נ.ב מדובר בביג טייפון גירסה רגילה*

• 12 תגובות
    • 711 צפיות
  18. Started by ezx,

אני מישתמש בתוכנהnTune וכול טמפרטורה שהיא מראה לי עולה יורד דרסטית 3 מעולות יותר פאתום יורד ב 5 וכנל גם בכרטיס מסך איך אפשר לפתור את הזיוף הנורא הזה?

• 1 תגובה
    • 458 צפיות
  19. מה קורה אנשיםםם זה אצלי בביתת אני יודע שהרבה מכם מחכים ומצפים למה שהולך להיות בתארד הזה אז פשוט תשאלו תיתענינו יכ אחרי הכול בשביל מה יש חברי פורום!! אז הסברים: הזמנתי מחו"ל: 1.פלטייה 170!!+שולט מתחים לפלטייה!! 2.asus ct-479!! המדהים ביותר!! 3. דותן המעבד הטוב בעולם לפחות עד הכפולי ליבות!! 1.73!! 533!! ועכשיו להסברים מה היה מתוכנן ובוצע כמובן!! 1. חיברתי את הפלטייה של ה170ואט ל6800 אולטרה שלי!!! ובזכות השולט מתחים הצלחתי לשלוט בטמפרטורה של הכרטיס ושמור עליה יציבה ב27 מעלות!!!!! לפני הפלטייה האוברקלוק הכי גבוהה היה: 493 ליבה ו1430 זיכרונות!! 6530 ב3dmark05!! בנתיים לא עשיתי אוברקלוק בכלל פשוט חיברתי הכול וישארתי באתי לדווח מבטיח עוד ביום או מחר תוצאות!!!! 2.עשי…

• 146 תגובות
    • 17.6k צפיות
  20. ;D כולם לכתוב כאן את כול אתריי האוברקלוקינג שהם שהם מכירים והטיפים והטריקים לשיפור המחשב. ;D

• 4 תגובות
    • 832 צפיות
  21. קלטו את המוצר הבא: http://www.aerocool.com.tw/aerocool-files-v3/cooler/dp101.htm איך היטסינק עם מאוורר של 13CFM יכול לקרר מעבד AXP 3000+ ומעלה??! אחת החיות היותר מוזרות שראיתי...

• 2 תגובות
    • 588 צפיות
  22. שלום לכולם! כשאני מסתכל בכל מיני תוכנות (SPEEDFAN לדוגמא) אז אני רואה 38 מעלות, ועכשיו שאני נזכר, זה מה שתמיד ראיתי שם.. ואם אני נוגע בדיסק עצמו - אז הוא די חם... האם זה מסוכן? מה עושים?! תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 578 צפיות
  23. Started by Qtec,

היי יש לי לפטופ של קומפק presario 1700ea וכונן קשיח של טושיבהmk4021gas. כשאני קצת מאמץ את הכונן (מעתיק, עושה איחוי, בודק לטעויות וכו...) הוא עולה מעל לטמפרטורה המומלצת-55 ליותר- 56 57 58 .....63 מה אני יכול לעשות כדי לקרר אותו? (בלי לשים לידו מאוורר) יכול להיות שאפשר לעשות משהו בלפטופ?

• 2 תגובות
    • 652 צפיות
  24. היי ,רציתי לדעת אם השימוש בכונסי אוויר נועד אך ורק להביא אוויר אל המעבד ישרות מהאוויר שמחוץ למארז או ,שאולי יישנם כונסים שמצליחים להשתמש בעקרון של צינור וונטורי על מנת להגדיל את מהירות האוויר הזורם על צלעות הקירור שעל המעבד. או שאולי העקרון לא יעבוד עם מאווררים סטנדרטים. בכל מקרה לא מצאתי התייחסות לשאלה באתר

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלום, במארז שברשותי כונס האויר אינו בדיוק מול המאוורר, אלא מכסה כ-70% מהשטח. במארז 3 מאווררים, אחד מהם על המעבד. האם יש לכך חשיבות? האם מומלץ להסיר את הכונס לגמרי? לוח האם NEO MSI P35 המעבד יהיה E6750 או Q6600

• 4 תגובות
    • 471 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.