אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
טוב הכל התחיל שהמחשב שלי התחיל להיתקע אז הורדתי אוורסט ובדקתי את טמפרטורת החלקים וראיתי שהכרטס מסך שלי מגיע ל 120 מעלות ושפתחתי את המחשב הכרטיס היה חם מאד והמארר שלו כמעט לא בסתובב אז הלחתי לחנות לקנתי מאוורר גדול והתקנתי אותו על הגוף קירור אבל המאוורר עצמו לא מוציא אוויר חם הטמפ' ירדה ל 100 מעלות אבל שאני מפעיל את WoW זה עושה לי בעיה כמו פה http://www.ohel-shem.com/~lior/wow.png אני מריץ את המשחק תמת לינוקס אבל זה נירא לי משנה זה נירא לי יותר קשור לכרטיס מסך כי הבעיה הזו מתחילה רק אחרי איזה 10 שניות ושאני בודק שוב את הטמפ' זה רושם לי 140-145 (במאמץ שאני משחק) עכשיו אני לא יודע עם זה היגיוני או שזה באמת הבעיה חשוב להגדיש שהכטיס מסך שלי הוא Nvidia 6600 מה אתם מציעים לי לעש…
-
- 7 תגובות
- 767 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסל R9700 PRO של גיגה בייט ,ומעבד AMD 2000 מעליו עם קירור SMART FAN 2 בגלל שהמאוורר הזה חזר כל הרוח החמה עפה על הכרטיס ומחממת אותו מאוד!!! מה לעשות??? וזה עדיף על הקירור של ה- gigabyte ??? Vantec Icqberq 3CCB-A1C VGA/Chipset Cooler?
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קודם כל פרטים על המערכת שלי: pentium 4 2.4 geforce 4 mx 440 128 ddr 256 ddr using windows XP לא מזמן הייתה בעיה בלוח אם, אני עדיין לא יודע מה קרה לו.. בכל מקרה הוא הוחלף. הטכנאי אמר שכנראה הוא נשרף כתוצאה מחום אבל הוא לא היה מאד החלטי בנושא, וכשפתחתי על זה נושא פה אמרו לי שהוא מזבל בשכל. המאוורר של הכרטיס עובד (הטכנאי אמר שהוא לא), אבל לא בצורה אופטימלית - אלא לאט יחסית. התחלתי לשחק ב HL2 לאחרונה, וקרו לי שני מקרים - באחד פתאום נהיה מסך שחור והייתי חייב לעשות ריסט, ובשני נהיה מסך כחול שאמר שהמחשב הפסיק את פעולתו מכיוון שאם הוא היה ממשיך אז היה נגרם לו נזק, ואם המסך הזה מופיע יותר מפעם אחת אז אני צריך לנתק כל חומרה חדשה שהתקנתי (פה כדאי להוסיף שלפני כמה ימים התקנתי צורב ח…
-
- 2 תגובות
- 500 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום. לפני כחודש בערך קניתי מחשב חדש : Intel Core 2 Quad Q9450 2.66Ghz 12MB Penryn BOX - מעבד Xtreme Thermalright Ultra 120 Xtreme - קירור מעבד Asus Rampage Formula - לוח אם Scythe 120mm S-Flex (SONY) 1200RPM 49CFM / 20.1dBA - מאוור Corsair 650TX 52A @ 12V - ספק כוח Western Digital 500Gb 16MB AAKS X 2 - דיסקים קשיחים Sapphire Radeon 4870 512MB DDR5 Retail X 2 - כרטיסי מסך בCF Antec Twelve Hundred (1200) Gaming NO PS - מארז Asus DVD-RW 2014L1T X20 LightScribe Sata Black Retail - צורב A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Extreme CL4 -זכרונות Creative X-Fi FATAL1TY Platinum Champion Edition - כרטיס קול מחנות שלא אזכיר את שמה רק אציין שהשירות היה מ…
-
- 5 תגובות
- 783 צפיות
-
-
יש לי לוח אם של אביט עיין ניק. זיכרון 1G שני דיסקים קשיחים 80+240G ומעבד פנטיום 4 הבעיה היא שהוא מגיע בקלות ל80C במשחק של ג'אזז הארנב למשל הוא מגיע לשמונים והמחשב עושה לי חור בראש עם הצפצופים אבל אני רוצה לפטור את הבעיה של החום כי הבנתי שזה לא הכי בריא למעבד. כבר החלפתי משחה טרמית יש לי מאוורר על המארז חדש המעבד נראה בערך ככה: :pissed: :pissed: ... עוד יש לציין שניקיתי אותו מאבק ממש ממש טוב וכן שהוא כבר בן כמעט שש. העזרה שאני מבקש זה בקשר לקירור. לפני החלפת המשחה והניקוי הוא לפעמים צפצף שהוא מגיע ל90C
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד Q6600 על לוח אם P35-DS3L עם 2GB זכרון וSapphire HD 4870 Toxic 1GB שמחובר לCorsair 450W Pure. המעבד שלי (לפי RivaTuner) נמצא בטמפרטורה של 60 מעלות (בIdle) ל65-57 בזמן משחק (נאמר לי שטמפרטורות אלו לא סבירות למעבד). על המעבד יושב Arctic Cooler 7. הכרטיס מסך נמצא בערך באותן טמפרטורות. כמוכן, לאחר הרבה זמן במחשק מסויים, יש האטה בביצועים (המשחק זז הרבה יותר לאט). למישהו יש מושג ממה זה נובע? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 694 צפיות
-
-
שלומצ'יק, תמצית : לאחר שדרוג המעבד במערכת שברשותי מ-3500+ חד-ליבתי (שעבד יציב ב-OC מתון של 10%), ל-4000+ דו-ליבתי (65nm), המערכת איננה יציבה בעומס. רקע : מערכת זו מותקנת במארז מתוצרת HEC/Compucase ומדגם 6K31 (מארז בתקן uATX). במארז מותקנים גם 2 מאווררים עצמאיים (יניקה למטה (בינוני), ופליטה למעלה (חלש)). (ובכוונתי להחליף לפחות את מאוורר הפליטה למשהו חזק יותר (ולעלות מ-92mm@35CFM ל-92mm@92CFM)). במערכת זו מותקן ספק-כוח מתוצרת CoolerMaster ובהספק 430W, ולוח-ראשי מתוצרת Asus ומדגם M2NPV-VM (עם גירסת ה-BIOS האחרונה (0901)). תיאור הבעיה : עם הקירור המקורי (OEM), המעבד החדש הנ"ל הגיע אל מעל 70 מעלות (בעומס של 100%), והרתיח את כל מה שסביבו במארז (ובעיקר הכוננים הקשיחים - לערכת-ה…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאחרונה הרכבתי מחשב ל OC (מפרט בצד). החלטתי להשאיר את המעבד על OC של 3630 (330*11), Vcore אוטומטי בביוס. לא ביצעתי OC ל RAM והשארתי בתחום ה 800 MHZ. בימים האחרונים הרצתי מספר מבחני מאמץ (OCCT בעיקר) ללא בעיה כאשר במבחנים הראשונים הטמפרטורה המקסימלית לא עברה את קו 67 המעלות. אתמול המעבד חצה 74 מעלות והפסקתי את המבחן מספר פעמים. אילצתי את הקירור ל 100% וזה עדיין לא נפתר. מדגיש שלא מדובר במבחן ה LINPACK אלא ב OCCT הרגיל. אשמח להצעות לפתרון. תודה...
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב חדש יחסית בן כ4 חודש. נראה כי המעבד מתחמם לי (E7500)רק ליבה אחת השניה קבועה על 40-42 מעלות. מה לעשות?
-
- 2 תגובות
- 633 צפיות
-
-
היי יש לי מחשב עם מעבד פנטיום 2GH ובזמן מאמץ הטמפרטורה מגיעה ל 77 מעלות לפי EVERST האם זו טמפרטורה סבירה או שהמעבד מתחמם מידי? תודה
-
- 11 תגובות
- 734 צפיות
-
-
היי,יש לי בעייה ,יש לי מעבד אינטל פנטיום 4 3 גיגהרץ. המחשב בן-4. תמיד אבל תמיד הטמפרטורה של המעבד הייתה 48-52 מעלות. עכשיו היא 78 מעלות. ניקיתי כמו תמיד עם פן על קור ומקל אוזניים את כל האבק מהחריצים והכל,ועדיין הטמפ לא יורדת. מה יכולה להיות הבעייה? אולי משחה טרמית לרענן?או לא קשור.?
-
- 28 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
האמת, שבטח מומחי הפורום מכירים את העניין, אבל, למען אלו שיחפשו פתרון למחשב שפתאום לא נדלק למרות שעל פניו לא התחמם יותר מדי. שני מחשבים עם הלוח ומעבד AMD 4200 הפסיקו לעבוד לפתע פתאום. :s05: שני המחשבים עבדו כרגיל, נכנסו למצב המתנה בלילה ונכנסו לקומה. בשני המקרים המחשבים לא נדלקו - לא הגיעו למסך הביוס, נורת ON דולקת , וזהו. בשני המקרים לא היתה התחממות מיד לפני התקלה, שניהם עבדו במשך זמן רב (מתחילת הקיץ) על טמפרטורות של סביב ה-60 מעלות עם הקרור המקורי של AMD. מסתבר שהטמפרטוה הגבוהה למשך זמן יבשה את המשחה הטרמית. למרות שלא היה מדובר בטמפרטורות קיצוניות יש ללוח הזה מנגנון הגנה נוסף. הפתרון: RESET לביוס, אם ע"י קיצור הפינים המיועדים לכך, או ע"י הוצאת הסוללה, מריח…
-
- 0 תגובות
- 593 צפיות
-
-
הכרטיס שלי מבוסס על r430 הוא הגיע עם 16 צינורות עיבוד פתוחים וחלק מכם אמרתם לי שהוא פשוט x800xl או משהו כזה אז אולי זה יעזור לכם בפיענוח של הבעית התחממות שלי הכרטיס נמצא במנוחה על כ 50 מעלות, ובמאמץ מרקיע שחקים לטמפ' של 90 מעלות ואפילו יותר! מיותר לציין שזה ממש מחמם את כל המארז בטירוף וזה ממש מדאיג, המארז שלי אמנם מאורר אפילו השארתי אותו עם דלת פתוחה עקב החשש, היו לי כבר כמה מקרים שמשחקים נתקעו ואני מאמין שזוהי הסיבה הישירה לכך... הכרטיס לא נמצא על שום OC או משהו דומה.... מה עליי לעשות? אני לא מאמין שמספקים קירור שלא מסוגל להחזיק כרטיס כזה במיוחד חברת ספיר ... תגובות בבקשה
-
- 6 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום! זאת הפעם הראשונה שאני נתקל בבעיה עם הטמפרטורה של המעבד (ואני מקווה האחרונה). לפני כשבוע, כאשר התקנתי את MBM5 בשביל להציג מידע ל-LCD, הייתי צריך להגדיר שם את החיישנים. ניסיתי את כולם (חלקם הראו 110 מעלות וחלקם 21) עד שמצאתי את החיישן שהכי נראה לי (שקרוב מאוד לביוס - 35 מעלות). באחד הפעמים שהסתכלתי על ה-LCD שמתי לב שהוא מציג לי טמפרטורה מפחידה שלא ראיתי כמוה לפניה בשום בדיקה (כולל Tosat ו-Prime) - לא פחות מ-52 מעלות! קפיצה של 17 מעלות בבת אחת. כשאני אומר בבת אחת אני מתכוון שאני מתסכל על הצג וכל עשירית שניה עולה מעלה! היום (ואפילו כרגע זה קורה) החלטתי לפתוח את המארז ולבדוק במו ידי את ההיטסינק של המעבד, ואכן, הרגשתי חום לא מועט לעומת פעמים קודמות. מה שמפתיע זה שברגע …
-
- 10 תגובות
- 751 צפיות
-
-
היי, בימים האחרונים החלקים של המחשב מתחממים מאוד, למשל הלוח לפעמים מגיע ל-37, המעבד ל-42 (במנוחה) הרגע בדקתי (מצורפת תמונה) וקצת ירדה הטמפרטורה האם זה סביר? תודה
-
- 8 תגובות
- 676 צפיות
-
-
לחצו להגדלה. הכרטיס מסך נמצא במנוחה. תראו את ההבדל בין הליבה והזיכרון לבין השיידרים! במאמץ, הליבה והזיכרון על 50 מעלות והשיידרים על 75 מעלות... האם הטמפרטורה של השיידרים חשובה? ולמה כזה הבדל משאר כרטיס המסך? בתוכנה GPU-Z מופיע אותו חיישן עם אותה בעיית התחממות. נ.ב. בתמונה המעבד מקודד סרט אז אל תתיחסו לטמפרטורה שלו.
-
- 5 תגובות
- 761 צפיות
-
-
שלום, שמתי לב שהמעבד שלי מתחמם מאוד כשאני מפעיל דברים שמעמיסים על כרטיס המסך (בדקתי עכשיו עם COD6 ו- OCCT) הטמפרטורה של כל ליבה בנפרד (core 0,core 1) לא עולה, מה שעולה זה הטמפרטורה של המעבד (core) והיא בערך (עד כדי מעלה) שווה לטמפרטורה של כרטיס המסך (מה שיכול להגיע לסביבות ה 70) בדקתי את הטמפרטורות עם SpeedFan. המפרט שלי: intel e7400 arctic cooling freezer 7 pro rev 2 gainward 9800gt antec 300 את הקירור למעבד החלפתי לפני בערך שבוע (בגלל רעש בעיקר וההתחממות). לא עשיתי OC לשום רכיב. מה כדאי לי לעשות עם זה? תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
עכשיו למה הוא בא בלי מאורר כי נראה לי שהוא מתחמם יותר מידי קניתי אותו לפני 3 -4 ימים דרך אגב והאם הוא צריך לבוא עם מאורר או את המאורר קונים בנפרד?
-
- 7 תגובות
- 492 צפיות
-
-
המחשב מכבה את עצמו מידי פעם ולפעמים גם לא נדלק. ניקיתי את המאווררים הורדתי speed fan ומדדתי טמפרטורה, הלוח אם היה 30 וקצת אבל הטמפרטורה במעבד הייתה 70 בהתחלה וטיפסה גם ל80 ללא כמעט מאמץ במחשב. לא הוחלפה אף פעם משחה טרמית במעבד, לדעתכם למרוח משחה טרמית חדשה תספיק כדי להוריד את הטמפרטורה לסף נורמלי? או שיש עוד כמה דברים שכדאי לעשות (בכל זאת 80 מעלות...). הגוף קירור הוא הרגיל של אינטל תודה
-
- 6 תגובות
- 963 צפיות
-
-
איזה קירור כדאי לי לקנות בתקציב של 260 שקל גג?? והוא צריך להתאים לי ללוח - GIGABYTE GA-8I955X Royal כמובן לסוקט 775 שמידותיו - 30.5*24.4 cm (של הלוח) [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום חברים , אני רוצה לדעת מה אני יכל לעשות כדי לקרר עוד יותר את המחשב. אני לא יודע בדיוק איזה מאווררים יש לי במחשב , אני לא הרכבתי את המחשב קניתי אותו מוכן. מה שיש לי כרגע , נלך לפי התמונה (למטה) + הוספתי תמונה מ - SpeedFun המראה את ה - RPM 1 - קירור למעבד . 2 - מאוורר מוציא אוויר 3 - מאוורר מכניס אוויר 4 - מאוורר דלת גדול מכניס אוויר 5 - מאוורר אחורי מוציא אוויר תמונה - http://ufu.co.il/files/f8dfxl74w9vxvu8ku1g5.png תמונה SpeedFun - http://ufu.co.il/files/amnmycbcclz98t90g1r8.png המפרט שלי ATI Radeon 5850 TOXIC Intel Core 2 Duo CPU E8500 @ 3.16GHz @ 3166MHz ZEROTHERM NIRVANA NV120 PREMIUM - קירור. G.SKILL DDR2 4096MB 900MHZ CL4 PI-BLACK CoolerMaster …
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש והמפרט שלו הוא כזה: הוצאתי דוח"ח מהתוכנה: EVEREST 5.00.1673 מעבד: QuadCore Intel Core i7 920, 2833 MHz לוח אם: Gigabyte GA-EX58-UD5 Intel Tylersburg X58, Intel Nehalem זכרונות: 3072 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM) DIMM1: Elpida EBJ10UE8BAFA-DJ-E 1 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz) DIMM2: Kingston 9905402-015.A00LF 1 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz) DIMM3: Kingston 9905402-015.A00LF 1 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz) כרטיס מסך: NVIDIA GeForce GTX 260 (896 MB) הארד דיסק: 500GBWDC WD5000AAC…
-
- 5 תגובות
- 600 צפיות
-
-
טוב, אני די בטוח מה אני הולך לקנות אבל התייעצות אתכם לא תזיק לי מעבד: CORE 2 DUO E4500 תקציב שלי בין 200 ל 300 חשבתי על אולטרה 120 אקסטרים השני שלי היה OCZ VENDDETA 2 אישור?
-
- 6 תגובות
- 649 צפיות
-
-
אני קונה את הקירור הנ"ל ביחד עם צמד מאווררים מהדגם הזה http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1063 ביחד עם הקירור עצמו ומשלוח יוצא לי 207 ש"ח, שזה המקסימום שאני יכול להוציא. יש משהו שיתן תמורה טובה יותר לכסף? האם רכישה של מודל הטורבו עדיפה? כמו כן, רציתי לדעת אם הקירור מגיע עם משחה טרמית וגם עד כמה תהיה ההתקנה שלו מסובכת לאדם שמעולם לא החליף קירור לפני כן.
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המעבד יהיה AMD Sempron עדיף דירוג 2800 או 3000? (בקיצור עדיף עוד 256KB או מכפלה גבוהה ב-1?) לוח אם EPoX EP-8NPAJ, ראיתי תוצאות מרשימות שלו עם סמפרון 2500 ואני מעדיף PCI-Express לכן הוא הלוח הנבחר אלא אם כן יש לוח S-754 עם PCI-E שהוא אוברקלוקר יותר טוב וניתן להשיג אותו בארץ זכרון יהיה סטיק אחד של Vitesta 500MHz 512MB כרטיס מסך 6200TD / 6600TD של איזו יצרנית שתמליצו שמגיעה הכי רחוק (הבנתי ש MSI Diamond מגיע רחוק אבל הוא עולה 1000 שקל שזה מוגזם) הספק יהיה FSP 350W / 400W Version 2.0 תודה מראש על העזרה
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-