אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
אהלן. אני מנסה לעשות אובר, ואני נתקע ב FSB 900. אני יכול לעלות עד 950, אבל אורטוס לא אוהב את זה. שאר הטמפרטורות בסדר, המתחים טובים (1.5 למעבד, 0.2+ לצ'יפסט), והזכרונות לא מוקפצים בכלל (כדי בדוק מה חוסם אותי). אני חושב שזה הטמפ' של הצ'יפסט. הוא הרכיב הכי חם במערכת (קירור מים, לצ'יפסט קירור אוויר), אבל לא יותר מדי. מה הטמפ' הגיונית שתהיה לו? אני הבנתי שצ'יפסט פחות בעיתי בטמפ'.
-
- 2 תגובות
- 467 צפיות
-
-
כרגע אני עומד על 2.86MHZ עשיתי בדיקה עם OCCT של איזה שלוש שעות היה יציב פיקס טמפ במנוחה 30-33 במאמץ הכי גבוהה הגיע ל 65 בדרך כלל נע בין 60-62 אגב קירור סטוק כדאי עוד להמשיך או שממולץ כבר לעצור ניסיתי פעם אחת גם 2.97 אבל פעם אחת בדיקה נכשלה פעם שנייה קיבלתי מסך כחול מה שאומר חסר לי כבר מתח... למי שתוהה FSB התחלתי היה 200 הגעתי ל260 יציב מכפלה של 11 תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 959 צפיות
-
-
שלום אני רוצה להתחיל עם oc, למעבד ולכ.מסך שלי. צפיתי בהסבר למתחילים עם המדריך ל oc, הוא ישן מאוד עם מעבדי פנטיום, אני יש לי מחשב חדש יותר: AMD ryzen r7 7800x3d RTX4090 FE רציתי לדעת איך לעשות לו OC? יש לי קירור נוקטואה די 15 לוח אם: Asus ROG strix x670e-f מה הייתם ממליצים לי בשביל יותר FPS? אני משחק במסך FHD 560hz ואני חושב שהמשחקים לא מגיעים ל 560fps. אתם מכירים מסך 720p שאולי יתן לי יותר FPS ב CS:GO 1 המקורי לא החדש. אני משחק גם SC2 עם סטפנו. אני מרגיש שהמחשב לא מספיק מהיר. אני משחק גם משחקים של אומנות אלקטרונית: רד אלרט 2, רנגייד, bf 1942, bf2, bf3...
-
- 0 תגובות
- 506 צפיות
-
-
שלום לכולם (: יש לי את הפריזר 7 פרו והאמת דיי מרוצה ממנו. לאחרונה הוא התחיל לעשות רעשים מוזרים, אמרתי בטח שימון יעזור... שימנתי את המאורר, היה בסדר, בלילה כיביתי את המחשב. אחרי שהדלקתי אותו בבוקר, הרעש חזר... וככה זה קרה לי כבר 4 פעמים, שום דבר לא עוזר חוץ מלהוציא אותו ולשמן אותו.... מה עושים? האם אפשר לממש אחרויות במקרה הזה? נ.ב היום מרוב עצבים על זה הבאתי כמה מכות למחשב ( חזקות ) והקירור התפרק מהתושבת שלו ( הייתי צריך להרכיב אותו מחדש, עוד יותר מעצבן )
-
- 12 תגובות
- 722 צפיות
-
-
http://www.lamir.co.il/product.asp?product=149 מבחינת רעש ומבחינת ביצועים..
-
- 3 תגובות
- 527 צפיות
-
-
אני עם 965p-ds3 וזכרונות של twinmos ddr2 800 כשאני מגיע ל fsp 310 המחשב לא נדלק... אני משאיר אותו מכובה דקה והוא מאפס לבד ה OC וכשאני בודק את זה ב EVEREST אני רואה שהוא הוריד את המהירות ל 1.6 ולמכפלה 6. יש לי קירור INFINITY ניסיתי לבטל את EIST והC1E אבל זה לא שינה וגם ראיתי שמישהו כתב שזה לא מפריע ממש בOC קטן כזה..
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הכרטיס מסך שלי עושה לי בעיות המון זמן,לרוב רק "מיצמוצים".בזמן האחרון הבעיה החמירה וכל פעם שאני משחק נהיים לי ארטפאקטים על המסך או משהו כזה. ניסיתי כל מיני דברים עם המחשב שלי והבנתי שהבעיה היא חימום של הכרטיס מסך.מה שעשיתי זה לשים מאוור ביתי מול המחשב והבעיות הפסיקו. מה שמוזר זה שהבעיות במסך קורות בערך כשהכרטיס מסך מגיע לטמפ' של 53 מעלות בסך הכל וכשאני שם מאוור ממול יש בערך 43 מעלות והבעיות נפסקות. מה שאני רוצה לדעת,האם מאוור לכרטיס מסך שיעלה בערך 150 שקל יכול לפתור את הבעיה ולהוריד איזה 10 מעלות. בנוסף,אם אני יעלה את האיוורור מ50% ל75%-100% מה יכולות להיות ההשלכות?אם זה משנה יש לי ספק ממש טוב סיסוניק 500W ואין שום אוברקלוק. *אני יודע שב53 מעלות לכרטיס לא אמור לקרות כלום.
-
- 1 תגובה
- 716 צפיות
-
-
היה לי גוף קירור HYPER T200 של קולר מאסטר עם תושבת פח אשפה התושבת נתקעה בלוח האם , אם אני אקח את ה HYPER 212 HALO BLACK האיכות תהיה טובה יותר ? אני מפחד כבר מהתושבות שלהם T20 תושבת נשברת T200 תושבת נתקעת בלוח האם , איך אפשר לדעת שה 212 טוב יותר ? אולי גם זה זבל סיני ? , יש ל HALO תמיכה של 210W שזה גבוה זאת הסיבה היחידה שאני רוצה לקנות את זה 150 שקל ותמיכה של 210W תמורה טובה על הנייר
-
- 0 תגובות
- 327 צפיות
- 1 follower
-
-
לאחר מאמצים רבים, הצלחתי להביא את המפלצת הרותחת הזאת ל-4 ג'יגה, על אוויר! עכשיו צריך לברר אם מדובר בשיא עולם לקירור אוויר אם תרצו עוד מידע אני אשמח לספק, אך בגדול אלו המתחים החשובים: CPU Vcore - 1.725 NB Vcore - 1.7V CPU VTT - 1.55V(Max) עוד פרט שחשוב לציין הוא שהדבר נעשה עם מכפלה 9 ובאס 445. באס גבוה ביותר בהתחשב בעובדה שמדובר ב-Kentsfield. הנה תמונה שמתעדת את ההישג. עקב בעיות טכניות נבצר ממני לספק Screenshot רגיל, אך בימים הקרובים אספק אחד. הקירור שנרתם למשימה היה ה-BT VX. כצפוי, למעבד שבסטוק מגיע ל-135W TDP הקירור הזה לא ממש הספיק. לכן חיברתי על מאוורר ה-120 מאוורר מארז נוסף, שלהפתעתי הרבה הוריד עוד כ-10 מעלות! חתיכת הישג בכלום כסף... הנה מספר תמונות שמתארות…
-
- 247 תגובות
- 28k צפיות
-
-
אהלן חברים; קיבלתי לאחרונה את ה-8800 שלי, וגילית שהמעבד שלי מגביל אותו, ולכן רציתי להתנסות באוברקלוק; המעבד שלי במצב אידיאלי הוא על 43 מעלות בקירור סטוק, האוברקלוק יבוצע על Gigabyte 945-S3 ו2 זכרונות( TWINMOS 512 כל אחד)....וכמובן, פנטיום D 915 עכשיו ניסיתי לשחק עם המכפלה, והגעתי לתדר של 3.4 אבל המערכת נכבית מייד כשאני יוצא מהביוס ברגע זה המחשב יושב על תדר של 3 ג'יגה, ולא קורה שום דבר בלתי רגיל. עריכה: אחריי שינויים קלים מסתבר שגם תדר של 3GHZ הוא יותר מדיי, ולכן נאלצתי לבטל אותו; בכל מקרה, הבנתי שהבעיה היא במחסור מתח למעבד, עכשיו השאלה היא כמה תוספת מתח עליי להוסיף? יש רשימה ארוכה מאוד של מתחים אפשריים לשינוי...
-
- 12 תגובות
- 782 צפיות
-
-
לכל אלו שאין להם מקום והם בעלי מארזי ENERMAX , CHEIFTEC ותואמיהם.. הינה רעיון חסכוני ומגניב...(בקרוב תמונות של המערכת מיים שלי על פי אותו רעיון)
-
- 39 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
אני מתכוון לקירור כמו זה שמקבלים עם המעבד כשקונים BOX. אם יש משהו מקביל גם טוב...
-
- 16 תגובות
- 883 צפיות
-
-
יש לני P4 ואני מתעניין ב HSF כי לעלות את מהירותו מ 2000 למשהו בסביבות 2400 - אין לי טמפ עכשיו כי ה ASUS PROB לא נותן לי תוצעות נכונות. חשבתי על המניפה של זלמן ועל ANTEC SMART FAN או של TT. מפחיד אותי המשקל 944 גרם. אם משהו מקיר שילוב יותר טוב שיציע לי בבקשה ~~~~~SNAKE~~~~~~
-
- 6 תגובות
- 704 צפיות
-
-
הורדתי תוכנה בשם CPU COOL ממדור ההורדות עכשיו כשהפעלתי ראיתי שהחום במעבד הוא קרוב ל60 מעלות נבהלתי כביתי את המחשב פתחתי הרמתי את המאורר מעל לצלעות קירור וראיתי ממש גוש ענק של אבק בתוך הצלעות ובמאורר שאבתי הכול עם השואב האבק ניקיתי את המאורר הוספתי עוד מאורר של ספק כוח שיתן קור מלמעלה עכשיו אין לי איזה שהם צלעות קירור מיוחדות או מאורר הכל פשוט כמו שקבלתי עם המעבד [אינטל 800 ] האם זה הגיוני שחום המעבד שלי צנח בחצי?? האם CPUCOOL נותנת באמת נתונים אמינים ? הנה התמונה עם התוצאות לאחר הנקיון והוספת המאורר [ויש עוד שאלה למתחת לתמונה] טוב בOC אני ממש ממש ירוק בתחום אבל ירוק להגעיל עכשיו יש לי מעבד P3 800 לוח אם של אסוס CVU4 משהו כזה עכשיו אני רוצה להעלות את המהיר…
-
- 0 תגובות
- 613 צפיות
-
-
אמרו לי שאפשרי לעשו OC למעבד בעזרת תוכנה ולאו דווקא דרך הביוס. יש לי מעבד Intel Pentium 4 1.7GHZ..... בסוקט 478PIN... מישהוא מכיר איזושהיא תוכנה שאני אוכל לעשות איתה אוברקלוק? אפילו אוברקלוק קטן ממש.. \= המכפלה של המעבד היא 100*17... אז זה אומר שהעלאת באס הכי קטנה תגרום לביצועים גבוהים יותר? אשמח אם מישהוא יכוון אותי ויסביר לי בעניין (:
-
- 1 תגובה
- 446 צפיות
-
-
אז ככה, אני עם AMD 2000, וזכרון יונדאי 2100, מכפלה - 12.5 FSB 145 הגעתי ל 2200 @ 1810 מגה"ז.... כל מה שעשיתי היה להעלות קצת ת FSB.... ראיתי פה באתר כל מיני דברים על להעלות מתחים ולהקטין מכפלה בשביל להגדיל FSB, מה בדיוק אפשר לעשות מכאן? ועד כמה שהבנתי הקטע עם המתח עלול לשרוף משהו? האם יש צורך להגדיר מהירות של זיכרון באופן ידני?? ומה לגבי הקטע של ההקטנת מכפלה לטובת FSB??? אודה לכם המומחים, בתודה מראש....
-
- 7 תגובות
- 773 צפיות
-
-
הכרטיס מיסוג-EVGA e-Geforce 8800GTS KO SUPERCLOCKED PCX 320MB
-
- 1 תגובה
- 545 צפיות
-
-
אז אחרי שהדיון הזה : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=217029.0 שקע לו כבר מזמן במעמקי הפורום, החלטתי לפתוח אחד חדש לצורך עידכונים מרעישים! אז, לפני שבוע עשיתי גם מוד מתח לזיכרונות, כרגע הכרטיס יציב לגמרי למשחקים במהירויות : 670/1850 ויציב ל3dmark על 734/2042 מכיוון שאני מוגבל מעבד, הלכתי אתמול לחבר וחיברנו כל קירור אפשרי מחוץ למחשב על מנת לקרר את כל העסק... אז אלו התוצאות מאתמול, צפו לתוצאות גבוהות הרבה יותר עם מעבד אחר שכרגע בתכנון.. : http://service.futuremark.com/compare?3dm06=1473739 [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם זה בר ביצוע? בלי לגרום למחשב להישמע כמו טרקטור... ולקחת בחשבון שאני רוצה אולי גם לרכוש את ה- 8800GTS מה שיוסיף עוד חום למערכת...
-
- 29 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה בעקבות הטנרד של המודינג החלטתי לעשות גם כמה שינויים. הטמפ' של ה AthlonXP 1900 היתה 56 מעלות. אחרי השינויים (עכשיו) ירדה ל 47 מעלות. אז הנה לפניכם פעולותיי הצנועות לפני שקונים מאווררים וכד'. המאוורר של מעבד שלי הוא, אגב, של AMD הרגיל המקורי( שבעקבות הניקוי קיבל פוש של 500 סל"ד נוספים). השינויים: 1) ניקיתי מאבק את הצלעות הקירור של המעבד. ניקיתי כל טיפת אבק שמצאתי במארז 2) שני מאווררים על המארז : קדמי-תחתון מכניס אוויר ואחורי-עליון מוציא אוויר. סירקולציה מואד חשובה. אגב, שני המאוורים הם מאווררי ספקים ישנים. 3) כבלי IDE הפכו לעגולים. גם מוסיף גמישות וגם מקטין את שטח הפנים 4) חווט של כבלי מתח בעזרת אזיקונים כך שלא יפריעו לזריצת האוויר באזור המעבד. אז לפני שמוציאים…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי כרטיס רידאון 9250 של ATI. הכרטיס חלש יחסית, וחשבתי אם אפשר לחזק אותו ע"י קירור ולתת לו קצת OC? לא משהו רציני, כמה שאפשר יהיה טוב. אני יכול להוסיף לו מאורר עם צריך או משהו, אני מבין באלקטרוניקה הבנה מקצועית ואין לי בעיה לעשות זאת. רק אם אפשר גם להדריך אותי כיצד לעשות לו OC וכמה. תודה, דניאל
-
- 3 תגובות
- 685 צפיות
-
-
נראה די סבבה עוד לא ניסיתי משחקים כרגע אני מריץ פריים 95 העניין שיש משהו מוזר ....... הורדתי את המכפלה ל9 העלתי את הFSB ל333 אז המעבד אמור לרוץ על 3GHZ העניין שבווינדוס ובפריים הוא מופיע כרץ על 3660 MHZ שזה קצת מוזר לי ..... כמו כן נעלתי את התזמונים של הזיכרון ואפיק הפסיאי אקספרס ל100MHZ, אבל נתקלתי בעוד בעיה המכפלה יורדת כאשר המחשב במנוחה למרות שביטלתי את האופציה הזאת יש משהו שפיספסתי בהגדרות ? (תמונות מביוס בהמשך..) הנה המפרט : E4500 + ארטיק קולינג פרייזר פרו 7 P35-DS3L Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 BFG GEFORE 8800GT OC [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 520 צפיות
-
-
אני מעלה את התדר למהירות של 2500 MHZ והמחשב נתקע כול הזמן עכשיו יש את המפרט שלי למטה מה אני צריך לעשות? אגב אני משתמתש באיזי טיון (EASYTUNE4)
-
- 5 תגובות
- 537 צפיות
-
-
אז ככה לפני כחודשיים אבא שלי החליף מאוורר במחשב (נראה לי מקורי של אינטל) כי הקודם היה עושה רעשים מוזרים. אחרי שהוא החליף הגעתי הביתה אני מרגיש את המחשב עובד לאט,אני מסתכל בתוכנה SPEED FAN על ה RPM שלו ואני מופתע לגלות שהוא עומד על מאוד נמוך.. יש לי 2 מאווררים במחשב. 1)עובד על 17 אלף RPM 2)של המעבד,עובד על 12 אלף כרגע,שלפני כן הוא היה עובד על 8 אלף. רציתי לדעת מה הפתירון של זה? ומה הבעיה שזה ככה? הרי המאוורר חדש. יש לי מעבד 775 של אינטל פנטיום 4. תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה לוח שתומך ב פנטיום 4 וזיכרונות RDRAM .........בקיצר יש לי מעבד P41600 שמומהר ל 2100 בדרך הרגילה דרך הביוס הבאס הועלה ל 133 ומכפלת הזיכרון ירדה ל 3 ............ככה הוא עובד על 2100 והזיכרונות ב 400 אחשב הבאס המקסימלי בביוס הוא 133 .......הדכענתי את הביוס ל 1.07 וזה לא עזר ראיתי כתבות שבהם יש להם יותר מי 133 ראיתי 200 אפילו אבל לא רושמים איך עושים את זה . עם מישהו מוכן לתת לי קישור או הסבר איך לעשות אני ישמח .
-
- 8 תגובות
- 566 צפיות
-