אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום מה קורה? אני מתכנן מודינג וקניתי מנורת PL TUBE למישהו יש מושג בדיוק מה ההבדל בינה לבין כל מנורת פלורסנט אחרת? יהיה לי מאוורר למעלה שיוציא אוויר חם ממש ליד המנורה. היא 220V ואספקת החשמל שלה היא חיצונית אז תנו איזה הצעות מה אפשר לעשות ועוד! :D תודה רבה מראש!
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
אוקי.. היום עשיתי OC ראשון שלי ! הלך בסדר גמור.. רק שיש לי בעיה אחת.. אני לא מצליח לקבל יציבות על FSB 400, רק על 380. טיפה מידע, העלתי את הFSB ל400, בשביל לקבל פוסט הייתי צריך לעלות את המתח של הזכרונות ל2.02 עם תיזמונים 5-5-5-15 (הזכרונות עובדים על 800MHZ). המעבד הוא E6750, עובד על מכפלה 8, במתח 1.344 (לפי CPU-Z) מגיע ל 3200MHZ. בשביל לעשות פוסט הייתי צריך להוסיף גם 0.1 וולט לNB, ו0.1 לFSB. הבעיה היחידה היא שבמצב הזה אני לא מצליח לעשות שום בדיקת יציבות. המחשב נופל לי כל פעם. נכון לעכשיו הורדתי את הFSB ל380, והכל עובד יציב. הטמפרטורות הם 32 מנוחה עד 66 מאמץ (100%). אני לא רוצה להוסיף מתח למעבד כי אז הוא מתחמם ועובר את ה70 (מה שאני ממש לא רוצה, 70 זה הגבול). הקירור שעל המעב…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לא כל משחק . אבל בתוכנה 3DMark06 דקה אחרי נתקע. אבל המעלות 40 ומאמץ גג 48 . כתבתי במפרט בצד לכמה עשיתי ושם כבר נתקע . אבל לא העליתי בהרבה. כרגע החזרתי למצבו הרגיל שבא עם OC מהמפעל. [move]למה זה קורה ?[/move]
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רואה פה חלק מהאשכולות שאומרים שמותר לנקות עם פאן את המחשב אבל על אוויר קר,וחלק אומרים שזה יכול ליגרום לחשמל סטטי שיוצא מהפאן וליגרום נזק אני מפחד לנקות ופיתאום המחשב לא ידלק וידפק וליפני פסח אני חחיב לנקות הוא מלא אבק מיפרט לא יודע עם חשוב: e8400 P5QL-E 4GB RAM ZOTAC 9800GTX+ CORSIAR 550WTT NZXT TEMPEST אין חשש מלנקות עם פאן על קור?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היה לי מאוורר שהגיע ביחד עם המארז והיה מותקן בחלק הקדמי של המארז. זה לא היה ממש אפקטיבי לכן העברתי אותו לצד המארז איפה שהיו לי חורים מוכנים. הוא דיי גדול, הייתי אומר בסביבות 2 ס"מ. הקטע הוא שהוא הגיע ביחד עם חיבור MOLEX (אז לא עשיתי הרבה, רק חיברתי אותו לספק) אני רוצה להוסיף עוד שני מאווררים (יש לי מקום מאחורי המארז לעוד שני מאווררי 80 מ"מ בערך) אבל אני לא יודע איך לחבר אותם יש לי מאווררים שחבר הביא לי אבל הם לא עם חיבור MOLEX פשוט שני חוטי חשמל אפשר לדעת איך אני מחבר אותם?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, יש לי VANTEC AEROFLOW ל-SOCKET A יש למישהו מושג איך אני מוציא אותו מהלוח?? תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רציתי לקנות קירור לQ6600 ואני מתלבט בין המוג'ין 2 לונדטה 2 מה יהיה עדיף המארז הוא ANTEC 900 וכל שאר המפרט צד אפשר לראות... תודה מראש
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך שיהיו מקררים , ושקטים המפרט הוא E8400 HD4850 4 GB האופציות שחשבתי עליהן : arctic fan 120mm של AC או MINEBEA של SCYTHE דעתכם?? יום טוב ותודה
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
המפרט שלי הוא מעבד Intel Core 2 Duo e8400 לוח אם Gigabyte GA-EP45-DS3L זיכרונות G.Skill DDR2 4096MB (2048MBX2) 900MHZ 4-4-4 12 pi black כרטיס מסך nVIDIA 9800GTX+ 512MB DDR3 PCIE Club3D מארז ללא ספק Lian-Li Pc-7B Plus Black Window ספק כח Hiper S625 625W קרור למעבד Thermalright HR-01 PLUS מאוורר למארז Nexus Real Silent Case Fan 120mm PWM וניסיתי לעשות לו OC ל 3.6 כמו שהסבירו לי פעם שעבד לי וכרגע הוא מראה לי בCPUZ 2400 MHZ ורק לפעמים קפיצות ל3600... הVCORE בינתיים על 1.30 השאלה עם לעלות עוד כי קודם שמתי גם על 1.4 וזה לא עבד שמתי תמונה מה CPUZ בקבצים למטה תורידו כי עם לא פשוט לא רואים טוב.. או את הכל. [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני אולי קונה את הקירור הבא ל p4 : AX-478 EXTREME ואני לא אוהב רעש ויהיה לי את המארז של אנמרקס ( מה שיש בפנדה) ואני רוצה לדעת אם המאורר יהיה רועש מאוד ? דרגו לפי : נסבל , בלתי נסבל , רועש מאוד ובסדר .
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מנסה לבצע OC למעבד ולא מצליח לעבור את ה400 FSB אז חשבתי להעלות מתח למעבד.בביוס המתח מתחיל ב1.45 ונגמר ב1.7 ויש כמובן את האופציה של AUTO.השאלה שלי היא האם 1.45 לא גבוה מדי למעבד?והלוח רק מתחיל במתח הזה כלומר יש עוד הרבה לאן לטפס.מפרט בצד.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, יש לי את המעבד- TBERD (או איך שלא רושמים את זה)... ה13 מיקרון... השאלה שלי היא אזה קונפיגורצייה עדיפה למעבד הזה כדי להגיע לביצועים טובים יותר: להעלות מכפלה למקסימום אפשרי, או להעלות FSB? אם אני מעלה מכפלה אני יכול להגיע גם לX13, אבל באס במקרה כזה אני לא יכול להעלות יותר מ140. אם אני מעלה באס, אז אני יכול להגיע ל155 ומכפלה 12. בשני המקרים המערכת לא הכי יציבה בעולם (תוספת מתח של 10%... המקסימום שהלוח מאפשר לי...). יש למישהו הצעות? כרגע אני על 12.5 ו145. תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני בונה מפרט למחשב HTPC, ככל הנראה במארז Antec NSK2480. מכיוון שהוא ישב בסלון וידלוק כל הזמן חשוב לי שיהיה שקט. לגבי ביצועי קרור - המחשב לא אמור לעבוד מאד קשה, ולא יהיה OC, כך שלא דרוש קרור מפלצתי. בהתחלה הלכתי על מפרט אינטל וקצת חיפוש הביא אותי ל- Scythe Big Shuriken, שמתאים גם ל- AMD ועולה 150 ש"ח. לפי הסקירה כאן: http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2425&page=1 הוא אמור להיות שקט וקריר, אם כי לא נוח להתקנה. בעקבות דיון בפורום מפרטים התחלתי לשקול מפרט AMD שהוצע לי. הפרש המחיר למערכת שתענה על הדרישות שלי לא מאד גדול, וחלק לא מבוטל ממנו הוא חסכון של 100 ש"ח על קרור המעבד ושימוש ב- Alpine 64, שמתאים רק ל- AMD. לפי טבלא מאותה סקירה שקישרתי למעלה (קישור י…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקי אז אני מעוניין לקנות מאורר למעבד...עכשיו אני מתלבט בין ה Thermaltake BigTyphoon ל Zalman CNPS7700-Cu מישהו יכול להגיד לי מה יותר טוב?מה עדיף? רעש זה לא מפריע לי...הביצועים הכי חשוב לי... תודה מראש, יהב.
-
- 24 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תראו, יש את הזלמן סדרת ה 7700, לא משנה איזה גרסה (כל אלה בטווח של 250 שקל בערך - CU, ALCU וכו') או THERMALRIGHT XP120 בשילוב עוד מאוורר 120MM של VANTEC, THERAMLTAKE וכו'.... איזה יעשה עבודה טובה יותר? אם הזלמן יותר טוב אז איזה דגם (אני גם לא בטוח שה 7700 יותר טוב מכולם, אבל ככה נראה לי)... אם ה XP120 בשילוב מאוורר אז מאוורר של איזו חברה? תודה רבה
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני לא כל כך מבין ב OC, והייתי רוצה להמהיר תמחשב שלי (ס'תכלו במפרט) עכשיו ניסיתי ובביוס לא כתוב שום דבר על FSB או על מכפלות כתוב שם ככה : CPU Multiple משהו.... שהברירת מחדל היא X8 וזה קופץ באחדות עד ל X23. ועוד יש משהו מוזר כזה של CPU/PCI/עוד משהו ויש רצפים כאלה מוכנים של 100mhz/60mhz/33mhz 110mhz/73mhz/40mhz וכו' את כל הפרטים שתצטרכו יש במפרט, בבקשה תעזרו לי להבין איך עושים את זה? ועד כמה שהבנתי שהקירור של המעבדים המהירים - מעל 1.5 ג'יגה יש לו קירור מספיק ויש אופציה להמהיר מבלי להוסיף עוד קירור למעבד... עכשיו איך אני ממהיר ??? אודה על עזרתכם...
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חברה אני רוצה לבנות מערכת קירור מים אבל אני לא יודע איך לבנות את הבלוק אתם יכולים למצוא לי מדריכים (המדריך בתחרות המדריכים לא מצא חן בעניי ובלוח שלי אין חורים
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה, הזמנתי את הכרטיס הזה ויש משהו מאוד מוזר בו, אומרים שיש לו שני מולקסים דבר שנותן לו יתרון גדול באוברקלוקינג ואפשר להגיע בקלות למהירויות של ULTRA אבל ראיתי מספר תמונות שכל תמונה שונה אחת מן השנייה, תמונה אחת שלו שיש לו שני מולקסים ותמונה אחת שלו שיש רק אחד . אז איזה מהם הוא האמיתי ? איך זה יכול להיות הגיוני ? למשל באתר הרשמי של ALBATRON יש מולקס אחד אבל אני ראיתי תמונה של אותו כרטיס מסך בדיוק עם שני מולקסים אז מה קורה פה ? ואם אני יקבל מולקס אחד האם זה יעשה לי הבדל משמעותי בכרטיס מסך ויהיה לי קשה מאוד לעשות OC למהירויות של ULTRA עם קירור סטוק? תודה לעוזרים :> הנה שני התמונות:
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי ח'ברה ויום טוב... כבר הרבה זמן שאני מנסה לבצע OC מעולה ומדוייק וזה לא בדיוק יוצא לי משום מה... כעיקרון אני נמצא עכשיו אל מתח של 1.370 ל- VCORE ובשאר המתחים לא נגעתי בכלל... עכשיו יש לי פונקציה שנקראת Multi-Steps Load-Line ויש לי בה אפשרות לכבות אותה הוא להדליק ולבחור באחת מהרמות הבאות מי 1 עד 10 עכשיו להשאיר את זה כבוי? ואילו תמונות של בדיקה PRIME 95 1 דרך אגב למה פה זה מראה לי 1.260 במתח? ועם תסתכלו ב- HWMONITOR זה כאילו נע בין 1.260 ל- 1.320... אבל אני בכלל הגדרתי בביוס 1.370 והנה כמה תמונות של הביוס: [table][tr][td][/td][td]מידת התמונה שונתה. לחץ על כאן כדי לצפות בתמונה בגודל מלא. מידת התמונה המקורית הינה 3264x2448 ומשקלה 3136KB.[/td][/tr][/table] 2011-09…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ערב טוב, אתמול המחשב שלי חזר מהמעבדה עם חומרה חדשה, אני מעוניין לבצע OC אבל אין לי את האפשרות לעלות את הFSB הינה תמונות מהBIOS: http://img13.imageshack.us/i/dsc00499jw.jpg/ http://img819.imageshack.us/i/dsc00496cj.jpg/ http://img809.imageshack.us/i/dsc00497y.jpg/ http://img819.imageshack.us/i/dsc00498n.jpg/ מפרט: AMD Sempron 140 - AMD Athlon Dual-Core 4400e (פתחתי ליבה נוספת למעבד) Gigabyte M68MT-D3 (Rev 2.3) 2GB Ram Kingston DDR3 GeForce 9500GT ניסיתי כבר לעשות עדכון ביוס, לא עובד. עצות...
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום , יש לי כרטיס מסך NVIDIA GEFORCE9600GT... המחשב שלי בן 4...לפני שנה בערך הבחנתי בבעיה מוזרה במשחקי מחשב...הFPS שלי צונח לרמות של 10FPS באמצע שאני משחק וחוזר אחרי 5 דקות למצב רגיל ואז אחרי דקה שוב פעם ל10FPS...זה קורה בכל משחק GTA...PAYDAY...FIFA13...CS:GO... הורדתי GPU-Z והטמפרטורה של הכרטיס מסך שלי מגיעה ל90 כאשר אני סתם במחשב כמו בפייסבוק..ובמשחקים היא מגיעה ל150-200.....זה מוזר מאוד...אני חושב שזוהי הבעיה שגורמת לFPS במשחקים לצנוח ככה...איך אפשר לתקן בעיה זו...קראתי על זה שצריך למרוח איזשהו חומר על הכרטיס מסך...יש לי מאוורר בנוי שם אבל כנראה שהוא לא עוזר... רעיונו עריכה: הוספתי תמונות..זאת לפני שאני נכנס למשחק: וזאת שאני משחק במשחק בידיוק 2 דקות.: …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
לכרטיס hd6850 ניסיתי אתMSIAfterburnerSetup230 הוא גורם לריצודים במסך,האמת גם בווינדוס 7 זה קרה,אבל עם דרייבר יותר ישן של הכרטיס זה היה עובד בסדר. התוכנה TRIXX אומנם עבדה בסדר בWIN7 אע"פ שאני לא מחבב אותה כל כך,אבל בwindows 8 היא מאפסת את האוברקלוק ומראה את מהירות השעון בכלל לא נכון והגיוני. rivatuner גם בxp וגם בWIN7 לא פותח לי את האפשרות האוברקלוק,ואני מדבר שה ccc לא מותקן במחשב אלא רק הדרייבר בלבד. אגב: יש לי גם windows xp שנמצא כרגע על אוברקלוק עם התוכנה MSIAfterburnerSetup230 אבל עם דרייבר ישן יותר של הכרטיס ואין שום בעיות. בכל מקרה איזה תוכנות אתם ממליצים לי ל win8 ?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-