עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by captaincaveman,

מישהו קנה פעם? אם כן מאיפה? מה היה המחיר?

• 6 תגובות
    • 947 צפיות
  2. היי, יש לי מארז שקניתי לפני משהו כמו 8 שנים. אמנם הוא גדול ודי מרווח בפנים, אבל לאחרונה הוספתי כרטיס מסך RTX 3080 TI (שהקירור שלו מצויין ושקט), אבל בימים החמים ובמיוחד עם הספק שמתאמץ, ובנוסף לזה שהמאווררים עובדים 24\7\365 והם די ישנים, אני לדעתי במצב שהאיוורור לא משהו. המארז הוא מדגם COOLER MASTER CMSTORM. (אני דואג לנקות אבק פעם בחצי שנה עם קומפרסור לצורך העניין). השאלה שלי, האם החלפה של כל המאווררים במארז לכאלה של חברה טובה ויעילה יותר כומ NOCTAU, יכול לתת פתרון לעניין האיוורור? או שזה כבר איך שהמארז בנוי וזה סתם כסף לפח?

• 2 תגובות
    • 947 צפיות
  3. Started by Cha0stAlker,

אהלן, כרגע אני במהלך אוברקלוק גדול מאוד ל Q6600 שלי (3.77GHz), ועל מכפלה של X9 ו FSB של 419 (הגבול של הלוח) אני נתקל בבעיות יציבות (לא טמפרטורה) מעיקות.. המחשב לא שורד בדיקת מאמץ של יותר מדקה. הזכרונות על משהו כמו 850MHz, בתדר סטוק (1.8v). כמו כן בגלל שתדר Vcore של 1.6 לא מספיק, נאלצתי לשים אותו על 1.8 בביוס, במנוחה זה 1.78 בגלל vdrops ובמאמץ משהו כמו 1.75.. יש למישהו רעיון איך לייצב את המכונה הזאת? כרגע הדבר היחיד שעולה לי בראש זה לשחק קצת עם התדר/מהירות/תזמונים של הזכרונות, בגלל שכל האפשרויות האחרות כבר נוסו.

• 14 תגובות
    • 947 צפיות
  4. הקירור מתומחר בחו"ל באזור ה 36$ , מה שאומר שמחירו בארץ לא היה גבוהה מדי (אני מאמין שבאזור ה 200 ש"ח) , ובמחיר כזה זו מציאה ... http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2271 http://www.tweaktown.com/reviews/1429/sunbeamtech_core_contact_freezer_cooler/index.html http://www.ocia.net/reviews/corefreezer/page1.shtml http://www.overclockercafe.com/Reviews/cooling/Sunbeam_Core_Contact_Freezer/pg4.html

• 13 תגובות
    • 947 צפיות
  5. אוקיי, ראיתי שהשאלה הזאת נשאלת כאן המון פעמים. אז כנראה שאין באמת מקום שנותן תשובה מספיק ברורה. אז אני אנסה לתת אחת. (כן, אני יודע שיש סטיקי שמדבר על זה, אבל הוא קצת מבורדק ולא ממש ברור) וכן, זה ארוך, אבל אתם באמת רוצים לדעת, תקראו הכל! אז נתחיל. לכל מעבד יש טמפרטורה מסויימת שברגע שהוא מגיע אליה הוא נכבה, כדי לשמור על עצמו מפגיעה עקב עבודה בטמפרטורה גבוהה. טמפרטורה אותה הגדירו למעבד בייצור שלו, ואין דרך לשנות או לדעת אותה. הטמפרטורה הזאת נקראת Junction Temperature Maximum או בקיצור Tj max. לכל מעבד (ספציפי, לא סדרה לא דגם ולא סוג, לכל שבב) יש Tjmax שונה, שאותו, כאמור, אי אפשר לדעת. מה שכן אפשר לדעת הוא בכל זמן, מה המרחק במעלות של המעבד מהTj max שלו. לדוגמא, אם ה…

• 5 תגובות
    • 947 צפיות
  6. זה מוזר למה אין לי רק את ה-V של המעבד, אלה רשום לי CORE VOLTAGE וזה דברים כאלה כל אחד משהו אחד, למה אני אמור להתייחס להעלת המתח למעבד שלי ? יש לי Q9550 וב-CPUZ מרא הלי שהוא ב- 1.25V על תדר סטוק

• 7 תגובות
    • 947 צפיות
  7. Started by NaNdoS,

אני חייב לקנות case fun דחוף לפני שהמחשב שלי עולה באש... אין לי נסיון קודם עם קירור מארז ואין לי מושג מה לקנות ראיתי באחד החנויות Antec 80mm LED Fan ממש מגניב עם צבעים ובלאגנים, האם כדאי לקנות אותו? הוא שווה משהו? ואם אני קונה אותו אז אני צריך לקנות גריל בניפרד או שלא צריך? איזה מאוורר כדאי לקנות בכלל? איזה גודל? מחכה לתשובות מהר, תודה.

• 6 תגובות
    • 947 צפיות
  8. Started by The UnKnown,

Ok, I am using the next rig: 2.4C + Vantec Aeroflow + AS5 ABIT IC-7 Mushkin Black lvl 1 512 X 2 CH-5 And i want to OC my CPU to 3.0 so i am gonna increas the bus to 250.. now to the question... I am windering if i should use devider of 5:4 which gives the memories 200 (Same like default) or can the memory hold 1:1 ? What do you think can they hold speed of 250 ? Thnx a lot !

• 10 תגובות
    • 947 צפיות
  9. Started by approx,

איך אפשר לשפר את הקירור הזה למשהו יותר טוב איזה מודינג אפשר לעשות לו

• 9 תגובות
    • 947 צפיות
  10. אז ככה יש לי מעבד פנום X3 8650 ואני מעוניין לעשות לו אוברקלוק (אם זה רלוונטי אז יש לי לוח אם של ג'יגהבייט 790GP וזכרונות של קינגסטון 2X2GB) עכשיו קראתי את המדריך שיש פה והבנתי קצת אבל לא הכל 1.יש פה מישהו שיכול להביא מדריך קצת יותר מפורט באנגלית או עברית זה לא משנה או כל אתר עם מידע שיכול לעזור ואפילו בקצת 2.ראיתי שבמדריך שיש פה באתר לא השתמשו בקירור נוסף אלא קירור סטוק עד כמה זה מומלץ\לא מומלץ והאם SPEEDFAN יכולה לעזור קצת לאוברקלוק אם אני לא רוצה לקנות קירור אחר 3.בבקשה תנו לי את השמות מא-ת של התוכנות שאיתן עשיתם אובר קלוק למעבד ואם אפשר הסבר קצרצר מה כל תוכנה עושה 4.על איזה יחידות קירור למעבד אתם ממליצים בטווח המחירים של 100-200 שקל.. אם יש יחידה שעולה קצת יותר ותתן שי…

• 11 תגובות
    • 947 צפיות
  11. DS3 עבד בסדר גמור בבאס 420 ושמר על טמפרטורה אחידה. המעבד התחמם ב-10 מעלות מהסטוק, אבל עדיין עבד כמו שצריך. רציתי להגיע ל-450 אבל הWINDOWS קרס. עכשיו ניסיתי לתת לו 440, והעליתי את המתח ב-0.1. ועכשיו המחשב בכלל לא עולה. אפילו לא הביוס (שאני צריך כדי לשנות חזרה!!!). מה עושים?!

• 16 תגובות
    • 947 צפיות
  12. אני הולך להזמין מפנדה (ישר אחרי שתענו לי) גוף קירור ALX 800+ ARCTIC SILVER 5 עכשיו, הביצועים של הגוף קירור ממש חשובים לי, אז רציתי להוסיף לו מאוורר TORNADO של VENTEC 80MM. לפני שבועיים היו לי במארז 6 מאווררים (לא ממש ארחיב עליהם) שייצרו כולם ביחד כמות רעש של 176DBA. אני הסתדרתי עם כמות הרעש הזאת, ולא הייתה לי איתה בעיה. עכשיו המאווררים במארז שלי מייצרים כמות רעש של 110DBA, זה אחרי שהחלפתי 4 מאווררים 80MM בשני מאווררים TT THUNDERBLADE 120MM GREEN LED אז אם אני אקנה את ה-TORNADO, הוא יוסיף לי כמות רעש של 55CFM, ואז תהיה לי כמות רעש כללית של 173CFM, שהיא עוד יותר נמוכה בקצת מכמות הרעש שהייתה לי כשהיו לי 4 מאווררים 80MM. שוב אני מזכיר, עם כמות רעש כזאת אני יכול להסתדר והיא ל…

• 12 תגובות
    • 947 צפיות
  13. Started by yevgenyz@yahoo.com,

יש לי את קולר OCZ Vendetta (לא 2) שמתאים לסוקט 775 (נקנה די מזמן). הקולר מעולם לא היה בשימוש וכרגע אני מעוניין להתקין אותו על סוקט 1155. הבעיה היא שאין לי את המתאם לסוקט זה. אודה למי שיעזור לי למצוא (לרכוש) את המתאם או יציע פתרון אחר (למען הסר ספק - אני לא מחפש לקנות קולר אחר).

• 4 תגובות
    • 947 צפיות
  14. שלום, אני מבקש המלצתכם על קירור למעבד i5 שייכנס במארז HTPC לא גבוה, עדיפות שגובה הקירור יהיה עד 70 מ"מ אבל אם אין ברירה אז אפשר שהגובה המקסימלי יהיה עד 120 מ"מ. מחפש קירור שקט מאוד עד חרישי בתקציב של עד 200 ש"ח עם עדיפות לחיסכון. לא מעוניין בהמהרה בכלל. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 947 צפיות
  15. אז כמובן שהייתי צריך לפרק כמעט את כל המחשב בשביל זה, אבל זה היה שווה את זה כי המחשב עכשיו הרבה יותר מסודר מבפנים. מעבר לזה שהייתי צריך להרים טיפה את המאורר הקדמי של ה120 מ"מ לא היתה בעיה (בגלל הזכרונות, קורסיר דומינייטור), סתם מפחידים עם הגודל של הקירור, נכון שהוא עצום אבל הוא נכנס ויושב מעולה. איפסתי את הביוס לפני הפירוק למקרה שיהיו תקלות בהדלקה, הכל עבר חלק, בקרוב אדווח לאחר OC טוב. כרגע על סטוק (Core i7 920 C0) המעבד על 24 מעלות והליבות על 28-29 לפניכם התמונות: [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 947 צפיות
  16. Started by rshadwtd,

היי לכולם למומחים באוברקלוקינג, מה עדיף מלוחות האם של asus בביצוע OC לא ממש חזק: asus p5q 635 nis asus p5q pro 715 nis asus p5q turbo 680 nis asus p5q pro turbo 725 nis ההבדל פחות מ 100 ש"ח שאר הרכיבים (לקנייה) הם: מעבד E8400 עם קירור ocz v2 זיכרון 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition כ.מ. HD 4850 Vapor-X 1GB מארז עדיין מתלבט אבל נראה לי coolermaster 590/690 ספק 600W coolermaster תודה

• 5 תגובות
    • 947 צפיות
  17. Started by Kuzum,

אני רוצה להוסיף לפאנל הצדדי של המארז שלי עוד קירור, יש לי אפשרות למאוורר 200mm אחד או שני 120mm. רציתי לשאול מה יהיה עדיף. חשבתי על לקנות שני Turbine Master MACH1.2 אבל לא מצאתי חנות בארץ שמוכרת אותו, אם מישהו מכיר חנות שאפשר לקנות ממנה את המאוור אז שלחו לי לינק בבקשה.

• 1 תגובה
    • 947 צפיות
  18. האם פלטייר שלא מקורר מספיק יכול להישרף? (כמובן מהצד השני שלו, בצד החם) להישרף בצורה כזאת שלא יהיה אפשר להשתמש בו בכלל. עד כמה מעלות הוא יכול לשרוד? הטווח הוא 90-180C?.. (נניח ל400W) מאוורר 120 מ"מ לצד החם שמספק 250CFM מספיק עוזר לפזר את החום ולמנוע שריפה? זה תלוי כמה וואט הפלטייר לגבי הטמפ' שלו? למשל פלטייר 100W יכול להיות על 90 מעלות והוא יעבוד בסדר, ופלטייר של 400W יכול לעבוד על 150 מעלות ולעבוד בצורה תקינה? או שזה לא קשור? תודה

• 4 תגובות
    • 947 צפיות
  19. Started by no nick,

שלום, יש לי לוח אם ASUS A8NE, ובו מאוורר קצת רועש, רציתי לדעת איך ניתן להנמיך את מהירות המאווררר וכך גם את עצמת הרכעש, והאם זה מומלץ או לא ומדוע, לרוב המחשב שלימשמש לצרכים סטודנטיאליים בסייסיים, ומדי פעם סרטים ומשחקים. תדוה.

