אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
אוקיי, הגעתי ליעד השמרני של האוברקלוק שלי. מעבד 2.8, זכרונות 800 4-4-4-12. הכל עובד פיקס ושורד כל בדיקת מאמץ. מצורפים נתונים על המערכת בזמן מנוחה, לקוחים מהתוכנה אוורסט. שני דברים מדאיגים אותי קצת: טמפרטורת לוח אם וטמפרטורת דיסק קשיח. לגבי לוח אם - החלפתי לא מזמן לוח אם מASUS P5K SE ל-GIGABYTE DS3L. האסוס נתן לי טמפרטורות קרירות למדי, הג'יגהבייט, מאז שהגיע, עובד על טמפרטורות גבוהות יותר. הוא גם נוטה להתחמם בעוד האסוס שמר על יציבות מבחינת חום. מבחינת ביצועים הג'יגהבייט עובד מושלם וחלק. לגבי הדיסק הקשיח - מוזר מאוד, במארז ג'נרי הוא היה קריר יותר בעשר מעלות בממוצע. במארז הנוכחי, שמתוכנן להכיל כמות גבוהה של דיסקים קשיחים ולצנן אותם היטב, הוא מגיע לטמפרטורות הגבוהות הנוכחיות. …
-
- 2 תגובות
- 655 צפיות
-
-
החלטתי לבנות מערכת קירור מים ! גם אם זה ייקח קצת זמן עבודה וכסף אני אעשה את זה (ולא אני לא רוצה לקנות אחת, אלא להכין אחת גדי שיהיה זול) אני זקוק למדריכים, רבים ככל שיהיו בנושא על מנת שלא לחזור על טעויות של אחרים ולהבהיר דברים. ד"א אני עושה את זה כי אני פשוט לא יכול לסבול את הרעש ! ועוד כמה מה"צ לא יזיקו בהחלט...
-
- 2 תגובות
- 646 צפיות
-
-
ThermalTake POLO 735 Extreme 3 in 1 Cooler אמרו לי שיש לו ביצועים טובים,הוא די שקט וטוב לOC אז אני קונה אותו רק שיגיעה מהר!!חחח
-
- 26 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז קניתי את ה-zalman 7700 הענקי בעצתכם (או לפחות כעצת חלק מכם), לוח האם שלי מתאים, לא מפריע, אבל... המארז כן, יותר נכון הספק לא מספיק רחוק מהמעבד, מה עושים? מחליפים מארז? לאיזה? המלצות למשהו טוב וזול? תודה שוב! שמוליק.
-
- 8 תגובות
- 484 צפיות
-
-
מנסה לברר מה הטווח הבטוח/אופטמאלי של מעבדי 7800X/7820X תחת אוברקלוק,אני יודע שהtj max הוא 100C (או 105C),אני יודע שכל אחד ירגיש בטוח בטווח אחר, אבל רציתי לדעת מה דעתכם? האם למשל להישאר מתחת ל 80C לאחר אוברקלוק זה טווח אופטימאלי?
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
51 מעלות בזמן מנוחה ללא OC למעבד Q9450 עם קירור אוויר(AC extreme) האם הטמפ' הללו תקינות?(טמפ' בחדר 27 מעלות צלזיוס ) אגב אני חושב שצריך לעשות מין שרשור של טווחי טמפ' סבירים במקום שכל פעם ישאלו "הטמפ' בסדר???" וכ'ו וכ'ו לסגור את זה אחת ולתמיד, טווח טמפ' הגיוני לקירור אוויר ללא OC במנוחה, ובמאמץ. (סתם רעיון...)
-
- 75 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
שלום! לא מזמן קניתי מחשב חדש עם המפרט הבא: AMD XP 1800+ ABIT NF7-SL REV 2.0 VOLCANO 11+ 512MB PC3200 SAMSUNG COMPUCASE 6AR1 WITH 120MM FAN התקנתי את WINBOND HARDWARE DOCTOR שצורף עם הלוח אם. שאלתי היא כזאת מה טווח הטמפ' הרצוי למעבד הנ"ל בסביבה הנ"ל (מאיזה טמפ' זה נחשב מסוכן?, מהם טמפ' העבודה הרציונליות, לאן אני צריך לשאוף מבחינת קירור ? וכו...) תודה וחג שמח
-
- 5 תגובות
- 703 צפיות
-
-
שלום לכולם מה טווח העבודה האפקטיבי מבחינת חום למעבד E6600 ?
-
- 0 תגובות
- 429 צפיות
-
-
שלום ברשותי מעבד I5 760 2.8Ghz כרטיס מסך ATI 4870 toxic רציתי לדעת מהי הטמפרטורה המקסימלית עבור כל אחד מהרכיבים הנ"ל. (בכדי שאוכל לעקוב לפני שיא הקיץ) כמו גם ברשותי לוח אם של גיגה ביט מדגם p55a-ud3 rev 1.0 בתוכנה CPUID מופיע לי TMPIN0 כאשר המעלות הן 41C מה מציין TMPIN0 טמפרטורה של איזה רכיב ? כמו כן אני מחפש המלצה לגבי מאוור למארז , דרגת שקט 7-8 (10 שקט ביותר ) אך עם זרימת אוויר טובה (מתכוון לקנות שניים ) תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 683 צפיות
-
-
אני מעוניין לשים מערכת קירור ממוצעת על מעבד אינטל 2.8 ועל כרטיס מסך FX 5200 מה המחיר שאני צריך לשלם עבורה וזה אומר שאני גם צריך זכרונות מיוחדים עם קירור בשביל זה? תודה
-
- 8 תגובות
- 472 צפיות
-
-
-
סתם תהיתי... מה טווח הטמפ' הסביר עבור המעבד ולוח האם שלי, במנוחה ומאמץ? ומה ה-RPM הסביר ל-Vantec ThermoFlow 120MM Smart שמוציא אצלי את האוויר מהמארז?
-
- 14 תגובות
- 802 צפיות
-
-
לאחר כמה ניסיונות קודמים, ניסיתי שוב לאט ובזהירות לעלות את מהירות הבאס, העלתי 5mhz בודדים, הפעלתי super_pi ב- 4MB ו S&M על בדיקות Average ולא נמצאה שום בעיה. לאחר מכן החלטתי להוסיף עוד 5 mhz נוספים הרצתי שוב super pi ואני מקבל את השגיאה : NOT CONVERGENT IN SQR הרצתי גם S&M וקיבלתי שגיאה אחת בזכרון. ( מפרט בצד) דבר שמאוד מעצבן מדובר בזכרונות TWINMOS SPEED PRIMUM (כשאני מחזיר את מהירות הבאס למקור, אין שגיאה בבדיקות) לפני כן היו לי זכרונות TWINMOS value הרגילים שהוחלפו בספיד פרימיום כי נמצאו תקולים, היו בהם 2 שגיאות. למה זה קורה למשהו יש הסבר ?
-
- 10 תגובות
- 640 צפיות
-
-
או שזה גופי קירור מזהב, או שאני באמת לא יודע... טוניק טאוור - 380 ש"ח : http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6138 אינפיניטי 420 ש"ח : http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6137
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
במידה ואני רוכש טוניק למחשב שלי, אני זקוק לחזק את הלוח אם?
-
- 1 תגובה
- 483 צפיות
-
-
כן זה נראה קצת אבל גם זה הגיע... חובב מכוניות ומחשבים החליט לעצמו למה לא לפרק את הטורבו מהאוטו (במקרה הזה מיצובישי אקליפס) ולהתקין אותו (לקירור כמובן) במחשב.. התוצאות לפניכם.. http://raktron.com/turbopc/ וזה כל הפרויקט.. http://raktron.com/turbopc/buildup.html אומנם זה לא כזה מעשי אבל רעיון נחמד.... ;D
-
- 8 תגובות
- 891 צפיות
-
-
יש חיה יותר חזקה ממאוורר טורנדו של ואנטק? אני מחפש מאורר ממש חזק לרדיאטור - קירור מים.. תודה...
-
- 25 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
למישהו יש טבלה כזאת ויכול להגיד לי כמה CFM הוא עושה ב- RPMים שונים?
-
- 10 תגובות
- 813 צפיות
-
-
טוב - מכיוון שלבינתיים נאלצתי לנטוש את פרויקט הכדור שלי - הספק היחיד שהיה לי נשרף וביחד איתו חלק מהלוח אם הקטן שהצלחתי להשיג (נסיונות פיסיקליים בחשמל ממקור לא מוקר זה לא תמיד הדבר המומלץ ביותר עבור מערכות מחשב... : ) , השתעממתי, חשבתי והחלטתי לנסות פרויקט חדש ושאפתני ... בינתיים - להלן טיזר מאחד החלקים (היותר קטנים בפרויקט הזה) "בתמונה הבאה מתחבאת אצבע - נראה אם תוכלו למצוא אותה..." *** אגב - הוא במצב הרבה יותר מוגמר היום - התמונה נלקחה בערך לפני שבועיים (לי אין מצלמה)
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
https://www.facebook.com/hardwarex.zone/videos/1833823990210193/
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
טוב אז סיימתי סוף סוף את כל הבנייה ואת הבדיקת נזילה וכל מה שיש לי להגיד זה שאני מאוהב! המערכת כל כך שקטה שזה מדהים אותי, אפילו העלתי למאווררים שלי את המתח כדי שיסתובבו על 1500RPM ועדיין אני לא שומע אותם! יש יותר רעש מהכונן הקשיח מאשר המאווררים (ועוד אצלי הם מחוץ למארז). אני קצת עסוק עכשיו בלהתקין את Windows מהתחלה כדי שהכל יהיה נקי אבל הנה תמונה שצירפתי של אוברקלוק מאוד זריז ועם מתח יחסית גבוהה. אין לי גם את הכבל של המצלמה למחשב אז כרגע אין לי איך להראות לכם את המערכת נקווה שמחר אני יארגן כבל. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי לא מזמן זכרונות של קרוסייר PC3200 DDR400 ויש לי לוח של ABIT IC7-G . הבעייה היא שאני לא מצליח להוריד את הזמנים של הזכרון יותר מ - 2.5 8 3 3 ... למה ? הם זכרונות כ"כ רעים ? לאיזה VOLT אני צריך לשנות אותם ? הלוח שלי גם נותן לי רק עד 2.8V . תודה
-
- 1 תגובה
- 463 צפיות
-
-
כשאתם עושים אוורקלוק או גם בלי אוורקלוק יש מספר דברים שצריכים לשים לב, בדרך כלל הדברים שאתם רואים מבחינה ויזואלית זה מסך כחול, תקיעה, או מסך שחור, אבל אפשרי לדעת אם זה יציב או לא לפני שהמצב הזה מגיע לזה אם לא הגזמתם יותר מדי, ולמחשב יש אקסטרה Safe zone. בוינדוס 7 ונראה לי גם ב 8 יש EVENT LOG שמזהה אם יש תקלה ERROR בקריאה של המעבד ובעצם מתקן את השגיאה עד למצב שהוא לא מצליח ואז יש BSOD ושאר הארורים. הנקודה היא שבדרך כלל שאתם שם עומס אז הוא מראה את ה EVENTS האלו ובדרך כלל אם השגיאה הזאת מופיעה מספיק פעם אחת סימן שהאוורקלוק לא יציב, ובדרך כלל זה קורה תוך מספר דקות עוד לפני שהתוכנה אומרת שיש שגיאה או שהמחשב קורס. להגיע לזה אתם מבצעים ככה. Now a helpful hint for 1155 Ivy Bri…
-
- 0 תגובות
- 3.1k צפיות
-