אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
-
שלום, ברצוני להחליף מאוורר למעבד שלי, לעבור ממאוורר סטוק רגיל למשהו קצת יותר טוב. אם כבר אני מפרק את המאוורר, רציתי לרענן את המשחה. ברצוני לשאול כיצד לדעתכם הכי טוב לנקות את המשחה הישנה (מבחינת בטיחות ושמירה על המעבד), האם עם סמרטוט מבד, עם נייר (טואלט או משהו דומה). האם יש צורך בחומר כלשהו כדי להוריד את המשחה הישנה ? תודה !
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני עומד לקנות קירור לכרטיס מסך ואני מתלבט בין Zalman VF700-Cu Arctic Cooling NV Silencer 6 Rev.2 אני מחפש את זה שיש לו ביצועים טובים יותר (לא אכפת לי מהרעש אבל שניהם שקטים מאוד) קראתי ביקורות סותרות אבל ברובם הבנתי שהזלמן יותר טוב אכשיו אני שואל מה דעתכם והאם הזלמן לא כבד מידיי(270 גרם) ולא מסכן את הכרטיס למרות ששמתי לב שהסיילנסר קל ממנו רק ב27 גרם
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. האם צריכים לקנות מים מיוחדים או שאפשר עם כל נוזל? 2. מהרדיאטור יש מקום לצינור שמכניס מים ומוציא מים?
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, ברשותי מחשב HTPC ללא OC (גם לא יהיה), מחפש משהו שיהיה שקט במיוחד ויקרר היטב. מפרט: מעבד: Intel Pentium E6300 Wolfdale 2.8GHz 2MB L2 Cache LGA 775 65W Dual-Core Processor לוח אם: Gigabyte GA-945P-S3 (ATX form factor; 305mm x 190mm) מארז: SilverStone LC10B-E Aluminum/Steel ATX Media Center/HTPC Case - Retail (Black) יש לי משחה טרמית MX2, ככה שצריך רק קירור, חשבתי על משהו פסיבי, אבל לשיקולכם אני לא מעודכן שנים.. תודה. קונה מהאתרים הללו בלבד: www.tigerdirect.com www.ebay.com www.newegg.com www.ewiz.com www.amazon.com
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אני הולך לחבר אותו אם החישן טמפרטורה. איפה אפשר לחבר אותו?בין המעבד לגוף קירור? זה לא יפריע להעברת חום? אפשר תשובה כבר ממישהוא?
-
- 21 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ציטוט מהמדריך לאוברקלוקינג, לי דווקא יש כמה שאלות על התהליך הזה בדיוק. אחרי שבדרייברים הקודמים הייתה קצת בעיה עם שינוי תדר השעון עכשיו בדרייברים החדשים זה נראה אפשרי, אז החלטתי לעשות OC ל GF2MX400 של הרקולס שיש לי. הליבה והזכרון הם על 200, יש לי כמה שאלות. 1) האם להעלות אותם ביחד, או קודם להגיע ל"גבול" עם אחד מהם - ואם כן אז עם מי להתחיל? 2) קפיצות של כמה? 2-3? 3) כל שינוי קטן להריץ 3DMARK לבדיקת יציבות? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי חומרה שאמורה להיות חמה מאוד ואני עוד רוצה לעשות לה OC ואני מעוניין בקירור טוב מאוד. מארז אלומיניום וזלמן 7000 למעבד כבר יש לי. חשבתי על כל אחד מהפריטים האלו: ¤185 za-80dhp ZalmanTech®-VGA Cooler ZM80D-HP \ Thermaltake CL-G0009 (Schooner) ¤152 Thermaltake 80MM 4 Channel VR Case Fan A1873 ¤665 tt-wc Thermaltake®-Big Water Liguid Cooling System ¤20 ars-sl Aractic Silver-Alumina Thermal ¤40 hdc-go קירור לכונן קשיח/מוזהב ¤38 crc-u01-co קירור זיכרון/נחושת-Coolermaster בעיקר לכרטיס מסך שאני רוצה רוצה לדאוג לקירור טוב מאוד. הכרטיס מסך שלי הוא SAPPHIRE (ATI) X850XT PLATINUM EDITION VIVO 256MB 256BIT DVI Dual והוא מתחמם בקצב לא נורמלי והחום עבודה שלו בנורמל הוא 80 מעלות ואת ז…
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אנשים, אני חדש כאן. יש לי כרטיס מסך וודו באנשי ישן ומגעיל (ולא, אני לא יכול לקנות אחר עכשיו). לפני 3 חודשים כשפתחתי ת'מחשב שלי גיליתי שהמאוורר שלו מת. שימנתי אותו והכל היה טוב הוא חזר לחיות וכו'. לפני שבוע פתחתי אותו שוב וגיליתי להפתעתי שהוא מת ושיש לו ריח של עשן. כשפתחתי אותו ראיתי שהוא שרוף. הוא כבר מת לגמרי. יש על הליבה היטסינק בעובי חצי ס"מ (!), ועליה היה בעבר הקרוב מאוורר 40X40X10 מ"מ... עכשיו יש מאוורר רגיל שיושב בדיוק מתחת לכרטיס מסך ושומר עליו חם במקום רותח (נגעתי בו והוא בוער...מאוד!). הקטע הוא שעכשיו אני צריך למצוא מאוורר לכרטיס מסך שלי. אז הלכתי וחיפשתי, ונתקלתי ב-Blue Orb של תרמלטייק. המידות שלו הן 50X50X25 מ"מ כולל התופסנים שבצדדים. כך גם בכרטיס עצמו - 50…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ואני לא צוחק! התוכנה Hmonitor מראה שה CPU 2 מגיע (יציב!) ל 81 מעלות והבורד מגיע ל 51 מעלות אחרי משחק (כמובן המשחק נתקע ואני חייב לעשות ריסטרט, כי אי אפשר לשחק הרבה זמן בטמפ' כאלו) אני קניתי כבר ולקנו 7+ למעבד וקריסטל אורב לצ'יפסט הזמנתי גם arctic ice 3 ואני מחכה לבואו לפני שאני שם את המאווררים אני גם הולך לסדר IDE עגולים השאלה היא, האם זה יספיק בשביל שהמחשב לא יתקע? כי כרגע יש איזה מאוורר זול על המעבד ואין בכלל מאורר על הצ'יפסט חשוב לציין שיש לי XP 1700+ הפחד שלי הוא, שהמשחקים נתקעים בגלל שהכרטיס מסך מתחמם יש לי radeon 8500 ויש עליו מאוור גרוע וזול שבא עם הכרטיס מסך הבעיה היא שאני לא יכול להוציא את המאורר ולשים אחד אחר בשביל לעשות זאת צריך להקפיא את הכרטיס ליומיים בפריזר …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני חייב קירור המחשב עובד במנוחה על 60 מעלות ובמאמץ קרוב ל 70. יש רעש נוראי מן המאוורר סטוק של אינטל. אני מחפש משהו שקט שיוריד לי את הטמפ' (אולי OC בעתיד) ולא ממש יקר אני שומע הרבה דיבורים על הביג טייפון אך הוא נראה לי ענק וגם חורג מהתקציב שהוא גג גג 200 ש"ח מה עם זלמן?? אגב, אני לא רוצה להתחיל להתעס' עם פירוק הלוח אם וכו'.. משהו ממש טוב ונוח להתקנה תודה
-
- 22 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אשמח אם תביאו לי קירור טוב ולא יקר בשביל i5 3470, רצוי מחברה מוכרת תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
זוכרים המהרה ושיפוץ ל MSI G3TI200 אז סוף סוף כבלתי בחזרה את הכבל של המצלמה שלי ויש תמונות!
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי יש לי איזה היטסינק שעליו מאוורר הכל של Green Cooler או Green Power משהו חרא ... וכיביתי את המאוורר 80 מילימטר של EverCool (הם טובים) שעושה ממש מעט רעש (23 דציבלים) והספק בכלל מאוד שקט ואני שומע שריקה מעצבנת כל כך של המאוורר שעל המעבד יא רבאק עכשיו אני מבין למה זה אין עליו גריל כזה ממתכת למה זה קורה ? איך פותרים את זה ואם לא פותרים אז איזה מאוורר או אפילו היסטינק זול וטוב יש כדי להפסיק את השריקה ? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, 1. המפרט בצד, עשיתי למעבד OC עד ל- ~3.4GHZ, במתח של 1.38VCORE.כשהעליתי אותו ל- 3.6, עשה לי ריסטרטים/מסכים כחולים, ככה שהחלטתי להעלות מתח ל- NB. העליתי לו מ- 1.100 ל- 1.160, וכלום לא קרה, עדיין לא עלה. רציתי לשאול למה זה קרה, אני עכשיו עם קירור סטוק ו- 62 מעלות במאמץ (על 3.4 והמתח שציינתי). למה כשהעליתי כל כך הרבה ל- NB עדיין לא עלה ב- 3.6? פחדתי להעלות עוד ל- NB כי אני לא מבין במתחים ל-NB, ופחדתי להרוס משהו. אם אפשר לקבל קצת מידע על שאלתי וכמה המתח המירבי/מומלץ ל- NB, אשמח מאוד. 2. דבר נוסף שרציתי לשאול, כמה המתח המירבי המומלץ למעבד הזה וכמה הטמפ' המקסימלית? לא הצלחתי למצוא מידע מהימן (סטייל האתר של AMD) ברשת, רק שמועות אפשר לקרוא לזה, בפורומים... לילה טוב.
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם חג שמח ושנה טובה יש לי מערכת קירור מים ביגווטר אתמול התחילו בעייות של עליית חום עד ל 65 מעלות לפני יומיים הכול היה בסדר היה לי 30 מעלות ללא בעיות החלפתי נוזל וחיברתי מחדש אבל ללא הצלחה הטמפרטורה לא יורדת למישהו יש מושג מה הבעייה תודה לכול העונים
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב צריך עצה בקניית מאוורר חדש למעבד P4 775 ישן בעקבות רעש מטוסים של מאוורר הסטוק. אני לא רוצה להשקיע מעבר ל-80 ש"ח, העיקר שיהיה שקט יותר. תודה מראש לכל המגיבים.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ככה אני רוצה לעשות OC לכרטיס שלי על מנתלהגיע פחות או יותר לרמה של 850XTPE. אני קצת חדש בעניין אז הייתי רוצה כמה הסברים - אני בעיקרון משתמש בתוכנת ה ATI TOOL עכשיו שאני עושה את הOC איך אני שומר על ההגדרות שישארו כהגדרות DEFAULT? בנוסף קיבלתי עם הכרטיס תוכנת OC בשם TRIXX- כדאי להשתמש בה? תודה לכולם
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, עד היום ראיתי שממליצים לכל קוני iqpc את הגרסא של palit לכרטיס הנ"ל..(4850) הכרטיס עולה 150 שח בגרסא הזאת פחות מכל גרסא אחרת באתר ולכן הייתי בטוח שאני הולך עליה, אבל פתאום ראיתי את ההודעה הזאת: "חבר'ה, לאלא שמציעים את הכרטיס של PALIT... לצערי PALIT כשלו בגדול בגרסא הרגילה שלהם לHD4850. הכרטיס מרעיש ברמות בלתי נסבלות ובנוסף גם חם במידה גדולה... מאוד לא מומלץ" שאלתי היא האם נכון הדבר ואם כן מה האפשרויות שלי? ללכת על גרסא אחרת ב200 שקל יותר? או שיש פתרון לגרסא הזאת? בקיצור, מה אתם ממליצים לי לעשות?(כמובן שאני לא מעוניין בכרטיס חם לא יציב ורועש אם הוא אכן כזה..)
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם 'קיבלתי אתמול את הלוח החדש שלי מהסוג הנ"ל יחד עם המעבד הזיכרון שלי מסוג G-SKILL PC2 8000 קרור-COOLER 7 PRO ספק-יHEC 500 חברים אני מאוכזב פצצות הצלחתי להגיע עם הלוח רק ל430 באס ולקחתי את המעבד ל4 גיגה אני חושב שהזכרונות תוקעים אותי ,אני לא מבין אם זה מהירות 1000 או 800 ביקשתי בפירוש 1000 יש בביוס אפשריות שאני לא כלכך מצליח להבין ניסיתי לקבוע את הזיכרון למכפלה נמוכה אבל ישנן כמה קבוצות של A B C D 200 266 400 לא הצלחתי להבין מה צריך לעשות שם ניסיתי להוריד מכפלה להכי נמוך לראות אם המעבד תוקע אותי אבל לאחר 450 באס וריסטרס הלוח מצפצף ועושה פוסט חוזר לרגיל למישהו יש רעיון מה זה יכול להיות?עוד לא נגעתי בשינוי מתחים שיניתי את הPCI ל100 אבל האם זה נשאר ככה זה בעצם נועל …
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תמונה כללית של איזור המחשב... תמונה של דלת המארז פתוח למי שלא רואה בגלל הפלאש אז יש שם צורב DVD של NEC וצורב רגיל של NU. צפייה פנימית: לא כ"כ ברור אבל זה קירור להארדיסק...2 מאווררים: My Big Typhoon: תמונה פנימית כוללת: המחשב בחושך: המאוורר של הקירור לכרטיס מסך, Slincer:
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חברים!! אחרי שכבר ראיתם את ההודעות הקודמות שלי על חיפושי אחר היטסינק זול,שקט וחזק ל-INTEL שלי, מצאתי באתר XEXOIDE את הסינק הבא: Foxconn Prescott 3.6GHZ / P4 Heatpipe Cooler במחיר של 30 דולר - 135 שקל. הסינק פועל באמצעות HeatPipes בדומה להרבה סינקים חדשים שיוצאים עכשיו לשוק. הנה ביקורות עליו: http://www.extremereviews.net/data.php?recordID=155&page=1&type=review http://www.kickassamd.com/modules/reviews/article.php?storyid=10 בשתי הביקורות ניתן לראות הבדלים גדולים מאוד בין ההיטסינק המקורי של אינטל לבין ההיטסינק הזה, והמבקרים מרוצים מאוד מהביצועים ומהתכנון של המוצר. אומנם היה קצת מבאס לראות מעט שריטות על הבסיס, אבל כמו שבביקורות אמרו, משחה טרמית מטפלת בבעיה. מה אתם …
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היה לי כרטיס ריפרנס של ספיר , 5850 . המאוורר שלו עשה רעשים מוזרים אז החלפתי את הכרטיס (אחריות) . הביאו לי כרטיס של ג'יגבייט ,גם כן ריפרנס PCB . עכשיו השאלה שלי היא כזו : הביוס הכי חדש לריפרנס של ספיר יותר חדיש מהביוס של ג'יגהבייט . האם זו בעיה להשתמש בביוס שהיה לי כבר בכרטיס של ספיר ?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני ממש לא מבין בקטע של המאוררים אני מחפש: 1) מאורר חזק שיקרר טוב 2) שלא ירעיש יותר מדי למישהו יש רעיון מה לקנות?
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-