אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,122 דיונים בפורום זה
-
הנה המפרט: AMD 900Mhz ASUS A7V 133 384mb sdram Hercules 3d Prophet II pro geforce 2 לאחרונה החלטתי לעשות אוברקלוק אבל להפתעתי גיליתי שטמפרטורת המעבד מגיעה לרמות גבוהות מאוד של 65 מעלות ואף פעם אחת אחרי מאמץ של המעבד הגעתי ל67 מעלות. לוח האם גם הוא מתחמם מאוד ונמצא על 42 מעלות ברגע זה. יש לי מארז רגיל עם מאוורר אחד ועוד היטסינק ומאוורר טוב (מנחושת) למעבד. כמה שאלות: 1. מה הטמפרטורה הרגילה שאמורה להיות למעבדים מהסוג שלי? האם טמפרטורות כאלה נורמליות? 2. האם הטמפרטורות שהגעתי אליהן מסוכנות עד כדי שריפת המעבד או רכיב אחר בלוח האם? 3. מה אפשר לעשות כדי לקרר באופן משמעותי את המעבד (עוד מאווררים יעזרו? הרי יש לי היטסינק טוב למעבד)? אם מישהו מבין בעניין (ונראה לי שיש פה לא מעט כאל…
-
- 7 תגובות
- 979 צפיות
-
-
יש לי DLT3C, עובד כרגע ב 2310 מה"צ. הבעיה היא שהוא לא מוכן לעלות מעבר לזה...! ניסיתי כמה שילובים של באס ומכפלה, אבל כלום... אני כרגע על באס של 220 (יציב), מכפלה 10.5. המעבדים האלה אמורים להגיע יותר, לא?? נ.ב. המתח המקסימלי שדחפתי לו זה 1.85 וולט שזה המון יחסית למעבד הזה... אני רוצה עוד! מה עושים?? תודה
-
- 10 תגובות
- 751 צפיות
-
-
מעבד P4 2.8Ghz כאשר הוא לא במאמץ הוא בטמפרטורה ממוצע של 30 מעלות צלסיוס בערך אבל מתי שאני מאמץ אותו הוא מגיע תוך כמה שניות לטמפרטורה של 47-50 מעלות. זה דבר נורמלי שקורה כזה שינוי טמפרטורה דראסטי?
-
- 17 תגובות
- 880 צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי p4 3.0 . המעבד מתחמם ומגיע ל 60 מעלות במנוחה. ככל שנהיה יותר קיץ הסתכלתי על החום שלו שעולה בהדרגה. איך אפשר להוריד את הטמפ'? אשמח לקבל מידע לגבי המאוורים שבסצנת הקירור.(הוצאה/הכנסה וכדו'). מצורף תמונות. [attachment deleted by admin]
-
- 17 תגובות
- 762 צפיות
-
-
לרוב הוא יושב על ה- 50 מעלות אבל במאמץ הוא יכול להגיע גם ל-60. הבנתי שזה די גבולי. מנגנון הקירור הנוכחי אצלי: 2 מאוורים של המארז: אחד מקדימה שמכניס אוויר ואחד מאחורה שמוציא אוויר. הקדמי הוא הנמוך מביניהם. 1 מאוורר של המעבד 1 מאורר של הכרטיס מסך 1 בספק כח הצעות?
-
- 8 תגובות
- 797 צפיות
-
-
אז ככה כמו שקראתם בכותרת, בכל פעם שאני מפעיל משהו כבד (משחקים נניח) המעבד מתחמם במהרה עד לטמפ' של 95 מעלות. וזה אחרי שאני מפעיל את כל המאווררים דרך speedfan ל100% פעילות. גם הכרטיס מסך די חם, יכול להגיע ל80 מעלות, אבל זה בלי לגעת במאוורר שלו. אם אני אפעיל את המאוורר שלו גם על מאה אחוז, אז הטמפ' תרד ל59-64 ככה. אז הבעייה העיקרית שלי היא עם המעבד. על המעבד יש מאוורר של SCYTHE או KATANA אני כבר לא זוכר. לא שמתי עליו משחה תרמית עדיין. הבנתי שמשחה תרמית יכולה להביא לשיפור של 5-10 מעלות, אז זה לא נראה לי פתרון ממש יעיל. מה גם שאני חושש מלהתעסק ברכיבים של המחשב. זה נשמע לכם הגיוני שהמעבד שלי מתנהג ככה? השאלה השנייה שלי היא אם כדאי לשים משחה תרמית בכל זאת? בשביל שיפור של 5 מעלות …
-
- 40 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
אני עובד על הפנטיום 4 שלי רגיל, בלי קירור מיוחד ובלי אוברקלוקינג. בתנאים של סתם לגלוש הוא מגיע לכ57 מעלות, וכשפותחים התקנה או משחק, הוא מגיע ל 78-79. זה נורמלי? אם כן אז יופי, תנעלו את זה או תמחקו. אם לא תאמרו משו
-
- 9 תגובות
- 714 צפיות
-
-
כרגע אני משתמש ב-Stock Fan האם כדי להחליף אותו? המליצו לי לרכוש Arctic Cooling Freezer 7 pro על מנת לפתור את הבעיה המרגיזה הזו. מה הדרישות להתקנת חלק זה? ובכלל האם אני עושה את המהלך הנכון?
-
- 8 תגובות
- 587 צפיות
-
-
שלום ,יש לי מחשב עם מעבד 2000 ישן יחסית, אבל טוב. יש לי מאוור של חברה בשם EVERCOOL והוא עושה טונה של רעש ובדקתי הוא נמצא במהירות 4350 RPM. המעבד בחום של 56 מעלות!!!. רציתי לדעת עם זה קשור למהירות שבה המאוור עובד ,או בגלל ספק או משהו כזה, דרך אגב זה נתוני הספק CODE GEN 400 WATT . ??? תודה. זה המאוור הזה.[url=]http://www.evercool.com.tw/index_eng.htm
-
- 1 תגובה
- 450 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב חדש עם מעבד 7700K שמורכב על לוח GIGABYTE Z270X GAMING 7. אני משתמש בקירור נוזלי CORSIAR H60. הרכבתי את המחשב לבד (לא פעם ראשונה) ויש לי בעיה עם הטמפרטורה. כל פעולה הכי קטנה שאני מבצע במחשב אני שומע את המאוורר שצמוד לרדיאטור מסתובב ממש חזק והטמפרטורה מגיעה ל60 מעלות (אפילו קצת יותר) וזה נמשך לכמה שניות בודדות. אם אני משחק FIFA 17 לדוגמה אז לאחר כמה דקות המשחק כבר מתחיל לקרטע ובכל הזמן שאני משחק המחשב ""צורח"" מה לעשות?
-
- 15 תגובות
- 6.7k צפיות
-
-
מעבד- pentium4 3.0ghz לוח אם-ASUS P5GDC DELUXE מאוורר- spire אני כבר ניסיתי הכל, ניקיתי את כל המחשב כמו שצריך,החלפתי משחה טרמית , אבל אחרי שאני לדוגמה נכנס למשחק אפילו די ישן, 2 דקות וטמפ' עולה ל 80 ויש התראה של התוכנה של ה לוח אמ שלי ,10 דקות ואז יש מסך כחול וRESTART אני מודד את כל הנתונים עם תוכנה PCASUS PROBE ליפעמים זה קורה אפילו עם סרטים 720P בבקשה תעזרו לי, אני לא יכול לשחק בשום דבר, אני רק יכול לגלוש באינטרנט, הטמפ' הרגילה , בלי עומס - 65 רק אני מבקש על תגידו לי תחליף מחשב או מאוורר.
-
- 38 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
המחשב שלי בן 8 חודשים , ולאחרונה גיליתי שחום המעבד הינו בין 65-70 מעלות. האםזה שכיח שהחיישן מזייף? והאם תוכנות כמו speedfan וכדוגמתה לוקחות את הנתונים מאותו מקור כמו ה-bios?
-
- 9 תגובות
- 497 צפיות
-
-
שלום, קניתי לא מזמן את המחשב: Processor Model : Intel® Pentium® 4 (Prescott) CPU 3.00GHz Mainboard : Intel Corporation D915GAV לאחרונה הוא מודיע לי כל הזמן על התחממות יתר, נראה לי שהמאוורר הוא "הסטנדרטי" אם יש כזה. קריאת הטמפרטורה הנורמלית אצלי היא 55 מעלות למעבד ו-44 למערכת כולה, וזה עוד כשהמעבד אינו מתאמץ! מה אתם אומרים, לקנות מאוורר אחר? על איזה אתם ממליצים שיהיה שקט וחזק ו...לא יקר? תודה מראש! שמוליק.
-
- 7 תגובות
- 618 צפיות
-
-
המעבד מגיע למקסימום 55 מעלות אבל עדיין נכשל ב-Torture Test. מישהו פה אמר לי שאצלו מעבד דומה רץ על 60 מעלות בלי בעיות, אז איך זה יכול להיות?
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום גל פעם שני מוציא את ההיסטסינק אז גם המעבד יוצא לי מהסוקט ופעם אחת אפילו התעקמו כמה פינים איך אפשר למנוע את זה? תודה
-
- 5 תגובות
- 476 צפיות
-
-
עשיתי OC למעבד ואני חושב שהעלתי יותר מידי ומאז המחשב לא עולה ... הכל נדלק ההארד דיסקים וכו' רק המסך לא... האם המעבד נשרף? (יש לי P3 733) האם אני יכול להחליף ל P3 1000.??? ואם אני ישים את זה לא צריך לשנות את ההגדרות בביוס? הוא לא ישרף?
-
- 5 תגובות
- 669 צפיות
-
-
המעבד שלי הוא AMD phenom x4 940be פתחתי אתמול את המחשב כדי לנקות. שחררתי את הקירור (המקורי של AMD) אך הוא נשאר תקוע. ניסיתי בעדינות, בסיבוב בכל מיני דרכים ובסוף הוצאתי אותו אך המעבד נשאר דבוק לקירור!! בלי שפתחתי את השחרור של המעבד בלוח אם!! שחררתי את המעבד וחיברתי בחזרה הכל. המחשב עד עכשיו עובד בסדר והמעבד עומד על 48-50 במנוחה. הטמפרטורה בסדר? אני מתאר לעצמי שאני צריך להחליף משחה, מה מומלץ? יש עוד משהו שאני יכול לעשות? תודה
-
- 0 תגובות
- 553 צפיות
-
-
שלום לכולם! בימים האחרונים הטמפרטורה של המעבד שלי עולה מעל 90 מעלות. פרקתי את צלעות הקירור, שמתי משחה טרמית חדשה והרכבתי היטב את הקירור למעבד. בנוסף, התקנתי עוד שני מאוררים במחשב (23 ס"מ בדלת צד- יונק, ועוד אחד של 12 ס"מ אחורי- פולט). הממצאים: הטמפרטורה בהדלקת המחשב סביב ה40-50 מעלות, תוך שימוש ממוצע של כשעה נעצרת סביב ה-60-80. במאמץ המעבד מגיע ל90 ואפילו כמעט 100 מעלות (אני עוצר אותו לפני שהוא נכבה), ואז חוזר לסביבות ה-50-80. (מצורפות תמונת מסך). ברגעים אלו למשל, הדבר היחיד הפתוח זה הדפדפן והמחשב מצביע על 65 מעלות במעבד. אני ממש אובד עצות. ברור לי שזרימת האויר במחשב טובה (גם בלי המאוררים כבר שנתיים וחצי הוא עבד נפלא), גם אני רואה שטמפרטורת הלוח M הכרטיס מסך ושאר הר…
-
- 17 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
בדקתי היום דרך התוכנה Easy Tune את הטמפרטורה של המעבד שלי ונדהמתי לגלות שהיא עומדת על 60c בלי מאמץ כלל ולאחר מאמץ קצר היא עולה ל 77c וכל זה עוד בלי שום oc ! הבעיה היא כניראה בHeatsink שהוא ג'נרי והמאוורר מסתובב ב 4678 RPM כמה זה שווה ? זה טוב או רע ? אני מתכנן לשדרג את המחשב רק בעוד כחודש ככה שעד אז אני לא יוכל להחליף את ה Heatsink כמה זה קטלני הטמפרטורות האלה ? מדובר על P IV 2000 mhz מה אתם ממליצם לעשות עד השדרוג ? לכמה מעלות אני יכול להגיע עם Heatsink עד 200 ש"ח ? ולכמה oc ? ד"א אני מתכנן לקנות כניראה R9800pro ולהוסיף עוד זיכרון 256 או 512 כמה תוספת בביצועים זה יתן לי ? על איזה שדרוג אתם ממליצים עד 2500 ש"ח ? תדוה מראש
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה יכול לגרום למעבד לעשות throttle? הטמפ' שלי מצויינות והחיישן לא משקר(וגם אם הוא היה אז לא היה מתבצע throttle כי הפעולה הזאת תלוייה במה שהחיישן קורא). אז מה עוד יכול לגרום לזה? ספק כוח החלפתי לפני שבוע לאנרמקס ליברטי 400W. אז זה גם לא זה בטח...
-
- 14 תגובות
- 713 צפיות
-
-
ראו תמונה. פשוט לא מבין למה במערכת נשאר הציון 3.3 במחשב הקודם גם שם השתנה. .......... עוד דבר, איך המעלות? אני עם מוגן 2, כל המאוורים רצים משש לאט( גם מארז ). להשאיר כך? או שיעבוד תמיד על גבוה? [attachment deleted by admin]
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
המפרט בחתימה, עם קירור שהוספתי פריזר 64 לא גבוה מדי ? בלי אוברקלוק עדיין בכלל
-
- 10 תגובות
- 626 צפיות
-
-
יש לי מעבד AMD ATHLON XP 1700+ הבעיה היחידה שהוא רותח הוא מגיעה ל 70 מעלות יש לי במחשב שלושה מאוררים אחד על המעבד ושניים על המארז ולמרות הכל עדיין הוא מתחמם הספק הכוח של המעבד הוא 1.76 וולט והוא בתדר של 1470 MHZ אלו כל הנתונים שיש לי על המעבד האם אפשר לקרר את המעבד יותר נ.ב את המעבד לא קניתי בארץ ולכן אין לי אחריות עליו אלא אם אני אטוס שוב לחו'ל
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המעבד שלי מגיע ל עובד ב 60+ cבמאץ ובמתכבה ב 80תוכנות כבדות ) המפרט שלי a64 3000+ tr2 hec compuse 2*120 חשבתי על לקנות את זה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=2516 בנתיים לא יהיה לאן לחבר את 80 אבל אני כבר יאלתר משהו כשיהיה לי יותר זמן פנוי מה דעתכם על הסט הזה הצעות אחרות זולות יותר אותו מחיר יתקבלו בברכה עריכה:הבנתי ש ב hec אחד המאוורים אמור לבוא אם חיישן ובמידה ומקצרים אותו אז המאוור יעבוד במהירות המקסימלית מישהו יכול להביא לי עוד פרטים בנושא או שאולי עדיף להחליף את הקירור של המעבד ? אם כן אל איזה אתם ממליצים התקציב שלי הוא כ 200 ש"ח רצוי פחות
-
- 1 תגובה
- 437 צפיות
-
-
שיחקתי משהו כמו חצי שעה במשחק תלת מימדי, פתאום באמצע המשחק נכבה המחשב לגמרי. אני מדליק אותו מחדש, נכנס ל BIOS ורואה שהטמפ' של המעבד היא 76 מעלות וכל 2 שניות ברעך פתאום זה יורד, עד בערך 35 מעלות. למישהו יש מושג מה קרה כאן?! זה לא אמור להיות נכון?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-