עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. השאלה בכותרת... לא מש ידעתי לאן לשים את זה אבל זה יותר מתאים לפה כי זה נחמד אוברקלוק קטן

• 12 תגובות
    • 803 צפיות
  2. שלום חברים, הרכבתי מערכת חדשה לפי המפרט הרשום בחתימה. ויש לי הרגשה שהערכים קל הטמפרטורה קצת גבוהים. בזמן של 10%+- מאמץ של ה-CPU אני מקבל חום של: MB 41 מעלות ו- CPU 40 מעלות בזמן מאמץ ורנדור של 80% מעבד אני מקבל חום של: 42 מעלות MB ו- 72 מעלות CPU. האם תקין העניין? תודה.

• 13 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. אני מתעניין על הלוח ואני קראתי ברשת שיש בעיה לעבור איתו את 220 FSB . האם למישהו יש את הבעיה או למישהו יש את הלוח והצליח לעשות לו OC

• 9 תגובות
    • 635 צפיות
  4. שלום רציתי לדעת אם המאורר יכנס לי במארז כי לפי מה שנראה לי זה לא יכנס כי המאורר המסכן שיש לי עכשיו של אינטל כמעט נוגע בספק...ורציתי לדעת אם הפריזר יכנס? http://img314.imageshack.us/img314/663/1hd2.jpg

• 4 תגובות
    • 480 צפיות
  5. Started by ben_amitai,

או קיי אחרי שהתיעצתי פה בפורום לא מזמן על זה שהמעבד שלי הגיע ל 80 מעלות+ ואמרו לי שזה משחה טרמית ,אני החלפתי משחה ואכן הטמפ' ירדו עד ל 57 במעמץ אבל זה ניראה לי עדיין חם בלי אובר קלוק. פתחתי את ה TASK MANAGER וראיתי שיש תוכנית שמעמצת את המעבד קוראים לה SYSTEM IDLE PROCESS וכשאני מנסה לסגור אותה זה אומר לי THE OPERATION COULD NOT BE COMPLETED. THE OPERATION IS NOT VALID FOR THIS PROCESS אגב ניסיתי להעלות תמונת אבל לא הצלחתי נכנסתי לאפשרויות נוספות סימנתי תתמונוה לחצתי ENTER וזה לא נותן לי

• 13 תגובות
    • 737 צפיות
  6. שלום לכולם, אחרי שדי התאכזבתי מה TR ULTRA 120 + שני מאווררי SILENX... אני עובר בשמחה למערכת קירור מים, בשלב הראשוני הלופ יהיה רק למעבד, כאשר מאוחר יותר מתוכננים להצטרף הגשר הצפוני/מוספטים וכו. חלקים: רדיאטור - ThermoChill PA120.3 (עבודת יד ;D) משאבה - Swiftech MCP655 בלוק למעבד - Swiftech Apogee GTX מיכל מים - Swiftech Micro Hi-Flo צנרת - 1/2 פנימי 3/4 חיצוני קצת תמונות הרדיאטור הנעל היא לשם ההשוואה (אני מידה 43 ) משאבה כלל הציוד התכנון נכון לעכשיו הוא להתקין את הרדיאטור מחוץ למארז..אבל אני בודק אופציה שהוא ימוקם בחלקו הקידמי של המארז. אני אשמח לעצות..רעיונות... ;D

• 52 תגובות
    • 13k צפיות
  7. שלום לכולם, אני מאוד רוצה לעשות אוברקלוק למעבד שלי אבל אין לי מושג איך ??? ??? עברתי על המדריכים שיש באתר ועל מדריכים במקומות אחרים אבל הם לא ממש ברורים ואין תמונות מסך של מה ואיך לשנות את ההספק והחשמל. עכשיו זה לא שאני ממש לא יודע איך לעשות את אני פשוט לא יודע לעשות את כל החישובים שצריך לעשות בשביל לברר באיזה חלק אני צריך להוסיף ו להוריד את המתח בביוס. אם מישהו מכיר מדריך יחסית פשוט שמסביר איך עושים את זה אני מאוד אשמח. מה שמוזר זה שלעשות אוברקלוק לכ.גרפי היה ממש פשוט מכיוון שהשתמשתי בתוכנה, למה אין תוכנה שעושה את זה גם למעבד לא ממש הבנתי.. ואם מישהו מכי את המאוורר שיש לי שמח לקבל דיעות.. תודה!!

