אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
אוקי כולם הורדתי ati bios flash עכשיו אין readme אין כלום ואני לא מבין מה עושים שם זה פותח חלון דוס עם כול מיני דברים לא מובנים ! איך אני עושה backup לביוס שלי ? ואיך אני צורב ביוס חדש ? האם יש דברים שצריך להכין לפני הצריבה ? האם יש דברים שצריך לעשות אחרי הצריבה ? תודה
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כל מי שיש לו AMD 64 (רצוי 3000-3200 ) תרשמו פה את ההבדלי הטמפ' של המעבד במאמץ ובמנוחה למשל במאמץ 40 ובמנוחה 30 ... תודה
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני כותב את הודעה זו בשם חבר טוב שלי. לא מזמן הוא קנה מחשב חדש שכולל את כרטיס המסך zotac gtx 670 2 gb ומארז thermaltake versa g1 mid tower. כשהוא ביצע באנצ'מארקים שונים ושיחק במשחקים שונים הוא שם לב שהטמפרטורה שאליה מגיע כרטיס המסך היא יחסית מאוד גבוהה - בערך 80 מעלות צלזיוס ואפילו יותר. חשוב להדגיש שהכרטיס הוא בעל קירור reference והמחשב מיועד רק לגיימינג (משחקים כבדים מאוד). חשבנו על כמה פתרונות: הוספת מאווררים למארז או החלפת הקירור של כרטיס המסך עצמו (לדוגמה לקירור הזה: http://www.arctic.ac/en/p/detail?sArticle=18.%3F). בנוסף הוא כרגע משחק עם מזגן ולפעמים עם מאוורר ליד המחשב. מה אתם ממליצים לעשות? והאם טמפרטורה שמעל 80 מעלות (מתחת ל-90) מסוכנת? תודה רבה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברה.. יש לי מחשב AMD 2000+ עם לוח של GIGABYTE 7VA זיכרון 333 256MB GEIL כרטיס מסך אלבטרון 480MX ויש לי בעיה טמפ מעבד - 53 מעלות טמפ' לוח 33 יש לי 7 מאווררים במארז אחד מיקדימה מכניס אוויר שנים בצד מכניסים אחד מאחור מוציא על המעבד אחד כמובן שמרחתי מישחה טרמית בצורה טובה כמו במדריך.. מאוורר קטן של הלוח ומאוורר על הכרטיס מסך.. אז למה לעזעזל התוצאות הם כאלו???????
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מנסה לעשות OC לכרטיס מסך powercolor radeon hd4770 אם התוכנה MSI Afterburner ועוד לפני שבכלל שיניתי משהו כשאני עושה בדיקת ארטיפקטים בATITOOL אני מקבל את התמונה הבאה: האם אלו ארטיפקטים? ומה זה אומר לגבי הכרטיס המסך שלי? ד"א הטמפ' במנוחה היא 53 מעלות במאמץ (atifact test) לאחר 10 דקות כי 66 מעלות,אבל הארטיפקטים מופיעים כבר על השניות הראשונות. דרייבר catalyst 11.3 Windows XP service pack 3
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כתובת/טלפון/אתר, הכל יתקבל בברכה ;D ד"א, כמה נראה לכם יעלה צג 20X4, והאם אני אוכל למצוא מדריך שיאמר לי איך להלחים ולסדר את התוכנות..?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כשקונים מעבד/ לוח אם, מקבלים גם משחה תרמית או שצריך לקנות לבד ? נ.ב. זה נראה לי המקום הכי מתאים לפרסם, אם זה לא אז תגידו לי.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, ביצעתי את הOC לפי המדריך שבנעוץ ובעזרה בטלפון מ-Blackline, הOC בוצע כמו שצריך לאחר בדיקות מאמץ מקיפות וכו'.. עכשיו שאני משחק במשחק FAR CRY 2 אז הFPS שלי צנח מ50~75 לפני הOC ל20~35 לאחר הOC. כמו כן, ביטלתי את הOC וראיתי כי הFPS עולה חזרה ל50~75, לאחר מכן ביצעתי שוב את ה-OC ל3.2 GHZ וה-FPS צנח חזרה ל20~35 כמו קודם לכן. אשמח לדעת מה הבעיה. תודה. בדיקה של SUPER PI: ללא OC- 23.931 עם הOC 33.777 ה-OC בוצע על המעבד Q9450 . הלוח אם - ג'יגה בייט X48 DS4 זיכרון- 4 ג'יגה 800 MHZ של משקין. 5-5-5-18 (לפי הביוס וCPU Z , על הקופסא של הזכרונות רשום 5-5-5-1-5 ) כרטיס מסך- HD4870 . מערכת הפעלה- vista 64 bit ספק- טרמלטק 750 וואט כל פעם העליתי 10mhz עשיתי בדיקה כל פעם עד שהגעתי ל3200 עש…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי-אני לא מבים באובר קלוק-האם בעתיד אולי עוד שנה כשכרטיס מסך לא יסחוב משחקים חדשים ברזולציה של 1920 על 1080 אפשרי לבצע בו אוברקלוק ובמעבד?? תודה רבה המחשב בחתימה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני אפרסם תמונות על המצב בו קיבלתי את הקירור הפאסיבי של ארקטיק יותר מאוחר, אבל לעת עתה אספר לכם שזיהיתי קילוף של הצבע שעוטף את צינורות הובלת החום ומתחתיו התגלה מתכת שציבעה דומה מאוד לאלומניום, מה שאומר שהחומר שבו השתמשו הוא אחר ממה שמפורסם באתר שלהם. שלחתי מייל לAC לפני כשבוע ברמיזה שאני מתכוון לפרסם על כך בפורומים שונים ברשת אבל הם לא חזרו אליי עדיין. עוד מישהו זיהה קילוף בצבע ?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המכפלה שלו פתוחה? או שעדיף את הרגיל?
