אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
זקוק להמלצה למאורר טוב אבל אני מתכוון הכי טוב שיש מבחינת לא מה שיש בארץ אלא מבחינת מבחר כלל עולמי. ועוד משהו, מאוררי ספייר שווים משהו?
-
- 2 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אנשים... יש לי amd duron 1200 הוא עומד על טמפרטורה בערך 70 ממוצע... הוא יכול להתחיל ב 48 ויכול בשישים אבל עולה בסוף ל70 בדרך כלל במאמץ הוא מגיע לי ל 74 אני עוד מעט קונה מאוורר חדש למעבד יש המלצה? חוץ מזה... יש לכם עוד איזה הצעות איך אני יכול להוריד את הטמפרטורה? אני פשוט חייב.. המחשב גם ככה פתוח החוטים מסודרים אבל טמפרטורה לא יורדת בבקשה תעזרו לי דחוף...
-
- 4 תגובות
- 912 צפיות
-
-
-
העלתי לו את הבאס ל147 וב148 הוא קופא. הוא על 30 מעלות העלתי לו תזרם וזה לא עזר מה אני יכול לעשות? נ.ב מעבד ALTHON XP 1800@1690
-
- 12 תגובות
- 912 צפיות
-
-
יש לי ASUS P4S533 ו P4 - 2GHz לפעמים המחשב נדלק לי אם אזהרה שיש בעיה ב HARDWARE MONITOR וראיתי שמהירות המאורר על מהעבד יורדת פתאום ל 1500~. מה יכול לגרום לכך אין חוטים שמפריעים לו לעבוד.
-
- 2 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום לחבר שלי יש מעבד פרסקוט 3.0, עם מאוורר מקורי לאחרונה המאוורר החל להשמיע רעש חזק כאשר חם בחדר אז המלצתי לו להחליף מאוורר והוא קנה את Artic-Cooling Alpine 7 בכל אופן אחרי מאבק קשה הצלחתנו להתקין את המאוורר. עכשיו בעת הדלקת המחשב, נכנסנו לביוס והטמפ של היא 60-63 ורמת אזהרה (באיזה טמפ יצפצף) היא 70 מע' בכל אופן, בעת הפעלת Windows המחשב נותן ציפצוף אזהרה על טמפ ומפסיק לאחר 2 שנ' הורדנו Everest בכדי לבדוק טמפ בWINDOWS, והטמפ' שם היא בין 49-54.... חשוב לציין שאם העלנו את רמת האזהרה ל 80 מעלות הכל עבד טוב השאלה שלי היא האם זה תקין ? אני ממש לא מבין בשטויות האלו :-( אה ועוד משו, הייתה למארז תעלה כזאת מכוונת למעבד, היא לא נכנסת כרגע, הורדנו אותה
-
- 11 תגובות
- 912 צפיות
-
-
תיראו יש לי קירור סטוק של intel והמעבד רותחח 60-90 c...בדקתי והמשחה הטרמית ממש הרוסה וחצי ממנה כבר לא יודע מה...פשוט ניראה לא טוב! אז חשבתי כדאי לקנות משחה או פשוט קירור חדש?
-
- 15 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי את המפרט שבחתימה: כשאני מפעיל את המחשב ונכנס לביוס אז הוא מדווח לי על טמפ' של בערך 54-55 מעלות לעומת זאת כאשר חלונות XP עולה תוכנת EVEREST מדווחת לי על 46 מעלות בערך, למי להאמין, יש לי פנטיום 4 פרסקוט סטפינג E0.
-
- 13 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום לכולםם!! קיבלתי שלשום את המחשב החדש (מפרט בצד ימין...) והחלטתי לנסות OC, אתמול הגעתי לFSB 310 מעבד על 2790mhz וזיכרות בבמחלק 2:3 כלומר 465mhz... הidle המעבד מגיע למקס' 26 מעלות, ובמאמץ ל36-7 מעלות... מתחים: מעבד-1.2875 זיכרונות 2.15 (אולי צריך מתחים אחרים?) כמה שאלות עכשיו, 1) הרצת prime95 פעמיים בו-זמנית זה בדיקה מספיק טובה ליציבות ומאמץ? 2) כיצד אני יכול לשנות מחלק לזיכרונות? 3) איזה טמפ' מומלץ לא לעבור? 4) איזה מתחים מומלץ לא לעבור? 5) שמתי לב שהזיכרונות על T2, זה אמור להיות ככה? ואם יש עוד משהו שאני צריך לדעת לפני שאני ממשיך? תודה מראש Install
-
- 14 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת אם הדגם הזה שיצרתי טוב מבחינת מיקום הרכיבים במארז עצמו. אם המארז לא יתחממם יתר על המידה, בהתחשב בזה שיש בו רק 2 מאווררים והם של הספק. 1 מכניס אוויר לספק. 2 מוציא אוויר מהספק. המערכת מעבד + כרטיס מסך אולי גם ציפסט אם צריך יקוררו ע"י מערכת קירור מים חיצונית symphony המארז עצמו בנוי מפרספקס בעובי 100 מ"מ עם פתח יחיד ליציאת אוויר מהספק. רק רציתי לדעת עם התכנון סבבה ואם לא יהיה יותר מידי חם בפנים. מקרא דגם: מרובע הירוק: ספק 400W המרובע התכלת: 80giga HDD WD המרובע הורוד : DVD המרובע האדום: Control Panel הפלטה הורודה שמתחברת אליה פלטה כחולה : לוח אם שאליו מאונך כרטיס מסך. אוקי ועכשיו ל תומונות: [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 912 צפיות
-
-
היי מנשמע חברה, זה חבר של תומר במשתמש שלו P: יש לי שאלה בקשר ל OC ל Q6600. דבר ראשון, זה המפרט Q6600 2.4GHz Asus P5KR 8800GTX Ko OCZ Reaper 3-4-4-15 4GB [4x1GB] Corsair 520W עכשיו, הבעיה הראשונה שלי היא שאני לא מצליח לייצב את המחשב עם תדר של 3.1GHz ומעלה [פשוט קורס ב Prime] והבעיה השניה, אני כן יכול לייצב אותו עם מכפלה של 8, אבל אז יש 2 בעיות חדשות... 1. ה vCore עומד על 1.7 עם תדר של 3.4, שזה גבוה מאוד לדעתי [מכפלה 8, באס 425] 2. בשניה שאני עובר את ה 3.4, המחשב פשוט לא מזהה 4 ליבות, אלה רק 2. תודה מראש P:
-
- 12 תגובות
- 912 צפיות
-
-
היי דבר ראשון אני לא מבין בטמפרטורות של מעבד, כ. מסך וכדומה יש לי קירור למעבד Katana 3 והמעבד הוא Core i7-2600 במחשב בן כחצי שנה... אני ראיתי ב-HWMonitor שהטמפרטורה של המעבד היא כ-32 במנוחה ו53 במאמץ (בזמן בנצ'מארק או משחק כזה או אחר) השאלה שלי אם זה תיקני? האם הוא מתחמם יותר מידי? אם לא - פנאן חח אם כן - מה אפשר לעשות כדי לקרר את המעבד טוב יותר
-
- 6 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אני צריך סה"כ מיכל, סלילים לצינורות (נגד כיפוף) ודברים קלילים סה"כ. ב-FROZENCPU רוצים 40 דולר למשלוח הכי הכי פשוט, זה ברור שאין שום סיכוי שאני אשלם להם סכום כזה. באיביי לא מצאתי מה שאני מחפש. תודה.
-
- 5 תגובות
- 912 צפיות
-
-
היי לכולם למומחים באוברקלוקינג, מה עדיף מלוחות האם של asus בביצוע OC לא ממש חזק: asus p5q 635 nis asus p5q pro 715 nis asus p5q turbo 680 nis asus p5q pro turbo 725 nis ההבדל פחות מ 100 ש"ח שאר הרכיבים (לקנייה) הם: מעבד E8400 עם קירור ocz v2 זיכרון 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition כ.מ. HD 4850 Vapor-X 1GB מארז עדיין מתלבט אבל נראה לי coolermaster 590/690 ספק 600W coolermaster תודה
-
- 5 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום. קודם כל המפרט: asus sabertooth x99 I7 5820K OC TO 4.5GHZ 970 G1 32GB DDR4 רציתי לדעת אם יש מצב שהגדרות ביוס מגבילות את ה OC לכרטיס דרך התוכנה של MSI? למשל HyperThread? או BCLK? איזו הגדרה אני צריך לבטל או להפעיל בכדי שה PCI-E לא יהיה מושפע מההגדרות ביוס? יש איזו הגדרה שיכולה להגביל? לפני כן היו לי מעבד זיכרון ולוח אחרים לוח של ASROK M4 ומעבד I7 3820K והגעתי ב OC ל 970 שלי של: מתח +87 זיכרון +500 ליבה +170 והכל עבד תקין כרגע אני ניסיתי לעשות את אותם ההגדרות ובבדיקות מאמץ הכל תקין אבל ב 3DMARK אחרי הטסט הראשון הצג נכבה ונדלק והבדיקה מפסיקה. ניסיתי גם הגדרות OC נמוכות יותר ולבטל את תוספת המתח ובאף אחת מהם לא עברה הבדיקה של ה 3DMARK מלבד בתדרים של סטוק. באחד המשחקים…
-
- 5 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אז כמובן שהייתי צריך לפרק כמעט את כל המחשב בשביל זה, אבל זה היה שווה את זה כי המחשב עכשיו הרבה יותר מסודר מבפנים. מעבר לזה שהייתי צריך להרים טיפה את המאורר הקדמי של ה120 מ"מ לא היתה בעיה (בגלל הזכרונות, קורסיר דומינייטור), סתם מפחידים עם הגודל של הקירור, נכון שהוא עצום אבל הוא נכנס ויושב מעולה. איפסתי את הביוס לפני הפירוק למקרה שיהיו תקלות בהדלקה, הכל עבר חלק, בקרוב אדווח לאחר OC טוב. כרגע על סטוק (Core i7 920 C0) המעבד על 24 מעלות והליבות על 28-29 לפניכם התמונות: [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 912 צפיות
-
-
ברשותי מחשב גרוטאה שמרעיש (מצ"ב מפרט) לפני זמן מה רכשתי קירור למעבד AC Freezer 64 Pro, הרעש מהמאוורר איום ונורא. ברשותי מארז ג'נרי שלא סופג את הרעש ובקדמתו מאוורר אחד שלא מרעיש כלל וספק חדש (לא זוכר איזה) 12cm שקט מאוד. פליטת החום מהמעבד היא רק 62Watts והשימושים במחשב הם אינטרנט ואופיס בלבד, כלומר בקושי יש עומס על המעבד. חשבתי להוריד את המאוורר של המעבד כי ה heatsink די גדול ונראה לי שהוא לבד יכול לעמוד בעומס. עשיתי בדיקה (עם מאוורר) ב OCCT במשך שעה והטמפ' לא עלתה על 41 מעלות, עפ"י ה spec של AMD הטמפ' המקסימלית היא 55-69 מעלות - http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=151&f1=&f2=&f3=&f4=&f5=&f6=&f7=&f8=&f9=&f10=&f…
-
- 5 תגובות
- 911 צפיות
-
-
שלום לכולם,ברצוני לרכוש קירור למעבד הנ"ל,תקציב כ 100 +-,חורג בהתאם ליחס עלות תועלת.. OC כ 3GHZ אולי יותר קצת,תודה מראש .
-
- 4 תגובות
- 911 צפיות
-
-
שלום. אני עומד לקנות בקרוב מחשב חדש. המעבד יהיה Dual Core E6300 עם TDP של 65W. המחשב משמש גם כמחשב אישי וגם כמחשב לעבודה. אני לא מתכוון לשחק על המחשב, ולא מתוכנן OC. מבחינת שימושים, אני מתעסק קצת בוירטואליזציה, בעריכה גרפית קלה, כתיבת קוד, ועוד שימושים לא תובעניים מדי. יחד עם זאת, לא מעט פעמים המעבד עובד למשך פרקי זמן של כמה שעות בעומס של 50-80 אחוז. אני מחפש קירור שקט (די חשוב לי), וכזה שיקרר את המעבד בצורה טובה באותם פרקי זמן בהם הוא עובד בעומס. כדי לעזור לסירקולציה (במארז יהיו גם 3-4 הארד דיסקים) ולפיזור החום באופן כללי אני מתכנן לבנות את המחשב במארז Full Tower, אם כי אני עדיין לא יודע מהו הדגם הספציפי בו אשתמש. אני מניח שיעלו פה המלצות ל-Freezer 7 Pro, ורציתי להקדים ו…
-
- 10 תגובות
- 911 צפיות
-
-
היום קיבלתי את המחשב שהזמנתי עבור חבר שלי מעבד אינטל E6300 עם הקירור המקורי והביזיוני לוח גיגהבייט G31M-ES2L 2 גיגה זכרון כרטיס מסך HD4850 של ספיר 512 מ"ב הארדיסק 500 ג"ב של היטאצ'י ספק כח 500 וואט FSP עם מאוורר 12 ס"מ ו-Active PFC מצ"ב תמונה של המחשב. כמובן שאין פה שום דבר מיוחד מלבד העובדה שהמחשב נקנה במחיר מגוחך של 2020 שקל כולל מארז מיקרו וצורב LG. במארז הגיעו שני מאווררים 80 מ"מ שהוצאו ובמקומם שמתי מאוורר 92 מ"מ שפורק ממחשב דל ישן שיש בו דיודה ששולטת על המהירות לפי הטמפרטורה. התקנתי XP וישר ניגשתי למלאכת האוברקלוק, במכה ראשונה העליתי את הFSB ל-333 מה"צ, המחשב עלה וגם רץ חצי שעה של אורתוס כשהזכרון ב-500 מה"צ. מרשים בהתחשב שמדובר בזכרון CEON ללא צלע קרור …
-
- 7 תגובות
- 911 צפיות
-
-
הכרטיס הוא Sapphire HD4870 512MB הכרטיס הגיע (הרכיבו לי אותו בחנות) על 67 במנוחה (70 במשחקים) שיניתי את המהירות מאוור ל55 אחוז (זה רועש ) ועכשיו זה 50 במאמץ (46 במנוחה) השאלה שלי אם המאוור יהרס ככה (על 55 אחוז)? נ.ב. יש סיכוי גבוה אני קונה קירור לכ. מסך אני מחפש קירור עד 200 שקל מKSP (לא משנה איזו עיר) תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 911 צפיות
-
-
שלום לכולם..בעבר עשיתי אוברקלוק עם מערכת פחות או יותר דומה אבל רוצה לדעת מה דעתכם.. יש לי מעבד P4 2.8GHZ 533 FSB ולוח ASUS P4S800D-X לדעתכם האוברקלוקינג יעבור את ה3.6?...עם קירור מתאים כמובן.. תודה לעונים ולמייעצים..
-
- 6 תגובות
- 911 צפיות
-
-
היי, ברשותי מעבד AMD 4800X2 עם גוף קירור Arctic Freezer 64 LP. הוא פשוט רותח...הטמפ' מגיעה ל68 מעלות עוד בשלב הביוס ולאחר כמה דקות המחשב מכבה את עצמו. ניסיתי לסדר כבלים, לנקות אבק, לעדכן משחה, אפילו מיקמתי מאוורר תעשייתי מול המארז הפתוח - ללא תוצאות. האם עוד נותר מה לעשות או שעליי לרכוש גוף קירור יותר טוב? ובמידה וכן, על איזה קירור אתם ממליצים עד 250 ש"ח? (הלוח הוא Asus M2N-VM HDMI, לא מתוכנן OC, רצוי קירור שקט אבל זה לא קריטי). תודה!
-
- 7 תגובות
- 911 צפיות
-
-
יש לי לוח אם ASUS P7H57D-V EVO לא מזמן החלפתי קירור למעבד, היה לי קירור סטוק פרופיל נמוך לFreezer 13 CO התוצאות מדהימות !! מ75 מעלות במאמץ ל55 מעלות במאמץ של 10 דקות עם 37 מעלות במארז אבל עכשיו החלק המעניין .. אני מעוניין לעשות קצת אוברקלוק והשאלה שלי מה מסביב למעבד שהיה מקבל זרם אויר מהקירור סטוק שעכשיו לא מקבל אויר מהקירור החדש צריך להיות מקורר ? http://content.hwigroup.net/images/products/xl/087515/asus_p7h57dv_evo.jpg תמונה של הלוח ההיטסינקים הכחולים זה ברור .. אבל אולי עוד משהוא ?
-
- 1 תגובה
- 911 צפיות
-
-
שלום! עשיתי שדרוג למחשב לאחרונה והתקינו לי את המאוורר Hyper N520 Cooler Master. נראה שהוא עושה את העבודה, כי הוא שומר על טמפ' של Core 1,2,3,4 על כ-55 מעלות כשאני משחק משחקים כבדים. הבעיה שלי איתו היא הרעש הקבוע שהוא מפיק, גם במצב Idle, ולכן הייתי רוצה להחליף אותו. קיבלתי הצעה למאוורר Scythe Mine 2. האם המאוורר הזה נחשב לשקט ויהיה שקט יותר מהמאוורר הנוכחי שלי? השאלה השנייה היא האם הוא יקרר בצורה טובה את המעבד? (אני לא עושה OverClocking). פירוט המחשב: Intel core i7 930 @ 2.8 GHz. 8GB DDR3 Radeon R9 290 Tri-x Cougar A760 760W תודה מראש!
-
- 8 תגובות
- 911 צפיות
-