עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. קניתי מעבד P4 3G 800M יד שניה. המעבד הגיע עם הרבה שאריות משחה תרמית. התחלתי לנקות עם אלכוהול 70%. הניקוי קשה והמשטח מסרב להבריק. גרדתי שאריות קשות עם קיסם שיניים ותוך כך גם "חיטטתי" בחור השחור שבפינת המעבד. נראה היה לי שאני מסיר שאריות משחה עד שהגעתי לפרינט שעליו מותקן המעבד. עכשיו נראה לי שבעצם פרצתי את חור האיטום של המעבד ומרגע זה הרכיב איננו אטום יותר ולכן הלחות עלולה לחדור אליו ולהרוס אותו במהירות. האם באמת זה מה שקרה? האם בעצם הרסתי את המעבד ואין טעם להרכיבו? זו פעם ראשונה שיוצא לי להתעסק עם מעבד ולא ראיתי אזהרות בנושא החור שבפינה?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by MegaHertz,

חשבתי על הרעיון לעשות מערכת (בטח לא כל כך איכותית אבל....) עם לוח אם ישן ,סידי רום ,וכרטיס קול. שאלתי היא - האם זה אפשרי ? בהתחשב לעובדה שזה יהייה בלי הרדיסק בכלל . מה שאומר שזה בלי ווינדוז וכו'. בתודה, MegaHertz

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by geverem,

אני רואה שהמון אנשים כאן נותנים ביקורות נורא טובות ל Sunbeam ואף אומרים שהוא עדיף על Zalman בכל הפרמטרים !, רציתי לשמוע תגובות לגבי ההבדלים בין הקירורים ובעיקר מה יותר כדאי (ואני לא מדבר על המחיר כי הוא אותו מחיר). המאוורר של ה Tuniq נראה כאילו משהו זול ולא באמת משהו איכותי, ובנוסף הוא תופס מקום לא מבוטל במארז (אצלי זה לא בעיה כי יש לי את Gigabyte 570) מה שגורם להתחממות יתר למירב ידיעתי, אני בכל אופן יודע ומכיר את Zalman בתור הקירורים האיכותיים והשקטים ביותר, פתאום אני שומע שיש משהו טוב יותר..., הכיצד ? ואיזה מ-בין 2 הקירורים נוח יותר להתקנה, אם אני מבין נכון אז בשבילל התקין את ה tuniq על am2, חייבים לפרק את כל הלוח... האומנם ? Sunbeam Tuniq Tower 120 Zalman 9500 …

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by cinemashai,

שלום לכולם עשיתי OC לכרטיס מסך דרך RIVA TUNER. כרגע הוא עומד על 251MHZ GPU ו GPU MEMORY CLOCK על 234MHZ. הכרטיס מסך הוא G FORCE 5700LE בEVERLAST אני לא יכול לראות את הטמפרטורה שלו, מישהו מכיר תוכנה שבעזרתה אפשר למדוד? (אני לא רוצה לשרוף אותו בעודו חי) תודה רבה לעוזרים!

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by MDK,

הכרטיס הוא geforce 4 Ti4200 128mb זכרונות עובדים על 444 MHZ והליבה על 250 MHZ.. המטרה שלי היא להרגיש בשינוי בביצועים במשחקים... ... לאחר פרק זמן ... הורדתי COOLBITS...עכשיו מה עושים? פשוט מעלים את המהירות עד שהמחשב נשרף? עריכה: העלתי את הליבה והזכרונות למהירויות הבאות: 300\500 (אחרי פעם שהעלתי ב25 לכל אחת..) איך אני יכול להיות בטוח שזה באמת משפיע במשהו? אני לא מרגיש יותר מדי שינוי חוץ מקצת יותר קרטועים בFARCRY

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by gavri,

אני מעוניין לבצע אוברקלוק ומחפש המלצה למאוורר למעבד תקציב 1000 ש"ח כמו כן אשמח אם המאוורר יתמוך גם בתושבת 2011 (בגלל שידרוג המחשב בזמן הקרוב) אם ישנם הצעות על קירור מים טוב במחיר הזה אשמח לשמוע

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by arikam,

אני עם e4600 באוברקלוק ל 12X 250mhz , עם מתח 1.3625v הרצתי 5 לופים, על בדיקה מלאה, וזה עבר לי רק 1 מתוך 5 מה אני אמור לעשות, להעלות מתח למעבד?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by shimon16,

שלום, אתמול קיבלתי את המחשב החשד ובדקתי היום טמפרטורות, רציתי לשאול אם הן סבירות או גבוהות מדי המפרט הוא: ?Pentium D 2.8Ghz, s775, 2x1MB Cache, DualCore? כפי הנראה הקירור שKSP ה*** שמו לי הוא: http://www.spirecoolers.com/main/product_cpu_detail.asp?ProdID=268# שווה משהו? לוח אם: ?775Dual-VSTA s775, VIA PT880 Ultra, DDRII 667, PCI-E, AGP? כרטיס מסך: point of view 6800 128mb עם 16 צינורות פתוחים ו6 ורטקסים הטמפ' הם: מעבד 53c לוח אם 38c סביבת כרטיס מסך 46C כרטיס מסך עצמו 63c נ.ב המארז של קומפיוקייס עם 2 מאווררים של 120 מ"מ

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. מוכר או תורם במרכז הארץ במחיר סביר

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. היי צריך עזרה קטנה. אני עומד להחליף כמה כבלים במחשב כדי להשיג קירור טוב יותר. אני מתחיל עם החלפת הכבלים של הארדיסקים לכבלים מעוגלים, השאלה שלי היא האם יש הבדל בין הכבלים? והאם לדעתכם יש עוד כבלים (חוץ משל ההארדיסקים) שכדאי שאני אחליף? חשבתי על ה Antec cobra בשביל ההארדיסיקם...שווה? תודה חברה

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by yosi_711,

קיבלתי את התוצאה הנ"ל לכרטיס 6600GT PCIE זה נראה לי קצת נמוך לא?אם אפשר חוות דעת שלכם... נ.ב הכרטיס לא מומהר...

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by RonCohen,

יש לי בעיה מבחינת עשיתי אוברקלוק הכל יציב אבל הניקוד ב3DMark VANTAGE לא עלה משמעותית האוברקלוק הוא: Core I5 750 3.8Ghz 200FSB מכפלה של 19 1.25V יציב 3 שעות בירציפות OCCT

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by gshhar,

המפרט שלי הוא AN7 בארטון 2500 לא נעול קורסייר 2X256M 3200 ANTEC TP 430 בבאס 200 המחשב עובד מצויין אבל כשאני מעלה ל-202 יש מסך כחול וריסטרטים כל הזמן. העלתי את המתח עד ל-1.75 אבל זה לא עוזר. נ.ב יש לי בעיה עם התוכנה פריים 95. אני פותח אותה ולוחץ על STOP ואז ב-OPTIONS לוחץ על TORTURE TEST אבל זה מפסיק אחרי דקה בערך. מה הבעיה?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום, ככל הנראה אזדקק לקירור מינימאלי (בתקציב) למעבד i3. ראיתי את הקירור ThermalTake TMG i3 CLP0555 CPU Cooler I3 I5 I7. השאלה, האם הוא באמת אפקטיבי? הוא נראה כמו חיקוי של קירור סטוק מבית אינטל... :s05: הייעוד של המעבד הוא להריץ סרטי HD ומשחקים, כלומר יעבוד במאמץ רגיל עד מכובד. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by KF,

יש לי HD5850 הגעתי לתדרים 900/1200MHZ/1350V הכל טוב ויפה. אבל לפעמים אחרי reboot קורה מצב שהמתח חוזר לקדמותו (1087) והתדרים נשארים בOC על 900/1200. עכשיו זה מעצבן כל פעם להיכנס לתוכנה ולהחזיר את המתח בחזרה כדי שהכרטיס יהיה יציב. אני משתמש ב MSI AB וכמובן שהאפשרות start with windows פעילה.. ככה שזו לא הבעיה.. יש משהו לעשות חוץ מלצרוב ביוס לכרטיס ? שאין לי מושג איך עושים זאת. תודה .

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. לאחר שהתברר לי שבמעבד ה-Intel Core i3, שבמחשב של אבא שלי, הליבה מובנית בתוך המעבד, ואיננה נמצאת במקום נפרד מלוח האם, הבנתי כי השימוש בה, יגרום למעבד להתחמם יותר מאשר אם אני אשתמש בכרטיס הגרפי החיצוני, וכתוצאה מכך אגרום למאוורר של הקירור שלו להתאמץ יותר. אז פתחתי את המארז (SAMA גנרי, בדומה לספק הכוח) כדי לבדוק איזה קירור מותקן שם (אמור להיות כתוב על המדבקה של המאוורר), והתברר לי שמדובר ב-Deep Cool, שזהו קירור גנרי (כלומר הוא לא יקרר כהלכה את המעבד, למרות שגם המעבד לא מתחמם משהוא [24 מעלות ל-CPU בכללי ו-45 מעלות ל-GMCH לפי Aida64]). הקירור הזה גם מרעיש מאוד כאשר המאוורר במאמץ (למרות שיש אבק בצלעות הקירור). השימושים של המחשב הם: אינטרנט, צפייה בסרטונים HD, משחקים פשוטים (רוב…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by stanly123,

אהלן , יש ברשותי את הלוח הזה GIGABYTE P55-UD3 ואיך שהבנתי הלוח לא מומלץ לאוברקלוק , ובכל זאת אם אני רוצה לבצע אוברקלוק ללא שינוי מתחים, עד איזה תדר תאורתית אפשר יהיה להגיע ללא כל סכנה? ואם ישנו צורך בקירור אז אני מוכן להשקיע כ 200-300 ש"ח על הקירור לא חובה שיהיה שקט עד מאוד אבל יש העדפה שיהיה עם LED תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. אני לא מדבר הברגה עם ברגים . ואני לא מדבר על מאוורר כמו "מאוורר ארובה שמוציא מהמארז חום - אלא מאוורר שנמצא מול מאוורר המעבד ומזרים לו אויר קר (לא מבחוץ) השאלה עם איזה חומר\אמצעי אני עושה דבר כזה ?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by J S Bach,

היי, אשמח להמלצה לקירור עבור כ.מסך HD4870 עד 180 ש"ח. בעיקרון חשבתי על Accelero TWIN TURBO Pro של ARCTIC COOLING. השאלה היא האן הקירור הזה באמת יהיה טוב יותר משמעותית מהקירור סטוק [הקירור של הכ.מסך הנ"ל הינו הקירור הרגיל]? בתודה מראש! נ.ב. הטפ' של הכ.מסך כרגע עומדות על 79 במנוחה ו-93/2 במאמץ. עריכה: שמתי לב שהקירור הזה די ענקי - הוא יכנס במארז שלי? [THERMALTAKE SOPRANO DX]

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. אני יכול להגיד בוודאות שהשחה הטרמית שמגיע עם ה TUNIQ TOWER לא ממש איכותית לדעתי לפחות(צמיגית וקשה מאוד למריחה אפקטיבית ). תתנו המלצות .

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. המפרט שלי הוא: p4 3Ghz s-478 prescott asus p4s800d-x 2Xkingston 1Gb 4ooMhz קירור סטוק עשיתי אוברקלוק ל-3.6 ללא בעיות או התחממות, לאחר שהעלתי ל-3.7 נתקעתי בשלב ה-post החזרתי את ההגדרות ל-3.6 ומשום מה המחשב מזהה רק 1GB מתוך 2GB לאחר מכןביצעתי את הפעולות הבאות: - החזרתי ל-3Ghz - איפסתי את ה-bios, ועדכנתי אותו - בדקתי את כל אחד מהזכרונות וכל אחד מהסלוטים - כולם תקינים האבסורד הוא ש-cpuz ו-everest מזהים לי 2 GB בעוד ה-xp מזהה 1 אני מעוניין להבין את הסיבה לתופעה הזו ואת הדרך לתקן אותה תודה

• 22 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. ערב טוב לכולם! מדובר בכרטיס 6850 של ג'יגבייט בגרסת הWindForce. תדרי סטוק הם 775 ליבה, ו-1000 לזכרונות. כרגע הגעתי לתדרים של 910 לליבה ו1159 לזכרונות, בלי לגעת במתחים. אחרי חצי שעה של בדיקה במאמץ מלא ע"י OCCT הטמפרטורה מגיעה בערך ל78 מעלות, כאשר המאוור פועל על 94%, ונשמע כאילו הולך להמריא ממש תוך דקות ספורות. אם נתעלם לרגע מהראש המציק, האם אפשר להתקדם הלאה או שיש כבר פוטנציאל פגיעה (אפילו לטווח הרחוק) בכרטיס? תודה, והמשך ערב מצוייין

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. טוב אחרי שהייתי עם לוח של GG החלטתי לנסות את ASUS , אבל הבעיה שלי שיש כל כך הרבה אפשרויות שמה שאני לא מבין כלום , אני לא מוצא איפה אני מבטל את כל הדברים [ דוג': C1E ] אני פשוט מסתבך.. אני עם מעבד Q8400 ועם זיכרונות KINGSTON 800MHZ 4GB ואני רוצה להגיע ל OC נחמד [ באזור ה 3.20-3.40 ] אני עם קירור noctua nh-u12p אז שמישהו יתן לי פה עזרה בבקשה..

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by CEL,

ראיתי באתר אחד מנורה יפה כזאת בכל מיני צבעים שנקראה קתודה קרה, רציתי לדעת אם יש כזה בארץ, האם זה מתקלקל או נשרף ? וכמה מתח זה לוקח ?? ??? ???

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by ras81,

שלום יש לי מערכת קירור מים פסיבית וחשבתי לשדרג אותה קצת ע"י הוספת רדיאטור ומאוורר ללופ. האם כדאי? \במידה וכן איזה אתם ממליצים? ומאיפה אני משיג כזה (ראיתי שיש רק בפנדה למרות שאם יש חנות מומלצת בחול - גם אפשר). תודה

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.