עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני לא רוצה לעשות פרסומת אלא רק להמליץ, מנסיון אישי על המחשב המורכב של אייבורי ב-1065 ש"ח. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1280&CatCode= אם בוחרים את הלוח גיגהבייט G31M-ES2L ומשדרגים למעבד 5200 (60 שקל) מקבלים בסיס מצוין לאוברקלוק, אפילו עם הקירור סטוק של אינטל שמגיע עם המחשב. אם בוחרים ספק 450 וואט (עוד 30 שקל) יש מספיק כח בשביל לתקוע איזה כרטיס מסך שתרצו וגם מקבלים ספק כח שקט בזכות מאוורר 12 ס"מ. במחשב שאני קיבלתי הגעתי ל3.33 גה"צ במתח של 1.3 וולט ו3.5 גה"צ במתח של 1.35 וולט. הטמפרטורות לא עברו 60 מעלות באף מקרה עם הקירור סטוק הגמדי. המארז מיקרו ATX של אייבורי סביר בהחלט (בהתחשב במחיר) מבחינת איכות הבניה, איוורור ואפשרויות הרחבה. חסרונו הגדול הוא העדר…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by shmekel,

הסתובבתי קצת באתר של טרמלטייק וגיליתי את המוצר המעניין והמוזר הבא: http://www.thermaltake.com/accessories/a2324O3/a2324.htm הבנתי שהוא מנקה את האוויר-אבל בשביל מה זה טוב? כתוב גם שזה עוזר בקירור המחשב... מישהו התנסה בזה? זה שווה את ה180 שח? תודה

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Guarding angel,

היי אני מעוניין בלוח (יש אותו במחיר טוב מאוד) אני מחפש אוברקלוקינג נטו על המפרט הבא: Intel E5200 \ E7300 Thermalright 9775-LE Super Talent DDR3 2Gb 1333Mhz PC10600 64MX8 CL8 SEAGATE 1 TERA 32MB CACH ZOTAC 9800GTX (+) PLUS \ POWERCOLOR HD4830 \ SAPPHIRE HD4830 512MB DDR III LG H62N SATA DVDRW Coolermaster Centurion 590 FSP BLUESTORM II 400W למישו יש מידע עליו? בתודה מראש =]

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by House M.D.,

יש לי את המעבד הזה וראיתי הרבה אנשים שמגיעים איתו ל 3.4GHZ מינימום . אני משום מה תקוע איתו ב 3GHZ. כשהוא על 3GHZ הוא עובד טוב ועובר prime95 כמה שעות טובות. כשאני שם אותו על 3.02GHZ הוא קורס בערך דקה אחרי שאני מפעיל את המחשב, אפילו בלי מאמץ. לחשוב ש 20MMHZ מבדילים בין יציב ללא יציב בכלל.... והעלאת מתחים לא עוזרת אם אני שם נגיד על 3.05GHZ המחשב לא נדלק בכלל - צריך להוציא את הסוללה ולהכניס מחדש. הטמפרטורות הן בערך 55-60 מעלות במאמץ - סביר לקירור שלי (זה קירור לא סטוק אבל די דומה בביצועים, משהו כזה של CM אבל לא כתוב עליו דגם) מה לעשות עם הבעיה הזו? *עריכה* שחכתי לציין - למרות שהזיכרונות 667MHZ הם לא מגבילים בכלל והם עכשיו על תדר 629MHZ וזה עוד עם יחס של 8:6 אני יכול להוריד ל …

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by see4,

אובר קלוק ראשון למעבד שלי , יש לי הסתיגות בקשר למתח של מעבד 1.5V , אני חושב שזה גבווה , מישהו יכול לעזור , תודה ... בעומס הטמפרטורה בממוצע 60 ...

• 24 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by lompy,

עשיתי OC לבאס 400 והכל עבד בסדר עד שפתאום שמתי לב שהוא הוריד לי את הבאס חזרה 266 עשיתי בדיקה ב S&M כשהוא על מהירות סטוק ועל הבדיקה הריאשונה CACHE 1 LEVEL הוא נכשל השאר בסדר מה זה אומר ? האם המעבד תקין? זה לא אמור לעשות בעיות כאלה בסטוק מה לעשות? ד.א המפרט בצד וגירסת ה S&M היא 1.8.1 BETA

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by jitz,

היי, יש לי לוח GA-P55-UD2M של ג'יגהבייט, עם מעבד i7 860. מעולם לא השתמשתי בspeedfan בעבר, כי לא היה לי צורך... אבל אני מתכנן לראשונה לעשות אוברקלוקינג קל. הבעיה - הבנתי שצריך להגדיר את התוכנה כמו שצריך בהתאם למאווררים/חיישני הטמפ' שיש על הלוח, ואני לא כל כך מצליח להבין מה זה מה שם לאחר הפעלת התוכנה, היא מזהה את החיישנים על הלוח, כמו שתראו בצילום מסך... לאיזו טמפ' אני צריך להתייחס שם כטמפ' המעבד? מה הם החיישנים האחרים? 3 מגיעים מצ'יפ שנקרא IT8720F ו-8 מאחד שנקרא INTEL CORE... ועוד שאלה - מהן הטמפ' המומלצות למעבד שלי (i7 860) להגדרות של טמפ' ה-Desired/Warning? כרגע הכל שם דיפולטי וממש לא נראה נכון... המון תודה מראש צילום מסך: http://i41.tinypic.com/s5zcy1.png

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by MadGhost,

מצאתי שימוש לאחד המחשבים הישנים שלי - בעיקר לאינטרנט - והבעיה שהוא עושה רעש של טרקטור... לפני כמה חודשים כבר החלפתי לו את הספק הג'נרי שהגיע איתו למשהו יותר נורמלי ודי שקט , והחלפתי גם את הקרור לכרטיס מסך... לאחר בדיקה היה קל לראות שאת הרעש עושה המאוורר של המעבד (פנטיום4). אז המטרה שלי עכשיו היא להפוך אותו לכמה שיותר חרישי -בתקציב של כ600~700 ש''ח. ומה שחשבתי לעשות בינתים זה להחליף למארז נורמלי כגון centurion 532 , ולשים למעבד איוורור פסיבי - נראה לי sonic tower . זהו... אשמח לשמוע תגובות או הצעות.

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by matanyaniv,

לפני כמה זמן ההורים שלי באו לחדר שלי לראות את המחשב, יש לי בו חלון וקטודת UV... כשהם הסתכלו פנימה הם התלוננו שהקטודה עושה כאב בעיניים. לי אישית זה לא מפריע אבל האם באמת הקטודה גורמת נזק כלשהו?

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. אין לי שמץ... אני יודע שהרבה אי אפשר... אבל בכל זאת... ומה הטמפ הנורמלית.. עם coolmaster aero7 ו thermaltake xaser3 v2000a באיזה טמפ אני צריך להפסיק תoc

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by ElemenTal,

1. כאשר עושים OC הלוח אם מתחמם ? (שלי למשל זה DS3L) אם כן - זה משהו שצריך לדעוג לגביו, או שזה לא נורא ? 2. אחרי שמסימים את ה OC מחזירים את כל ההגדרות כמו שהיה לנפי ה OC או שמשאירים (כל ה DISABLE וכאלה, בטח שלא ה FSB והמתחים) 3. במצב שה OC לא יציב מחוסר מתח - איך אני אמור לדעת איפה חסר מתח ? אפילו אם למשל אני בודק, מוסיף מתח ל CPU ועדיין זה לא עוזר, אז זה או בגשר הצפוני או בדרומי, או בעוד משהו שיש (לא זוכר איך קוראים לו) מה אני אתחיל לשחק לכל אחד במתח ? וכשאני מתחיל את ה OC עם איזה מתח להתחיל בגשרים - מאיפה אני לוקח את המתחים שלהם ? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by SharP,

