עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. צהריים טובים .. לא מזמן רכשתי את מעבד AMD 64 3.2GHZ עם ליבת Venice וקיבלתי איתו קרור סטוק, מן הסתם .. הלוח שאני משתמש איתו הוא לוח של ASROCK DUEL939 משולב PCIX ו AGP עם ציפסט של ULI - לפי ביקורות הוא סביר ++ לOC.. בכל אופן רציתי לדעת עד איפה אני יכול להאיץ את המעבד שלי עם קרור הסטוק שיש לי ובנוסף כמה מעלות ואיזה מתח נחשב ללא "מסוכן" למעבד אני אשמח מאד לתגובות ועזרה .. תודה מראש אהה כן הנה ככה הוא נראה עכשיו :

• 19 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by leahd3,

חברה עשיתי או סי ל 3400 וקיבלתי ב 3די מרק וונטג' 8500 פתחתי לאחר מכן את הליבה הרביעית ועם או סי ל 3400 הגעתי ל 11500 הבדל עצום וכל זה בלי לגעת במתחים...!!!!

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by swisaavi,

כרגע יש לי e8400 באוברקלוק 3.7Ghz, וה- katana 3 מחזיק אותו על 65 מעלות מקסימום במאמץ. אני מתכוון להחליף בקרוב ל-q9550 וגם איתו אני אעשה oc, בערך עד ל- 3.6Ghz. השאלה אם ה-katana 3 יספיק, או שאני אקנה קירור חדש? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  4. שלום לכם. ובכן היום קיבלתי את המארז מ SKYPC, מרוצה מאוד, סידור כבלים,עבודה יפה,מארז כמו שציפיתי (NZXT TEMPEST),סירקולציה וכדומה+OC חמוד שהם עשו. המחשב בקצרה: E8400+ARCTIC COOLING EXTREM DFI Blood Iron P35-T2L G.Skill DDR2 2048x2 100MHZ CL-5-5-5-15PQ CLUB3D 9800GT NZXT TEMPEST HIPER HPU-425W בעיקרון לבנתיים מה שעליתי על הבעייה היא שהמאוורר של המעבד לא מסתובב, בהתחלה לא שמתי לב ( לא בדקתי את המאורר כי הוא "מוכבה" בתוך הגוף קירור ככה שלא פתחתי... וכרגע אני רואה שהוא לא מסתובב, ניסיתי להפעיל מחדש כמה פעמיים אך ללא הצלחה ( לא עובד עדיין ). נכנסתי לביוס באיזה קטגוריה שם וראיתי שיש אפשרויות, שתיים מהם זה משהו כזה TURN FAN ON WHEN TEMP IS HIGH THEN XXX TURN OFF FAN WHEN TEMP IS L…

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by guylederer0,

שלום אני יודע שהנושא הזה חרוש ... עשיתי סריקה בתרד אחרים אבל אני פשוט לא מצליח להגיע ל 3.6 יש לי קירור Venddeta 2 טמפרטורות נמוכות אני עכשיו על 3.2 מכפלה 9 באס 400 זיכרונות על 800 הינה תמונה של המתחים שהגיעו לי אחרי ה POST אבל נתקע בשולחן העבודה להעלות עוד את ה VCORE ? הוא גבוה מאד יחסית ... בקשר למתחים האחרים אני לא יודע ניסיתי גם להעלות את כולם להכי רחוק שהם יכולים וגם זה לא הצליח מישו יכול לדריך אותי קצת ...

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  6. המעבד שלי בטמפ' מנוחה מגיע ל 65 מעלות.. יש לי מעבד Q6600 ולוח אם Asus Striker Extreme. יש לי מארז דיי גדול ( CM Stacker 831 ).. דיי ברור לי שאני צריך קירור.. אבל יש לי שאלה. מסביב לתושבת של המעבד יש את צינורות הנחושת ועל אחד מהצינורות יש מן מאורר קטן שמכוון למאוורר האחורי, האם יש איזה קירור שאני אוכל להרכיב את זה בלי לפרק אותם? תודה..

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by bariko,

שלום רב, נראה לי שהתוכנה SPEEDFUN מצביעה על כך שהטמפרטורות של המעבד גבוהות מדי. (צילום מצורף) הערכים משתנים בכל רגע. לפעמים ב-CORE 0 יש וי ירוק (שזה תקין כפי שאני מבין), כעבור שנייה זה שוב מתחלף לאדום. גם המדד של טמפרטורה 1 מדי פעם מתחלף בין חץ אדום למעלה, חץ כחול וסימן וי ירוק. לעומת זאת ב- CORE 1 כמעט כל הזמן (במהלך הדקות שעקבתי) יש את הסימון האדום. האם הנתונים האלה מראים שהמחשב יותר מדי מתחמם? במידה וכן, מה נדרש ממני לעשות? תודה רבה! [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by Gilladriel,

הכרטיס הדי חדש שלי (Sapphire 6870) מגיע לטמפ' -80+ במשחקים -50+ במנוחה. החדר שלי די חם ואני רוצה להוסיף קירור לקראת הקיץ. הבעיה שאין יותר מדי מקום - יש לי מארז Compucase 6k31 - ממש קטן.. צירפתי תמונה. מה ניתן לעשות?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by AvlK,

אני כרגע יציב על 4.2 עם טמפרטורות של 61-64 מעלות 12 שעות של prime95 . המתחים כרגע : cpu: 1.3125 qpi\dram: 1.3 dram: 1.643 ich: 1.28566 ioh: 1.28566 נראה לי שבגדול זה בסדר כי הטמפרטורה בסדר , אבל רציתי לדעת אם המתחים יחסית נורמאלים או מוגזמים ואם כדאי להוריד מתח בפרמטר מסוים? תודה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  10. אז ככה התקנתי WINDOWS XP PRO על המערכת הבאה GIGABYTE 7VRXP REV2 AMD 1800 XP AGOIA CORSAIR 3200C2 256MB גוף קירור - בינתיים סודי כרטיס מסך RADEON 8500 64MB GIGABYTE MAXTOR 60 GB 7200 RPM ככה, העליתי למערכת את ה BUS ל 153 וכעת המעבד עובד על 1727 טמ"פ עם מאוורר 80 GENERIC טמפ מעבד 42 מעלות ב FULL LOAD כמה ניתן להתקדם לאן ואיך???

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by iakovl,

נתקלתי בזה בטעות אבל מי שעשה את הפרויקטים הבאים הוא גאון במיוחד ה LANPC הוא עשה פשוט הכל http://www.zapwizard.com/main.html אני מעריץ אותו

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by MaStRiX,

שלום, החלטתי שאני חוסך כסף ובסוף קונה קירור מיים... למעבד של המחשב בלבד,בלי לכרטיס מסך... אני מחפש משהו בסביבות ה500+ וקצת יותר.. משהו טוב שיקרר טוב,ואני צריך לדעת בכמה טמפרטורות זה מוריד... ומי מרכיב את זה? איזה סיכונים יש בזה? ואם פעם,אחריי כמה זמן פתאום מתפוצץ הצינור חס וחלילה איכשהו,או משהו כזה? הלך כל המחשב ..... ראיתי משהו טוב: אבל זה לא מתאים למעבד וללוח שלי אני חושב..... כתוב: Universal 4 in 1 solution, compatible with Intel LGA775. P4 and AMD K7, K8 (Included AMD Sempron Series ) אגב- זה עולה בסביבות ה500-580¤ ככה.. באסה, והלוח אם שלי זה P4P800 והמעבד 4.2800 יש מצב לOC אחריי שאני ישים את זה ויקנה... השאלה...על איזה קירור מיים/(או מיים ירוקים…

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by The_Byter,

התקנה פשוטה. מומלץ לוח עם VTT tracking או mod מתאים.

