עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by dory,

או קיי לפני בערך חודש התחיל לי משהו מוזר במחשב החום פשוט עלה בכמות מטורפת! לפני שזה קרה החום היה ככה בקטנה על 35-40 ופתאום בדקתי באברסט כמה אני 56!! זה משהו מאוד מוזר...ואני לא מבין למה זה!? ועוד שאלה.... מה זה CPU-THRM Thorottling הסבירו לי שזה עומד על 50% ז"א שהמעבד מאבד 50% מהכוח שלו זה יכול לעזור לי במלחמה נגד החום? ואולי זה בכלל המד טמפ' נדפק?

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. שלום, אמור להגיע לי בסוף החודש 4770K חדש, כנראה הלוח יהיה Z87 G41 של MSI. מארז Antec P182 עם סידור כבלים ממש טוב (אין כבלים בכלל בחלל המארז) אני מעוניין בקירור עבור OC יציב וקריר יחסית... אני שואף, לא גבוהה מדי, ל 4.2+ התקציב לקירור 100-200 ש"ח, עם עדיפות לחסוך. בעניין המשחה, יש לי משחה MX2 בת כ 5 שנים, השתמשתי בה אולי פעמיים שלוש לכל היותר. האם יכול להיות שפג תוקפה ?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by sdfzxc,

החלפתי את הזכרון שהיה לי במחשב ב 2 גיגה של SAMSUNG UCCC, על לוח אם של DFI LANPARTY עם מעבד AMD64 3000. כאשר אני מריץ MEMTEST של S&M, הוא מוצא תוך כמה שניות בעיות בזכרון כאשר אני מנסה לרוץ על HTT 3 BUS 244 MEM 244 HTT 9. בזכרון הישן, הכל עבד בסדר עם BUS 244 ו MEM 222. הזכרון החדש עובד בסדר ב 222, אבל כמובן שהוא מדורג כ 250 (ויש בעיות ב 244 כבר), אז מה אפשר לעשות ?

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. שלום לכולם לפני זה היה לי סטיק 1 של Mushkin 512 ddr 3200 BLACK קיבלתי 2 סטיקים של 256 MB , מתוצרת CORSAIR מסוג : TWINX 3200 LL יש לי מעבד : amd xp 1700+ , סטפינג : JIHUB DLT לוח אם : Epox 8rda+ קירור : SK7+SF2 לא עשיתי עם הMUSHKIN OC. עכשיו השאלה אם אני יצליח לעשות OC טוב עם 2 סטיקים, הבנתי שזה משפיע. תודה לעונים ;D ונ.ב בהצלחה לכל מי שיש לו מחר בגרות במתמטיקה

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by Hoobastank,

זה המפרט: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=73940 אני מתלבט בין cnps5x לבין i11 לבין freezer 7 pro rev.2 המחשב מיועד לעריכת גרפית בFHD, וגיימינג אנצל את הנושא לעוד שאלות במקום לפתוח עוד שרשור... -כדאי לדעתכם להוסיף עוד מאוורר שיכניס אוויר לHDD? -הלוח אם b150m-a בסדר בשביל המעבד הזה? הבנתי שהוא די קריר ועם מטעפת חום כמו של i5 6500 למשל... אז לא אמורה להיות בעיה, נכון? תודה!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  6. בתור אחד שהוא לא תותח OC הצלחתי תמיד עם קירור אויר וציפסטים בסיסיים להגיע עד 20 אחוז OC מ 3 גיגה להגיע ל 3.6 זה נחשב הרבה ? עם קירור BOX וספק גנרי 300W פשוט. הפנום נותן עד 25 אחוז OC מ 3 עד 3.75-8 זה שווה את הכסף ? מבאס רצח . גם במבחן ה OC ההבדל הוא אפסי בביצועים גרף 58 מול 59 אחרי OC .

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by PeaS,

עכשיו אני צריך להחליט מה מאלה לקנות בארה"ב.. מה נראה לכם? המערכת קירור מים דיי "מושכת" אותי , בגלל השקט והביצועים, אבל השאלה היא כמובן, המחיר. מישהו יודע כמה בערך מערכת כזו עולה? מה הפרשי הביצועים בינה לבין ההיטסינקים שהזכרתי? על הראש אני לא ישאל, זה ברור מאליו.. ) חוצמזה, אם אני יקנה אחד מההיטסינקים האלה, על איזה מאוורר אתם ממליצים? ד"א, המאווררים החדשים של Y. S. TECH מתאימים להיטסינקים האלה? מוכרים אותם כבר או שהם עוד לא יצאו? נראית קנייה כדאית...

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by topcat115,

חיברתי למעבד Core i7 3820 LGA2011 קירור נוזלי Corsair Hydro H60, מרחתי משחה חדשה MX-4 של Arctic ובBIOS המחשב מראה שהמעבד מגיע ל87 מעלות. חיברתי הכל כמו שצריך, בדיוק כמו בהוראות וגם לפי סרטון ההדרכה שיש ביוטיוב, מה יכולה להיות הבעיה?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. אני מדבר מהמחשב של אחי צ'מעו חיברתי כמה מאוררים נוספים וסידרתי את הכבלים ואז הוצאתי גם את המאורר של המעבד ונשבר פלסטיק ממש קטן איפה שהדבר הזה שמחזיק את המעבד אז בקיצור עכשיו אני מדליק את המחשב והוא מראה לי את הפרטים על הכרטיס מסך ואז מפעיל את המחשב ואז מראה את המעבד אבל לא עושה בדיקה של הזיכרון ולא מראה שום דבר ונתקע שם והמסך עכשיו נדלק אבל לא רואים בו ולפעמים שרואים אז הוא נתקע בקטע שהמחשב עולה וכתוב את המעבד ואין לו בדיקה של זיכרון בעע עכשיו אין מאורר על המעבד כי הוא לא היה טוב והוצאתי אותו ובזמן שהוצאתי אותו אז נשבר חלק מאוד קטן (פלסטיק) שמחזיק את המאורר על המעבד ועכשיו אין לי איך לחבר אותו והוצאתי גם את הזיכרון והוא מדליק לי לד אדום ליד הזיכרון כיאלו שיש שם בעיה מה …

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. ערב טוב, הנה סיפור אמיתי ועצוב על חשיבותה של משחה טרמית (אבל עם סוף טוב) מי שלא רוצה לקרוא את הסיפור, מוזמן לקפוץ לפסקה האחרונה. לפני שלושה שבועות בערך, קצת אחרי שקניתי למחשב שלי כמה חלקים, יצא לי לבדוק עם אוורסט את הטמפרטורה (במנוחה) של המחשב של ההורים שלי. המחשב, רק כדי לסבר את האוזן - פרסקוט 3GHZ עם קירור סטוק וארובה ובמארז יש מאורר 80 מ"מ. באופן עקרוני המחשב מסודר (חוטי חשמל וכאלה מסודרים ביחד והזרימה דיי סבירה). בכל אופן - בדיקת אוורסט קצרה העלתה שהטמפרטורה של המעבד היא בסביבות ה-70 (!!) מעלות. ריבוט קצר העלה שגם בביוס הוא מתנהג ככה (סביבות ה-65-70 מעלות). מיד הודעתי להורים שלי שהם חייבים לכבות את המחשב כשהם לא משתמשים בו ובהזדמנות הראשונה אני אנסה לסדר להם את זה. הי…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. שלום , ברשותי מחשב חדש (שלא בוצע בו OC) אשר נכבה מפעם לפעם. מבדיקה בעזרת "EVEREST Ultimate Edition" שמתי לב לטמפרטורות קיצוניות וגבוהות (לרוב לאחר מספר שעות עבודה) בעיקר במעבד אבל גם בלוח האם ולפעמים על הכרטיס המסך . למעבד ולכרטיס המסך יש קרור מקורי בלבד. מפרט המחשב כדלקמן : GIGABYTE GA-8I965P-DS3 P-4/P-D/Core2Duo P965 DUAL DDR2 (כרטיס רשת 1G on board,כרטיס קול 7.1 on board) Corsair DDR2 2GB 800MHz PC6400 CL5 DUAL PACK 2x1Gb MSI RX1950PRO TD256E RADEON X1950PRO PCI-E COMPUCASE HEC CI-6919B-NPS SUPER MIDI ATX BLACK HEC ACE580 20/24PIN 580WATT ATX/XEON ATX 2.0 RETAIL BLACK LG GSA-H12N (B) DVD WRITER X18 BLACK OEM 2Y WD 320GB SATA2 7200RPM 16MB BUFFER RAID 24/7 WD3200…

• 27 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום יש לי P4 630 3.00 GHZ. הרגע כל המחשב עבר ניקוי מאבק. בדקתי את טמפ' המעבד, וגיליתי שהוא על 43 מע' במנוחה לפי החיישן של לוח האם! יש לציין שלפני חודש בערך המעבד עבד ב48 מע' ובזמן האחרון הוא עבד ב53. כמובן שכל המע' הן מע' במנוחה. המעבד על קירור סטוק ומשחת סטוק. טמפ' החדר אני מניח משהו כמו 28 מע'. איך זה יכול להיות? בדקתי בעוד כמה תוכנות, ובכולן המעבד לא עובד 45 מע'. אלה טמפ' של 630 עם BT. בקרוב תראו גם תוצאות במאמץ, אני עכשיו מוריד prime 95. תמונה :

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. שלום לכולם, חשבתי לבצע OC למחשב שלי (לצורך שיפור קל/בינוני בביצועים לא לשבירת שיאים או משהו כזה) ועברתי על שני המדריכים המצויינים והמפורטים שיש פה באתר (להמהרת מעבד וכרטיס מסך). מה שרציתי לשאול זה האם ניתן/כדאי להשתמש בתוכנות המובנות שמגיעות עם לוח האם (למשל EasyTune) ומלוח הבקרה של כרטיס המסך (שמצריכות מעט ידע טכני אודות OC - מכפלות, מתחים וכו')? במדריכים למשל נאמר להעלות תדרים באיטרציות תוך כדי בדיקות טמפ' ועומסים, אבל שמתי לב שהמדריכים מ-2006. היום התוכנות המובנות עושות בדיקות עצמיות לפני OC (יצא לי לעשות בכרטיס ATI) ובסוף ממליצות על ה-OC הכדאי. בתודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. אני וחבר שלי התווקחנו בינינו אם הדינוזאור הזה שיש על המארז זה חריטה או מדבקה, אבל לא הגענו להחלטה. תכריעו בינינו בבקשה ... הנה הקישור

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. פעם ראשונה שאני מנסה, אז תהיו סלחנים לגבי טעויות של מתחילים ... המפרט : לוח אם : p35-d3sl מעבד : E6750 זיכרון : 2gb 800mhz (CEON ) זכרון סטדנרטי כרטיס מסך : inno3d nvidia 8600gt קירור : מעבד - ezcool (אין לי מושג איזה דגם -איך בודקים ?) מארז - ezcool x2 12X12cm ועוד אחד קטן על גב המארז אני חושב 9X9cm [list/] עברתי על שתי המדריכים בכלליות מה שיש כאן באתר ועוד אחד מhttp://www.tomshardware.co.uk/forum/page-245679_11_0.html כרגע אני מריץ S&M על השינויים הבאים: מהירות שעון: 3504 (438*8) מתח מעבד : 1.35v כל השאר נורמל SPD : 2.00 Memory Frequency: 800 (826~)zzz אחרי הבדיקה בהנחה שהכל יעבור ,איזה תוצאות אני יצטרך להעלות לפורום כדאי לקבל חוות דעת…

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. הכירו את שיא ההמהרה החדש שמצטרף אל הרשימה הבלתי נגמרת, והפעם עבור מעבד Skylake שהומהר מ-4GHz ל-7GHz באופן יציב, עם לא מעט אמצעים בדרך למטרה עבור כל מוצר חומרה שמגיע אל השוק, בין אם זה מעבד, לוח אם, זיכרון ואפילו נוספים (אם כי על אש הרבה פחות גבוהה) מתקבצים מגוון אוברקלוקרים מרחבי העולם, חלקם ידועים בקהילה וחלקם אנונימיים, אך המשותף לכולם הוא אותה מטרה: ליהיות זה שמוציא את המהירות הגבוהה ביותר מרכיב חומרה ספציפי. היום השיא הזה שייך למעבדי ה-Skylake, ואם ניהיה יותר ספציפיים, החזק שבינהם, ה-Core i7 6700K שמגיע בתדר פעולה של 4 ג'יגה-הרץ. השיא הינו 7,025.66 מגה-הרץ, והוא שייך לאוברקלוקר ההונג-קונגי צ'י קוי לאם. והוא לא לבד. לא בוחלים באמצעים בשביל לסחוט עו…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by lior_kap,

שמתי במחשב שלי עוד מאווררים וקיררתי אותו, ועכשיו אני רוצה להעלות את המהירות שלו, איך אני עושה את זה??? ??? ???

• 25 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by RomaDev,

המעבד עומד כרגע על 75.3 מעלות עשיתי אובר מ- 800 ל- 1000 ומחשב טס אבל המעבד רותח!!!!! 75.3מעלות!!! :AR15: :AR15: :AR15: :AR15:

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. שלום , באחד המחשבים שאני מטפל בהם טמפרטורת המעבד מגיעה ל 75 מעולת, גם אחרי שהמחשב כבוי כמה שעות הטמפרטורה שלו עולה מ 50 מעלות ל 75 ומטפסת מהר מאוד כל המאוררים נוקו ושומנו וגם עם ספרי מגעים, ההיטסינק סוקט של אינטל עם משחה טרמית שמרחתי חדשה עכשיו אין שום שינוי וכמובן ניקיתי את האבק מהירות סיבוב מאורר לדקה 2700 RPM טמפרטורת מעבד 75 מעלות, ההיטסינק יושב חזק כמו פלדה והמחשב עדיין עושה ריסטים והמעבד חם,יש הצעות ? מעבד סוקט 478 אם אני לא טועה פנטיום 4 2.4, מה ההצעות שלכם לפתור את התקלה?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Cereal Killer,

משהו שיתן ביצועים טובים ושיהיה שקט

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. זה רק מי היום ככה...

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by sasha,

הורדתי את פאוורסריט ועשיתי אוברקלוק קטן (בלי להוסיף קירור לכרטיס) נכנסתי להגדרות של הכרטיס מסך ודרך הדרייברים למהירות שעון של הזכרונות והליבה , על הציר היה מסומן שהזיכרון עומד על 500 והליבה על 240 , כמו בהתחלה , למרות שזה צריך להיות יותר כי כבר עשיתי אוברקלוק דרך תוכנה חיצונית העלתי גם את המהירות דרך הדרייברים מ500 ל501 , עשיתי אישור , הוא אישר לי את זה אבל אחר כל שחזרתי המהירות חזרה להיות 500 (בדרייברים) - הפווארסטריפ עדיין מראה לי את המהירות שכיוונתי דרכה בקיצור הבעיה שלי היא שנראה כאילו הדרייברים והתוכנה החיצונית לא תואמים אחד את השני ולא מתעדכנים לפי מה שאני עושה עוד שאלה קטנה , אני יודע שאתם לא מגלי עתידות אבל אולי יש לכם מושג קטן או ניסיון עד כמה אני אוכל להגיע בלי …

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by TopNotch,

לאחרונה המחשב התחיל לעשות לי בעיות במשחקים והוא פשוט נתקע באמצע המשחק, עושה סימנים מוזרים על המסך ולפעמים עושה ריסט. הטמפרטורות והמפרט שלי הם כאלו: לוח אם: Gigabyte GA-G31MX-S2 עם 50 מעלות מעבד: DualCore Intel Core 2 Duo E6550, 2333 MHz שניהם פחות או יותר על 38 מעלות כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 7300 SE/7200 GS (512 MB עם 70 מעלות! כונן קשיח: Hitachi HDS721616PLA380 (160 GB, 7200 RPM, SATA-II עם 38 מעלות זיכרונות: אחד של 1GB 677 MHZ ועוד אחד של 2GB 800MHZ שניהם של קינגסטון. האם זה נכון שכל המעלות תקינות חוץ מהכרטיס מסך? ניסיתי לנקות אותו ואת כל המחשב והוא עדיין על אותם מעלות. אם אני צריך להחליף, לאיזה כרטיס מסך כדאי להחליף שיריץ לי סבבה משחקים? בבקשה תענו לי, תודה רבה!

• 27 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. בקשתי שיטפלו לי במחשב בקטע של סדר וניקיון כי אני לא הכי בראש של לעשות את זה. הוא אמר פירוק הכל ניקיון וסידור כבלים 120 ש"ח. מחיר סביר או יקר? כדאי לעשות או לא?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by neil4,

אם אני עושה אוברקלוקינג לכרטיס כזה ,ומחכה עד שיישרף , יש סיכוי ששאר החלקים ייפגעו מזה?

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.