אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
יש לי מעבד P4 2.0 ו512X2 DDR400 של KINGSTON PC3200 לוחאם של ASUS P4P800-X . עשיתי OC והגתי למהירות שעון של 2.3 אבל כשאני עושה בדיקה עם PRIME 95 אחרי 5 דקות הוא עושה ארור ולא ממשיך את הבדיקה ומה אתם מצעים לעשות?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ה H50 שלי מתחילה להתעייף ואני שוקל חלופות פחות רטובות. ה TPC 812 נראה מעניין, רק יש בעיה אחת - לא ממש מצאתי מקום שמוכר אותו בישראל. הוא בכלל ניתן לרכישה בארץ? צריך קשרים מיוחדים אצל היבואן? איפה קונים את הפלא המתכתי הזה?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה דעתכם על המאווררר הזה? http://www.skypc.co.il/pl_product~SY1225SL12VBL~18~0.htm נראה טוב ושקט.. CFM מעולה . יש לי מארז אנטק 300 ובקדמת המארז יש לי מאוורר של GELID 80mm ... הבעיה היא שאני רוצה אחד יותר גדול, כיוון שהמארז מתאים רק ל 120mm אני הצלחתי לקבע אותו רק עם שני ברגים והוא מרעיש... ויש לו מקסימום 27CFM כשלמאוורר שמצאתי יש מינימום 33CFM ומקסימום 66 ואם הוא לא טוב הייתי רוצה שתמליצו לי על מאוורר אחר באותו מחיר ב skypc ועוד משהו במאוורר הזה יש מין בקר מהירות כזה, שאמור להיות איפה שהכרטיסי הרחבה שזה מצד האחורי של המארז, האם החוט יהיה ארוך מספיק כדי להגיע ממאוורר שנמצא בקדמת המארז?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בזה.. ויש לי כמה שאלות: 1)קראתי פה כמה דברים ושמעתי שמתישהו בOC מוציאים את הסוללה של הלוח אם משהו כזה מה זה בדיוק?. 2)כשעושים OC ואחר כך עושים בדיקת מאמץ והיא לא עוברת צריך לעלות מתחים נכון?. איך אני יודע כמה לעלות? ואיפה בדיוק לעלות?. 3)קראתי פה את המדריכים וגם באתרים אחרים... ולא הבנתי בדיוק מישהו יכול להסביר לי בכמה מילים את הדרכים שעושים OC?. בשלבים. תודה רבה לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! יש לי מעבד E7500 ועשיתי לו אוברקלוק עד 3.6 GHZ. רציתי גם להמשיך אולי עד 4GHZ אבל אני מפחד שהגשר הצפוני יהיה חם מידי. עכשיו הוא עומד על 43 מעלות במנוחה. לפי מה שאני יודע אסור לעבור את ה-50 מעלות איתו, וגם שמתי לב שהוא מתחמם לאו דווקא כשהמעבד מתאמץ אלא כשכרטיס המסך מתאמץ, ואז הוא מגיע למשהו כמו 47 מעלות. השאלה שלי מה הטמפרטורה המקסימלית עבור הגשר הצפוני ואם היא אכן 50 מעלות אז איזה קירור אתם ממליצים? דרך אגב חישבתי וכדי להגיע ל-4GHZ אני אצטרך תדר באס של 360 MHZ בערך (אולי 365). הלוח שלי יעמוד בזה? דרך אגב המתח ללוח אם כרגע הוא 1.1V שזה מתח הסטוק שלו (NORMAL). מפרט: E7500 Freezer 7 pro EP43-UD3L Extreme Power Plus 600W CM690 HD4870 תודה לכולם!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי HD6850 שלא מזמן התקלקל אחרי שימוש ממושך עם OC. ה- OC היה יציב לגמרי (הרבה עבודה עד שהגעתי אליו) ורק שהייתי משחק במשחקים שבאמת צריכים הייתי מפעיל אותו ואחרי המשחק מחזיר לסטוק...נהנתי כך במשך שנה ואז ביום בהיר אחד באמצע משחק הכרטיס הראה צבעים ומת והוא בן שני וחצי רק..עכשיו יש לי שוב HD6850. שוב אני רוצה לעשות OC אך מנסה להבין מה עשיתי לא טוב?? חשבתי על זה שאני השתמשתי בתוכנה של ספייאר שנותנת לעלות מתחים וכמובן העלתי והכל היה יציב..אבל בדרייבר של AMD אין אופצייה למתחים..אז אני שואל אם אני יכול פשוט לרוץ עד למקסימום בדרייבר של AMD ללא חחש וזה בכלל יחזיק ללא מתחים?? שאלה נוספת לגבי OC אך פחות קשורה לכרטיס: בדרייבר של AMD יש אופצייה נפלאה לעשות גם OC למעבד בצורה שבודקת יצ…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עשיתי OC למערכת הבאה : מעבד : Intel Core 2 Dou E7400 לוח אם. Gigabyte GA-EP43-DS3L Chipest P43 זכרון. G.skill 4GB KIT 2X2 800MHz CL4 DDR2 PI צלע קירור כפולה : הנה תמונה של זה :http://www.skypc.co.il/pl_product~F2-6400CL4D-4GBPI-B~15~0.htm ספק כוח. HEC 600W 140 Fan and 80 Fan קירור המעבד, קירור סטוק של INTEL בהתחלה היה לי ZALMAN אבל לא ישב לי טוב על המעבד מארז, אם ידוע הדגם.(במקרה שלא ידוע, אפשר לצלם) ThermalTAKE Soprano RS 101 + מאוורר אחורי איכותי של TT בגודל של 120 מקדימה יש גם מאוורר של 120 שמכניס והאחורי מוציא ויש לי שתיים של 80 צבעוניים עם לדים על המכסה בצד שמכניסים Temp In Full Load. אני כבר יפרסם אבל אני יודע שבנוחה הוא 31 עם משחה Ocz Freeze מקווה שזה טוב במאמץ …
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מפרט: Intel Core 2 Quad Q6600 B3 NOT OCed + Thermaltake Big Typhoon VX Gigabyte GA-P35C-DS3R CORSAIR XMS2 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 Sapphire ATI Radeon X1950PRO 256MB --- Drives: Drive #1 - ST3500320AS (465 GB) Drive #2 - ST3500320AS (465 GB) Drive #3 - SAMSUNG HD203WI (1863 GB) Drive #4 - ST31500341AS (1397 GB) Drive #5 - WDC WD3200AAKS-22SBA0 (298 GB) --- Gigabyte Aurora 3D 570 - Stock Cooling +פלופי וצורב מצורף PDF עם LOG טמפרטורות של EVEREST.. תחילה בIDLE ואז אחרי שהפעלתי Counter Strike: Source. כרטיס המסך קרס לאחר רף ה107... המצב התחיל לאחר שנמאס לי לנקות את טונות האבק בתוך המארז ומתוך מאמץ להוריד את הכמות של אותו אבק החלפתי את הרשת בחלון פלסטיק אטום. 1.לגבי כרטיס …
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שיספיק ליותר מפעם אחת. בנוגע למאוררים(120) הבנתי שהמומלצים והיחסית שקטים הם Scythe..רק כמה RPM לקחת? אני צריך שהם יהיו שקטים כי המחשב בחדר שינה והוא פועל רוב היום. אני רוצה להוסיף לANTEC 300, מאורר אחד/שתיים מכניס אוויר מקדימה ואחד בצד מוציא. שאלה נוספת.. האם כדאי להוסיף פילטר למאוררים שבמארז שיחסמו את כניסת האבק למחשב.. אני מתכוון לזה: http://www.aerocooler.com/products/cp_cp_FANECSF8_m.jpg
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי את NZXT Respire T20 CPU Cooler אחרי שהיה לי את הShagon ARC-118 SV Ball Bearing fan אבל הוא הרעיש לי מאוד גם אחרי שניקיתי אותו(בהתחלה הוא היה מאוד שקט אחרי כמה חודשים נדפק) אז קניתי חדש ואחרי שהתקנתי אותו הוא יותר רועש מהקודם אפילו למרות שהטמפ של הCPU הם בין 30 ל40 זה המפרט שלי מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪889 לוח אם: MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪295 מארז: באנדל Fractal Design Define R3 + Seasonic 500W שחור - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪650 זיכרון: Corsair 8Gb CMX8GX3M1A1600C11 CL11 כמות: 1 - מחיר: ₪278 קשיח למחשב שולחנ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב נייד של MSI T5750 2000M 8400G 2G RAM שאלה האם כידי לי לעשות אוברקלוק + האם זה כידי בכלל , ואם כן איך עושים את זה..? http://img169.imageshack.us/img169/8329/41226177.jpg URL=http://img169.imageshack.us/i/41226177.jpg/]
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מערכת: Intel Pentium 3 EB 800MHZ Asus CUV4X-C Sdram1: Kingston 256mb Sdram2: 128mb [Dunno what] Gforce 2 mx *השאלה היא אם כדאי לעשות OC לאיזהשהם חלקים ואם יש טעם לעשות OC בלי להוסיף קירור נוסף ומבלי שום תוספות חומרה שווה להוסיף קירור? P.S חשוב מאד שהמחשב לא ישרף
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני לא יודע כלום על OC ל AMD :-[ שמתי לב שזה שונה מאינטל אז בבקשה הסבר מפורט לאט לאט, תודה רבה..
