אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
ברשותי 2 מאווררים מדגם ARCTIC FAN 12PWM. לכל אחד מהם יש שלושה חיבורים: חיבור 4 פינים ללוח האם זכר, חיבור 4 פינים נקבה וחיבור 3 פינים ללוח האם. אין חיבור ישיר לספק הכח. חיברתי מאוורר אחד ללוח האם בחיבור 4 פינים, מאוורר שני חיברתי לנקבה במאוורר הראשון, הגדרתי בלוח האם את הSMART FAN על PWM, והמאווררים פשוט לא עובדים. ניסיתי לחבר רק מאוורר אחד, להשתמש בחיבור של ה3 פינים, לנסות את כל אפשרויות הSMART FAN בביוס, ובכל זאת לא הצלחתי לגרום למאווררים לפעול. מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות את המעבד הנל עם לוח אם של גיגהבייט p31 ככל הנראה ומעונין לבצע אוברקלוק בינוני ומעלה. למאוורר אני מוכן להשקיע עד 120. כמו כן, אני מעונין במארז איכותי ללא ספק,שיהיה קריר,נוח,איכותי ויפה..רצוי כהה (: תקציב למארז עד 300 שח. את שני הרכיבים אני קונה מksp. אלפי תודות!
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, המפרט בחתימה. אני מחפש קירור שקט עוד יותר למעבד שלי. אני כרגע עובד עם Vantec c7040. הוא היה שקט, אבל עכשיו הוא התחיל לעשות קולות רמים של גריסה. אני לא רוצה לקרוע את הכיס וגם לא לשבור שיאי OC חדשים. הכי חשוב לי הוא ש-ק-ט, ואחריו יכולת קירור (בגלל ה- OC שהמעבד נמצא בו ) נעזרתי המון בסטיקי עם טבלת ההשוואה בין כל כל גופי הקירור (וגם קראתי ביקורות ברשת), והגעתי להחלטה לקנות AeroCool EXTREME Cpu Cooler שיש בחנות הדובים ב- 110 ש"ח, אבל אני מעמיד את ההחלטה לפניכם לייעוץ והכוונה לפני הקנייה עצמה. אנא חוות דעתכם. האם פיספסתי משהו, או שאני יכול להמשיך עם תהליך הקנייה ? הנה קישור: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_1326&products_id=7760 תודה HF
-
- 23 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, עשיתי מבחן ב-3dmark וקיבלתי תוצאה של 1426. מה זה אומר לגבי המחשב, הבנתי שזה די נמוך אז אולי אני יעשה oc. המפרט של המחשב: athalon 64 3500+ 2213 mhz nvidia gf 6600 gt 1024 mb ram mother bored: DFI nf4 מה אתם אומרים? תודה מראש.
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי החלטתי לעשות את הפרוייקט כי נראה לי שזה ממש כדי. יש לי כמה שאלות ואני מקווה שתעזרו לי. 1. כאשר אני רוצה לחבר הארקה, יש לי בחיבור MOLEX במחשב שתי חוטים שחורים , איך אני ידע איזה חיבור מהם הוא הארקה ? ------------------------------- עריכה- ענו לי על השאלות הבאות ------------------------------- 2.ציטוט "לאחר שמיקמנו את המסך מחברים את חיבור המולקס לספק הכוח ואת הפלאג הפרללי יש לחבר לחיבור ה-LPT של המחשב" "הפלאג הפרללי " מזה ??? 3. ציטוט :הסבר על חיבור פין מספר 3 "הגדרת הקונטרסט של המסך, כאשר ההתנגדות מינימלית הקונטרסט מכסימלי, ניתן להשתמש במקרה הצורך בפוטנציומטר של 10Kohm על מנת להגדיר את הקונטרסט" לא הבנתי כלום מההסבר , למה אני צריך להוסיף עוד פוטנציומטר של 10Kohm ?? -…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה ליקנות משו רציני למחשב לא קירור מים וכל החרא הזה. אני רוצה את הרגילים שמקררים או דרך צלעות קירור או דרך צלעות קירור ומאוורר תמליצו לי איזה אני יקנה אני רוצה שזה יהיה טוב לאוברקלוק ולמעבד! תודה לעוזרים יש לי מעבד פנטיום 4 3200GHz LGA 775 חשוב לי מאוד שזה יהיה הכי טוב שיש מביצועים וחברה!! למה אני מקפיד שהכל יהיה עם שם ואיכות חוץ מהמחשב אתם רואים חחח תודה לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כרגע סיימתי לעגל את כל הכבלים במחשב (IDE & SCSI & FLOPPY) וכאשר עיגלתי את הSCSI בטעות נחתכה שכבה המכסה את הכבל, אז אני רואה את החוטים, לאחר שחיברתי את הכל והפעלתי, נראה שהSCSI לא עושה בעיות, האם יש לי מה לדאוג לנזקים לטווח הארוך?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הטמפ' של המעבד שלי מגיעה ל50+ כשהמקסימום זה 55-70. לפעמים הטמפ' 57-58. מה אפשר לעשות עם זה? יש למישהו עצות? יש לי מעבד DualCore AMD Athlon 64 X2, 2800 MHz (14 x 200) 5600+
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ASUS P6T (X58) i7 Nehalem - ATX Intel Core I7 930 2.8 GHz 45nm 8mb G.SKILL Ripjaws 6GB 2000Mhz DDR3 TRI CHANNEL CL9 - I7 Corsair 620W עוד משהו מעצבן זה שהמחשב עושה פוסט הוא כל הזמן רושם לי שה-CPU השתנה ואז משהו לשנות בהגדרות, ניסיתי להעיף את ההודעה אבל אין לי מושג איך הכל אצלי בביוס על הדיפולט. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חברים יקרים! אני פותח ת'רד זה (באישור כמובן) כדי שאתם הגולשים תוכלו לשאול שאלות על כל מה שקשור בצגי LCD (למודינג). תוכלו לשאול כל שאלה על בעיה שנתקלתם בה ולא הצלחתם לפתור אותה, שאלות טובות שאתם כבר יודעים את התשובה עליהם, ושאלות על דברים שברצונכם לדעת.. אני מודיע מראש, שכל שאלה שלא תהיה קשורה לנושא או כל תגובה שתסטה מהנושא תימחק ע"י המנהלים מידית.. וכמובן שתשובה עליה לא תתקבל. אני מבקש לרשום רק שאלות, ואפילו אם יש אנשים שיודעים תשובה לשאלה מסויימת שלא יענו עליה, כל המטרה בת'רד זה היא לאסוף שאלות שיופיעו יחד עם תשובות (שאני ומי שעוזר לי נענה) ב-FAQ (frequently-asked questions( העתידי על LCD שיפתח בקרוב. בקשה שנייה- כל מי שמכיר תוכנות לשליטה על צגי LCD מוזמן לרשום את שמם בת…
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום כולם, פעם ראשונה שאני מנסה לעשות OC למערכת שלי (AMD, תושבת 939) (בכלל - פעם ראשונה שאני מנסה לעשות OC נקודה..) המפרט בצד, רק שהזכרונות הם 2.5-3-2-5 והם 2X1GB במקום מה שרשום שם.. העליתי מתח למעבד ל 1.425V לזכרונות ל 3.0V (הם BH5) שמתי את המכפלה על 10, היחס הוא 5/6 והתדר 295 (בסטוק 200) מערכת ההפעלה עולה יפה, ה core speed לפי CPUZ הוא 2950MHZ (סטוק - 2200) והזכרונות עולים בתדר 210.7 (בסטוק 200) אבל כשאני מנסה להריץ super pi על 1M, הוא זורק לי הודעת שגיאה בזו הלשון: NO CONVERGENT IN SQR05 למישהו יש מושג מה אני עושה לא נכון? (ה PCIE נעול על 100, ביטלתי coolnquiet , ה CPC על enable, וה- DRAM Bank Interleave מופעל כמו כן ה Spread Spectrum וה- CPU Thermal Trottling מכובים).…
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הטמפרטורה בזמן IDLE היא בסביבות ה 60 מעלות, ובזמן BUSY ב 70 מעלות, בתחום הזה מהירות המאורר שסופק עם המעבד היא 2500 סל"ד פחות או יותר. איזה פיתרון קירור אתם מציעים לי לעשות, אם בכלל.
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עשיתי OC למחשב החדש שלי ממהירות 2.2 למהירות 3.0 GHZ ע"י מכפלה של 9 כמובן עשיתי בדיקת יציבות וכל מה שצריך וזה עבר בהצלחה מה שמוזר פה שהביוס הראה לי שהגעתי למהירות 3.0 GHZ וכך גם התוכנה CORE TEMP הראתה שהגעתי ל- 3.0 , ואילו הווינדוס מראה מהירות אחרת-3.67 GHZ וכך גם התוכנה S&M מראה מהירות של 3.67 מישהו יודע איך זה יכול להיות? הנה תמונות:
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה הכמות הנכונה? עשיתי חיפוש בפורום ובכולם רשום "לא הרבה מדיי לא מעט מדיי", איך אני יודע מה זה הרבה ומה זה מעט?
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תערוכת 2008 CES לא פסחה על עולם האוברקלוקינג!!! קולרים חדשים מבית Arctic Cooling ו- Cooler Master Cooler Master V10 Cooler Master V8 ומונסטר נוסף http://www.anandtech.com/weblog/showpost.aspx?i=349 Arctic Cooling : Accelero Xtreme 2900 ו- Accelero Xtreme 8800 107 צלעות מקוררות ע"י 3 מאווררים 80ס"מ סדרת Freezer מוסיפה דגם לקולקציה - Freezer Extreme בעל 8 Heatpipes ומאוורר 120ס"מ, משקל 650 גרם http://www.matbe.com/actualites/27701/arctic-cooling-accelero-extreme-ces-2008-nvidia-at/ http://www.matbe.com/actualites/27701/arctic-cooling-accelero-extreme-ces-2008-nvidia-at/ Thermaltake: BigTyp VP מאוורר 14ס"מ
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לדוגמא המעבד שלי מגיע ל2500 בערך יציב. עכשיו השאלה שלי מה יתן ביצועים גבוהים יותר 310x8 שזה 2480 או 248x10 שזה גם 2480,מהירות הזכרונות בשתי המצבים היא 400. תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי OVERCLOCKERS, לי ולמישהו יש מן וויכוח קטן, אז בואו תשמעו את הטענה של כל אחד ותגידו בסוף מי צודק: הטענה שלי: כשעושים אוברקלוק, המתח של המעבד עולה, המעבד צורך יותר וואטים (הריי ככל שמעבד מהיר יותר, כך הוא צורך יותר וואטים) הטענה שלו: ההפך ממש שאני אמרתי, לא קורה כלום למתח של המעבד. מי משנינו צודק?
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם ישנה חשיבות למהירות ה- FSB מבחינת ביצועי המערכת או שרק מהירות ה- CPU קובעת ואם אעשה ניסוי בו אשאיר את מהירות ה- CPU קבועה ואשחק רק עם ה- FSB/מכפלה, האם אקבל תוצאות זהות מבחינת ה- BenckMark-ים השונים או כל מדד אחר על ביצועי המערכת ? לדוגמא : FSB * מכפלה = CPU 133 * 13 = 1729 138 * 12.5 = 1729 144 * 12 = 1729 וכו'....... אני שואל שאלה זו מישום שאם צוואר הבקבוק של המערכת, כמערכת, הינו במקום אחר ( לדוגמא: בזיכרון ה- Cache ) אז אין משמעות למהירות ה- FSB, - אלא אך ורק למשחק נוח עם מהירות ה- CPU. אנא, רק מי שבטוח לגבי תשובתו שיענה, תודה.
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא ממליץ אבל מי שיביא לי תמונה אחרת שהיא כמו זאת בלי שנוי גרפי, אופטי או אחר כל שהוא בתמונה של GPU-Z מקורית של הGPU הפרטי שלו בטמפרטורה של 240 ומעלה יקבל מתנה את כרטיס המסך (240GT) שלי. אפרופו המחשב שלי לא נכבה ולא נתקבל מסך כחול והטמפרטורה ירדה. לא רואים אבל הGPU הגיע ל224c כשראיתי אותו בפעם הראשונה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איזה יותר טוב מבחינת קירור ושקט 7900GS
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום כולם יש לי בעיה בכרטיס מסך יש לי מארז עם 4 מאווררים שנים מצוים אוויר שנים מכנסים זה שהוא במצב רגיל לא משחק לא כלוםלא עשיתי OC) בבקשה עזרה תודה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אנשים מה קורה אצלי הכול קריר וטוב וגם למחשב של אח שלי פנטיום 4 למי שלא יודע תראו עשיתי לאח שלי מוינג לפני שנה הוספת חלון כבלים עגולים וסידור חוטים צביעה לפני כחודש קניתי למחשב שלי ספק באטרפלי של טרמינל טיק וקיבלתי איתו פאן באס עם מאוור כזה עגול מכייון ויש לי 4 מאוורים במארז פלוס עוד 2 בספק ועוד אחד למעבד ולא היה לי מקום למאוור הזה שמתי אותו אצל אחד שלי שיקרר תגיפה 2 שלו. היום המשחב של אח שלי בדקתי תמפרטורה היתה 47 אז פתחתי תמארז סדרתי תחוטים של הפסק כוח שהיו עוד יותר מסודרים ממה שהם עכשיו וגם את של ה אידי וניקיתי את הראם מאבק ותהיטסניק של המעבד ואת כול הלוח ותגיפה 2 ניקיתי הכול עם האלכוהל ושאבתי אבק סידור חוטים חיברתי הכול וווווווווווווווווווווו הטמפרטרוה כעת 35 !!!!!!!!…
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא כל כך מבין ב OC, והייתי רוצה להמהיר תמחשב שלי (ס'תכלו במפרט) עכשיו ניסיתי ובביוס לא כתוב שום דבר על FSB או על מכפלות כתוב שם ככה : CPU Multiple משהו.... שהברירת מחדל היא X8 וזה קופץ באחדות עד ל X23. ועוד יש משהו מוזר כזה של CPU/PCI/עוד משהו ויש רצפים כאלה מוכנים של 100mhz/60mhz/33mhz 110mhz/73mhz/40mhz וכו' את כל הפרטים שתצטרכו יש במפרט, בבקשה תעזרו לי להבין איך עושים את זה? ועד כמה שהבנתי שהקירור של המעבדים המהירים - מעל 1.5 ג'יגה יש לו קירור מספיק ויש אופציה להמהיר מבלי להוסיף עוד קירור למעבד... עכשיו איך אני ממהיר ??? אודה על עזרתכם...
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המצלמה לא ממש הצליחה לצלם כמו שצריך כנראה בגלל שהוא נוצץ...
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן. יש לי כרטיס מסך HD4850 של GIGABYTE שבעבר היה מחובר אליו מאוורר ZALMAN שהגיע ביחד עם הכרטיס. לאחר שהמאוורר הרעיש תקופה ארוכה (אבל שמר על טמפ' מאוד נמוכות) נשברה למאוורר כנף והחלטתי כבר להחליף אותו, שמתי ברוב טיפשותי COOLERMASTER G1 שעצוב כמה שהוא עלוב... במנוחה הכרטיס על 60 במקרה הטוב 90 במקרה הרע, במאמץ עובר את ה 110 ולא מעט פעמים המחשב נופל (אני מניח שזה בגלל טמפרטורה גבוהה שהכרטיס מסך מגיע אליה). ועכשיו לענייננו: האם ARCTIC COOLING ACCELERO TWIN TURBO PRO שעולה 160 ש"ח ב KSP יעשה את העבודה? גם מבחינת שקט גם מבחינת קירור? האם החיבור שלו הוא לכרטיס מסך עם 2 פינים ולא 3 (כי זה החיבור שיש לכרטיס)? והאם KSP גם יתקינו לי את הקירור על הכרטיס מסך או שצריך להוסיף על זה עוד…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-