אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
היי , כתבתי הודעה ומשום מה לא ראיתי אותה כאן. אז אני אכתוב שוב בכל מקרה , זה המפרט שלי : amd 64 winchester 3500 MSI K8N Neo4 Gskill 512X2 ddr 400 אממ , ניסיתי לעלות את ה fsb ל 225 , והמחשב אפילו לא עשה פוסט. ניסיתי לעלות את ה fsp רק עד 210 , והוא נתקע כל הזמן. הטמפרטורות לא עוברות את ה 40 מעלות במאמץ. (מעבד\לוח) . יש למישהו מושג מה הבעיה? אני אמור לשנות עוד פרמטר בביוס מלבד ה fsb ? תודה .
-
- 13 תגובות
- 933 צפיות
-
-
האם המנורות שיש למאווררים במחשב יוצרים חום / מפיצים חום?? האם עדיף מאוורר רגיל מאשר מאוורר מואר? ודרך אגב, מאוורר מנחושת מקרר טוב יותר ממאוורר מאלומיניום, נכון?
-
- 13 תגובות
- 864 צפיות
-
-
שלום לא מזמן פתחתי דיון על המאוורר 80 שלי שלא פועל טוב...בכל מקרה הוא ג'נרי והוא לא מתפקד הכי הכי...הגיע הזמן להחליף באחד חדש מקדימה יש לי את ה-80 הג'נרי(שיש שם מקום לברגים גם ל-90 ול-120 ממ) ומאחורה יש לי 120 גם ג'נרי אבל הוא לא רע...בינתיים אותו אני משאיר ההתלבטות היא אם לקחת את ה-SF2 80mm או מאוורר אחר 120 מ"מ בעל יותר CFM...?(ה-120 פתוח להצעות שלכם כמובן- אם יש כזה בתקציב) הרעש למען האמת לא ממש מעניין אותי..העיקר שיהיה עם הרבה CFM.. עקב התקציב הנמוך יחסית(אחרי שנכנסתי לפה וראיתי את המאווררים המטורפים שעולים 100+ שקל ) אני דיי בטוח שה-SF2 הכי טוב בשבילי אבל לפני הקנייה רק רציתי להיות בטוח תודה מראש לעוזרים.
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מקווה שאני בפורום הנכון. אז ככה בזמן האחרון אני משחק ב Doom3 והכרטיס עובר קצת את ה 70 מעלות. ואצלי מורכב בקר המאווררים HardCano 13 של thermaltake וכמובן מורכב חיישן על הכרטיס מסך שהוא - GIGABYTE GeForce 6800GT 256mb DDR3 - PCX - Retail עד כאן הכל בסדר אלא שבבקר ניתן לכוון מתי תישמע הרתעה שהחום עולה מעבר למה שהוגדר לו ע"י המשתמש. והמקסימום שאפשר להגדיר זה 70 מעלות לא יותר. אז בכל פעם שאני משחק לאחר מיספר דקות הבקר מתחיל לתת ציפצופים על מנת להרתיע. כי הכרטיס עובר במקצת את ה 70 מעלות (רצוני לציין שהכרטיס עובד עם קירור סטוק שמגיע עם הכרטיס). אז אין לי בעיה בקשר להתחממות של הכרטיס כי זה נורמאלי לכרטיס זה, אולם איך אני פותר את הבעייה שנוצרה?. האם להחליף את הקירור זאת הדרך ה…
-
- 13 תגובות
- 986 צפיות
-
-
שלום האם אפשר להשתמש במים מזוקקים עם אנטי פריז שקונים בתחנות דלק או שחייבים מים מזוקקים ולהוסיף להם רכיב קנוי למערכות קירור מים?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני כמעט כבר קניתי את הנינג'ה ונרתעתי פתאום. יש לי לוח של אביט IC7-Max3 עם מעבד 2.6C HT. כרגע אני עם הקירור המקורי ללא משחה טרמית וללא OC. הטמפ' נעות בין 45 ל- 65 (מאמץ בקיץ). נראה לי שמשחה טרמית טובה תפטור לי את הבעיה של ההתחממות כך שאני לא בטוח אם כדאי להוציא 280 שקל על ה-HSF הזה. האם OC, על המפרט שלי עם נינג'ה, מצדיק לדעתכם 300 שקל (כלומר האם השיפור בביצועים מצדיק את ההוצאה)? ...המרטש
-
- 13 תגובות
- 772 צפיות
-
-
אני זוכר שהיה אבל לא זוכר את החברה והכל..אפשר לינק? ועוד שאלה,זה יתאים ללוח ABIT NF7-SL? הזכרון הוא Mushkin 1GB 2x512MB XP4000 2-2-2 Redline והוא צריך בין 3.3ל 3.5 וולט. הלוח יעמוד בזה? והבנתי שהזכרון צריך קירור אקטיבי..נדאג לזה.
-
- 13 תגובות
- 718 צפיות
-
-
עם אני עושה בלוק קירור מים מאלומיניום זה טוב?
-
- 13 תגובות
- 785 צפיות
-
-
הצלחתי להגיע איתו ל 2.9 ויצב משהו לא נתן לי בעבר המעבד בחניקה וממש בחניקה הגיעה לטפמ של 65 אם להוריד את ה oc? ה cpu היה ב 100% שימוש במשך של 5 דקות
-
- 13 תגובות
- 663 צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי לאחים שלי 6800GS חדש ורציתי לדעת אם יש משהו שימושי בקשר אליו? אולי לפתוח צינורות? איך הוא בOC? תודה רבה, אבי.
-
- 13 תגובות
- 702 צפיות
-
-
הנה המפרט שלי Pentium D 920 2.8ghz 64bit dual core ASUS P5N32 SLI DELUXE Leadtek Nvidia 6800GS TwinMos 2gb DDR2 לפי מה שאני מבין המחשב הזה די חזק, ואין לי מושג למה ה 3DMARK 06 זוחל אצלי בכל הטסטים בכלל בבדיקה של ה CPU הוא על 1 FPS כמעט ונתקע מישהו נתקל בזה?!!?
-
- 13 תגובות
- 783 צפיות
-
-
יש לי שאלה... אני רוצה לקנות מאוורר חדש למעבד שלי, ובנתיים נראה לי שאני הלך על ה-: TT BT. הוא כמובן בגודל של- 120MM שזה טוב ( שקט יותר ), אבל זה יכול לעורר לי בעיה קטנה: במארז שלי וגם ככל הנראה במארז החדש שאני נתכוון לקנות יש / יהיה איירדאקט בגודל של 80mm שיוביל למאוורר של המעבד. זה לא יצור בעיות בגלל שהאיירדאקט קטן? האיירדאקט יעזור בכלל למרות שהוא קטן מידי? או שעדיף כבר לא לשים איירדאקט?
-
- 13 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי את המפרט שבחתימה: כשאני מפעיל את המחשב ונכנס לביוס אז הוא מדווח לי על טמפ' של בערך 54-55 מעלות לעומת זאת כאשר חלונות XP עולה תוכנת EVEREST מדווחת לי על 46 מעלות בערך, למי להאמין, יש לי פנטיום 4 פרסקוט סטפינג E0.