• 3 תגובות
    • 947 צפיות
  20. Started by baruch,

שמעתי שאפשר להפוך רדאון 9800 פרו של MSI ל XT די בקלות... יש מישהו שיכול לתת לי את כל הפרטים שאני צריך לדעת כדי לעשות את זה בצורה מסודרת? (הסתכלתי במקומות אחרים ולא ממש הבנתי). האם כדאי להוסיף קירור לכרטיס לפני שאני עושה את זה? בנוסף לכך... מישהו יכול להמליץ על תוכנה טובה שבאצעותה אוכל לבדוק את טמפ' הרכיבים של המחשב (בעיקר המעבד והכרטיס מסך)

• 11 תגובות
    • 946 צפיות
  21. תקציב: 200 שקל לשני מאווררים ביחד[עד 100 שקל לכל מאוורר]. *גודל: 120 מ''מ (12 ס''מ). *עם או בלי לדים (צבעים/מנורות): אממ.. לא ממש אכפת לי, אבל אם יש לד, אז שהיה אדום. *ישנה עדיפות לשקט? כמה הרעש מפריע לכם מ1-10?: כן, מעדיף כמה שיותר שקט. *איזור מגורים ו/או חנות מועדפת: KSP בלבד! הערות נוספות: אני צריך שני מאווררים לשים בצד של המארז Cooler Master Storm Trooper, אז תתאימו בבקשה. =]

• 2 תגובות
    • 946 צפיות
  22. אנשים... יש לי amd duron 1200 הוא עומד על טמפרטורה בערך 70 ממוצע... הוא יכול להתחיל ב 48 ויכול בשישים אבל עולה בסוף ל70 בדרך כלל במאמץ הוא מגיע לי ל 74 אני עוד מעט קונה מאוורר חדש למעבד יש המלצה? חוץ מזה... יש לכם עוד איזה הצעות איך אני יכול להוריד את הטמפרטורה? אני פשוט חייב.. המחשב גם ככה פתוח החוטים מסודרים אבל טמפרטורה לא יורדת בבקשה תעזרו לי דחוף...

• 4 תגובות
    • 946 צפיות
  23. Started by itaysk,

ב +3.3V יש לי 2.62 והוא מזהיר אותי המחשב חדש! יש לי אותו שבוע! מה זה?

• 13 תגובות
    • 946 צפיות
  24. Started by KoDkOd,

אחים שלי מזל שעניתם מהר כי אחרת הייתי הורס לגמרי את מה שרציתי לעשות... וישלי עוד שאלה קטנטונת...שעליה לא הצלחתי לחשוב.. איך לעזאזל אני מוציא את הפנאל הקידמי?????????????????? :'(

• 5 תגובות
    • 946 צפיות
  25. אשתי התלהבה מהרעיון של לחבר מחשב לטלויזיה בסלון . יש לנו עכשיו wii מחובר לטלויזיה (הוא לא בשידה) אבל הוא לא נותן הרבה יותר מגלישה בסיסית באינטרנט. היא התחילה לתת לי רשימת דרישות של מה שצריך להיות שם . ואז היא אמרה "זה צריך להיות בקופסה קטנה בגודל של DVD וצריך להיות בתוך השידת טלויזיה. אמרתי לה שקטן זה יקר וגם בתוך השידה האיוורור לא משהו והמחשב יתחמם יותר מדי (שידה סגורה מעץ סנדוויץ עם דלתות זכוכית מקדימה) והיא טענה שיש "חור גדול מאחור". החור הזה די צמוד לקיר ויש שם הרבה כבלים שעוברים שם. זה בכלל אפשרי לבנות מחשב שיוכל לחיות בתוך שידת טלויזיה כזאת בלי להתחמם? אנחנו גם צריכים כרטיס מסך עם יציאת S-video או משהו דומה (אולי 2400pro ) כרגע עד שנחליט שאנחנו צריכים גם טלויזיה חד…

• 1 תגובה
    • 946 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.