אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
כמובן שזה עוד נמוך אבל קיבלתי אותה אתמול והערצתי בדיקת יציבות בפריים 95 למשך כל הלילה בכדי להוכיח שזה יציב... http://planet.nana.co.il/bead2216/New%20Bitmap%20Image.JPG וזה 1 יותר טוב וגם הוא יציב בבדיקה של 4 שעות... http://planet.nana.co.il/bead2216/New%20Bitmap%20Image1.JPG תגובות בבקשה..
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, נתונים: המחשב הוא pentium 4 על לוח של ASUS P4S800D היום החלפתי למאוורר Samurai Z מרחתי משחה תרמית של ZALMAN STG-1 גם על המעבד (לאחר שנוקה באלכוהול) וכן על המאוורר החדש (המאוורר הקודם נשברה לו הרגלית של החלק שמהדק .. הלך לעולמו) את השינוי הזה ערכתי מכיוון שהטמפרטורות של הCPU נעו קרוב ל- 60 מעלות סלציוס גם במנוחה. לאחר השינוי ... הטמפרטורות עדיין מאד גבוהות טמפרטורת המינימום 49 מעלות צלסיוס טמפרטורת המקסימום 62~66 מעלות . רוב הזמן זה קרוב ל 60 מעלות. הנתון הוא דרך cpuid hardware monitor - וכן דרך טמפרטורת הCPU בביוס. מה אפשר לעשות כדי להוריד את הטמפרטורה? כל עצה תתקבל בברכה תודה [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
משום מה בזמן האחרון נדמה לי שהמחשב מרעיש הרבה יותר מבעבר. פתחתי אותו, יש לי מאוורר מארז אחד גדול, ועוד מאוורר על צלעות הקירור של המעבד. עצרתי את המאוורר הגדול (מארז) - כמעט ולא השפיע על הרעש. עצרתי את המאוורר המעבד - הרעש פסק כמעט לחלוטין. הדיוט כמני הצליח להסיק שמאוורר המעבד הוא המרעיש פירקתי אותו, ניקיתי ושימנתי אותו מעט - החזרתי,כלום לא השתנה. המאוורר הוא אותו אחד שהגיע עם מעבד ה AMD - לא רכשתי משהו מיוחד : CPU COOLER SPIRE BSLL BEARING DV 12V SAFETYAPPROVED DC FAN לא אכפת לי לרכוש אוורר אחר, אבל לדעתי המאווררים היותר "טובים" גם מרעישים יותר, או באופן שווה למאוורר הזה, ולא פחות... מה ניתן לעשות כדי לקבל קצת יותר שקט בבית הזה ?!?
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הכוונה היא לעשות בדיקת מאמץ ובמקום לשבת מול המחשב אז לתת לתוכנה שתמדוד מה היתה הטמפ' המקסימלית של המעבד במהלך הבדיקה. מישהו מכיר תוכנה כזאת? אני יודע שזה לא הפורום המתאים אבל פה יש הרבה יותר סיכויים שיענו לי פה מאשר בפורום תוכנות
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אחרי משחק בקידוד קליפ וידאו זה התשלום עליו אני צריך לשלם על זה שקניתי מארז מעפאן? איזה מארז אתם מציעים לי לקנות, שיכנס בו הרבה אוויר ושאני לא אצטרך לנקות אותו בתדירות גבוהה? דרך אגב המפרט הוא: core i5-750 עם קירור סטוק GA-P55M-UD2 ATI Radeon HD 5770 ועוד דבר אם אני ארצה לעשות crossfire עם הלוח אם שברשותי ישתלם לי? The GA-P55M-UD2 has two PCI slots and two 16x PCI-E slots. Although this means that, the GA-P55M-UD2 supports CrossFire, as the second slot only has an 4x link, it could well limit the performance of a second graphics card in games. שכחתי להגיד שאני לא עושה שום אוברקלוק, אפילו את הטורבו בוסט ביטלתי.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מארז מגעיל. לא יודע מאיזה סוג אפילו (איך אני בודק?). לפתוח אותו, אני צריך להרים את כל 3 הצדדים שלו (עליון, ימני ושמאלי) שמחוברים יחד!! איכס. החלטתי ללכת נגד זה. חתכתי את הצד השמאלי. עשיתי לו גם חלון. אבל איך? לא עם דרמל, לא עם מסורית, אלא מסור דיסק. פתאום נזכרתי שאבא שלי עובד עם דברים כאלה ושיש לו מסור דיסק. היה איכותי. מחר אני אשייף, ליופי. זה יצא ישר מאוד. אני אחבר את זה חזרה, זה הולך להיות דלת עם צירים. וההתחלה של פרויקט גדול מאוד מתחילה. נ.ב. איך אני מוריד את הצבע של המארז? עם מה?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צריך המלצה לקירור עבור E8400 היעד הוא 4.0 התקציב עד 300 (כולל משחה/מאוורר/סינק) אפשרי?
