עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. היי כולם ! הבוקר התחלתי להכין את הבלוק, ניסרתי שתי פלטות נחושת בעובי 5מ"מ, ברוחב ובאורך 3 ס"מ. לאחר מכן התחלתי לסלול תעלה בעומק 3 עד 4 מ"מ באחת הפלטות, תעלה בצורת האות ח'. נעזזרתי במקדחה מיוחדת, בראשי חריטה מיוחדים לדרמל, ולבסוף ראשי שיוף של הדרמל בשביל גימור התעלה, והחלקתה, כאשר במהלך העבודה, מים זרמו בקביעות על הפלטה בכדי לקרר אותה מהחום הנגרם מהקדיחות והשיופים. בשלב הבא, קדחתי שני חורים בקוטר 10מ"מ על גבי הפלטה השניה, כאשר תכננתי שכל חור יהיה מעל כל קצה של התעלה, כאשר שתי פלטות הנחושת חופפות זו לזו. הלחמתי בעזרת גז שתי חתיכות צינור נחושת 10מ"מ חיצוני, 8מ"מ פנימי אל תוך שני חורי ה-10מ"מ בפלטה השניה. אר כך, הנחתי את הפלטה עם התעלה על משטח חלק מיוחד, (עם התעלה כל…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by ארי מילר,

מישהו מכיר את הקירור הזה? ראיתי שיש עליו מבצע הוא שווה משהו ?

3. שלום לכולם , זה הנושא הראשון שלי בפורום רציתי לשתף אתכם באוברקלוק שעשיתי על E6700 ES והגעתי ל 4012 MHZ קירור אוויר היעד הבא : שבירת שיא בקרור אוויר עם E8500 והנה המפרט : מעבד : : E6700 ES לוח אם : LANPARTY UT P35-T2R זכרון : : OCZ DDR2 Reaper 2048MB (1GBx2) 800MHZ CL4 דיסק קשיח : 2 *250 GB כ. מסך : ATI Radeon 2600XT קירור מעבד : Thermaright IFX-14 עם שני מאווררי Scythe 120* 38 87 CFM כל אחד ===================================== וזאת תמונה של המחשב : מתח מעבד :1.6

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by xyples,

שלום רציתי לדעת באילו חנויות אני יכול לרכוש לדים (קרוב לרעננה וגם רחוק) תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. אוקיי אז ככה , יש לי 3000 שקל לשדרוג המחשב מפרט בצד , אני רוצה קירור למעבד (אם הוא פסיבי להוסיף מאוורר בתקציב בבקשה) לוח אם למעבד E8400 S775 וזכרונות טובים לOC כל מה שאני רוצה לשדרג אצלי מעפן לוח אם פשוט EP43-DS3L זכרונות KINGSTON זולים ללא צלעות קירור כלום.. קירור סטוק להתחשב בבקשה בעובדה שאני קונה ספק בכ750 ש"ח מה שמאיר 2250 ללוח אם קירור וזכרונות תודה

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. הBT הלך לעולמו כמשו אמרתי. עכשיו אין לי אחריות כי דוגרי קניתי אותו בקומבינה אחת גדולה. אז אין לי איך להחליפו. עכשיו מה שהלך לעולם זה לא המאוורר, שאותו הייתי מחליף אלה 2 HEATPIPים... אל תשאלו איך(כי אני גם לא יודע לא הייתי מספר ימים בבית) אבל שחזרתי הבייתה המחשב היה מכובה והקירור היה שבור. עכשיו שאלה שלי היא האם לקנות עוד אחד BT, שהיו לי איתו המון בעיות בהתקנה ונאלצתי לחפף(זה למה הוא נשבר עם הזמן לדעתי) או לקנות את הSchyte Ninja שאני יודע שלא יהיו לי איתו בעיות כי חבר שלי קנה כזה והוא התקין תוך 10 דקות. התושבת היא 478, המעבד הוא 2.4 שעבר OC ל3.0... תודה מראש

