עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם ברשותי מעבד מהסוג שרשום בכותרת מישו רוצה גם? טוב עכשיו ברצינות ישבתי קצת כל הלילה האחרון כדי לראות למה המעבד שלימסוגל, שהתחלתי לא יכולתי להפסיק... טוב בלי הרבה דיבורים ניגש לאוברקלוק עצמו. דבר ראשון מפרט: Athlon64 x2 4200 65w Abit kn9 sli -nforce 570 sli OCZ 2GB kit DDR2 800 PC2-6400 Special Ops Edition Urban Elite כמו שניתן לראות במפרט שלי... קירור: מעבד:Arctic Cooling Freezer 64 Pro +80 מילימטר שמושך אוויר מצידו השני. חובר ע"י שיפצור פשוט (חכו לתמונות) עוד 80 מילימטר על המייצבי מתח של הלוח ומארז בנוהל 120 מכניס מקדימה 120 מוציא מאחור 120 מכניס בריצפה 120 מוציא בגג זה כל מה שמעניין פחות או יותר בקירור אז זה התוצאות בנתיים-זה הכי גבוהה שהצלחת…

2. תקשיבו אני באוברקלוקדד ל 1900 מ 1600 במאווררר ואם מאוורר הקודם היה 39 מעלות - 40 עכשיו זה קופץ לי מ 38 -45 כל הזמן!! שאני מסתכל בביוס! אני בשביל העיקרון נסיתי לשחק חצי שעה ב GTA3 ואז לאחר חצי שעה בדקתי והצד של המארז ליד המעבד היה חם! והמשחק נהיה טיפה איטי! והיה 50 מעלות! מה לא עשיתי נכון?

• 127 תגובות
    • 11.3k צפיות
  3. אני מחפש גוף קירור (+מאורר אם צריך) למעבד mobile XP בלי ממש מגבלה במחיר אבל מומלץ משהו שנותן את היחס עלות\תועלת ... (קירור אויר) ולכמה אתם חושבים אפשר להגיע איתו ? הבנתי שהמכפלה פתוחה וזה מאוד עוזר לעניינים ...

• 0 תגובות
    • 617 צפיות
  4. Started by QuickSilver,

שלום לכם אנשים יפים ויקרים ! קניתי לי בשעה טובה מחשבון חדש ויש לי כמה וכמה שאלות ! אז ככה , המפרט הוא : Asus N-Force A7N-266E AMD XP 1700 , 1.5 Mhz Samsung DDR 256Mb X 1 Teac Scsi CD-R X8 Adaptec Scsi Controller IBM 2Gb Scsi HD X 1 Toshiba DVD X16 SeaGate & WD HDs X3 מארז ג'נריק . מה דעתכם על המכונה הזו ? מה אפשר לשפצר בה ? אהה ... המארז שלי עבר התעללות קשה מאוד ... ונראה פיצוצי , לפי תגובות של אנשים בבסיס ( ששם נעשתה רוב עבודת ההרכבה והטיפול ) במארז יש 3 מאווררים 80 מ"מ , שניים ממוקמים בחזית ומקררים את הדיסקים ומזרימים אוויר קר , ואחד נוסף מתחת לספק בחלקו האחורי של המארז . יש עוד מאוורר 120 מ"מ בגג של המארז שמוציא אוויר ... בקרוב יבוא עוד מאוורר על הדלת של המא…

• 0 תגובות
    • 898 צפיות
  5. Started by orlevi_85,

המחשב שלי מאוד מרעיש לאחרונה אני מדליק אותו והמאוורר של הכרטיס מסך מאוד מרעיש והכרטיס מסך חדש.. רק כמה חודשים (גי'פורס FX5500) אני מפחד להוציא אותו ולנקות את המאוורר כי ככה נהרס לי הקודם.. ניראה לי שזה נוגע במשהו שם ומרעיש כי אני מדליק את המחשב והוא עושה רעשים אני מכבה מזיז קצת את המחשב לצדדים אחורה קדימה מדליק וזה מיסתדר, אם זה לא מיסתדר אני חוזר על הפעולה. ניסיתי גם להוזיז את הכרטיס טיפה להוציא ולהחזיר והרעש עדיין נישאר.. עכשיו לעיניין, יש לי במחשב מלא אבק ורציתי לנקות את זה ושמעתי שיש מין ספריי כזה של אוויר דחוס שמיועד לדברים האלו. רציתי לדעת עד כמה הדבר טוב? כמה הוא עולה? והאים מסובך לשימוש.. אשמח לתגובות ממישהו שמתמש או הישתמש בזה קודם. תודה מראש!

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by UVnet,

בעצם זאת שאלה כפולה אני קונה Core 2 Duo 6300 Abit AB9 GeIL Ultra 2x1GB PC2 6400 CL4 ו Sunbeam Tuniq כמה אני יכול להגיע לדעתכם? ובכלל קניה טובה?

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by THE_LORD,

אני כנראה לא הולך על קירור אוויר אלה על מים וזה מבאס שאין חנות נורמאלית בארץ כי רק משלוח עולה איזה 300 שקל המטרה אוורקלוק רציתי לדעת אם המערכות האלו שוות משהו http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_394&products_id=9743 http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=CL-W0121&cart=12410730408232890〈=heb http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_394&products_id=14011 ואם אפשר להוסיף לקירור בלוקים ללוח אם ולכרטיס מסך וזה יפיק תוצאה טובה?

• 5 תגובות
    • 860 צפיות
  8. Started by giloman,

ולכמה מתח וOC הם צריכים ומגיעים ?

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. שלום לכולם רכשתי מחשב חדש והמעבד שלא עבר עדיין OC מראה תוצאות משונות . בתוכנה של הלוח אם הטמפ" טובות אולם ב TAT ו CORE TEMP הן גבוהות בצורה מפחידה (אפילו ב IDLE הו על 50) עכשיו אני עם קירור סטוק אבל מארז COMPUCASE 6A21 עם 2 מאווררים ומחשב חדש כך שאין אבק וחורף קר . האם יש לי מה לדאוג או שTAT מזייף ? נ.ב בביוס זה מראה לי 38 מעלות נקודה מוזרה נוספת ש EVEREST לא קורא את טמפ המעבד (גם את של הכ.מסך אבל זו בעיה אחרת) בדקתי את הטמפ גם עם כל תוכנה בנפרד וללא שינוי מיוחד [attachment deleted by admin]

• 30 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Sweet_Tooth,

כאשר המעבד שלי נח הוא נמצא על 44 מעלות ובמקרה של עומס זה על 60, האם זה נורמאלי?

11. אני עדיין לא מבין מה ההבדל ומה יותר טוב העלאת מכפלה או העלאת הFSB ומה נותן ביצועים יותר טובים?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Kriz,

אוקי , אז הגעתי למספר מסקנות לאחר אוברקלוקינג כושל , כיוון שהמכפלה של המעבד , XP1800 לא פתוחה , השינוי היחידי הוא בFSB , לאחר אין ספור נסיונות , לא יכולתי לעבור את ה141 בFSB , לא משנה שינויי המתח והטמפ' של המעבד , אגב , אשר לא היתה גבוהה (עם הSLK 600 שלי) , הבעיה היא התחממות יתר של הגשר הצפוני אשר עליו מותקן CRYSTAL ORB... עכשיו, האם יש לכם מוצרים , אותם אפשר לרכוש בארץ (גם אצל הדובים אם זה מה שידרש) אשר יעזרו לי בשמירת טמפ' בה אני אוכל לעלות את הFSB יותר?

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by Ic3 CuB3,

שלום לכולם !! המאוורר הסטוק של הכרטיס מסך, מוציא אוויר או מכניס ?? אני שיערתי שהוא מוציא, לכן עשיתי את הדבר הבא: לקחתי מאוורר 80MM פשוט חיברתי אותו ללאחד המפרצים האלו של הכריסי PCI שמתחת לכרטיס מסך. המאוור היה כאמור במזב מאוזן, וכיוונתי אותו ככה שיוציא אוויר, זאת אומרת כיוון הזרימה של האוויר היה לתחתית המארז. כדי שיהיה באותו כיוון של המאוורר שעל הכרטיס מסך. הטמפ' לא השתנתה ואפילו עלתה במעלה או שתיים. אח"כ הפכתי את כיון המאוור כך שהאוויר יזרום אל הכרטיס מסך- למעלה, למרות שכיווני זרימת האוויר של המאוורר 80MM והמאוורר של הכרטיס מסך היו נגדיים חלה ירידה קלה בטמפ' של הכרטיס. מדוע זה דווקא ככה ?? : חוץ מזה, יש לי על הפאנל הקדמי של המארז 120 MM שמכניס ומאחור אחד שמוצי…

• 10 תגובות
    • 899 צפיות
  14. אם כן, מהו (שריפת חלקים, דפק תמידי וכו')? האם מישהו יכול לספר חוויות כאובות/משמחות? אשמח לשמוע.. amd xp 2000+ לוח אם לא מזוהה מבוסס SIS 128 MB DDR 2100 (יורחב ל256 או 512 בקרוב). האם יש גבול מסוים?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. חברה רציתי לשאול איזה תוכנת בנצ'מרקינג כללית היא הכי טובה? ויש לי בעיה בזכרונות הם עושים ארטיפקטים תחת קלוק מקסימלי האם זה בגלל חום?

• 0 תגובות
    • 569 צפיות
  16. Started by GrayFox,

מה המצב אנשים אז ככה החלותי לנסות OC ל GPU שלי אני משתמש בATITOOLS ושמתי את הSTOCK FAN על 100 עכשיו ללא OC אני יושב על 621/900 סבבה את הMEMORY אני מצליח להעלות רק עד 927 ואת הCORE בנתיים עד 662 עכשיו הGPU מגיע ל65 מעלות שזה לא נורא אבל הבעיה שאני קודם כל לא מצליח להעלות יותר את הMEMORY ובמשחקים למרות שבנתיים זה קורא רק בCOD 4 הוא קופא לי בדקתי באינטרנט והעלתי את הVGPU ל 1.470 ואני עכשיו מצליח להעלות רק את הCORE ל 700 אני עכשיובודק את עניין הFREEZE אבל זה לא עוזר לי בלהעלות את הMEMORY עוד משהו קטן המעבד שלי E6700 בOC של 3.2 בלי לגעת בVOLT אם למישהו יש רעיון אז יהיה טוב תודה

• 9 תגובות
    • 554 צפיות
  17. אז ככה התקנתי WINDOWS XP PRO על המערכת הבאה GIGABYTE 7VRXP REV2 AMD 1800 XP AGOIA CORSAIR 3200C2 256MB גוף קירור - בינתיים סודי כרטיס מסך RADEON 8500 64MB GIGABYTE MAXTOR 60 GB 7200 RPM ככה, העליתי למערכת את ה BUS ל 153 וכעת המעבד עובד על 1727 טמ"פ עם מאוורר 80 GENERIC טמפ מעבד 42 מעלות ב FULL LOAD כמה ניתן להתקדם לאן ואיך???

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  18. חבל שלסידרת ה-SilentCat אין אחד של 120..... אני מחפש משהו עם CFM הגון, ורעש של עד 23 דציבלים (אני צריך 2 כאלה לשים על הרדיאטור) איזה מומלץ? בנוסף, יש ממיר בין 120 ל-92? אגב, אם יש פה למישהו 2 מאוררים שקטים כמו שאני צריך שיגיד כי באמת לא אכפת לי אם הם יהיו משומשים. תודה רבה.

• 12 תגובות
    • 747 צפיות
  19. בעיה בחום המעבד . --- ברשותי מעבד E8400 קירור סטוק רגיל. לוח P5QL PRO התקנתי את המחשב, ובדקתי בדיקות מאמץ עם OCCT בדקתי טמפרטורות עם REAL TEMP גם עם EVEREST. אז ככה בלי מאמץ הטמפרטורות שמראות התוכנות הן כ 27-35 מעלות. טמפרטורת לוח אם סבירה מאד תמיד. בין 27--33 מעלות. עכשיו שאני מפעיל את OCCT לבדיקת מאמץ, חום המעבד עולה מיד ל 65 - 70 מעלות והתוכנה מפסיקה את בדיקת המאמץ. הטמפרטורה יורדת לאחר מכן מידיית תוך 30 -40 שניות היא כבר כ 30 -27 מעלות. שאני משחק, תוכנת הניטור מודדת 80--75 מעלות. ומיד בתום המשחק הטמפרטורה צונחת מייד לטמפרטורה רגילה 27-35 איך אתם מסבירים את זה? אותי זה מפתיע כיצד טמפרטורת המעבד יכולה לרדת במהירות כזו... יתכן שבקר טמפרטורה בלוח אם לא ת…

• 4 תגובות
    • 967 צפיות
  20. אתם יודעים לא את השלט אלה את מה שמתחבר למחשב מאיזה מחשירים אני יכול לכחת את כל החלקים האלה? אני פשוט גר במושב וקשה לי לקנות את קל החלקים האלה!

• 0 תגובות
    • 617 צפיות
  21. Started by a-gold,

שלום לכולם החודש קניתי לי מחשב חדש המפרט בצד. יצא לי לשים לב כמה פעמים שכשהמחשב לא בפעולה ושום דבר לא עובד ברקע המאוורר של המעבד מפסיק לעבוד. השאלה שלי אם זה תקין? זה אמור להיות ככה? כי מבחינת טמפ' בדקתי ואין שום בעיה הוא קריר מאוד. פשוט זה קצת מדאיג לראות אותו לא מסתובב...

• 6 תגובות
    • 560 צפיות
  22. Started by captaincaveman,

בשביל לשלוט במהירות המאוורר של כ.המסך אני משתמש ב-MSI AB, שעושה את העבודה מעולה ונותן המון גמישות בהגדרות של טמפ\מהירות. בשביל לשלוט במהירות המאווררים של המעבד (רדיאטור למעשה, אבל מחוברים לאותו HEADER) אני משתמש ב-SPEEDFAN ואני הרבה פחות מרוצה... קבעתי את המהירות ההתחלתית על 20% ואת המקסימלית על 100%. בתור DESIRED TEMP קבעתי 50 מעלות. מבחינת SPEED FAN זה אומר שכשהו מגיע ל-50 מעלות הוא פשוט מעלה את מהירות המאווררים עד ל-100% או עד שהטמפרטורה יורדת מתחת ל-50. האם יש תוכנה שנותנת לי יותר שליטה על זה? משהו כמו MSI AB רק למעבדים?

• 1 תגובה
    • 856 צפיות
  23. יש לי ATHLON XP 1700 עם VOLACNO 6CU+ הטמפ די טובות אבל הוא די מרעיש בגלל המאוורר שיש עליו לכן חשבתי להחיף את ההיטסינק באחד שקט ויעיל שיעשה את אותה עבודה ואיפלו אף יותר ושאוכל לישון שהמחשב עובד חשבתי על הוולקנו 7+ או על הוולקנו 9 עכשיו אני צריך את חוות דעתכם חשוב מאוד היטסינק יעיל שקט

• 3 תגובות
    • 703 צפיות
  24. אני כתבתי את זה למישהו בICQ אני פשוט מצטט את עצמי. Once upon a time there was a little stupid boy, let's just call him me. The stupid boy was just installing his new Hardcano7, when a really bad thing happened. If the boy would have checked 2 times before turning his PC on he could have avoided this entire story. Basically what I had done is turning his PC on, and leaving for about 2:30 hours running. Upon returning I discovered a bad thing: while I had gone my PC crashed. The reason for this was that the fan of my Voolcano7 was not working (lack of being freaking connected to the power supply). The heat inside the case could have wormed up few families in the cold winte…

• 0 תגובות
    • 567 צפיות
  25. אני משתמש עם התוכנה ש ATI שמה "ATI OVERDRIVE" ב CCC אני מגדיר את ה MEMORY CLOCK ל1200 וזה סבבה אבל יש לי בעיה בלהגדיר את ה GPU CLOCK כי לא משנה איזה מהירות אני ינסה לקבוע הוא משאיר את זה על הכי נמוך-500. אני מצרף קובץ תמונה שבו אפשר לראות מה אני מתכוון באוברדרייב זה מוגדר כ 820 לGPU CLOCK ו1200 ל MEMORY CLOCK ולמטה ב current values זה 1200 ל MEMORY CLOCK כמו שזה אמור להיות ושזה מופיע באוברדרייב. וה GPU CLOCK נתקע על 500 ... אני ישמח אם מישו יוכל לעזור לי ולהסביר לי איך אני מוצא דרך לגרום ל GPU CLOCK להתמהר... [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 483 צפיות

דיונים חדשים בפורומים