אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אתמול נדפק לי המאוורר של המעבד - הוא פשוט תפוס , כנראה בגלל אבק . אז התקשרתי ל RSM לשאול על מאוור שמתאים לסוקט 1155 , במחשב הזה יש מעבד i3 2100 אז המליצו לי בטלפון על המאוורר למעבד ThermalRight Ultra-120 Extreme Socket 1155/1156/775 במחיר של 111 ש"ח , אני רציתי לקחת בהתחלה Coolermaster Hyper TX 3 EVO שהוא יותר יקר. המאוור שהם המליצו לי מגיע ללא מאוור של 120 אלה רק הכנה למאוורר , אבל נאמר לי שהקירור הזה לא צריך מאוורר נוסף והוא עובד מעולה ללא מאוורר . אני שואל אותכם , איזה מאוורר יותר טוב , מה שרציתי בהתחלה או מה שהמליצו לי ? האם המאוורר שהם המליצו לי , יכול לעבוד טוב מאוד בלי מאוור , זה נשמע מעולה בשבילי בגלל שהמחשב שלי יהיה שקט יותר ? אני שואל
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! אז ככה.. התחלתי את האובר קלוק..כי קניתי כרטיס מסך חדש!! ג'יפורס 6600ג'ידי!! והכרטיס הזה פשוט גדול על המחשב שלי!! טוב חחח נחזור לנושא.. המכפלה שלי נועלה על 20! אי אפשאר להזיז אותה.... יש לי אפשראות בביוס לעלות מ100 עד 132... ברגע שזה על 100(שזאת המיהרות הנוכחית) אז המעבד יושב על 2000 מגהרץ..העליתי ל110..בינתים והכל טוב ויפה!! עכשיו הבעיה...ברגע שאני מעלה מעל באס של 120..שזה..2400 מגההרץ...המחשב לא עולה!.. ואני צריך להוציא את הפטריה מהג'מפר...ואז הכל טוב ויפה....השאלה שלי איך אני מצליח לעלות אותו למקסימום אובר קלוק...שזה..2.66..ג'גההרץ...? באס של 132?? אמרו לי שאני צריך לשנות את יחס הזיכרונות והמעבד...ל1:1.... איך עושים את זה? בקשה תסבירו לי עם אחרי שאני יעשה את…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב, הלכתי ללוג'יק כבר פעמיים, בפעם הראשונה קניתי את כל המפרט, אחרי זה עשיתי שינויים. בהתחלה אמרתי שאני אקנה את ה 5700 של איגלו, אחרי זה המוכר שכנע אותי שאני יקח ביג טיפון, ואתמול הלכתי שוב והחלפתי בחזרה לאיגלו 5700, בגלל שדר. נוב הביא לי טבלה שמראה שה 5700 נותן טמפרטורות יותר נמוכות. אני עכשיו צריך את עזרתכם, שתעזרו לי מה לקחת, עם ביקורות שיגבו את מה שאתם אומרים, עדיף יותר מביקורת אחת. ביום שני כנראה אני ילך לקחת את המחשב... בבקשה תענו מהר. תודה רבה לכם. עריכה: ושחכתי, אני רק רוצה ביצועים, לא משנה לי הרעש.. תודה.
-
- 34 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום. יש לי מחשב ישן שהתחלתי לעשות OC(זה גם OC ראשון שלי) אז ככה המעבד הוא מעבדP4 2.4 PRESCOTTסקוט 478 לוח אם דפוק P4SP-MX וזכרונות 1GB KINGSTON512X2 ככה את הזכרונות לא נגעתי בהם, מכיוון שהם לא טובים בOC רק במעבד הגעתי למקסימום יציב ב100% ל2.7, (המטרה שלי להגיעה ל3.0 שזב המקסימום בסקלה בביוס בלוח המוזר WTF?) וכאן מתחילות הבעיות של התחלה מחדש או שגיעה בבדיקה אם פרים95.(מעל 2.7) הטמפ במצב מנוחה 24-25 בערב שיחסית קר ובזמן רגיל 28 +- במאמץ מלא של 100% בערך של כמה שעות המעבד הגיעה ל51 אבל בדרך כלל הוא בערך 47 במאמץ מלא של שעה +- הסרקולציה במארז שלי מעולה הוא עבר טיפה קדוחים ומאוררים לשיפור סרקולציה והטמפ',עכשיו חשבתי בהתחלה שהבעיה לא הטמפ' אלה רכיבם גרועים, א…
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני מנסה להגיע עם הכרטיס לאוברקלוק כמה שיותר גבוה, רק שכשאני עובר 290\445 (סטוק 250\405) הכרטיס נתקע, וחוץ מזה כבר ב- 285\ 440 הכרטיס ממש רותח (הצ'יפים של הזכרונות, על הליבה יש מאוורר בלבד). חוץ מזה שיש פה כמה FXים שעברו OC ממש גבוה, אז גם אני רוצה להשתתף בחגיגה . ככה הכרטיס נראה: http://www.asus.com/products/vga/v9520td/enlarge.htm הבנתי מהמאמר פה באתר שהדרך לקרר צ'יפים היא באמצעות צלעות קירור לזכרונות, רק שאני לא מוצא באף חנות ברשת כאלה צלעות, רק לזכרונות של המחשב. מישהו שקנה יודע איפה? ובכלל, מי שעשה לכרטיס הזה אוברקלוק, יש לו איזשהי המלצה לאיך לקרר? כדאי להוסיף גם מאוורר חדש? תודה
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
רכשתי לאחרונה כרטיס מסך-gigabyte windforce hd 7950. התחלתי לעשות לו oc וראיתי שאין באפשרותי להעלות מעבר ל 1100mhz,ניסיתי בכמה תכנות והאופציה חסומה בכל אחת מהן.(חושב לי להדגיש שהבעיה היא לא יציבות בתדר מעל 1100mhz,או טמפרטורה אלה אין לי את האפשרות הפיזית להעלות את התדר מעל זה). השאלה שלי האם המצב הזה קבוע ואי אפשר לשנותו? אם אפשר לשנותו,כיצד? לצרוב bios של חברה אחרת לכרטיס? חשבו לציין שבmsi afterburner אפשרתי את מצב unofficial overclocking אך ברגע שמעלים מעבד ל1100mhz המסך מתחיל לרצד ואני חייב להוריד את התדרים חזרה ולהוריד את הunofficial overclocking. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לפתור את הבעיה,שכן זה בזבוז של הכרטיס שהוא אוברקלוקר מצוין ולא יכול למצות את הפוטנציאל המלא של…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הסבירו לי איך לפתוח 4 צינורות עיבוד נוספים בעזרת התוכנה RIVA TUNER אבל אני לא מצליח (לא יודע איך להעלות את מהירויות השעון והבנתי שיש מה להעלות) בדקתי בתוכנה והגעתי למסך שבו ניתן להעלות את מהיריות השעון (המהיריות המקוריות הם 300 ו 500 ) אבל אני לא מצליח להעביר שם TEST כולם נכשלים לאחר OVERCLOCK וגם TEST במהירות שעון מקורית נכשל אז אני מניח שאני עושה משהו לא בסדר אם אפשר עזרה איך עושים את זה אולי בתוכנה מקורית של NVIDIA או משהו כזה תודה ושבת שלום
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התמונות יצאו מפאלם sony clie, יש איכות די טובה לפי דעתי, אבל לא בתמונות האלה.., בכל מקרה - הרבה שאלו אותי איך שמתי את התצוגה למעלה.., אז הינה 2 תמונות, אם אתם רוצים עוד תמונות ממקום אחר, תבקשו ואני אשתדל לצלם את אותו מקום בצורה טובה.. תהנו.. 8) בעעעע, זה באמת יצא באיכות מסריחה, אני אשתדל לשפר את האיכות.. 8)
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קודם כל תמונת מצב (תמונה שווה אלף מילים): http://imgur.com/Y7c2j נסיתי להעלות טיפה ל-1160+ פשוט זה עושה בעיות כל פעם כשאני משחק, עושה לי ספליט סקרין, ריצודים מסך שחור ודברים כאלה. למרות שבפועל אני רואה שזה ממש לא קשור לחום של הכרטיס, נראה כאילו אין ממש מאמץ מצד הכרטיס והוא מסוגל להרבה יותר. השאלה עכשיו אם כדאי לשחק עם המתח או שמא הדבר יניב תוצאות זהות. הערה: אחרי חצי שעה עדיין הטמפרטורה על 57 מעלות
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לפי חודש המאוורר שעל המעבד שלי הפסיק לעבוד פתאומית .... אז רצתי לחנות שכונתית וקניתי מאוורר ב 30 שקל זמני ... המאוורר הזה כנראה שווה באמת 30 ואפילו פחות ! הוא מסתובב לאט ... ואני יכול לעצור אותו בנגיעה הכי קטנה ... המחשב נתקע לי היום כבר פעמיים אחראי שאיזה 4 - 5 חודשים הוא לא נתקע לי ... מאז שהתחלתי אם המודינג ... מה לעשות ? אני רוצה פעם אחת ולתמיד לקנות מאוורר טוב ! הבעיה היא שיש לי פנטיום 3 ואני לא יודע אם המאווררים הטובים יתאימו .. אני רוצה רק מאוורר לא רוצה להתעסק אם משחה טרמית, וכל זה איזה מאוורר לקנות ? שיאתים לי .. ויעשה את העבודה ... חשוב שהמאוורר לא יהיה רועש במיוחד כי אני משאיר את המחשב דלוק 24/7. והאם אני צריך לדאוג שהמעבד ישרף לי ?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, יש לי לוח intel h67-cl מעבד i5-2500 עם קירור סטוק, ללוח מחוברים 2 מאוררים. אחד בחזית ואחד בפנל האחורי. המאוררים נשארים בצורה סטטית גם שהמחשב קר/חם באותו RPM CPU- 1050 RPM FRONT - 750 RPM REAR- 1000 RPM כשאני מביא את המחשב למאמץ המאוררים לא עולים בהתאמה. במאמץ המעבד מגיע ל 69-70 מעלות. במנוחה הוא 38-35 הם נשארים באותו קצב. ביצעתי עדכון ביוס הכי עדכני. התקנתי את התוכנה של אינטל. יש לי שליטה על המאוררים. אני יכול להגיע איתם עד ל 2000 RPM אבל זה קורה כשאני משנה את המהירות באמצעות התוכנה SPEED FAN יש אפשרות בתוכנה לבחור כמה מצבים של איורור. אני מצליח להגיע למצב שהמאורר עולה ומגיע ל 2200 RPM. אבל אחרי שאני מפסיק את המאמץ ה RPM לא יורד חזרה. נשאר באותו קצב שאליו הגיע. יש ר…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ברשותי מארז Thermaltake Xaser3 V200A לאחרונה החלפתי את כל המאווררים 7 במספר ל-7 smart case fan2 כמו כן הייתה לי בעיה עם ה-hardcano 9 אז החליפו לי אותו כאשר סיימתי לחבר את כל המאאווררים שמתי לב שהארד קנו לא נותן מתח שווה לכל המאווררים כל השבע מחוברים בצורה כזאת שתיים מקדימה - פאן 1 אחד מלמעלה - פאן 2 שתיים מאחורה - פאן 3 שתיים צד - פאן 4 כאשר אני שם את כולם על העוצמה הכי נמוכה שתי פאנים מפסיקים לעבוד והשאר עובדים על נמוך כאשר אני שם לפחות על חצי את אלה שלא עבדו הם באמת עובדים על חצי וגם כאשר אני שם את כולם על חצי כנ"ל על מלוא המהירות ניסיתי לשחק עם הווראיציות של החיברים ולשנות את הפאנים וכ"ד אך כלום לא עזר ואני עובד עצות... אם הבעיה שהפנאל לא מספיק חזק לתמוך ב7 סמאט קיי…
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
איך אני יכל לבדוק טמפ' של ציפט? ואני רוצה לשים עליו מאוורר, לשים שדוחף עליו אויו או שואב ממנו אוויר? ואיזו ליבה יותר טובה לOC E3 או E6?
-
- 23 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4300) 800MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤963 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-S3 REV3.3 מחיר: ¤690 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-3-5 - F2-6400CL4D-2GBHK מחיר: ¤1276 אני רוצה לקנות את הרכיבים האלו למחשב הבא שלי! רציתי לדעת אם הם טובים לOC? ורציתי הסבר פעם אחת ולתמיד למה ה4300 יותר טוב לOC מה6300?? הסבר פשוט! האם הזכרונות מתאים לOC ונחוצים? ותסבירו לי בבקשה איך עושים OC ספציפית למערכת זו? תודה מראש!
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הדגם הוא eisberg 240L/ כאמור הרדיאטור נפגם וחורר. המשאבה - בלוק תקינה לגמרי. השאלה שלי אם ניתן למצוא רדיאטור מתאים\חילופי, וכמה הוא יעלה. כמו כן האם ניתן לשלם את הבלוק הזה במערכת שתכלול גם כרטיס מסך או שהמשאבה שלו 'עוצרת' את הזרימה הרצינית יותר הנדרשת במקרים כאלו. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב חדש E4400 המאוורר שלו עושה רעש. איזה מאוורר שקט מומלץ לקנות. תקציב: עד 100 ש"ח תודה
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לדודתי היקרה מחשב עם מעבד (וויליאמס?) 1.7 P4, בזמן האחרון הוא כל הזמן נכבה לה, ואחרי כמה זמן נדפקים קבצי מערכת ואני צריך להתקין לה מחדש. בהתחלה הייתי משוכנע שזה וירוסים כי המחשב שרץ באלפי זוחלים ותולעים אבל גם אחרי שניקיתי אותו הבעיה נשארה. בדקתי טמפ' ומסתבר שהוא עובד על 55 בערך. המארז היה די חנוק, מלא אבק ומוך כזה שסותם את כל הסינקים והפתחי איוורור, וגם אחרי הניקיון עדיין הטמפ' לא ירדה מספיק והבעיה נשארה. הוספתי מאורר מאחור אך לשווא. בקיצור, אחרי הסיפור המייגע שאלתי היא איזה קירור כדאי לשים על המעבד, לא חשוב הרעש, בתקציב של מקס' 200-250 ש"ח?
-
- 29 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי לברר משהו, ברשותכם. להלן המפרט: > Mainboard : Gigabyte M55S-S3 > Chipset : nVidia nForce 550 > Processor : AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2000 MHz > Physical Memory : 2048 MB (2 x 1024 DDR2-SDRAM ) > Video Card : Radeon X1950 Pro > Hard Disk : WDC (160 GB) > Hard Disk : SAMSUNG (500 GB) > DVD-Rom Drive : Optiarc DVD RW AD-7170A > Monitor Type : FVVI1C0125662 - 15 inches > Monitor Type : MAG InnoVision - 16 inches > Operating System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Service Pack 2 > DirectX : Version 9.0c (דצמבר 2005) המחשב בדיוק עבר פירמוט והדרייברים הכי חדשים מותקנים. כיצד ניתן, שלא באמצעות…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חיפשתי שם, ניסיתי להוריד אחוזים אבל לא קורה כלום... אני רוצה להוריד את הסל"ד של המעבד שתקוע על 2009 עכשיו להרבה פחות, הוא נורא רועש סליחה על הבורות... מה אני צריך לשנות שם? הלוח הוא אינטל G31 (זמנית ... לצערי...) ולמה לא מופיע לי ב EVEREST הסל"ד של המעבד? הוא מופיע לי בתוך CHASSIS FAN. וכן אני בטוח שהמאוורר מחובר למקום הנכון.
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן תוכנת הEverest Home Edition מראה לי שהמעבד שלי על 70-71 מעלות. בדקתי דרך ה-BIOS והוא מראה לי 45-44 מעלות. מה גם שאם המעבד היה מגיע לטמפרטורה של 60, הוא היה מכבה אוטומטית את המחשב. התוכנה מן הסתם מזייפת, יש איזו תוכנה אמינה שאפשר לסמוך עליה? תודה מראש, חיים.
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
דוד שלי עשה אוורקלוק למעבד שלו עם הקירור המקורי של הפנטיום 4, מ-2000MHZ הוא הגיע ל-2670, משהו כמו 133MHZ FSB. המחשב יציב מאוד, והטמפרטורות 47 בטעינה מלאה, ו-42 במצב מנוחה, סביר?
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי זיכרונות 400MHZ (מפרט מלא <<<<<) והגעתי איתו ל420~ איך אני יכל לדעת מתי צריך להפיסק? הרי אני יכל לשים אותו גם על 600MHZ .... מתי להפסיק? ד"א איך אני שולח את הOC שלי לאתר? (ל-OCDB
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. עשיתי אוברקלוק למעבד (ראו מפרט) שניסיתי לעלות יותר המסך פשוט לא הגיב למחשב לא ידעתי מה הבעיה אז שלחתי תמחשב לתיקון והם אמרו לי שאין בעיה והמחשב בסדר והם לא נגעו בוא תראו מה עשיתי: העלתי את הבאס 240-245 חילקתי את הזכרונות ל166 והורדתי את המכפלה ל 4x מה הבעיה פה?? מה עוד הייתי צריך לעשות?? כדיי שזה לא יקרה יכול ליהיות בגלל המתח? הוא אצלי על startup אני צריך לשים אותו על משהו אחר אולי? תודה.. ד"א השירות של "נועה מחשבים" גרוע המחשב חזר עם מדבקות על המארז והכרטיס מסך רופף ולא מוברג עד הסוף ויש מלא שריטות ממש גועל נפש
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מדובר בספק Antec true 380W המאווררים עשו כבר את שלהם, וגם שימון לא עוזר. מכיוון ששקט מאד חשוב לי אני נצמד להמלצות SPCR מאווררי נקסוס זמינים בארץ, אבל על דגם 92mm נאמר: מכאן שאינו מתאים כ"כ כמאוורר ספק. 1. האם גם ה-80mm של נקסוס הוא Sleeve bearings 2. יש מאווררים נוספים מרשימת המומלצים שלהם שניתן להשיג בארץ? ריפר. עריכה: לא יודע איך פספסתי את זה אבל כל מאווררי הנקסוס הם מסוג Sleeve ולכן יהיו פחות מתאימים. - יש בארץ Scythe Kama Flow? - מה אתם ממליצים?
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תשמעו את הOC : Athlone 2500@Athlone 2800 1.8GHZ-2.2 GHZ (אולי זה 2150) 1.75 V ויש לי 60 מעלות במאמץ ו50 בלי מאמץ. כדי להמשיך? *הנתונים לא מדויקים ב100% כיוון שאני לא במחשב שלי כרגע.. אני יעדכן ברגע שאחזור הביתה...
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-