עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני אולי קונה את הקירור הבא ל p4 : AX-478 EXTREME ואני לא אוהב רעש ויהיה לי את המארז של אנמרקס ( מה שיש בפנדה) ואני רוצה לדעת אם המאורר יהיה רועש מאוד ? דרגו לפי : נסבל , בלתי נסבל , רועש מאוד ובסדר .

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by JezpeRR,

קראתי הרבה (באמת הרבה) על ה- Thermaltake BigTyphoon וה- Thermalright Xp-120 עכשיו אני בדילמה מה לקנות המחירים ממש דומים אבל בלי קשר למחיר אני רוצה לדעת למי יש עדיפות בביצועים לא מצאתי השוואה ישירה בינהם לכן אני עוד לא יודע המליצו לי בכל מקום על משהו אחר....הבנתי שהאנשים שקונים הן את זה והן את השני מרוצים אבל אני בכל זאת מחפש את זה בעל הביצועים היותר טובים אודה לכם אם תעזרו לי. תודה רבה.

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Yaniv,

המאוורר שעל המעבד שלי מת. אני ממש חייב מאוורר חדש אבל אין לי מושג מה המחיר בשבילו. המחשב הוא יחסית ישן: מעבד: DualCore Intel Core 2 Duo E7500, 1600 MHz לוח אם: Gigabyte GA-EG41MF-US2H זיכרון: Crucial 2GB PC2-6400 DDR2-800MHz - יש 2 כאלה דיסק קשיח: Hitachi HDP725050GLA360 500GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5 צורב: LG GH22NS40 מארז: Huntkey Hercules II H002 ספק כח: 400W HUNTKEY - אין לי מושג מה הדגם הספציפי זה כל מה שידוע לי... בהתחלה חשבתי שזה בעיה של שימון אבל מסתבר שלא.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by BandiT,

שלום, קיבלתי אתמול מארז ANTEC 300 וספק מודולרי M12II של SS. מיקום הספק הוא למטה. השאלה לאיזה כיוון לכוון את המאוורר של הספק (מאוורר 12 ס"מ) כלפי מעלה או כלפי מטה?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. מדידת טמפרטורת המעבד: איך עושים את זה? דרך הגדרות כלשהן במחשב? מכשיר כלשהו? כי אני רוצה לעשות OC אבל-בשום פנים ואופן עד שאדע את הטמפ'... מישהו יודע איך?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. מפרט: E8400+Tuniq Gigabyte 3D Aurora Liberty 400W Gigabyte 8800GT Turbo Force (Zalman/Gigabyte Cooling) GA P35 DS3L איך? *אגב אין לי שום תוספות מיוחדות המחשב במצב רגיל . [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. שלום,בזמן הקרוב אני הולך לקנות מחשב חדש וזה המפרט: Core i7 920, s1366, 8MB Box מעבד לוח אם:EX58-UD3R s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 2000+, 3xPCI-E קופסא: ‏CM 690 NVIDIA Edition Black With Window (No PSU) (אני לוקח אותו כי אח שלי המליץ לי עליו וגם יש לו אותו אחד) ספק: ‏eXtreme Power Plus 600W 12cm Fan דיסק קשיח:‏1TB IntelliPower, 32MB, SATA II- WD10EADS זיכרון:‏3x2GB OCZ Platinum XTC Triple Channel קירור: Mugen II 5 Heat Pipes CPU Cooler כרטיס מסך: BFG NVIDIA GeForce GTX 285 OC 2GB PCIe 2.0 האם המאוור Mugen II 5 Heat Pipes CPU Cooler??

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by shil_o,

שלום יש לי לוח אם מדגם P7N SLI PLATINUM עכשיו נכנסתי לתפריט של הCELL MENU ועשיתי שינוים לתדר של המעבד(OC) עכשיו מתי שהדלקתי את המחשב אז הוא כותב לי את התדר של המעבד כפי ששינתי אותו אבל מתי שנכנסתי למערכת הפעלה ובדקתי עם כמה תוכנות אז התדר של המעבד נשאר כמו שהיה בהתחלה למרות שבביוס זה לא כך מה אני עושה ואם זה דפק בלוח אם אז יחלופו לי את זה במסגרת האחריות? בתקווה לתשובה בקרוב בתודה מראש

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Guarding angel,

חג שמח לכולם אין לי שום שמץ של מושג בC@ למעבדים חפשתי ולא מצאתי איך אני בעצם עושה C@ למעבד מאיפה מתחילים לאיפה הולכים מה רושמים ממש כלום... נכנסתי לאופציה הזאת ולא הצלחתי לשנות דבר כאילו זה נעול או משו כזה CPU PnP Setup ובכלל מישהו יכול להכין מדריך למשתמש מתחיל בC@? בתודה מראש G.A.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום! אני רוצה להתחיל לעשות אוברקלוק למעבד שלי (המפרט בחתימה) ואני לא יודע עד כמה להעלות ומתי להפסיק?ואיך לקבע את המתח? טוה זה מה שהגעתי כרגע אבל המעלות הם 38 מעלות ואני עוד שמתי מאורר של החדר(יש להתחשב שאני גר באילת) *עריכה* וואי אני לא מאמין קיבלתי 73 ב- 3DMARK03 ירדו לי התוצאות באיזה 70 נקודות וגם ראיתי שזה לא כל כך יציב המספרים מתחילים להתחבר והכל ניהיה מבולגן וב-PCMARK04 בכלל לא קיבלתי תוצאה זה הראה לי רק 2 מבחנים מתוך 10 ובקטע שהקוביות נופלות כזה הקוביות כאלה יבהבהו ולא ראו כל כך טוב מוזר ממש נראה לי אוברקלוק מוריד את הביצועים למרות שזה לא אבל אצלי זה מוריד טוה מה לעשות אני נראה לי מחזיר הכל לאיך שזה היה בקשה תענו לי [attachment deleted by admin]

• 25 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by barak0075,

שלום , יש לי כרטיס מסך NVIDIA GEFORCE9600GT... המחשב שלי בן 4...לפני שנה בערך הבחנתי בבעיה מוזרה במשחקי מחשב...הFPS שלי צונח לרמות של 10FPS באמצע שאני משחק וחוזר אחרי 5 דקות למצב רגיל ואז אחרי דקה שוב פעם ל10FPS...זה קורה בכל משחק GTA...PAYDAY...FIFA13...CS:GO... הורדתי GPU-Z והטמפרטורה של הכרטיס מסך שלי מגיעה ל90 כאשר אני סתם במחשב כמו בפייסבוק..ובמשחקים היא מגיעה ל150-200.....זה מוזר מאוד...אני חושב שזוהי הבעיה שגורמת לFPS במשחקים לצנוח ככה...איך אפשר לתקן בעיה זו...קראתי על זה שצריך למרוח איזשהו חומר על הכרטיס מסך...יש לי מאוורר בנוי שם אבל כנראה שהוא לא עוזר... רעיונו עריכה: הוספתי תמונות..זאת לפני שאני נכנס למשחק: וזאת שאני משחק במשחק בידיוק 2 דקות.: …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  12. Started by Tov_Tov,

סוף סוף קיבלתי את המחשב החדש שלי ;D AMD64 3200+ | EPoX 8kda3+ | CORSAIR 512MB*2 433MHZ DDR C2 BH5 | Albatron 6800GT | WD 120 SATA | Tt PurePower 420watt APFC ואני רוצה לשנות את התזמונים של הזכרונות ל2-2-2-5 ול400MHZ עם אפשר. ( ראה תמונות למטה.. ) הטכנאי שהרכיב את המחשב שלי שם לי את הזכרונות על 2-3-3-8 ועל 200MHZ. אז עם מישהו בבקשה יכול להסביר לי איך לשנות את התזמונים? ואיך לשנות את המהירות, Frequeny, עם אפשר כי אמרו לי שיש בעיה בהרצה של 2 זכרונות זהים על 400MHZ? ואיזה סיכונים כרוכים בזה (האם הם יכולים להשרף או שזה פשוט גורם לאי יציבות ואתחול המערכת )? ועם מישהו יודע אולי עד כמה מתח אני יכול לתת לזכרונות לפני שפגה האחריות עם בכלל אני צריך לשנות מתח.. ( כי אני לא מוצ…

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by explize,

לאחר מסע ממושך של בחירת קרור למעבד E6400 ולוח של GIGABYTE 965P S3 החלטתי לקנות את הTUNIQ120. פתיחת האריזה הראתה סידור יפה של המרכיבים, משחה-יש, לוחות תמיכה-יש,פונטציומט-יש, ומפלצת כמעט במשקל קילו-יש. התקנה קלה- לא ממש. יש צורך בהדבקת לוחית התמיכה באחורי הלוח אם(יש דבק דו צדדי שמגיע מוכן כבר על הלוחית) השחלת הברגים מהצד האחורי ורק אז הלבשה של הגוף קרור(לאחר משיחה במשחה טרמית) ונעילת הברגים ע"י אום סגור והלבשת קפיצים. כאחד עם ידים יחסית ארכות, היה צורך בפלייר שפיץ וקורדינציה יחסית יפה לסגירה טובה של האומים. הבעיה התרחשה לאחר מכן. לאחר הרכבת כלל הרכיבים ולקראת תחילת עדכון ביוס, העמדתי את המארז. עדכון ביוס מתחיל ולאחריו נגעתי קלות עם המרפק במארז והמחשב קרס ונכבה. נסיון הדלקה-…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. בתמונה הבאה מסומן באדום את מה שאני רוצה לשאול עליו: http://img41.echo.cx/my.php?image=untitled7sc.jpg בהרבה מחשבים אני רואה שכתוב 1:1 ופה כתוב כזה משהו מוזר... מזה? זה אומר שהמעבד לא עובד ביחס של 1:1 עם הזכרונות? כי כן צריך להיות 1:1 כי לי לי באס200 ו2 זכרונות שעובדים על 200....מוזר לא? המפרט בחתימה ביי

• 23 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. OK הנה הדלת שאני רוצה לעשות לה חלון כמה שאלות. 1.מאיפה אני קונה פרספקס? 2.שאני קונה, אפשר בצורות או רק מרובע? 3.קל לקדוח בפרספקס? אם אני כבר בנושא, יש לכם רעיונות איזה שהוא מודינג לזה?

16. למעשה, את הבעיה כבר כתבתי בכותרת - הבעיה היא שהמאוורר של ה- BT לא יכול לשאוב אוויר בגלל שה-CASE קרוב אליו יותר מידי, יש גריל מול המאוורר של המעבד. מה אוכל לעשות ? יש רווח של 2 - 3 סנטימטרים, המעלות עולים בכ- 7 מעלות + - לאחר סגירת הקייס.

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by RonCohen,

אני רוצה לקנות קירור מים מחול יש לי 300 דולר תקציב חשבתי לקנות מערכת קירור שלמה כמו של xspc ,ekאו לבנות מפרט מה אתם מציעים בתקציב הזה אבל אני צריך משאבה טוב כדי שאחרי זה אני יוכל להוסיף כרטיס מסך ללופ

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by jangelboy,

שלום פעם ראשונה שאני מתכוון לעשות OC קראתי את מדריך להמהרת כרטיס המסך קראתי בפורום ויש לי כמה שאלות לפני שאני מתחיל כרטיס המסך שלי הוא HD 4770 של POWERCOLOR מספר דגם AX4770 512MD5-P הקירור של הכרטיס מסך הוא הקירור הרגיל שבא איתו ספק enermax modu82+ 425w שאר המפרט נמצא במפרט שלי בצד 1. מה הם הטמפ' המומלצות לכרטיס שלי במאמץ ובמנוחה ? איזה טמפ אסור לי להגיע אליה? בקשר לדריברים האם אחרי שאני עושה OC אני ממשיך לעדכן את הדריברים רגיל או שצריך להחזיר את המהירויות להגדרות מקוריות? או שאסור לעדכן דריברים אחרי OC ? 2. כמה נקודות OC יכול להוסיף לי לבדיקה של 3DMARK06 (בבדיקה האחרונה 10310 סביר ?) האם אני יכול לעשות OC מבחינת הספק ? בתוכנה של ATI ה CATALYST CONTROL CENTER בקטגוריה …

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by made in zauglom,

כמו ש פורסם במדריך השני לאובר שיש תוכנה לעשות אובר לכריט המסך מה שאני שואל יש אולי תוכנה לעשות למעבד כי יש לי גם המעבד וגם הלוח אם אינטל אז אני אל יכול דרך הביוס או גמפרים בלוח אם אם יש תגדיו לי ואם אפשר לינק

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by civic,

האם הוא יעיל ושווה קנייה? זה שהוא למעשה מוציא את החום "בכוח" לא הורס את המאוורר המקורי בנייד על ידי זה שהוא מושך אוויר וגורם לסיבוב מהיר יותר שלו כתוצר לוואי? http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php?products_id=8183

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by mokisho,

יש לי את הקירור הנ"ל לזיכרונות http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14549 עכשיו יש לי גם את הזלמן 9700 בשביל המעבד האם יש מצב ששני הקירורים הללו לא מתאימים לעבודה משוטפת הרי הקירור של הזלמן שואב אויר גם מאיזור הזיכרונות מה אתם ממליצים לעשות ?

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by HoT-DoG,

שלום מה קורה? אני מתכנן מודינג וקניתי מנורת PL TUBE למישהו יש מושג בדיוק מה ההבדל בינה לבין כל מנורת פלורסנט אחרת? יהיה לי מאוורר למעלה שיוציא אוויר חם ממש ליד המנורה. היא 220V ואספקת החשמל שלה היא חיצונית אז תנו איזה הצעות מה אפשר לעשות ועוד! :D תודה רבה מראש!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Dom1no,

היי.. אני מתכנן לקנות מחשב בקרוב (מתעכב בגלל כ.מסך כמו כולם) ועכשיו בנוסף למארז שאני לוקח (CM690) אני קונה 4-3 מאווררים נוספים. עכשיו המאווררים האלה הם בחיבור 3 פינים רגיל אז חיפשתי מקום שמוכר מתאמים לחיבור לספק כמו אלה: http://www.rackmountpro.com/images/product/4-3pin.jpg http://www.cooltechpc.com/ctpc/images/zm-mc1.jpg (רצוי הראשון) ולא מצאתי עכשיו השאלה אם עדיף לי כבר ללכת על מאווררים עם חיבור מולקס 4 פין, ולא להסתבך עם זה.. או שאתם מכירים מקום (נגיש יחסית) שמוכר כאלו מתאמים. חיפשתי בעיקר בחנויות "הגדולות" ובגולל בכללי ולא הצלחתי למצוא. אז עזרתכם.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. ?

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. יתכן גם תקציב ל bt מי שלא יודע יש לי מעבדnortwood 2.666 יותר מידי חם!! 58 במאמץ בלי oc אז האם כדי לקנות מאוררים או לקנות קירור למעבד? אני מעדיף קירור אוניורסלי[לא יודע איך רושמים] כמו ה bt שתומך בהרבה סוקטים

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים