עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש על הלוח שלי ג'אמפרים שאפשר לשנות איתם את המכפלה ואת הFSB האם זה מסוכן להזיז אותם? ???

• 5 תגובות
    • 870 צפיות
  2. היי, לי כרטיס מסך ATI Radeon X1950 Pro והחל מיום ראשון הוא בפסיק לעבוד. ביום ראשון התקנתי גוף קירור של Accelero S1 ומאז התצוגה מפסיקה כאשר Windows אמור להציג את המסך כניסה עם שם משתמש וסיסמא. אני רואה את ה BIOS וגם את מסך הטעינה של מערכת ההפעלה אבל לא ממשיך לראות משם. המחשב גם מפסיק לעבוד (Num Lock&Caps Lock) לא נדלקים ונכבים. אני מצליח לראות ולעבוד ב Safe Mose וב - VGA Mode. מערכת ההפעלה מזהה את הכרטיס מסך אבל תוכנת השליטה של הכרטיס: Catalyst Control Center טוענת שלא מותקן הדרייבר הנכון. הסרתי את התוכנה ואת הדרייבר, התקנתי את אותה גירסא של דרייבר שהייה מותקן (8.1) לי לפני שהוספית גוף קירור וגם את הגירסא האחרונה ועדיין כלום. מה אני עוד צריך לעשות? איך אני יכול לוודא ש…

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by Sifo Jen,

אני יודע על פיא בתור יחס בין היקף לרדיוס אבל מה זה מה שמודדים לו את הזמן? תודה, יאיר.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by yam_sh,

שמעו המחשב שלי מתחממם ררררצח (67 מעלות בפעולה וזה אינטל בלי OC!!!!!), עיגלתי IDE, סידרתי קבלים ויש לי מאורר אחד שהשגתי ממחשב מקולקל (80 ממ') ורציתי לדעת איפה ניתן למקם אותו לקיררור מירבי... (אני מוכן להשקיע השקעה נוספת של עד 150 שח' על מאוררים נוספים וכדומה) המטרה שלי זה להגיע מתחת ל55 במאמץ. מקווה שתעזרו לי ותודה מראש

• 12 תגובות
    • 794 צפיות
  5. שדרגתי את את המעבד לxeon. וכרטיס מסך 5850. קרור סטוק של 775. חם המעבד ללא עומס 48 עד 60. ועומס מגיע ל 81. מארז לוהט. מה חום העבודה ש xeon. האם כדאי קרור נוזל. נראה לי שקרור נאוויר לא יעיל כי הכל חם. אלא אם כן אאורר אתץ המארז. באופן משמעותי

• 3 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. שלום לכולם. אני רוצה בקרוב לקנות מאוורר חדש למעבד , ולפני שאני מתחיל להסתבך הייתי רוצה לקרוא איזה מדריך מקוצר איך עושים את זה על מנת שלא יהיו בעיות באמצע העבודה. אני חייב לציין שזו פעם ראשונה שאני עושה אתזה , ובעצם אני צריך הדרכה מאפס.. איך מנתקים את הגוף קירור הקיים (יש שם כמה פלסטקים שחורים אבל אין לי מושג מה לעשות איתם- למשוך למעלה , לסובב? ) עד לחיבורהמעבד החדש. אז אם אתם מוכנים להסביר לי בכמה שורות איך לעשות את זה בדרך הטובה ביותר זה יועיל לי מאוד (כמו כן גם סירטונים ביוטיוב יהיו מועלים - חיפשתי קצת אבל לא מצאתי סרטון של התקנה מא' עד ת') ממש תודה לכולם ומצפה לתגובות

• 11 תגובות
    • 3.5k צפיות
  7. שלום לכולם לאחר הרכבת גוף קרור ARCTIC COOLING FREEZER PRO 64 טמפרטורת המעבד במצב מנוחה מראה על 27-30 מעלות אבל לאחר שאני עושה בדיקת מאמץ הטמפרטורה עולה ל-60 מעלות ממש מהר מרחתי מישחה תרמית MX-2 ניקיתי את מישטח המעבד עים אלכוהול 70% ושמתי את המישחה כמו שמפורט במדריך שנילווה למישחה המארז שלי חדש יש שני מאווררים 120 קידמי 120 אחורי של- COOLER-MASTER אין חסימה של כבלים הכל מסודר ןקשור ומלופף כך שאני לא רואה משהו שמפריע לזרימת האוויר אני מופתע מגוף קרור זה מישום שכל מי שלא שאלתי המליץ לי עליו כולל באתר בקרור סטוק הוא היה מיתחמם פחות יכול להיות שמשהו בגוף הקרור תקול? המעבד הוא מידגם: AMD ATHLON 4800+X2 65W BRISBAN-512 האים כדאי לי להחליף גוף קרור למרות שהוא חדש 7 ימים בשימ…

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום לכולם, אני קונה מחשב חדש ואני מיתלבט בין הקירורים: Thermalright TRUE Black 120 775(הוא כולל 2 מאווררים) או THERMALRIGHT ULTRA 120 EXTREME (בפעם הראשונה אני קונה לו מאוורר כזה:SCYTHE S-FLEX 120mm 1600rpm ) עכשיו,ראיתי שכתבו שהביצועים שלהם זהים(שהקירור השני בלי מאוורר),והשאלה שלי מי יותר כדי לקניה?. והאם אתם בוחרים בשני איזה מאוורר לקחת? יש 1200 RPM יש 1600RPM ויש 1900RPM?. וכמובן שאני רוצה שליטה במאווררים של שיהיו על הקירור. ועכשיו שאלה לגבי OC, מתי שאני עושה OC בהתחלה התדר של המעבד עומד על 2.4 GHZ והמעבד הוא כמובן Q6600,אני אמור לעלות 10MHZ כל קפיצה ואחר כך לעשות בדיקה של 25-30 דקות?(הכוונה שהוא בתדר נמוך יחסית),והשאלה היא האם אני יכול נגיד ליקפוץ ישר ל2.8MHZ ואם אני…

• 3 תגובות
    • 461 צפיות
  9. Started by watch out,

הי אני מחפש לקנות מאוורר 12 ס"מ למארז דגם מומלץ קונה רק בירושלים

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  10. אני צריך לדעת אם הקירור הבא יספיק על מנת להחזיק את המחשב הבא טוב וביציבות (ובקרירות... ) וגם בעתיד כאשר יתבצע OC אופטימלי למעבד ולזכרון ...(הכרטיס מסך כבר עכשיו ב-OC) ... : CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU Motherboards for AMD : ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA, 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50D) Memory CPU Cooling : Vantec AeroFlow VA4-C7040 AMD CPU Cooler Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD Video Cards : RADEON 9100 128 MB Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Toshiba 16/48 Bu…

• 30 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. שלום ושבת שלום! יש לי מעבד של אינטל E6420 ליבה כפולה 2.13 החלפתי את קרור המעבד של אינטל שהיה לי בארטיק קולינג פריזר פרו 7 בחמסין לפני כמה ימים המעבד היה ב40 מעלות במנוחה אתמול שהיה כמו היום המעבד היה ב-34 מעלות במנוחה עם הקרור של אינטל היום לאחר החלפת הקרור נשאר באותה טמפ לפי חיפוש שעשיתי בכל מיני אתרים ומדריכים,טמפ המעבד בעזרת ארטיק קולינג פרוזר פרו 7 הייתה צריכה לצנוח בלפחות 10 מעלות לעומת הקרור של אינטל למה הטמפ נשארה אותו הדבר? ההתקנה הייתה ללא בעיה,ממש קלה,הלכתי לפי המדריך בדיוק אולי אפשר לשלוט על המאוורר? אשמח לקבל עזרה תודה

• 7 תגובות
    • 824 צפיות
  12. Started by shimon956,

שלום לכולם רציתי לשאול אותכם איזה מאורר שווה לי יותר שיתן לי הורדת חום מקסימלית ממה שיש לי אהההה המעלות של המעבד שלי כרגע זה 68 מעלות שזה ממש גרוע אני חייב חדש ונישתי הכול יש לי כבלים מעוגלים הכול מסודר אין הפרעה של אוויר בתוך המארז אז אני צריך את ההמלצה שלכם לגבי זה ואם אפשר בבקשה שתתנו שם של חנות בחיפה תודה לכול העוזרים

• 13 תגובות
    • 797 צפיות
  13. היי אנשים, היום קיבלתי את המוצרים שהזמנתי (בכסף של פרסומות אינטרנט - אפשר להגיד חינם ). הזמנתי: קתודה קרה כחולה - 30 ס"מ (בשביל חבר) מאוורר קתודה UV של 80מ"מ גריל בצורת blade של 80מ"מ 2 כבלים מועגלים אדומים זוהרים ב UV של IDE כבל מועגל אדום זוהר ב UV של FLOPPY. הכל ביחד עלה לי איזה 50 דולר כולל משלוח. מכס לא לקחו : לדעתי יצא זול, בהתחשב שקתודה עולה בארץ 130, כבלים - כל אחד איזה 70... למי שזה אכפת, הזמנתי מ jab-tech.com, המשלוח הגיע אחרי שבוע וחצי. ועכשיו התמונות. המצלמה שלי עומדת למות ככה שחלק מהתמונות לא באיכות הכי טובה... המוצרים שקיבלתי: http://d-game.net/modding/pack.jpg המאוורר: http://d-game.net/modding/fan.jpg תמונות של המארז: http://d-game.net/m…

• 49 תגובות
    • 3.4k צפיות
  14. Started by shimon956,

שלום לכולם החלפתי לוח אם ל-ga 7n400-L1 מי לוח של asusa7v266e ושם המעלות היו 63 מעלות אם מארז סגור ובלוח החדש זה על 37 אם מארז סגור יש לי amd 1800 ומאורר של Tt ולקנו 11+ הנה תמונה קטנה גדולה

• 4 תגובות
    • 595 צפיות
  15. Started by chenz,

שלום לכולם .... תראו שמעתי שאפשר להחליף ביוס לכרטיס מסך שלי וכך להפוך אותו ל-5900 אולטרה ת הסתכלתי באתר guru3d חיפשתי בפורומים ומצאתי ביוס מושלם של לידק שעובד על 450 \ 850 ליבה \ זכרון [המהירויות שלי עכשיו הן 405 \ 715 ] יש לי אותו הורדתי אותו רק רציתי לדעת איך אני מפעיל אותו ושיעבוד כמו שצריך בבקשה צריך עזרה ... בקיצור איך אני עושה flash לביוס של הכרטיס מסך ?!

• 3 תגובות
    • 708 צפיות
  16. אוקיי קודם כל אני חשבתי על הקירור של THERMALRIGHT IFX + שלושה מאווררים של 1600/900 RPM המערכת שתעבור OC היא כזאת : מעבד E8400 לוח אם Asus rampage formula זיכרון G.Skill 1066 MHz 2X2048MB PI ספק Thermaltake Thoughpower 750W כרטיס מסך Gigabyte HD4870 512MB 2 דיסקים קשיחים של 500GB ובעתיד גם CF ל4870 עכשיו האם מוגזם לקנות IFX אם שלושה מאווררים? אין שום בעיה אם כסף , אבל אני לא רוצה לקנות סתם , המחיר של IFX ועוד שלושה מאווררים הוא כ600 שקל , האם קירור מים במחיר כזה יהיה יותר טוב? תודה רבה לכולם מראש , ושוב הOC שמתוכנן למעבד הוא לסחוט את המיץ ממנו ( בגדר היציבות כמובן )

• 12 תגובות
    • 845 צפיות
  17. Started by danieln9,

שלום ניראה לי שאני קונה SLK 700 ורציתי לדעת כמה דברים יש לי BARATON 2500 עם קירור מקורי של AMD שמגיע ל45 בשימוש פשוט של אינטרנט, עכשיו האם בכלל יהיה שינוי עם הSLK 700 והאם המאורר המקורי של AMD על הHSF (כאילו ההיט סינק) הוא BALL BEARING (מסב כדורי)?? עי אז אני פשוט אקנה את הSLK 700 ואשים את ה60 MM של הAMD עליו. בתודה דניאל נורמן

• 8 תגובות
    • 601 צפיות
  18. לא יכולתי להתאפק אז יש רק תמונות דיי גרועות אבל מחר יהיו תמונות ברמה הבלוק מנחושת העתק של צ'ילי1 http://img502.imageshack.us/my.php?image=photo00094gx.jpg http://img214.imageshack.us/my.php?image=photo00085cn.jpg http://img185.imageshack.us/my.php?image=photo00075vl.jpg

• 58 תגובות
    • 4.4k צפיות
  19. Started by lalnage,

כפי שכתבתי בדיון הקודם שפתחתי, אני רוצה להוריד את הטמפרטורה, ויש סיכוי טוב שאני אעשה OC. עכשיו השאלה היא איזו מבין 3 האפשרויות הבאות היא הטובה ביותר (יש לי מארז ג'נרי): א. לקנות פשוט מארז חדש וטוב כמו האפולו ב. לקנות קירור טוב ב250 בערך למעבד בלבד, כי הרי הOC מעלה את הטמפרטורה של המעבד ג. לקנות מארז לא ג'נרי ב250 ש"ח בערך (יש משהו ב230 של COMPUSE או איך שלא קוראים להם, נראה לי שזה לא ג'נרי) בתוספת קירור טוב למעבד ובנוסף, איך הלוח אם הזה לOC? Gigabyte GA-M55S-S3 יש לי AMD 4800+ ו8800GTS 320MB עם 2GB 800 MHZ וליברטי 400W http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6840

• 12 תגובות
    • 696 צפיות
  20. Started by IRONMAN153,

חבר'ה אולי זאת בעיה לי אבל אני לא מצליח להבין איך עושים OC במחשב החדש שלי.. קראתי ת'מדבריכים אבל נראה שהם מסובכים מדי בשבילי ולא ממש בא לי לשרוף משהו בטעות אשמח אם מישהו יוכל להביר לי בקצרה אני לא מחפש OC רציני.. משהו ממש פשוט שלא יתחמם יותר מדי יש לי מעבד Q9400 לוח GA-EP43-D3S זכונות G.SKILL CL4-4-4-12 900 HZ ספק SEASONIC 400W תודה

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. הסיפור : 1) שברתי את הסוקט 478 שמחזיק את המארר קניתי חדש . 2) קניתי מארז אוטופיה לסלון 3) כל הכבוד לי עכשיו אני מקבל טפר מעבד שמגיעה ל 70 מעלות .. 4) סירקולציה של האוטופיה זה סופר דופר דרק . 5) כדי לשים את הסוקט החדש ניתקתי את גוף החימום מהמעבד השאלה אם אני חייב לנקות וחדש את המשחה הוא שמשחה הישנה עדיין אפקטיבית שנית אני לא כל כך הבינותי משהו בקשר ל ZALMAN ו BT האם יש צורך בגובה מסייום מהקצה של ה מערכת הקירור עד לדופן העליון של המחשב ..

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  22. Started by ROTFL,

ראיתי בפורום של טכנו מישהו שמעוניין להזמין SP94 מחו"ל והחלטתי להצטרף. עכשיו נשאר רק למצוא חנות שמוכרת את המוצר הזה במחיר טוב וששולחת לארץ. יש רעיונות?

• 6 תגובות
    • 813 צפיות
  23. שלום לכם יש לי מארז של COOLER MASTER 590 http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=3927&category_id=19 ויש לי במארז 2 מאווררים של 12 ס"מ יש לי במארז אופציה להוסיף עוד 4 מאווררים נוספים יש לי כרטיס מסך GTX 470 שהוא כרטיס מסך חם מאוד השאלה שלי האם כדאי להוסיף מאוורר נוסף למארז ואם כן איפה תודה למגיבים.

• 1 תגובה
    • 900 צפיות
  24. Started by orbk,

שאלה 1- כאשר אני עושה OC למעבד זה מקצר לו את החיים? ושאלה 2- לאיזה כרטיס מסך יש OC יותר טוב x1950GT או x1950PRO?

• 3 תגובות
    • 427 צפיות
  25. Started by the_rock100,

חברים אני צריך קירור שקט לפרסקוט 478 שלא צריך להוציא את הלוח אם בשביל להרכיבו והוא מכוון אוטומטית את RPM. תמליצו לי על מאוורים בבקשה. תודה

• 0 תגובות
    • 411 צפיות

דיונים חדשים בפורומים