אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
יש לי 2 מאווררים שקיבלתי עם המארז, אין לי צורך בקירור חזק במיוחד וניתן לחתוך את המהירות בחצי בכיף. השאלה היא מה הדרך הכי זולה לבצע זאת? הבנתי שחיבור מתאם ל3 פין וחיבור ללוח האם לא ייתן לי שליטה, ורוב הבקרים שראיתי בEBAY הם עם חיבור 3 פין. מישהו מכיר בקר בעל חיבור MOLEX? או דרך אחרת לשלוט בהם? (במקרה הגרוע אני אחבר נגד בשביל לחתוך את המהירות בחצי).
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש מאווררים 120MM שידחפו הרבה אוויר , שיהיו שקטים ושלא יעלו הרבה כסף ( אם יש דבר כזה ) אא כן , ושיהיה להם חיבור MOLEX כי פעם אחרונה המליצו לי פה על מאוורר של AC ולא היה לו בכלל חיבור MOLEX תודה.
-
- 21 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן. כרגע יש לי Corsair H100i שעבר 7 פעמים RMA ונמאס לי ממנו למרות שירות לקוחות מצויין. הבעיה האחרונה היא שנשרפו לו הלדים ואני לא מתכוון להחליף פעם שמינית. לדים שרופים זו לא הדאגה שלי אבל בשביל העלות של הקירור הזה הייתי מצפה לאיכות טובה יותר של חומרים או בדיקת איכות וכמו שציינתי אחרי 7 החלפות זה מתחיל להמאס. ההחלפות נבעו בעיקר בגלל משאבה רועשת. חשבתי ללכת על Swiftech 220 אבל המשאבה שלו גם מאד רועשת ובביקורות הוא די משתווה ל-H100i (וקצת יותר מכוער ממנו ) אז אם משווים בין השתים, אני אשאר עם קורסאייר. אשמח לעצתכם על סוגי קירור מים שונים שנחשבים לטובים מאד. תודה!
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני כותב את הודעה זו בשם חבר טוב שלי. לא מזמן הוא קנה מחשב חדש שכולל את כרטיס המסך zotac gtx 670 2 gb ומארז thermaltake versa g1 mid tower. כשהוא ביצע באנצ'מארקים שונים ושיחק במשחקים שונים הוא שם לב שהטמפרטורה שאליה מגיע כרטיס המסך היא יחסית מאוד גבוהה - בערך 80 מעלות צלזיוס ואפילו יותר. חשוב להדגיש שהכרטיס הוא בעל קירור reference והמחשב מיועד רק לגיימינג (משחקים כבדים מאוד). חשבנו על כמה פתרונות: הוספת מאווררים למארז או החלפת הקירור של כרטיס המסך עצמו (לדוגמה לקירור הזה: http://www.arctic.ac/en/p/detail?sArticle=18.%3F). בנוסף הוא כרגע משחק עם מזגן ולפעמים עם מאוורר ליד המחשב. מה אתם ממליצים לעשות? והאם טמפרטורה שמעל 80 מעלות (מתחת ל-90) מסוכנת? תודה רבה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, שמתי לב שהמעבד שלי מתחמם מאוד כשאני מפעיל דברים שמעמיסים על כרטיס המסך (בדקתי עכשיו עם COD6 ו- OCCT) הטמפרטורה של כל ליבה בנפרד (core 0,core 1) לא עולה, מה שעולה זה הטמפרטורה של המעבד (core) והיא בערך (עד כדי מעלה) שווה לטמפרטורה של כרטיס המסך (מה שיכול להגיע לסביבות ה 70) בדקתי את הטמפרטורות עם SpeedFan. המפרט שלי: intel e7400 arctic cooling freezer 7 pro rev 2 gainward 9800gt antec 300 את הקירור למעבד החלפתי לפני בערך שבוע (בגלל רעש בעיקר וההתחממות). לא עשיתי OC לשום רכיב. מה כדאי לי לעשות עם זה? תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני קניתי לוח חדש(ראה מפרט) ואני בניתי על הלוח הזה לאובר קלוק ממש טוב!! אבל אני לא מצליח לעבור htt at 230 והורדתי את הזיכרונות ל-180...למה אני לא מצליח להתקדם?? ועוד דבר...איפה מעלים מתח למעבד אני לא מצאתי וגם אמרו לי שהוא יכול לתת מתח של 4 ואני יכול רק עד 3.2 למה זה??
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן אני מעוניין לבצע OC למעבד שיש לי. קראתי את המדריכים באתר איך מבצעים את זה אך נראה לי שהם לא מפורטים כ"כ. אשמח לקבל הכוונה על איזשהו מדריך או כיצד ניתן לבצע OC למעבד. פעם אחרונה שניסיתי לשחק קצת עם ההגדרות והמכפלות השתנה באופן ישיר גם תדר הזכרונות (הגיע מהמפעל 1600Mhz), למה זה קשור אחד בשני? אודה על כל הכוונה. שבת שלום, גלעד.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת עם המעבד : AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 מתאים לאוברלוק..? כי לפי מה שאני שם רק מעבדי intel עושים אוברלוק תתקנו אותי אם אני טועה בבקשה תודה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה להוסיף מאוורר בגג של המארז אז 2 שאלות: 1. אם אני אשים בגג מאוורר שיוציא אוויר, עד כמה זה יכול להשפיע על טמפרטורת המעבד וטמפרטורת המארז? 2. בדיוק בקטע שאני רוצה לקדוח בו יש לי קורת מתכת כזאת של המארז. אני יכול לנסר אותה ולא יקרה כלום למארז וכל זה???? זה המארז הינה התמונה של הקורה http://planet.nana.co.il/gazu/kora.jpeg תודה רבה רבה
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
אוקי זה הולך ככה יש לי את הלוח אם החדש של MSI בטכנולוגית "overcolck" מעבד P4 2.6 high threading וזיכרון מחברה לא מוכרת בשם MDT 400mhz duel 512 והבעיהההה היאאאאאאאא שזה לא עושה אובר קלוק יותר מתוספת של כ- 10 ל FSB (אני עושה את האובר קלוק דרך תוכנה מיוחדת של MSI ניתן לראות את התוכנה כאן http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=433&MODEL=MS-6728 קיצר HELP ME :-\ נ.ב. המעבד עובד על מעלות אסטרונומיות של 47C ללא עבודה וללא אובר קלוק ובעבודה יכול להגיע ל 60 - 70 מעלות מוזר לא ???
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כתוב בBIOS שהמעבד שלי על טמפרטורה של 60 מעלות ?? האם זה גבוה מה אני אמור לעשות ???
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
על מפרט זהה (שלי - E6600 + P5B DLX) עם אותם הגדרות OC בדיוק (420X8, RAM@840) אני מקבל טמפרטורת מעבד נמוכה ב-12 מעלות בשימוש ב-SONIC TOWER עם מאוורר ANTEC 120 מ"מ לעומת NINJA עם מאוורר דומה. עם שניהם מרחתי כל פעם מחדש משחה של ZALMAN וכל שאר התנאים זהים לחלוטין... אותה חומרה, אותם תנאים סביבתיים ואותן הגדרות בביוס. מכל הסקירות שקראתי אין מצב שהפרש כזה הוא סביר - ודאי לא לטובת ה-SONIC! מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אם יש למישהו את הלוח הזה והוא עשה בו OC כל שהו שיגיד אני צריך עזרה בו
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכל עונה ! ביכולתי להשיג את הקולר ZALMAN 9500 ב250 ש"ח. השאלה: האם כדאי ? האם הוא שקט ואושה את עבודתו בצורה יפה ? תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 16 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. אני משתמש בקירור אוויר של Corsair A50. מאוורר יחיד על גוף הקירור הזה. במצב idle, הטמפרטורה היא 40 מעלות. בעת משחקים, הטמפרטורה היא 50 מעלות. הרגע הפעלתי את Prime95, והטמפרטורה הגיעה (די מהר) ל 72 מעלות. בנקודה זאת עצרתי את המבחן (כי אין לי שמץ של מושג מה נחשבות לטמפרטורות בטוחות - אני חדש בתחום לחלוטין). השאלה שלי היא האם בהתבסס על מבחן זה (שהוא לא ממש מבחן של "חיי היומיום", נכון?) יש לשדרג את הקירור? מדובר ב i7 950 תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום עשיתי בדיקת מאמץ בOCCT ואחרי כמה דקות שהוא בערך הגיע ל98.5 אחוזי מאמץ הוא עשה לי מן צפצוף וכתב שהמעבד חם... חשוב לציין שהוא כתב לי בתוכנה 68 מעלות וREAL TEMP כתב 58 (למה ההבדל העצום הזה בין התוכנות?) מה לעשות?? הינה תמונה: http://www.siz.co.il/my.php?i=zrwmxmhzeymt.bmp
