עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. כל מי שעוזר לבנות מפרטי מחשב (תבורכו BTW ;D) שם במפרט קירור למעבד. עד כמה זה נחוץ? הקירור Stock כ"כ גרוע? זה נועד לשמור על המעבד שקט? (=נוחות) קר? (=ביצועים) אין לי שום כוונה לעשות OC'ing. יהיה מעניין לשמוע מה אתם חושבים...

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Big_White,

יש ברשותי 9600GT שעומד עליו L2 PRO הבעיה שהמאורר שלו עוד שניה שופך מנוע למרות כל הניסיונות לשכם אותו. לא יודע עם איזה חלק בגוף חשבו בחברה מה שבטוח לא עם הראש ולא ניתן לפרק את המאורר, הפקק איפה שהטבעת פירוק המאורר מודבקת לגוף המאורר אז אי אפשר כל כך לשפוף לשם שמן או לפרק לניקוי. מבקש המלצה לאיזה קירור עד 150₪ אפשר לחרוג ...

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. אז ככה.. לפי כמה שבועות מצאתי מחשב זרוק ברחוב. לקחתי, פתחתי, (ואחרי הרבה עבודה) הוצאתי את המאורר. המאורר (מדדתי עכשיו) הוא 80 מ"מ. עכשיו אני רוצה לפתוח את פאה אחת במארז ולחבר אותו ללוח אם. השאלה שלי היא האם קיים סיכון כלשהו שמא ישרף לי רכיב כלשהו? אני רק רוצה להיות בטוח שהמאוורר כשיר ולכן אני בודק. מצפה לתשובה..

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by idanpc,

האם יש לAMD הגנה נגד היתחממות יתר? או שזה ל INTEL איך זה בא לידי ביטוי (מה ההגנה עושה?)

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. היה בתיכנון שלי לחבר לטאוור 112 שלי שני מאוורר טורנדו וככה זה נראה: http://photos.walla.co.il/liozsosko אין לי מושג לגבי המשקל של הטאוור כי משום מה אין נתונים של המשקל שלו... אבל כל טורנדו187... ביחד 374 מה עושים?

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Stasik,

האם מוכרים Peltier בארץ וכמה עולה אחד רגיל?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by מר מקלדת,

מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪929 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-H55M-USB3 ₪614 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950520 קרור למעבד Arctic Cooling Alpine 11 Pro ₪69 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=21462 אם כן, מה כדאי לקחת?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. שלום, אני מעוניין לבצע OC (לא אני הכוונה לטכנאי). המעבד שלי הוא Q6600 . אני רוצה להגיע עם OC ל3GHZ. איזה קירור אני אצרך לזה? יש לי זיכוי באייבורי של 220 ש''ח אז בבקשה תמליצו לי על קירור עד 300ש''ח(כולל הזיכוי). אם צריך עוד נתונים על המפרט שלי תגידו . תודה וסליחה על הבורות,אני ממש לא מבין ב OC וקירור.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. שלום לפי חיפוש בגוגל הבנתי שטמפרטורה של כביכול רכיב ה "AUX" ב everest home edition יכולה להראות שלוש דברים, לוח אם, מעבד או טמפרטורה שלקוחה מהשמיים. הטמפרטורה של הרכיב הזה נעה בין 70 ל 125 מעלות צלזיום מה שלא ממש מרגיע אותי. בהתחלה יצאתי מהנחה שהוא מראה טמפרטורה "שלקוחה מהשמיים" אך אחרי התקנה של speedfan גם הוא הציג לי 3 טמפרטורות, אחד בסביבות 30-40 צלזיוס שזה ככל הנראה לוח אם (גם everest הציג את אותו הדבר) שני בסביביות 60-70 צלזיוס שזה כנראה המעבד (גם everest הציג את אותו הדבר) (כן זה פנטיום 4 פרסקוט לכן הוא כל כך חם) והשלישי טמפרטורה שנעה בין 70 ל 125 מעלות צלזיוס שהיא דומה לטמפרטורה של AUX ב everest אז מה זה בעצם הטמפרטורה הזאתי? האם יתכן שזה טמפרטורה של כרטטיס המסך (I…

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. הכנתי קבלים מעוגלים כמו במדריך באתר ואז חיברתי הכל הדלקתי תמחשב וזה כתב לי להכניס את הדיסקט בוט וללחוץ אנטר ולא הבנתי כי חיברתי הכל אז ככה 1. האם זה נובע מהקבלים 2. מה זה יכול ליהיות ???

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by crazydiamond,

שלום לכולם. השאלה בכותרת, איך ניתן להסיר את גוף הקירור מבלי לגרום לנזק למעבד וללוח אם?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by קיפוד,

שלום לכולם הטמפ' של ה-HD שלי היא 62C איך אני יכול לקרר אותו המחשב הוא מחשב דיי חדש עם מאוורר לCPU ומאוורר שמוציא אויר המון תודה

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by uriya,

שמעתי שיש מעין לוחית קטנה, שמחליפה את המשחה התרמית המרוחה על המעבד. מישהו שמע על זה? מישהו משתמש בזה?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by ob,

E6500K עשה את דרכו אליי מסין הרחוקה . נראה מה הוא שווה (או אני ?!) זה לבינתיים סתם לצורך השוואה מול המעבד שלי (Q6600): נעדכן בהמשך... אגב מישהו זוכר מה היה השיא פה באיזה חנות בישראל ?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by yuval_cohen,

קראתי את הת'רד ההוא על הLCD פה בפורום... אבל הוא לא מתקדם אז פתחתי אחד חדש.. הבנתי מהמדריכים שנתנו שם איך לחבר LCD למחשב.. אבל הבעיה שאין לי מאיפה לקנות כזה דבר... ואני רוצה לפרק מתרגומון או יומן אלקטרוני או טטריס.. עכשיו.. פתחתי את הדברים האלה.. וזה שונה לגמרי ביומן אלקטרוני היו 69 פינים ובטטריס זה היה מוזר כזה לא יודע... ובכל המקרים המסך מתפרק מהלוח ולא כמו שמראים במדריכים שהוא חלק מהלוח אני אשמח אם מישהו יעזור לי או יפנה אותי לאנשהו

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Krazy-Hawk,

שלום, רציתי לדעת מה הטמפ' המומלצת לכרטיסי מסך מסדרת 6600GT. ואיזה קרור אפשר להוסיף על כרטיס מסך, לא משהו מסובך ויקר. ובכלל אם כבר אז מה גם הטמפ' המומלצת להארד דיסק? תודה.

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Pure-Gold,

תנחשו מה זה עושה:

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by VolTAge,

אוקיי, יש לי 3 שאלות.. 1. עם איזו תוכנה אני יכול לראות מה הטמפרטורה של הכרטיס הזה ? 2. מה הטמפרטורה המומלצת, וגם מהי הטמפרטורה הגבוהה ביותר שלא תהרוס את הכרטיס ( אני רק צריך קווים כלליים ) ? 3. את צלעות הקירור אני מדביק לזכרונות של הכרטיס בעזרת ארקטיק סילבר, נכון ? תודה. ;D

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. היי, ברשותי מארז 550D של קורסאייר עם שלושה מאווררים. שניים מקדימה שמכניסים אוויר ואחד מאחורה שמוציא. אחד המאווררים הקדמיים פועל במהירות נמוכה (430 RPM) ולא מעלה אותה כאשר המחשב מתאמץ, איך אני יכול לדאוג שהוא יתאים את המהירות לטמפ', או לחלופין להעלות את המהירות באופן קבוע? **לוח האם הוא Gigabyte GA-B75-D3V כאשר יש לו רק שני חיבורים כביכול שמאפשרים שליטה על מהירות המאווררים (4 פינים) ואליהם חיברתי את הקירור של המעבד ואחד מהמאווררים הקדמיים. ונראה שספידפפ גם כן לא מאפשר לי לשלוט במהירות שלו...אם כי אני לא בטוח שאני יודע להשתמש בתוכנה כמו שצריך בתודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by cohavi,

אני לא טיפלתי במחשב שלי כבר שנתיים, המחשב שלי זול והדבר היחיד שטוב בו ביותר הוא כרטיס הTI של ה128 שלי אז תעזרו לי בבקשה... ???

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום רב, כבר הרבה מאד זמן שהמחשב שלי מתחמם ומגיע לטמפרטורות גבוהות ומתכבה בשל כך. במשחקים כבדים יכול להגיע ל70-80 ואז המנגנון האוטומטי פשוט מכבה אותו, או שהוא מתכבה לבד. בכל מקרה - אפשר להגדיר את הטמפרטורה של הכיבוי אבל אני לא מתסכן בלהעלות אותה. יש מאורר אחד שמכניס אוויר למארז (למטה מימין), אחד שמוציא (למעלה משמאל), HSF למעבד וגם לגשר הצפוני. כפי שאתם רואים הכבלים מסודרים בצורה לא רעה כך שהם לא אמורים להפריע יותר מדי לזרימת אוויר. אבל השורה התחתונה היא שהמערכת כולה מתחממת כאשר המארז סגור. או שלא נכנס מספיק אוויר קר בשביל לפצות על החום שיוצא מהמעבד או שפשוט זרימת האוויר לא טובה במארז. אני מצרף תמונה ומבקש עיצות לפתרון הבעיה. תודה. [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. כי הבדל המחירים הוא גדול מאוד. המשאבה לאקווריום (3000 ליטר בשעה) עולה 120 שקל , ומשאבה מיוחדת לקירור מים , בהספק של 2000 ליטר בשעה , עולה 600 שקל! אמרו לי (בחנות) שהמשאבות האלה לא עושות רעש, ואפילו הדגימו לי. יש חיסרון כלשהו בשימוש במשאבה לאקווריום? בנוסף , מישהו מוכר בלוק קירור מים טוב? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. תראו המפרט שלי בחתימה... יש לי 1200-1300 שקל לקניית רכיבים לאוברקלוק. מהארץ ומהאתר www.compusa.com כי בן דוד שלי יהיה שם ויוכל להביא לי מה שאני רוצה. אני בטוח קונה זיכרון חדש כנראה 512mb HyperX3200 2-2-2-5 אם לא אז משהו של ocz או את הvitesta זה יעלה לי 550-600 שקל.(אל תדאגו מאיפה שאני קונה) עכשיו ההתלבטות אם לקנות מערכת קירור מים BIG WATER + ספק כח חדש כנראה טרמלטייק 410w(יד שנייה) או לקנות הארד דיסק חדש ב-400(אני צריך אחד חדש ומהיר נורמלי) וספק כח טרמלטייק 410. ב-2 האפשרויות אני מצרף כמה כבלים ואיזה תאורה.. באיזה 100-200 שקל בערך. אני מתלבט כי יש לי קירור אוויר טוב sk7+sf2 פשוט עושה רעש,ויש לי הרבה אבק בחדר ואני לא יכול כל הזמן לנקות את ההיטסינק ולמרוח ממשחות כי אין לי כ…

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by VinyX,

אני מריץ פריים 95, על האפשרות השניה In-Place Large FFTs והליבה הראשונה (#0) קורסת אחרי 10 שניות של מאמץ. באפשרות הראשונה קורסות 0 ו3 אחרי בערך 20 דקות. בסינבנץ' 11.5 זה לא קורה. ושאר הליבות עובדות כרגיל. i5-2500K @ 4.7 GHz 1.29(1.35) Vcore לא עובר את ה75 מעלות במאמץ, מקורר ע"י SpinQ VT. אין אפילו ביקורת אחת טובה עליו, אבל בינתיים הוא מתפקד לא רע בכלל! יכול להיות קשור למארז? CM 370 Plus ומותקנים בו בסה"כ 2 מאווררים, אחד מקדימה (מכניס) ואחד מאחורה (מוציא). רק ליבה 3 קופצת מדי פעם ל78 אבל יורדת מהר. היא גם הכי חמה תמיד, במנוחה ובמאמץ. כנראה אחת דפוקה . אז יש לי ממה לדאוג? או שזה לא כזה נורא?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום יש לי מעבד AMD 3800X2 לתושבת 939 עכשיו בצעתי OC מ2.0 ל2.4 הטמפ' במנוחה 35 במאמץ 60(בקירור סקוט) עכשיו חשבתי על הקירור Arctic Cooling Freezer 64 Pro כדי שאני יכול להמשיך בOC מה דעתכם עליו, ועד 200 שקל אם הוא הכי משתלם... ראיתי גם שהוא מגיע ל50db כאשר המאוורר עובד "בכול הכוח" רציתי לדעת אם זה רעש סביר או גבוהה וכבר גובל בגדר המפריע. תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.