אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
היום הביאו לי את המחשב החדש של בת דודה שלי (זה שהתייעצתי איתכם בקשר אליו לא מזמן) והוא ריק לחלוטין... לצערי הרב יש בו חלקים מסויימים אחרים מאלה שביקשתי כמו לוח אם (שמו לי GIGABYTE GA-7VT600)-L( במקום ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard) וכל מני שינויים אבל בנתיים אין לי בעיה... בכל מקרה לא הצלחתי להבחין בשום מאוורר חוץ מהזה של CPU ןהזה של הספק. עכשיו כשהדלקתי רת המחשב נכנסתי לביוס וראיתי שטמפ' המערכת היא בסביבות ה32 מעלות אבל טמפ' במעבד היא בין 52 ל 59 מעלות!!! אתם לא חושבים שזה קצת יותר מדי... דרך אגב המעבד הוא AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) BOX CPU . מה שמפחיד אותי זה שאולי הוא שם 2500 TRAY ואז שם איזה מאוורר מעפן.... בכל מקרה מה אתם אומרים. אשמח לקבל תשובות …
-
-
-
אוקיי נגיד שיש לי עכשיואני הולך לקנות בקרוב) ;D לוח אם 4G4A+ 845ע 533MHZ (שלפי מה שרשום הוא תומך ב 2100) זיכרון שח CORAIR DDR333 256MB 2700 אין לי מושג אם זה 2.1 הדגם המדוייק הוא CMX256A-2700C2 ומעבד 1.8A 512K(שאין לי מושג אם הוא הטוב או לא טוב לOC{שני גריסאות]- אם מישהו יודע איך לדעת לפני שקונים שיגיד) ועכשיו אני רוצה לעשות OC הכי טוב כדי שהוא יעבוד על מהירות 2400 והזיכרונות יפעלו כמה שיותר מהר (166MHZ-333) מבלי לדאוג לאיורור נוסף מהם ההגדרות הכי טובות בשביל ההאוברקלוק? אם אפשר מדוייק את כל ההגדרות שצריך לשנות בביוס לכל הרכיבים כמו: FSB,RATIO-MEM,CRT,VOLTS וכל השאר... לפי מה שהבנתי במודעות אחרות ה- FSB צריך להיות 133 זה הדבר היחיד שאני פחות או יותר יודע... :-…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
motherboard 44c CPU 65c ברשותי athlon 1Ghz, asus A7V 133 בזמן האחרון הווינדוס (xp) עושה ריסט לבד לעיתים קרובות, חשבתי אולי זה קשור להתחממות...
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם יש לAMD הגנה נגד היתחממות יתר? או שזה ל INTEL איך זה בא לידי ביטוי (מה ההגנה עושה?)
-
הפרוייקט הבא שלי הוא להכניס את חלקי המחשב לתוך המגירות של השולחן... יש לי כבר תמונה דיי כללית בראש איך זה עומד להתבצע... אני רק רוצה לדעת אם אכסון הרכיבים בתוך מגירות העץ יעלה את הטמפ' בצורה משמשעותית אם אני ישים איזה 4-3 מאווררים של 80 מ"מ? רק לידע כללי: עכשיו הרכיבים מאוכסנים בתוך מארז FULL TOWER בלי שום מאוורר שמוציא/מכניס אוויר (חוץ מהספק כמובן) כאשר דלת המארז פתוחה והמחשב עובד בסדר גמור... אני משער שהטמפ בסביבות 50-55 (לפי בדיקות שעשיתי בעבר) אבל המספר עצמו ממש לא מעניין אותי כל עוד המחשב יציב... תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ראיתי באתר אחד מנורה יפה כזאת בכל מיני צבעים שנקראה קתודה קרה, רציתי לדעת אם יש כזה בארץ, האם זה מתקלקל או נשרף ? וכמה מתח זה לוקח ?? ??? ???
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בעעעע. אתמול מצאתי זרוק מחוץ לביתי רדיאטור של מזגן, ענק כזה שצינור הקירור בו מנחושת והוא עובר בין דפי אלומיניום (קירור מזגן טיפוסי). הציפו אותי ברעיונות לקירור המחשב בבקשה! (לבינתיים לא מתוכנן קירור מים למעבד)
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
SPIRE FalconRock II AMD SPIRE MicroFlow II AMD SPIRE SkiveStream AMD Spire SP420B8 CopperStream SPIRE SuperRock AMD Spire WhisperRock IV SPITE FridgeRock AMD כפי שהבנתם המעבד הוא של AMD והדגם BARTON 2500 הHSF לא מיועד בשביל OC ואם כן אז ממש לא כבד. רציתי לשאול איזה מבין כל אלו כדי לקנות שישמור על הטמפרטורה סבירה ואפשרי יהיה לעשות OC מזערי? אני לא מעוניין בHSF שיעלה המון.
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי שתי שאלות שאני מקווה שהם מתאימות לפורום הזה. קניתי מאורר של 120מ"מ והתקנתי אותו אבל גיליתי שיש לי במארז רק שתי חורים כדי להחזיק אותו ויש מקום לקדוח עוד שתים נוספים. האם זה בסדר להחזיק אותו רק עם 2 ? זה יגרום לו לאבד איזון ולהתחיל להרעיש ? ובנוסף קניתי ספק חדש שיש לו המון כבלים וזה נראה ממש מבולגן בפנים, אני מפחד שזה מפריע לזרימת אוויר או יגע בחלקים... יש איזה דרך לעשות סדר בעניין הזה ?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפס מאורר 120mm עם 4 פינים לקירור מעבד כל הדגמים שמוצעים בעלי 3 פינים מה שלא יאפשר שינוי מהירות ע"י הלוח אם יש המלצות למשהו שקט ?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד: INTEL PENTIUM D 820 קירור למעבד : סטוק (מהחברה) לוח אם: MSI 945PL NEO SERIES MS-7236
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי ההמלצות של החברים רכשתי את ה katana3, הבעיה היא שהFAN האוטומט לא ממש מתפקד.. הגדרתי בביוס כל דבר אפשרי, הוא מסתובב לי על 100 סלד, לא משנה באיזה חום, אני יכול רק לבטל את האוטומט בביוס והמאוורר מסתובב מהר וכל הזמן. יש לי לוח של גיגהבייט p67a-ud5 ניסיתי לשחק עם התוכנת SMART שמגיעי עם הלוח, וגם זה לא עוזר.. אם מישהו יודע משהו, אשמח לשמוע..
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רואה שהמון אנשים כאן נותנים ביקורות נורא טובות ל Sunbeam ואף אומרים שהוא עדיף על Zalman בכל הפרמטרים !, רציתי לשמוע תגובות לגבי ההבדלים בין הקירורים ובעיקר מה יותר כדאי (ואני לא מדבר על המחיר כי הוא אותו מחיר). המאוורר של ה Tuniq נראה כאילו משהו זול ולא באמת משהו איכותי, ובנוסף הוא תופס מקום לא מבוטל במארז (אצלי זה לא בעיה כי יש לי את Gigabyte 570) מה שגורם להתחממות יתר למירב ידיעתי, אני בכל אופן יודע ומכיר את Zalman בתור הקירורים האיכותיים והשקטים ביותר, פתאום אני שומע שיש משהו טוב יותר..., הכיצד ? ואיזה מ-בין 2 הקירורים נוח יותר להתקנה, אם אני מבין נכון אז בשבילל התקין את ה tuniq על am2, חייבים לפרק את כל הלוח... האומנם ? Sunbeam Tuniq Tower 120 Zalman 9500 …
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לפי חיפוש בגוגל הבנתי שטמפרטורה של כביכול רכיב ה "AUX" ב everest home edition יכולה להראות שלוש דברים, לוח אם, מעבד או טמפרטורה שלקוחה מהשמיים. הטמפרטורה של הרכיב הזה נעה בין 70 ל 125 מעלות צלזיום מה שלא ממש מרגיע אותי. בהתחלה יצאתי מהנחה שהוא מראה טמפרטורה "שלקוחה מהשמיים" אך אחרי התקנה של speedfan גם הוא הציג לי 3 טמפרטורות, אחד בסביבות 30-40 צלזיוס שזה ככל הנראה לוח אם (גם everest הציג את אותו הדבר) שני בסביביות 60-70 צלזיוס שזה כנראה המעבד (גם everest הציג את אותו הדבר) (כן זה פנטיום 4 פרסקוט לכן הוא כל כך חם) והשלישי טמפרטורה שנעה בין 70 ל 125 מעלות צלזיוס שהיא דומה לטמפרטורה של AUX ב everest אז מה זה בעצם הטמפרטורה הזאתי? האם יתכן שזה טמפרטורה של כרטטיס המסך (I…
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני צריך קירור למעבד העתידי שלי אני עד היום האמנתי בBT אבל גיליתי שיש גם את הנינג'ה הזה (http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5693) מי מהשניים עדיף ? ועוד שאלה, מה אלו הכחולים האלה ליד המעבד ? http://hwzone.co.il/reviews/965EE/3/ חן
-
- 24 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא יודע אם זה קשרו לפורום הזה.. ראיתי במדריך שיש מדריך למריחת המשחה אבל רציתי לדעת עם איזה חומר אני מוריד אותו...ואל תגידו לי שעם אלכוהול של 70 אחוז.... האם איצטון יכול להיות טוב להורדת המשחה??? אם לא על מה אתם מליצים???
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
תמונה כללית של איזור המחשב... תמונה של דלת המארז פתוח למי שלא רואה בגלל הפלאש אז יש שם צורב DVD של NEC וצורב רגיל של NU. צפייה פנימית: לא כ"כ ברור אבל זה קירור להארדיסק...2 מאווררים: My Big Typhoon: תמונה פנימית כוללת: המחשב בחושך: המאוורר של הקירור לכרטיס מסך, Slincer:
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
נתחיל בזה שהמפרט שלי מפורט בצד זכרונות 333מגהרץ המעבד עובד על באס 400, באס למערכת עומד על 100מגהרץ בסטוק אני בדרך כלל בבאס 137 (2400@3288) כרגע אני על 125 (2400@3000) בגלל שמתחיל להיות חם ואני מצמצם באוברקלוק שהטמפרטורות ירדו במעלה או שתיים בלי שאני יצטרך להפעיל את המאוררים ולסבול מהרעש.. בכל מקרה לעניינינו.. לא נגעתי בתזמונים או בחלוקה של המעבד\זכרונות בכל מקרה מה המצב של הזכרונות שלי כרגע עדיין עובדים על 333מגהרץ או שזה השתנה?
-
- 25 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה שבע? יום ראשון, 14 באוגוסט 2005, 12:05 מאת: נימרוד בן משה, מערכת וואלה! 7132.82 MHz בחור יפני הצליח לגרום למעבד פנטיום לרוץ על 7Ghz. גם אתם יכולים, כל מה שצריך זה חנקן נוזלי דמיינו שיש לכם מחשב שהמעבד שלו רץ במהירות שעון של 7Ghz. סיימתם להזיל ריר? יופי. אז מסתבר שגם אתם יכולים לגרום למעבד פנטיום לרוץ במהירות מסחררת שכזו וכל מה שאתם צריכים זה מערכת קירור שמשתמשת בחנקן נוזלי. קצת קשה לדלות את הפרטים המדוייקים כיצד הוא עשה זאת, אבל בחור יפני פרסם בבלוג שלו הוכחות ל-OverClocking המוצלח שלו, שגרם למעבד לרוץ במהירויות שעון באיזור ה-7Ghz. ניתן להבין שהוא השתמש במעבד Pentium 4 670 Prescott אשר ישב על לוח אם מסוג ASUS P5WD2 עם שני כרטיסי זיכרון מסוג CORSAIR PC2-5400UL בעלי…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, לאלה שיש להם את סוג הנטבוק המצויין בכותרת, כתבתי לכם מדריך איך להעלות את תדר המעבד. לקריאת המדריך, הורידו את קובץ המדריך מפה: http://uploading.com/files/9mbcmfd6/%25D7%259E%25D7%2593%25D7%25A8%25D7%2599%25D7%259AOverClocking%2B%25D7%259C%25D7%25A0%25D7%2598%25D7%2591%25D7%2595%25D7%25A7%2B%25D7%259E%25D7%25A1%25D7%2595%25D7%2592%2BCompaq%2Bmini%2B311c.docx/ (מי שיודע איך להשים את ההיפר קישור בתוך מילים שישלח לי ה"פ).
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אין לי בעיה להגיע ל4.4ghz, אבל ברגע שאני מעלה את המכפלה ל45 המחשב נתקע בstarting windows, גם אם אני מוסיף 0.3V מעל המתח ששמתי בשביל 4.4ghz קראתי שבשביל תדרים יותר גבוהים צריך להפעיל את pll overvoltage וזה באמת עובד, הווינדוס עולה והמערכת עוברת מבחני יציבות הבעיה היא שהמחשב לא נדלק על הפעם הראשונה. אני לוחץ על כפתור ההפעלה במארז ואני רואה את המאווררים והנורות על הלוח אם נדלקים, אבל המסך נשאר שחור ואחרי כמה שניות המחשב נכבה (המאווררים והנורות נכבים). אחרי כמה שניות הוא מדליק את עצמו מחדש ואז שוב קורה מה שכתבתי למעלה. ככה זה מספר פעמים עד שבסוף הוא מצליח להידלק. מישהו נתקל בבעיה הזאת?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.siz.co.il/my.php?i=tnmzzyjyz2i5.png האם זה הגיוני שזה כביכול 12V אבל הספק לא נותן אפילו 12V? לאחרונה אני מנסה לעשות OC למערכת ופשוט לא מצליח לעבור את ה 3.91 במעבד intel pentium D שגם ככה עובד על 3.4 על סטוק.. יכול להיות שמצאתי את הגורם שמגביל לי את כל הOC? הספק הוא EZCOOL של 500W
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-