-
- 21 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תראו יש לי פנטיום 3 450 מגה הרץ .. יש לי ג'פורס 4 440 MX 64MB ושני כרטיסי זכרון של 128 SDRAM עכשיו.. יש לי 3 מאוררים אחד על המעבד.. אחד על הכרטיס מסך.. ואחד מתחת לספק כח (?) עכשיו אני רוצה לעשות OC ל- כרטיס מסך ולמעבד.. !! עכשיו השאלה שלי.. האם זה מומלץ? אחרי פירמוט.. ה-OC נשאר? איך זה עובד !? אחרי שאני אעשה אני אצטרך לשדרג את מערכת הקירור !? אני מפחד למה אם המעבד "ישרף" או משהו אכלתי אותה.. (אין לי כרגע כסף אני קונה אופנוע) עכשיו מי שבאמת גבר ומוכן לעזור לי בבקשה שיענה על השאלות האלו ברצינות ושיבוא אלי לאיי סיי קיו 123642568 ואם צריך ניצור קשר טלפוני.. בבקשה חברה יש לי מחשב עגלה.. ;D תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המעבד שלי חם (וזה בטח לא כל כך חדש עם סדרת הבארטונים), לא יותר מידי בשביל עבודה שותפת, אבל יותר מידי בשביל אוברקלוקינג. אז הייתי רוצה לדעת כמה דברים: 1. במה עדיף לי להשקיע(או מה יקרר לי את המעבד יותר)? לקנות מארז טוב ושתיהיה זרימת אוויר מספק (ולא את החרטה שאיתו קניתי את המחשב), או להשאיר את המארז הקיים ושים קירור בנזו*ה על המעבד, וכך לצפות לOC טוב? 2. את אני בוחר באופציה השניה של קירור למעבד (שכרגע נראת יותר טוב, לא?) איזה קירור יהיה הכי הכי יעיל (אני לא דואג יותר מידי לרעש, על אף שיהיה נחמד לקצת שקט) ראיתי את הת'רד המטורף הזה על הקירור ההוא בטכנולוגיית TEC, ואני לא רוצה להיכנס לאמינות של דובר הת'רד, אבל בהנחה שהוא דובר אמת זה נראה אחלה קירור, וגם ראיתי את ההייפר 6 של קול…
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ראיתי את הקירור הבא שקיבל המלצות ב-Tom's : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835233018 בכל אופן רציתי לדעת מה דעתכם והאם יש המלצות אחרות. כעיקרון אני מן הסתם מעדיף משהו שאוכל לקנות אותו בארץ אבל אם לא תהיה ברירה נזמין מחו"ל ונקווה שיהיה מי שיביא. בכל אופן אני כרגע עם Q9450 בסטוק (לא מתוכנן אוברקלוק) ועם פריזר 7 פרו והאמת - רועש לי. חשבתי שיהיה יותר שקט ובלילה זה קצת מציק לי. אני מחפש משהו יותר שקט מזה, ואם כבר אני מחליף אז שווה לי שגם יקרר יותר טוב מן הסתם. אני לא צריך מפלצת כמו TR 120 באיזה 300 ש"ח אבל גם לא משהו עם אותם יכולות קירור כמו שלי. משהו באמצע, ולכן גם התקציב באמצע. יש לי ניסיו לא רע עם BT 120 VX ובמהירות נמוכה הוא שקט לדעתי אבל הוא כבר הרבה…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה אני יכול לקבל חינם איזה 4 מאוררים של 80 מ"מ של 5 וואט האם הם מתאימים למחשב? אני לא יודע שום פרטים על דחיפת אויר ורעש
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
הבנתי שסדרות מסויימות של מעבדים משתמשים ב - TJMax בתוכנה REAL TEMP איך לכיול אותה בצורה הכי טובה על מנת לדעת את הטמפ המדוייקת שהכי אפשר למעבד i5 2500K ? והאם זה הכי נכונה לבדיקת I5 2500K ? אני שואל כי בהתחלה בדקתי עם גריסא ישנה 3.00 וזה מכוייל ל 90 ונתן טמפ סביב ה 22מעלות (idle) אחרי ראיתי גירסא חדשה 3.60 הורדתי והכיול היה שם על 98 וזה נתן לי טמפ סביב ה 32מעלות (idle) פער של 10 מעלות זה משמעותי , איך אני אדע עם איזה כיול הכי נכון לעבוד?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
איפה ניתן להשיג את ה sk 7 הזה....הרבה מדברים עליו ואומרים שהוא טוב אבל לא ראיתי אותו בשום חנות בארץ....
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני יודע שיש תוכנות כאלה אז אם אתם מכירים תנו לי את השם שלהן
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בכמה תוכנות זה רשם לי 3 טנפרטורות מעבד 30+ לוח אם 20+ ו 6 מעלות.. רציתי לדית של מה זה ו בכל התוכנות זה סימן את זה כטמפרטורה של מעבד.. http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/n/i/k/i/b/o/y/0/0/7/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200501012149539636/200501012151142934/ques.jpg http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/n/i/k/i/b/o/y/0/0/7/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200501012149539636/200501012151489997/ques2.jpg :s05: :s05: :s05: עריכה:אני עוד מאת מתכוון להתחיל באוברקלוק אז תנו בבקשה המלצה לקירור אם צריך..
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כשה אני מחבר אותו המחשב לא עובד!! שמתי לב שזה בגלל שזה כרטיס מסך האם יש דרך לנטרל את זה גם בלי שהמחשב יעובד?????[מבלי להיכנס לביוס] יש דרך כלשהית להרוס אותו שהכיאלו ה pci יראה שאין שם כלום??? שמתי תמונה כי רציתי להשוויץ לא במצלמה חחח חג שמח
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי שני מאווררים שהוצאתי ממחשבים שתם זמנם. לשניהם יש חיבורים מוזרים בסוף שאינם מתאימים לי ללוח ועל כן קניתי מפצל לדבר הזה של החשמל שמתחבר להארד דיסק (IDE) = הלבן המרובע בעל 4 כבלים. ככה יוצא שיש לי 3 חיבורים פנויים - אחד מתחבר לכבל כזה אחר ועוד 2 אחרים פנויים. אליהם רציתי לחבר את המאווררים... אני פשוט אמור לחתוך את האדום והשחור (באחד יש לי 3 חוטים) ולחבר אותם למפצל? הכוונה לחשוף את החוטים ולסלסל אותם על המפצל? זה יעבוד? יש מצב שזה יגרום לי לקצר?
-
- 16 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מישהו ניסה את זה אולי ראה כזה דבר? האם זה יצליח לקרר בכל זאת זה מקרר ארונות חשמל ענקיים?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רכשתי דיסק קשייח של WD 80GB עם 8MB BUFFER היתי רוצה לדעת האם לדעתכם כדאי לרכוש מגירה לאורור או שמא זה סתם בזבוז של כסף ותוספת של רעש למחשב . במידה וכן אני מתלבט בין שני המגירות הבאות : http://www.pchardware.co.il/docs/pd-1236946344.htm http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=3198&advertisor=zap :asthanos:
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לאחר קריאת המאמרים והמדריכים באתר וגם ב PCSTAT, החלטתי ללכת על זה. סידרתי את הסירקולציה של האוויר במארז וקניתי AC FREEZER 7 למעבד. הטמפרטורות במנוחה 36-39. רק מה.. יצא לי לבדוק ב cpuz את מהירות המעבד והיא 1600mhz במקום מהירות הסטוק שצריכה להיות למעבד e6400 והיא 2133mhz. בביוס ראיתי שהמכפלה שכתובה היא X6 במקום X8 כדי להגיע למהירות הסטוק. שיניתי ועדיין אין שינוי ב בcpuz. בנוסף הגדרות הביוס בלוח אם asus p5b-vm מאוד מעטות יחסית לביוס שראיתי במדריך באתר.. כך שאני לא בטוח אם אני יכול לעשות הרבה.. עזרה? עריכה: intel speedstep tech, לא מוצא את זה בביוס.. אולי זה רשום תחת שם אחר?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-