• 7 תגובות
    • 648 צפיות
  8. Started by subarel,

אז ככה, המחשב 24\7 עובד על באס 400 כפול 7 (E6300) = מהירות של 2800, הטמפרטורות בשעות האלה עמדו על 35-38, התחלתי להעלות והגעתי ל 450, (כשהשיא שאי פעם הצלחתי להגיע אליו זה 465 ווינדוס עלה ועשיתי אפילו ואלידישן ב CPU-Z), ב 450 הטמפרטורה ירדה לסביבות ה30-32, עכשיו, המתח למעד ב400 היה סטוק, 1.325, ב 450 (עכשיו ) אני העליתי קצת ל 1.365, למה עכשיו הוא קר יותר ממקודם? בהמשך לכותרת, אני נתקע תמיד ב 465, זה לא בעיה של חום מסתבר, הזכרונות בתיזמונים הכי משוחררים שיש, יכול להיות שהם נתקעים ב 940MHZ..? תזמונים של 5-6-6-18, מתח 2.1 (אין יותר... אולי היה צריך עוד מתח?) מעבד - כבר ניסיתי כל אופציית מתח אפשרית.. אולי זה הלוח שלי? אולי עידכון ביוס נדרש? (יש אחד חדש.. 1202, שלי 1102..) צ'יפ…

• 9 תגובות
    • 690 צפיות
  9. Started by izostar,

תחילה אתן את כל הפרטים. מעבד core 2 duo e6600, לוח אם של אינטל אני לא זוכר איזה בדיוק אבל נקנה לפני שנה ותומך במעבדי מרובע ליבות. זכרון 4 סלוטים של 2 ג'יגה כל אחד עם מהירות של 800 MHZ (הותקנו לפני שבוע ,עד עכשיו עבדתי עם 2 ג'יגה) של חברת OCZ . אני עובד עם תוכנות תלת מימד ולכן אני צריך את כמות הזכרונות הזאת,לרינדורים. מאוורר על צלעות הקירור של המעבד ומאוורר אחד על המארז. ניקיתי את המאווררים ואת צלעות הקירור עם מברשת ,והכל נראה נקי עכשיו. עכשיו לגבי הבעיה: המחשב התחיל להיכות בפתאומיות מאתמול. זה קרה פעמיים עד עכשיו,אז קראתי בגוגל ודיברתי עם אנשים שאמרו לי שכנראה המחשב מתחמם יותר מהרצוי ולכן הוא נכבה אוטומטית כדי להתקרר. בדקתי את הטמפרטורה שלו ועכשיו הוא עובד על 56-57 מעלות …

• 3 תגובות
    • 661 צפיות
  10. Started by TomerPerez,

ברצוני לרכוש את המאוורר הזה:http://ksp.co.il/?select=.1066..186..172.&list=1&sort=3&glist=1&uin=13209&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice= ראיתי שהוא מאוד שקט,הcfm שלו גבוה יחסית לrpm שלו אבל הלחץ הסטטי שלו נמוך,האם זה ישפיע על ביצועי במארז או שזה רק ישפיע אם אני אשים עליו רדיאטור? האם ישנן אלטרנטיבות אחרות וטובות יותר?

• 2 תגובות
    • 758 צפיות
  11. קניתי לפני חודש מחשב חדש: מעבד: i7 5930k 3.5ghz 15mb l3 cache לוח אם: gigabyte ga-x99-sli lga2011-3,intel x99 ddr4,4xpci-e זיכרון: corsair vengeance lpx 2x8gb ddr4 3200mhz cl16 דיסק קשיח: wdc caviar green 2tb 64mb sata III wd20ezrx כונן ssd : kingston ssdnow v300 2.5 inch 480gb ssd sata III sv300s37a/480g ספק כוח: SeaSonic 750W bronze series active pfc 12cm fan modulator psu (m12ii-750) קירור: Scythe Mugen 4 Cpu Cooler SCMG-4000 מסך: samsung s27e390hs led pls 27 inch 4sm vga hdmi wide screen black+blue שהמחשב הגיע אלי הביתה חיברתי אליו בנוסף עוד כרטיס מסך מהמחשב הקודם ו 4 ד…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by Las@Vegas,

