עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. קיבלתי אתמול וולקנו סליינטבוסט של טרמלטייק(קירור ממוצע ומטה..) , והמעבד שלי על 1.95וולט יושב על מקסימום 45מעלות במאמץ! , זה לא יאמן פשוט , אני מכוון לעבר ה2500\2550 ומקסימום של 2.1V(אני לא רוצה לתת לו יותר) , בקיצור , בישראל , אין עוד מישהו חוץ מThe Byter שעבר את ה2400מגהרץ בAMD עם ליבת Thoroughbred על קירור אוויר ממוצע(ומטה) המעבד יציב לגמרי בכל המבחנים ועבר פריים כל הלילה אתמול. תמונות(Vaild של CPUZ יעלה בערב כי פשוט שכחתי לעשות אתמול , וכרגע אין לי כל כך זמן) : עריכה : שחכתי לומר שזה רק אוברקלוק התחלתי , לא היה לי כמעט זמן להתעסק איתו , מחר שיפורים.(היום רופא שיניים :PP) [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by Netanel16,

קיבלתי את המחשב החדש שלי, עם כרטיס מסך GeForce 7800 GTX, והבעיה היא שהטמפרטורה שלו עומדת על 50-60 ישר שאני מדליק את המחשב, בלי שום מאמץ, ובאמצע משחק היא מגיעה ל 70 פלוס. בכרטיס הקודם שלי GeForce 440 MX, הטמפרטורה הייתה 20-30 במנוחה. האם זאת בעיה או שהטמפרטורה הזאת נורמלית ? ואם כן איך אפשר לפתור אותה? תודה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  3. אני אגיד את דעתי בהמשך....

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  4. הבנתי שסדרות מסויימות של מעבדים משתמשים ב - TJMax בתוכנה REAL TEMP איך לכיול אותה בצורה הכי טובה על מנת לדעת את הטמפ המדוייקת שהכי אפשר למעבד i5 2500K ? והאם זה הכי נכונה לבדיקת I5 2500K ? אני שואל כי בהתחלה בדקתי עם גריסא ישנה 3.00 וזה מכוייל ל 90 ונתן טמפ סביב ה 22מעלות (idle) אחרי ראיתי גירסא חדשה 3.60 הורדתי והכיול היה שם על 98 וזה נתן לי טמפ סביב ה 32מעלות (idle) פער של 10 מעלות זה משמעותי , איך אני אדע עם איזה כיול הכי נכון לעבוד?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  5. Started by SKYPE VOIP,

הורדתי את המהירות שעון של המעבד דרך ה FSB מאחר שדרך הביוס " המכפלה " קבועה ולא ניתן לשנותה ויצא לי כך : למה הטמפרטורה לא יורדת ? המעבד עובד חצי מהתפוקה שלו ?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  6. היי אנשים הרכבתי את החלקים הנ"ל: I5 750 box EVGA P55 SLi with LOTES Corsair dominator 1600mhz CL8 4GB kit Corsair 400cx PSU הרכבתי אותם מחוץ למארז עם כרטיס מסך PCI 5200 - אני מחכה להזמנה של כרטיס מסך ו-Thermalright True120 Black. עכשיו כשהכל בהגדרות ברירת מחדל, אחרי לחיצה על כפתור CLR CMOS הטמפ' ב-Memtest היתה באזור ה-54 מעלות. עכשיו שמתי את הזיכרון על 1600 מ"ה, זה הוריד את מכפלת המעבד ל-19 והוא במהירות 3042mhz. העלתי את מתח הזיכרון ל-1.65v לפי הגדרות היצרן, וזהו את מתח המעבד השארתי כמו שהוא 1.125v כמדומני. הטמפ' קפצה ל-89-92 מעלות ב-Memtest. ניסיתי לשים באס על 200 כך שהזכרון על 1600 מ"ה, מעבד עם מכפלה 15 כך שהוא ב-3000mhz, ולקבוע שוב 1.65v ו-1.125v. הטמפ' באז…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  7. חברי הפורום היקרים, החלטתי להזמין מחו"ל כמה מוצרים על מנת לתת שידרוג קטן למערכת קירור המים שברשותי השידרוג כולל: 1. שינוי מארז ל Spedo Advance 2. החלפת הצנרת. 3.החלפת הקירור הנוכחי לכרטיס המסך. 4.שינוי הנוזל. 5. שינוי מיקום הראדיאטור. וזהו בערך ההזמנה כוללת את הדברים הבאים אם יש הערות ושינוים אני ישמח לשמוע Danger Den DD-GTX295 NVIDIA GeForce GTX295 Video Cards *** NEW *** RadGrillz Stripes 2x120 Aluminum Black with Carbon Fiber Trim Tygon 3603 1/2" ID (3/4" OD) Clear Tubing ההזמנה של הצנרת היא PerFoot אז הזמנתי X 15 שזה יוצא בערך 4.5 מטר. Swiftech MCB-120 "Radbox" radiator/fan housing Rev 2 - Black Fluid XP+ EXT (Extreme Performance) Coolant - UV Blue Fluid XP+ EXT …

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by SD Project,

אוקיי אז ככה, אחרי שהגעתי ל4 גיגה הרץ לא יציב כל כך, מצאתי עוד כמה אפשרויות בביוס בלשונית של הCPU... אולי אתם תוכלו לעזור לי לדעת מזה כי בחוברת לא רשום כלום על זה (אני אחרי חיפוש של שעה וחצי)... מה זה VID CMOS Setting ?! יש מ-1 עד 62, אצלי על 62... Max CPUID Value Limit ?! יש Disable ו-Enable, אצלי על Disable... CPU Internal Thermal Control ?! יש Auto וDisable אצלי על Auto... ואחרון חביב Hyper-Threading Technology יש Disable ו-Enable אצלי על Enable... הכל אפשרויות ברירת מחדל, מה אתם אומרים ?! לשנות מש'ו ?! אני רוצה בעקרון להמשיך עוד קצת עם הOC... תודה רבה לעונים...

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by montigo,

הבעיה היא כדלהלן: אני צופה הרבה בסרטים באמצעות המחשב, ואחד הדברים שמאוד מטרידים אותי (ואולי זה רק אני) זה כל המנורות המהבהבות במחשב ובפריפריה, דוגמת: מקלדת, עכבר אופטי (מסנוור!), LED'ים של המחשב, ה-USB Hub וה-ADSL Modem, המדפסת (אם היא פתוחה) וכו'. אני מנסה לחשוב על Workaround, או בתוכנה (הכי טוב) או בחומרה (לדוגמא מתג מרכזי), כדי לכבות את כל הנורות עפ"י בקשה. אני מנסה להשיג כיבוי של ה-LED'ים של ההארדיסק והפאוור. בנוסף, בדקתי וניתוק ה-USB גורם לכיבוי האורות בעכבר ובהאב USB. האם ניתן לעשות דברים אלו בתוכנה? אם לא, מה הדרך הטובה לעשות זאת בחומרה? אשמח גם אם יש לכם רעיונות לגבי שאר הדברים (אורות של ה-ADSL Modem, Printer).

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שלום. אתחיל ממפרט המערכת ומצבה: AMD Athlon Tbird 1400Mhz 256MB RAM PC133, ג'נרי. GigaByte 7ZX-h (תמיכה ב FSB של 100 ו 133, זיכרונות SDRAM PC100/133) מארז Aopen KF45A. מאוורר אחד, למטה. http://www.aopen.com/products/housing/kf45a.htm כרטיס רשת של גיניוס GF2 MX400, power color ( ) כרטיס טלוויזה של לייף וויו... ועוד כוננים, אין לי כח לפרט. הHSF הוא של Spire. נראה לי זה:http://www.spire-coolers.com/asp/fcc.asp?ProdID=74 (לא בטוח, כי לא כתוב עליו דגם או משהו כזה). על הלוח הצפוני אין איוורור אקטיבי. טמפרטורת המעבד במאמץ גבוהה מאוד. בסביבות ה 65- 70..... במצב "רגיל" או מאמץ מואט סביב ה 55-60... אם יש תהיות- המחשב יציב מאוד. יש לי כמה שאלות: 1. כרגע אני על F…

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  11. הכרטיס ממש חם! אני לא יכול לגעת בו ליותר מכמה שניות... אני לא עושה שום OVERCLOCKING או משהו, לשום רכיב! השאלה מה אפשר לעשות לפני שיקרה משהו.. ואיך אפשר למדוד את החום של הכרטיס במדויק?

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  12. מתוכנן OC ל +2500 . הייתי רוצה את Volcano 12 החדש שיצא, אך אין לי עדיין מהיכן להזמין. אנא עזרו HF

13. Can I use any software to see "on line" the temparture of the CPU in motherboard GA-7VRXP , if yes then what is the link to this software???????

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by coolspot,

אז ככה אני יכול לקבל חינם איזה 4 מאוררים של 80 מ"מ של 5 וואט האם הם מתאימים למחשב? אני לא יודע שום פרטים על דחיפת אויר ורעש

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by love-its-my-name,

המעבד שלי על 48 מעלות במאמץ והיום הגעתי הביתה וראיתי אותו על 62 נשבע לכם חשבתי נשרף המחשב החדש! כיביתי את המחשב לאחר 24 שעות שהוא היה דלוק הדלקתי שוב פעם הוא היה על 50 וירד עד ל 45 בשינה [לא במאמץ] והכרטיס מסך שלי חם אש נשבע לכם אני לא יכול לגעת בו... [הכול חם ואפשר לגעת בהכול חוץ מבשבב אחד רותח שמתי את הפלסטיק של הדני והוא נמס תוך שניה וחצי] אז איזה קירור לקנות???????????? סעמק הינה המפרט abit max 3 2.8c p4 2X256 geil golden ]מתח של 3.0V ANTEC 1000MG ? WINDOW ANTEC 430V REDEON 9800 SE ALL IN WONDER PLOS OMEGA עריכת דיון : תוסיפו את השאלה אה ומה זה הטמפרטורות של ה- PWM? כאילו מה הפירוש? כי זה עכשיו על 39 מעלות... וה-SYS על 32 מעלות... מה זה בכלל SYS AND PWM? אני כבר יותר…

• 18 תגובות
    • 1k צפיות
  16. שלום קניתי את המוצרים ה קניתי 2 SMART FAN אחד של Tt שני של ENERMAX ואחד רגיל עם אור כחול SUNBEAM ומשחה טרמית SILUER 5 אני צריך עזרה עם סדור המאוררים במארז וגם מצאתי ש במארז רק 2 FAN אחורים מוצאים אויר שאר ה FAN 5 מכנסים אויר יש לי 7 FAN 5 של המארז 2 של COOL MASTER המעבד יושב ספארק 7+ Thermaltake Highest Xaser III V1000A אני השמח עם תוכלו לעזור לי גם במריחה של SILUER 5 תודה רבה לכול העוזרים

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by Fridge,

אני לא זוכר איפה ראיתי מוד שיש לו מדבקה יפה או משהו על החלון ולא CASEBADGE אלה כמו ציור המלצות עזרה קישורים יעזרו תודה.

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  18. איך אני יכול לדעת מתי לעצור במס המאווררים שאני סם במחשב מבחינת הספק כח אני לא רוצה להעמיס עליו יותר מידי

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by amisha,

המדריך באתר מתייחס רק ל AMD ולי יש מעבד אינטל כיצד מורחים בשיטה הכי נכונה וטובה ? כמה עובי משחה טרמית צריך שיהי על המעבד\ סינק ? אני משתמש בסינק שאינטל סמפקת נ.ב אני משתמש בננוטרם בלו 2 יש לכם איזשהן עצות למריחה נכונה מניסיון?

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  20. יש לי כבר שנה וחצי את הכרטיס לא בדקתי אף פעם טמפרטורה ככה שאני לא יודע אם זה תמיד היה ככה. היום אני משחק (COD:WAW) וקופצת הודעה (של הCATALYST) שהוא הוריד את המתח עכב חום, המשכתי לשחק ובדקתי את הטמפרטורה מייד אחרי שאני משחק - 108 מעלות, אחרי כחצי שעה הוא על 67 מעלות. מדובר על כרטיס 1950x pro Saphire. זה נורמלי?! לא עשיתי מעולם OC נ.ב. פעם לחצתי בדרייבר על הUNLOCK של הOC אבל לא שיניתי כלום, אם אני מחזיר לאחריות הם יכולים לראות את זה?, כי אחרי שפירמטתי והתקנתי מחדש הUNLOCK שוב לא לחוץ..

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by r1plet,

שלום, ברשותי Gainward Golden Sample GTX 260 Core 216, שכבר בא עם OC מהמפעל ל625/1348/2200. אחרי כמה וכמה שעות של משחקים עם הקלוקים הגעתי לקלוקים יציבים ב100% של 720/1512/2320, מה שהכי מפתיע שרוב הזמן הקלוק שהחזיק אותי מאחור הוא דווקא הזכרון... כנראה שנפלתי על כרטיס עם זכרונות שלא אוהבים OC בכל אופן, אחרי כמה וכמה שעות טובות של קרייסיס וMETRO 2033 ללא שום בעיות וללא הפסקה, הרצתי לבסוף FURMARK רק כדי להיות בטוח. תוצאה סופית: מה דעתכם? מפתיע שדווקא בזכרון לא הגעתי לאיזור ה1200+, אפילו ב1188 לא הצלחתי להתייצב, אבל העיקר הליבה והשיידר...

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by le0,

רק באייבורי מוכרים ? 650שח זה יקר מדי לא ?. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9635

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by leornadav,

למי שמכיר את הכרטיס יודע שיש לו קירור ענק שתופס 3 סלוטים עם 5 מאווררים קטנים. חשבתי להחליף את הקירור הזה משום שהוא כבד מאוד והמאווררים הקטנים שמרעישים לא שווה להחליף(לא שאני לא יודע איך להחליף אך מאווררים טובים עולים 80 ש"ח פר מאוורר 80*5= 400 ש"ח). בקירור הזה :http://www.fro…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  24. Started by maji3,

אני מנסה לעשות OC לכרטיס מסך powercolor radeon hd4770 אם התוכנה MSI Afterburner ועוד לפני שבכלל שיניתי משהו כשאני עושה בדיקת ארטיפקטים בATITOOL אני מקבל את התמונה הבאה: האם אלו ארטיפקטים? ומה זה אומר לגבי הכרטיס המסך שלי? ד"א הטמפ' במנוחה היא 53 מעלות במאמץ (atifact test) לאחר 10 דקות כי 66 מעלות,אבל הארטיפקטים מופיעים כבר על השניות הראשונות. דרייבר catalyst 11.3 Windows XP service pack 3

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  25. מה מבין המאווררים יותר יקרר לי את הכרטיס? יש לי את הכרטיס Redaon x1950 series

• 15 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים