עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. לוח אם Gigabyte GA-K8VM800M איך אלו ? http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_937&products_id=4298 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_937&products_id=8249

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by lolerxd,

המפרט: Q6600 Ep45-ud3l GSKILL 800 CL4 MUGEN 2 שמתי על 400*8 והעלתי מתח ל1.46~ אחרי VDROOP והכל השאר עדיין על AUTO היה יציב איזה 40 דקות ואז קרס נכבה המחשב היה צורך להוציא את הבטרייה כדי שיעלה בכלל הלוח אם חדש דנדש יש סיכוי שצריך לעדכן בשבילו BIOS? וגם ניסיתי 425*8 עם VCORE 1.488 אחרי VDROOP PLL 1.65 TERMINATION 1.4 MCH 1.36 ICH 1.3 וזה לא היה יציב ללילה בPRIME95 וזה באמת מוגזם לפי דעתי דרך אגב ניסיתי להתקין את הEASYTUNE 6 שבא עם הדיסק המקורי(!) והוא לא עובד בכללת גם זה מהאתר של GIGABYTE

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by see4,

אובר קלוק ראשון למעבד שלי , יש לי הסתיגות בקשר למתח של מעבד 1.5V , אני חושב שזה גבווה , מישהו יכול לעזור , תודה ... בעומס הטמפרטורה בממוצע 60 ...

• 24 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by The Un4givN,

מישהו ניסה לקרר את המחשב שלו ע"י אקווריום עם שמן תינוקות?

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  5. היי, המעבד שלי AMD 64 X2 4800 AM2 מגיע לטמפרטורה של 65-70 מעלות בקלות. מספיק שאני פותח כמה טאבים בפיירפוקס/צופה בסרט והוא כבר מגיע לתחום הזה. חוץ מזה המעבד כל הזמן על 60 מעלות+. זה כבר לא הנושא הראשון שאני פותח. כבר החלפתי משחה טרמית לפני כמה חודשים, יש מאוורר 120mm מקדימה מכניס אוויר ואחד 80mm מאחורה שמוציא אוויר (בני כמה חודשים, מחברות מוכרות). המעבד עם קירור סטוק. האם המעבד בנוי לעבוד בטמפרטורות האלה (65-70) או שזה מזיק? הלוח אם מצפצץ בטמפ' האלה (למרות שאפשר לבטל בביוס)

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  6. אם כן, מהו (שריפת חלקים, דפק תמידי וכו')? האם מישהו יכול לספר חוויות כאובות/משמחות? אשמח לשמוע.. amd xp 2000+ לוח אם לא מזוהה מבוסס SIS 128 MB DDR 2100 (יורחב ל256 או 512 בקרוב). האם יש גבול מסוים?

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by DDgeva,

אני הולך לקנות מחר \ מחרתיים מאוורר \ מאווררים \ ערכה של מאווררים למארז שלי ואני צריך המלצה על מאוורר טוב (מהיר, יעיל, שקט) שעולה כמה שפחות, וכמה ממנו לקנות + באיזה גדלים. יש לי ספק כח חזק יחסית, לדתעי הוא יחזיק לפחות שלושה מאווררים, בהנחה שכרגע אין לי בכלל. ממש לא משנה לי עם או בלי לד\לדים.. אם יש אפשרות גם עם וגם בלי ויש הבל במחיר, אני מעדיף בלי. אני מוכן להשקיע עד 150 ש"ח. תודה רבה על העזרה, זה דיי דחוף.

• 24 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by esxadmin,

אהלן חברה, כרגע ה-3770K שלי מכוון על 4.6GHZ כאשר ה-VCORE על 1.304v ועובד מצויין (טפו טפו) כ-55-60 מעלות בפעולה. רציתי לדעת האם ניתן לעבור ל-4.8 ואם כן, בכמה אצטרך להעלות את ה-vcore בערך ?? לוח האם הינו Asus P8Z77-V DELUXE תודה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  9. אני מנסה להחליף משחה תרמית לציפסט. הבעייה היא שנשארה שכבה שהתייבשה לגמרי על הציפסט עצמו. האם זה בטוח לקלף אותה עם הציפורניים, כי סתם לנקות עם נייר ואלכוהול לא יעיל מספיק. קחו בחשבון שזה הציפסט ולא נראה לי שיש עליו IHS כמו למעבד. גם אי אפשר להוציא אותו מהמחשב אז אני קצת מוגבל.

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שלום, אני זקוק לכמה עצות בקשר לOC בפעם הראשונה שלי, אני מעוניין להמהיר את המעבד והכרטיס מסך שלי ולסחוט מהמחשב את המיץ במשחקים כבדים. כרגע אני מקבל מספרים יחסית נמוכים בCOD5 FALLOUT3 באזורים פתוחים ורוצה עוד FPS. מהקריאה בפורום הבנתי שצריך לשדרג את הקירור מאחר שלהחליף לגמרי חלקים עולה יותר כסף. אז התקציב שלי לפרויקט הוא עד450. כרגע הקירור למעבד הוא אלפין 7 וסטוק לכרטיס מסך, צירפתי תמונות של הטמפרטורות בסדר הבא: הראשונה REAL TEMP שהרצתי כמה דקות לטמפ' מעבד, עומד יציב על 30c שניה - טמפ' של הכ.מסך כשהמאוור על 25% בRIVATUNER שלישית - טמפ' של הכ.מסך כשהמאוור על 100% בRIVATUNER - מאוד רועש רביעית - צילום מהתוכנה ET6, רשום לי פה שהCPU על 20c וזה לא הגיוני כי בREAL TEMP רשום 30, ר…

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by anubis,

שלום, לא מזמן קניתי כרטיס מסך של gigabyte- Gerorce 6600 gt. התקנתי משחק חדש (GTA) ובאמצע המשחק המחשב עשה ריסט לעצמו (כנראה שיש לו איזה הגנה עצמית). בהתחלה לא הבנתי מה קרה ופתחתי את המכסה מנוע של המחשב שלי ולהפתעתי הכרטיס מסך היה ממש רותח (שנגעתי זה היה כמו לגוע בכוס עם מים רותחים- אני מאמין שזה היה בסביבות ה80 מעלות ומעלה) לכרטיס שלי אין מאוורר אלא גוף קירור יחסית ענק. חשוב לי לציין כי עקבתי אחרי המדריך הזה: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=casecool ובאמת יש לי שינוי של כמעט 20 מעלות במעבד, ו12 מעלות בחלל המארז ובלוח האם (הלכתי לפי מצב ארבע--> ראו בתמונה). אבל עדיין הכרטיס מסך רותח. אודה לכם אם תיתנו לי פיתרון או רעיון. ועוד שאלה קטנה.. אני רוצה לקנות משחה תרמי…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  12. טוב הקיץ בפתח והגיע הזמן לשדרג את קירור המארז + מעבד יש ברשותי מארז CM690 עם הסט מאווררים הסטנדרטי + על המעבד יש AC FREEZER 7 PRO (במקור לא תכננתי OC בגלל זה לקחתי רק את הפריזר) בינתיים המערכת איתנה ויציבה באוברקלוק על 3.8 גיגה הרץ... כאשר המעלות הן 42-45 במנוחה וגג 64-66 במאמץ עילאי (לא כולל INTEL BURN TEST שם הוא מגיע לי 72+ ככה). בימים האחרונים כשהטמפרטורה הכללית בחוץ עולה ...אני שם לב שגם הטמפרטורה של המעבד עולה - המערכת עברה מ 42-45 במנוחה ל45-52 במנוחה (פיק באחת הליבות ל57 במנוחה!) אומנם במאמץ לא יצא לי לבדוק עדיין . עכשיו חשבתי לשדרג את גוף הקירור של המעבד ל -THERMALRIGHT TRUE BLACK 120 CPU COOLER . ולהוסיף שתי מאוררים למארז לשם שיפור סירקולצית האוויר תוך כדי שמי…

• 20 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by of1978,

היום בדקתי עם התוכנה SPEEDFAN את החום מעבד והוא היה במצב מנוחה על 36 שזה ניראה לי בסדר גמור אבל הליבות(core1/2) ממש חמות אצלי ועומדות על 62 במצב מנוחה .. איך זה יתכן ? איך אפשר להוריד את החום שלהם ? תודה מראש ....

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  14. אוקי, אז יש לי את הלוח שבתמונה, שימו לב שהגשר הצפוני נמצא קרוב מאוד למעבד ומקורר ע"י קירור פסיבי. בפעולה רגילה של הלוח בקיץ(אני ללא OC) הטמפרטורה של הגוף קירור של הגשר היא כ-55 מעלות. תוך כדי מאמצים לשמור על המעבד שלי קריר (יחסית...פרסקוט...) החלטתי לבדוק עד כמה הגשר הצפוני ומרחקו המינימלי מהמעבד משפיע על הטמפ' שלו, אז שמתי מאוורר 40 מ"מ על גוף הקירור של הגשר הצפוני המדובר...וטמפרטורת המעבד שלי צנחה בכ-5 מעלות. שווה בהחלט לנסות בבית. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by wrecker,

שלום .. קניתי את הביג טייפון של טרמלטק המוכר.. יש לי מעבד 6550 וכרגע האצתי אותו כבר ל3GHZ עובד יפה 28 מעלות..במנוחה ובערך 36-38 במאמץ.. אני רוצה להגיע איתו ל3500 ככה ואני מאמין שהוא יעמוד בזה אבל הבעיה שלי היא הזכרונות, יש לי של חברת טראנסנד CL5 800MHZ 1GBX2 ואני מלצליח לעבוד איתם גם על 900 MHZ בסבבה, הבעיה שבשביל להגיע ל3.5 למעבד זה כבר מגיע ל1000MHZ יותר ואני מפחד לגרום לנזק.. עד לאן אני יכול להגיע? או שהלוח אם שלי מגביל אותי? למפרט מלא יש בצד.. תודה רבה!!

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  16. אהלן, מאחר ובזמן האחרון גופי קירור אוויר מתחילים להיות מסורבלים מיום ליום ומגיעים למימדים מגוחכים של חללית החלטתי סופית לעבור לקירור מים. לאחר קריאה של מספר מאמרים וביקורת בנושא שכולו חדש לי, החלטתי להתמקד במערכת קירור מים פנימית למעבד בלבד (בנתיים). הבנתי שהחלקים המומלצים למטרה זו הם : 1. משאבה : MCP 355 עולה בארץ 550 שח. 2. רדיאטור : תכלס הכי טוב ThermoChill PA אבל בארץ ניתן להשיג רק את ה Swiftech MCR-220 (אני מעדיף אותו על פני ה 320) ב 400 שח . 3. בלוק קרור למעבד : D-Tech FuZion. לא ניתן להשיג בארץ. פה אני צריך את עזרתכם . 1. האם ניתן לחסוך כסף בהזמנה של החלקים הללו מחו"ל ? (אשמח לשמוע על חנות מומלצת) 2. אם למישהו יש סרטוטים של הבלוק קרור למעבד או סרטוטים של …

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by hagay21,

מה עדיף לקנות מעבד 3.6 או לקנות זכרונות ב 1800 ולהמהיר את המעבד ה 2.6 ל 3.6 וככה גם לסחוט את הזכרונות? נ.ב קחו בחשבון שכרגע יש לי שני זוגות של זכרונות מחברות שונות ככה שoc נארמלי לא אפשרי אז אם אנ קונה מעבד אני לא אוכל להמהיר אותו בצורה רצינית אלא רק ביחס של 5:4 וגם אז הם לא יציבים כל כך

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by bigkatan,

התקלקל לי המאוורר של המעבד... אני צריך המלצה למשהו סטנדרטי לא אוברקלוק וכאלה משהו פשוט לאחותי הקטנה מעבד e5200 אשמח להמלצות!!!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by Chaosruler,

ציוד: AMD Phenom II X4 B55 (X2 555 unlocked) Asus M4A89GTD pro/usb3 CM 550W GX CM 690II Advanced Sapphire Radeon 5870 HD 1GB GDDR5 G.Skill 1333MHz 9-9-9-24 4GB 1 stick 1.5v הגעתי לתדר 4.33GHZ עם המעבד אחרי שהעלתי את הVCORE ל1.6, המעבד בקושי הגיע ל50C בעזרת קירור ממש חזק (Scythe Mugen 2 REV B), אני מנסה להגיע ל4.4 והגעתי לשם אבל קשה לי לייצב את המעבד, אני יודע שזה חייב להיות באחת מהגדרות המתחים (NT, HT, CPU-NB, CPU-HT) או משחק בBUS, אבל ככה או ככה יש למעבד 4.4 וטיפה יותר, אני רוצה להתייעץ אולי אתם יודעים איפה זה נמצא, זה פעם ראשונה שלי על AMD וOVERCLOCK (ופתיחת ליבות אם מדברים) ונראה לי שהצלחתי משהו

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by mickycohen,

חברים אני צריך עזרה המחשב כל הזמן נתקע לי ואני לא יודע מה לעשות כשבדקתי את הטמפרטורה של המעבד בביוס זה הראה לי בין 70 ל 75 מעלות צלזיוס ניקיתי את הצלעות בלחץ אויר וזה לא ממש עוזר לי מה עליי לעשות

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by FIRE-KID,

ברשימת הOC של האתר ראיתי את זה http://www.hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=495 ממה התלהבו פה בדיוק? הוא הוריד את הביצועים שלו לא? מ2800 מגהרץ ל מגהרץ2400 מה הקטע פה ? OC זה בשביל לשפר לא?

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  22. דבר ראשון, מצטער לא ידעתי ממש באיזה פורום לרשום וחשבתי שזה הכי נורמלי דבר שני, הגיוני שהמחשב שלי קולט הרבה אבק יותר מהרגיל ? וכמובן לשאלת המיליון, יש משהו לעשות בנוגע לדבר המעצבן הזה ?

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by SEangel,

שלום. אני נמצא כרגע במעבר מפלטפורמת AM3 לפלטפורמת 1155. על הAMD עמד טרמלרייט 120 אולטרה (ועשה עבודתו נאמנה). באתר שלהם, יש ערכות לפלטפורמות שונות http://www.thermalright.com/products/index.php?cat_id=20 אך בארץ ראיתי רק ערכה לAMD ול1366. משיטוט באתר שלהם ראיתי שהמשווקת שלהם היא נעה והנציג שלהם הוא גולדטופ (או להיפך, ממילא אני לא יודע מה ההבדל). מנעה וגולדטופ טרם קיבלתי תשובה למייל, אך מTMS ומP SEE קיבלתי תשובה שלצערם אין להם את הערכה. מישהו יודע מי הנציגה של טרמלרייט אליה אפשר לפנות? או אולי איזו חנות בינלאומית שמחזיקה מוצרים של טרמלרייט ועושה משלוחים לארץ? תודה ולילה טוב.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by spitzi,

שלום, יש לי מעבד אינטל E8400 בן כחמש שנים. הקירור סטוק שלו הוא 80 מ"מ, והרעש הטבעי שלו חזק מדי לטעמי, גם כשהוא לא מתאמץ. בינתיים ניתקתי את המאוורר מהלוח, כך שהמעבד כל הזמן על 80 צלזיוס, והמאוורר היחיד שעוד פועל במחשב הוא 120 מ"מ אחורי במארז. כמה זה מקצר את חיי המעבד? (עריכה: החזרתי את המאוורר לפעולה, המארז עצמו התחמם מהסיפור...) אני רוצה לקנות קירור עם מאוורר 120 ס"מ שיתאים גם למעבדים עתידיים של אינטל, כולל המהרה. יש המלצות? מה לגבי: Scythe Big Shuriken 2 Rev.B SCBSK-2100

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  25. אני צריך הסבר איך לפתוח תליבה הרביעית במפרט הזה והאם כדי באמת והאם צריך להוסיף קירור בעקבות הליבה שתפתח (יש לי את הידע המספיק (אני מקווה) בשביל לעשות פתיחה זו אני מבין באוברקלוק פשוט אף פעם לא ניסיתי לפתוח עוד ליבה ואני לא לגמרי בטוח אמרו לי שזה פשוט ולכן עדיף גם לקנות מעבדים של AMD בעקבות האפשרות למרובע ליבות במחיר מגוחך) הינה המפרט: מעבד: [..] AMD ATHLON II X3 425 AM3 (2.7GHz) - BOX ₪462 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78GM-UD2H ₪427 זיכרון: [..] PATRIOT 4096MB (2048X2) DDR2 800MHz CL5 : PSD24G800K ₪307 כרטיס מסך: [..] POWER COLOR HD4850 PCS 512MB GDDR5 HDMI - RETAIL ₪564 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ₪122 מארז: [..] ANTEC TWO HUNDRED w/o PSU ₪261 ספק כוח: …

• 6 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.