עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by EyalKing,

שלום! שמי אייל, המפרט שלי כרגע הוא: לוח אם: Intel Isleton D946GZIS זיכרון: 2G DDR2 667Mhz מחברה לא מוכרת מעבד: Intel C2D E6300 1.8GHZ - קירור סטוק של אינטל כרטיס מסך: nVIDIA GeForce 8800 GTS. קניתי אותו עם OC גבוה מאוד.. (EVGA ACS3 Editon) דיסק קשיח: Maxtor 6V200E0 (200 GB, 7200 RPM, SATA-II) מארז: NZXT Apollo ספק: FSP 400W 24pin SATA 12cm PN יש לי כמה שאלות: אני רוצה להוסיף מאוורר אחד בקדמת המארז. איזה מאוורר 120MM הכי טוב בתקציב של עד 70 ש"ח? האם כדאי לי לקנות קירור למעבד Sunbeam Tuniq? האם יש הבדל גדול בין הTUNIQ לבין קירור הסטוק? אם אני אקנה אז אני אעשה OC למעבד, האם אני יכול וכדאי לי לעשות OC למעבד שלי (E6300), עם זכרונות מחברה לא מוכרת, ועם לוח האם שלי? האם המארז וה…

• 9 תגובות
    • 724 צפיות
  2. Started by mzlbat,

היי איך הורסים לוח אם בלי להסתכן אחרי ביקור במעבדה אפשר א תכל השיטות ? מגנט חזק יעשה את העבודה ? או צריך לפוצץ קבלים ושבבים בשני חוטים פלוס ומינוס עם זרם 30 וולט למשל ?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by MeTaLhAmMeR,

יש לי מאוורר של טרמלטק שיש לו רק חיבור חשמל רגיל כמו בהארד דיסק IDE ואני רוצה לדעת כמה RPM הוא עושה, איך אני עושה את זה?

• 3 תגובות
    • 540 צפיות
  4. אשמח לשמוע את דעתכם (תיבה תחתונה)

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by blade runner,

על איזה קירור היתם ממליצים ל לsocket 1366 תקציב 200-300 לא הולך לעשות אוברקלוק רציני אם בכלל מחפש משהו עם התקנה פשוטה יחסית, כלומר בלי מתאמים ובלי צורך לפרק את הלוח אם.

• 3 תגובות
    • 703 צפיות
  6. Started by orenvfx,

היי לכולם לפני חודש קניתי קירור למעבד ARCTIC FREEZER 13 הקירור מעולה ושקט ואני מרוצה ממנו. המחשב אצלי תקין וללא בעיות התחממות בדרך כלל אני לא עושה כיבוי מחשב אלה שם על מצב "שינה" אתמול החלטתי לכבות ולתת למחשב לנוח ושהדלקתי בבוקר גיליתי שהמאוורר של הקירור פועל ללא הפסקה על 100 אחוז מהירות ללא שום פקודות מהירות מהלוח . למרות שבביוס מצויין שכן. ניסיתי לשחק עם המחשב כדי להבין מה קרה אך כלום לא עזר לאחר שעשיתי שוב כיבוי למחשב הבעיה נפתרה והמאוורר חזק למהירות השקטה והנורמלית שלו. ואני נשארתי עם שאלה מטרידה, מה יכולות להיות הסיבות לזה? מפרט מחשב: i7 870 intel cpu cooler freezer 13 4 giga ram gtx 460 gpu

• 7 תגובות
    • 781 צפיות
  7. Started by naorai1,

אהלן, אני מחפש לקנות שני מאווררים נוספים לטובת push/pull הייתי מעדיף לקנות כאלה שיתאימו לחיבורים של המערכת (4PIN) שיהיו עם PWM כדי שלא יקדחו לי בראש ושיהיו דומים למקוריים בCFM וAIR PRESSURE כדי שיעבדו ביחד בהרמוניה ובכיף. אפשר לקחת מאווררי 3 פינים ולחבר ללוח אם, אבל יהיה מסובך לסנכרן את המהירויות שלהם עם המקוריים שמחוברים לKraken (תקנו אותי אם אני טועה...) אם אתם מכירים כאלו בארץ או אם יש לכם לינק לאנשהו זה יעזור מאוד, אני לא הצלחתי למצוא מאווררים שעונים על הדרישות בשום מקום... תודה, נאור

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by matteo,

רציתי לשאול על קירור Thermaltake Street Fighter - 80mm Fan איך הוא? הוא פועל בצורה טובה אני מבקש בלי הערות על רעשש או משהו זה לא מזיז לי הרעש ועוד משהו בקשר למאווררים למארז אז נגיד יש מאורר שמכניס אוויר מבחוץ מן הסתם אויר בטמפרטורות נמוכות בכול מקרה הוא גרם לסבתוכה עם האויר החם שבתוך המארז אז רציתי לשאול בקשר ל x blower 2 שמוציא אויר זה גימיק או שזה משהו טוב? ותודה רבה

• 0 תגובות
    • 569 צפיות
  9. הזמנתי מעבד AMD ATHLON 64 3000+ עם מהירות 1.8 GHZ. לוח האם שהזמנתי איתו הוא של DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D וזיכרון 1GB השאלות הן: האם אני צריך לקנות גוף קירור מיוחד אם ברצוני לבצע OC רק למעבד הנ"ל? לאיזה מהירות אני יכול למשוך את המעבד הנ"ל? האם יש כאן מדריך מפורט מאוד אשר מסביר לי צעד צעד מה אני צריך לעשות אם אין שום שמץ של מושג כיצד למבצע OC למעבד? האם אני צריך גם מאווררים נוספים בעקבות OC? תודה מראש לכל העונים לי על כל השאלות.

• 3 תגובות
    • 509 צפיות
  10. Started by Jahid,

רציתי לדעת איך אני יכול לראות את הטמפ' בזמן מאמץ של הכ. מסך ושל הליבות במעבד שלי. יש לי DUAL CORE של ATHLON וHD4850. תודה לכל העוזרים.

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. מכירים שמריצים PRIME95 ויוצא שגיאה בליבה אחת כבר אחרי שעה, אבל לא ראיתם ונתתם לבדיקה להמשיך, ושאר הליבות לא נתנו שגיאה בכלל? אז חשבתי פשוט לקבוע את המתח המירבי שמוכנים לעבוד איתו מבחינת בטיחות/חום (מה שמגביל), לדוגמא 1.3V ואז לשים מכפלה 46 לכל הליבות ... אם ליבה כלשהי נכשלת , מורידים אותה ל45. אם זה נראה בסדר, מנסים להעלות את האחרות ל47. בקיצור ככה מוצאים את המכפלה הכי גבוה שכל ליבה תגיע. לפי מה שאני מבין, האוברקלוק ברגיל מוגבל לפי הליבה הכי גרועה... ובעצם יכול להיות מצב שליבה אחת גרועה לאוברקלוק והשאר ממש טובות לדוגמא. הרי זה כאילו שיש לי לדוגמא 4 מעבדים נפרדים, ויש סיכוי לא רע שאחד מהם יהיה מצויין ואחד על הפנים לOC. אגב לא ניסיתי את זה, השאלה אם זה בכלל אפשרי? למשל בגי…

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. Started by PuLsE,

אוקיי אז פחות או יותר חשבתי על Big Typhoon VX שאני משיג עליו אחלה מחיר.. אבל רציתי לברר מבעלים לקירור זה.. עד כמה הוא כבד..? והאם להכין מראש תמיכה אחורית?

• 3 תגובות
    • 472 צפיות
  13. תקשיבו אחרי שניסיתי בכל דרך אפשרית לעשות את הOC דרך הביוס ולא הצלחתי בכל דרך אפשרית . החלטתי לעשות את זה דרך תוכנה שעובדת על מערכת ההפעלה . מעבד : E2140 קירור סטוק . לוח אם : P5VD2-MX של אסוס . אני צריך טיפה ערה בקשר לתוכנה כי אני לא ממש מבין אותה . דבר ראשון : איזה מבין השעונים אני צריך לבחור כאן ? חלק א' שעונים : http://img229.imageshack.us/img229/7079/20861545jq0.jpg חלק ב' שעונים : http://img229.imageshack.us/img229/3902/22621572tr5.jpg דבר שני : כמה מליון לעשות ליד איפה שאני בוחר את השעון [ Test pattern size ] דבר שלישי : מה אני צריך לעשות אחרי כל זה ?

• 0 תגובות
    • 548 צפיות
  14. Started by Cilay,

יש לי ויכוח עם בן אדם , אני טוען שכרטיס מסך מובנה מגביל את הביצועים ב OC והוא טוען שלא .. מי צודק ? תודה .

• 2 תגובות
    • 603 צפיות
  15. Started by X-_PLOSIVE,

אני רוצה לקנות מאוורר ל h.d אותי זה יקרר אותו ויעזור לו לשרוד איזה לקנות ואיפה אני שם את המאורר

• 21 תגובות
    • 2.8k צפיות
  16. Started by Black_eagle,

שלום, אני רוצה לדעת מה הוא ה RPM המקסימלי של המאוורר של AMD 2500 המקורי. תודה.

• 11 תגובות
    • 820 צפיות
  17. :s05: לאחרונה התחלתי להתעניין באובר קלוקינג, יצא לי לקרוא על הנושא לא מעט ופחות או יותר מובן לי על מה מדובר. דבר ראשון - הביוס שלי חסום לאובר קלוקינג והבנתי שיש תוכנות שעוקפות את החסימה! אז אם מישהו מעוניין לעזור - אני צריך המלצות/קישורים. דבר שני - מן הראוי לציין שאני לא מחפש להגזים עם הOC וכרגע גם לא מתכוון להוסיף עוד אמצעי קירור; טמפ' הCPU שלי עומדת בין 32-43 וכך גם לוח האם. בואו נגיד שאני אהיה מבסוט אם אני אגיע ל 3.0 GHZ ... [אם זה נחשב מתון...] אני מעוניין גם להמריץ את הכרטיס מסך ואת הזכרון אם אפשר גם כן! [ובלי קשר - אני עומד לרכוש זכרון PC3200 1GB בסטיק אחד מתישהו בחודשים הקרובים] דבר שלישי - מכיוון שאני חדש בתחום ואני לא רוצה להתעסק בזה לגמרי לבד , אשמח א…

• 4 תגובות
    • 553 צפיות
  18. Started by yossi126,

הטמפרטורות שלי במנוחה עם AC7 PRO עומדות על 50 מעלות כאשר המעבד על 2.95 (הOC הכרחי להרגלי העיסוק במחשב) ובמאמץ על 70. עדיפות מוחלטת שהקירור יהיה מKSP (קרוב לבית והתנסות סבבה עם החברה). נא לא להמליץ על פתרונות עם הקירור המקורי, נראה לי שעם מארז כמו שלי לא אמורה להיות בעיה עם הסירקולציה. תודה ושבוע טוב.

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by Xardas,

השאלה בכותרת.... תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 655 צפיות
  20. Started by aviram20,

אחרי שניסיתי פעם אחת והסבירו לי פה פחות או יורת איך לעשות אוסי , עשיתי וכשבדקתי עם התוכנה זה לא הראה לי ביכלל שיש משהו ושהמהירות עלתה המעבד שלי הוא 2.8 נורטטוד עם הקירור סטוק שלו והלוח שלי הוא P4VT8+ של אסרוק אני יקנה או יבנה קירור איימתני יותר ברגע שאני יבין איך זה הולך .. דווקא מזה בא לי לבנות קירור עצבני לכול הלוח רק חבל שאין לי סיבה חח בנתיים יש קירור טוב במארז והטמפרטורה לפי הספידפאן עומדת על 34 מעלות במאמץ ו32 במנוחה בקיצר הפעם החלטתי להיות יותר יסודי כדי להצליח הבנתי שעושים אוסי דרך הביוס נכנסתי לביוס והלכתי ללשונית הadvanced לאחר מכן ראיתי שמה 6 שורות שממה שהבנתי שהן המקום לשנוי ולעשות בו את האוסי בשוררות האלה הייה רשום spread spectrum - disabled cpu …

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by Eviljelly,

יש לי איזה 5-6 מתים ששוכבים באזור והרבה זמן אני מסתקרן מה יש בתוכם , מבלי להשתמש באופצית ה 5 קילו או במבדקי גובה מהקומה העשירית , איך אני פותח אותם ?

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by Or ei,

אני זוכר שאמרו פעם שהמכפלה של P3 נעולה אז איך הצלחתי לעשות OC ?? ובקשר לעניין של הקצרת החיים ע"י OC אם נגיד אני מחזיר את המעבד למצב "רגיל" אז אורך החיים שלו יהיה ארוך יותר ?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by SyndromE,

בדיוק התכוונתי לשאול אם חייבים להשתמש בקירור זכרונות RHS88 בנוסף ל- VF1000 Led (מאחר והוא כבר מגיע עם ram heatsinks משלו). לצערי התברר לי עכשיו מהאתר של Zalman כי: כל הסיפור יוצא בסביבות 420 ש"ח כולל משלוח מ-Pandas ... כואב... למרות שבהתחשב בעובדה שהכרטיס עצמו עלה לי 1400ש"ח "בלבד", אני שוקל ברצינות ללכת על זה. השאלה הנותרת היא -- משהו ראה את המוצרים בחנויות נוספות ?

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by bah10,

אני רוצה להזמין את זה: http://www.plonter.com/webcatalog/computerstore/detail.tmpl?cart=308939873725066085&sku=ZBH-500079〈=heb האם זה כדאי? יש למישהו בכלל בקרה דיגיטלית? תודה

• 0 תגובות
    • 842 צפיות
  25. אז ככה יש לי מאוורר רגיל למארז 120mm והוא עושה המון רעש, אבל לסירוגין- בד"כ הוא די שקט אבל לפעמים פתאום הוא מתחיל לטרטר בעוצמה של מיקסר שמערבבים בו חצץ. נותנים בומבה וזה נהיה שקט לכמה זמן. כבר ניסיתי לנקות אותו כמה פעמים ביסודיות אבל אחרי מספר ימים זה חוזר. שאלה 1- האם ניתן לפתוח איכשהו את החלק עם המנוע ולנקות בדיוק מה שצריך, ואם כן איף אני עושה זאת? שאלה שניה כמה אמור לעלות מאוורר כזה חדש? אצלי בעיר יש חנות אחת והם רוצים 50 שקל למאוורר עם חיבור לספק ו120 שקל עם חיבור ללוח אם [כמו זה שיש לי עכשיו] זה מחיר הגיוני? כמה זה כבר אמור לעלות למען השם ב120 שקל הייתי קונה בהום סנטר מאוורר לחדר : מצטער על החפירה פשוט אי אפשר להיות בחדר עם המחשב דלוק

• 1 תגובה
    • 664 צפיות

דיונים חדשים בפורומים