עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אורח
    Started by אורח,

טוב אז אחרי שפתרתי את בעיית הקריסות התחלתי לעשות OC. המפרט: E8400 + ונדטה 2 GIGABYTE EP43-DS3L G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBPI-B כרגע הOC על 3.6, עבר בדיקות OCCT והוא יציב. הטמפרטורות במנוחה 39, במאמץ 55 בערך. במתחים לא נגעתי וכולם על AUTO. השאלה שלי היא אם אני יכול להמשיך בOC ואם כן אז איך? לעלות מתחים?

• 26 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by yoav9,

דבר ראשון, מי שלא קרה את קורות המודינג האחרון שלי (החלפת המארז) אז שילח בבקשה ללינק המצורףהעברת מארז-למה לא לעשות את זה בבית: בקיצור שמנו את הhardcano 2 וחיברתי אותו מתחמת לhsf ליד הליבה של המעבד (לא על) ומאחורי הליבה של הכרטיס גרפי (hercules ti-500) עכשיו בחדר שלי יחסית חם, אני לא יכחיש, אבל ככה, על המעבד כתוב שהחום שלו הוא בסביבות ה38-40 מעלות לעומת הכרטיס הגרפי שעומד על 51 מעלות בערך! וזה ביחד עם crystal orb וas3... ובלי oc, עכשיו אני מודה שחדר חם, אבל המארז שלי מנפוצץ במאווררים (92 מ"מ שקוף בצד, אנטק סיקלון בלוואר ו6 מאווררים אחרים) אז זה נראה לי הרבה, כמובן שגם עם oc אני לא מצליח במיוחד... עכשיו לשאלה, זה נורמלי? החדר שלי חם מדי? הhardcano טועה... שמתי את הבודק טמפ' …

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by SD Project,

יש לי ספק ג'נרי, הוא נותן למעבד מתח בין 1.3 ל1.45 ויש תמיד עליות וירידות... האם אפשר באמצעות רכיב אלקטרוני לשמור על זרם קבוע ?! או אפילו להגדילו ?! בעקרון זה למטרת OC ולמטרת חסכון בכסף אני ישמח לתגובות ממבינים, תודה ...

• 2 תגובות
    • 490 צפיות
  4. Started by saarxee,

אני זוכר שבעבר ביצעתי לו OC וקיבלתי 12% שיפור בערך, ואני יודע שזה די מפתיע.. אבל הורדתי את ה-OC כי כנראה היו בעיות יציבות פה ושם.. אני מתלבט אם לנסות שוב OC.. כדאי? וקניתי ספק S12-430W, אין פחד מלבצע OC עם ספק כזה? זה לא משפיע לרעה על הספק? האם תוחלת החיים של הכרטיס תתקצר והוא יהיה הרבה יותר חם? תודה.

5. יש לי בלוח אם רק חיבור 3 פינים אחד למאוורר (חוץ מהמאוורר של המעבד). האם יש מפצלים שדרכם אפשר לחבר מס' מאווררים, או מתאמים שמאפשרים חיבור של המאוורר לספק? חיפשתי במספר חנויות ולא מצאתי.

• 2 תגובות
    • 664 צפיות
  6. Started by X - DreaM,

סוף סוף קיבלתי את המאוורר כרטיס הזה(בחינם ) והוא לא עושה כלום!!!!! סתם מוציא אוויר חם יש דרך לעשות שהוא יכניס אוויר??? (שהמנוע של המאוורר יסתובב הפוך) נראה לי שיש שם איזה דיודה שעושה שהמנוע יסתובב רק לצד אחד ואם הופכים את החוטים זה לא עובד למישהו יש מושג איך לעשות? ???

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by MAOR,

יש לי שתי מחשבים בחדר ........ אחד מהם הוא סלרון 3 800 אם לוח וכרטיס מסך של חברת ASUS יש לי בו 2 מאווררים אחד מתחת לספק ואחד מתחת להארד דיסק וכמובן את המאוורר של הספק .... החום לפי דעתי מאוד גבוהה (בדקתי אם תוכנה Pc Probe) Full Load הוא הגיע לי ל - 70 שהוא לא עושה כלום הוא עומד יציב על - 40 זה נחשב חם ? עכשיו בדקתי את המעלות (במצב מנוחה) אם התוכנה SpeedFan .... והיא הבאיה לי את אותם תוצאות ! 42 מעלות מנוחה ! http://www.baboom.co.il/forum/Uploads/IsraeliHacker -2002819235552-NotWorking.jpg אם אפשר אני צריך תוכנה שגורמת למחשב לעבוד ב - FULL LOAD ... אני רוצה לראות את הטמפרטורה במצב הזה

• 5 תגובות
    • 777 צפיות
  8. סוג של מדריך למתחילים, עם הרבה מידע: http://www.clunk.org.uk/forums/overclocking/39184-p67-sandy-bridge-overclocking-guide-beginners.html עריכה: שונתה הכותרת בהתאם לבקשת צורר הפורום... אמממ מנהל הפורום

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by david32,

האם ניתן לעשות OC לE4400 כך שהFSB שלו יהיה על 1333 ? הבנתי גם שהקירור סטוק שלו מספיק לOC בינוני , האם צריך קירור חזק יותר בשביל OC הנ"ל? (אני יודע שזאת שאלה של נוב אבל זה מעניין אותי)

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. הוצאתי את המאוורר שעל ה CPU כדי לנקותו קצת והחזרתי והכול טוב . אך כשאני מפעיל את המחשב אחרי הניקוי של המאוורר המחשב פועל טוב אבל אני לא יודע למה שהפעלתי את המחשב המעבד היה לי אחרי הניקוי על 70 מעלות עשיתי כיבוי וכעבוור 15 דקות הפעלתי עוד פעם וזה היה עדין על 70 מעלות הנה תמונה http://img466.imageshack.us/my.php?image=10yt2.jpg. חשוב לציין שלפני הניקוי המעבד היה במנוחה ב 30-35 מעלות ובמאמץ מקסימום 50.

• 29 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by innoVision,

איך אני מקרר ספק?

• 5 תגובות
    • 742 צפיות
  12. Started by sahargt,

המפרט בצד בקיצור אני משתמש בתוכנה שבא אם הלוח בשביל לעשות OC בגלל שאני לא יודע איפה נמצא האפשרות בביוס חפשתי ולא מצאתי ראית שם ש הכול בAUTO מתח לזכרונות ובאיזה מהירות אם עובדים וגם ב PCI-E על AUTO לפי מה שראתי בפורום אני צריך לשנות שזה לא היה על AUTO אז על כמה לשיים את את כול הדברים

• 1 תגובה
    • 414 צפיות
  13. לוח: P5B DLX גרסה: 1.04G ביוס:1004 תדר: 389 מתחים בביוס: הכל על AUTO חוץ ממעבד וזיכרון ציפסט: 65C (!?) מדוד עם FLUKE 52-II העברתי את כל ההגדרות מתח של הלוח מAUTO לערך הכי נמוך... טמפ' אחרי... 43-45C~ כולל בעומס וכמובן יציב. כנראה שהגדרת הAUTO ממש דינמיות ומעלה מתחים לפי הFSB (מה שכבר ראיתי עם הVCORE) בקיצור נסו ותתקררו נ.ב. מעל FSB 500 יש צורך בהעלאת מתחים ללוח.

• 1 תגובה
    • 632 צפיות
  14. Started by potpockey,

???

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. איזה כיףףףף, היום הרגשתי שקריר בחדר אז אמרתי יאללה נבדוק- פירקתי את המחשב, ניקיתי אותו מהאבק (אוי ווי...כמה שהיה שם... השתמשתי בפן -עם אוויר לא חם הפעלתי הכל חזרה , עם ההמהרות שמופיעות בפרטים- איזה פלא, המעבד בכלל על 30 מעלות, הכ.מסך על 55 (זה 9800XT!! עם קרור סטוק הוא לא יורד מ70, עם הקרור שלי הוא לא יורד מ65 בעומס -אחרי המהרה) פתאום אחרי שעה בHL2 אני רואה הוא בכלל על 57 מעלות, אמרתי חייבים לנצל את זה... הקיצר- הכ.מסך שלי (מופיע בפרטים) מעל ההמהרה הבסיסית והקבועה שלו (שוב, מה שמופיע בפרטים) מעל זה כבר מציג אטיפקטים... אבל היות והחורף הגיע לקחתי אותו לעבודה בתחום אחר (ואני אומר עבודה ולא שיאים, לדעתי אני יכול יותר בשביל להפציץ ב3DMARK אבל זה לא שווה- אני מחפש משהו שאוכל…

• 2 תגובות
    • 541 צפיות
  16. Started by yoav9,

דבר ראשון אני חייב לציין שהוספתי דלטא 60 מ"מ על הhsf שלי (הוריד לי ב13 מעלות כמעט אבל אני שומע אותו מכל פינה בבית) צבעתי מאווררים ושמתי אזיקונים, והכי חשוב, הכל מצולם בוידאו ואולי עוד היום אני יערוך את הכל לתמונות וישלח לאתר!!!! רק רציתי לשאול, האם חיבור מאוורר ללוח אם מוריד לו מהמהירות?

• 5 תגובות
    • 943 צפיות
  17. Started by Or ei,

אני כרגע בתהליך הבנייה של הפאן ויש לי שאלה שאני לא בטוח בקשר אליה האם אפשר לחבר את ה0 של ה-5 וה0 של ה-12 ביחד ? או שרק אחד יספיק או שזה לא משנה בכלל ?? ואם אני מחבר את החוט של ה12 V עם החוט של ה5 V אני מקבל 7 ?

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by free fraek,

המחשב התחיל להרעיש וכשאני רוצה לנקות אני מנקה הכל חוץ מהספק.. עכשיו איך אני מנקה אותו?

• 3 תגובות
    • 522 צפיות
  19. יש לי קירור מיים ויש אויר שגורם לרעש קצת במשאבה איך אני פותר תבעיה ? זה שהרכיב לי תמחשב אמר לי שהוא לא הצליח להוסיף עוד מיים וביגלל האויר יש רעש קצת מה אני עושה איך אני פותר תבעיה אתם פה בטח יודעים ... כנסו לסרטון דקה תראו על מה אני מדבר יש בקירור אויר [table][tr] [td][/td][td] Ultra Graphics _eL!RaN_DaDoN[/td] [/tr] [tr] [td][/td] [/tr][/table] [/c] מבינים ?? זה לא רעש חזק כן אבל עדיף שלא יהיה אותו אמרו לי שצריך להוסיף מיים אבל לאיפה אני מוסיף תמיים המזוקקים כדי שלא יהיה תרעש הזה ?? מי שיודע להתעסק עם זה לעומק אני ישלם לו על זה גם צילמתי לכם תמונה מהמצבים של המשאבה שלי 1 2 3 4 5 על איזה מספר כדי לשים אותה ? על 5 לא ? http://www.siz.co.il/view/viwne…

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  20. Started by DjBlack,

רציתי לשאול איזה מאוררים אני צריך לשים במארז ואיך כדי שהם יקררו טוב? כאילו חוץ המאורר הרגיל שמקרר המעבד + המאורר של הספק אין במארז יותר ממאוררים זה אני רוצה לדעת מה לקנות ואיך לשים אותם? (יש לי אפשרות להוסיף רק מאורר אחד מאחורי המחשב, לא יודע אם אפשר לשים מקדימה:\)

• 6 תגובות
    • 476 צפיות
  21. מה יותר טוב? 1. למרוח על המעבד שכבה דקה אחידה על כולו? 2. להניח משחה בגודל אפונה ולתת ללחץ של המאוורר לפזר את המשחה? או בכלל למרוח על המאוורר דווקא?

• 10 תגובות
    • 3.9k צפיות
  22. Started by 00Amir,

6960x על 5GHZ ב 3DMARK המעבדים כבר זמינים ?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by mr-elad,

כל פעם בדיקה אחת נכשלת, אני מריץ 4 כי יש לי Q6600. מה זה אומר? להוריד את BUS SPEEDטיפה?

• 2 תגובות
    • 538 צפיות
  24. אז ככה , יום ראשון יצאתי לטיול שנתי , והשארתי את המחשב דלוק כרגיל .. ושחזרתי אתמול אני רואה בטמפרטורה - 36-46 מעלות במנוחה !!!! שפעם היה לי 26-32 !!!!! לא מבין את זה ! ושאני עם האימיול ושומע שירים זה בכלל על 56-81 [ כולל שימוש באינטרנט ] לא מבין את זה .. כל המאוורים פועלים הקירור של המאורר פועל אבל שמתי לב שהמשחב נהיה שקט פתאום , עוד מעט אני יבדוק בביוס אם השתנה משהו /=

• 5 תגובות
    • 622 צפיות
  25. שלום, אני עומד לרכוש את ה-SCYTHE MUGEN 2 ומשום שלא יצא לי להתעסק בגופי קרור בלי משחה טרמית מרוחה מראש רציתי לבקש את עזרתכם. האם יש צורך בספקות לגבי המשחה הטרמית שבאה יחד עם הMUGEN 2? מה השיטה הכי טובה למריחת המשחה כשמדובר בE5200? שיטת ה"פס הוורטיקאלי" כמו באתר של ARCTIC COOLING? שיטת "גרגיר אורז" ללא מריחת המשחה באופן שווה על כל שטח הHEATSPREADER של המעבד? שיטת מריחת השכבה הדקה על כל שטחו של הHEATSPREADER + "גרגיר אורז" של משחה במרכז כל העסק? אני קצת מבולבול לגבי העניין, וכידוע לי לא מדובר בהינדוס טילים, אבל בגלל שאני רוצה להוציא את המקס' ביצועים אני רוצה לדעת בלב שקט שעשיתי הכול כהלכה... :

• 3 תגובות
    • 890 צפיות

דיונים חדשים בפורומים