עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by sahargt,

דוד שלי נחת אתמול אז אני צריך עזרה אייך כדי לסדר את הלופים במארז לופ ראשון היה רידאטור X3 מעבד בלוק של הלוח מיכל משאבה לופ שני רידאטור כרטיס מסך מיכל משאבה החשב רק אני צריך לחשוב איפה הכול יכנס מה את אומרים קצת תמונות

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. טוב ככה, סתם עשיתי חיפוש בין כל החלקים ספייר שיש לי למחשב ומצאתי את הקירור סטוק שלי של אינטל (קירור לP4 socket 478) ואת הfan mate 2 שקיבלתי עם הקירור של זלמן . החלטתי שחבל שהם סתם ישכבו בארון ללא שימוש ושאפשר לעשות איתם משהו שימושי . המוד הוא נורא פשוט ומאוד יעיל , המעלות במנוחה לא צונחות הרבה, 2-1 מעלות בסך הכל, אבל הכרטיס מתחמם הרבה הרבה פחות במשחקים ובoc לפני המוד אם הייתי מעלה מעל ל550 את הליבה הייתי מקבל ארטיפקטים במשחקים, אחרי המוד אני על 565 בלי ארטיפקטים ויציב, לפני המוד הכרטיס היה עובר את ה80 מעלות ב3DMARK05 , אחרי המוד הוא לא עובר את ה70. הכרטיס הוא כרטיס 6600gt של leadtek עם קירור סטוק. הכרטיס: הקירור של אינטל: המאוורר מנותק מההיטסינק: המאוורר …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by idanpc,

האם יש לAMD הגנה נגד היתחממות יתר? או שזה ל INTEL איך זה בא לידי ביטוי (מה ההגנה עושה?)

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. עקב "קפאון" של המחשב בכול הפעלת גרפיקה כבדה ולאחר שבדקתי את המעבד במשך שעתיים \שלוש במעמץ + ram + הר דיסק הגעתי לכרטיס מסך שלא מקורר כראוי.. ורציתי להדביק גוף קירור כמו שצריך על המעבד + הזכרונות, חיפשתי פה בפורום וחיפשתי באתרי מכירות של חלקי מחשבים \אובר קלוקינג בארץ וכלום אף אחד לא מתעסק או יודע מה זה דבק טרמי.. חנויות אלקטרוניקה כנ"ל יש איזה תחליף? קראתי פה שאפשר להשתמש בדבק איפוקסי וכתבו פה שזה מאוד מאוד לא מעביר חום השאלה עד כמה? אנשים מתעלמים מזה וחנויות מתעלמות אבל זהו מוצר שצריך אותו אבל לא ניתן למצוא אותו בשום מקום פשוט שום מקום מה אפשר לעשות?? אנשים בלי תגובות כמו "תחפש בחנויות ברשת" וכו חיפשתי בכול מקום אפשרי (כמעט : ) ואין.. אזיקונים לא בא בחשבון זה לא מס…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. המפרט החדש: מעבד Intel CORE i7 2600K Tray אוורור MUGEN II לוח אם ASRock Z68 PRO3 זיכרון 4x2GB או 2x4GB מסוג RipJaws 1600 דיסק קשיח בנפח 1TB WD SATA3 CAVIAR BLUE המחשב יעבור OC, השאלה האם עדיף להשקיע יותר בתזמון CL9-9-9-24 לעומת CL7-8-7-24 ? עריכה השימוש במחשב בעיקר לרינדור 3D המתבצעים בתוכנות כגון REVIT / SKETCH UP PRO / AUTOCAD לפי מה שראיתי רוב (או כמעט כול) העומס נופל על המעבד ומספיק כרטיס גרפי עם 256GB עם תמיכה ב OpenGL 1.5

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by amisha,

קודם כול כול הכבוד על האתר המפותח !!! יש לי 2 שאלות והארות: 1.במדריך של הפאןבס השני צריך וממולץ כדי להאריך את החיים של הלדים כדאי להשתמש ה נגדים של 1700 עד 2500 אוהם 2. תכתבו שם איזה סוג של דיודה אתם השתמשתם כי המוכרים בחנות שואלים איזה דגם וכשהלכתי היו כדי לקנות דיודה עמדתי שם כמו איזה גנוב. אז בקיצור איזה דגם של דיודה אני צריך שם??!! ???

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by The Ripper,

המאוורר של המעבד מרעיש מאוד וחייבים להחליף אותו, מה יהיה המאוורר המומלץ לסוס הגוסס הזה, מבחינת עלות-תועלת? חשבתי על katana 2 שעולה 140 שקל או שאולי כדי לקחת קירור מקורי ב60?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by maor5,

שמעו היום התקנתי שתי מאווררים שאחד מקרר את הכרטיס מסך ואחד מקרר את ההארד דיסק... עכשיו רציתי לשאול עם זה יחמם את המארז ??? כי אמרו לי שזה עכשיו כול החום של המאווררים יעלו למעלה(יענו חום) ואז ישאר למעלה.. (יש לי 4 מאווררים שלוש למטה 1 מקרר תכרטיס מסך והשני את ההארד דיסק והשלישי בדלת והרביעי מתחת לספק) בבקשה עזרה!!!!!!!!! תודה לכל מי שיעזור יש בעיית חום במחשבבבב!!!!! תודה מראש!!!!!

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. ואני לא צוחק! התוכנה Hmonitor מראה שה CPU 2 מגיע (יציב!) ל 81 מעלות והבורד מגיע ל 51 מעלות אחרי משחק (כמובן המשחק נתקע ואני חייב לעשות ריסטרט, כי אי אפשר לשחק הרבה זמן בטמפ' כאלו) אני קניתי כבר ולקנו 7+ למעבד וקריסטל אורב לצ'יפסט הזמנתי גם arctic ice 3 ואני מחכה לבואו לפני שאני שם את המאווררים אני גם הולך לסדר IDE עגולים השאלה היא, האם זה יספיק בשביל שהמחשב לא יתקע? כי כרגע יש איזה מאוורר זול על המעבד ואין בכלל מאורר על הצ'יפסט חשוב לציין שיש לי XP 1700+ הפחד שלי הוא, שהמשחקים נתקעים בגלל שהכרטיס מסך מתחמם יש לי radeon 8500 ויש עליו מאוור גרוע וזול שבא עם הכרטיס מסך הבעיה היא שאני לא יכול להוציא את המאורר ולשים אחד אחר בשביל לעשות זאת צריך להקפיא את הכרטיס ליומיים בפריזר …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. לפי הנתונים יש לו דחיפת אוויר מטורפת והוא יחסית שקט 21dBA... אשמח לחוות דעת...

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. כרגע: FSB - 360 MHz (+0.1V) CPU X 9.5 (3.42GHz @ 1.35V) DDR2 X 2.4 (864MHz @ 2.0V) MCH + 0.1V תזמוני זכרון נתתי ללוח לבחור (נתן לי 5-6-6-17 הנבלה) והכל דבש. עולים ל-370 (העליתי גם את מתח המעבד ל-1.3625V) והמחשב קורס אחרי כמה דקות (באינטרנט, אפילו לא משחק או טסט). לפני שנמשיך צריך לקחת בחשבון את הזכרון: בסלוטים 1-3 - Super Talent T8UA1G8C5 - 2X1024MB DDR2 800 MHz CL5-5-5-16 עם Heat Sperader מצד אחד בלבד. אלה הזכרונות שקניתי עם המחשב. בסלוטים 2-4 - Patriot PDC22G9200ELK - 2X1024MB DDR2 1150 MHz CL 5-5-5-15 עם Heat Spreader נורמלי מ-2 הצדדים. במחיר שמצאתי אותם לא היה מה לחשוב בכלל (ולא, אני לא הולך לקנות סט נוסף שיתאים לביצועים שלו). מעבר לזה, הספק הוא Enermax Modu82+/425W כ…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. מה זה?! למה זה משמש?!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by Qayin,

היי חברים. קראתי את כל הביקורות שיכולתי והגעתי למסקנה שאלו דיי שני הקירורים הטובים ביותר (וגדולים ביותר) שאני יכול למצוא למעבד, יש לי HAF 922 - ככה שאני מאמין שמקום זו לא בעיה. חשוב לי לציין, ההבדל במחיר לא משמעותי, בין 200 ל 235 זה ממש לא קריטי, וכשקניתי את המחשב לפני שנה וחצי (מעבד i5 2500) התקמצנתי וקניתי זלמן באיזה 100 שקל ועכשיו הוא עושה יותר רעש ממכסחת דשא שנתקע בתוכה רקון. בכל אופן, אני מנקה את המחשב ממש טוב (כל מחשב שהיה לי, כבר שנים.) אבל אני חושב שהמאוור הזה הוא מעבר לתיקון, ולא איכפת לי להשקיע בשביל דממה. - אז אם תוכלו לעזור לי... מה מתוכם הכי שקט? או אם יש לכם המלצה אחרת לקירור למעבד שהוא אמין, עם אחריות (באיבורי) ושקט שקט שקט, אני אשמח לשמוע. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by SharP,

אם אני ידביק מאוורר להיטסינק שעל הלוח זה יוריד את הטמפרטורה של הלוח ? או שזה קשור באוויר חם ובחום כללי שבתוך המארז ?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by none,

בפנטיום 4 איפה למרוח? מישהו מוכן לסמן בתמונה איפה למרוח את החומר התרמי?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by ModChiP,

סוקט 775 יש לי את המקורי של אינטל- הוא מרעיש מאוד. הוא עובד ב 4K RPM ברגיל בלי מאמץ מיוחד. יש לי מאורר נוסף של אינטל רק בפרופיל נמוך- הוא לא שווה כלום. אבקש המלצה למאורר והיטסינק שיתאימו מKSP או איבורי. האם ניתן לעשות למשב הזה אוברקלוקינג כדי להמהיר אותו קצת? או להחליף רכיבים בזול? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. האם אפשר להחליף רק את המאורר או שצריך להחליף את כל הספק?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Omri4u,

מישהו יכול לתת לי מדריך טוב שמסביר כיצד לבנות מערכת קירור מים בבקשה זה דחוף

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by israel_gt,

ביצעתי OC לכרטיס מסך שלי GTX470 העלתי ב30MHZ את הליבה ו40MHZ את הזיכון הטמפ' עומדת על סביב 76 והמאוור בזמן פול מאמץ עומד על 87% זה בסדר אין עם זה בעיות?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by blabla2002,

אני הולך לקנות מאורר חדש אני רוצה שיהיה שקט ביותר מנסיון אישי אזה מאורר אתם מציעים המאורר צריך להיות בין 40-65 ש"ש

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by digitalseeker,

יש לי E8400 (התחדשתי) , אני מנסה לעשות OC אני ביטלתי את הCPUID LIMIT , ואת הTHROLLING. הגדרתי באופן ידני את המהירות במכפלה של X9 עם תוספת של X0.5 (זה המקסימום). שיניתי את המהירות BUS שלו ללא זוכר איזה מספר שמראה לי שהוא צריך להיות על 3.5GHZ וזה גם ציין שזה שינה את מהירות הזיכרון. שיניתי את הכל לEXTREME. וגם שיניתי את המתח של הליבה ל1.2650V העניין הוא כשאני נכנס למאפיינים של המחשב שלי אני רואה רק 3.0GHZ וגם כשאני מפעיל OCCT אני רואה 0% OC ו3.0GHZ. מה אני עושה לא נכון ? אגב אני משתמש בGIGABYTE DS4 X48 בתור לוח אם. מישהו יכול לעזור לי בבקשה ?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by shai82,

שלום לכולם המפרט שלי מופיע בצד. ניסיתי לעשות OC ללא הצלחה כ"כ. לאחר קריאת מדריכים ונושאים בפורום ניסיתי לעשות לבדי העלתי את המעבד ל3.6, מתח ל1.25 זכרון קבעתי על 1066, לא הגדרתי תזמונים. ומתח קבעתי 2.1 FSB על 400. לאחר השינוי כמה שניות אחרי שהויסטה עלתה המסך כבה לי. מישהו יודע למה זה ? והאם צריך לשנות משהו בנתונים ? תודה רבה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Ran B,

טוב מכיוון שאני תקוע עם גיפורס 4 (סליחה על המילה) מסריח.., ואין הלי אפשרות בלוח אם שלי, של VIA לנעול את הAGP/PCI על תדר מסויים.., לכן לקנות כרטיס מסך חדש וטוב יכול לעלות לי מעל 1000 ש"ח ומכיוון שיש לי תקציב די נמוך של 500~600, חשבתי לקנות לוח אם חדש עם אפשרות לנעילה של AGP/PCI, יש לי מעבד פנטיום ארבע B, אז האם הרעיון לקנית לוח אם, שווה את זה? אם כן, איזה לוח אם אתם ממליצים לי לקנות שמאפשר אוברקלוק, נעילה של AGP/PCI, משהו שיהיה טוב לאוברקלוק, תקציב של כ 500~600 שקל, אפשר לחרוג טיפה, אם יש משהו ששווה טיפה יותר כסף.. 8) תודה!

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by Frequency,

הי, המפרט שלי: מארז סטנדרטי (מאייבורי V_V) מעבד AMD Athlon II X3 450 שפתחתי את הליבה הרביעית שלו לוח אם Gigabyte GAMA 78 LMT US2H אני מתכנן לעשות חור בצד המארז בכדי לשים שם מאוורר 120mm פשוט (ה 80 בדרך כלל לא יעילים במיוחד) שאלו הנתונים שלו: Frame dimension: 120 x 120 x 25mmFan speed: 1200 RPMFan airflow: 38.4 CFMFan air pressure: 1.17 mm H20Fan life expectancy: 20000/hrs 25°CBearing type: Sleeve BearingConnector: 4-pinVoltage rating: 12VCurrent rating: 0.15 ANoise level: 17.5 dB(A) לאחר פתיחת הליבה הרביעית הטמפרטורות עלו לא מעט אז אני שוקל להחליף את הקירור של המעבד. להלן תמונות של הביפנוכו (הקירור של המעבד דיי קטן, מאוורר 70mm שמגיע למשהו כמו 4000 RPM): הטמפר…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. אני עומד לבצע הזמנה מחו"ל של חלקים למחשב וחשבתי להזמין את הקירור הפאסיבי של זלמן (ZM80A-HP) עכשיו השאלה עם הוא יעיל לאוברקלוק רצחני לכרטיס המסך, יש לי את הצ'יפטק אלומיניום עם חלון ומול לכרטיס המסך יש enermax 92 מ"מ על עוצמה מירבית, אז הקירור הפאסיבי יהיה טוב בשבילי?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים