עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by MAOR,

http://www.baboom.co.il/forum/Uploads/ISRAELI-HACKER-2002815175153-fan2.JPG המאוורר בדלת כבר ממוקם ..... עשיתי חור ומיקמתי אותו ! ככה שאין לי אפשרות לשנות מיקום ...... אני יותר בעניין של אם זה טוב שיהיו שתי מאווררים למטה ... (אחד הוא 96 מ"מ ואחד 80 מ"מ) ומצטער בקשר לכותרת הקודמת ! פשוט קראתי באתר מדריכים ולא שמתי לב שביקשו לשנות אותה

• 6 תגובות
    • 849 צפיות
  2. Started by FCB,

שלום, המחשב שלי נקנה לפני בערך 5 שנים. שקניתי את המחשב לא קיבלתי איתו מאווררים, שאמרתי לבעל החנות אז הוא אמר לי שאין צורך, שהם סתם מרעישים ומכניסים אבק. לפני שבוע (קצת באיחור ) הרכבתי מאוורר שמישהו הביא לי, הרכבתי אותו מאחור (מתחת לספק) כך שיוציא אוויר. על הדרך שאבתי קצת אבק עם השואב (אני מנקה בדרך כלל כל פסח את המחשב בצורה דיי יסודית, ועם הספרי אוויר, אך אני לא מפרק חלקים). אך הטמפרטורות במחשב נראה לי עדיין גבוהות: *בזמן הבדיקה רק גלשתי באינטרנט. *אני יודע מה זה הCPU, מה זה הmemory, מה זה הHD, מה זה הGPU, אבל לא בדיוק הבנתי מה זה שאר הדברים. יש לציין שיש לי שני מקומות למאווררים, אחד מאחור (איפה ששמתי את המאוורר), ועוד אחד על דלת המארז. ניסיתי להרכיב את אותו המא…

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by coco,

צריך עזרה, ממי שמבין, בבחירת מאורר 80 מ"מ למארז. שיהיה הכי שקט והכי מקרר. (עדיף עם בקרת טמפ'): א. Antec 80mm SmartFan ב. Vantec ThermoFlow 80MM ג. Vantec STEALTH 80MM ד. Thermaltake 80mm smart fan איזה מהם הכי טוב? למי שלא בטוח באיזה מאוררים מדובר שיכנס ל - www.pandas.co.il, לתוך "פתרונות קרור".

• 6 תגובות
    • 719 צפיות
  4. שלום לכולם אני חדש פה בפורום..........ויש לי בעייה עשיתי תמדריך התותח שיש באתר של המהרת הכרטיס מסך בלבד....ועכשיו עשיתי אותו והזזתי ב core clock וב memory clock הזזתי שזה יהייה על הכי טוב ושלא יהייה בעיות...אבל עכשיו השאלה שלי איך אני יודע כייצד זה שיפר???....אבל ששיחקתי בסאן אנדרס שהוא משחק כבד ובהתחלה הוא לא הייה על ההגדרות הגבוהות אבל עכשיו בדקתי שעשיתי ת overclocking שמתי בהגדרות הגבוהות ורואים באיכות יותר יפה!!! ;D אבל איך אני ידע איך זה שיפר??? אה והייה במדריך עוד משהו 1. להריץ בין 5 ל-10 לופים של 3DMark 05/06 ברצף אבל איפה נימצא ה 3DMARK לא מצאתי אז לא עשיתי את זה אז מישהו יכול להגיד לי... אה והכרטיס מסך שלי הוא geforce fx 5200 וזהו תודה לעוזרים פורו…

• 6 תגובות
    • 597 צפיות
  5. Started by DDgeva,

קניתי לאחרונה ספק כח מKSP בשם Spire 600W (Silent). כשאני פותח את המחשב ישר אחרי השימוש הספק חם נורא, ממש אי אפשר לגעת בו. מאז שקניתי את הספק כל הרכיבים במארז שלי מתחממים מאוד.. הייתי צריך לקנות קירור נוסף לכרטיס מסך.. ונגיד שאני מכניס דיסק לכונן הDVD שלי, הוא מתחמם.. לפני שקניתי קירור למארז הוא התחמם מאוד, אבל מאוד. עכשיו פשוט מרגישים שהוא יותר חם מהרגיל.. אמרו לי שאם כל הרכיבים מתחממים אז זה בגלל הספק כח.. וזה הגיוני כי גם הספק עצמו לוהט.. אז השאלה היא כזו: האם זו בעייה בחיבורים (חיבור לא נכון או משהו) או שהספק פגום \ גרוע? יש לי זכות לבקש החזר כסף \ החלפה בספק אחר? אם לא, האם יש לי זכות לדרוש פיצויים במקרה שהספק גרם נזק לחומרה שלי? תודה. עריכה: אני לא יודע אם זה הפורום …

• 6 תגובות
    • 587 צפיות
  6. אני היום מזמין מחשב מבוסס AMD Barton 2500,... (שמגיע בגירסת הtray - בלי מאוורר) אני לא מתכנן אוברקלוק בתקופה הקרובה.. אבל ייתכן שיום אחד אני יעשה. אני שואף להגיע לטמפ' נמוכות בלי שום קשר לאוברקלוקינג... וחשוב לי שהוא לא יהיה יותר מדי רועש. הוצעו לי 2 HSF's... ואני ממש לא יודע במה לבחור: ThermalTake Volcano 10+ (ב-80 ש"ח) או AeroCool DP-101 (Deep Impact) - ב160 ש"ח האם האירוקול שווה את המחיר? המון תודה.

• 6 תגובות
    • 544 צפיות
  7. למי שלא יודע Batch זה מכמו סוג של מספר סידורי. אבל הוא בעצם סוג של סטפינג (כמו שהיה פעם בAMD לא יודע אם עדיין יש). כי יש כמה חנויות שבדקו לי וישנם הבדלים בBatch , ואני לא יודע איזה לקחת. לפי הטבלה שהבאתי בפורום מעבדים ,נראה כאילו שככל שהמעבד חדש יותר זה אומר שהוא יצליח להגיע לOC גבוה יותר, ועם כמה שפחות מתח. האם זה נכון? אשמח אם מישהו ישפוך קצת אור על הנושא.

• 6 תגובות
    • 602 צפיות
  8. Started by composite,

אז לאחר שהבנתי מהו צוואר הבקבוק שגורם לתקיעות (שבמקרה זה התחמומתו של הכ. מסך בעקבות אוברקלוקינג), ומאחר שאני לא יכול לוותר על מהירויות השעון הנוספות האלו, אני צריך קירור לכרטיס מסך. קירור חזק, בפחות מ- 100 ש''ח. תודה ;D

• 6 תגובות
    • 555 צפיות
  9. כבר כמה שעות שאני מנסה לייצב את ה-2500K הישן שלי על 3.7GHz במקום 3.3GHz המקוריים. אני עובד לפי המדריך הזה: http://www.overclock.net/t/1198504/complete-overclocking-guide-sandy-bridge-ivy-bridge-asrock-edition מוצאת חן בעיני העובדה שרוב ההגדרות שם דומות או זהות ללוח האם שלי, הוא מסביר כל אחת מהן וממליץ על מה לשים אותה. בנוסף לכך - ההגדרות שהוא נותן שם לאיך לקנפג את Prime95 לעבוד גורמות למעבד להוציא שגיאות תוך פחות מ-10 דקות אם המערכת לא יציבה. כרגע אני על מתח של 1.38v, על Load line calibration 1, ולפי המדריך מעלה את מתח הטורבו ולא את המתח הראשי כל פעם שהמעבד לא יציב. אחרי שקלטתי שלא הגיוני שכל כך מעט תדר שווה כל כך הרבה מתח (0.18 מעל הסטוק זה קצת מוגזם, זה א…

• 6 תגובות
    • 2.8k צפיות
  10. אם איזה תוכנה אפשר לעשות OC לכרטיס מסך בקלות ? יש לי Amd 64 3000 Gigabtye K8NF-9 Kingston 2x512 dual channel 200 SATA W.d וכרטיס מסך Asus 6600GT extreme 128 mb ספק 500W תודה לעוזרים אני מעוניין בOC רק לכרטיס מסך (בנתיים)

• 6 תגובות
    • 544 צפיות
  11. Started by StrikeEagle,

אז יש לי פה מחשב ישן שאני רוצה להתנסות עליו בOC. המפרט: INTEL E5400 2.7GHZ GIGABYTE G31M-ES2L GAINWARD NVIDIA GEFORCE GT220 1024MHZ KINGSTON 2GB RAM 800MHZ ספק ג'נרי (נראלי) ZUES 520W http://meaks.co.il/index.php?route=product/product&product_id=83 - הספק אני רוצה לעשות למעבד ולכרטיס מסך OC. לכרטיס מסך יש לי את ExpertTool של GAINWARD. מה אני צריך למעבד? עד כמה למשוך את הכרטיס מסך וכמה את המעבד? הם בכלל בנויים לזה? אני לא מתכוון להוציא לו את המיץ פשוט ללמוד את זה.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. המאוורר ממש כמעט חדש שמעתי שיש בכפר סבא אבל זה רחוק

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. היום בצהריים התעסקתי קצת עם התזמונים של הזיכרון שלי , מאז ועד עכשיו ניסיתי להחזיר את המחשב למצבו המקורי , מה שהולך הוא שאחרי שסוף סוף הצלחתי לסדר את הבעיה(אחרי שבדרך גם החלפתי ספק מHEC300W לג'נרי 400וואט , אבל אני כבר לא חושב שהבעיה בכלל הייתה בספק , בקיצור , גיליתי עכשיו שני דברים , הטמפרטורות שלי גבוהות בכ4-5מעלות מלפני זה , וכאשר אני סוגר את דלת המארז עד הסוף , המחשב נתקע\עושה ריסט , כרגע הדלת אינה מותקנת במארז, אבל היא עומדת על ידו(בידיוק כאילו הייתה מותקנת) , אבל כאשר אני שם אותו על המסילות , המחשב פתאום נתקע\עושה ריסט , ובדקתי הכל , אין שום דבר שמקצר , למישהו יש איזהשהוא רעיון!? , גם במעלות , זה מאוד מוזר לי , כאילו הלוח מזייף... אוקיי , סגרתי את דלת המארז לגמרי ,…

• 6 תגובות
    • 595 צפיות
  14. שלום לכולם ושבוע טוב המעבד שלי רץ במנוחה לפי EVEREST ככה: CPU #1 30 degrees סתם דוגמא CPU #2 31 degrees סתם דוגמא Cpu 25 degrees (טמפרטורה שנשארת אצלי קבועה תמיד ולא מבין למה). האם צריך לחשב את הטמפרטורה של המעבד כחיבור של שני הליבות (המשמעות נניח 60 מעלות?) זה נראה לי די חם בעובדה שהליבות עובדות אצלי בין 50-65 מעלות עם קירור של AC..

• 6 תגובות
    • 608 צפיות
  15. ראיתי שפה בפורום ממליצים על טמפ' של 80 מעלות לכרטיס מסך הזה, עכשיו האם זאת הטמפ' המקסימלית שאליה הכרטיס צריך להגיע? (הכרטיס שלי עובד במצב רגיל בלי עומס יתר בסביבות ה-68 מעלות ובמשחקים הוא עובר את ה-90(~93) ונוצרת בעיה של קווים שחורים ותקיע של המשחק.) מקמה בקורות שקראתי על גופי קרור בדקתי את ה- ZALMAN VF900-Cu הוא נשמע ממש טוב אבל פה בפורום ראיתי שאנשים אומרים שטמפ' הזכרונות בכרטיס שלהם עם הקרור הזה עומדת על 70 מעלות אבל ה-GPU סביב ה-50 במצב מנוחה. האם זה בגלל הקרור הפאסיבי שבה עם הדגם הזה או שזאת בעיה ספציפית של אותו המשתמש? לגבי ההמלצה, אני צריך שהיא תהיה מחנות עם סניף בחיפה/קריות כגון: TMS, פנדה, נעה, איוורי וכול דבר אחר. נ.ב הכרטיס לא באוברקלוק ואף פעם לה היה.

• 6 תגובות
    • 831 צפיות
  16. Started by dp92,

יש לי בעיה דומה לשלו (i7 4770k) אחת מהליבות שלי קרה ב10 מעלות במאמץ יש מישהו שניסה את ההליך הזה? אני ממש רוצה לעשות וגם מפחד בו זמנית... אני כרגע על 4.6ghrz @ 1.35v כשהליבה הכי חמה שלי היא 90 מעלות והכי קרה ב78 מעלות במאמץ... קירור h110 יש פה מישהו שעשה אתה זה ויכול לתת לי טיפים? וגם תוצאות של לפני ואחרי אם אפשר...

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by אתל דוראל,

http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=546 קירור של TERMALTAKE מה דעתכם ??? נראה כבד לאלה יש למישהו ??? הרכבה קשה? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 812 צפיות
  18. Started by CyberBot,

מפרט בצד לא מעוניין כרגע להחליף את הקירור מספיק שברתי את החזרזיר שלי על r9 270x

• 6 תגובות
    • 6.9k צפיות
  19. Started by soundf,

אתמול לקחתי מספק כוח שהיתקלקל את המאורר 120CM וחיברתי לו מצידו השני חיבור 3פינים למאורר ועכשיו הוא עוצמתי מידי ,אשמח לדעם האם אפשר להנמיך לו את המהירות המפרט בצד, ניסתי דרך התוכנה סמארטגרדיון ולא הצלחתי משומה FAN2 בלוח אם לא פעיל בכל מקרה אשמח לתשובה תודה

• 6 תגובות
    • 648 צפיות
  20. אני רוצה לנקות את המחשב בפנים, יש מלא אבק וחשוב לי לשמור על הניקיון שלו, עד היום הייתי מנקה עם פן על איורור בלבד. חשבתי לקנות קצת משהו יותר רציני כמו מפוח כזה....מה אומרים? עזבו יקר או לא יקר, חשוב לי הניקיון ושמירת המחשב, זה יעשה את העבודה? זה מומלץ או לא? *הסיבה היחידה שאני מתלבט זה רק בגלל העוצמה של המפוח זה 630W שזה חזק נראה לי שלא יהרוס חלקים במחשב, לא? http://buyitcenter.co.il/items/91171

• 6 תגובות
    • 5.6k צפיות
  21. Started by sunsetter,

השבוע קיבלתי Fx-60 שהזמנתי מארה"ב. (המחירים שלהם ירדו דרסטית). רציתי לדעת אם למישהו יש מושג עם ה Stepping שלו סביר ל OC ? ADAfx60daa6cd lcb9e 0630tpaw Green חוץ מזה , האם למישהו יש ניסיון ב OC של FX-60 ?

• 6 תגובות
    • 520 צפיות
  22. שלום, עשיתי בדיקה ב-3DMARK06 וקיבלתי רק 8250... (עם corsair450W,88GT 512MB,3GB RAM וכו'..) ראיתי שהמעבד עושה לי צוואר בקבוק.. כל התוצאות שקיבלתי היו מעל 3600 ורק המעבד 1700...(יש לי לוח אם Abit IB9.. [ביוס לא מעודכן]) יש לי Intel E6300 1.86Ghz עם קירור סטוק של אינטל.. עשיתי בדיקת מאמץ בתוכנה S&M ומה שיצא זה שהטמפ' של המעבד במאמץ לא עוברת את ה-50 מעלות צלזיוס.(במנוחה הוא 40-43) עכשיו רציתי לדעת האם אני יכול לעשות OC למעבד בלי לפגוע בו ובלי שהטמפ' תיהיה גבוה מדי.. (אני לא רוצה OC כבד משהו קטן בתור התחלה.. מספיק לי מ-1.86 ל-2.00 או אפילו קצת יותר..) האם אפשר לעשות או שאני חייב להחליף קירור? והאם זה קשה להחליף קירור למעבד? אפשר לעשות את זה לבד או שזה מסובך?? תודה רבה, דני…

• 6 תגובות
    • 671 צפיות
  23. Started by AviramR0X,

שלום, לפני דיי הרבה זמן קניתי תמחשב הבא: E8400 עם OC 4870HD 4GRAM יש קירור למעבד גם , עכשיו אני פתחתי תEVEREST סתם ככה ואני רואה את זה : אני לא כל כך מבין אבל נראה לי זה אומר שאין לי OC וזה אפילו מתחת למה שזה אמור ליהיות לי? עכשיו אבא שלי פעם אמר לי שהיה רעש מוזר מהמחשב והוא התכבה, יכול ליהיות שהתאפסו לי ההגדרות OC בBIOS? ד"א עכשיו זה כל פעם על 1998MHZ ופתאום קופץ ל2999MHZ וחוזר, פעם זה היה כל הזמן 2999MHZ וקפץ ל3999MHZ..

• 6 תגובות
    • 596 צפיות
  24. אני עושה OC לכרטיס מסך 5200 FX ASUS NV34 דרך RIVATUNER ... CORE CLOCK: 249 MEMORY COLOCK:330 העלתי כל אחד ב 10 MHZ והכל טוב ויפה...בגלל שאין קירור טוב הפסקתי... 1. האם כדאי להמשיך ?? 2.אם התשובה על 1 כן,תמליצו על תוכנה טובה לבדוק את הטמפרטורה של הכרטיס ! דרך אגב בעית הקירור על אחריותי רק אם אראה ביצועים טובים יותר אחר כך... תודה מראש !

• 6 תגובות
    • 579 צפיות
  25. המחשב: HP 6910P מעבד: T7300 @ 2.00GHZ במצב IDLE המעבד בסביבות ה- 60 מעלות. במאמץ לא גבוה במיוחד למשל: ניגון סרטים HD ומשחקים קלים הוא מטפס לאיזור ה- 90 מעלות. (המעבד וכ. המסך) פתחי האיורור נקיים וכך גם הסינק והמאורר. יש לציין כי למרות מזג האוויר החם הטמפרטורות נבדקו בחדר ממוזג. כדאי לעשות רענון למשחה הטרמית?

• 6 תגובות
    • 3.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים