עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני יודע שזאת שאלה די דבילית אבל איך אני יכול לדעת אם המאורר שלי נדפק? המחשב שלי התחיל להתקע נגעתי בו הוא היה בחום מטורף מזל שכבתי אותו ישר אחרת הוא היה פשוט נשרף, פתחתי את המארז נגעתי בלוח אם בדיסק קשיח בזכרון פנימי הכול היה רותח, עכשיו המחשב דולק בלי המכסה של המארז הייתה לי תחושה שהמאורר של המארז לא פועל כי המעבד לא היה חם כמו האחרים חוץ מזה שאני רואה שעכשיו הוא מסתובב, בניגוד למאורר של המארז שלא זז (הוא אמור לא לזוז?! כאילו זה למקרי חירום או משהו או שזה כמו המאורר של המעבד שפועל כל הזמן), נתתי למאורר דחיפה קלה והוא כזה עושה סימנים של אין כח כאילו מסתובב יותר ממה שהוא היה אמור להסתובב אבל מפסיק מהר מאוד. אז ככה אני רוצה לדעת אם המאורר שלי נדפק אם שווה בכלל לתקן את זה או…

• 7 תגובות
    • 684 צפיות
  2. אורח
    Started by אורח,

הורדתי RIVATUNER והתוכנה אומרת לי שהיא לא מוצאת את הדרייברים של הכרטיס מסך, ובלי זה אי אפשר ליעשות OC ויש לי את הדרייברים האחרונים של נוידיה. מה לעשות?

• 6 תגובות
    • 565 צפיות
  3. Started by SMSM,

מבית היוצר של מלכי ה OC ב www.xtremesystems.org - שימו לב למתח למעבד - לא בריא ל P4 שלכם לעבוד בבית עם מתח כזה ... כל זה כמובן בעזרת ה VMOD לזכרונות ל P4C שיצא לא מזמן לעולם ...

• 5 תגובות
    • 724 צפיות
  4. Started by E-Bear,

בקרוב אני נוסע לאמריקה ואני מביא מערכת קירור מים, כנראה של danger dan בהרכבה עצמית... הייתי רוצה לקבל מכם הצעות בנוגע לאילו רכיבים צריכים להיות במערכת בכדי לקבל את התפוקה המלאה ממנה. התקציב אינו מוגבל ויכול להגיע גם עד 200-220$... תודה.

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by matthew,

היי לכולם, בזמן האחרון התחלתי ממש להתעניין באוברקלוק בשביל לשפר ביצועים והיום ככה בשביל הנסיון החלטתי לנסות לשפר את המעבד שלי. אני עם לוח אם של ג'יגהבייט דגם M61P-S3 ומעבד AMD Athlon 64 X2 3800 ואני רוצה לקבל ביצועים מהירים יותר בכל העניין של פתיחת תוכנות וקבצים והעתקת קבצים בין כוננים וכו'... האמת שבלי קשר זה קצת מעצבן אותי בזמן האחרון. אז כמה שאלות: 1. הורדתי את שלל התוכנות המומלצות ומיידית נתקלתי במשהו "מוזר". ע"פ הביוס ותוכנת אברסט טמפ' המעבד שלי עומדת על 35 מעלות. אבל בתוכנת Core Temp היא מציינת 48 מעלות (!) בליבה אחת ו40 בליבה אחרת. ראיתי שיש בתוכנה adjust offset, זאת אומרת שאני צריך לכייל אותה? ואיך אני יכול לדעת בוודאות מה נכון? אם המעבד כבר עומד על 48 במנוחה יח…

• 12 תגובות
    • 3.1k צפיות
  6. יש לי תכרטיס הזה עכשיו יש לי ידע באוברקלוק עשיתי לכרטיסים קודמים.. השאלה היא... אם המחשב לא יסרף לי? לא קשר ל ידע קשר שאין לי קירור למחשב בכלל.. יש לי מעבד 4200+ ותכרטיס... עכשיו אם אני יעשה לו אני ירגיש יותר ביצועים במשחקים? הוא יעקוף ת pro ? ואם אפשר בנצים שלו אם ה oc .. אה וגם מארז וספק גינרים..

• 1 תגובה
    • 535 צפיות
  7. Started by BuNKeR,

שלום לכולם יש ברשותי לוח אם Epox 8 rda+ רציתי לדעת מה אומר הvdd חיפשתי בגוגל ולא ממש מצאתי הסבר לגבי הנושא חוץ מדרכים לעשות לו מודינג לצורך OC לכן אני מקווה שתוכלו להסביר מה התפקיד שלו הסיבה לאחרונה בכל פעם שאני מאתחל את המחשב השורה של הVDD נצבעת באדום

• 2 תגובות
    • 505 צפיות
  8. כיצד ניתן להוריד אותם ללא פגיעה בזיכרונות?... הקירור סטוק מרעיש מדיי אז כדיי להתקין קירור אחר אני חייב להסיר את הסינקים מהזיכרונות

• 11 תגובות
    • 584 צפיות
  9. Started by shuki142,

שלום רב לכולם, לפני שבוע בערך, התחדשתי עם מחשב חדש שקניתי ואני מעוניין להחליף לו את המאוורר שהגיע עם המארז שלו. אז ככה, המארז שיש לי הוא של חברת Thermaltake Soprano DX VE700BWS, המארז מגיע עם שתי מאווררים של Thermaltake Front (intake): 140X140X25mm, 1000rpm, 16dBA Rear (exhaust): 120X120X25mm, 1300rpm, 17dBA, blue LED fan בעזרת עזרה גדולה של חברי הפורום פה, החלפתי את המאוורר של ה 120mm למאוורר Scythe S-FLEX 1200 RPM כפי שהומלץ לי ע"י חברי הפורום, היום קיבלתי את המאוורר התקנתי אותו, ובאמת כמו שאמרו חברי הפורום, המאוורר עושה את עבודתו ושקט שדיי מספק אותי. בהמשך להחלפת המאוורר ושיפור של ביצועי השקט במארז, אני מעוניין להחליף את מאוורר ה 140 שהגיע עם המארז למשהו שקט במיוחד.…

• 6 תגובות
    • 607 צפיות
  10. למטרות Overclocking כמובן. הלוח הוא Abit AN7 ואני משתמש בקירור של Volcano 7+ תודה.

• 12 תגובות
    • 782 צפיות
  11. תושבת 775. אין כמעט חשיבות לרמת הרעש. עיקר השימוש של המחשב הוא משחקים כבדים. בנוסף ישנו בסמוך מכונת לייצור חום בדמות GTX 470, נראה לי שצריך להתחשב גם בזה. תודה,

• 3 תגובות
    • 800 צפיות
  12. חבר'ה, מהחוות דעת שאני קורא פה ושם אני רואה שה4870 הוא רותח... אני לא יודע אם העובדה שיש 2 כרטיסים תעזור להפחית מהלחץ ולעזור לטמפרטורה אבל במידה ושניהם יעבדו בתפוקה מקסימלית אני פוחד מחום גבוה ! *שימו לב שהנושא נמצא גם בפורום כרטיסי מסך* המערכת המדוברת היא מארז CM 690 לוח אם GIGABYTE X48-DS5 מעבד E8400 קירור מעבד ULTRA 120 EXTREME זכרון GSKILL 1066MHZ 2GBx2 דיסק קשיח Seagate 7200.11 500GB ספק Modu82+ 625W וכמובן 2 כרטיסי 4870 האם ניתן לסמוך על המאוורר הקטן שמגיע איתם או שיש צורך להתקין איזה משהו נוסף/חיצוני? בנוסף, רציתי לדעת האם יש אופציה לשלב במעגל קירור מים חיצונית 2 כרטיסי מסך ומעבד במקום לשים 300 שקל בערך על האולטרא ועוד 500 שקל קירור לכרטיסי מסך ? בתודה מראש שי ביטו…

• 8 תגובות
    • 662 צפיות
  13. אני עומד לקנות ביג טייפון, שיעלה לי בערך 260 ש"ח. חשבתי אם כבר, להוסיף איזה 70 ש"ח או משהו דומה, ולקנות גוף קירור טוב יותר מהאתר: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=index&cPath=185 ברשימה שהבאתי, יש גוף קירור טוב יותר מהביג טייפון, עד 60$? מה שחשוב הוא השקט, מקום שני הביצועים.

• 13 תגובות
    • 624 צפיות
  14. Started by MatanFrenkel,

אני הורדתי לקראת הקיץ ואחרי שניקיתי ביסודיות אתמול החלטתי לעשות OC , למרבה הפלא כל המתחים על AUTO ו 419FSB - בדיקות מאמץ כמו PRIME 95 וOCCT מחזיקות בלי בעיה - מה שאותי הפתיע זה למה המעלות עלו במנוחה בכ 7-10 מעלות מ30 ל38 40 בערך... הPCI על 100 זכרונות 1:1 800@838 המעבד 419X9 כל המתחים על AUTO האם זה שהעלתי את התדר ללא נגיעה במתחים יכול לגרום לעליה במטפרטורה ? הגיוני? ואני די מאוכזב מהקירור חשבתי שאם מארז כמו שלי ומתחים של AUTO הוא לא יעבור את ה50 55 מעלות והוא הגיע ל57...

• 4 תגובות
    • 642 צפיות
  15. Started by Leo101,

שלום חברים לאחרונה נשרף לי המחשב.... ובמסגרת השיפוצים החלטתי לקנות קירור חדש. המעבד שלי הוא ( soc 478 (p4 2.8 אני לצערי לא מתכנן אוברקלוקינג (לוח שאני קונה לא מתאים). אז אני מחפש קירור ששווה בביצועים שלו לקירור סטוק ולכן מה שבעצם חשוב לי זה שקט. כל המטרה של הקירור החדש היא שקט שיחליף את "המפעל" הקטן שיש לי בבית... אין ממש תקציב- אני רוצה כמה שיותר זול וגם אני מניח שבגלל שהקירור יספק רק שקט ולא ביצועים זה יהיה יחסית זול. (תקנו אותי אם אני טועה)

• 0 תגובות
    • 514 צפיות
  16. Started by IG,

קיבלתי את התוכנה עם הלוח אם, אבל עד היום לא השתמשתי בה, ועשיתי את כל הOCים שעשיתי דרך הביוס. בביוס יש לי אפשרות להמהיר את המחשב שלי מ1.53GHZ למקסימום 1.9, ולהוסיף מקסימום 10V (מה שנראה לי קצת מוזר, זה לא יותר מידי ???) עשיתי את הOC המקסימאלי שהביוס מאפשר לי ועם הקירור שיש לי (COOLER MASTER X-DREAM HAC V81) המעבד לא עלה יותר מ45 מעלות, וזה היה גם ביום חם . אני משער שבשיא המאמץ הוא לא יעבור את ה50. הOC לא הייה יציב במיוחד, אבל הייה אפשר לעבוד (לפעמים המחשב עשה ריסט בלי שום סיבה ברורה, אבל ברוב הזמן הייה בסדר). אני עוד לא בדקתי, אבל אני חושב שבתוכנה יש לי אפשרות לעשות OC יותר רציני, אבל אני לא מעוניין ביותר כוח, אני רוצה לדעת אם הOC שאני אעשה בעזרת התוכנה יהייה יותר יצי…

• 11 תגובות
    • 740 צפיות
  17. Started by So,

שלום, אני מעוניין להוסיף למארז המחשב שלי (Compucsae 6A19) מאוורר שקט בקדמת המארז. נתקלי בArctic Cooling AF12025L שלפי הנתונים שלו הוא די שקט, אבל לא מצאתי שום ביקורת על הדגם הזה. האם מישהו מכיר את הדגם הזה ויכול להביע את דעתו לגבי עוצמת הרעש? ב.האם כדאי להוסיף כ-30 ש"ח ולקנות את המאוורר של Scythe מדגם SFF21E? 2. כיצד כדאי להתקין את המאוורר בקדמת המארז- כמוציא או מכניס אוויר? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 753 צפיות
  18. יש אחת קבועה כזאת שהיא המיינסטרים שכולם משתמשים בה? (כמו 3Dmark לבדיקת כרטיסי מסך) אני צריך בדיקה של המעבד והזכרונות עם דגש על הזכרונות.

• 13 תגובות
    • 697 צפיות
  19. AMD Athlon 64 3000 Venice BW-E6 Socket 939 Tray ראיתי שהרבה ממליצים על IGLOO.. אני לא אוברקלוקר רק מחפש מאוורר שמקרר טוב והכי חשוב שיהיה שקט ראיתי שיש 3 IGLOOים: Igloo 7200 CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 Igloo 7200 Pro CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 Igloo 7200L Light CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 עריכה: אוקיי מצאתי מידע על שלושתם והבנתי מה ההבדלים... http://www.glacialtech.com/sub-product08.htm אתם חושבים ש הLIGHT יקרר טוב ושקט כמו שמצוין שם ? כי 1900RPM זה די קצת... יש יותר שקט מ20 דציבל אגב ?

• 11 תגובות
    • 846 צפיות
  20. היי המחשב שלי היה היה בעבר מריץ crysis warhead בהגדרות הכי גבוהות(כשהמשחק יצא) ככה: על רזו' טבעית של המסך (1680x1050p) על AA של 16x עם Vsync היה מריץ בלי בעייה(אני מתכוון שהמשחק עבד חלק,הוספה נוספת של AA והמשחק כבר התחיל לקרטע) הכל היה סבבה עד שבתקופה האחרונה,היו לי הרבה בעיות בהרצה של משחקים fallout 3 לא הצלחתי להריץ על הרזו' הטבעית כשכל שאר ההגדרות על מקס' ממש שמתי לב לשינוי הזה כשניסיתי להריץ prototype על רזו' טבעית ועל מקס' הגדרות המשחק ממש קרטע ואפילו שהורדתי את שאר ההגדרות,המשחק עדיין קרטע כבר חשבתי על להחליף כרטיס מסך בעתיד עד שהיה לי בעיה עם המשחק Bionic Commando,המשחק היה קורס ברגע שהגיע ל- new game(הדרייבר העדכני היה מותקן) גרסא 190.38 אז חשבתי…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by ras81,

שלום איך המערכת הזאת? NIKITA (TWC-A04 V2.0) http://www.titan-cd.com/eng/watercooler/nikita.htm קראתי עליה כמה ביקורות לא רעות, השאלת האם היא שווה 900 שח.... חוץ מזה, האם כדאי לקנות את הBB ולהחליך לו משאבה? זה אמור לתת מערכת זולה וטובה יחסית לא? (לפי מה שהבנתי עקב אכילס הגדול של הBB הוא המשאבה)

• 5 תגובות
    • 616 צפיות
  22. Started by emuzon,

אם עושים OC לרכיב מסויים אז אין יותר אחריות עליו נכון?! למה שחנות המחשבים שממנה קונים את המחשב אמורה לדעת שהתבצע אובאקלוק? או יותר נכון , איך לעשות אובר מבלי שיהיו סימנים אפילו שהרכיב יתקלקל?

• 5 תגובות
    • 671 צפיות
  23. Started by parAzoid,

אתמול פניתי אליכם בטענה שהNINJA PLUS מציג אותם ביצועים כמו הקירור STOCK ואתם ניסיתם\הצלחתם לעזור לי. עם קירור הסטוק במנוחה המעבד היה על 36 מעלות ובמאמץ על 48 מעלות [שהגיע לבדיקת FPU בS&M]. הנינג'ה עד אתמול הציג ביצועים די דומים - 32 מעלות במנוחה ו47 מעלות במאמץ [שהגיע לבדיקת FPU בS&M]. אמרתם לי שיכול להיות המארז "חונק" את הנינג'ה, או שאין לי זרימת אוויר מספיק טובה. [80MM אחד שמוציא מאחורה, ואחד של 80MM שבתקווה אני אתקין אותו מחר.] הגעתי ל2500MHZ עם OC עם הנינג'ה + כאשר המארז היה סגור, הוא הגיע ל60 מעלות במאמץ בבדיקת FPU בS&M. [מטורף לא? המעבד הוא AMD ATHLON 64 3000+] התוצאות לאחר פתיחת המארז: לדעתי מ-ד-ה-י-מ-ו-ת. ללא OC במנוחה - 25 מעלות!!! כטמפ' החדר. במאמץ מ…

• 5 תגובות
    • 619 צפיות
  24. אני מעוניין להוסיף מאוורר קדמי למארז שלי כדי לעזור בקירור של הדיסקים הקשיחים. אני מתלבט בין שני המאווררים הבאים, שניהם במחיר 60 ש"ח: be quiet! Pure Wings 2 Fractal Design SSR3-140-WT האם יש יתרון לאחד מהם? אם לא, אז אני אקנה את הראשון כי החנות קרובה יותר :-)

25. Started by eranisra,

שלום לכולם, כשאני מנסה להריץ ריוהטיונר על ויסטה 64 אני מקבל את המסכים המצורפים. מישהו יודע איך לפתור את זה? כמובן כשאני עושה לו YES ועושה ריסטרט זה לא נפתר... [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 493 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.