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש איזה קירור אויר ששווה לקנות ומתאים ל7800GTX ? שמעתי שיש קירור חדש של THERMALRIGHT בדרך אבל נראה לי הוא לא מתאים ל7800GTX
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, הבעייה המחשב שלי איטי, לעניות דעתי מדובר גם בחוסר זיכרון (קניתי זיכרון נוסף) וגם בחימום של המעבד (לפחות 70 מעלות בסטרס ולפחות 50 מעלות באיידל). אני צריך את עזרתכם בקירור המעבד ו\או המארז במינימום מחיר כי המחשב ישן. פרטים בדקתי שהמעבד (Q6600) לא התקלקל מהחום בעזרת Passmark PerformanceTest והוא עקף את ה E8400 חוץ מבדיקת סינגל ת'רד, אז נראה לכאורה שהוא בסדר. המארז שלי הוא מארז של HP שנלקח ממחשב שלא היה בו שימוש (מצורפת תמונה) יש לו מקום למאורר אחד בלבד מאחור (מתחת לספק כח מעל חריצי הכרטיסים, בניצב למעבד) לא מותקן בו כרגע מאוורר. השאלות שלי בקשר למארז האם מספיק להתקין מאוורר? אם כן, אנא תנו לי המלצה למאוורר כזה, המארז מאפשר להוסיף מאוורר בגודל של 8.5 ס"מ בין …
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, יש לי כרטיס מסך ATI 3850 עם קירור התופס עוד סלוט. אבל יש לי בעיה שהכרטיס מסך צמוד למעבד ולמעבד יש במארז הזה של DELL מין קופסת פלסטיק שחורה ענקית שמעגנת אליו את הקירור (הקירור לא תפוס עם ברגים, אלא החלק השחור הענק הזה הוא מה שתופס אותו. עכשיו השאלה שלי היא האם אני יכול להחליף את הקירור סטוק של הכרטיס או אולי האם יש לכם פתרון לבעיית הקירור לכרטיס מסך... תודה!
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
סתכלו, אין לי קירור מיוחד או משהו.. יש לי רגיל,מקורי של אינטל.. ד''א יש לי מעבד 4.2800 800MHTZ,512KB טלונגיית HT... הלכתי לביוס,נעלתי את הAGP הזה,הורדתי את הזיכרון ל320,ושיחקתי עם המכפלה ההיא של ה200MHTZ... העלתי אותה לאט לאט עד שהגעתי ל220... הכי יציב..יותר מזה המחשב קופא,נתקע וכו'....... המעלות במעבד ללא מאמץ: 40 ככה... המעבד במאמץ טוטאלי עם הרצת התוכנה Prime95 ,[פעמיים] 53-54 האם זה בסדר? סביר? אני עושה נזק למעבד? זה כאילו עד לבנתיים שאני אקנה ספק משהו נורמלי,של אנרמאקס 425P, וXP120 עם מאוורר טוב של 120 מ''מ של TT... אהה ושכחתי, הצ'יפ של הלוח על 38-40 ... המעבד גם על 51-52... לא בהכרח 53-54.. הנה תמונה של התוכנה Cpu-z : ותמונה של SpeedFan: אממממ…
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בזמן האחרון (3 שבועות) יש לי בעיה מוזרה במאוורר של המעבד (מעבד מקורי/הרגיל של אינטל) שאני מדליק תמחשב הוא מתחיל להרעיש כמו טרקטור אבל ממש חפירות ושהווינדוס עולה אחרה כמה דקות הוא מפסיק לעשות רעש ועובד רגיל כמו שהוא תמיד עבד בדקתי בתוכנה והוא מסתובב בסטוק במנוחה על 2500-2800RPM והטמפרטורה של המחשב שלי סבירה יחסית לפרסקוט 48-50 מנוחה 52-56 במאמץ מישהו מכיר תתופעה?? אולי צריך לשמן אותו??
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, עשיתי OC לnorthwood שלי..שהוא סטוק 2.6 עכשיו הוא 3.4 על קירור סטוק במנוחה 35 מעלות..מאמץ 45.. הסטפינג הוא D1..למישהוא יש מידע על הסטפינג הזה ? טוב לא טוב..? תמונה.... http://img72.imageshack.us/my.php?image=18ou2.jpg אפשר להרים אותו עוד טיפה למעלה ל3.6? עם קירור סטוק כמובן..או שעדיף כבר BT ?
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
עשיתי אוברקלוק קטן של 200MHZ AMD 3500+ ל 2400MHZ בקיצור לאחר שהחזרתי הכל הוא נשאר לי על 2226MHZ .. עכשיו במקרה של נזק אז האחריות תוסר נכון ? בביוס ה FSP על 200 באברסט רשום 11 * 206 ככה זה צריך להיות ? תודה רבה לעוזרים
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שבוע טוב , מהי ההרכבה האופטימלת של קירור נוזלי עם רדיאטור במארז, כך שלא יהיה אוויר במשאבה? אשמח להחכים מניסיונכם, או ממה שידוע לכם. תודה
-
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם אני חדש בפורום...! איזה מעבד דותן עדיף לאובר קלוק עם לוח P4C800-E DELUX, דותן עם FSB של 400 או 533 ? ההתלבטות היא בגלל המכפלה, נניח דותן בעל מהירות שעון 1700MHZ עם FSB 400 המכפלה שלו היא 100X17 במידה ואני יחבר אותו על הלוח הנ"ל עם CT-479 ניתן יהיה תיאורטית להכפיל לו את הביצועים עד 3400MHZ עם FSB 800 ללא המהרה של הלוח והזכרונות שישארו על 800/400. לעומת זאת דותן בעל מהירות שעון של 1729MHZ בעל FSB של 533 המכפלה שלו היא 133X13 ולכן במידה ונמהיר את המעבד עד למהירות הלוח שהיא 200X4=800MHZ כתוצאה מהמכפלה הנמוכה מהירות השעון שתתקבל תהיה 2600MHZ. מקווה שלא הסתבכתם מהחישובים... השאלה היא האם זו תאוריה נכונה או שפיספסתי משהו ? ןעןד שאלה, האם הדותן FSB 400 אכן מסוגל…
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן לכולם, אני יודע שאם אני רוצה למדוד טמפרטורת מאמץ לגשר הצפוני, אני מריץ בדיקה משותפת ב-ORTHOS למעבד + זיכרון ככה שגם הגשר הצפוני מתאמץ, השאלה היא איך מנטרים את הטמפרטורה הזאת, כאילו, עם איזה תוכנה. בתודה , אורן.
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני עובד עם כרטיס מסך - GEFORCE2 MX400 64 קראתי במדריך ה - OC של האתר על OC לכרטיס מסך. היה שם הסבר לגבי OC ורב ההסבר היה על שיפצורים לכרטיס מסך - החלפת מאוורר, צלעות קירור היטסניק ועוד. רציתי לשאול האם ניתן לבצע OC לכרטיס מסך - אפילו OC קטן - מבלי "לשפצר" את הכרטיס שלי? ניסיתי להוריד תוכנת TWEAK לכרטיס מסך (GTU), אבל לא הבנתי בכלל מה האפשרויות שם אומרות. איזה פרמטרים בטוח לשנות? אני עובד עם WINXP PRO והמערכת שלי כוללת לוח ABIT IT7 , מעבד P4 2.4 ו 256 DDR. בתודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני קניתי מעברר של VENTECH ל AMD (ביגלל שאמרו שהוא טוב) הגתי הביתה התקנתי אותו וכשניכנסתי ליבדוק מה הטמפ' היא היתה 80!!!!!!!! אני כמובן כיבלתי שוק של החיים וחיביתי מהר תמחשב כמובן פירקתי הכל ובאמת לא סמתי על הצד הנכון מאושר ושמח חשבתי שניפתרה בעיה סמתי תמישחה התרמית וחיברתי תגוף כירור עוד הפעם והפעם אם הצד הנכון !! כשהלכתי ליבדוק מה הטמפ' עוד הפעם הופתתי כי היה היתה בין 60 ל 70( הטמפ' אם המעברר שקיבלתי היה 40-50 ) כמובן ניסיתי להתקין את הגוף קירור בכל המצבים לימרוח את המישה הטרמית בכל האפשרויות שכימות !! ולרוע הופתתי שזה לא עוזר והטמפ' לא ירד מ70 !! (בדקתי והמכברר מיסתובב בסדר ב4300 סיבובים) אם תוכלו לעזור לי תודה רבה מראש!! ואני מיתנצל על השגיעות עתיב!!!!!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב אז ככה יש לי את המערכת קירור מים אקרוריארס 2 ולפי הבנתי מסתבר שכמה שחשתבי שהיא מערכת קירור טוןבה כניראה שהיא לא.. לכן החלפתי לה את המשאבה לאחת הרבה יותר חזקה.. (2000 ליטר בשעה) ועכשיו השאלה שלי היא כזו.. עם אני יחליף את הבלוק קירור של המעבד לאחד חדש לא מה שקיבלתי עם הקירור מים.. אז עם אני יחליף אותו זה יוריד לי את הטמפרטורה בצורה משעותית?? כאילו כול העיקרון הוא לשפר את המערכת קירור שלי מבחינת זה שהיא תהיהי הרבה יותר יעילה... אז למי שיש הצעות לשיפור אני יסמך לקבל ואנא גם לשלוח לינקים לקנייה וכו וכו... אהה וטמפרטורה המעבד שלי היא 45 במנוכה.. עד 55 במאמץ.... פרסקוט 3 גיגה הרץ לאחר אוברקלוק הגעתי ל-3.9