הייתי רוצה לדעת האם מארז גדול יכול לעזור לי להוריד את החום ?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by Vatos-Locos,

אני תמיד פחדתי לפגוע במארז ולחורר אותו כי בסך הכל אין לי כסף אחרי זה לקנות מארז חדש ואין לי מארזי ניסויים אבל החלטתי שאני רוצה לעשות חור בגג והבנתי שהכי אפקטיבי זה הוצאת אוויר (אפילו שההוצאת אוויר שלי לדעתי מספיקה מאחורה ליד המעבד, ודווקא הכנסת האוויר אצלי לא טובה כי יש רק מאורר אחד שהפאנל הקדמי נורא עוצר את זרימת האוויר יש לי 2 שאלות הראשונה איך עושים במדויייייקקקקקק את החור והחורים לברגים כי אני לא רוצה פאשלות ושתיים, לפי השרטוט של המארז שאני יצרף עוד מעט, עדיף להכניס אוויר או להוציא אם אני מכניס אוויר אז כמו שאתם רואים האוויר יכנס מבחוץ (אוויר קר) ויגיע ישר למאורר 70ממ שיזרוק אותו לכיוון המעבד אם זה מוציא אוויר, אז כמובן שזה יוציא אוויר קר מלמלה כמו שתמיד…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. כול פעם שאני מפעיל את המחשב או עושה ריסט המחשב נידלק לשניה ואחרי זה מיתכבה ל2 שניות ואחרי זה נדלק שוב. יכול להיות בגלל OC ?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by DiSc@MaN,

למה אני לא מצליח לעלות את הבאס של הזכרונות מעל 137 לעזאזל? אחרי השמירה של ההגדרות והיצאה מהביוס הוא עושה ריסט ונכנס לביוס עם הגדרות הבררת מחדל מפרט יש בחתימה ובנוסף יש לי שני כרטיסי רשת של אינטל 10\100

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by captaincaveman,

המצלמה לא ממש הצליחה לצלם כמו שצריך כנראה בגלל שהוא נוצץ...

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. אני שוקל לקנות לוח אם חדש וראיתי אחד של גיגהבייט שמתאים לי... אני מתכנן לעשות עליו אובר קלוק אבל בדביק בפורום הזה קראתי שהיה איתצם למישהו ניסיון לא מוצלח.... אני מחפש עוד חוות דעות נוספות בבקשה בתודה בנצי אגב זה הדגם http://www.pch.co.il/docs/pd-1450339673.htm

• 22 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שלום לכולם, יש לי מעבד P3-800, לוח אם ASUS CUSL2 היום בבוקר בזמן ששיחקתי במחשב שמתי לב שלפתע הוא מאט בצורה מחרידה. הבנתי ששוב נדפק המאוורר שקניתי לפני כחמישה חודשים ולאחר שהתקנתי את תוכנת ASUS PCPROBE גילית שהטמפרטורה של המעבד הגיעה ל 78 :-/ ובמצב מנוחה היא 58 :'( . בנוסף המארז שלי מאוד יפה 8) אבל קטן וצפוף כך שהאיוורור שם לא משהו.... אני צריך שתמליצו לי על איזה מאורר לקנות ואיזה משחה תרמית (איך למרוח אני יודע כבר תודות למדריך באתר ;D ) או כל רעיון שעולה לכם בראש. אהה, ויש לי תקציב של 50 ש"ח לסדר את העיניין (כן זה לא הרבה... אבל מה לעשות אני בצבא ) אשמח לקבל את הצעותכם בהקדם האפשרי ... בתודה,

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום קניתי את המארז הנ''ל קודם כל תגידו אם כיוונתי נכון המאוורר האחורי מוציא אוויר המאוורר העליון מוציא אוויר ושנים בצד מכניסים זה בסדר? 2) המאווררים שמכניסים אוויר רועשים מאוד, האם ניתן להחליפם לפחות מרעישים עם שיהיו גם עם אור כחול שניתן לכבות אותו? 3) האם כדאי להוסיף מאוורר מקדימה? או שזה לא רלוונטי כי זה על הארדדיסק 4) אני מעוניןן להוסיף פאן באס שיעזור לי עם כל ה:לכבות את האורות שבמארז כשאני לא רוצה אותם, ולהגביר ולהנמיך את מהירות המאוווררים. המלצות , חוות דעת והסברים יתקבלו בשמחה תודה מראש compman112

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. היי, רציתי לדעת מס' דברים, קודם כל - קראתי את המדריך ל-OC אבל הסתבכתי קצת מכיוון שאצלי בלוח זה שונה, ישנה אפשרות שנקראת: RapidBoost - OC Jumper , ההגדרות קצת שונות שם (חוץ מהדברים הבסיסיים) - מישהו מכיר את האפשרות\משתמש בה? יש לי מעבד Q6600 ואני רוצה להגיע איתו ל3.0Ghz (לא יותר מזה כרגע) לוח אם - MSI P45 Neo-F קירור - AC Freezer 7 ספק - SeaSonic 620Watt אודה באם תוכלו לעזור בעניין נ.ב. האם הטמפ' האלה סבירות? לא קצת גבוהות מדיי? *כרגע כל המאווררים ב-Default (אני מניח, לא שיחקתי עם זה עדיין)

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. קניתי אתמול את הזכרונות האלה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_1500_1502&products_id=9044 ואני רוצה לדעת עד כמה אני יכול להגיע איתם תודה מראש למי שעוזר

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by aquarius,

מישהו יכול להסביר לי איך לבנות מערכת קירור גז עם פלטייה

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by אלבר,

Core i5 750 טמפרטורת סביבה: 30 עומס מעבד: 5% טמפרטורת ליבות: 41-44 thermal range: 56! אתם רוצים להגיד לי שהמעבד יכול להתחמם בעוד 56 מעלות לפני שהוא מגיע לרמות קריטיות? כשאני מפעיל prime95 תוך דקה התרמל ריינג מגיע ל11 ואחרי כ10 דקות מגיע ל2-3. זה נורמלי למעבד הזה? קירור סטוק רגיל. מאוורר תקין (מריץ ב100%), משחה מרחתי "חדשה" (Arctic silver2 ישן מאוד אבל ההבנתי שכסף לא מתקלקל). מה עושים? אני מאוד מתלבט אם לקנות Hyper 212+. בחו"ל אומרים שיחס מחיר/תועלת טוב אבל בארץ המחיר פי 2.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by adamginz,

http://www.aerocool.com.tw/aerocool-files-v3/cooler/dp102.htm כנראה שהשיוף שלו יהיה כבר יותר טוב וגם הקליפס יותר חזק. Heat Sink Specification Dimension Tube -100 mm, 36+ Fins Dia. - 66mm Material Superconductor Tube + Copper Fins Features 1. High thermal conductivity 2. Full copper cooler w/superconductor tube for max performance 3. Supper attractive "Round" shape cooler 4. DP-102 offers "Dual Fan" solution - user can mount 1 or 2 fans on the cooler (Fan/s not included in the package) 5. Two sets of 70mm to 80mm fan adapters are included in the package 6. The cooler can be rotated 360 degrees and fans can be mounted in any position 7. DP-102 can be an "Universa…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by spon83,

שלום אני רוצה לקנות מאווררים למארז שלי, יחס CMF לDBI הכי יעיל כלומר גבוהה. מה אתם אומרים על אלה? SUNBEAM SILENT UV LED FAN 120MM BLUE http://www.sunbeamtech.com/index-2.html מחיר 55 ARCTIC COOLING AF12025 http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=81 מחיר 40 ARCTIC COOLING Arctic Fan 12 http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=84&data=2&disc= מחיר 50 המחירים מנועה מחשבים אשמח לקבל תגובות/הצעות אחרות

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים