עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by lo_toda,

יש לי קירור BUFFAOLO אבל הוא מרעיש מידי על המחשב שלי כאשר המאורר מחובר אטפר היא 23 מעלות כאשר הוא לא מחובר זה מגיע ל 50 מעלות בערך השאלה עם מותר לי?בלעדי המאורר שלו יש לי עוד שני מאווררים של 12 אינץ+עוד מאורר של הספק (12 אינץ) מה אני מסכן פה? אני לא משחק והמחשב לא נמצא ב אקסטרים אף פעם. יש לי E6600 טוב זה גירד את ה 60 גם... זה מסוכן?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. 1. איזה משחה טרמית כדאי לקנות? המעבד המיועד e2180. 2. האם המשפחה הטרמית שיש ברשותי : קיבלתי איתה עם הקירור מאוורר קטן, שקניתי ללוח אם הקודם שלי כי הקירור שלו נשרף. תספיק? 3. יש על המעבד מדבקה קטנה למעלה, האם להוציא אותה? 4. האם על הגוף קירור עצמו של ביג טייפון צריך גם למרוח משחה? תודה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  3. אהלן לכולם, אני יודע שאם אני רוצה למדוד טמפרטורת מאמץ לגשר הצפוני, אני מריץ בדיקה משותפת ב-ORTHOS למעבד + זיכרון ככה שגם הגשר הצפוני מתאמץ, השאלה היא איך מנטרים את הטמפרטורה הזאת, כאילו, עם איזה תוכנה. בתודה , אורן.

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. יכול להיות שאי יציבות בOC נובעת מיותר מידי מתח? או שחוסר יציבות יכול להיגרם רק ממעט מידי מתח? המחשב עבר בדיקת יציבות של חצי שעה בprime95 בבדיקת blend ולא היו שום בעיות, כמובן היום בלילה אני ישאיר אותו על בדיקה של כמה וכמה שעות (4-8). הבעיה היא שהוא מתכבה(עושה ריסטרט) בערך כל 45 דקות עד שעה וחצי. המעבד הוא pentium D 945 : http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL9QQ לפי הביוס מסופק למעבד בערך 1.375 אם אני זוכר נכון.. אבל לפני CPU-Z ותוכנות אחרות המתח האמיתי נע בין 1.25-1.31 (המתח גבוה יותר במנוחה ונמוך יותר במאמץ-במנוחה הוא על 1.30-1.31 ובמאמץ בין 1.26-1.28) הזכרונות על 2.1V (כלומר +0.3) הטמפ' של המעבד בסדר גמור אז זו בטוח לא הבעיה. צריך תשובה בהקדם האפשרי כדי…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by menas,

הרבה זמן אני שואל את עצמי-האם זה משתלם? האם כדאי להשקיע בזה? שאלות לא חסרות לי בעניין: 1)האם מערכת חלקית תספק שקט טוב? (למשל רק למעבד)? האם המאווררים האחרים במארז "הורסים" את השקט הזה ואז כל הסיפור לא כ"כ משתלם מבחינת שקט? 2)מה אם הספק? המאוורר שבתוכו לא מרעיש ו"הורס" את כל המערכת בלי קשר כמה עלתה המערכת? אותו דבר בקשר למאווררי המארז. 3)מה תוחלת החיים של מערכת קירור מים? כמה שנים היא שורדת? 4)האם יש צורך במודינג מסויים בשביל להנות עד הסוף מהמערכת? 5)האם אפשר לעשות את המודינג הזה ללא דרמל אלא רק אם מקדח כוס? 6)כמה הקירור מים נותן בביצועי OC? האם יש שיפור רציני למשל בגיימינג? 7)איך הולך נושא האחריות אם חו"ל? תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. טוב אז ככה יש לי את המערכת קירור מים אקרוריארס 2 ולפי הבנתי מסתבר שכמה שחשתבי שהיא מערכת קירור טוןבה כניראה שהיא לא.. לכן החלפתי לה את המשאבה לאחת הרבה יותר חזקה.. (2000 ליטר בשעה) ועכשיו השאלה שלי היא כזו.. עם אני יחליף את הבלוק קירור של המעבד לאחד חדש לא מה שקיבלתי עם הקירור מים.. אז עם אני יחליף אותו זה יוריד לי את הטמפרטורה בצורה משעותית?? כאילו כול העיקרון הוא לשפר את המערכת קירור שלי מבחינת זה שהיא תהיהי הרבה יותר יעילה... אז למי שיש הצעות לשיפור אני יסמך לקבל ואנא גם לשלוח לינקים לקנייה וכו וכו... אהה וטמפרטורה המעבד שלי היא 45 במנוכה.. עד 55 במאמץ.... פרסקוט 3 גיגה הרץ לאחר אוברקלוק הגעתי ל-3.9

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Vortex,

סתם, made ya look didn't i?? ועכשיו ברצינות, רציתי לשאול משהו. אני חדש בקטע של אוברקלוקינג, ועשיתי מספר ניסויים, לא משהו רציני: הנה המפרט שלי: p-iii 450 MHz 128 SDRAM one SDRAM @ 100 one SDRAM @ 133 riva tnt 32 mb model 64 WD 20 GB CDROM X 44 Teac 32x12x10 קראתי באחד המדריכים לאוברקלוקינג (לא כאן, באנגלית) שפנטיום 3 450 הוא האוברקלוקר המושלם וניתן להגיע איתו ל600 בקלות. אוקיי, מאחר והמכפלה נעולה החלטתי ללכת על שינוי מהירות הבאס. שיניתי ל115 מ100, והגעתי למהירות מעבד של 522 מגהרץ...יציב ביותר, אני כותב את זה תוך כדי השימוש בו. הגברתי את המהירות ל120, ואז המסך לא פועל אחרי Reset, נשאר בסטנדביי. עכשיו אני רוצה לדעת למה זה קורה, ובמידה וזה קורה איך מתקנים א…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by BassMan,

שלום אנשים.... רציתי לשאול אם מישהו מכיר מדריך ל בניית פאנל עם לחצני חיצוניים לשליטה על winmap , dvd וכ"ד.... תודה מראש!

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Shayvert,

שלום לכולם לפני כשנה קניתי מחשב עם המעבד הנ"ל בערך לפני חצי שנה התחלתי למדוד את טמפרטורת המעבד, הטמפרטורה עומדת על 51C (בהרצה של הרבה תוכנות וגם בהרצה חלשה של המחשב האם יש טעם לקרר אותו? ואם כן - איך? אין הגבלת תקציב בגדול תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by elyaz,

אהלן בעקבות תמותתו של המאוורר של המארז שלי, החלטתי גם להחליף את הקירור של המעבד - E8400 כרגע אני מתלבט בין 2 דגמים: AC Freezer 7 PRO ו - Scythe Katana 3 לפי הנתונים שמצאתי, ל AC ספיקת אוויר נמוכה יותר, והKATANA רועש יותר כרגע עוד אין אוברקלוק אבל כנראה שיהיה בעתיד איזה מהם עדיף יותר? אם יש המלצה לעוד דגמים בטווח המחירים של 2 אלה אני אשמח לשמוע תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. לאחי הקטן יש מנהג מעצבן לעשות reset וק אז לכבות את המחשב דרך כפתור הכיבוי על מנת לחסוך לו בזמן יקר (2 דקות) עד שהוא יצא מהמשחקים שלו ויכבה את המחשב ולמרות כל מה שניסיתי להסביר לו שהוא דופק את ההארד דיסק עם הכיבוי הזה ובגלל ה-reset והכיבוי הישיר הוא מסוגל גם לדפוק רכיבים אלקטורנים נוספים במארז, זה לא עזר והוא ממשיך בשלו, ולכן רציתי לדעת האם אפשר לנתק את כפתור ה-reset מן המארז ככה שהוא לא יפעל יותר ואם יש לכם עצות אחרות בנושא אשמח לשמוע, תודה

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. גוף הקירור של כרטיס המסך היה דבוק לשבב GeForce 5900XT ע"י מדבקה טרמית. (אני חושב, לא בטוח) נאלצתי להסיר את המדבקה הזמן התקנה גוף קירור חדש, אבל ההתקנה נכשלה. עכשיו גוף הקירור יושב על השבב, אבל הוא לא נצמד. כתוצאה, כרטיס המסך שומר על טמפ' 56 יציב בזמן מנוחה, אבל מתחמם יתר על המידה בזמן פעולה. איפה ניתן לרכוש מדבקה טרמית? כמה היא עולה? ניתן לפתור את הבעיה בלי מדבקה?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by shloosh,

אני לא צריך קירור פסיבי ואני לא מתכוון לעשות אוברקלוק למעבד!! רק לשחק הרבה זמן,ושתהיה טמפ' נורמלית במארז! איך הוא בשביל זה?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. שלום לכולם, לפני יומיים הזמנתי את ZALMAN VF900-CU אליי הביתה שיעזור לי כאן עם ה 7900GT שלי..(עדיין לא הגיע.. אולי יבוא ביום ראשון).. בנוסף הזמנתי מאורר 120 מ"מ של ARCTIC COOLING למארז במקום ה 80 שלי מאחורה.. עכשיו אני חושב להזמין את ה BIG TYPHOON שיעזור לי פה עם המעבד.. אני יודע שזה קירור מעולה בזה אין לי ספק ואני יודע שהוא שקט מאד.. אבל אתם רוצים להגיד לי שעדיין אין לו מתחרים?? כל כך הרבה זמן?! מה אם לדוגמא ה ZALMAN Fatal1ty FS-C77 ?? משתווה אליו ? או יש איזה קירור אחר שאני צריך לשקול בכלל ?? תודה לכולם.. נ.ב = איך ה VF900-CU שהזמנתי ? עשיתי בשכל ?

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by Tharbad,

מה דעתכם על סידור הכבלים הבא? אפשר לשפר משהו? מקדימה: מאחורה: [/url ] תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. שלום לכולם ברשותי מחשב בן 5, P4 3GHZ עם ג'יגה זכרון וכרטיס מסך די חדש וסביר עם חצי ג'יגה זכרון שמריץ XP. לא מזמן עבר ניקוי יסודי וחידוש משחה טרמית. כבר כמה שנים שמאוד מתאמץ, מרעיש כתוצאה מסיבוב מאוורר המעבד. הדבר קורה בזמן משחקים כבדים אבל גם באתרים מסויימים כמו זאפ או אתרי פלאש ורואים במנהל ההתקנים שהתהליך מגיע ל-70%. אני מנחש שזה קשור לכרטיס המסך כיוון שכשאני גולל באתרים מסויימים כמו ויקיפדיה הגלילה לא חלקה אלא מקוטעת כזה (מקווה שמובן). גם בביוס זה קורה וה-hardware monitor מראה 3700 סל"ד למאוורר של המעבד ו-65 מעלות. על המחשב מותקנות שתי גירסאות של XP בכוננים פיזיים שונים ולא מזמן התקנתי מחדש אחת מהן. כאמור שידרוג כרטיס מסך, ניקוי ורענון משחה טרמית לא עזרו. יש לציין שבוו…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by Cereal Killer,

צריך המלצה לקירור עבור E8400 היעד הוא 4.0 התקציב עד 300 (כולל משחה/מאוורר/סינק) אפשרי?

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. חברי הפורום שלום, האם יש הבדל בין נוזלי הקירור של החברות השונות ( Zalman,Swiftech וכדומה) לבין נוזל קירור מים לרכב? האם אפשר להשתמש בו כתחליף?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום, אני עומד לקנות מחשב עוד כמה זמן ויש לי כמה שאלות בנוגע לקירור. אם אני לא מתכוון לעשות oc, אני יכול לשים core i5 tray בלי קירור נוסף? (המארז שהיה הוא lancool k60w http://www.lancoolpc.com/en/product/product06.php?pr_index=19&cl_index=1&sc_index=25&ss_index=62) *ואם אני כן מתכוון לעשות oc? תודה, אביב

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by Bartleby,

הקירור הנ"ל גם תופס סלוט PCI כמו הקירור סטוק של ה-6800U? קישור לקירור: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851_1605&products_id=7391 עריכה: מישהו פה יודע אם הקירור הזה הוא אפקטיבי בשביל כרטיס מסך (בנוסף לקירור של הכרטיס עצמו)? (לא למטרות OC אלא לעבודה בסטוק.) http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851_1607&products_id=6207

• 22 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. היי חבר'ס.. צריך קצת עזרה. עד כה לא התעסקתי עם הפנרין עדיין, אני יודע שהמכפלות של המרובעי ליבות נמוכה יחסית, בהנחה שאני רוצה להגיע למרובע ליבות יציב ב-4Ghz על קירור אוויר איכותי, מה צריך לקנות? מה הבאס שלוח אם סטנדרטי כמו ה-P35-DS3 מגיע אליו עם מעבדים אלו? הוא מסוגל ל-445mhz או שיש צורך בלוח יוקרתי? האם חובה Q9650 במכפלה 9? יש אותו בכלל בארץ במחיר נורמלי או שהביאו לכאן רק את ה-QX? פשוט לא ראיתי בזאפ. או שאפשר להסתפק גם ב-Q9550 במחיר יותר עממי עם מכפלת x8.5 ואולי באס גבוה אף יותר (של 475mhz)?

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by sambusak,

רציתי לקנות מחרטה ידנית. ראיתי שיש משהו חדש, שקוראים לוד DREMEL. בהום סנטר הוא עולה יותר מחמש מאות ש"ח. לאומתו, יש מחרטות ידניות אחרות של WOLF למשל, שעולות חצי מחיר. יש גם ב250 ש"ח, מחרטה שהמנוע יושב על בסיס, וממנו יוצא חוט ציר גמיש, כך שמה שמחיקים ביד הוא כלי הרבה יותר קטן ונוח. האם הDREMEL הזה הוא משהו כל כך יותר טוב מהאחרים?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Jack_g,

בקיצור כשאני עושה OC איך לכל הרוחות אני יכול לדעת ב 100% שזה יציב ולא יתקע לי בגלל החום או משהו אחר הקשור OC שעשיתי. בדקתי ב 3DMARK במשחקים כמו אנריל והכל בסדר אבל כשהרצתי את NOLF2 שלפי דעתי הוא פחות כבד מאנריל2003 הוא נתקע לי וזה בגלל החום כי אני פתחתי את המארז וזה עובד חלק. יש איזו תוכנה או דרך אחרת לבדוק?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by zoyaniv,

שלום השאלה בעיקר לבעלי הזכרונות הנ"ל או מי שמכיר מערכות שעשו אובר עם הזכרונות הנ"ל לכמה הגעתם איתם או שמעתם שהגיעעו איתם האם הייתם קונים אותם שוב או קונים דווקא דגם אחר?

• 23 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by BoOoM2008,

האם הקירור הנל טוב? איך הוא בהשוואה ל- Muge 2?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.