אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,127 דיונים בפורום זה
-
קניתי מחשב לפני שבועיים והוא נכבה כמה פעמים בזמן משחק. החזרתי אותו חזרה לבדיקה ואמרו שהייתה בעיה (כנראה בהרכבה) של הקרור על המעבד. עכשיו שוב יש בעיות, אחרי שעה של משחק ב- GRID/COD4, אני רואה שהמעבד ב- 80 מעלות !!!! (אז כמובן שאני מפסיק). ב- idle אני רואה שהמעבד ב- 37 מעלות פחות או יותר (אני משתמש ב- EasyTune 5 כדי לבדוק את הטמפ'). אני מנסה להבין משהו, האם זו תקלת חומרה או שיש בעיה של איוורור ? האם משהו במפרט נראה בעייתי ויכול לגרום לטמפ' הגבוהה ? מה לעשות ?!!?
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
האם ניתן לשים משחת arctic silver בכרטיס המסך או שהיא נועדה אך ורק למעבד?אודה למי שמבין בעניין ויוכל להשיב לי
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תסלחו לי על השאלה, אני חדש כאן, ולא הכרתי את הפורומים לפני שנמחקו. איך שולחים תמונות של modding? שמים קישור לתמונת? שמים קישור לאתר?
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הנה קצת תמונות של הMK1 שלי (למי שלא יודע זה מארז 6A19 שעבר מקצה "קטן" של שיפוצים.) שעבר היום קצת שיפוצים בעיקר סידור מחדש של המון... המון כבלים (אתם לא תאמינו כמה כבלים יש....) הוספה של עוד 120 ג'יגה (עוד 500 בדרך ) שינוי המאוורר האחורי לANTEC שמן (38מ"מ ולא 25 ) ונחמד הנה קצת לפני (אני בוחן את הHDD החדש ;D ) והנה אחרי בתמונה הזאת אנחנו רואים איך חתכתי את הקירור של הזלמן + את הסילנסר מה שמדהים זה שהביצועים קטלניים כי הזלמן משתמש במאוורר של הסילנסר ועוד
-
- 13 תגובות
- 933 צפיות
-
-
המפרט שלי רשום בצד 1) המעבד שלי נכון לעכשיו ב3674 טמפ במנוחה ומאמץ בתמונה למטה (אגב זאת התוכנה שאני צריך לבדוק איתה טמפ?) אחרי לילה בORTHOS סיים ללא בעיות זה אומר שהמערכת יציבה? 2) המתח הוא 1.36 זה בסדר או גבוה מדי? 3) הכרטיס מסך שלי ב 763/1840/975 והוא מגיע ל67 מעלות בעבודה....זה תקין? 4) הלוח אם שלי נא בין 47-51 מעלות ASUS P5K זה בסדר? 5) תוצאה ב 3DMARK 13622 המשחקים החדשים יעבדו על המערכת שלי? [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 706 צפיות
-
-
-
אני בונה פרוייקט עם מודל פלטיה רציתי לדעת עד כמה הוא יכול להוריד לי את הטמפ' בעוצה של 12W הפלטייה עצמו בעוצמה מלאה של 70W יכול להוריד מתחת ל 0 רציתי לדעת רק עם הוא מקרר טוב או לא?
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
-
שלום, המארז שלי: ?HEC Compucase CI-6A19 יש לי 2 מאווררים 120 מ"מ, הקדמי מכניס אוויר והאחורי מוציא. נראה לי שהם קצת חלשים, אבל אין לי מושג בדברים האלה אז אני לא יודע למה להשוות אותם. 1. מישהו יודע איך המאווררים שמגיעים עם המארז הזה? זה משהו קבוע ש-compucase שמים או שזה תלוי בחנות שקניתי ממנה? 2. יש איזו דרך לבדוק מה העוצמה של המאווררים? ואת הרעש? 3. איך יודעים אם צריך להחליף למאווררים רציניים יותר או שהקיימים מספיקים? תודה מראש.
-
- 13 תגובות
- 942 צפיות
-
-
כאשר המעבד שלי היה בתדר סטוק המתח שהוא קיבל תמיד היה 1.325 אחרי שעשיתי אוברקלוק העלתי את המתח מ-1.325 ל-1.380 השאלות שלי הם: האם המחשב שלי מקבל כרגע מתח טוב או שהעלתי יותר מידי מתח?? בעניין הזכרונות באוברקלוק כזה היחס צריך להיות 1:1 (667mhz) או שאני צריך לקבוע את הזכרונות על 800MHZ כמו שהם באופן טבעי?? זאת אומרת כמו שמופיע לי עכשיו ב-cpuz יחס של 5:6?? השמח לתשובה מפורטת אני חושש ורוצה להיות בטוח שהמחשב יציב 100 אחוז.
-
- 13 תגובות
- 807 צפיות
-
-
שלום לכולם. אז ככה הספק ה GENERIC שלי לא סוחב את המערכת שלי (5 מאווררים, 6 כרטיסים, 4 זכרונות, מעבד באוברקלוק וכד'....) היות והיה לי ספק ספייר ניסיתי לחבר אותו בנוסף. מבחינת מקום במארז, אין בעיה (CHIEFTEC DRAGON FULL TOWER ) אבל מישהו יודע מה הקומבינה שצריך לעשות בשביל לתת לספק השני הוראה להידלק עם סוויץ' נוסף או עם הPOWER SWITCH הקיים (זה לא משנה לי) אנא תנו גם הוראות ולא רק בתיאוריה כי בחשמל אני מבין קצת.....
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אין מדבקה, אין גומי להוריד. פשוט סגור מכל הכיוונים.
-
- 13 תגובות
- 868 צפיות
-
-
ה A-DATA DDR 500 VITESA האם הם טובים ועד כמה . אני מעוניין לבצע השוואה בין הזכרונות שעובדים במהירויות האלו . צירפתי תמונה של הזיכרונות אצלי במחשב . ואם יש אנשים בעלי זכרונת במהירות שרוצים לעזור בהשוואה כולל איזה תמונה או נתונים אתם מוזמנים להצטרף. כמובן שיש השפעה ביחד עם הלוח אם והמעבד אז אני לא יודע עד כמה הבדל יהיה לעומת המערכות החדשות - אבל כדי לראות באמת עם הם שווים ) אני יודע שנערכה השוואת זיכרונות באתר אבל אני מעוניין לראות אם הם באמת טובים [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש מאוורר 120 שקט, האקסה מאד נראה לי 18db ל 44.8CFM עולה 74 שקל. ה-AC עולה 50 שקל ונותן 56.3CFM ב 23.5dB מגיע עם אחריות מאד ארוכה ונראה לי שאם אחליש אותו בביוס או בתוכנה, הוא יתן ספיקה לרעש דומה לאקסה. [הוא מתאים רק לגב המארז אבל זו המטרה שלי - מאוורר אחורי שואב]. AKASA http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_1618&products_id=11178 AC http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_1611&products_id=13595
-
- 13 תגובות
- 953 צפיות
-
-
יש ברשותי זכרון TwiMOS של 512MB 400mhz ,Cas 2.5. רציתי לדעת האם באפשרותי לשנות את הCAS ל 2.0. אם אפשר,איך אני עושה את זה? תודה לעוזרים.
-
- 13 תגובות
- 855 צפיות
-
-
המאוורר הישן שלי התחיל לזייף אז החלטתי לקנות משהו חדש... המחשב שלי ישן למדי - AMD Athlon-1.2 ללא overclock, וגם לא ממש איכפת לי מהטמפ' שלו כל עוד שהוא יציב... מה שכן איכפט לי זה שקט. מאוד חשוב לי לקנות מאוורר עד כמה שניתן שקט. אני שומע הרבה מוזיקה בחדר והמאוורר ממש מפריע, וגם לא הייתי מתנגד להשאיר את המחשב דלוק בלילה אם היה ניתן... תקציב: לא יותר מ- 150 ש"ח, אבל כמה שפחות יותר טוב. הודע לכם על המלצות. חג שמח!
-
- 13 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום לכולם, כרגע אני נמצא על OC של 4.0, הכל עובד חלק. המעבד מקבל מתח של 1.5 שזה דיי גבולי (לטעמי) הגוף קירור שלי הוא מוגן 3 + זוג מאוררים. ללא מזגן אני נמצא על 62-63 מעלות. עם מזגן בערך 55 מעלות. כל זה במאמץ כמובן :-) אני לא רוצה להביא מערכות קירור שישבו לי בצורה מוזרה מגב המארז, אני מעדיף יחידת קירור שלמה שתשב בקדמת המארז במפרצים. חשבתי ללכת על BigWater 760 Plus של Thermaltake. האומנם לא הכי זולה אבל לא שמעתי תלונות. השאלות שלי: 1: האם המערכת הנ"ל תתן לי תוצאה טובה יותר מהמוגן 3? מבחינת המתח אני חושב שאני דיי בגבול, חשוב לקחת בחשבון. 2: המערכת הזו טובה? (ביקורות בארץ לא מצאתי חוץ מזו שהיא לא ממש ביקורת) http://hwzone.co.il/news/135620 3: מה המחיר שלה באר…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אז כמו שכתבתי, המחשב בן 4.5 שנים ובמקום לקנות חדש אני רוצה להמהיר אותו. לא איכפת לי שהוא ייהרס כי הוא ממש איטי ולא מתאים לדור של היום. גם אם אני אקנה מחשב חדש אני אקנה בסביבות 1,000 שקל ועדיין זה יהיה יותר מהיר ממה שיש לי עכשיו. אני לא מומחה למחשבים ומעוניין בהדרכה לגבי ההמהרה. נתוני המחשב-פנטיום 4, 1.8. אם לאחר האוברקלוקינג הוא עדיין יהיה איטי אז אני אזרוק ואקנה חדש. פשוט חשבתי שאפשר יהיה "לסחוב" איתו עוד 3-4 חודשים ואז לקנות מחשב יותר טוב כשהמחירים ירדו. שוב-לא איכפת לי שהוא ייהרס. אני קונה מסך+כרטיס TV+מדפסת השבוע ואם הוא ייהרס אז אני אוסיף מחשב לסל קניות שלי. ותודה מראש לעונים
-
- 13 תגובות
- 847 צפיות
-
-
יש לי כרגע ונטק Areo Flow ואני רוצה להחליף אותו לקולר מאסטר HHC-L61 http://www.coolermaster.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=HHC-L61&other_title=HHC-L61Alps כי יש לי רק מאה שקל... וכה זה עולה 1.זה שווה משהו 2.מה יותר טוב הוונטק או הקולר מאסטר תודה.
-
- 13 תגובות
- 712 צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה זה ---->http://www.pchardware.co.il/docs/pi1439370655.htm כי אני רואה את זה בגלריה של המודינג כל הזמן. האמת היא שגם אני רוצה לעשות משהו דומה אז אם אפשר לקבל הסבר קצר אני אשמח.
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, המעבד שלי עם וולט סטוק (1.325) כרגע על 3GHZ, היות וראיתי שאין צורך להעלות והוא סוחב השארתי ככה. בכל מקרה האם המעבד יכול לעבוד לאט בכל זאת אפילו אם הוא על מהירות שכזו? בגלל חוסר בוולט? לפעמים גלילה באינטרנט עובדת לא ממש מהיר, זו לדוגמא, או שאני צריך לבצע איזה 3DMARK ולראות את הציון של המעבד? ביצעתי ORTHOS של איזה שעה+ או יותר הטמ"פ לא עברו את ה 60ב ביום חם מאוד (דימונה חום מוות) ואין בעיה של חימום, כנ"ל במשחקים לא נתקע אלא אם זה כרטיס מסך לפעמים שלא קשור לכאן. האם זה בסדר? הגלילה באינטרנט לא קשורה למעבד או שכן? (כמדומני שכן...אני כל פעם רואה שיפור לאחר OC) שהתמונה לא עוברת חלק או לפעמים קצת נתקע בגלל איזה ADDS או כל מיני פרסומות אחרות.
-
- 13 תגובות
- 713 צפיות
-
-
יש לי מעבד INTEL 2.4 C זכרונות WINBOND 3200 512X2 לוח אם GIGABYTE 8IK1100 לפני שאני קונה קירור יותר טוב למעבד, רציתי לדעת כמה דברים. בתזמונים של זכרונות אין לי מושג, ניסיתי להבין אבל לא ממש הצלחתי. בעבר עשיתי OC ל 2.9 כאשר שיניתי את היחס ל3:2 והיום אני חזרה ל2.4 עקב החום של המעבד. 1. קודם כל רציתי לדעת אם OC עוזר ומשמעותי גם בעבודה על תוכנות וידאו ואנימציה וגרפיקה או רק עוזר למשחקים? 2. האם בשימושים אלה עדיף מעבד שעובד מהר יותר עם יחס זכרונות פחות טוב, או מעבד במהירות המקורית שעובד 1:1 עם הזכרונות? 3. אם בכל זאת שווה לעשות OC, יש סיכוי להמשיך ב 1:1, והאם זה אומר שינויים בתזמוני הזכרון? ואם כן איך עושים את זה?
-
- 13 תגובות
- 893 צפיות
-
-
נגיד אני רוצה לעשות OC ל 7800GTX SLI ויהיה לי קירור מי מים אז עד איזה קלוקים אני יכול להגיע כדי לדעת שאם אני מגדיל יותר אז חיי הכרטיס אוזלים מהר יותר?
-
- 13 תגובות
- 857 צפיות
-
-
המארז שלי חם מדי וישנם שני דברים שאני מתכנן לעשות: 1. החלפת המאווררים שהגיעו עם המארז שלי (CM 690) למאווררים חזקים יותר. יש למישהו המלצה על מאוורר טוב ושקט 120 מ"מ? 2. סידור כבלים (בעקבות תמונות של סמיון שעוררו בי התפעלות). עד כמה זה באמת משפיע (במעלות)?
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי אפשרות כזאת בביוס,ושמעתי שאם אני מעלה זה נותן לי משהו ב-OC,איך אני מעלה את המתח מבלי לשרוף את המעבד...? ומה זה נותן לי...? תודה מראש
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-