אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
טוב קודם כל סליחה אם זה לא קשור לפורום הזה! המאוורר של המעבד שלי כל הזמן על 1600-2000 RPM ואצל חברים שלי במחשב שלהם המאוורר 3500-4000 RPM ובמחשב הישן שלי ביכלללל 4500 RPM גם שהמעבד במאמץ ומגיע ל60 מעלות זה עדיין 2000 RPM אולי קצת יותר באיזה פורום אחד אמרו לי שאפשר לעשות את המאוורר FULL POWER מהביוס או שלחבר ישירות לספק משהו כזה.. קיצור אני לא יודע לעשות את 2 הדברים.. מעבד: אינטל פנטיום 4 - 3.2GHZ , פרסקוט לוח-אם: ASUS P5GD1 מישהו יכול לעזור? (מצטער על החפירה )
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רכשתי לפני שנתיים משחה טרמית ARCLIC SILVER 5 ולא השתמשתי בא ,האם שווה משהו ? www.arcticsilver.com
-
- 3 תגובות
- 598 צפיות
-
-
שלום לכולם. השאלה כבר נשאלה כאמור. רק אולי חשוב לציין שעדיין לא עדכנתי ביוס מאז שקניתי את המחשב.
-
- 3 תגובות
- 569 צפיות
-
-
הורדתי את התוכנה ואז הפעלתי אותה וזה רשם לי שאין לו בסיס נתונים על הלוח אם שלי וחפשתי אותו גם ברשימה ואין שם מה אפשר לעשות תודה
-
- 0 תגובות
- 379 צפיות
-
-
שלום רב, יש לי GT 240 GDDR5 עם מאורר ואין לי אפשרות להחליף לו את המהירות... ניסיתי גם בתוכנה של NVIDIA לOC וגם בMSI AFTERBURNING הזה וזה פשוט לא נותן לי. אולי כי הוא לא מחובר ללוח אם? מה עשוים מצב כזה? אה, ועל איזו תוכנה אתם ממליצים לעשות OC לכרטיסים של NVIDIA? אולי אני יכול להשתמש בmsi afterburning הזה אבל פשוט להשאיר את המאורר על auto? ובאיזו תוכנה אני בודק יציבות וכמה דקות
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
barton 2500 או AMD Athlon XP 2700+ (לאוברקלוק כמובן)
-
- 14 תגובות
- 853 צפיות
-
-
אך משחה שבה איתו היא טובה למעבד או שמומלץ לקנות אחרת(ואך אלו של OCZ)?
-
- 11 תגובות
- 854 צפיות
-
-
-
אתם חייבים לעזור לי!! היו לי לאחרונה בעיות עם משחקים בנושא VPU RECOVER. דבר ראשון בדקתי האם זו בעיה עם התחממות ואכן המאוורר לא זז. בתחילה נדמה היה לי שזו לא תקלה כי לא היה נראה שהוא תקוע או שהוא בכלל רוצה לזוז. אבל בנסיון חוזר לבדוק גיליתי שהוא כן תקוע מסיבה כל שהיא ובעזרת מכות קלות על הגוף המגן עליו הוא התחיל לזוז. לאחר כיום הוא שוב נעצר ושוב הזזתי אותו וחוזר חלילה... איך ניתן לזהות מה תוקע אותו (ניקיתי אותו כמה שהצלחתי כי אי אפשר כ"כ לפתוח את הגוף העוטף שלו)? האם יש דרך להשיג מאוורר חלופי? הכרטיס כבר לא בתקופת אחריות. תודה רבה מראש.
-
- 9 תגובות
- 847 צפיות
-
-
מה ההבדל בן שני הערכים אם ממילה המהירות זכרון בפועל נשארת זהה ?
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, לפני כמה ימים קניתי לוח אם ומעבד והרכבתי ... לוח אם של ASUS P5LD2-VM מעבד P4 3.0 64 630 socket LGA-775 קיבלתי יחד עם המעבד איזה מאוורר (SP503B0-1 CoolWave III) קישור לאתר של המאוורר : http://www.spire-coolers.com/fcc.asp?ProdID=231 מרחתי קצת משחה טרמית שקיבלתי יחד עם המאוורר הזה וחיברתי אותו ללוח אם על המעבד .. אתמול התקנתי את התוכנה של הלוח אם : PC PROBE II .. והיא מראה שהטמפרטורה של הלוח אם היא 35-36 ושל המעבד 45-54 במנוחה .. (מדי פעם זה מגיע ל65) אני לא יודע אם התוכנה של הלוח אם דפוקה או שאני צריך לעדכן ביוס של לוח אם או משהו .. אבל הטמפרטורה הזאת נראית לי מאוד גבוהה .. עצות, רעיונות, פתרונות יתקבלו בברכה בתודה מראש, יאיר !
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צהריים טובים, לאחרונה רכשתי מעבד X2 4200+ עם קירור Freezer 64 Pro (ביחד עם עוד כל מיני חלקים) ששמעתי עליו רק טוב מביקורות ומנסיון של חברי הפורום. הרכבתי את הקירור עם המשחה שבאה עליו, בדקתי שהוא נלחץ טוב על המעבד ושהוא יציב אך הטמפרטורות עדיין גבוהות מאוד, הטמפ' במנוחה הן: CPU: 48C Core 1: 47C Core 2: 45C מאמץ: CPU: 55C Core1: 52C Core 2: 50C הטמפרטורות האלה נראות לי גבוהות מאוד, כפי שאמרתי הקירור יושב טוב על המעבד ואיוורור במארז מצויין (120מ"מ מקדימה + 80מ"מ על הדלת שמכניסים, 120מ"מ מאחור + 120מ"מ על הספק שמוציאים) , גוף הקירור יושב ככה שהמאורר דוחף אוויר מהחלק הקדמי של המארז אל החלק האחורי. איפה פה הבעיה? האם המשחה המקורית שבאה על הקירור גרועה מאוד? יכול להיות שלא הרכב…
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בחנות TMS נעשה לי אוברקלוק למחשב ללא שביקשתי על ה2500k + mugen 2 כרגע מהירות הליבה היא 4.3 בעיקרון בדקתי טמפרטורות הכל יציב תמיד גם בבדיקת מאמץ ונראה בסדר. העניין זה שמהירות הליבה תמיד על 4.3 על אף שהבנתי שזה יותר בריא למערכת כשהמחשב משנה את מהירות הליבה לפי הצורך. אז הבנתי שיש הגדרת EIST שעוד משהו בנידון, מה המשמעות שלה? יש לי עוד כמה הגדרות שכולן disabled: cpu enhanced halt c3/c6 state support cpu thermal monitor cpu EIST function Bi-directional prochot האם חלקן אמורות להיות על enabled? האם זה ידאג שתדר הליבה ישתנה לפי הצורך?
-
- 1 תגובה
- 768 צפיות
-
-
אהלן, הבעיה שלי לא קשורה ל OC אבל כן לקירור אז אני מקווה שזהו הפורום המתאים (השאלה גם מפורסמת בפורום "תמיכה טכנית לתקלות חומרה"). אז ככה: יש לי לוח אם DFI Infinfity NF570 שהחל לאחרונה להתחמם בטירוף (80 מעלות במצב idle). מסתבר שהמאוורר של הלוח (ה Northbridge fan) הלך קפוט. מבדיקה ברשת מצאתי שהתחליף המומלץ למאוורר הוא Evercool vc-re. האם מישהו יודע איפה אפשר לקנות את זה בארץ? מצאתי רק את ה vc-rf שהוא כנראה גדול מידי. אשמח לשמוע הערות והמלצות ממביני דבר מאחר ואני ממש לא מומחה בתחום. תודה מראש לכל העוזרים, ערן
-
- 8 תגובות
- 800 צפיות
-
-
אהלן חברים,המפרט של המחשב שלי היא: DUAL CORE 3.40 GHZ ASUS P5LD2-VM SE 1024 MB DDR 2 533 ASUS GEOFORCE 7300 GT 256 MB DDR 2 PCI EXPRESS-עשיתי לו OC רציתי לדעת כמה דברים: מה דעתכם על המפרט הזה למשחקים כמו FLIGHT SIMULATOR X?את FS 2004 הוא מעלה לי על 35 פריימים שזה מעולה,את FSX DEMO הוא נותן לי 27 פריימים אבל לדעתי זה לא יספיק כי זה רק הדמו. אני זקוק לעזרה בקשר לביצוע OC.קראתי את המדיך באתר על OC,הדפסתי אותו,קראתי ושוב קראתי אך לצערי כל הפונקציות שקיימות בBIOS שעל אותו מחשב מבוצעת ההדרכה,שונה מהBIOS בלוח אם שלי... לדעתי להרבה מאוד אנשים יש את הלוח אם הזה,ורציתי לשאול כיצד לבצע טוב את הOC?אני נכנסתי בADVANCED שם בJUMPERFREE CONFIGURATION ושמה יש לי אפשרות DRAM FREQUNCY,שם יש…
-
- 1 תגובה
- 507 צפיות
-
-
כשהתקנתי את הסלרי שלי כמו שאולי ראתם כבר הרכבתי עליו וולקנו 7 חדש, והתפלאתי, התפלאתי מאד... לא רק שהבסיס שלו היה מחוספס ונוראי והיה צורך בלאפינג לא קטן כדי להביא אותו לצורה נורמאלית, לא רק שהקליפס שלו נוקשה מאד ונוראי, כל הרעיון של הוולקנו, המהירות המשתנה של המאורר לא נראית כעובדת, ובואו אני אסביר מעט... המאורר אמור לנוע בין 300 סיבובים לשנייה ובמקרים קיצוניים להגיע ל-5500 סיבובים לשנייה, אצלי כמצופה מהסלרון הקריר המאורר היה קבוע על 300 סיבובים לשנייה גם ברגעי המאמץ הקשים, אבל כל זה לא מנע מהמאורר להוציא רעש נוראי וחזק, רעש רקע שאי אפשר לסבול, וזה עוד שהוא לא עובד ב-5000 הסיבובים המקסימום שלו, וזה רק גרם לי בחילה לחשוב איזה רעש הוא יוציא אז... מיד כיביתי את המחשב העפתי…
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
איך הוא? ואני יכול לשים לו מאורר שהוא לא דלטה?
-
- 0 תגובות
- 852 צפיות
-
-
יש רק מאוורר על המעבד, זה סלרון 700 מגה הרץ עם מארז ג'נרי וספק גנ'רי, אבא שלי צריך את המחשב רק לאינטרנט ומייל וחשבתי "לגנוב לו את המאוורר 80 מ"מ שמקדימה ולשים אצלי כי המאוורר שם ממש לא מקרר ולא מוציא שום רוח, בטח בגלל אבק אבל אם המחשב מספיק לעבוד ככה בזמן שהמאוורר לא עושה כלום אז אני יכול לקחת אלי ולנקות אותו ולמצוא לו מקום חם ואוהב ;D
-
- 5 תגובות
- 525 צפיות
-
-
מתכוון להחליף את הקיימים באלה: https://ksp.co.il/?select=.186..115..172.&kg=&list=1&sort=3&glist=0&uin=47125&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= https://ksp.co.il/?select=.186..115..179.&kg=&list=1&sort=3&glist=0&uin=47128&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= המלצות או דיס המלצות?
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
קודם כל תודה ל-callMeAl שממש עזר לי בנושא וכל החברה שעזרו בפוסט הקודם בנוגע לבחירה של הקירור. זה המפרט הסופי (לא להאמין כמה פעמים כבר אמרתי שהוא סופי ;D): מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1450 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 599 1 מארזים Antec Nine Hundred (900) Gaming NO PS Antec900 ¤ 752 1 קירור למעבד Scythe INFINITY (Japan Design) AM2 Support ¤ 256 1 ספקי כוח Corsair 520W 40A @ 12V CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular ¤ 615 1 זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ¤ 446 1 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS ¤ 441 1 כרטיסי מסך Gigabyte Nvidia Geforc…
-
- 8 תגובות
- 615 צפיות
-
-
אהלן אנשים קניתי לא מזמן מחשב חדש להלן המפרט: DFI UT LP Ultra-D nF4 AMD Athlon 64 3500 Geil One 2x512mb DDR400 W BH Leadtek 6600GT Extreme Thermaltake 430W אני מתכנן לעשות לו אוברקלוק, לא משהו מפלצתי, משהו שקירור אוויר טוב יספיק לו. כאן מתעוררת הבעיה. אני מחפש קירור אוויר טוב למעבד, תקציב לא חשוב אבל רק בשביל הפרוטוקול אני יגיד עד 400 ש"ח. לתשומת ליבכם: המחשב הזה הולך לעבור הרבה ממקום למקום (מסיבות רשת) אז זה מגביל אותי במובנים מסויימים כגון משקל ה- HSF, ו יחס משקל/גובה. אז מצד אחד אני רוצה את הקירור הטוב ביותר שיתן לי קירור חזק לאחר האוברקלוק, מצד שני יתכן ועצם העובדה שהמחשב הולך לזוז מפה לשם ובחזרה זה יפסול כמה מאפשאויות. בנתיים האופציות שעליהן חשבתי זה: -The…
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מממ אני מדבר על משהו זול לא כמו חנויות מחשבים שמוכרות כל בלוק במחיר מפוצץ אני צריך את הכי זול ועדיף שיהיה מרוכז בחנות אחת (משמע לא ללכת לקנות משאבה בחנות חיות, רדיאטור במוסך לאופנועים וכו' - גם יקר וגם סיפור) תודה
-
- 4 תגובות
- 521 צפיות
-
-
שלום,עשיתי OC לכרטיס מסך שלי,הוא תמיד עמד על 40-38 בליבה ו28-30 בזכרונות,אחרי OC של מ500MHZ בליבה ל549MHZ בליבה הוא עומד על 42 מעלות ולזכרונות עשיתי מ900 ל1100,זה הגיוני שיש לי גם בזכרונות אחרי הOC הזה 31 מעלות? רשום ככה גם בEVEREST וגם בדרייברים דרך אגב זה כרטיס מסך LEADTEK 6600GT AGP 128MB **דרך אגב** מה זאת אומרת FAN ALWAYS ON? כדאי לשים על זה V? [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 663 צפיות
-
-
אני כל הזמן רואה אתכם ממליצים על AthlonXP-M במקום AthlonXP רגיל, בגלל יכולות האוברקלוקינג שלו, מכפלה פתוחה והעובדה מן הסתם שהוא פולט פחות חום. אז למה אתם לא ממליצים על Athlon64-M במקום Athlon64? זה יושב גם על אותו סוקט (754), וההבדל בפליטת חום הוא גדול (לא יודע בקשר למכפלה). אשמח לדעת. חג שמח לכולם
-
- 7 תגובות
- 572 צפיות
-
-
שלום לכולם לפני מספר חודשים קניתי לוח אם של GIGABYTE עם מעבד E6300 ולקינוח מאוורר NINJA בעת ההתקנה של המאוורר יש להדביק בתחתית של הלוח אם את התושבת של המאוורר כעת נראה שיש תקלה ורציתי להחזיר את הלוח אם לספק לבדיקה אך לא ניתן להסיר את התחתית מהלוח אם מישהו במקרה הצליח לפרק פעם את המאורר הזה כולל החלק התחתון ?
-
- 11 תגובות
- 848 צפיות
-