עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by firebug,

אוקי אז לפני כמה חודשים בערך המחשב שלי כל פעם שמדליקים אותו המאוורירים פועלים די חזק ושומעים אותם אחרי כמה דקות זה נעלם והיה אפשר לשחק ולעבוד והכל היה בסדר. יום אחד שניסיתי להיכנס למשחק המאווררים פעלו ממש חזק ואפילו היה ריח של קצת שרוף מהספק כוח אז ניקיתי את המחשב ממש טוב (כל מאורר וכל חלק גם של הכרטיס מסך גם של המעבד הכל) ועדיין אותה בעיה. אגב זה קרה רק במשחקים שפעם כשיחקתי אותם על אותו מחשב לא היו בעיות והמאווררים לא פעלו חזק כמו שהם פועלים היום כשאני משחק עכשיו השאלה היא מה הגורם של ההתחממות? והאם יש פיתרון או שאני פשוט צריך להחליף חלק כל שהוא ואם כן אז איזה? תודה

• 9 תגובות
    • 972 צפיות
  2. Started by anorex,

שלום התקנתי את התוכנה MBM כדי לראות מה הטמפ של מעבד ... אני משתמש בלוח מדגם GA-k8nf-9 ואין אותו בפירוט של הלוחות בתוכנה ...בחרתי לוח של ג'גה בייט אחר בכל אופן הוא מראה לי 70 מעלות של המעבד שזה לא הגייוני. רציתי לדעת אם יש תוכנה אחרת או ששמעתי גם שהלוחות של ג'יג'ה בייט קצת מזייפים ב טמפ'.... מה אפשר לעשות?..תודה

• 2 תגובות
    • 562 צפיות
  3. שלום לכולם, מארז P183 מגיע עם שני מאווררי 120mm אחורי ועליון, ואני מעוניין להוסיף שני מאווררי 120mm קדמיים. בהתחלה חשבתי על שני SlipStream 1200RPM שלדעתי מאזן בין רעש לביצועים.. עכשיו אני חושב על קונטרולר למאווררים Kaze Q 3.5 כשהמטרה היא שליטה קדמית נוחה על המאווררים (אם כבר אז ארבעתם) ולא מעבר לכך.. 1. האם הקונטרולר בסדר? ממליצים על אחר? 2. האם יש למישהו מושג אם הוא יפריע לדלת המארז להיסגר? 3. הוא לא אמור לשבת במקום של כונן אופטי? אז למה 3.5? 4. אם כבר ותהיה לי האפשרות להוריד ממהירות (ורעש) המאווררים, אז למה שלא תהיה לי האפשרות להעלות? ז"א למה לא לקנות SlipStream 1600/1900RPM או דגם אחר? אשמח גם לתשובות חלקיות.. תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. אוקיי, ראיתי שהשאלה הזאת נשאלת כאן המון פעמים. אז כנראה שאין באמת מקום שנותן תשובה מספיק ברורה. אז אני אנסה לתת אחת. (כן, אני יודע שיש סטיקי שמדבר על זה, אבל הוא קצת מבורדק ולא ממש ברור) וכן, זה ארוך, אבל אתם באמת רוצים לדעת, תקראו הכל! אז נתחיל. לכל מעבד יש טמפרטורה מסויימת שברגע שהוא מגיע אליה הוא נכבה, כדי לשמור על עצמו מפגיעה עקב עבודה בטמפרטורה גבוהה. טמפרטורה אותה הגדירו למעבד בייצור שלו, ואין דרך לשנות או לדעת אותה. הטמפרטורה הזאת נקראת Junction Temperature Maximum או בקיצור Tj max. לכל מעבד (ספציפי, לא סדרה לא דגם ולא סוג, לכל שבב) יש Tjmax שונה, שאותו, כאמור, אי אפשר לדעת. מה שכן אפשר לדעת הוא בכל זמן, מה המרחק במעלות של המעבד מהTj max שלו. לדוגמא, אם ה…

• 5 תגובות
    • 925 צפיות
  5. יש לי מעבד אינטל פנטיום 4 אבל יש לי בעיה עם הקירור שלו לפני איזה שנה וחצי שנתיים נגדתי בו ובתוכנה של הBIOS שלו התוכנה הכחולה הזואתי שפועלת בתחילת המחשב אז מה שקרה שהוא מתחמם לי יותר מידי מהר והוא מגיע לטמפרטורות של 60 70 מעלות... עכשיו רציתי לשאול אותכם מה אני עושה כי אני זוכר שהתכני של המחשבים שלי שהביא לי בהתחלה את המחשב אז היה לו גם טמפרטורה כזואתי אבל הוא נגע עשה משהוא בתוכנה ופתאום ירד ל29 מעלות. ממש קוסם חחחח ... עכשיו רציתי לדעת איך אני מקרר את המחשב שלי איזה פקודה אני צריך לתת לו בתוכנה הכחולה ? ורציתי לדעת שאם שווה לי לעשות עידכון לתוכנה הזואתי הכוונה לBIOS שאולי הוא יתן לי עוד אפשרויות לקירור ? תודה לעוזרים ואני מקווה שזה מתאים לפורום הזה ... תודה מראש ...

• 2 תגובות
    • 446 צפיות
  6. Started by orental5,

הייתי רוצה לדעת מה אומרים חכמנו לגבי ההצהרה של היצרן לגבי 33 מעלות(בהתאם למעבד) והאם מישהוא התנסה עם הלוח שבנידון עם מעבד E6750 ומה המעלות המינימליות לא בעומס.

• 0 תגובות
    • 435 צפיות
  7. Started by lior46,

אני מעוניין להעלות את מהירות השעון של המעבד הנ"ל לסביבות ה 3.0GHZ איזה קירור מומלץ.התקציב הוא עד מינימלי,כלומר עד 130 שח עדיף כמה שיותר זול הלוח שלי הוא gigabyte 965p-ds3 תודה מראש

• 5 תגובות
    • 883 צפיות
  8. שלום, אשמח להמלצה על קירור שקט למעבד i7 2600K. יש לי כרגע קירור של AC Freezer 7 Pro אך הוא גדול מדיי ונוגע בגוף קירור של אחד הזיכרונות (עד עכשיו הייתי עם שני כרטיסים, הוספתי עוד שניים) המעבד ב-OC של כ-4Ghz, אשמח למתוח אותו קצת יותר לכיוון ה-4.3/4.4 אם הקירור יאפשר. הלוח - Sapphire pure black hydra p67 המארז - Fractal Design R5 התקציב - 300 ש"ח (דינמאי). נ.ב. ללא קשר לקירור, שואל עבור מכר - אשמח להמלצה על משחה טרמית טובה. תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  9. Started by קלוקיי,

שלום, אני צריך קירור טוב ל - OC למעבד e8400 ואני רוצה שתגידו לי מה הכי כדאי מהרשימה 1. http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1212 2. http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1284 3. http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1211 4. http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=685 והכי חשוב שאני אוכל להכניס אותם למארז וללוח.. דגם הלוח P5Q וזה המארז: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=922 תודה..

• 16 תגובות
    • 931 צפיות
  10. Started by doubleoshoe,

השאלה שלי היא - יש שלושה מחשבים עם חומרה זהה חוץ מהמעבד:מחשב אחד עם 4400 אחד עם 6300 ואחד עם 6750. לכל המחשבים אנחנו עושים OC יציב ל3000MHZ. האם כל המחשבים יתנו את אותם הביצועים? האם יש משהו במעבדים מעבר לMHZ שישפיע על הביצועים?(אני מדבר על הC2D). *אני רוצה שוב להזכיר - החומרה שלהם חוץ מהמעבד עצמו זהה לחלוטין! *

• 8 תגובות
    • 599 צפיות
  11. מה המצב אנשים ?.. אז ככה ... יש לי כ.מ x1950 Pro 512 של Sapphire עם מאוורר סטוק והטמפרטורה שלו במנוחה היא 52 בערך וכשאני נגיד נכנס לשחק ב - Crysis MP Beta אחרי כ - 10 דקות זה קופץ לי ל - 62-64 ... זה נורמלי ?.. יש לי קירור די טוב במארז כולל גוף קירור למעבד + 2 מאווררים של 120 ... האם ניתן להאיץ את המהירות של המאוורר של הכ.מ ואם כן המאוורר לא יכול להתקלקל או להשרף ?.. ועם איזה תוכנה עושים את זה ?.. תודה מראש, משה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by silky,

שלום רב, לא מזמן רכשתי את המעבד שבכותרת(4200+ X2 DC) יחד עם לוח של GIGABYTE ga-k8nf-9 והחלטתי לנסות להמהיר אותו... חיפשתי ברשת ומצאתי כמה אתרים כגון http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2452&p=3 שהצליח להמהיר אותו עם האמצעי קירור ה- STOCK ללא שום תוספות ל2.64 ככה שזה 11X240 והם טוענים ללא שום בעיה אני לא מצליח להעלות את זה מעבר ל 214X11=2356. אם אני מנסה 215X11 הוא פשוט לא עולה. למה????? דרך אגב עדכנתי את ה BIOS ככה שזו לא הבעיה. למישהו יש מושג? תודה

• 7 תגובות
    • 839 צפיות
  13. שמעו יש לי מחשב AMD לפני כחודש (אצמע החופש הגדול) המחשב התחיל להתחמם בצורה מוזרה ! הגיע לטמפ' של 50 מעלות פעם או פעמיים אבל לרוב היה בין הטמפ' הבאות 39-46 המאורר של thermalright לא ידוע לי הסוג ! עכשיו אני מאוד ישמח לדעת מה הטמפ' שצריכה להיות לעבד הזה AMD +3000. וגם העם כדי לי לעבור למערכת קירור עקב העברה למעבד אינטל ליבה כפולה או מרובעת ! האם כדי לי לעבור ?! ואשמח אם אקבל המצלות !

• 0 תגובות
    • 668 צפיות
  14. Started by psycho59,

אחרי פתיחת צינורות וOC 400-555 490-600 טמפ' 58 הגעתי ב 3dmark05 ל 6388 תמונה: קישור לתמונה: http://img477.imageshack.us/my.php?image=3...k05638810rd.jpg עוד קישור: http://img477.imageshack.us/img477/7877/3dmark05638810rd.jpg שמתי לב ש imageshack עושים הרבה בעיות אז שמתי הרבה קישורים

• 4 תגובות
    • 659 צפיות
  15. Started by The_Byter,

http://www.vr-zone.com/ocdb/display.php מקום רביעי בOCDB ל1700+ ועוד לא סיימנו !

• 10 תגובות
    • 881 צפיות
  16. קודם כל הפורום הזה משהו בסט!! אני רוצה לעשות אוברקלוק למחשב כי הוא ישן ובקושי זז כמעט... ואני צריך כמה המלצות שלכם + תוכנות ביצוע... הכוונה בתוכנות היא תוכנה שמודדת את החום במארז, פרטים על מאווררים מחוברים וכאלה... צירפתי תמונות מהתוכנה CPU-Z לגבי מפרט המחשב שלי... תודה רבה לכל מי שעוזר! [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 465 צפיות
  17. Started by santakelev,

יש לי מאוורר קדמי ואחורי. עדיף שהמאוורר החזק יותר (עם היותר RPM) יהיה מקדימה או מאחורה? עד כמה שאני מבין הכי עדיף שהם יהיו אותו הדבר, אבל בהנחה שבכל זאת יש לי שניים שונים. לא מצאתי תשובה לזה במדריך על הסירקולציה... תודה!

• 3 תגובות
    • 701 צפיות
  18. Started by KoM,

פתחתי היום את המארז להתקין את הפורטיסימו 2 החדש שקניתי וחשכו עיניי... כמויות אבק עצמות כיסו כ ככל פינה ופינה במארז, ועל המאווררים המצב היה מחפיר, פשוט שכבה של מספר מילימטר של אבק עבה, וקשה ! עבדתי שלוש שעות על נקיונות וסידורים בפנים ! שלוש שעות !! הנה דוגמא לאבק, ושתבינו, ניקיתי את המארז לפני כחודש ! מה אני רוצה ? עצות איך להלחם בו, עם מינימום איבוד זרימת אויר... ותראו את זה : אמנם התגברתי על זה, אבל זה לא עסק ככה, ואני בטוח שיש דרך אחרת, ולווא דווקא פילטרים רגילים :-/ עצות ? איך אצלכם זה נראה ?

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by Arik,

ברצוני לפתוח את המכפלה על ה XP1800 שלי (לוח - MSI KT3 ARU).. אני יודע שאני צריך לחבר את הגשרים של הL1 שלי , אך איך? אם מה? ... תודה...

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by Lambomeir,

ביצעתי oc למעבד שלי E8400 והוא ממש מתחמם: כשהוא לא במאמץ הטמפ' היא בערך 70 מעלות (לפי RealTemp), שזה הגבול לפי מה שקראתי פה באתר- וזה עוד לא במאמץ!!! וכשהוא כן במאמץ עם התוכנה S&M או prime95 הוא הגיע אפילו מעל 90 מעלות! והמחשב התנתק אחרי כמה זמן... הקירור של המעבד הוא סטוק ובמארז יש מאורר אחד 120mm שנמצא מול הלוח אם ומכניס אויר ועוד אחד מאחור גם 120mm שמוציא אויר. ה oc שביצעתי הוא להגדיל את הבאס מ 333 ל 380 (מכפלה 9) שנתן לי תדר 3420Ghz (התדר המקורי הוא 3000Ghz). השאלה שלי היא מורכבת מכמה חלקים ואשמח אם תענו לי על הכל: א. הטמפרטורה ללא oc וכשהמעבד לא במאמץ לפי התוכנה RealTemp היא בממוצע 50 מעלות, האם זה תקין??? ב. האם הגזמתי עם ה oc? כלומר האם זה נקרא לעלות יותר מדי מ…

• 11 תגובות
    • 760 צפיות
  21. Started by Ev,

מתקין Scythe Yasya במארז ANTEC 300, 1155 SOCKET איך לשים את המאורר? שינתב את האויר לצד האחורי של המארז או למלה? בנוסף, יש חשיבות למיקום הפינים של המאורר (הרי הבסיס מתחבר אם 2 זוגות) - אני יכול לשים אותם בצדדים או למלה ולמטהץ

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by TheShadow,

מה המקיסימום שמותר לי להגיע? 60 מעלות זה בסדר? (המעבד מגיע 2.0 אני הפכתי אותו ל2.5 אבל הטמפרטורה עלתה ל60 אז הורדתי ל2.4 ואני על 40 ככה...)

• 5 תגובות
    • 590 צפיות
  23. בשעה טובה התחדשתי בקירור חדש למעבד.. אחרי שראיתי פה הבעיה המלצות עליו וגם הרבה שמתקשים להרכיב אותו קניתי אותו חח ההרכבה הייתה פשוטה והלך טוב.. קניתי גם קירור לצ'יפסטים.. שאחד מהם עם מאורר שכמובן מתחבר ללוח אם... הבעיה שלי היא כזאת כרגע בספידפאן אני רואה שהמאורר של המעבד מסתובב על 2100 RPM והמאורר השני הקטנטן ביכלל לא נותן לי אות חיים כי אין לו חוט צהוב יש לו חיבור 3 פינים ורק שתי פינים מחוברים.. השאלה שלי היא כזאת: יש איזה תוכנה או משהו שלא שמעתי עלייה שאני יכול להרים למאורר של המעבד את הRPM ? ויש משהו שיוכל להרים גם את המאורר הקטן בלי שהוא מחובר לחוט השלישי שנותן לי מידע על המהירות ..? הקירור או ארטיק קולינג 4 של 478 .....

• 4 תגובות
    • 628 צפיות
  24. שלום, המפרט שלי הוא כזה: Intel Pentium Dual-Core E5200, Schyte Shuriken cooling Gigabyte Geforce GTX 460 OC 715MHz 1Gb GDDR5 G.SKILL DDR2 2x2048MB 800MHz CL 4-4-4-12 HDD1: Samsung HD103UJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB HDD2: Samsung HD103S J 3.5" 1000GB SATA2 32MB LG GSA H42N X18 PATA DVD Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE kit Enermax modu 425 watt CASE: ANTEC SOLO LCD MONITOR: DELL 2209WAF ברצוני לבצע המהרה למעבד. ראיתי באחד הפרויקטים, בעלי מפרט קרוב לשלי (מעבד זהה, זיכרון RAM כמעט זהה, ספק זהה, כרטיס מסך דומה מאוד) שהגיע למהירויות גבוהות ביותר - http://hwzone.co.il/ocdb/index.php?item=133870§ion=112 1. עם מכפיל 12.5 ו- FSB 333 איך הוא הגיע ל 3996 MHZ ? (ולא 4162?) 2. להבנתי ה…

• 3 תגובות
    • 761 צפיות
  25. צריך המלצה על פנל קרור לדיסק קשיח תנו לי חברה ודגם... תקציב: עד 250 שקל. בהזדמנות זו אשאל גם כמה שאלות: האם בפנל לדיסק קשיח יש מד טמפרטורה של הדיסק קשיח? האם זה יותר שווה מפנל בקרה של מארז עם שליטה על 4 מאווררים? בתודה manorking

• 2 תגובות
    • 619 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.