עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Keman,

PENTIUM 4 CEDAR MILL 631 65NM ASUS P5B DELUXE MOTHERBOARD זה לא אני, אבל יפה מאוד, לא ? [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 866 צפיות
  2. Started by ColWar,

שלום לכולם, רציתי לדעת אם יש למישהו מדריך ל CPU OC שהוא היה ממליץ עליו? בתודה רבה מראש, Coldwar

• 3 תגובות
    • 709 צפיות
  3. היי, קניתי את הביג טייפון והרכבתי אותו בתצורת 775 על מעבד אינטל . לפניו עמד לי מאוור מקורי של אינטל שבא אורגינל עם המעבד, הרכבתי את הביג ומרחתי את המשחה- הכל לפי המדריך כמו שצריך. אבל ישנו שיפור של רק מספר מעלות! היה 45 מעלות, ועכשיו 36-41. מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה? תודה

• 64 תגובות
    • 4k צפיות
  4. הורדתי ATITool v0.26 עכשיו עשיתי את הבדיקות של התוכנה עד כמה אני יכול למתוח את ה Core וה Memory אחרי 15 דקות.. התיאשתי והפסקתי אותו אחרי שהוא התייצב.. עכשיו הבעיה האמיתית שלי היא שעשיתי פרופיל חדש, כולל את הטווחים החדשים, לחצתי על הכפתור Set Clock מה שאני מנחש שמכניס את ההגדרות לתוקף. אבל, כשהסתכלתי ב CPUz בשביל לודאות את השינויים.. שום דבר לא השתנה... דבר שני - אני צריך תוכנה מוכחת כטובה ל-OC למעבד דרך מערכת ההפעלה ופשוטה.. שלא צריכה את הדרם של הלוח-אם שלי - הוא 99.9% שלא יהיה ברשימה. :s05: בתודה ר-ב-ה מראש, Coldwar

• 11 תגובות
    • 673 צפיות
  5. Started by YAHOOGEEK,

הגדרתי את ה- BIOS כמו שצריך ל OC. עכשיו, כשאני בוחר CPU HOST CONTROL = ENABLED זה מוריד לי ישירות את ה MEMORY FREQUENCY ל 500 מ 667, למה זה קורה? קצת הסבר יהי מאוד מועיל. (אני עושה OC למעבד ולא לזיכרונות) עוד משהו, כרגע ה FSB שלי הוא על STOCK 266 MHZ וה MLTIPLIER הוא על 9 את אומרת 2400 MHZ, מעבד E6600. כשעשיתי ENABLE ב CPU HOST CONTROL אז ה CPU HOST FREQUENCY השתנה ל 200 MHZ ואני ברוב טיפשותי שמרתי את ההגדרות הללו. עכשיו בעיקרון, כרגע ה FSB נמצא על 200 או 266 כמו שהיה בעבר? אני אמור להתחיל עכשיו מ 200 ל 205 MHZ או מ 266 ל 271 MHZ (עלייה ראשונית של 5 MHZ), מקווה מאוד שהבנתם אותי ואני מחכה לתשובות. תודה רבה רבה. עריכה: לצערי ה BUS ירד ל 200, הוא היה ב 266... MHZ (בדקתי ב C…

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. שלום , ברשותי מחשב חדש (שלא בוצע בו OC) אשר נכבה מפעם לפעם. מבדיקה בעזרת "EVEREST Ultimate Edition" שמתי לב לטמפרטורות קיצוניות וגבוהות (לרוב לאחר מספר שעות עבודה) בעיקר במעבד אבל גם בלוח האם ולפעמים על הכרטיס המסך . למעבד ולכרטיס המסך יש קרור מקורי בלבד. מפרט המחשב כדלקמן : GIGABYTE GA-8I965P-DS3 P-4/P-D/Core2Duo P965 DUAL DDR2 (כרטיס רשת 1G on board,כרטיס קול 7.1 on board) Corsair DDR2 2GB 800MHz PC6400 CL5 DUAL PACK 2x1Gb MSI RX1950PRO TD256E RADEON X1950PRO PCI-E COMPUCASE HEC CI-6919B-NPS SUPER MIDI ATX BLACK HEC ACE580 20/24PIN 580WATT ATX/XEON ATX 2.0 RETAIL BLACK LG GSA-H12N (B) DVD WRITER X18 BLACK OEM 2Y WD 320GB SATA2 7200RPM 16MB BUFFER RAID 24/7 WD3200…

• 27 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by appel_100,

פשוט ראיתי את זה מסתובב בפורומים אחרים באנגלית ופה לא מצאתי http://www.nvidia.com/docs/CP/45121/nforce_680i_sli_overclocking.pdf מקריאה ראשונית נראה מאוד מעניין לכל מי שמתחיל בOC בכלל עם הסברים מפורטים על כל פונקציה בביוס ובמיוחד לבעלי לוח אם עם הצ'יפסט הזה תהנו

• 0 תגובות
    • 533 צפיות
  8. שלום, אם למישהו פה יש SilentWheel / Thunderblade / SF של TT ויוכל לכתוב דעה שלו על המאוורר אני אודה לו. אני רוצה לקנות מאווררים ומעניין אותי לדעת איך המאווררים של TT, למשל במידת רעש וכו'. או אם יש למישהו ביקורות... (הקטע שאני רוצה גם לשאול אנשים זה בגלל שידוע ש-TT לא מדייקים בנתונים שלהם באתר ו-16DB אצלם זה לא באמת 16DB, + למשל ראיתי אנשים שדיווחו שה THUNDERBLADE שלהם רועש). אפשר גם להמליץ על מאווררים של חברות אחרות... פשוט אני מזמין משהו מ-CD-LOG ורציתי כבר על הדרך להזמין מהם כמה מאווררים (יש להם רק של TT וזלמן...) אבל שוב גם של חברות אחרות מחנויות אחרות יהיו טוב אני רוצה מאווררים שקטים אבל שיספקו גם הרבה אוויר . לדוגמה מאוורר >48cfm ו-<22dB יהיה טוב. המאווררים …

• 1 תגובה
    • 507 צפיות
  9. Started by b127,

אני מקבל לאחרונה די הרבה קריסות וBSOD, עם קוד השגיאה 0x0000007f שלפי שהבנתי מגוגל וממיקרוסופט יכול בהחלט להיגרם מOC. הענין הוא שאני כבר חצי שנה עם הOC הספיציפי, (D930 מ200 באס ל280) ולא היו לי קריסות בכלל. ובשבועיים האחרונים זה קורה בערך אחת ליומיים. האם יכול להיות קשר? אציין שהוספתי בקר סקאזי, שאינו בשימוש, דהיינו שלא מחוברים אליו כוננים כרגע. וכן החלפתי את הHD שלי, והעתקתי עם תוכנת אקרוניס את ה"C" מהHD הישן לחדש. איך אני יכול לדעת מה גורם לי את הבעיות? נ.ב. אציין גם שזה לא מעליית טמפרטורה בכלל, המעבד בד"כ על 45 עם קפיצות לכיון ה54 במאמץ וזהו. כשהוא יכול לעבוד בלי בעיות אפילו ב63.

• 7 תגובות
    • 799 צפיות
  10. Started by ilay22,

יש לי כמה שאלות בסיסיות אחרי שקראתי את המאמר על OC למעבד: כשאני מעלה את התדר, המתח עולה גם או שצריך להעלות אותו בנפרד? איך אני יודע כמה מתח נוסף הספק שלי יכול לתת למעבד לפני שזה יהיה בעייתי? באיזה מרווחים מומלץ להעלות את התדר בין בדיקות היציבות? והבדיקת יציבות של S&M צריך להריץ את כל החצי שעה? איך אני מגדיר את מחלק הזכרון כ 1:1, יש לי שתי אופציות שאני מניח שזה אחת מהן HT frequncy ratio (1-5) K8 CPU clock ratuo (5-10) בסוגריים זה האפשרויות, וכרגע שניהם על AUTO

• 1 תגובה
    • 444 צפיות
  11. Started by mt_nro,

האם יש דרך כלשהיא לאחד בין הLow 3D ל Performance 3D? ומה זה בכלל הלוו 3D? מתי זה מופעל? תודה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 536 צפיות
  12. Started by ilay22,

לאיזה רכיבים שייכים TEMP 1,2,3? וה CORE זה טמפץ המעבד? [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 482 צפיות
  13. אני מחפש משהו בסגנון CoolDrive 4 של cooler master!! שיהיה שקט ושיהיה עם בקר מאווררים וחיבור לחיישני טמפ'(לא חייב) רציתי להזמין את ה CoolDrive 4 אבל הייתה לי בעיה קטנה! עדיף מפנדה או נעה מחשבים!! תודה לעוזרים!

• 8 תגובות
    • 720 צפיות
  14. Started by barakv,

אני מודאג קצת לגבי 2 רכיבים אצלי במחשב... המעבד והדיסק הקשיח... המעבד הוא פנטיום D 930 והדיסק בקשיח הוא של היטאצ'י 250 GB ו SATA 2 הטמפ' במנוחה פחות או יותר היא: (האינטרנט והביטורנט (אזורוס) הם התוכנות היחידות שפועלות כרגע והמחשב עבד 19 שעות ברצף (הסתכלתי כמה זמן אני מחובר לאינטרנט חח) מעבד: 40-41 דיסק קשיח: 38-39 וגם 40... רציתי לדעת אם אלה טמפ' גבוהות לחלקים אלה בזמן מנוחה... נ.ב- הקירור הוא קירור סטוק תודה!

• 4 תגובות
    • 493 צפיות
  15. כותרת, כיצד אני יכול להעלות את המהירות של המאוורר שיתן קירור יותר טוב כי אני מתכנן OC מעבד E6600 ולוח אם GYGABYTE 965P-S3

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by carman,

היי! יש לי מאורר 12 ס"מ של ARCTIC COOLING. זה מהדגמים האלו עם הגומיות. אני לא מוצא מקום לברגים שבאים איתו, זאת אומרת אין הברגה בכלל! איך מבריגים אותו? תודה.

• 1 תגובה
    • 542 צפיות
  17. אני רוצה לנסות שוב לעשות OC ויש לי שאלה אני רואה לפעמים במפרטים שאומרים אם אתה רוצה לעשות OC תיקח את הלוח הזה אם לא אז את זה או אותו הדבר אם זיכרונות..!! אז אם אני רוצה עכשיו לעשות OC ( שניסיתי כבר בעבר וכשאני הגעתי ל 1.9 GHZ ,המעבד שלי הוא 1.8 GHZ, המחשב קרס לי :\ ) איך אני יוכל לדעת שהזיכרונות והלוח אם והכל יעמדו בעומס ?!?!

• 7 תגובות
    • 585 צפיות
  18. Started by m.l,

השאלה בכותרת....האם התוכנה תמדוד גם לפנטיום 4 או שהיא רק לC2D???

• 3 תגובות
    • 497 צפיות
  19. הסטוק הוא 1.4 ואני רוצה לרדת עוד האם זה אפשרי איך שהו?ואיך אני מוריד מכפלה למעבד,לא ממש ראיתי שם כזאת אפשרות(מדבור במערכת ה"אינטרנט שלי)

• 7 תגובות
    • 467 צפיות
  20. ואם כן אז אלו חלקים מותר לנקות? אני מבין שלחץ אוויר זה הדבר הכי מומלץ לניקיון מחשב. פשוט הוא נגמר מהר מאודדד... אלו עוד אמצעים אפשר לקנות לניקיון מחשב שלא נגמרים?

• 10 תגובות
    • 954 צפיות
  21. Started by Big_Guy7,

יש לי קירור דיי פשוט לדיסק קשיח שלי.. קירור של טרמלטייק שבנוי מגוף מתכת (או משו כזה) עם מאוורר 80MM מובנה באמצע... יש לי דיי הרבה מאווררים במארז ושמתי לב שהמחשב לא שקט גם כשאני מוריד את המהירויות של כל המאווררים להכי חלש. היום עצרתי לרגע את המאוורר של הדיסק קשיח, ופתאום היה שקט מוחלט. כל המאווררים במארז נשלטים על ידי בקר מאווררים שיש לי אבל הקירור לדיסק קשיח לא נשלט כי יש לו חיבור מולקס רגיל של 4 פינים. בקיצור, יש איזה דרך לשלוט על המהירות של המאוורר הזה או שאני יהיה חייב להוריד אותו בשביל השקט?

