עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Dany_74Q,

2600k L041B200@ 5.252GHz 1,4v Asus P8P67 deluxe 8GB G.skill Ripjaws X CL9 NH-D14 1MB 8MB 32MB כרגע יציב על 5ghz במתח 1.375 , יציב (prime + linx avx) ומעלות לא גבוהות מ64 .

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by itamarsol,

אני רוצה לבנות מערכת קירור מים למחשב, רציתי לדעת אם ההרכבה בסדר הזה היא טובה? ואם כדאי להשתמש בחלקים האלו: 1. http://www.ebay.com/itm/1-pcs-Copper-Water-Block-GPU-Cooling-with-inner-channel-and-FREE-Clip-/220994579000?pt=US_Water_Cooling&hash=item33744daa38 2. http://www.ebay.com/itm/1-PCS-Copper-Base-Water-Cooling-Block-Waterblock-CPU-Cooler-Inner-Channel-W04-/160987706212?pt=US_Water_Cooling&hash=item257b9d7364 3. http://www.ebay.com/itm/DC-12V-10W-PUMP-MOTOR-FOR-PC-WATER-COOLING-SYSTEM-WATER-COOLED-G1-4-CONNECTOR-/261188322135?pt=US_Water_Cooling&hash=item3cd0098357 4. http://www.ebay.com/itm/Aluminum-Water-Cooling-Block-Water-cooled-Row-Heat-Exchanger-With…

• 4 תגובות
    • 947 צפיות
  3. Started by Night_Fox,

כדאי לי לעשות OC למעבד המעפן שלי AMD 2500+ 1800 MHZ יש לי ספק כוח של 300W נראה לי

• 7 תגובות
    • 505 צפיות
  4. Started by idoido18,

קראתי על בעיה בלוח שכאשר עושים אוברקלוק לא ניתן לשנות את המתח (cpu vcore) מכיוון שהביוס לא מראה מדד כזה (יש שם רק cpu vtt, dram ועוד איזה שניים), האם מישהו הצליח לסדר את זה? לא ייתכן שאי אפשר לשנות את המתח

• 8 תגובות
    • 714 צפיות
  5. Started by ABL,

הצלחתי לעשות OC ממש מינימלי ובכל האתרים ראיתי שכולם הצליחו להגיע הרבה יותר רחוק בלי שינויי מתח וכדומה שלי עובד בסטוק על MEM: 900 GPU: 770 ואני הגעתי רק ל: MEM: 960 GPU: 775 5HZ מעל גורם לארטיפקטים בATITOOL הטמפרטורה במאמץ: 84C מאוורר על 100% יש עצות?

• 5 תגובות
    • 671 צפיות
  6. הנה המפרט: ANTEC SONATA-III 500W GIGABYTE GA-P35C-DS3R (QUAD READY) INTEL P35 HD AUDIO+DTS GBL INTEL CORE 2 DU QUAD Q6600 2.4GHZ Corsair VS1GB800D2 2x1GB DDR-II 800 Value Memory LEADTEK PX8800 GTS TDH GEFORCE 8800GTS 640MB DUAL DVI PCI-E W.D WD3200AAKS 320GB SATA II 7200RPM 16MB BUFFER ASUS DVDRW X18 DRW-1814BLT DUAL LAYER LIHGTSCRIBE SATA BLACK THERMALTAKE BIG TYPHOON 120 VX CL-P0310 במארז יש מאוורר 120 מאחורה מוציא אוויר + 120 מקדימה שמכניס אוויר + ביג טייפון למעבד (הכרטיס מסך בקירור סטוק) פרטים של ה overclock מעבד: CPU Clock 3008.0 MHz (original: 2400 MHz, overclock: 25%) CPU Multiplier 8.0x CPU FSB 376.0 MHz (original: 266 MHz, overclock: 41%) Memory Bu…

• 1 תגובה
    • 667 צפיות
  7. לכבוד יום כיפור עשיתי משהו שכבר מזמן לא יצא לי לעשות - שיחקתי במשחק מחשב. אלא מה, כל עשר דקות בערך המשחק היה נתקע, עם שגיאת VPU במקרה הטוב או ללא כל אות על המסך במקרה הרע, מה שחייב איתחול המחשב. החשוד העיקרי היה כרטיס המסך, ATI 9500Pro. אם זה קורה רק במשחקים, כשהכרטיס במאמץ, אולי זו בעיית קירור? פתחתי את המארז כדי לראות איך המאוורר בכרטיס עובד, אבל מתברר שלא היה צורך: הכרטיס רתח והמאוורר בקושי הסתובב כשניסיתי להזיז אותו. זו כמעט בוודאות בעית קירור. אז מה הבעיה? יש כאן באתר מדריך לשימון מאווררים. הפשלתי שרוולים, ניקיתי את האבק מהמאוורר, הסרתי את המדבקה שבראשו וכאן נתקעתי: אין שם ציר גלוי, אין שם חור, אין מה לשמן! ניסיתי להחדיר את השמן לצידי המאוורר, בינו ובין הרדיאטור, אבל…

• 3 תגובות
    • 540 צפיות
  8. אוקיי קניתי מחשב הינה המפרט שלי מעבד: Intel Core 2 Duo E6300. לוח: Gigabyte GA-965G-DS3 Intel G965 LGA 775 זיכרונות: G.Skill 1GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400CL4D-1GBPK מארז: Compucase 6A19 Black Midi Tower True 400Watt PSU (ספק של HEC). וקירור למעבד(שמעתי שהוא לא רע): Zalman CNPS9500 AT 92mm. עכשיו אני עושה אוברקוקלינג ולא מצליח לעבור את ה2.2 למרות שהמעבד קר! יש מצב לעזרה אני ממש לא מבין כלום בזה, אבל שמעתי שאפשר להגיע ל 3GHZ+-. הינה המסנג'ר שלי: pashut_m@012.net.il תודה, רבה,רבה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 396 צפיות
  9. שלום יש לי כרטיס מסך מדגם NVIDIA 6800GT 256 MB. והכרטיס שלי סובל מבעיית חום קשה מאוד. לפני איזה שנה אני בטעות עשיתי לו אובר קלוק גבוהה והוא לפעמים קרס. ובגלל שההיתי טיפש הגעתי למצב הזה שהכרטיס כבר נדפק בגלל החום והמעלות שלו עלו במצב מנוחה. ועכשיו הטמפרטורה שלו היא 60 מעלות במנוחה, וכאשר אני מפעיל משחק כבד ומשחק בו כמה דקות, אז המעלות פשוט עולות מהר מאוד והמשחק עובד בקירטועים ואחרי זה המשחב מבצע ריסט. וביטלתי את כל האובר קלוק עכשיו. יש לציין ששמתי שתי מאווררים שמכוונים אליו ויש עוד מאוורר של מעבד פנטיום שלוש שאני שמתי שם.(האמת הוא בקושי עוזר, לא ראיתי שהוא הוריד את המעלות). הנה תמונות של כל המארז עם המאווררים שמכוונים אליו: תמונה 1- http://img179.imageshack.us/img179/2643/…

• 10 תגובות
    • 931 צפיות
  10. Started by Eyal-Style,

כרגע המתח של הזכרונות במצב אוטומט זה עובד טוב ואני לא בטוח איזה מתח ידני לשים אז מהבחינה הזאת אני לא חושש. יש לי כמה שאלות: א - COMMAND RATE - T1 T2 או T3 ? מה כדאי לשים ? ברירת מחדל זה T2, שיניתי ל- T1 לפי מה שאומרים ברשת. מה זה T3 ומה הכי טוב ? מישהו התנסה בהאצה של הזכרונות מהדגם הספציפי הזה ? כל שאר ההגדרות על אוטומטי.

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by etay34,

יש לי במחשב כרטיס מסך מסוג GEFORCE FX5200... המאוורר שלו פתאום לא פועל... והחלפתי לכרטיס אחר שהיה לי בבית GEFORCE 4 בקיצור גם המאוורר שלו משום מה לא עובד... האם זה תקלה במחשב או משהו אחר? אשמח לקבל תשובות!!

• 7 תגובות
    • 659 צפיות
  12. Started by Sikamikanico,

קניתי היום מעבד Athlon XP +2500. כשהפעלתי אותו גיליתי שהוא עובד בסביבות 60 C בלי מאמץ ובסביבות 67/66 תחת Stress Testing ב Prime 95. טמפרטורת מארז נעה בסביבות 40 C. לפי מה שקראתי בסטיקי של הפורום הזה, זה טמפרטורות מאוד חמות יחסית למה שצריך להיות. אני משתמש ב ZALMAN CNPS6000-CU (שימו לב, לא ה7000) http://www.zalmanusa.com/usa/product/view.asp?idx=33&code=005009010 יש לי מאוורר 80 בקידמת המארז שדוחף לכיוון הספק, מאוורר 80 באחורי המארז שמוציא אוויר מתחת לספק, ועוד מאוורר 80 שנמצא מעל הכרטיס מסך ומקרר אותו. מה אני יכול לעשות כדי לשפר את המצב? עריכה: לוח האם שלי הוא Gigabyte GA-7N400 Pro2

• 22 תגובות
    • 976 צפיות
  13. Started by DeadHunt,

מעבדP4 2.8אניטל 1M PRESCOTT HT800 שאלה: (לא לגבי במעבד) איזה כרטיס מסך אתם ממליצים לי במחיר של עד 1200 +- ש"ח אני שמתי העיין על זה http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=7300 וגם על זה http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=7079 יש לשני הכרטיסים אפשרות ל OC בעתיד?

• 0 תגובות
    • 427 צפיות
  14. Started by roeegr,

הי אני רוצה להחליף את שני מאווררי ה-120mm שכבר פעמיים שבקו חיים (בפעם הראשונה החלפתי במסגרת האחריות בחנות ממנה קניתי את המחשב). אלו המאווררים שהגיעו עם המארז (איזה HEC). אני אשמח להמלצה על מאוורר 120mm זול, שקט וששומר על המערכת קרירה ושמחה. לא צריך תאורת LED'ים ובלאגנים. תודה

• 9 תגובות
    • 752 צפיות
  15. Started by mwalker03,

לאחר שלמדתי את הנושא עד כמה שאני יכול, קראתי כל פוסט אפשרי על קירור מים, החלטתי לעשות צעד ולהתחיל לתכנן לי גם מערכת אחת .. מכיוון שהפוסטים והמדריכים על הקירור מים פה די ישנים, לא הצלחתי להרכיב מערכת שתתאים למחשב שלי וכן הביקורות על הרכיבים גם כן די ישנים .. לכן אני פונה לעזרתכן בהרכבת מערכת לקירור מים, אני מתכנן להשקיע כ 1500 שקל .. הקירור אמור להיות למעבד ולכ.מסך כאשר אני בהתלבטות איתו ... מפרט המחשב שלי הוא 2600K 9800GT ASUS p8p67 evo השאר לא נראה לי חשוב ... הכרטיס מסך שלי הוא מהמחשב הקודם, אבל אין לי שום צורך באחד אחר ולכן אני בהתלבטות אם להשקיע עליו קירור .. בכל מקרה, אשמח להמלצות לרכיבים טובים שעלי לקנות. נ.ב אני מתכנן לעשות OC .. שיעבוד קבוע תודה לעזורים

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. שלום לכולם, המשכתי טיפה את הOC במחשב שלי, עכשיו לאחר 3 שעות של Prime95 שמתי לב שליבה אחת (E6750) מתעכבת אחרי השניה. הכוונה היא שנגיד ליבה אחת עושה מבחן 24K TEST2, ליבה שניה עושה K24 TEST6. והרווחים גדלים ככל שהזמן עובר. יש למישהו רעיון מה הסיבה לזה? בעיה במעבד / הכל בסדר? תודה לעוזרים, פיטר.

• 12 תגובות
    • 765 צפיות
  17. בסיבוב שדרוגים שעשיתי בבית התקנתי במחשב ה HTPC שלי מעבד Q6600, במקום E6600 שהיה שם 3.5 שנים. הקירור הנוחכי לא מתאים למעבד זה ולכם אני צריך להחליפו בהקדם. יש כמה אילוצים : גובה עד 12 ס"מ - מגבלת המארז מעדיף לא לפרק לוח אם (עצלנות) שיהיה אפקטיבי והכי חשוב - שקט כרגע האופציה שראיתי היא : http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7397&CatCode=553 אבל הקירור הזה גבולי למעבד שלי, 95W כשאני צריך 105W. המפרט המלא : Intel Core 2 Quad Q6600 CPU Arctic Cooling Alpine 7 Pro CPU Cooler Gigabyte GA-G33M-DS2R Motherboard OCZ Reaper HPC Edition DDR2-1066 2x2GB Memory ATI Radeon HD 2400 Pro 256MB PCI-E Video Card Creative X-Fi Xtreme Music Sound Blaster WD Ca…

• 19 תגובות
    • 2.5k צפיות
  18. Started by PhP dUdE,

שלום כבר בניתי הכול חוץ ממשאבת מים שאי אפשר לבנות אוקי אז ככה לחבר שלי יש בדיוק כזה במצב חדש לגמרי: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=26236&item=3833817320&rd=1#ebayphotohosting זה יספיק לי בשביל לקרר מארז מידי טאוור?

• 2 תגובות
    • 527 צפיות
  19. משאבת הHYDOR L35 ששירתה אותי לא בנאמנה במשך כ4 חודשים, החזירה נשמתה לבורא כעת אני מחפש משאבה חדשה דרישה עיקרית: שקט!(הHYDOR, גם כשהיא עובדת "כמו שצריך" היא לא משאבה שקטנה במיוחד, ואני קניתי מערכת קירור מים ולא אקווריום)

• 0 תגובות
    • 535 צפיות
  20. שלום, לא מזמן נתקעתי ב OC ל A64 3000+)S-754), לא הצלחתי לעבור את ה 2400 גם אחרי העלאת מתח, לכן חשבתי שהזכרון שלי לא סוחב יותר כי גם במכפלה שונה זה לא עבר, יש לי לוח של gigabyte GA-K8NS והוא לא מאפשר לי לנות תזמונים בביוס, יש לי זכרונות DDR-SDRAM , אני לא יודע של איזה חברה, ראיתי שאנשים הגיעו עם זכרונות DDR-SDRAM לתוצאות יותר גבוהות. בכל מקרה, אני זקוק לתוכנה שתיתן לי לשנות תזמונים בווינדוס, תודה.

• 9 תגובות
    • 924 צפיות
  21. Started by ברק2000,

לא ידעתי איפה לפתוח את זה אז פתחתי פה בסוף. המחשב שלי התחיל לעשות רעש מהבהב ואני לא יודע איך לגרום לו להפסיק לעשות את זה, אשמח לעזרה.

22. Started by m.l,

עם המערכת הזאת אני יוכל לעשות OC קטנטן? מעבד: E6300 לוח אם: GIGABYTE? ?GA-945P-S3? דיסק קשיח: WD 160 GB SATA 2 זיכרונות: KINGSTON 512 MB X2 כרטיס מסך: GF 7300 256MB האם אפשר לעשות OC קטנטן למעבד?....אני יביא ציטוט של מישהו מהפורום שאמר שהוא עושה זאת תוך 5 שניות....זה באמת ככה או שצריך להעלות 1MHZ כול פעם ולעשות בדיקות יציבות וכאלה או שאפשר להעלות הרבה בפעם אחת ואז לעשות את הבדיקות?

• 3 תגובות
    • 461 צפיות
  23. ב www.2cooltek.com מוכרים את AX-7 עם מאוורר שקט מאוד 21 דציבילים שזה אפילו פחות מהמאווררים של אינטל....... אומנם לאוברקלוקרים זה לא מספיק אבל למשתמש שרוצה שקט זה ממש מעולה. אפילו לא חייבים לתת לו אשראי, אפשר לשלוח כסף מזומן/צ'ק ואז הוא יישלח לכם את זה לארץ.....

• 4 תגובות
    • 890 צפיות
  24. טוב אז ככה אני ואבא שלי החלטנו לבנות מערכת קרור מים (גם לו משעמם) ובמקום לקנות בלוק למעבד ולכרטיס מסך (שפה בכלל יש בעיה בגלל שיש לי 2 ליבות) הוא חשב להעביר צינורות נחושת בגוף קרור הקיים.. גם של המעבד וגם של כרטיס המסך.. מה דעתכם? אני חושב שזה יהיה טוב כי אני מרוויח גם מאוורר על כל היטסינק וחסכון בבניה\קנייה של בלוקים. בנוסף אני מעוניין לעשות גם בלוק לציפסט אבל הכרטיס מגביל אותי.. יש רעיונות??

• 1 תגובה
    • 669 צפיות
  25. לא זוכר איפה מישהו פעם אמר לי שניתן לחבר מאוור של ספק כוח ישן למחשב ושהוא יקרר כמו מאוור רגיל הטמפרטורות שלי במחשב על הפנים כרגע יש לי בעיות חמורות של חום לוח אם: 36 מעלות מעבד: 42 מעלות הרדיסק 80 גיגה: 40 מעלות הרדיסק 120 גיגה: 41 מעלות יש לי מאורר אחד של CPU ומאוור של ספק כוח ישן איך ניתן להשתמש בהם לשם קירור טוב יותר של ההרדיסקים ושל המחשב והספיו בפרט

• 2 תגובות
    • 537 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.