אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
ההארד דיסק שלי מתחמם ממש מהר ויותר מידי באיזור של ההארד דיסק אין כל כך אוורור אם בכלל... השאלה שלי מה עדיף... לשים מאורר קדמי שיכניס אוויר קר בדיוק לכיוון ההארד דיסק (חלק מהמארז) או לשים את הערכה של השני מאווררים שמרכיבים על ההארד דיסק ?! תודה רבה על העזרה
-
- 21 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב , המעבד שלי E6750 נמצא בOC על 3.2 הטמפרטורה היא 60 במאמץ בתוכנה האם זה נורמלי ולא מסוכן ? לדעתי המשחקים הטמפרטורה אפילו יותר נמוכה אפשר המלצה לקירור בתקציב של 200 שקל בערך ?
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, החלפתי לאחרונה מאוורר מערכת ('12) ונראה לי שהוא מסתובב ממש לאט(ויזואלית), אין לי מושג איך הסתובב הקודם וגם אין לי בעיות מיוחדות במחשב שאני יכול להאשים את המאוורר בהן, אבל: 1. בביוס רשום תחת system fan שהמהירות היא 0RPM 2. הורדתי את התוכנה Speed Fan ויש שם רכיב אחד שרשום שהוא ממש חם מדיי(69 מעלות). המחשב שלי הוא AMD Athlon64 עם לוח Gigabyte K8NF-4 Ultra, דיי ישן כמו שאתם מבינים. יש לי כרטיס מסך של ATI HD4850. איך אני יכול לדעת אם המאוורר מסתובב כמו שצריך באמת או לא, כי אני לא מבין מי זה הרכיב שמסומן כחם מדיי. אולי זה הכרטיס מסך? מקווה שתצליחו לעזור לי,תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בניתי לעצמי קירור לכרטיס מסך(HD 4650) לקחתי מאורר 90 וחיברתי עם אזיקונים לחריץ PCI שלא הייתי צריך, עכשיו המאורר דוחף אויר מלמטה למעלה לכיון המאורר והגוף קירור של כרטיס מסך, הבעיה שאני מרגיש שיוצא אויר, ויותר מידי ביניהם , זאאת אומרת הקירור שלי בכאילו בורח לצד לכיוון דלת המארז. אז חשבתי אולי להפוך את המאורר כדי שיוציא אויר חם מהכרטיס מסך ואז ידחוף אותו למטה ואז האויר שמגיע מהפרונט ידחוף אותו החוצה.. השאלה אם יהיה התנגשות, הרי אם מאורר 90 ימשוך אויר ממאורר 40 של כרטיס מסך הכרטיס מסך יחנק לא?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חברים , המעבד שלי E8400 , לאחרונה פירקתי הארד דיסק והרכבתי מחדש, ומאז המחשב עושה רעש שניתן להבחנה , מדי פעם יש גם רעשים עולים ויורדים , קצת מלחיץ , אבל לפעמים זה מתאזן , כרגע זה רגוע , הRPM של המאוורר מעבד מראה על 2250 בערך , בדקתי בAIDA טמפרטורות נראות מאוד נורמליות של המערכת באופן כללי , רק מה שמדאיג זה הסיבובים של המאוורר והרעש שעושה , מה שכן כשאני מדליק את המחשב ובודק בהגדרות BIOS, אני יכול לראות טמפרטורות של 61 מעלות צלזיוס ומעלה , עד 64 ככה , ומראה לי אותו דבר מבחינת RPM , לוח אם אינטל DG41RQ, עד כה לא היו לי בעיות , רק אחרי שהרכבתי את ההארד דיסק מחדש , המעבד לא חם , יש טעם לפרק את המאוורר לנקות אותו ולחדש את המשחה הטרמית ?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על הקירור הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_954&products_id=9510 שווה תמחיר? מקרר טוב? מרעיש? כי בקרוב אני רוצה לקנות קירור חדש למעבד..יש לי אינטל 2.8 478 ... אני רוצה משהו איכותי,ולא מרעיש ואולי גם אוברקלוקינג רציני בעתיד. ואם אני קונה אותו,לכמה זמן הוא ישרוד? תודה
-
- 26 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום.. אני מנסה לעשות OC למעבד P4 1.7 . עכשיו המעבד פועל בתדר הרגיל שלו(1.7), אך כאשר אני מנסה לשנות מעל כפולות של 1.7 השינוי לא נשמר. אני שומר בביוס בעת היציאה, אך בכל זאת השינוי לא נשמר. יש לציין ששינויים אחרים נשמרים אך שינוי תדר המעבד אינו נשמר. מה יש לעשות? תודה מראש.
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
החלטתי לקנות מעבד חדש.. 3000+ ליבת ווניס נשבר לי מהווינצ'סטר שלא עובר 2.6 אני רוצה לדעת מה השבוע שיש לו את הסיכויים הכי טובים ? ואיפה אפשר להשיג בארץ?????? תודה מראש :-*
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, המאוורר המקורי על כרטיס המסך הקודם הפסיק לעבוד, אז הלכתי ל KSP לממש את האחריות, והם החליפו לי את כל הכרטיס לחדש לחלוטין בשבוע שעבר. ומאחר שאני לא מצליח למכור אותו אני מתכנן OC לכרטיס מסך החדש, ואני רוצה להערך בהתאם. קירור לזיכרון אני אוסיף אח"כ. עם הקודם הגעתי מ 250/512 למהירות 275/575 - עלוב לכל הדעות. אז לפני שאני בכלל מתחיל הפעם ...
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שמעו. אחריי שקניתי את המחשב החדש שלי. ועשיתי לו oc מ- 1.8 ל 2.34 עם זכורונת של סמסונג 3700 גיליתי משהו מוזזזזזזזזזר.. אני עכשיו על 45 מעלות אחריי מעמץ או 44 אפילו.וזה ממש קצת לאיימדי. רציתי לעלות עוד. אבל משהו לא נותן לי (קריסות) עכשיו. המכפלה שלי כעיקרון פתוחה, מזה פתוחה, כאילו אני יכול לשחק איתה. לעלות אותה ל12\12.5 .. אבל אז, כשאני עושה רסטרט למחשב אני נכנס שוב לביוס ורואה שזה נשאר על איך ששמתי את זה- מצויין! אני עולה לווינדאוס ושום דבר לא השתנה. וגם שאני נכנס ל CPUz זה מראה לי שזה מכפלה 11 מוזר לא? למישהו יש רעיונות? =[
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי לכולם, אז החלטתי סוף סוף לנסות לעשות OC למעבד שלי, הנה המפרט: לוח אם: Epox 8rda3i nforce 2 מעבד :AMD athlon xp 2500+ זיכרון: ADATA 400mhz 256mb קירור למעבד :Tt silent boost הטמפרטורות שלי עכשיו במנוחה הם :39-42 , הזיכרון שלי מספיק לOC ?אני ירגיש שיפור בביצועים? אני רוצה לעשות OC מתון ממש נגיד ל 2200 MHZ מישהו יכול להסביר לי איך ? מה לשנות בביוס וכו'. תודה.
-
- 26 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מהי הדרך הטובה ביותר לניקוי מאווררים?
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי AXP 1800 בלי קירור מיוחד והמארז כתוב במפרט... עכשיו יש סיכוי שהוא יתחמם יותר מדי?! (לא קיבלתי עדיין את המחשב) עוד דבר - המחשב יישב מתחת למזגן, האם זה יעזור משמעותית? אם לא, איזה HSF כדאי? (אבל לא משהו מפלצתי ב300 ש"ח... משהו שפשוט יעשה את העבודה) אני לא אעשה למעבד אוברקלוקינג, ואני לא מתעסק איתו, החנות מרכיבה את המחשב בשבילי... עכשיו, בלי קשר, האם סטפינג משפיע על החום? ואיך אני יודע איזה סטפינג קיבלתי? תודה מראש נ.ב. - בבקשה תענו ואל תאמרו לעשות חיפוש כי אין לי כוח לזה...
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני מעוניין להחליף את המאורר של הביג טייפון אני רוצה את המאורר הכי חזק שאתם מכירים שיתאים לו עד מחיר 150 +- ש"ח תודה...
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
אני חושב לבנות מערכת קירור מים ורוצה להשתמש ברדיאטור 280 מ"מ, אבל במארז קיימים חיבורים המתאימים לרדיאטור 240 מ"מ בלבד. אין בעיה של מקום ולכן אני לא רוצה להתפשר על הרדיאטור הקטן יותר. בנוסף אני לא מעוניין לעשות שינויים גדולים במארז, ולכן מודינג אינו בא בחשבון. מצאתי שהברגים המרכזיים של המאווררים יכולים לשמש אותי לחיבור (עם מתאם פשוט) לחיבור הרדיאטור למארז, כלומר חיבור ב-4 ברגים בלבד. האם החיבור הזה מספיק בטוח, או שאני מסתכן בהרס הקירור? נ.ב. הרעיון הוא להשתמש במתאם דומה לזה -
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי 7950 gigabyte wf3 וספק כח 520w של seasonic. עשיתי לכרטיס oc. העלתי את המתח ל1200v, ואת הcore ל1100mhz. את הזיכרון גם העלתי לי 1500mhz. הבעיה היא שבכל המבחני יציבות והמשחקים זה עובד בד"כ לשעות. ואז פעם בכמה שעות אני מקבל מסך שחור. המשחק קורס והתצוגה עושה לעצמה ריסט. גם שאני מוריד את הליבה ל1050 mhz ואת הזיכרון ל1400 זה קורה. הכרטיס אמור להריץ oc כזה במתח כזה בלי הרבה בעיה. מישהו יודע מה הבעיה? ניסיתי כבר כמה דרייברים. האם הכרטיס פגום? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב מסוג Dell Studio 14/1458 המחשב עובד שעות רבות ביום ומשמש כמחשב נייח לרוב. אשמח אם תוכלו להמלית לי על משטח קירור שיתאים לו. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי מחשב עם מעבד 3200 + בעל תושבת 754, בשנה הקרובה אני מעונין לקנות מחשב חדש, אבל כרגע אני רוצה לסחוט כמה שיותר את המחשב הנוכחי ולהנות משקט מקסימלי לכן אני מחפש קירור שיתאים גם למחשב הנוכחי שלי וגם לכל מחשב עתידי שארצה לקנות. השאלה היא האם כל פעם כאשר יוצא תושבת חדשה אנו נאלצים לקנות קרור חדש? או שאוטמטית עם שיווק תושבת חדשה משווק גם מתאם לקרורים ישנים? קלטו לי את העין שני קרורים הMugen 2 ופריזר 13 פרו, אבל הם נראים לי עצומים. רציתי לדעת איך אני מודד וומוודא שהם אכן מתאימים למארז שלי לפני הקנייה?( ברשותי מארז Raidmax Scorpio עם לוח אם Epox 8kda3j+ ראו תמונה). הדרישות שלי לקירור הם: - תקציב 150-200 גמיש. - שקט ויעילות כי בעתיד יתכן OC ( דגש על שקט ) לכן אולי דווקא מאור…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמה אוברקלוק יציב אפשרי בRyzen 5000 לזיכרון ומעבד בלוח 5+3 Phases Pure Digital VRM ? למשל 5600G בלוח אם Gigabyte A520M DS3H Micro ATX AM4 64GB (2x32GB) Memory Kit – 3200MHz CL-16 – 1.35V
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Phenom II X4 42 B.E TWKR משהוא שפירסמתי פה בחדשות o.c אבל לדעתי ראוי לחשיפה גדולה יותר .
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתכנן להזמין את המערכת הזאת Swiftech H20-220 ULTIMA XT Complete Liquid Cool Kit מ http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_202_604&products_id=26994 רציתי לדעת מה דעתכם על המערכת? על החנות? כדי להזמין חלקים בנפרד או שהקיט הזה טוב?. האם כדי להשקיע בבלוק נוסף לצי'פסט?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יכול להיות שה E6600 ב OC ל 3.15GHZ לא סוחב לי אימיול עם איזה 15 הורדות + CS1.6 על 100FPS? כי זה נראה לי הסיבה היחידה, אני מאמין ש 8800GTS יסחוב אותו על 100. איך שיצאתי מהאימיול הוא חזר ל 100 קבוע. חשבתי לנסות לאפס את הביוס לסטוק, כדאי לי? קורה לי לפעמים גם שהמחשב נתקע קצת. אז כדאי לי לאפס? :-\
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי המערכת שיש לי כרגע היא - מעבד amd athlon 64 3000+ (קירור סטוק) זכרונות 1giga (512x2) kingston , cl3 400Mhz לוח אם gigabyte k8nf-9 ספק כוח של 500W , חברה לא ידועה . נכון לעכשיו הצלחתי לעשות אוברקלוק יציב (עבר 17 שעות על blend של prime , טמפרטורה במאמץ כ 46 מעלות) ב FSB 240 , מתח למעבד - 1.4v . כשהעלתי ל FSB 245 , ניסיתי לבצע בדיקת מאמץ של blend ואחרי דקה ה prime עצר והראה לי את השגיאה הזו - ניסיתי גם FSB 243 ולאחר שלוש דקות קיבלתי הודעה דומה - הבעיה הזו נפתרה , העלתי מתח לזכרונות והמעבד יציב על FSB 245 , נא לקרוא הודעה אחרונה בקשר לבעיה אשמח לשמוע את דעותיכם ועזרתכם , תודה על תשומת הלב וסוף שבוע נעים , נדב .
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
37 מעלות גם למעבד וגם ללוח אם...איך היתם מגדירים את זה? כנמוך או כגבוה? והאם יש טמפרטורת מעבד במאמץ?
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-