שלום, אני בעל מחשב עם מפרט: Q9450 EP45-DS3R G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBPI-B G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-12 - F2-6400CL4D-4GBPI זה הטמפ' לפי אברסט. Temperatures: Motherboard 38 °C (100 °F) CPU 21 °C (70 °F) CPU #1 / Core #1 44 °C (111 °F) CPU #1 / Core #2 37 °C (99 °F) CPU #1 / Core #3 49 °C (120 °F) CPU #1 / Core #4 44 °C (111 °F) GPU Diode 43 °C (109 °F) אני עם קירור אוויר Freezer 7 אם לא טועה. המחשב מיועד בעיקר כתחנת עבודה אינטנסיבית ל - VMWARE. אני יודע שבעיקר לא מומלץ לת…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  13. Started by adamginz,

טוב אז ככה היום נסעתי לחנות שלא מאכזבת אותי אף פעם , ולאחר 3 ימים (הזמנתי ביום ראשון בערב) קיבלתי את ההזמנה, מארז עם חלון. בתור מישהו שחשב שהביצועים שלו יהיו פחותים ולא טובים התרשמתי לטובה. המארז נקנה כחלק מתוכנית ה"מודינג הקנוי" שלי , משום שהייתי צריך את החלון, אומנם אני לא ממליץ על הספק שמגיע הוא ממש ח-ר-א אני העברתי את הHec מהמארז הקודם, המארז יפה, קל להרכבה, רק החיסרון הוא שיש מקום רק ל2 מאוררים אבל אני מאמין ששני SF2 יעשו את העבודה. אני מחכה כרגע לשאר המוצרים שיגיעו מארצות הברית ואז תקבלו גם תמונות שהכל מוכן. עד אז, אם יש שאלות אשמח לענות, אדם.

• 33 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. שלום לכולם.. האמת באמת המון המון זמן שלא הייתי פה. הוותיקים שבינכם בוודאי שזוכרים אותי :-) בכול מקרה קיבלתי ליידים מערכת מחשב חדשה.. וכמובן מתוך חוש טבעי מתחיל האוברקלוק מפרט: i7 920 D0 gigabyte extreme x58 מערכת מיים של dangerden זיכרונות OCZ 3X2G איזה 8800GT ישן.. OCZ 600 EXTREME EDITION וכמובן מערכת גז בבנייה עצמית... -65 בבלוק ומינוס 18 מעלות בשיא העומס! (המעבד הזה חם בטרוף!!) בקיצור הינה תוצאה 4600MHZ עם כול ה8 ליבות ולא פחות מזה!! יחיאל http://valid.canardpc.com:80/show_oc.php?id=567767

• 2 תגובות
    • 588 צפיות
  15. Started by STFU!!,

: תודה!.

• 0 תגובות
    • 473 צפיות
  16. יש לי את הadata vitesta 512 ddr 500 x2 =1g יש לי בעיה רוצה לשנות את התזמונים של הזכרון עכשיו אני מעביר מ t2 ל t1 עם תזמונים סטוק 8.4.4.3 עם 2.8 V אלו אמורים להיות תזמוני סטוק וה-memtest 86+גרסה 1.6 נותנת לי מלא שגיאות זה אמור להיות ככה? תודה

• 6 תגובות
    • 545 צפיות
  17. Started by sub_man,

1. איך מכינים חלון לסידי? 2. האם כדאי להכין חלון לסידי ? 3. האם מסוכן להכין חלון לסידי הכוונה אם הדברים שם עדינים ולא מסוכנים ונגיע הכי קטנה זה נהרס ויכול לפגוע בסידי? עכשיו בקשר לקירור 1. מאיפה כדאי לקנות מאוררים? 2. זה מחשב מאוד מאוד מאוד ישן אז כמה מאוררים בערך לשים ואיפה? 3. איך מחברים מאווררים לספק? עכשיו בקשר לחלון תראו קניתי אתמול דרמל וג'יגסו. 1. במה מהם כדאי להשתמש? 2. האם למישהו יש צורות מיוחדות שכדאי לי לעשות? 3. אם אין לי גומי האם אפשר לשים סיליקון? 4. כמה תעלה בערך פלטת פרספקט? 5. מאיפה ניתן ליקנות אחת? מודינג שונה 1. האם למישו יש רעיון למודינג קל יחסית שניתן לעשןת והוא יפה וכיפי? טוב מקווה שתענו תודה לכולם אני עוד חצי שעה בערך ממשיך את החלון …

• 23 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by Monopoly,

אהלן! אני עם 6700k מנסה להגיע לאוברקלוק 4.5-4.7 יציב עם טמפ' שפויות, כרגע על 4.5 יש קצת THROTTLING בבדיקות מאמץ עקב טמפ' מעט גבוהה- מעטפת עד 80-85 אבל ליבות 1-2 מגיעות עד 95 לעיתים. חשבתי על להוסיף מאורר נוסף F12 במצב PULL או לחלופין לשים את הF12 במצב PULL ולשים במצב PUSH מאוורר אחר נניח sp120, מה לדעתכם יהיה עדיף? יש להתחשב באסטתיקה: מארז עם חלון, חלקים בשחור-לבן. אני עם לוח אם asus z170-a ומכיוון שההגדרות שלו לא ממש מאפשרות לנצל את המאפיינים הפסיביים של הקירור שלי [לא עוצר אותו לגמרי גם בטמפ' נמוכה] לא אכפת לי לשים מאוורר אחר שלא עוצר[פסיבי], אבל כן חשוב שיהיה שקט!

• 3 תגובות
    • 2.7k צפיות
  19. Started by ^Z^,

איזה לוח אם עדיף באוברקלוקינג לקונרו? בבקשה לגבות דעות ע"י בנצ'ים\ת'ראדים.

• 7 תגובות
    • 640 צפיות
  20. http://seattlepi.nwsource.com/local/283716_coolchips04.html זאת כתבה על מערכת מיזוג למעבד שבאה כחלק מהמעבד. "מזגן" בגודל של 0.33 שערה של אדם שיהיה משולב במעבד. עובד על קורונה דיסצ'ארג'. לא הצלחתי להבין אם מדובר על זרימת אוויר או זרימה של יונים והם לא ציינו כמה אפקטיבי זה יהיה. מעניין מאוד.

• 0 תגובות
    • 896 צפיות
  21. Started by ehh,

מבקש המלצה לקירור למעבד I5 3470 עד 130 ש"ח. קונה מ-TMS. תודה לעוזרים.

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. שלום. במקרה, גיליתי היום שהשארת המארז פתוח מביאה לירידה של 10 (!) מעלות צלזיוס ב CPU. אהיה מדויק: על פי בדיקה של התוכנה RealTemp, טמפרטורת המעבד עמדה על 45 מעלות צלזיוס, ולאחר פתיחת צידו של המארז, נצפתה ירידה של 10 מעלות צלזיוס - ל 35 מעלות. אציין שטמפרטורת כרטיס המסך נשארה כשהייתה. לכן - הדבר מביא אותי לשאלה הבאה: האם להשאיר את המארז פתוח? אצרף תמונה כדי שתראה את מיקום המחשב, אשר ממילא צמוד לקיר (ולכן נושא הבטיחות איננו בעייתי). תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Episode-666,

חברה יש לי את המארז של אקסאר כאמור 7 מאווררים אך זה לא קשור בכל מקרה הטמפרטורה הקבועה של המעבד היא 43 ובלחץ 53 האם זה גיוני או הרבה מדי? כי זה נראה לי המון!

• 3 תגובות
    • 456 צפיות
  24. שלום אני מתכננן לבנות מערכת קירור מים, אני קונה רדיאטור משולש ואני צריך להוסיף לו שלושה מאווררים של 120MM, אני רוצה שהמאוורים יהיו כמה שיותר שקטים ושידחפו כמה שיותר אוויר, עדיף מאוורר מפנדה כי אני מרכיב משם את כל המערכת. תודה.

• 0 תגובות
    • 472 צפיות
  25. ראיתי בתוכנה ספייד פאן שיש לי שם אחד מהטמפרטורות -48 מעלות מה זה הינה תמונה ויש לי מעבד פרסקוט 3.000 תודה מראש לעוזרים :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.