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
115 ש"ח כתוב שזה 18db ומפיק 90cfm נשמע כמעט חלום לא? או שזה סתם חרטה? אני צריך 2 מאוררי 120mm שקטים בהרבה cfm . כסף לא חשוב, היקר שיהיה שקט והרבה זרימת אויר. אני מתלבט בין : SilenX Ixtrema Pro 120mm http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_2592&products_id=18682 Noctua 120MM Case Fan NF-S12-1200Rpm 17dBA http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_2611&products_id=18806 Silverstone - FM121 http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=FM121〈=heb&cart=11455088262118454 Scythe "S-FLEX" S-FDB 120mm Quiet FAN http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_2530&products_id=17955
-
- 17 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לפני שאני מתחיל לעשות שטויות, כמה שאלות.. 1)כדי להיות בטוח..את הגריז טרמי מורחים ישירות על המעבד והזכרונות? 2)אולי אתם יכולים להמליץ על תוכנות נוספות למדידת מהירויות מלבד 3dmark2001 ? ד"א למדתי המון ממדריך ההמהרה (ב).. תודה רבה למחבר.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שאני מנסה לעשות את החור עם הג'קסון תמיד נסדק לי חצי מהפלסטיק אין רעיון אחר? ג'קסון זה הכלי היחידי שיש לי איך אני מגן על שאר הפרספקס כאשר אני חותך?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
טוב תקשיבו החלטתי להחליף תקירור של המעבד ושל המארז עצמו כי אני מחפש שקט מקסימלי התקציב שלי עומד על כ300 ש"ח ואני צריך קירור למעבד ומאוורר 12 סנטימטרים למארז אני חושב אז חשבתי על זה: Silent Wheel 13cm של TT שמתאים גם לחורי איוורור של 12 ס"מ שעולה 40 ש"ח ועוצמת קול של 16dba BigTyp 120 Vx CL-P0310-01 שגם בעוצמת קול של 16dba שעולה 250 ש"ח אוקיי אז זהו לבינתיים יש לכם המלצות ושימו לב שאני רוצה שקט מקסימלי והמעבד שלי הוא E6300. שימו לב למפרט..
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
:s05: :s05: ואני ישמח לקצת פרוט כמו מתי הוא ניהיה מסוכן?למה ?וכד' תודה!!
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לפני שאני קונה מאווררים חדשים ל SUNBEAM TRANSFORMER הרועש יש לי מספר שאלות לשאול: 1.המאווררים של AC יותר יעלים מאלו שיש לי כרגע או שהם פחות יעלים ? 2. איך אני אמור לחבר אותם הרי הם באים רק עם חיבור בעל 3 פינים [ הזה שמתחבר ללוח אם] אבל כזכור לי יש רק חיבור 1 מתאים בלוח ואני צריך 5 מאווררים חדשים על מנת להשתיק את הרעש.. כאילו במאווררים שבאים עם המארז יש גם חיבור 3 פינים וגם זה עם 4 שמתחבר ישירות לספק ולכן אין בעיה לחבר אותם .. ויש לי עוד 2 שאלות קטנות ככה בשביל לא לפתוח דיון חדש אני ישאל פה : 3. אם מוציאים את הקירור של כ.מ כדי לנקות את האבק ואז מחזירים האחריות בטלה? 4. לפני שאני יתחיל ב O.C רציתי לדעת כשאני יקנה משחה נגיד של זלמן ולאחר השימוש בטח ישאר לי עוד משחה אז …
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-