-
- 13 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שלום אני גר בירושליים ויש לי מעבד פריסקוט מדגם 630 עם קירור סטוק. אני לא נוהג להפעיל קירור, אז המזגאויר הירושלמי שורה גם אצלנו בבית. עכשיו, המעבד שלי מגיע באמץ [בערך 80 אחוזי ניצול] לטמפ' של 40 מעלות, טמפ' נמוכה מאוד יחסית למעבדי פרסקוט. עכשיו השאלה שלי היא : יכול להיות שירושליים היא עיר טובה במיוחד לאוברקלוקרים בגלל שקר בה? [ יעלק אני מצחיק את עצמי ] תודה, ^Z^
-
- 13 תגובות
- 715 צפיות
-
-
כשה אני מחבר אותו המחשב לא עובד!! שמתי לב שזה בגלל שזה כרטיס מסך האם יש דרך לנטרל את זה גם בלי שהמחשב יעובד?????[מבלי להיכנס לביוס] יש דרך כלשהית להרוס אותו שהכיאלו ה pci יראה שאין שם כלום??? שמתי תמונה כי רציתי להשוויץ לא במצלמה חחח חג שמח
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הנה תמונה מ-EVEREST שמראה את הטמפרטורות: כשאני שם את היד בחלק העליון של המארז, אני מרגיש שהוא די חם.... והוא גם יחסית רועש, אפילו קצת רועד.... מה אתם ממליצים לעשות? המארז הוא ג'נרי.... (והמעבד במפרט) עדיף מארז אחר או להוסיף קירור? או שבכלל ככה זה אמור להיות ואין בעייה? תודה לעוזרים מראש
-
- 13 תגובות
- 671 צפיות
-
-
הנה קצת תמונות של הMK1 שלי (למי שלא יודע זה מארז 6A19 שעבר מקצה "קטן" של שיפוצים.) שעבר היום קצת שיפוצים בעיקר סידור מחדש של המון... המון כבלים (אתם לא תאמינו כמה כבלים יש....) הוספה של עוד 120 ג'יגה (עוד 500 בדרך ) שינוי המאוורר האחורי לANTEC שמן (38מ"מ ולא 25 ) ונחמד הנה קצת לפני (אני בוחן את הHDD החדש ;D ) והנה אחרי בתמונה הזאת אנחנו רואים איך חתכתי את הקירור של הזלמן + את הסילנסר מה שמדהים זה שהביצועים קטלניים כי הזלמן משתמש במאוורר של הסילנסר ועוד
-
- 13 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום http://www.arctic-cooling.com/further_prod2.php?idx=60&data=1&disc= הבנתי שזה 2 גרם ??? ??? לכמה מריחות זה מספיק?
-
- 13 תגובות
- 897 צפיות
-
-
תהנו http://www.digit-life.com/articles2/cpu/heatpipe-massive-shootout-dec2k5-part3.html [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 928 צפיות
-
-
אחריי שקראתי בפורום ובמדריכים באתר הבנתי סוף סוף איך לעשות אוברקלוק נורמאלי חח (פרטי המחשב מופיעים בצד) הצלחתי להגיע עם המעבד מ2000MHZ ל2700MHZ במתח של 1.5 במקום1.4 ועם כל זה ללא קירור מיוחד הוא מתחמם רק ב2 מעלות ביחס למצב הקודם בעומס תיזמוני הזיכרון 3-4-4-8 מתח 2.7 ושיניתי אותם לDDR333 HTT X4 והמתח של הצ'יפסט 1.55 סה"כ המחשב מאוד מאוד יציב לא מתחמם כ"כ וד"א אני לא מצליח להעלות אותו בFBS ותר מ275MHZ (בבאיוס) כדי להגיע למהירות מעבד גבוהה יותר.. עכשיו יש לי שתי שאלות הראשונה: האם הגעתי לקצה גבול היכולת של המעבד? ושאלה שנייה: האם זה אוברקלוק טוב או שהוא לא מספיק הומהר? [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 679 צפיות
-
-