• 9 תגובות
    • 898 צפיות
  22. Started by Ori The Man,

הביאו לי את הקירור הנ"ל (http://hwzone.co.il/reviews/vga_coolers_roundup/14/) ואני רוצה להרכיב אותו עכשיו יש לי 70% אלכוהול כדי להוריד את המשחה הטרמית מגוף קירור הקודם (מה שמקבלים איתו) וקיבלתי עם זה משחה טרמית הכרטיס מסך שלי עומד על 31 מעלות בקירור הרגיל שלו (סטוק בלי מאוורר) עכשיו יש לי כמה שאלות 1.האם המשחה בסדר? (אני מאמין שכן אם הביאו אותה..) 2.האם אני יכול להחליף תמקומות של הכרטיסים בלוח אם (כדי שיהייה מקום בישבילו) 3.האם הוא נחשב טוב ויכול בהחלט להוריד לי מתחת ל 30 מעלות את הכרטיס מסך (GeForce 5200 FX)

• 14 תגובות
    • 897 צפיות
  23. Started by idanaz,

חבר'ה שלום עשיתי אוברקלוק לכרטיס מסך שלי עם atitool מעבד amd 3200 אתלון לוח אם של אסוס 939 a8n-e גיגה זכרון של twinoms cl 2.5 ddr 400 ספק של thermaltake 480w silent pure power כרטיס מסך של גיגביט 6600 gt עם 128 מגה בייט זיכרון עם קירור פסיבי וקירור של freezer 64 למעבד בנוסף הוספתי מאוורר סטוק פשוט מעל הכרטיס מסך אשר תפסתי אותו עם קיסם והגעתי לתוצאות האלו: mem-635 core-574 mem-635 בטמפ מאמץ של 57 מעלות ואילו במנוחה הכרטיס לאחר השיפצור מגיע ל41 מעלות אגב התוצאה ב 3dmark -4052 מה דעתכם אין לי מושג אם זה טוב או לא ואם כדי לנסות להעמיס עוד על הכרטיס מסך ? צירוף לינק של התמונות לא באיכות טובה כל כך כי צלמתי מהפלאפון : ] בטמפ מאמץ של 57 מעלות ואילו במנוחה הכרטיס …

• 0 תגובות
    • 558 צפיות
  24. OK שלום אנשים, התקנתי טוניק עם מארז פתוח הדבר הזה הוא חייה! יש לי amd athlon x2 dual core 4200+ מנוחה: ליבה 1 : 30 ליבה 2 : 23 .... עכשיו עשיתי את המאמץ הזה: 3 ORTHOS: 1. STRESS CPU PRIORITY 8 2. LARGE IN PLACE FFTS PRIORITY 8 3. BLEND PRIORITY 8 ועוד חלון של stability test של EVEREST [לאחר OC קל של בערך 15% : מ2200 ל 2533MHZ ] הטמפ' היו במאמץ הנ"ל: ליבה 1 : 47 ליבה 2 : 40 מה אתם אומרים על הטמפ'? והאם הבדיקת יציבות שלי נכונה?

• 3 תגובות
    • 510 צפיות
  25. שלום המחשב שלי בצד ימין במפרט עשיתי אוברקלוק ל 3.6 ושמתי בביוס 1.5V לליבה כדי שזה לא יגביל אותי ואני אוכל אפילו להתקדם עוד יותר [לעומת זאת ראיתי המון אנשים שהגיעו ל 3.7-3.8 רק עם 1.46~] קיצר האוברקלוק לא יציב ואני תוהה למה. זכרונות לא מגבילים כי שמתי מחלק כדי שהם יעבדו על התדר הרגיל שלהם [800MHZ+-] לוח אם לא ממש נראה לי, הוא הגיע לדברים הרבה יותר גבוהים מיזה. ומעבד מגביל הסיכוי ממש קטן.. ולפי דעתי אולי יש בעיה בהגדרות של המתחים בביוס.. לאו דווקא עם המעבד אלא יש עוד כל מיני הגדרות ששמתי על AUTO כמו SB Core, NB Core, FSB Voltage, ICH Voltage וכאלה. ניסיתי לשחק איתם קצת ולקבוע אותם על משהו אבל אין לי מושג כמה מתח לשים להם. אחרי זה הסתכלתי ב CPUZ תוך כדי ניסיונותיי …

• 12 תגובות
    • 761 צפיות

דיונים חדשים בפורומים