עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכם , הייתי מעוניין לדעת פחות או יותר איך עושים OC הנושא הזה מטריד אותי הרבה מאוד זמן , משום שיש לי יידע נרחב במחשבים אך בכל הנוגע ל-OC אין לי שמץ ... אני לא מעוניין שתכתבו פה איך מבצעים את זה , אבל האם ישנו איזה מדריך כלשהו ברשת שיכול להראות צעד צעד מה צריך לבצע כשאני עושה OC ? כי אם אני לא יעשה OC אז לפחות להרחיב את היידע שלי בנושא

• 5 תגובות
    • 963 צפיות
  2. Started by coolmeen,

מישהו יכול להסביר לי משהו אז ככה : 1.כשאני מעלה את מהירות הבאס-fsb אז אני מעלה גם את מהירות הזכרונות??? 2.הלוחות האם כיום לא תומכים ביותר מ400 ddr ויש זכרונת על 500 mhz עכשיו מה הכוונה בשביל להצליח לזיכרון לפעול ב500 mhz ,במה צריך לעשות oc או שלא צריך 3.זה לא משתלם לקנות מעבד amd athlon 200 fsb ולקנות זכרון של 500 mhz , היחס לא ישתווה כל כך או שלקנות משהו עם תזמונים יותר טובים 4.בבקשה תמליצו לי על הלוח אם הכי טוב לoc שתומך בdual ddr ומעבד כנראה אני לוקח athlon 3200 xp ואיזה זיכרונות האם הזיכרונות השחורים של מושקין ברמה 2 יספיקו ל Oc רצחיני ויתאימו לבאס ביחס שווה אחרי ה oc

• 3 תגובות
    • 494 צפיות
  3. Started by coolmeen,

קירור המים ,המים המועברים דרך הרדיאטור כאשר יוצאים מהרדיאטור יוצאים ממנו קרים או שהברזל מתקרר? האם זה נועד שהמים יתקררו או הברזל עצמו אולי בשביל גם קירור המארז? מישהו יכול להסביר לי בבקשה את אופן הפעולה זה ממש פשוט אבל לא מבין את החלק הזה

• 1 תגובה
    • 406 צפיות
  4. Started by eliXir,

אני כמעט בטוח שאני אעשה אוברקלוק עם המחשב החדש שלי, אבל בעיה אחת: אין לי מושג איך! מישהו יכול להסביר לי או להביא לינק המסביר איך עושים אוברקלוק? ועוד שאלה, האם זה בטוח!? מכיוון שכולם אומרים כל הזמן שאם משהו מתפקשש אז אין אחראיות, למה שמשהו יתפקשש!? תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 490 צפיות
  5. אני רוצה לדעת אם יש ומה ההבדל אם יש בין מעבדים ישנים של אינטל שעובדים על(סתם דוגמא)2400MHZ לבין מעבדים חדשים של אינטל שעובדים על אותה מהירות? לי לדוגמא כמו שחלק מכם יודעים המעבד עובד עכשיו על 3023 MHZ..מה זה בעצם אומר? הוא מהיר יותר ממעבד כפול ליבה שעובד על 1800MHZ? איך אפשר אפילו לבחור איזה מעבד לקנות? איך אפשר לדעת מה יותר מהיר ואיך זה עובד?כי אם זה מהירות נטו אז עדיף לא לקנות מעבד כי שלי עובד בתדרים גבוהים יותר או משהו?אשמח לקבל הסבר שיבהיר לי את הנושא כי זה מבלבל נורא.. תודה חברה..

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by שורטי,

מישהו יכול להסביר לי בעברית איך עושים וולט מוד לכרטיס שלי? איך אני רואה מה המתח הנוכחי? ואיך אני אשנה אותו? תודה

• 5 תגובות
    • 819 צפיות
  7. Started by yoav9,

אני רוצה לקנות בעוד כמה חודשים קצרים איזה pentium 4 2.0a OWnz וכבר עכשיו התחלתי במסע חיפושי ברשת אחר מערכת טובה לשימוש. כרגע המערכת עומדת על INTEL P4 2A GHZ - 478PIN 0.13 512k Cache Corsair CMX256A-3200C2 ABIT IT7 MAX Enermax 350W EG 365P VE אבל זו לא הנקודה. לאחר מכן חיפשי hs/f טוב, לעמן האמת הכי טוב שאני יכול למצוא. בדקתי בחנויות בארץ וראיתי מבחר קטן בצורה משמעותית לעומת הhsfים של amd, ואז בדקתי ב2cooltek והיו להם שם רק 4 hsfים לפנטיום 4.... עכשיו שני הhs/fים הנבחרים אשר הם גם זמינים בארץ הם הax-478 והvulcano 7 פלוס... עכשיו שני שאלות: 1)איך זה שלסוג המעבדים בעלי היכולת oc הגבוהה ביותר יש כזה מבחר מגעיל של hsfים 2)האם הבעיות של הa…

• 9 תגובות
    • 796 צפיות
  8. Started by ag43,

יש לי מערכת מבוססת I7 ואני מעוניין להכיר קצת יותר את דרך הפעולה של המערכת והמונחים המיוחדים לה לקראת אוברקלוק עתידי (ברגע שאני אמצא קירור נורמלי). מונחים כמו UNCORE SPEED,QPI,BCLK חדשים לי ואני מחפש מדריך שיסביר על העניין (במיוחד אם יש מדריך שמסביר על ההבדלים בין אוברקלוק לI7 לבין מערכות מבוססות FSB שבהן אני כן יודע לבצע אוברקלוק)

• 6 תגובות
    • 846 צפיות
  9. Started by roy132,

שלום לכולם בזמן האחרון התחלתי להתעניין ב OC למחשב עכשיו אני מבקש ממכם אם אתם יכולים להביא לי הסברים וכול המידעה הדרוש כדי לעשות OC בלי שיהיה לי בעיות כמו לזהות אם אני יכול או כמויות מתחים שצריך לעלות כדי שלא יקרוס ועוד כי אני חדש מנושא תודה

• 2 תגובות
    • 863 צפיות
  10. Started by haimiko84,

אהלן הייתי רוצה הסבר קצר על התוכנה הזו. אני רואה שם נתונים אבל אני לא יודע מה הולך למה. יש שם נתונים כמו: Temp1 Temp2 Temp3 Temp HD0 Core הייתי רוצה לדעת מה כל אחד מהנתונים הולך. ד"א, האם התוכנה הזו אמינה או שמומלצת תוכנה אחרת?

11. Started by MegaHertz,

מישהו יכול להסביר לי על המושגים של ה OC קצת , אם אפשר גם מדריך כלשהו , עדיף בעברית. באס, מתח , FSB , סטפינג וכל הדברים האלו..... בתודה מראש

• 1 תגובה
    • 676 צפיות
  12. הבנתי שיש קירור אקטיבי (מאוורר) ופאסיבי. איפה אפשר למצוא הסבר על כך? כמו מה זה קירור פאסיבי, איזה עוד שיטות יש ואיזה מהם עדיפה. חיפשתי בפורום וגם בסטיקים, בויקיפדיה ובגוגל - לא רשום על זה. איך אפשר לדעת אם כרטיס מסויים הוא עם מאוורר או עם קירור פאסיבי? (חוץ מהתמונה כמובן) זה לא רשום במפרט של הכרטיס. ולפעמים רשום Silent למרות שזה עם מאוורר. תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 973 צפיות
  13. Started by aviram20,

מישהו יודע מה עושים מה צריך לעשות ? איך אני עושה איתה OC ואיך אני קובע שהיא תעבוד כל פעם שאני מעלה את מערכת ההפעלה? אני לא מבין כלום בתוכנה הזאתת! מנהלים , זה מתאים יותר לפורום OC וקירור?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by gil_sh,

שלום, האם מישהו יכול לומר לי האם זה תקין שרשום +12V ובצד רשום שהערך שיש למחשב שלי הוא רק 2.05V ? מה זה אומר ומה זה מייצג? תודה למשיבים.

• 4 תגובות
    • 503 צפיות
  15. Started by maxwell10,

שלום, קראתי את המדריך לתוכנה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=352739.0, קודם זהו מדריך מושקע וטוב, יישר כוח! שאלות: 1.למה יש שלוש שורות של speed אם יש לי מעבד עם ליבה אחת ומאוורר אחד? 2.איך אני שולט על המאוורר שבתוך הספק כוח? (יש לי JSP-EZCOOL 500W - 12cm)

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  16. Started by roeiw,

תסבירו לי בבקשה אחת ולתמיד על התיזמונים של הזיכרון ועל ה T1 ו T2 ואיך אני בודק יציבות של הזיכרון. תודה.

• 0 תגובות
    • 485 צפיות
  17. Started by Sake,

טוב אז רציתי הסבר בבקשה 1.מה זה Fan Control http://www.pchardware.co.il/docs/pi1502359760.htm איך מחברים את זה ולאן ו מה זה בכלל 2.למה משמש הPanels http://www.pchardware.co.il/docs/pi158021006.htm תודה!

• 2 תגובות
    • 717 צפיות
  18. Started by Sasha V8,

שלום לכולם. "נפל" עלי מזגן יש 1או 2 כוח סוס חד-פזה , ואני רוצה לקרר בעזרתו את פנים המארז שלי. יש מישהו שניסה או בנה דבר דומה? , או לפחות שמע על ניסיון כזה? , אם כן יעזור לי מאוד.. כמובן אם יש למישהו טיפים , המלצות או ביקורות אני ישמח לשמוע... תודה רבה לעוזרים Sasha V8

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. היום ביקרתי אצלם בחנות והתענינתי לקירור למעבד שלי (E6700) ורציתי משהו טוב ואיכותי כמו הטוניק שחסר מלא זמן :-\ הודיעו לי שמגיע משלוח חדש של הקירור הנהדר הזה עוד כחודש אולי פחות! אני כבר שריינתי 2 אחד לי ואחד לאחי מי שרוצה הגיע הזמן להזמין http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6138 אגב לפי מה שהבנתי לא מגיע הרבה כי חסר ליצרן:\ מזל שלא קניתי את הביג טייפון

• 4 תגובות
    • 566 צפיות
  20. ידיעה מאוד מעניינת: http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3661 ניראה שיש בעיה בסוקט לפלטפורמת LGA-1156 המיוצרת ע"י Foxconn. הבעייתיות היא שהסוקט המיוצר ע"י Foxconn, מורכב בלוחות של חברות שונות כמו ASUS, DFI וכולי....כך שלהימנע מלוחות של Foxconn לא תיפתור את הבעיה. מלבד זאת בידיעה יש מספר נתונים מאוד מעניינים: מסתבר שב OC ל 4 GHZ בפלפטפורמת 1156 וגם 1366 - המעבד לבדו צורך כ 15-16 AMPER במאמץ מלא. (לכל מי שמעוניין בחישובים לצורך קניית ספק כוח).

• 22 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by the flying sanwich,

אני לא יודע מה איתכם אבל אני הבנתי שכאשר יש TBRED B אז חייבים שבסוף יהיה B כלומר במקום aiwga צריך להיות כתוב aiwgb ושהראשון זה לTBRED A, ואז כשאני שואל את הבחור בPC hardware למה, הוא אומר לי שזה חייב להיות כי רק הTBRED B חומים... ??? (בואו תקראו לזה פירסום חינם וזהו... ממש לא) הגיוני, או שהוא דיבר שטויות??? נ.ב. סטפינג טוב? הוא אמר שבכל החנויות בארץ זה היחיד שמוכרים

• 3 תגובות
    • 600 צפיות
  22. שלום יש לי R9600XT ורציתי לדעת האם זה יתאים .. ועוד שאלה, בביקרות מראים שצריך חריץ PCI פנוי אך באתר (לקנייה) לא כתוב על זה כלום...

• 6 תגובות
    • 502 צפיות
  23. Started by kobibo,

טוב כיום עם הכרטיס מומהר ל XTPE, הכרטיס במנוחה 36-37 במאמץ 49-50 . כמה הסיילנסר ישפר ? אודה גם לתשובות מכאלו בעלי שני הרכיבים האלו.

• 2 תגובות
    • 512 צפיות
  24. יש לי קבל שמפריע להתקנת הסיילנסר, מדובר על סיילנסר 2 על R9600XT

• 2 תגובות
    • 531 צפיות
  25. אוקיי אני אתחיל מזה שעשיתי אוברקלוק למעבד והוא עמד יציב על 2740MHZ. ד"א יש לי 2.4B. ראיתי שהביוס שלי הוא מלפני שנה בערך אז רציתי לעדכן אותו... עידכנתי אותו עם התוכנה של אביט FLASH MENU, והוא רצה לעשות ריבוט. אוקיי, עשיתי ריבוט, נכנסתי לביוס וראיתי שהמעבד שלי עובד על 2.74 אבל כתוב איפה שאפשר לשנות את הבאס 2400MHZ. אז חשבתי שברגע שאני ייצא מהביוס המעבד יעבוד על 2.4, אז שיניתי ל2.74, ועשיתי ריבוט. אז התחילו הבעיות, המחשב לא רצה לעלות, המסך הפך לצבעוני, המחשב עשה רעשים של גנרטור... נכנסתי לביוס לראות מה הבעיה, ומה ראיתי??????? 5700MHZ!!!!!!!!!!!! אני הייתי בשוק!!!!!!!!!!!!!!!!! מה זה?? חשבתי איך זה יכול להיות? אז הבנתי שאולי הביוס הקודם לא נמחק....ושניהם עובדים על 2.74.... אז…

• 38 תגובות
    • 3.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים