אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
עשיתי OC ל BUS מ200 ל226.. עכשיו הוא עושה OC גם לזכרונות אז הורדתי את הזכרונות מ200 ל166.. אז עכשיו הם לא ב OVER CLOCK ? .. הם יפעלו יותר לאט?.. כי אני רואה ב FREQUNCY שהם על 177 תודה
-
- 0 תגובות
- 470 צפיות
-
-
תראו יש לי דבר אחד לומד לכל החכמים שמפוצצים את המחשבים שלהם ב 10 מאווררים. תראו זה מתחיל ככה קודם כל אם אתם עושים כל כך הרבה פתחים במחשב עם מאוורים הדבר הגדול ביותר שזה יביא לכם למארז זה אבק והרבה ממנו וזה הורג את המחשב תאמינו לי זה הרג לי אחד כבר למה לעזאזל לפוצץ את כל המחשב מאווררים ????? תשאירו את הדלת פתוחה ושימו מאוורר שולחני קטן 20 שקל ותכוונו אותו כלפי פנים למה להשקיע כל כך הרבה כסף בשטויות?!?!?! לחורר את המארז מכל הכיוונים ?!!? למה??? גם ככה נכנס לכם מלא אבק למחשב אז תשאירו פתוח! זה יותר טוב זה סירקולציה אלוהית (פילטרים זה בולשיט כי אם המאוורר טוב אז תוך יומיים כל הפילטר מתלךלך ומתחיל ללכלך) תחשבו על זה!! ותגיבו! דרך אגב הייתי בחדרי עריכה איפה שהמחשב מקבל את המעמ…
-
- 13 תגובות
- 840 צפיות
-
-
ה-EVEREST מראה טמרפטורה אחת (50 מעלות במנוחה) והביוס מראה 35-38 מעלות כשעולה המחשב... מה נסגר? למי להאמין? היום גם שמתי משחה תרמית וניקיתי את המאורר של המעבד, אז איך יכול להיות שהטמפטורה לפי ה-EVEREST היא 50 מעלות במנוחה?! תודה לעוזרים מראש
-
- 9 תגובות
- 656 צפיות
-
-
אשמח להמלצה למערכת קירור מים לכרטיס שלי בכדי לבצע אוברקלוק יותר מוצלח.... כרגע עומד על: cpu clock 600mhz(550)stan ram clock 950mhz (770)stan 65% ללא מאמץ 80% במשחקים כבדים
-
- 5 תגובות
- 554 צפיות
-
-
יש ל מישהו רעיון לשילוב צבעים למקלדת הזאת?? המארז יצבע בצבע שחור \ לבן (כל המארז שחור וחלק מהפאנל הקדמי לבן) יש למארז גם מעין פס סכף שמתחיל מלמעלה יורד לעמצא ושוב עולה בצורה מעגלית, נסו לדמיין. באיזה סוג של צבע להשתמש?
-
- 1 תגובה
- 468 צפיות
-
-
שלום לכם ורציתי להגיד תודה מקרב לב לאותם אנשים שעוזרים לי בתשובתם שאלתי אלכם היא כזאת לי יש מחשב עם מעבד AMD 3000 64BIT VENICE כמו כן לוח אם של MSI NEO4 F בנוסף יש לי HD של WD SATA 80GB אלו הטמפ' לפי תוכנה EVEREST MOTHERBOARD -40C CPU-41C AUX-27C WD800JD-40C האם הטמפ' האלה תקינות?
-
- 6 תגובות
- 592 צפיות
-
-
שלום וסופ"ש מהנה לכולם אתמול החלפתי לוח אם לאחר שהאחרון היה מיושן במידה והחל להראות תקלות מעבר לזה גם התושבת שמחזיקה את המערכת קירור של המעבד נשברה וגוף קירור ישב עם 3 אזיקונים לפני כשנה המעבד החל להראות התחממות נוראית כשהוא עבד עם הקירור סטוק המעפן אז קניתי את ה 64pro של arctic cooling הכל היה על מי מנוחות, במצב אידיאלי המעבד ישב על פחות מ20 מעלות ותחת מאמץ ארוך וכבד הוא ישב על 50 אך לאחרונה התחילו הבעיות של החימום והוא הגיע למצב שבאידיאל הוא יושב על 50 מעלות ובמאמץ המחשב היה פשוט נכבה (כשהוא הגיע לטמפ' של 110 מעלות) החלטתי לנקות את המחשב מאבק ולהחליף את המשחה הטרמית. כנראה שבמהלך הוצאת הגוף קירור שברתי את התושבת ולא ממש הצלחתי לפתור את הבעיה למרות שהצלחתי להוריד את הטמפ…
-
- 27 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום! קניתי את הgeforce 6200, ופתחתי בו את הצינורות, והכל עבד חלק..המחשב זיהה אותו כ6600, 6600gt בשביל הדיוק..חחח ועכשיו התחלתי עם הOC..אבל זה מסובך. כשאני מעלה את המגה הרצים, ומריץ 3dmark הכל בסדר, וזה עובד יציב. אבל אם אני משחק, אז במגה הרצים מסויימים המחשב יכול להתקע/להתכבות/ סתם לזרוק אותי מהמשחק. הבנתי שזה מהתחממות של הכרטיס[ אני עדין משתמש בקירור שקיבלתי איתו], כרגע ב450/630 ואני חושב שהוא יציב...אני רוצה למצוא את הגבול, אבל קשה לעשות את זה, כי בדיקה ב3dmark עוברת חלק, אבל אחרי חצי שעה של משחק, ולפעמים קצת יותר, הוא יכול לזרוק אותי מהמשחק..או להפעיל את המחשב מחדש..הבנתי שזה קורה מחימום של הכרטיס, ואני לא מוצא איך לבדוק את הטמפרטורה שלו במנוחה כדי שאני אוכל להעריך ל…
-
- 26 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום.... אני מתכוון לקרר קצת יותר את הכרטיס מסך שלי ,הכרטיס הוא 9600xt ואז לעשות לו oc חמוד... עכשיו יש לי מאוורר של ספק 80 mm . אם אני יציב אותו סמוך לכ.מסך שלי או מהצד (או כל דרך שתציעו) הוא יעזור במשהו? לדעתכם יהיה קירור טוב יחסית? ד"א שמתי לב שהזיכרונות מתחממים...אז אולי הוא יקרר אותם...כי את הליבה אני לא מאמין שהוא יקרר. תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 514 צפיות
-
-
איך בדיוק אנשים מגיעים לאובקלוקים גבוהים של 4+ גיגה ואפילו 3.6 במבט ראשון זה נראה שהמהירות זכרון מונעת ממני להגיע לשם הנה כמה אפשרויות שהייתי רוצה לנסות אני הייתי מרוצה להגיע ל 3.6 עם מכפלה 9 בזכרון אבל בביוס אין לי מכפלה כזאת רק 8 ו 10 ו 10 מביא את הזכרון ל 1720 ותאמת שהסתכלתי בביוס זה לא מדוייק לפי מה שאני זוכר הקפיצה הייתה ל 1800 והבחירה מתחת הייתה 1500 או משהו כזה האם כל האנשים שעושים אוברקלוק מקפיצים את המהירות של הזכרון בצורה כזאת? אין לי מושג למה זכרונות מסוגלים אבל ממש לא נראה לי שאני יהפוך את ה 1600 קרוסייר שלי ל 1800 ככה סתם והלוח עצמו יכול לעבוד על באס של 170 ואפילו פתחתי את המחשב על 200 ו הורדתי את כל השאר נמוך ועלה רק אני לא אוהב שמתח עולה יו…
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המפרט שלי הוא: בארטון 2500 לא נעול. AN7 SP97 עם מאוורר 92 מ"מ של אנרמקס קורסייר 2X256M 3200 400MHZ רדאון 9600 פרו ב-2260MHZ בערך (גם עם מכפלה של 10.5 וגם עם 11) המחשב יציב אבל שהוא בסביבות ה-2300MHZ הוא עושה כל מיני ציפצופים ולא מחזיק פריים 95. טמפ' 46 בערך במאמץ. העלתי לו את המתח לצ'פסטק למקסימום שזה 1.75,לזכרונות 2.90 ולמעבד עד ל-1.85 בערך. המתח ל-AGP הוא 1.55 אבל אין לי מושג אם לגעת בו או לא. תיזמונים של הזכרונות ניסיתי 2.5.3.3.7,2.3.3.7,2.5.4.4.7 ושאני שם 3 בראשון המחשב מצפצץ ולא עולה. מה אני יכול לעשות עלמנת לעבור את ה-2300MHZ ?
-
- 5 תגובות
- 674 צפיות
-
-
יש לי ג'יפורס 4 64 מגה בייט ואני רוצה לדעת אם אפשר לפתוח בו צינורות עיבוד, מישהו יודע כמה בכלל יש בו ? 2 ? עשיתי לו קצת OC ואני רוצה לראות כמה אפשר להוציא ממנו תודה
-
- 8 תגובות
- 608 צפיות
-
-
האם מישהו יכול להגיד לי שזה טוב? למישהו יש את זה? http://www.coolermasterusa.com/Product.aspx?ID=12 חסרונות\יתרונות? איזה מאוורר בא עם זה? הוא עולה 139 שקל,אולי אתם יכולים להמליץ לי על משהו יותר טוב באותו גבול של מחיר?
-
- 10 תגובות
- 751 צפיות
-
-
אני צריך קירור למארץ למרות שאין שם חור לעוד מאוורר אבל נראה לי אני יעשה חור שיהיה אפשר להכניס את המאוורר לשם אפשר עצות איך לעשות חור במארז? והציעו לי מאוורר של COOLER MASTER לא יודע איזה דגם זה מאוורר למארז ב 30 שקל שווה? תודה לעזורים.
-
- 6 תגובות
- 611 צפיות
-
-
אני יודע שהלוח אמ שלי epox 4gea+ לצערי תומך ב- agp *4, האמנם, כרטיס המסך שברשותי : leadtek winfast A 280 4800 ti 128 ddr תומך ב- agp *8, לא הצלחתי בשום דרך שהציעו למשתמשים אחרים לבדוק את הטמפ מה שבטוח נגיעה בגוף הקירור מוכיחה שהוא חם. האם זה אפשרי בכלל לעשות oc ללוח אמ כדי שהכרטיס מסך יעבוד על agp *8 או שעושים את זה לכרטיס מסך בכלל. אם כן אילו דרכים אפשריות והאם זה באמת כדאי.
-
- 7 תגובות
- 685 צפיות
-
-
תודה אח דלי דרך אגב עשיתי את העובר קלוק וזה עכשיו על 3.47 אבל יש בעיה אחת שאני מפעיל את תוכנת בדיקת היציבות זה עובר את ה 6 שעות אבל זה מגיעה לחום של 53 54 ועשיתי חור בגג ועוד מאורר אני קונה מחר ויתקין אותו זה כניראה יוריד מעלה שתים אני צודק רק תגיד לי עים 54 זה מסוכן
-
- 29 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קניתי את I5 2500K עם קירור סטוק כשהמחשב במנוחה כמעט ולא שומעים אותו אבל ברגע שהוא מתחיל לעבד נתונים הוא מרעיש כמו מנוע סילון המארז שלי V3 BLACK יכול להיות שהרעש בגלל הקירור המקורי?
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם טוב יש לי מחשב לא ממש חדש אבל טוב (לי) עד שהיה לי חדש AMD 900MHZ לוח של Gigabyte GA-7ZX החום של המעבד רק שהוא עובד בלי להריץ מישחק 42-45 של הלוח 26 זה חום תקין או לא ודבר שני. אוברקלוקינג יהרוס את המחשב שלי יש לי FAN CPU : Thermaltake Volcano 8 ??? אם איזה תוכנה אני יכול לעשות אוברקלוקינג לשיפור המהירות ל 1000-1100 ואת הבס לעלות ל200
-
- 0 תגובות
- 516 צפיות
-
-
איך אני קובע אם המאוורר יכניס אוויר או יוציא אוויר?? כי אני רוצה לעשות סירקולציה של שתיים שמכניסים ושתיים שמוציאים
-
- 3 תגובות
- 682 צפיות
-
-
ברשותי מעבד פנום 9950 של AMD, 4 ליבות. לאחרונה המעבד התחיל להתחמם יתר על המידה, מגיע למקסימום חום בו הוא יכול לעבוד ע"פ היצר 70 מעלות. בעיה זו החלה רק בחודש או חודש וחצי האחרון, לא בוצעו במחשב שלי כל שינויים מאז קניית המחשב, הפעמים היחידות בהן פתחתי את המארז היו למטרת ניקוי מאבק וגם פעולה זו בוצעה באמצעות ספריי לחץ אוויר. אודה לכם אם תאמרו לי איך ניתן לפתור את בעיית ההתחממות. תודה מראש לעונים.
-
- 14 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום! היתה לי בעיה בהתקדמות של OC לפני כמה זמן, וכמה גולשים בפורום כאן אמרו לי היכן יכולות להיות הבעיות. קודם כל, זה המפרט: מארז: ג'נרי, עם תוספת מאווררים (גם למעלה). ספק: ג'נרי. לוח אם: ABIT AI7 מעבד: P4 2.8 HT 800Hz זכרונות: ADATA 2x512Mb 500Hz (כרטיס מסך:Geforce FX 5900XT Gigabyte) הגעתי איתו לOC (הכי יציב) של 3600Hz -באס 257 , עם טמפרטורה של - CPU:50, PWM:53 . (** הכי מצחיק, שבלי OC הטפמרטורות כמעט זהות - הבדל של 2-3 מעלות) הבעיות שאמרו לי כאן היו, שכנראה הספק לא עומד בעומס, או שהסטפינג של המעבד לא טוב. אז הנה השאלות שלי: א. איזה ספק חזק ויציב אני יכול לרכוש, או לחלופין, האים יש מארז טוב (איוורור וכ"ו) שכולל ספק טוב (כמובן בתוספת קטנה) ואז אני ארוויח פעמי…
-
- 11 תגובות
- 773 צפיות
-
-
יש לי מארז גדול ויש לו כרגע 4 מאווררים שמחוברים לבקר של ונטק נקסוס אני רוצה להחליף אותם {כבר ישנים אולי 4 שנים ואחד לא עובד} רציתי ליקנות את הרביעיה של המאווררים של טרלמלטק אם הבקר בגודל 3 וחצי אניטש אבל אין את זה וכנראה לא יהיה עכשיו יש משהו חדש גם 4 מאווררים של טרלמלטק בלי בקר במחיר של 50 או 60 שקלים {לא זוכר} אבל נראה לי השמאווררים הנוכחיים שמוכרים פחות טובים מאלו שהפסיקו לימכור יש לכם אולי המלצה ל 4 מאווררים טובים שאני יכול לחבר לבקר של ונטק נקסוס יש לי גם כרטיס מסך של אסוס דגם v9180 כרטיס ישן אבל עובד רק המאורר שלו התחיל לעשות כל מיני רעשים משונים וגם אותו אני רוצה להחליף יש שני דגמים שאני רוצה לדעת מה ההבדלים בניהם ומה יותר טוב אחד זה THERMALTAKE CRYSTAL ORB FO…
-
- 11 תגובות
- 640 צפיות
-
-
חבר שלי רוצה לקנות קירור למעבד במחיר של עד 200 שקל. הלוח שלו : MA770-UD3 AM2+, 770 Chipset, DDR2 1066, PCI-E, HDAudio, 1394a מעבד: פנום 3 710 מארז Centurion 590 של קולרמאסטר עם המאוררים שהוא מגיע איתו. בנוסף אולי בכלל עדיף להוסיף מאוררים למארז? אם לא, ונשאר מהתקציב אפשר גם המלצה למאורר? כמו כן כרגע, לא מתוכנן OC אבל בעתיד כן (חשוב שיקרר יותר טוב מהסטוק ,אבל גם יהיה שקט).
-
- 3 תגובות
- 652 צפיות
-
-
טוב ככה המעבד בסטנדרט 2.4 ג'יגה לאחר OC הוא על 3.4 ג'יגה כמו כן צירפתי תמונות....אנא אל תשכחו זה OC ראשון שלי על מעבד 8) המערכת עברה בדיקת יציבות מלאה ע"י s&m.... מתחים שהזנתי ופה אני שם דגש שאני "מפחד" לעלות מתחים אבל אם אפשר להעלות עוד את המתח או להוריד בהתאם תגידו לי....: cpu vcore-1.5v-נראה לי שזה מספיק כי המערכת יציבה. fsb termination voltage-1.4v -לפי דעתי צריך להעלות עוד קצת אבל ברגע שאני מעלה את זה בעוד קצת המתח בביוס הופך לצבע אדום שמסמן מתח חריג. nb vcore-1.325v- אותן הספקות כמו במתח ה FSB. sb vcore (sata,pcie- auto-לא ידעתי אם יש צורך להזין מתח חריג אז השארתי על אוטומט. sb chipset voltage- 1.125v. מתח זיכרונות הוא 2.175v כאשר לפי הדפי נתונים הוא אמור להיות …
-
- 8 תגובות
- 742 צפיות
-
-
יש לי אפשרות לקנות באחד מהאתרים בחו"ל (אני ילך כנראה על ג'בטק או xoxide) היטסינק למעבד שלי. המעבד הוא P4 2.4B באוברקלוק ל-3.09. המעלות אצלי די נמוכות, כיוון שביצעתי להיטסינק המקורי מוד והחלפתי לו את המאוורר במאוורר 80 ג'נרי די חזק. בחורף הטמפרטורות שלי במנוחה היו 33-36, במאמץ הגיעו אפילו ל-55. עכשיו הטמפרטורות עלו בכ-3-4 מעלות. מה שדי מציק לי זה שהמעבד מזנק בשניות לטמפרטורה של 52 במאמץ, ואפילו במאמץ חלקי תוך שניה שתיים הוא ב-41. על-פי זה אני מבין שהקירור שלי לא מספיק מאסיבי בשביל מאמץ (תקנו אותי אם אני טועה והטמפרטורות שלי טובות במאמץ). אז חשבתי, אם יש הזדמנות לקנות די בזול היטסינק, שיהיה שקט (חשוב מאוד!), מאסיבי ועמיד יותר מן ההיסטינק המקורי שעבר מודינג. זרימת האוויר במ…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-