עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by swisaavi,

בן דוד שלי עשה לי אוברקלוק למעבד ולזכרונות, תראו כאן את המהירויות: http://img141.imageshack.us/img141/4162/untitledin3.jpg תראו שהסטיק של ה 512 מוריד לכולם את המהירות ל 266mhz, אז אני מתכוון להחליף אותו ב 256 עם מהירות של 333mhz ככה שיהיה לי ג'יגה וחצי במהירות של 333mhz. אבל אני לא יודע אם המהירות תשתנה אחרי האוברקלוק... מה יקרה אתם אומרים?

• 2 תגובות
    • 472 צפיות
  2. Started by UrielZ,

זה המפרט שלי: Intel e5200 Arctic Cooling Alpine 7 Pro Gigabyte G31M-ES2L 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Leadtek Geforce 8800GT 512MB + THERMALTAKE Duo ORB WD 250GB YS WD 320GB AAKS Thermaltake 480W Silent PurePower Raidmax Cobra Creative X-Fi Xtreme Audio אני חדש בקטע של ה-OC. קראתי את המדריכים באתר, וחיפשתי בגוגל על אוברקלוקים שעשו עם המעבד והלוח שלי, ומצאתי את זה: הגדרתי ככה רק שאת ה CPU Host Frequency שמתי על 300 ואת המתח של המעבד שמתי על 1.35 המחשב עושה פוסט והכל. ותראו איז תדר יוצא לי: על פי האווררסט זה 8X469. הרצתי OCCT והטמפ' המקסימלית היא 73 מעלות. למה זה עושה לי כזה תדר?( לא שאני מתלונן... ;D )

• 4 תגובות
    • 671 צפיות
  3. אם איזה תוכנה אפשר לעשות OC לכרטיס מסך בקלות ? יש לי Amd 64 3000 Gigabtye K8NF-9 Kingston 2x512 dual channel 200 SATA W.d וכרטיס מסך Asus 6600GT extreme 128 mb ספק 500W תודה לעוזרים אני מעוניין בOC רק לכרטיס מסך (בנתיים)

• 6 תגובות
    • 526 צפיות
  4. Started by segev22,

הגעתי ל3.2 ג'יגה הרץ... כל שאר הנתונים בתמונה אשמח לחוות דעת לשיפור ויעול [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 476 צפיות
  5. Started by 6600GT,

אני עושה OC למעבד שלי אינטל פנטיום 4 3.0 ל 3.6 כמה אני צריך לעלות את המתח של המעבד? הוא כרגע עומד על 1.38...

• 2 תגובות
    • 517 צפיות
  6. כמו שהכותרת אומרת אני רוצה תוכנה לניטור טמפרטורה ואולי מהירות מאווררים לכרטיס מסך gts 250 512mb תודה לעוזרים

7. היי, הבעיה התחילה כשהווינדוס XP עלה ואחרי בערך חצי דקה קפא לעשר שניות ועשה ריסטרט. הווינדוס היה מבולגן ובכל מקרה רצינו להתקין מחדש, אז כבר הלכנו על התקנה מחדש בלי לנסות לדבג את הבעיה בתקווה שהבעיה היא במערכת ההפעלה. אחרי ההתקנה מחדש המחשב עבד רגיל כמה דקות, אבל הבעיה חזרה. התקנתי speedfan וראיתי שברגע שמפעילים אקספלורר או כמה אפליקציות אחרות, הכרטיס מסך מגיע ל70 מעלות ואז המחשב קופא. מדובר על Nvidia 7300GS, לא יודע של איזה יצרן (אני לא ליד המחשב). האם הצעד ההגיוני לעשות הוא להחליף את המאוורר של כרטיס מסך? או את כרטיס המסך באופן כללי? האם יכול להיות שהבעיה היא בכלל במקום אחר? תודה

• 1 תגובה
    • 918 צפיות
  8. Started by סאונד בראש,

שלום לכולם רכשתי לפני כשבוע 9800GX2 משומש במחשב שלי יש לי קירור מים ואני מעוניין לקנות בלוק קירור לכרטיס מסך כידוע לכם כרטיס זה מורכב משני כרטיסים בעלי שני ליבות ובלוק סטנדרטי לא מתאים אחרי חיפוש באינטרנט מצאתי חנויות בחו"ל שמוכרות במחיר שערורייתי של 170$ או 130 יורו לפני משלוח ומע"מ בעיקרון אני מחפש חנויות פה בישראל שמוכרות ובמידה ואין , חנויות ששולחות לישראל ובמחיר נורמאלי תודה מראש איתי

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by sahaf,

אהלן חברים... יש לי שני שאלות : ראשית רציתי לדעת אם טמפ' המעבד שאוורסט מראה כאן הגיונית... שנית אם הטמפ' של הכרטיס מסך בסדר כמו שאוורסט מראה (במנוחה) ובזמן עבודה 54 מעלות... חשוב לציין שיש לי במעבד קירור thermaltake big water 745 וכמות המים במיכל תקינה... מעבד pentium d dual core 4mb cache 3000ghz הכרטיס מסך gainward geforce 8500gt 512mb והוא מקורר על ידי thermaltake tide water הנה התמונה של התוכנה אורסט:

• 3 תגובות
    • 607 צפיות
  10. Started by StrikeEagle,

אז יש לי פה מחשב ישן שאני רוצה להתנסות עליו בOC. המפרט: INTEL E5400 2.7GHZ GIGABYTE G31M-ES2L GAINWARD NVIDIA GEFORCE GT220 1024MHZ KINGSTON 2GB RAM 800MHZ ספק ג'נרי (נראלי) ZUES 520W http://meaks.co.il/index.php?route=product/product&product_id=83 - הספק אני רוצה לעשות למעבד ולכרטיס מסך OC. לכרטיס מסך יש לי את ExpertTool של GAINWARD. מה אני צריך למעבד? עד כמה למשוך את הכרטיס מסך וכמה את המעבד? הם בכלל בנויים לזה? אני לא מתכוון להוציא לו את המיץ פשוט ללמוד את זה.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום לאחרונה דיברתי עם דוד שלי ואיכשהו השיחה התפתחה והוא אמר לי שאם אני צריך להכין משהו עם CNC אז הוא יכול לסדר לי. אז ישר קפץ לי הרעיון של הקירור מים עכשיו הסתובבתי בכל מיני אתרים וחיפשתי מידע על הבלוקים אבל עדיין יש לי מלא שאלות. ראיתי שיש הבדל בין הקטרים של הצינורות והחיבורים, למה זה משנה? ובאיזה כדאי לי לבחור? ראיתי שיש לבלוקים 2 חיבורים לצינורות (מן הסתם אחד נכנס ואחד יוצא) אבל אז ראיתי בלוקים עם 3 חיבורים, למה החיבור השלישי? איפה אני יכול למצוא הסברים איך אמור להראות הבלוק? אבא שלי עובד הרבה עם Autocad ויש לו מחשב דיי בשביל זה (כרטיס מסך FireGL 3200) אז הוא מן הסתם יכול לעזור לי ביצירת המודל. אבל עדיין אני לא יודע מה המשמעות של כל העיקולים בתוך הבלוק, יש לה…

• 8 תגובות
    • 553 צפיות
  12. Started by yotam_10,

עד לאיזה רמה של אוברקלוקינג אני יכול להגיע עם הכרטיס מסך x600pro ועם איזה מאוורר.

• 1 תגובה
    • 502 צפיות
  13. Started by JSK,

תראו, רק עכשיו שמתי לב לזה אבל קניתי את המפרט שבצד לפני כשבועיים שלושה ורק עכשיו שמתי לב ש CPU-Z אומר שהמעבד על 1.875GHZ. הגיוני? חזוב לציין שלא ביצעתי שום OC.

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by wollmann,

קניתי לפני שנה וקצת את המעבד שלי AMD AthlonXP 2800 - יכול להיות שהמכפלה שלי הגיעה פתוחה?

• 4 תגובות
    • 493 צפיות
  15. Started by Kirma,

מה הטמפ הנכונה ? השתמשתי בארבעת התוכנות האלה AIDA64 RealTemp CoreTemp CPUID\HWMonitor Tool\Core RT CT AIDA64 CPUID Core 1 42 42 32 43 Core 2 43 43 34 43 Core 3 38 38 28 39 Core 4 40 40 30 40 Tj. Max 100 100 n/a n/a אם הבנתי נכון ה Tj Max של המעבד שלי הוא 90מעלות מה שאומר -10 מעלות בתוכנות RT/CT ובעצם יראה תוצאה כמו ב AIDA64 אז הטמפ הנכונה מוצגת ב AIDA64 ?

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by NoobPCUser,

שלום, יש לי CM 690 שקניתי די מזמן ולוח האם שלי מגיע לעד 85 מעלות במאמץ. הפכתי את המאוורר העליון שיכניס אוויר במקום שיוציא כי הוא די חסום למעלה בגלל מסנני האבק ואין לי כוח להתעסק בלהוציא אותם. את המאוורר הצדדי הרמתי למעלה קצת (במקום להיות מול כרטיס המסך הוא מול לוח האם) והוא מוציא אוויר. התוצאה הייתה הורדה של 1-5 מעלות בלוח האם אבל עכשיו כרטיס המסך נמצא ב50-60 במנוחה. יש לי מאוורר עליון שדוחף אוויר פנימה, אחורי שדוחף אוויר החוצה וצדדי שדוחף אוויר החוצה. חשבתי על להחליף את כל המאווררים במאווררי 120 חדשים ולהחליף את צד המארז בפרספקס שקוף שישמש כדלת חדשה ועליה להתקין 4-6 מאווררי 120 עם DB נמוך וCFM גבוה (הכי שאפשר כדי שלא יהיה רועש). התוצאה תהיה שהמאוורר הקדמי והמאוורר העליון…

• 31 תגובות
    • 3.1k צפיות
  17. Started by DJPOWER,

יש לי מחשב(של אבא שלי) סלרון 2.4 + ASUS P4P800 VM הלוח לא מאפשר אוברקלוק ... אבל יש תוכנה שנקראת CLOCK GUN היא תאפשר לי אובר קלוק? כי יש גירסא ללוח שלי ומה הלוח הטוב ביותר ל478 (אוברקלוק)

• 3 תגובות
    • 480 צפיות
  18. שווה לעשות אוברקלוק לג'יפורס 4 MX 440?? יש מה לפתוח בו בכלל??

• 8 תגובות
    • 614 צפיות
  19. Started by nir567,

שלום, ברצוני לעשות OC למעבד מסוג intel q6600. קראתי את המדריך שבאתר והתחלתי קצת להעלות את ה-FSB ויש לי כמה שאלות. יש לי לוח אם ASROCK 4core 1600-D800 חרא של לוח אם לכל הדעות.. עברתי על כל האפשרויות שם הניתנות לשינוי, מספר פעמים, ביסודיות רבה אבל אני עדיין לא מוצא מספר דברים.. 1.[מצאתי בסוף] -EIST \ COOL'N'QUIT 2. shutdown temperature 3.מחלק הזיכרון\ command rate 4.Dram bank interleave cpu multiplier ו-ratio actual value הם אותו דבר נכון?] [אז משום מה בתוכנה אוורסט רשום שזה 7 ואילו בביוס רשום שזה 9 ללא אפשרות לשנות אותו כמובן..למה ככה?!] עריכה: גם את זה הצלחתי לשנות, אבל אני לא מבין, העלתי את המכפלה מ-7 ל-9 ומשום מה המעבד עובד על אותה תדירות(כפי שרואים ב-cpuz ועוד תוכנות) …

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by b0nzZ,

יש לי זכרונות OCZ REAPER 1066HZ ויש לי OC למעבד עם FSB 471 והזכרונות עומדים במצב של 1:1 שזה יוצא 942 ואני סתם מפסיד 200HZ אני רוצה לשים אותך במצב 2:3 וזאת אומרת שזה יוצא 1140 HZ (זה המצב הכי קרוב למהירות סטוק של הזכרונות) זאת אומרת זה OC דיי קטן לזכרונות אבל השאלה שלי עם זה לא יפגע בהם ? תודה לעונים

• 8 תגובות
    • 657 צפיות
  21. Started by Zilson,

אני לא מתכוון לעשות OC. אני צריך קירור לתושבת LGA1156 רק מKSP באיזור של 150 שקל.

• 1 תגובה
    • 731 צפיות
  22. Started by ksn1981,

שלום לכולם, יש לי ת'רד אחר לגבי OC ספציפי שאני מבצע.. בת'רד הנוכחי, אשמח אם תוכלו לעזור לי עם מספר שאלות על Sandy Bridge Overclocking בכללי.. תודה רבה לעוזרים ----------------------------------------------------------- אנא תקנו או אשרו את הבא: א- מגדירים את נתוני הזיכרון לרמת אחת לפני המוצהר עליו (שלא יגביל בינתיים). מעלים את המכפלה ומעלים בהתאם את מתח המעבד CPU_VOLTAGE כך שיהיה היציב המינימאלי (הבדיקה נעשית דרך תוכנות מאמץ וניטור). ובסוף מחזירים את נתוני הזיכרון לרמה המוצהרת עליו מה שאולי יצריך העלאה קטנה במתח בקר הזיכרון VCCIO.. עדיף לא לשנות את מתח המעבד (אך לא הליבות) VCCSA שאחראי בין היתר גם על בקר הזיכרון. ב- אם מדובר באוברקלוק שיושב על קצה ההגדרה של "לא מס…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. אני לא יכול לעבור את ה 2400MHZ כל פיפס למעלה כבר לא יציב .....הכל קורס בתוכנות הניטור (מעבד 3200) כרגע זה על HT X 4 X10 166 (מהירות זכרונות..לא מחזיק לי על 200 כפול 10 אז נאלצתי להוריד ל 166) 240 זכרונות : 7-3-3-3 כל זה רק נותן לי את ה 2400 עכשיו הבנתי שבשביל להמשיך הלאה אני חייב להוריד את הזכרונות כבר מ166 ל 133 !! שזה אומר בעצם במילים אחרות לרדת לזכרון מאוד איטי DDR 2100 מזה אומר לי בעצם ? אני מאפשר את המשך התהליך של האובר אבל פוגע מאוד במהירות הזכרון לא? בתור גיימר זה דיי חשוב לי שהזכרון יהיה גם מהיר בקיצור ולעניין יש טעם להוריד ל 133 ולהמשיך הלאה ? תהיה פגיעה במהירות הזכרונות ? (נשאיר כרגע את מהירות המעבד בצד) ... ? ??? :

• 7 תגובות
    • 605 צפיות
  24. עזרה בהגדרות תודה לכל העונים

• 0 תגובות
    • 606 צפיות
  25. אם זה חשוב לכם אז זה במארז מקדימה.

• 4 תגובות
    • 489 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.