האם הדבר שווה את ההוצאה וישנה במספר מעלות משמעותי או שיוריד שתיים או שלוש מעלות במאמץ ולא משתלם ? המעבד הוא פרסקוט 2.8 ואני צריך עכשיו לנקות את יחידת הקירור הסטנדרטית של אינטל שמותקנת עליו ולחדש את משחת הקירור (שמתי יחידה חדשה לפני כמעט שנה). האם ביג טייפון שווה את הכסף - בסביבות מאתיים חמישים שקל נוספים ? (בהשוואה ליחידה שיש עכשיו שכמובן לא צריך להוציא עליה כסף אלא רק לנקות אותה) תודה
-
- 13 תגובות
- 678 צפיות
-
-
שלום אנשים! אני ממש מודה לכם על העזרה.. אז זה העניין, יש לי תוכנה שנקראת SensorView, והיא מציגה לי שהמעבד שלי מגיע לטמפ' 46 ללא מאמץ (ממש איך שאני מדליק את המחשב) ובמאמץ הוא מגיע ל65 בערך (וזה מציג לי אינסוף הודעות אדומות). אני לא יודע כמה אמינה התוכנה, אבל למה שהיא תשקר לי? יש לי תקציב נחמד של 500 ש"ח, אני לא מתכוון לבזבז את כולו, אני רק רוצה לדעת את הדברים הבאים: - איזה מאוורר כדאי לקנות (שיהיה עד 150 ש"ח בערך..) יש לי מעבד: Pentium® 4 CPU 3.00GHz (הבאתי את כל השורה..חח) - מה עוד כדאי לעשות על מנת לשפר את הקירור במחשב. אני שמעתי פה על משחה תרמית, אבל לא הבנתי ממש (גם מהמדריך) מה לעשות..ואיזו לקנות? איך בדיוק למרוח אותה והיכן? יש לציין, שלפני חודשיים בערך אני פתחתי את המ…
-
- 13 תגובות
- 767 צפיות
-
-
שיחקתי היום עם 7900gt של אסוס ו bfg בלי מודים ב SLI על 555/880 עם מאווררי 120mm. התעמקתי בעיקר ב 3dmark05/06, המפרט בחתימה, ה gts יחסית לכרטיסים אחרים שעבדתי כמעט ולא זוללים מתח, הספק מקסימלי ב sli היה סביב ה 410w שברוב הזמן המספרים נעו סביב ה 350w. זוג טעים ;D תמונות: http://img243.imageshack.us/img243/1533/16eb1.jpg http://img244.imageshack.us/img244/4821/dsc005233xp.jpg מספרים: 15694 ב 2005: http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1989713 http://img289.imageshack.us/img289/6382/3dmark5156945bt.jpg 9160 ב 2006: http://service.futuremark.com/compare?3dm06=274092 http://img289.imageshack.us/img289/2983/3dmark0691608uu.jpg 128 אלף ב am3
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
או שזה רק אצלי? אחרי כמה חודשים הוא עלה מ-8000 לכמעט 10000 RPM.. וזה ממש מרעיש (אני מאלה שרגישים לרעשים במחשב), ניתקתי אותו ועכשיו המחשב שקט כמו לחישה.. אם למישהו פה זה קרה.. איך פתרתם את זה? כי אני רוצה להתחיל לעשות OC.. ואני מפחד שהלוח יתחמם יותר מידי בלי איוורור על הגשר הצפוני.. נ.ב. טמפרטורה במנוחה של 62 מעלות לכרטיס מסך שלי (במפרט) היא טובה או שגבוהה מידי? ואיך אפשר להנמיך אותה? (המאוורר סטוק שלו על הכי גבוה)
-
- 13 תגובות
- 663 צפיות
-
-
שלום,קניתי מחשב חדש עם מעבד 930 עם קירור סטוק והוא נמצא אצלי על 54 + במנוחה ו 61 + בגלישה באינטרנט מה שנראה לי מוגזם מאוד...על פי כל הביקורות שראיתי שהוא אמור להיות 36 בערך.... הרכיבו לי את המעבד בחנות עם משחה תרמית mx-1 שמעתי שביג טייפון יהיה תותח אבל כמה אתם חושבים שזה יוריד לי...כי אם הם מריכיבים לי אותו אז אי אפשר להחזיר הם הציעו לי גם את ה arctic cooling freezer 7 שהוא גם שואב את האויר החוצה אבל הלכתי לחנות אחרת ואמרו לי שאז זה לא יקרר את המוספטים או משהו כזה שמייצבים את המתח שם שהם מגיעים ל 100 מעלות לפי מה שאמרו לי... אז מה אתם מציעים לי.... בתודה עידו
-
- 13 תגובות
- 928 צפיות
-