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם הזמתי כרטיס מסך והוא צריך להגיע יום ראשון הכרטיס הוא ASUS RADEON 9800XT והוא יותר יק מכל שאר החברות שמייצרים את ה 9800XT והוא היחיד שההיט סינק שלו שונה לחלוטין מכל השאר ( מ ATI - ספייר - ג'יגה בייט וגם הרקולס ) והמוכר ( שהוא קצת חבר שלי ) אמר לי שהוא שהוא הרבה יותר טוב מכל השאר ב OC בגלל ההיט סינק הזה מה אתם אומרים ?? אבל כמה שיותר מהר כי הוא צריך להגיד ביום ראשון... ASUS http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=VDASUV9800XT3&Cat2Cat1ID=888&Cat2ID=1699 ATI - SAPIIRE - GIGA-BYTE http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=VDATI98XT3&Cat2Cat1ID=888&Cat2ID=1699
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי קירור BUFFAOLO אבל הוא מרעיש מידי על המחשב שלי כאשר המאורר מחובר אטפר היא 23 מעלות כאשר הוא לא מחובר זה מגיע ל 50 מעלות בערך השאלה עם מותר לי?בלעדי המאורר שלו יש לי עוד שני מאווררים של 12 אינץ+עוד מאורר של הספק (12 אינץ) מה אני מסכן פה? אני לא משחק והמחשב לא נמצא ב אקסטרים אף פעם. יש לי E6600 טוב זה גירד את ה 60 גם... זה מסוכן?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב ככה נחמד לא יותר מידי OS: WinXP Professional 5.1 Service Pack 1 (Build #2600) CPU: AMD Athlon XP 2500+ (Barton) , 1.83 GHz Video: FLATRON 795FT PLUS/SUPER on nVidia GeForce4 Ti 4200 (1152x864x32bpp 100Hz) Sound: Realtek AC97 Audio Memory: Used: 336/512MB Uptime: 1h 26m 38s HD: [C:] 4.92/37.26 GB [D:D] 0.50/18.63 GB Connection: Nezeq via WAN Miniport (PPTP) @ 10.0 Mbps (Rec: 12.42MB Sent: 2.38MB) עכשיו יש לי בעיה רצינית של חום, המעבד שלי עכשיו ברגע זה על 64 מעלות.. וזה אחרי שיש לי את המאוורר של Ventec ומארז נורמלי עם מאוורר מאוד נחמד מאחורה 120 מילימטר חזק מאוד עם קייס מאלומיניום Temp: [Case] 38.0°C [CPU] 64.0°C Fan: [Fan 1] 4440RPM Voltage: [Core 0] 1.6V …
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי :-) החלטתי להמהיר את המעבד Q6600 שלי בקצת ללא שינוי מתחים, שיהיה קצת מהיר יותר מהמצב הסטנדרטי שלו ושיהיה קבוע על 3GHz. לוח האם שלי הוא GA-P35-DS3P כמו שמופיע בפרטי המערכת שלי בצד ימין. אז זה מה שעשיתי. 1. ביטלתי את ה-EIST Function ב-Advanced Bios. 2. קבעתי את המכפלה ל-9. 3. העלתי את ה-FSB ל-333. 4. את ה-Performance Enhence שיניתי ל-Extreme. 5. באותה הזדמנות גם שמתי את ה-PCI Express Frequency על 100. 6. וגם קבעתי את המכפלה של ה-System Memory ל-2.5. כשהפעלתי את המחשב ראיתי שמהירות המעבד היא רק 2GHz ולא 3 כפי שרציתי וקבעתי בביוס: אך לאחר זמן מה הבנתי שהמעבד עולה ל-3GHz רק כאשר הוא "מתאמץ" (בזמן עבודה): השאלה שלי היא האם זה נורמלי המצב הזה שבו המעבד לא יושב …
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בקרוב אני נוסע לאמריקה ואני מביא מערכת קירור מים, כנראה של danger dan בהרכבה עצמית... הייתי רוצה לקבל מכם הצעות בנוגע לאילו רכיבים צריכים להיות במערכת בכדי לקבל את התפוקה המלאה ממנה. התקציב אינו מוגבל ויכול להגיע גם עד 200-220$... תודה.
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-