עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by MatanFrenkel,

עשיתי לפי המדריך, אבל כל פעם שאני עובר את ה790 לליבה ( 791 ומעלה) זה חוזר לסטוק (750) מה שמוזר זה שגם בדריבר המקסימום הוא 790. מה הבעיה פה? בRIVATUNER לא היו את הבעיות האלו..

• 2 תגובות
    • 957 צפיות
  2. אני קונה מחשב חדש,ככל הנראה AMD,איזה קירור לשים למעבד? אני צריך כמה שיותר שקט(המאוורר)

• 14 תגובות
    • 957 צפיות
  3. Started by guylederer0,

שלום רציתי להחליף או לנסות ל"שדרג" את הקירור של הכרטיס Sapphire HD4870 1GB השחור ... הבעיה שלי היא שהכרטיס כמו שידוע פולט חום למארז והוא קצת הורס לי תזרימת אוויר הוא פולט חום לכיוון המאוורר שמקדימה מה שגורם למערבולות בעיקרון רציתי להוריד מהכרטיס את הפלסטיק ולהשאיר עליו רק את הקירור ולשים עליו איזה מאוורר מאולתר ... האם זה יהיה שווה משו ? אם לא אז אני מוכן להצעות לקירורים ל HD כי פשוט לא מצאתי הרבה בחנויות ... ( וכן אם יצא לי מזה OC יותר גבוה אין לי בעיה :] ) סכום ... 250 +- עדיף כמה שפחות ... תודה

• 14 תגובות
    • 957 צפיות
  4. Started by 4xtos,

תדרים מקוריים: CORE CLOCK-732 SHADER CLOCK-1464 MEMORYCLOACK-1900 תדרים כרגע(העלתי ב10-15 כל פעם וביצעתי בדיקת מאמץ לזה הגעתי כרגע): CORE CLOCK 788 SHADER CLOCK 1576 MEM CLOCK 1956 מעלות(קומבוסטר 16 דקות מסך מלא רזולוציה 900*1440) VALUE 62 MAX 66

• 1 תגובה
    • 957 צפיות
  5. Started by omer815,

יש לי מעבד AMD תושבת 939 אני מעוניין לעשות לו אוברקלוק רציני :) אך יש לי קירור של AMD תנו לי המלצה לקירור939 תודה אפשר גם יד שנייה המעבד 3000+לוח אם GB 2 גיגה זיכרון מריץ וינדוס 7 תודה בכול מקרה אני מעוניין לעשות לו גם מודינג אני מעוניין להגיע איתו לתחרות הסוכות הקרוב מעבד חיייתי רק עם קריור מעפן שיפרתי 45% ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

• 4 תגובות
    • 957 צפיות
  6. אהלן חברים, האוברקלוק שלי מתקדם יפה, הצלחתי להביא את ה-2500K שלי ל 4.4GHz עם מתח 1.325 כעת אני מתכוון להתקדם לכיוון ה-4.8 ובתקווה לעצור שם, יש לי רק בעיה אחת. כשאני מבצע מבחן מאמץ עם LinX אני משתמש בדרך כלל ב-5GB זכרון למבחן כדי לנצל כמה שיותר RAM, אבל מרוב שהמבחן שואב את הזכרון, CoreTemp וגם RealTemp פשוט קופאות ולא מספקות לי טמפרטורות, החלונות שלהם פשוט נשארים עם ערכים קבועים ולא מתעדכנים, רק בסיום לופ. מכיוון שזה מבחן מאמץ הכי קשה שיש, חשוב לי מאוד לנטר טמפרטורות ולראות שהמעבד לא קופץ לי לאיזור ה-90, אני פשוט שם את המאוורר של המעבד על העוצמה הכי גבוהה ומקווה שהכל בסדר, אבל עדיין זה בעייתי. יש הצעות מה לעשות?

• 4 תגובות
    • 957 צפיות
  7. אני מעונין לשפר את המראה החיצונים של המחשב שלי.... ביום ראשון המארז שלי יהיה מוכן (שלחתי אותו למסגר שיעשה ריבוע של חור במארז וגם יש לי זכוכית דקה בנוסף לזה אני רוצה להוסיף מנורה כחולה, וכאן מגיעה השאלה שלי, איך בדיוק אני עושה את זה מאיפה אני משיג מנורה כחולה כזאת...) אני מקווה כי תוכלו לעזור לי. בנוסף לכך יש לי כבר 5 מאווררים במחשב המשופר. אודה לכל אשר יעזור. תודה, דודי.

8. Started by eXquiZz,

שלום רציתי לשאול שאלה... יש לי מחשב חדש והתקנתי את הדיסק של הלוח אם- Abit-ip35-e וכל פעם כשאני מדליק את המחשב יש לי תוכנה שנפתחת, מן כזה מד טמפ' ויש לי עוד לשוניות. אוקי אז כך: 1. קודם כל בתהחלה כשאני פותח את זה כתוב לי טמפ' של חלקים: CPU -33C SYSTEM -37C PWM -47 כל הטמפ' תקינות וטובות? איזה תוכנה אמינה וטובה את ממליצים לי לבדוק את כל הטמפ' המדויוקת של רוב החלקים? 2.הלשונויות שלי הם -Temperature ,Voltage ,Fan ורציתי לשאול שבלשונית של הטמפ' באותו דף כתוב לי למטה: FAN EQ . והיה לי מתחת לזה רשום: CPU Fan ו -SYS FAN ולידם היה Current PWM Duty Cycle ואז כתוב את האחוזים של כל אחד, ל-CPU היה 50% ול-SYS היה 100%. אז רציתי לדעת מזה והאם זה בסדר? דרך אגב- המאורר של המארז של ה-Apo…

• 12 תגובות
    • 957 צפיות
  9. Started by sella,

יש לי מסך LCD עם 28 פינים יש למישהו תוכנית איל לחבר אותו כי לא מצאתי מדריך מתאים ל28 פינים תודה מראש הינה תמונה של המסך

• 6 תגובות
    • 957 צפיות
  10. נשרף לי המאוורר של המעבד...מכיוון שאני לא רוצה שזה יקרה שוב, אני רוצה לדעת איזה מאוור למעבד כדי לקנות...וכמובן שיעלה לא יותר מ100 שקל.

• 10 תגובות
    • 957 צפיות
  11. Started by Jeka90,

זה המארז שלי: http://www.zigzag2000.co.il/catalog...roducts_id=3743 שמתי לו מאוורר 120 מקדימה ומאחורה. המעבד אתלון 3800X2 AM2 לוח אם M2N-E זיכרון PQI 1GX2 הארד דיסק WD 160 ג'יגה זה הכרטיס מסך: http://www.leadtek.com/3d_graphic/w...0gte_tdh_1.html עם מאוורר, לא קירור פסיבי. אתמול בערב קיבלתי את המחשב, אני שהכל בסדר, נכנסתי למאפיינים של כרטיס מסך וראיתי שהטמפרטורה שלו 66-67 מעלות. התקנתי את המשחק Max Payne 2 ואחרי 15 דקות משחק נכנסתי עוד פעם לראות את הטמפרטורה של הכרטיס מסך וראיתי שהיא 69-70 מעלות. היום בבוקר, לפני שאני מדליק את מחשב אני פותח את המארז ונוגע בכרטיס מסך. הכרטיס מסך קר. אני מדליק את המחשב וישר נכנס לבדוק את הטמפרטורה ואני רואה שהיא 65-66 מעלות. הת…

• 10 תגובות
    • 957 צפיות
  12. באתר של 3DGAMEMAN ישנו לינק לאתר שבו מסבירים כיצד לשנות ולהגביר את המתח למעבדים ללא לפרק את המעבד ולגרום לו נזק אבל גם דרך זו ללא סיכונים כי ישנם גם, אבל כנראה דרך יותר בטוחה זה טוב בשבילך קובי לנסות שינוי מתח לסלרון

• 4 תגובות
    • 957 צפיות
  13. לפני חודש קניתי את המאוורר הזה http://www.coolermaster.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=TBF-B12-E1&other_title=+TBF-B12-E1+Tri-Blade%20System%20Fan בחנות הוא נראה רציני אבל אני לא מרגיש שהוא מוציא הרבה אוויר... יכול ליהיות שזה בגלל הגריל או שהמאוורר עצמו פשוט לא שווה כלום?

• 15 תגובות
    • 957 צפיות
  14. אני הולך להזמין מפנדה (ישר אחרי שתענו לי) גוף קירור ALX 800+ ARCTIC SILVER 5 עכשיו, הביצועים של הגוף קירור ממש חשובים לי, אז רציתי להוסיף לו מאוורר TORNADO של VENTEC 80MM. לפני שבועיים היו לי במארז 6 מאווררים (לא ממש ארחיב עליהם) שייצרו כולם ביחד כמות רעש של 176DBA. אני הסתדרתי עם כמות הרעש הזאת, ולא הייתה לי איתה בעיה. עכשיו המאווררים במארז שלי מייצרים כמות רעש של 110DBA, זה אחרי שהחלפתי 4 מאווררים 80MM בשני מאווררים TT THUNDERBLADE 120MM GREEN LED אז אם אני אקנה את ה-TORNADO, הוא יוסיף לי כמות רעש של 55CFM, ואז תהיה לי כמות רעש כללית של 173CFM, שהיא עוד יותר נמוכה בקצת מכמות הרעש שהייתה לי כשהיו לי 4 מאווררים 80MM. שוב אני מזכיר, עם כמות רעש כזאת אני יכול להסתדר והיא ל…

• 12 תגובות
    • 957 צפיות
  15. Started by amits1995,

מה הטמפרטורות הבטוחות לליבות כאשר אני עושה OC?

• 1 תגובה
    • 957 צפיות
  16. כל פעם אומרים לי משהו אחר יש לי פנטיום 4 1300 עכשיו, יש לי לוח אם: intel desktop board D850GB ואין לי מושג מה הצ'יפסט שלי ואם הוא בכלל משפיע על כל הסיפור הזה... אז מה גזר הדין?

• 2 תגובות
    • 957 צפיות
  17. היי אחרי שכבר המלצתם לי על קירור למעבד ולצ'יפסט, אני מחפש שני מאווררי 120מ"מ שיסגרו את הקנייה ה"שקטה" שלי. אני מחפש את המאווררים היעילים ביותר והשקטים ביותר שאני אוכל להשיג עד 160+- לשניהם. (חשוב לי להשיג את התועלת הכי גדולה שאני אוכל להפיק אתם במארז 6A19 של compucase). ראיתי למשל את אלה : http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_168&products_id=2535 אבל מאחר ואני ממש לא מתמצא בתחום הזה, אני מעדיף להתייעץ עמכם (: , בנוסף אם אפשר, ראיתי פעם טבלה שמדגימה מהי רמת הרעש לפי דציבלים (רושמת תיאור למס' דציבלים מסויים), אז אם אפשר לקבל לינק אלייה זה גם יעזור לי ם: תודה, ומקווה לעזרה :nutty:

• 15 תגובות
    • 957 צפיות
  18. Started by xtract1,

אוברקלוק לא יהיה מתוכנן. כעיקרון אני רוצה משהו שיאפשר לי לעבוד בטמפ' טובות גם כשהמעבד ב-100% מאמץ בקיץ. חשבתי על הפריזר 7 פרו (אני מעדיף לא להוציא את מלוא הסכום,וגם 100 ש"ח זה מכובד) אבל אני לא בטוח שהוא הכי כדאי כלכלית ושהוא באמת מספיק. יש משהו קצת יותר טוב לדעתכם? איך הפריזר אקסטרים? שווה תוספת של כ-80 ש"ח? איך הוא מבחינת קירור ושקט? איך ה-OCZ Vandeta מאותה בחינה איך ה-Blue Orb למשל? Cooler Master GeminII S CPU Cooler? Cooler Master Hyper 212 CPU Cooler כעיקרון כולם נכנסים לי עד תקרת התקציב. מי הכי טוב ושקט? ראוי לציין שאני לא מחפש שקט ברמה של P182 (המארז) אבל בכל זאת. מעבר לזאת אני רוצה משהו מאוד משתלם. ככה שאם לא שווה להוסיף 80 ש"ח יותר מהפריזר 7 פרו אשמח אם תגידו לי…

• 11 תגובות
    • 957 צפיות
  19. שלום אני רוצה המלצה שלכם לקירורים לא הצלחתי להגיע למסקנה טובה בסטיקי המפרט שלי פה בצד יש לי מארז NZXT GUARDIAL 921 שהגיעו איתו 3 מאווררים 12 ס"מ שהם לא ממש חזקים רציתי להחליף אותם למשו אחר אגב קניתי עוד מאוורר Scythe Gentle Typhoon והצלחתי איך שהוא להכניס אותו בתוך המארז כי אין מקום בשיט והאיוורור במארז לא משו רציתי המלצה ממכם ל 2 מאווררים 12 ס"מ בסגנון Scythe Gentle Typhoon אבל שיש להם לדים כחולים אגב הכרטיס מסך שלי פולט כמות לא קטנה של חום ( במאמץ ) בקשר למעבד יש לי Q6600 ואני רוצה לעשות לו OC גבוה הגעתי איתו מ 2.4 ל 3 ועדיין לא בזכות הקירור שקניתי אלא המאוורר ששמתי במארז אני רוצה להגיע איתו לכיוון ה 3.6 + יש לי קירור למעבד Thermaltake Blue Orb 2 והוא לא הכי טוב ... ר…

• 11 תגובות
    • 957 צפיות
  20. Started by ag43,

יש לי מערכת מבוססת I7 ואני מעוניין להכיר קצת יותר את דרך הפעולה של המערכת והמונחים המיוחדים לה לקראת אוברקלוק עתידי (ברגע שאני אמצא קירור נורמלי). מונחים כמו UNCORE SPEED,QPI,BCLK חדשים לי ואני מחפש מדריך שיסביר על העניין (במיוחד אם יש מדריך שמסביר על ההבדלים בין אוברקלוק לI7 לבין מערכות מבוססות FSB שבהן אני כן יודע לבצע אוברקלוק)

• 6 תגובות
    • 957 צפיות
  21. היי אני ממש בשלבי קנייה של המחשב הזה AMD Athlon 64 5200+ (Socket AM2) X2 DualCore GIGABYTE MA78GM-S2H AM2+, 780G, DDR2 1066 HDMI G.Skill DDR2 2048MB 800MHZ Dual Channel CL5 Western Digital 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata - 2 Years Warranty Cooler Master Elite 334 RC-334-KKN1-GP SeaSonic 400W SS-400ET-APFC-F3 ואני צריך המלצה למאוורר למארז,120MM,דגש על שקט ושלא יהיה יקר כ'כ (עד 40 ש"ח) ומאוורר שקט למעבד,שקט אך גם מקרר,עד 150 ש"ח תודה!

• 13 תגובות
    • 957 צפיות
  22. שלום. אני עומד לקנות בקרוב מחשב חדש. המעבד יהיה Dual Core E6300 עם TDP של 65W. המחשב משמש גם כמחשב אישי וגם כמחשב לעבודה. אני לא מתכוון לשחק על המחשב, ולא מתוכנן OC. מבחינת שימושים, אני מתעסק קצת בוירטואליזציה, בעריכה גרפית קלה, כתיבת קוד, ועוד שימושים לא תובעניים מדי. יחד עם זאת, לא מעט פעמים המעבד עובד למשך פרקי זמן של כמה שעות בעומס של 50-80 אחוז. אני מחפש קירור שקט (די חשוב לי), וכזה שיקרר את המעבד בצורה טובה באותם פרקי זמן בהם הוא עובד בעומס. כדי לעזור לסירקולציה (במארז יהיו גם 3-4 הארד דיסקים) ולפיזור החום באופן כללי אני מתכנן לבנות את המחשב במארז Full Tower, אם כי אני עדיין לא יודע מהו הדגם הספציפי בו אשתמש. אני מניח שיעלו פה המלצות ל-Freezer 7 Pro, ורציתי להקדים ו…

• 10 תגובות
    • 957 צפיות
  23. יש לו צלעות קירור גם על הזכרונות וגם על המעבד וגם מאוורר קטן, כדי לעשות לו את ה אוברקלוק הוספתי מאוורר גדול וטוב במרחק של ס"מ מעל הכל זאת אומרת מעל הצלעות קירור ומעל המאוורר הקטן, ומטרתו היתה לקרר הכל. הבעיה היא שאני עושה אוברקלוק ונכנס למשל ל MOHAA המשחק נתקע אחרי כמה שניות, ממה נובעת הבעיה שקשורה ישירות לאוברקלוק שאני עושה ?

• 8 תגובות
    • 957 צפיות
  24. Started by Syrex,

שלום לכולם אני מחפש קירור לHD. אני לא יודע אם כדאי מאוורר או מגירה.. אין לי בעייה להזמין מEBAY... הדרישות שלי הם קירור אפקטיבי ושקט... ומחיר טוב? שווה להשקיע או שמשתלם להשים משהו פשוט כמו http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=hdc-go תודה.

• 10 תגובות
    • 956 צפיות
  25. שלום אנשים, הזמנתי את ה Mugen 2 וראיתי מאמר שמראה איך עדיף למרוח את המשחה בצורה נכונה על ה-I7 920 : http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/core-i7-coolers-roundup_16.html#sect0 למרוח לפי התמונה במרכז הרכיבים ? אשמח לקבל הסבר או קישור איך אני מוריד את המשחה שנמרחה בהרכבת המאוור של הסטוק.

• 10 תגובות
    • 956 צפיות

דיונים חדשים בפורומים