• 25 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. בתמונה הבאה מסומן באדום את מה שאני רוצה לשאול עליו: http://img41.echo.cx/my.php?image=untitled7sc.jpg בהרבה מחשבים אני רואה שכתוב 1:1 ופה כתוב כזה משהו מוזר... מזה? זה אומר שהמעבד לא עובד ביחס של 1:1 עם הזכרונות? כי כן צריך להיות 1:1 כי לי לי באס200 ו2 זכרונות שעובדים על 200....מוזר לא? המפרט בחתימה ביי

• 23 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by KF,

שלום כפי שאתם רואים בתמונה ה PCI/AGP לא הגיוניים... האם זה הגיוני ? איפה אני נועל אותם בביוס ? אני לא מוצא (אולי כי יש לי לוח של אינטל) ? נ.ב מתי שאני מעלה באס אז שניהים עולים גם... עדיין לא ביצעתי OC ואני מתכנן לעלות את הבאס ככה מ200 ל208 או 214 ככה ... תודה לעונים [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. הינה מה שרציתם ועכשיו קיבלתם.. פעם שעברה התלוננו פה שהביקורת שהבאתי לא מקצועית משום שלא ציינו מתח וכל שאר הפרטים החשובים... עכשיו, כבר יצאו שתי ביקורות מקצועיות יותר והביצועים? חוגגים! מדהים מה המערכת הזו עושה! ביקורת ראשונה : http://www.hardkorehardware.com/reviews/bigwater/bigwater.htm ביקורת שנייה: http://www.overclockercafe.com/Reviews/cooling/Tt_Bigwater/index.html

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by iamapowerfulwerewolf,

איזה קירור מומלץ יותר לשים במארז? http://ksp.co.il/?select=.1066..186.&list=1&sort=3&glist=1&uin=13207&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 או http://ksp.co.il/?select=.1066..39..186..115.&list=1&sort=3&glist=1&uin=18302&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 ?? תודה רבה!! אם זה משנה, יש לי קירור noctua nh-d14 2011 עם שני מאווררים.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by ralman,

אני מתכוון לבצע oc על המעבד q6600 ורציתי לדעת מהו המעבד המומלץ בשבילי למען תוצאה טובה (3-3.2 ghz) יש לי תקציב של 300 שקל בערך אפשר לחרוג אבל לא הרבה מבחינת מקום במארז יש לי מארז cm690 למקרה ויש בעיה בגודל וגם במקרה מהתעניינות כמה מאוורים מומלץ לי במארז אני יודע שזה קצת גלישה מהנושא אבל כרגע יש לי 4 ורציתי לדעת אם כדאי להוסיף? תודה על העזרה מראש למקרה וצריך לוח האם הוא ep43-ds3l

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by 2Fluffy4U,

אני מנסה לעשות OC. שמתי לב שלפני שהתעסקתי עם ה - BIOS - המולטיפלייר היה משתנה בהתאם לצרכי המחשב. על איידל הוא היה על כפול 9 ובמאמץ הוא טיפס למכפלה של 22. לאחר OC - האם יש עדיין אפשרות לגמישות הזאת? או שהערך תמיד יהיה קבוע? והמערכת תמיד תעבוד "בסלדים גבוהים"? מקווה שהבנתם למה התכוונתי.. תודה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום חברים, אודה לעזרה והדרכה בביצוע OC מירבי ככל שאפשר למעבד הנ"ל על הלוח הנ"ל. קירור:noctua nh-d14 +2 מאווררים בתצורת PUSH-PULL. זיכון:KINGSTON DDR3-1600. אילו ערכים אצטרך להעלות ע"מ לייצב את הזיכרון על 1600,מאיזה מתח מומלץ להתחיל למעבד ואילו עוד ערכים כדאי לשנות. כעת בוצע OC עם תוכנת ASUS ועומד על 4.4GHZ,אך אני בטוח שאפשר להגיע לתוצאה הרבה יותר גבוהה,במיוחד היות ותדר הזיכרון עדיין נשאר על 1333..משום מה. אודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by guyyug,

בשעה טובה גמרתי את הבלוק מים (5שעות עבודת קירסום שני קרסומים שבורים 300גרם נחושת שהפכו ל210 )יצא פיצוץ לא היה מבייש את בלוקים שהופיעו במאמרים אין לי מצלמה דיגיטלית לכן אין תמונות מה גם שכבר הלחמתי אותו הבעיה היא אחרי שדאגתי למשטח ישר שעבר ליטוש על מחרטה שמתי לב שהמעבד לא שטוח P667 הליבה בולטת השאלה היא האם להשאיר אותו שטוח כמו ההיטסקין המקורי או ששוה להשקיע וליצור מגרעת שתתן יותר שטח פנים ההבדל שוה את התירחה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by waizman,

חיפשתי בהום סנטר ראשים לדרמל (וולף) שלי וראיתי שיש להם רק ראשים של חברת Micromot. אני שוקל לקנות ראש יהלום (חותך) ורציתי לדעת אם מישהו התנסה עם הראשים של החברה הזאת ואם יש המלצות בקשר ללקנות או לא. תודה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. היום הקירור נפל לי על כרטיס מסך!!! מזל שיש לי עוד מאוורר על הצלע השניה שמנע נזק. אין לי מושג איך הוא נפל, המחשב התחיל לצפצף, פתחתי אותו ופתאום אני רואה שהקירור שוכב לי על הכרטיס מסך. ישר הכנסתי את המחשב ל-טיפול נמרץ. פירקתי את כל הלוח והוצאתי אותו החוצה ושוב החזרתי אותו חזרה. הרכבתי חיזוק נוסף כדי למנוע את הבעיה שנית(מקווה שזה יעבוד) לא מזמן קראתי שאחת התכונות השליליות בקירור הזה שהוא החיבור ללוח אם מאוד עדין ולא חזק כלל לכן רצוי לא לטלטל את המארז ממקום למקום. לעומת זאת החיבורים של הנינג'ה ללוח אם באים עם ברגים ואין מצב שזה יפול.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by avi-noams,

הי האם הקרור במפרט הבא מספיק או שיש להוסיף עוד משהו? 949 1 כרטיס גרפי PNY Quadro FX580 512MB PCIe 319 1 מארז ללא ספק Antec Three Hundred 141 1 קרור למעבד Scythe Kama Cross 1270 1 מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray או Intel Core 2 Quad Q8400 Tray 319 1 ספק כח HEC 550TE 550W 414 1 זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-15 Reaper 636 2 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB סדרה כחולה 155 1 צורב LG GSA-GH22L X22 IDE DVD 435 1 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L 150 1 הרכבת מחשב הכוללת פתרונות קרור + בדיקת מאמץ 24 שעות לכל הרכיבים 454 1 מערכת הפעלה Windows XP Home Hebrew OEM 12 פריטים 5243 סכום כולל מע``מ תודה

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by ben060,

העלתי את המעבד ל 2800MHZ הנה הצואות ב 3DMARKS06 לפני ואחרי מה אתם אומרים? זה מורגש בכלל? עשיתי את המכפלה של הזכרונות על 2 כמו שאמרו פה ושאלה אחרונה: מה המהירות של הזיכרונות עכשיו [attachment deleted by admin]

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. אני לא רוצה לעשות פרסומת אלא רק להמליץ, מנסיון אישי על המחשב המורכב של אייבורי ב-1065 ש"ח. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1280&CatCode= אם בוחרים את הלוח גיגהבייט G31M-ES2L ומשדרגים למעבד 5200 (60 שקל) מקבלים בסיס מצוין לאוברקלוק, אפילו עם הקירור סטוק של אינטל שמגיע עם המחשב. אם בוחרים ספק 450 וואט (עוד 30 שקל) יש מספיק כח בשביל לתקוע איזה כרטיס מסך שתרצו וגם מקבלים ספק כח שקט בזכות מאוורר 12 ס"מ. במחשב שאני קיבלתי הגעתי ל3.33 גה"צ במתח של 1.3 וולט ו3.5 גה"צ במתח של 1.35 וולט. הטמפרטורות לא עברו 60 מעלות באף מקרה עם הקירור סטוק הגמדי. המארז מיקרו ATX של אייבורי סביר בהחלט (בהתחשב במחיר) מבחינת איכות הבניה, איוורור ואפשרויות הרחבה. חסרונו הגדול הוא העדר…

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. לאחד המחשבים שלי יש בעיה. א. שאני מסתכל מה הטמפ' של ה-CPU הוא רושם בדר"כ טמפ' באיזור ה-90 וזה נראה לי לא נורמלי ע"פ מה שאני יודע. מה יכול לגרום לכזה דבר ומה ניתן לעשות? ב. כשאני עושה למחשב restart הוא לא מצליח להידלק לגמרי מחדש. הוא מתחיל להעלות את עצמו ומיד לפני המסך של ה-BIOS נכבה. צריך לתת לו כמה דקות ואז הוא מצליח להיטען רגיל ולהיפתח. זה יכול להיות קשור למעבד או שזו אולי בעיה אחרת שקשורה לספק כוח או משהו כזה? תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by yohan_bar,

EVEREST Home Edition מראה לי שהתיזמונים שלי הם 3-3-3-8 באתר של KSP תחת הזיכרונות שלי רשום: Tested at Xtra-low latency settings (2-2-2-5) at 2.75V Plug-n-FragTM Auto-Configuration Boots automatically using the Xtra-Low latency values of 2-2-2-5 [ftp=ftp://http://www.ksp.co.il/hmain.php]http://www.ksp.co.il/hmain.php[/ftp] הזה הדף שבהם הם נמצאים אלו שעולים 810 כולם מכירים את הזיכרון הזה הוא בא עם צלעות קירור והוא מיועד לאוברקלוק קטן גם הלוח שלי מיועד לאוברקלוק אבל מעולם לא עשיתי אוברקלוק אני מעוניין להתחיל עם הזיכרונות וראיתי בביוס שאני יכול לקבוע את המתח שהלוח מספק לזכרונות השלאה שלי היא האם אני ישנה את המתח ל2.75 אז אוטומתית התיזמונים ישתנו או שיש תוכנות לשינוי התיזמונים…

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. איפה אני יכול לרכוש צג וחיישן נטו בלי פאן באס או משהו מפואר מדי שעולה כמה מאות, מומלץ לרדת אפילו מ100 שקל. יש איזו חנות שפאשר לקנות בה את זה , כי אני לא מצאתי. תודה רבה.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. הרגע מצאתי את המוד הכי מדליק , מגניב , שימושי וקל! המוד מיועד רק לבעלי מאורר מקורי של אינטל! כידוע המאורר שלנו מסתובב בערך ב2500rpm והסיבה שהוא ככה זה בגלל שהוא מנוטר טמפ'... בלי הניטור הוא מסתובב בערך ב3300-3900rpm ! ניתן לבטל בקלות רבה את הניטור ! טוב זה התרד שראיתי : http://forum.oc-forums.com/vb/showthread.php?s=&threadid=121331 אמרתי בוא ננסה עשיתי בדיוק מה שאמרו בתרד רק עם ההצעה שהביאו שם באחת התגובות לקחתי עיפרון רגיל ! רשום עליו Dixon No. 2/HB Wood Pencil תמונה שלו : http://gramco.safeshopper.com/images/b00hw6ok.gif אם אתם רוצים תמונה של הקופסא אני אצלם לכם ( קנוי מאופיס דיפו ) קצת ציירתי על הנגד שם והופה 3600rpm !!! ירידה של 3-4 מעלות אני כבר שעה עם פריים …

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by Cha0stAlker,

אני מתכנן לקנות קירור למעבד ואני מתלבט בין שני החבר'ה הנ"ל (שימו לב שה-True זהה בביצועים ל-Ultra 120 eXtreme, רק שהוא כולל 2 קליפסים לשני מאווררים וה-eXtreme כולל רק קליפס אחד). ל-Mugen 2 אני אוסיף עוד מאוורר אחד, ול-True אני ארכיב 2. אני מתכנן לעשות אוברקלוק כבד (ככה שהקור חשוב לי), ויהיה מאוד נחמד אם הוא יהיה שקט. אל תתיחסו למחיר.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. מחפש קירור לI5 הכי טוב ביחס של מחיר-תועלת(250-300ש"ח). אפשר גם לחרוג קצת מהמחיר! תודה! שמעתי המלצות מצויונות על ה: Scythe’s Mugen-2 Rev. B והCooler Master’s Hyper 212 Plus מה דעתכם?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.