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by Idanp,

היום פתחתי תמארז להרכיב תסילינסר הרכבתי אותו אחרי שהרכבתי אני רואה שאין עליו(על הכרטיס) תשקע הזה שמחברים אליו תחוט של החשמל ניסיתי לחבר תסיילנסר ללוח אבל זה לא עובד מה אפשר לעשות? :'(

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  15. מישהו כבר ניסה זאת ? חוץ ממני

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by kobibo,

מנסה לבצע O.C לאחר פתיחת הצינורות ולא יודע זה בדיוק הולך חלק. נסיתי לעבוד עם ה ATI TRAY TOOLS ולאחר שינוי ההגדרות ליבה 540 זיכרונות 590 בעת בדיקה של ארטיקפט כבר על ההתחלה המסך הופך שחור ( דלוק אבל לא רואים תמונה ) מה שעזר לי זה רק ריסט למחשב. לאחר מס' בדיקות ואותן התופעות עזבתי את התוכנה הזאת ועברתי ל ATITOOL נו פה הסיפור שונה... כאשר אני נותן לתוכנה לגלות את מקס' הליבה והזיכרונות שניתן להגיע ,התוכנה לא עוברת ליבה 530 ,התוכנה פשוט לא מצליחה לעבור ערך זה ולאחר מס' ניסיונות מתחילים להופיע ארטיקפטס. לזיכרונות 590 ניתן להגיע אך גם בערך זה מתחילים לראות נקודות. שבצעתי בדיקת ארטיקפט מידי פעם מופיעות נקודות והספירה מתאפסת ( למרות שכתוב שלא התגלו שגיאות ). יש מה לעשות ?

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by shaks,

אני מעוניין לקנות זכרונות טובים לOC עד 1300 שקל מפרט בחתימה אני מעוניין בזכרונות של 1GB (סטיק יחיד או זוג) שיתנו לי יותר ביצועים יותר ממה שיש לי עכשיו האם יש צ'יפים טובים שלא דורשים הרבה מתח אבל שנותנים הרבה ביצועים ביחס לBH5?

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by stone cold,

טוב אחרי שהבנתי כמה כסף עולה להחזיק מחשב לגימר וביגלל שגם ככה אני פאן של נינטנדו החלטתי ליבגוד במחשב לטובת נינטנדו DS ולאפוך תמחשב למכונת -גלישה\מולטימדיה\הורדות\וכו בהתחלה חשבתי ליקנות מחשב חדש לגמרי אבל מבחינת עלות תועלת וצרכים שלי זה לא מתאים לי כרגע אז מה שאני מבקש זה המלצות ל- 1-ספק אם קירור פסיבי אמין שיתאים למיפרט 2-קירור פסיבי למעבד 3-קירור פסיבי לכרטיס מסך 4-אם צריך ויש ביכלל דבר כזה קירור פסיבי למארז כול הרכיבים אני רוצה שיהיו זולים ואמינים ושה6600GT שלי עדין יוכל להריץ מישחקים במצב נורמלי (אני לא צריך OC ולא מתכנן אחד רק רוצה שהכרטיס לא ישרף במצב סטוק) לא חשבתי עדין על תקציב אבל כל עוד זה רכיבים אמינים אז אכי זול שאפשר ולא מענין אותי העיצוב ביכלל אם זה מעלה ת…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by fit3,

שלום אנשים יש לי SOKET 775 משום מה יש לי בעיה ואני לי מצליח להרכיב את ה AC7 FREEZER PRO רציתי לדעת האם יש מאורר באותו מחיר (140 שקל) שיוכל לתת לי את אותו שקט וביצועים של הפרייזר אשמח לקבל תשובה בהקדם בתודה אמיר...

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  20. תראו יש לי פנטיום 3 450 מגה הרץ .. יש לי ג'פורס 4 440 MX 64MB ושני כרטיסי זכרון של 128 SDRAM עכשיו.. יש לי 3 מאוררים אחד על המעבד.. אחד על הכרטיס מסך.. ואחד מתחת לספק כח (?) עכשיו אני רוצה לעשות OC ל- כרטיס מסך ולמעבד.. !! עכשיו השאלה שלי.. האם זה מומלץ? אחרי פירמוט.. ה-OC נשאר? איך זה עובד !? אחרי שאני אעשה אני אצטרך לשדרג את מערכת הקירור !? אני מפחד למה אם המעבד "ישרף" או משהו אכלתי אותה.. (אין לי כרגע כסף אני קונה אופנוע) עכשיו מי שבאמת גבר ומוכן לעזור לי בבקשה שיענה על השאלות האלו ברצינות ושיבוא אלי לאיי סיי קיו 123642568 ואם צריך ניצור קשר טלפוני.. בבקשה חברה יש לי מחשב עגלה.. ;D תודה רבה לכל העוזרים!

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by Bug2000,

כידוע (או שלא) לא היתי פה חודשים מסיבות מפחידות... עכשיו חזרתי כשרוב המפרט שלי שונה ועשיתי אוברקלוק למעבד שלי פנטיום 4 1600 WILLIAMETTE והמהרתי אותו ל 2000 MHZ טמפרטורת מנוחה 40 וטמפרטורת עבודה 50 וכנראה זה בגלל שהמתח שהמעבד מקבל הוא 1.84 וכשבביוס המתח עומד על 1.75 למישהו יש רעיון למה זה ככה? המעבד מקורר על-ידי VANTEC AEROFLOW . עוד מספר ימים אני מקבל קירור לזיכרונות של הכרטיס מסך . יש לי כבר קירור למעבד של הכרטיס מסך היטסינק של פנטיום 3 800 והוא כבר מודבק... קצת תמונות: למרות שאני עובד בבאס 125 אני יכול לשים בלוח אם שלי את מהירות השעון של הזיכרון על 333 והתיזמונים של הזיכרון הם : 2.5-2-2-5 המפרט החדש שלי : מעבד אינטל 1600 מומהר ל 2000 לוח אם אסוס p4pe זיכרון…

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by yuval_cohen,

חברים... חיברתי LCD 16X2 עם תאורה למחשב! עכשיו יש לי רק בעיה אחת... אני רוצה להציג עליו דברים בעברית... אך ללא הצלחה... שאני שולח מידע בעברית יוצא ג'יבריש... מישהו יודע מה הפיתרון??

23. Started by Assaf,

יש לי PII 333MHZ עם לוח אם msi 6119 (Intel BX2 Chipset)t וניסיתי לעשות לו אבורקלוק קטן. את ה FSB אני לא ממש יודע איך לשנות כאן ואני לא בטוח בכלל שאפשר, אז ניסיתי להעלות את המכפלה של המעבד שזה די פשות בלוח הזה. ברגע שהעלתי את המכפלה ולא משנה בכמה הכרטיס מסך לא עבד. ניסיתי גם כרטיס AGP וגם PCI ושניהם לא עבדו. אבל שאר הכרטיסים עבדו כרגיל ולא היתה לי בעיה להכנס למחשב ממחשב אחר דרך רשת. אם למשהו יש מושג למה זה קורה אז אני אשמח לקבל קצת עזרה, ממש לא יזיק לי לסחוט עוד קצת מהענתיקה הזאת

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  24. יש לי את הכרטיס הנ''ל וכבר המהרתי אותו למהירות ליבה של 194 והזיכרון ב168 ואני משתמש בgeforce tweak utility ולאחרונה הוספתי עוד מאורר למחשב ואני רוצה לדעת אם זה גבול היכול של הכרטיס ואם אני אמהיר אותו יותר אז הוא ייהרס?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  25. שלום ברשותי מארז מידי ממוצע בעל ספק עלום שם עם מאוורר יחיד. ניתן להתקין מאוורר 80mm בקידמת המארז וכן בחלקו העליון. אני לא מבין גדול באיוורור ולכן הייתי רוצה לקבל קצת המלצות על אילו מאווררים לקנות ואיפה, אני מעונין לקנות מאווררים איכותיים. כמו כן אשמח לקבל המלצות על ספקי כח (300W - 350W) וכן מאוורר ו Heat Sink למעבד (Athlon 1.1GHz, לוח Asus A7v133) המארז לא מתוכנן טוב כל כך ולכן המעבד ממוקם מול ספק הכח ואני לא יכול להתקין על המעבד מאוורר וHS גבוהים במיוחד. כרגע אני עובד עם המאוורר וה HS שקיבלתי עם המעבד. תודה רבה על העזרה.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים