אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
לבניה עצמאית של גוף קירור? הלוח אם שלי זה ATX ואם מישהו יודע איפה אני מוצא כמה מקום יש לי סביב המעבד בלוח הספציפי הזה (asus p5w hd) לא מצאתי באתר שלהם כי יש לי שם קירור של הגשר הצפוני שמגביל.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני אפרסם תמונות על המצב בו קיבלתי את הקירור הפאסיבי של ארקטיק יותר מאוחר, אבל לעת עתה אספר לכם שזיהיתי קילוף של הצבע שעוטף את צינורות הובלת החום ומתחתיו התגלה מתכת שציבעה דומה מאוד לאלומניום, מה שאומר שהחומר שבו השתמשו הוא אחר ממה שמפורסם באתר שלהם. שלחתי מייל לAC לפני כשבוע ברמיזה שאני מתכוון לפרסם על כך בפורומים שונים ברשת אבל הם לא חזרו אליי עדיין. עוד מישהו זיהה קילוף בצבע ?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
החלפתי קירור לvandetta.. ונראלי שאני יילך על אוברקלוק ישלי e72000 לוח ג'יגהבייט g31 זיכרון 3 ג'יגה kingston עד כמה אתם ממליצים שאני יעלה את המהירות של המעבד?
-
- 17 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אממ , אז יצא לי לקנות כמה חלקים חדשים למחשב שלי Intel i7 950 Gigabyte GA-X58A-UD3R Patriot Viper II Sector 7 Triple Channel 3x2GB עכשיו הקטע שלא יצא לי להתעסק יותר מידי בהגדרות BIOS שקשורות למהירויות ומתחים וכל הדברים האלו העניין הוא שהבנתי שזיכרון כזה צריך להיות מוגד ב BIOS בצורה נכונה בכדי שיעבוד במהירות שהוא מוגד , שברירת המחדל של הלוח אם להוריד לו את המהירות , עכשיו כמה שאלות , בצורת ברירת מחדל של הלוח , איך שאני מפעיל את המחשב הזה בפעם הראשונה , המהירות של הזיכרון היא יותר איטית ממה שהוא מוגד ? שווה לשנות עוד פרמטרים ב BIOS בכדי שהמחשב יעבוד בצורה יותר טובה או שאין טעם לגעת בכל זה אם אני לא מתכנן לעשות משהו יוצא דופן עם המחשב הזה? - מקווה שתבינו…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני חושב שהכותרת ברורה.. סה"כ הלך לי הכרטיס מסך ואני רוצה לאפות אותו בתנור. עכשיו,צריך להוריד את הקירור, לנקות את שאריות המשחה (בוצע) אבל אין לי משחה טרמית להחליף. האם זה יהיה בסדר שאני אחבר את הקירור לאחר הבישול ללא משחה רק לבדיקה? תודה!
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, ביצעתי את הOC לפי המדריך שבנעוץ ובעזרה בטלפון מ-Blackline, הOC בוצע כמו שצריך לאחר בדיקות מאמץ מקיפות וכו'.. עכשיו שאני משחק במשחק FAR CRY 2 אז הFPS שלי צנח מ50~75 לפני הOC ל20~35 לאחר הOC. כמו כן, ביטלתי את הOC וראיתי כי הFPS עולה חזרה ל50~75, לאחר מכן ביצעתי שוב את ה-OC ל3.2 GHZ וה-FPS צנח חזרה ל20~35 כמו קודם לכן. אשמח לדעת מה הבעיה. תודה. בדיקה של SUPER PI: ללא OC- 23.931 עם הOC 33.777 ה-OC בוצע על המעבד Q9450 . הלוח אם - ג'יגה בייט X48 DS4 זיכרון- 4 ג'יגה 800 MHZ של משקין. 5-5-5-18 (לפי הביוס וCPU Z , על הקופסא של הזכרונות רשום 5-5-5-1-5 ) כרטיס מסך- HD4870 . מערכת הפעלה- vista 64 bit ספק- טרמלטק 750 וואט כל פעם העליתי 10mhz עשיתי בדיקה כל פעם עד שהגעתי ל3200 עש…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
החלטתי להעלות את תדר המעבד שלי (Q6600) מ-3.0GHZ ל-3.4 ועשיתי את זה בהדרגה. קודם כל העלתי ל-3.2 לאחר מכן שקיבלתי יציבות החלטתי להעלות ל-3.4. משום מה אני כבר מחפש שעה מתח שבו המעבד יהיה יציב בהתחלה הוא אפילו לא עלה לווינדואוס,אחר כך הצלחתי להריץ 3DMARK06 הרצה מלאה והצלחתי זתומרת שהיה שיפור אבל עכשיו שאני מפעיל את ה-OCCT לא עוברות 5 דקות ואני שומע קול של ברווז והתוכנה מפסיקה. כרגע הבאתי למעבד מעל 1.4v וזה כבר נראה לי לא הגיוני שלא יהיה יציב. ניסיתי להביא מתח לגשר הצפוני אבל אז בכלל ניהיה מסך שחור ולא קרה כלום אז ביטלתי את זה. יש למישהו מושג מה הבעיה?? יש אולי אופציה שלא שיניתי בביוס והייתה חשובה באוברקלוק הזה. היחס של הזכרונות השתנה לבד ל-1:1 הטמפרטורה במאמץ לפי מה שראיתי לא…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שמעו קיבלתי מחשב חדש אתמול הורדתי לו שם EVEREST ובדקתי טמפרטורות ממה שאני זוכר כי אני במחשב של דודה שלי היה לי שם טמפרטורה של מעבד,לוח אם ו.דיסק קשיח עכשיו אני לא זוכר בדיוק אבל לוח אם היה משהו כמו 45, מעבד היה 50 בערך אולי אני טועה ודיסק קשיח 30 ומשהו.. לא הפעלתי כלום הייתי על הדסקטופ, מחשב חדש אין אבק אפילו ויש לי די הרבה מאווררים על המעבד יש את הסטוק שקיבלתי של אינטל יש לי מאחורה מאורר גדול יש לי למעלה במארז מאורר יותר גדול מ 120 יש לי מקדימה למטה אחד ויש לי על הדלת עוד אחד שהוספתי זה טמפרטורות טובות כי לדעתי אמור להיות פחות, לא?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני בעל מחשב עם מפרט: Q9450 EP45-DS3R G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBPI-B G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-12 - F2-6400CL4D-4GBPI זה הטמפ' לפי אברסט. Temperatures: Motherboard 38 °C (100 °F) CPU 21 °C (70 °F) CPU #1 / Core #1 44 °C (111 °F) CPU #1 / Core #2 37 °C (99 °F) CPU #1 / Core #3 49 °C (120 °F) CPU #1 / Core #4 44 °C (111 °F) GPU Diode 43 °C (109 °F) אני עם קירור אוויר Freezer 7 אם לא טועה. המחשב מיועד בעיקר כתחנת עבודה אינטנסיבית ל - VMWARE. אני יודע שבעיקר לא מומלץ לת…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
ראיתי את הקירור הבא שקיבל המלצות ב-Tom's : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835233018 בכל אופן רציתי לדעת מה דעתכם והאם יש המלצות אחרות. כעיקרון אני מן הסתם מעדיף משהו שאוכל לקנות אותו בארץ אבל אם לא תהיה ברירה נזמין מחו"ל ונקווה שיהיה מי שיביא. בכל אופן אני כרגע עם Q9450 בסטוק (לא מתוכנן אוברקלוק) ועם פריזר 7 פרו והאמת - רועש לי. חשבתי שיהיה יותר שקט ובלילה זה קצת מציק לי. אני מחפש משהו יותר שקט מזה, ואם כבר אני מחליף אז שווה לי שגם יקרר יותר טוב מן הסתם. אני לא צריך מפלצת כמו TR 120 באיזה 300 ש"ח אבל גם לא משהו עם אותם יכולות קירור כמו שלי. משהו באמצע, ולכן גם התקציב באמצע. יש לי ניסיו לא רע עם BT 120 VX ובמהירות נמוכה הוא שקט לדעתי אבל הוא כבר הרבה…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חבר'ה, מערכת שעשיתי לחבר (כולל הרכבה עצמית): CPU - Intel Core i7 2600K @ 3.4 with Noctua NH-D14 MotherBoard - GigaByte GA-Z68XP-UD3 - BIOS F7 Memory - KINGSTON HyperX Blu Genesis 4096MB DDR3 1600MHZ CL9 X 2 = 8GB Total Graphics Cards - 2 X GAINWARD nVIDIA GeForce GTX 560Ti Phantom Edition in SLI Mode OS Drive - Intel 510 Series SSD - 120GB DVD RW - SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK Power Supply - Antec High Current Gamer 900W 80 Plus Bronze Case - Cooler Master CM Storm Sniper המטרה שלי באוברקלוק להביא את המעבד ל4.4 יציב. מה שעשיתי בינתיים זה ככה: מכפלה - 44 כמובן מתח לוי קור - 1.3 LLC - 6 (הבנתי שזה מומלץ מכמה מקומות שעשיתי את זה. אציין שלא כיב…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
מישהו נתקל בזה בארץ? בחול? מצאתי ב 30 דולר כולל שילוח אבל זה יקר להחריד.. (באותו מחיר אפשר לקנות גוף קירור חדש..)
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כשה אני מחבר אותו המחשב לא עובד!! שמתי לב שזה בגלל שזה כרטיס מסך האם יש דרך לנטרל את זה גם בלי שהמחשב יעובד?????[מבלי להיכנס לביוס] יש דרך כלשהית להרוס אותו שהכיאלו ה pci יראה שאין שם כלום??? שמתי תמונה כי רציתי להשוויץ לא במצלמה חחח חג שמח
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חשבתי על זה: http://www.ksp.co.il/hmain.php הדרישות? שיהיה 130 שלא יעבור חריגה של 20 ש"ח שזה סה"כ 150. ושיהיה שקט מאוד ובעתיד יספק אותי בOC ועוד דבר, שיתאים לסוקט LGA775 תפקידו להתלבש על קונרו E6300
-
- 22 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן אנשים, עשיתי אובר קלוק ל Q6600 שלי לבאס של 333Mhz מהירות ליבה של 3000Mhz זכרונות ב 418Mhz. עכשיו יש לי בעיה עם המכפלה, משום מה ביטלתי בביוס את האפשרות של אינטל לשלוט על מהירות המעבד כשהמחשב לא "עסוק" ורשום באמת בביוס שזה מבוטל והמכפלה מצוינת על x9 אבל כשאני בודק ב CPU-Z מופיע לי מהירות 2000Mhz ומכפלה x6 וזה קופץ מדי פעם ל x9 ואז המעבד במהירות 3000Mhz. וככה גם בשאר התוכנות. יש לי לוח P5K. מה הבעיה פה? תודה וחג שמח.
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב קראתי והפנמתי קצת את כל עניין האוברקלוק, עכשיו ברשותי מחשב עם מעבד Intel 4300 + Big Typhoon לוח אם מסוג Gigabyte 965P DS3 REV3.3 זכרונות OCZ 1GbX2 800 Mhz Antec 500W אחרי התקנת הדרייברים של הלוח אם, נכנסתי לביוס וניסיתי להרים רק את ה FSB של המעבד. ( ללא העלת וולט ) לאחר שהרמתי יותר מ40, הוא כבר לא הצליח לסחוב את הווינדוס , מכיוון שלא רציתי לגעת בוולטים כי ראיתי איזה 7 אפשרויות של חשמל וממש אין לי מושג מה כל אחת עושה אז לא רציתי לגעת. בקיצור ולעניין אני רוצה להגיע בסה"כ ל 3Ghz יציב מהמעבד, עם שמירה על טמפרטורות סבירות. מישהו יכול להסביר לי במפורט מה עלי לעשות? כמה להגביר תוולטים? האם לשנות תתזמונים של הכרטיסי זכרון? בבקשה אני לא ממש בקיא באובר.. תודה רבההה !!
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מאווררים למארז שלי, יחס CMF לDBI הכי יעיל כלומר גבוהה. מה אתם אומרים על אלה? SUNBEAM SILENT UV LED FAN 120MM BLUE http://www.sunbeamtech.com/index-2.html מחיר 55 ARCTIC COOLING AF12025 http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=81 מחיר 40 ARCTIC COOLING Arctic Fan 12 http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=84&data=2&disc= מחיר 50 המחירים מנועה מחשבים אשמח לקבל תגובות/הצעות אחרות
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני לא מוצא את המארז שלי בחנויות כנראה כבר עבר זמנו אבל ציירתי את מיקום המאווררים... יש לי שלוש מאוורים של 8ס"מ ומאוורר אחד מאוחורה של 12 ס"מ הייתי רוצה להתייעץ איתכם איזה מאווררים יכניסו אוויר ואיזה יוציאו... תודה רבה מראש http://img513.imageshack.us/img513/4999/100tt6.jpg נ.ב המארז דיי גדול (45X45) אם זה משפיע בצורה זאת או אחרת. שוב תודה
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי ושלום האם מישהו יכול להגיד לי מדוע איני יכול להמיר את הזיכרונות הללו מעבר ל820mhz שקניתי את הזיכרונות קיוותי שקנתי משהו טוב התיזמונים שלי הם 5-5-5-15 בתודה מראש לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הביוס לא מראה את ה- VCORE של המעבד בתפריט של הביוס (במקום שעושים את ה OC) מישהו יודע איך אפשר להחזיר אותו כמו שהוא היה לי פעם שהוא כן הראה לי את ה VCORE? דרך אגב כל זה התחיל מהרגע שהחלפתי (עכשיו) את הקירור של ARTIC COOLING (לא הספיק לOC) לקירור של SUNBEAM TOWER 120MM
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברה.. יש לי מחשב AMD 2000+ עם לוח של GIGABYTE 7VA זיכרון 333 256MB GEIL כרטיס מסך אלבטרון 480MX ויש לי בעיה טמפ מעבד - 53 מעלות טמפ' לוח 33 יש לי 7 מאווררים במארז אחד מיקדימה מכניס אוויר שנים בצד מכניסים אחד מאחור מוציא על המעבד אחד כמובן שמרחתי מישחה טרמית בצורה טובה כמו במדריך.. מאוורר קטן של הלוח ומאוורר על הכרטיס מסך.. אז למה לעזעזל התוצאות הם כאלו???????
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
athlon 1g asus a7v 133 בזמן האחרון המחשב שלי פולט חום בצורה בלתי רגילה. האם אני צריך לעשות משהו או להשאיר את זה ככה? איך כדאי לי לקרר את המארז בצורה הכי פשוטה שיש?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אחרי שקראתי את המדריך ל OC לכרטיס מסך חשבתי על ה- PowerColor Ge-Force 2 MX400 64mb הטיוואני שלי.... עלו במוחי שאלות: 1. איפה אני קונה את הצלעות קירור לזכרונות של הכרטיס והאם כדאי להדביק אותן עם Arctic Silver Thermal Adhesive ? 2. המאוורר המקורי של הכרטיס תפוס עם 2 קליפסים שהוצאתי אותם והוא עדיין לא יוצא כנראה כי יש דבק טרמי.... איך אני מוציא את המאוורר בלי לשבור שום דבר? 3. האם באמת כדאי לקנות Crystal Orb מאשר Blue Orb ? תודה רבה
-
מערך האוורור שלי הוא כזה: 1 טרמלטק 120מ"מ באחורי המארז(מוציא) 2 80 מ"מ בקידמת המארז(מכניס) 1 80 מ"מ לדים בTOP של המארז(מוציא)(ביצוע שלי) 1 80 מ"מ טרמלטק בחלון המארז(מכניס) 1 40מ"מ על הצ'יפסט 2 60 מ"מ על ההיטסינקים של הכרטיס מסך(ביצוע שלי) בימים הקרובים אני מתכנן עוד מאוורר לדים(כנראה כחול של טרמלטק) על החלון שיוציא אויר. מעבד פרסקוט 3.0 775 - 50 מעלות לוח אם - 38 מעלות מה אתם אומרים?
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קניתי אתמול את הקירור ולקח לי שעה לשים אותו (כי צריך להוציא את הלוח אם) אבל הטמפ' (ב-OC של 400 מגה הרץ) ירדה מ45 מעלות ל29 מעלות ! ובמאמץ זה לא עובר את ה40 כזה קירור עוד לא ראיתי ! המאוורר שבא איתו הוא מאוורר 10 ס"מ אבל חזק בטירוף ( 0.68a) אני מאוד ממליץ עליו (למרות שהוא עולה 350 שקל :'() אהה ואני יעלה תמונות אם מישהו יכול לומר לי איפה אני מאכסן 2.4 מגה [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-