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום קניתי את הגוך קירור הזה לזיכרון הלוהט שלי. הבעיה שלי שאני לא יודע איך לחבר אותו לזיכרון , אין הוראות :'( :'( למישהו יש ניסיון או שהוא סתם יודע איך לחבר את הגוף על הזיכרון? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ככה זה הולך: יש לי במארז,סכ"ה, 3 מאווררים,אחד שיושב על המעבד,אחד בספק,ואחד קטן על הכרטיס מסך. בזמנו היו לי עוד מאווררים אך הטכנאי הוציא אותם ואמר שזה לא הכרחי( :o,בתקופתו לא הייתי מבין גדול ונתתי לו לעשות מעשה נבזי שכזה.). היום אני מבין שבלי מאווררים במארז יש סיכון גדול לכל החלקים שבו,עקב כך ובגלל שאני רוצה להתחיל עם אוברקלוקינג לאט לאט,החלטתי שיש צורך עז בקירור המערכת. השאלה שלי היא : -איפה הכי כדאי להוסיף מאווררים? -כמה מאווררים כדאי להוסיף? -מה התוכנה הטובה ביותר לבדיקת טמפרטורה? -האם כדאי להשקיע במקום במערכת קירור מים(כמה זה יעלה)? *לפרוטוקול-קראתי את המדריך באתר אך אני מעדיף לקבל חוות דעת ישירה ועדכנית. הנה קישור למארז המרתיע והמצמרר שלי: http://img408.imag…
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברה.. קניתי את המפרט הבא: Q6600 GA-P35-DS3R 8800GT 512MB 2GBRAM 800MGHZ WD 250GB 16MB המארז הוא כנראה SONATA II או SONATA III, שנחשב לפי מה שהבנתי מארז מקורר (מגיע עם מאוורר 120MM), וקניתי בנוסף FREEZER 7-PRO קירור למעבד. רציתי לשמוע את דעתכם. קירור מספיק ? צריך עוד ? מיותר ?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי לכולם, אשמח לסיוע טכני בבקשה כי אני מעט חלוד בנושא. יש ברשותי מחשב מאוד ישן ששימש אותי בעבר ללימודי MCSE והסבתי אותו למחשב משחקים פשוט לזמן הפנאי... נתונים יבשים: מעבד i5 4670k לוח h87 hd3 ג'יגהבייט מארז ישן של ג'יגהבייט גם כן מאוד בסיסי יש בו אפשרות למאוורר 120 מקדימה, מאוורר 120 אחורי, ועוד 2 על הדלת של המארז, ספק יושב למטה מעולם לא היה מאוורר מקדמת המארז, היה רק אחד פולט אוויר החוצה ועל הדלת כלום - לאחרונה דרך מעבדה ביקשתי להוסיף קירור החליפו לי את המאוורר האחורי והוסיפו 2 על הדלת של 120. לפי מה שאני מבין על הדלת כרגע 2 מכניסים אוויר ובגב המארז פולט אוויר... האם זה מצב תקין? האם זה לא יותר מדי? הכרטיס מסך במחשב זה g…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אז ככה יש לי מאוורר אחד קדמי במחשב 80מ"מ ואני רוצה להוסיף עוד אחד או שניים כאלה יש מקום בדיוק לעוד 2 אחד מקדימה(ליד זה שקיים) ואחד מאחורה עכשיו לפי מה שראיתי אין לי חיבורים מיותרים בספק לשום דבר אז איך אני יכול לחבר עוד מאווררים? אם אני ישים מאוורר מאחורה זה יצור לי זרימה של אוויר במארז מה שלא נראה לי שיש עכשיו ,כמה מעלות זה יכול להוריד? נראה לי רק שחשוב לציין שאף פעם לא הרכבתי ניתקתי או הוספתי מאווררים... תודה מראש לעונים
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה להביא קירור מאמריקה.. או מהארץ.. ואני לא יודע איזה לקנות.. החלטתי להגדיל את התקציב ל350... ואי לי 64 ביט אז הXP-120 לא מתאים לי.. אני צריך משהו לברטון... . תודה מראש, ניר.
-
- 24 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מאחר ואני מתכוון לקנות כנראה 1.6A, יש לי שאלות. אז ככה: 1)אם אני מעלה את ה-fsb גם מהירות האפיק של המעבד תעלה מעל ל-400? 2)האם להעלאה של ה-fsb יש השפעה על מהירות הזכרונות (ddr), ואם לא אז איך ממהירים אותם? ד"א אני בונה על לוח GIGABYTE GA-8IRXP מה אתם אומרים? תודה מראש!
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה עכשיו להזמין מחשב אמרו שנגמר ה-Winbond אז אני חושב על Sumsung אבל אם יש לך הצעה בערך ב 700 - 750 זיכרון שתומך Oc אז תיתנו לי בבקשה תודה
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם, כפי שאתם שמים לב, אני די חדש פה, אבל לא בעולם המחשבים שמעתי כבר מספיק פעמים שה-BT הוא קירור מעולה, ולכן אני שוקל לקנות אותו מהחנות Logicpc. הוא עולה שם 235 שח. הבעיה שלי היא שאני לא יודע אם הוא יתאים לי ללוח אם הישן מאוד שלי.. יש לי ASUS A7A266, סוקט A. תמונה: http://www.aezay.dk/imgs/asus-a7a266.jpg אז הייתי רוצה לדעת אם הוא יתאים לי? ובנוסף איך המשחה הטרמית AS5? בברכה, Dj-L@g0la5
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תגידו לי בבקשה לכמה אני בערך יגיע
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, מתכנן לשדרג את המעבד+לוח אם בחתימה לI5 3570K בשילוב עם לוח אם ASROCK Z77 PRO 4 האם ללוח יש הגבלה מסוימת מבחינת OC?המעבד ישולב עם המוגן 2 שמורכב כרגע במעבד AMD(עד כמה שזכור לי המוגן 2 יכול להתאים את עצמו לכמה תושבות). תיהיה בעיה מסוימת להגיע לאזור ה4.8GHZ ?זאת המטרה בעיקרון.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אחרי שהבנתי כמה כסף עולה להחזיק מחשב לגימר וביגלל שגם ככה אני פאן של נינטנדו החלטתי ליבגוד במחשב לטובת נינטנדו DS ולאפוך תמחשב למכונת -גלישה\מולטימדיה\הורדות\וכו בהתחלה חשבתי ליקנות מחשב חדש לגמרי אבל מבחינת עלות תועלת וצרכים שלי זה לא מתאים לי כרגע אז מה שאני מבקש זה המלצות ל- 1-ספק אם קירור פסיבי אמין שיתאים למיפרט 2-קירור פסיבי למעבד 3-קירור פסיבי לכרטיס מסך 4-אם צריך ויש ביכלל דבר כזה קירור פסיבי למארז כול הרכיבים אני רוצה שיהיו זולים ואמינים ושה6600GT שלי עדין יוכל להריץ מישחקים במצב נורמלי (אני לא צריך OC ולא מתכנן אחד רק רוצה שהכרטיס לא ישרף במצב סטוק) לא חשבתי עדין על תקציב אבל כל עוד זה רכיבים אמינים אז אכי זול שאפשר ולא מענין אותי העיצוב ביכלל אם זה מעלה ת…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-