עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום אני overclocking newbie :-[ יש לי מעבד e7400 2.8 הגדלתי את הfsb מ266 ל300 ושיניתי את הdram freq ל600 (DDR2 800 ocz) כך שיוצא יחס 1:1 ותדר 3150. בסטינג של המתח לא נגעתי כך שזה על auto עם וולט של 1.312 (cpu-z) בגדול רציתי לדעת כמה דברים: 1.האם היחס של 1:1 משתלם או שעדיף לי להשאיר את הdram freq על auto ולקבל יחס של 4:5 2.באתר של אינטל ראיתי שהמתח המקסימלי שממולץ למעבד זה 1.3625V וכפי שאתם רואים אני די קרוב אליו... עכשוו השאלה שלי היא בכמה כדי לי לנסות להוריד את המתח לפני שיתחילו להיות "unstable issues" ? הבחנתי שיש בביוס שלושה פונקציות שקשורות למתח(Vcc,Sbcore,Nbcore) מה שמשאיר אותי די מבולבל :-[ משום שאני רוצה עוד להגדיל את הfsb ל333 אני מפחד שהמתח שהלוח אם יתן באופן…

• 8 תגובות
    • 889 צפיות
  2. Started by smootskin,

כשאני משחק במשחקים כבדים כמו FALLOUT 3, אחרי כמה דקות המחשב מאתחל את עצמו בגלל חימום יתר. הכרטיס מסך מגיע ל- 75 מעלות. בשימוש רגיל במחשב זה נע בין 70 - 75 מעלות. המפרט: מעבד: INTEL CORE 2 DUO E6750 2.66GHZ 4G 1333MHZ לוח אם: GIGABYTE GA-P35C-DS3 זיכרון פנימי: 4GB DDR2 800 KINGSTON כרטיס מסך: GIGABYTE 8800GTS 512MB DDR3 יש לי מאוורר שמוציא אוויר מתחת לספק (ועכשיו שמתי לב שהוא לא עובד....) והמאוורר ניקיתי את המחשב מאבק אתמול אבל זה לא עזר כל כך, האם יש ערכות ניקוי למחשב? (לא מצאתי בחיפוש) ואם אין או יש מה הדרך הכי טובה לנקות את המחשב? (אין לי שואב אבק) ואיזה קירור עדיף לי לקנות? אבל אני צריך משהו באמת טוב! כל הקירורים שמצאתי הם בשביל 8800GT ואני לא יודע אם זה מתאים גם לזה. …

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום אני רוצה להתקין על המעבד שלי קירור הקירור שיש לי כרגע של הבוקס של אינטל רועש וממש לא מספק ... אני רוצה ללכת על ה coller master v8 ורציתי לשמוע חוות דעת עליו ... תודה רבה!!!

• 1 תגובה
    • 581 צפיות
  4. Started by tidan26,

שלום! ברצוני לקנות גוף קירור לכרטיס מסך gtx 295 איזה גוף קירור מתאים לו?... ???

• 1 תגובה
    • 626 צפיות
  5. Started by rap_tr,

אהלן, אני רוצה למרוח משחה טרמית על המעבד,קראתי כמה וכמה מדריכים וכולם כאמור זהים,הבנתי את העיקרון ואעשה הכל בזהירות. השאלה שלי היא כיצד "לגעת" במעבד,בחלק מהמדריכים נכתב שצריך לעמוד על הרצפה ולהיות משוחרר ממתח חשמלי,בחלק נכתב שצריך לשים שקית מיוחדת כלשהי וכו.. השאלה שלי היא האם מותר להניח את המעבד על שולחן עץ(לא מלא אם זה משנה) והאם אפשר להחזיר את המעבד למקום מיד לאחר המריחה כדי לטפל בחלק של הקירור? אשמח לתשובות ולטיפים ל"מורח המתחיל" יום טוב.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by ItachiSan,

שלום, אם אני לא מתכנן OC, כדאי לי לקחת מעבד עם קירור סטוק או קירור בנפרד? המעבד הוא- Q9550 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=232 והקירורים שהציעו לי- Scythe Zipang http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=252 172 ש"ח Scythe Ninja 2 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=251 151 ש"ח תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 769 צפיות
  7. Started by BuNKeR,

שלום לכולם, יש לי בעיה עם הכרטיס מסך שלי (1900XT) המאוורר שלו(ZALMAN משהו כבר לא זוכר איזה דגם שמתי) זורק את האוויר החם כלפי תחתית המארז ושם אין אף מאוורר שיפלוט אותו החוצה ראיתי את זה ‏PCI Slot Blue Led Fan A2426‎ נראה לי פתרון מעולה לבעיה שלי מישהו מכיר את המאוורר הזה משתמש בו ?

• 1 תגובה
    • 564 צפיות
  8. כמו שהכותרת אומרת אני רוצה תוכנה לניטור טמפרטורה ואולי מהירות מאווררים לכרטיס מסך gts 250 512mb תודה לעוזרים

9. היי אתמול התקנתי תוכנה שנימצאת בתקליטור של לוח האם זיגבייט , שבא אפשר לעשות אובר קלוקינג למעבד דרך תוכנת הפעלה XP , לא דרך הביוס . הצלחתי לקבל 2100 GHZ במעבד (AMD3800) עוד 10% , הרצתי 3DMARK06 וקיבלתי 8230 נקודות במקום 7632 במהירות סטוק. אבל שהעלתי ל2150 כל המערכת קרסה , האם זה אובר קלוקינג תקין דרך הXP? רוני

10. שלום. קניתי היום בסופו של דבר את גוף הקרור של זלמן CNPS9500A LED למעבד פנום 2 X3 שלי וזה התוצאות שקיבלתי בבדיקת מאמצץ במשך 20 דקות .(הבדיקה בוצעה באמצעות STREES PRIME פתחתי 4 כאלה ברצף) זה לפני הבדיקה- Motherboard 44 cpu 39 core1 -31 \ 30 core2 -31 \ 30 core3 -31 \ 30 GPU 53 וזה אחרי הבדיקה Motherboard - 45 cpu -49 max core1 -40 core2 -40 core3 -40 GPU - 59 מה אתם חושבים על התוצאות האלה האם היה שווה לקנות את הגוף קרור הזה ("חוץ מזה החדר חם בלי מזגן").בכל מקרה אשמח לתגובות וכן יש אולי מצב שאני יעשה אוברקלוק למרות שאין לי צורך כרגע.

11. Started by Mr King,

יש לי VOLCANO 11 עם מאורר 80mm עליו שהוא די מרגעיש והחלטתי להחליף אותו . איזה כדאי לקנות ? ‏Enermax Apollish 80mm silent Blue Led Case Fan http://www.enermax.co.uk/products/peripherie/apollish.html ‏‏Enermax Twister Cluster 80mm PWM silent Led Case Fan http://www.enermax.com.tw/home.php?fn=eng/product_a1_1_2&lv0=4&lv1=13&no=30 או אולי משהו אחר ? ולמארז החלטתי ללכת על זה Arctic Fan AF8025 PWM 80mm‎ אשמח לעזרה תודה רבה

• 4 תגובות
    • 691 צפיות
  12. Started by The Un4givN,

מישהו אמר לי שיש משהו כזה, אתם מכירים או שאני אצטרך להמציא את זה? זה יכול להיות יעיל אם יהיה אפשר לשלוט בטמפרטורות? חוץ מהטמפרטורה וההספק של הספק יש עוד דברים שקובעים את הגבול של האוברקלוקינג??? אני יודע שזה נשמע כמו מדע בדיוני אבל יש למישהו מושג בדבר הזה?

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. אהלן שמתי לב לבעיה מוזרה שהתחילה לקרות לא מזמן. קודם כל פרטי מחשב - E2180 G31 9600GT עכשיו. שמתי לב בזמן האחרון שהמחשב לא עולה מהמכפלה 6. וכל פעם שאני נכנס לביוס, משנה ל10, הוא חוזר ל6. אז שיערתי שזה אחד מהמנגנוני חשמל וההגנה של אינטל. אז ביטלתי את ה-TM2, ופלא - המכפלה על 10 והמחשב עובד כמו שצריך(כמו שתמיד). יש סכנה אם אני מבטל את ה-TM2?

• 9 תגובות
    • 809 צפיות
  14. Started by BenBezalel,

שלום לכולם. קיבלתי מחשב חדש עם מארז די קטן. 7001 Midi ATX Tower Case Black With 450W המארז הגיע עם מאוורר אחד של 120MM. למעבד יש קירור רגיל שמגיע איתו,ולכרטיס מסך יש קירור TWIN TURBO שעושה את העבודה. איזה מאווררים 80mmאני צריך כדי לקרר את המחשב? ואיזה קירור מעבד אפשר למצוא למארז כזה? ואיך אני מקרר את הזכרונות? תודה.

• 6 תגובות
    • 636 צפיות
  15. Started by aviram20,

הלוח מקסימוס 2 פורמולה כשלעצמו אמור לתת קרוב ל700 (670 אני כבר ראיתי , עם E8500 ) נכון לעכשיו הכי הרבה זה משהו כמו 4250 שהגעתי אליו .. ואני רוצה לעבור את זה מתח למעבד 1.45 זכרונות לא מגבילים. מכפלה 8 וחצי טמפ טובות.... ניסיתי לתת מתח לגשרים הפצצתי באיזה 1.8 וגם למעבד... וואלה לא עלה .. ואני לא מבין למה זה לא עובד לי .. מה 500 זה מה שהוא יכול לתת ל Q ?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. מ800 ל1066 ומ1066 ל1333 .... אז השאלה היא כזאת .. האים יש איזה שני פינים או יותר שצריך לקצר בכדי שלמעבד נגיד יקפוץ התדר עבודה ? או נגיד תוסיף לו איזה מספר או שנים למכפלה ......? מישהו שמע על משהו כזה?

• 5 תגובות
    • 716 צפיות
  17. היום קיבלתי את המחשב שהזמנתי עבור חבר שלי מעבד אינטל E6300 עם הקירור המקורי והביזיוני לוח גיגהבייט G31M-ES2L 2 גיגה זכרון כרטיס מסך HD4850 של ספיר 512 מ"ב הארדיסק 500 ג"ב של היטאצ'י ספק כח 500 וואט FSP עם מאוורר 12 ס"מ ו-Active PFC מצ"ב תמונה של המחשב. כמובן שאין פה שום דבר מיוחד מלבד העובדה שהמחשב נקנה במחיר מגוחך של 2020 שקל כולל מארז מיקרו וצורב LG. במארז הגיעו שני מאווררים 80 מ"מ שהוצאו ובמקומם שמתי מאוורר 92 מ"מ שפורק ממחשב דל ישן שיש בו דיודה ששולטת על המהירות לפי הטמפרטורה. התקנתי XP וישר ניגשתי למלאכת האוברקלוק, במכה ראשונה העליתי את הFSB ל-333 מה"צ, המחשב עלה וגם רץ חצי שעה של אורתוס כשהזכרון ב-500 מה"צ. מרשים בהתחשב שמדובר בזכרון CEON ללא צלע קרור …

• 7 תגובות
    • 966 צפיות
  18. שידרגתי את המחשב והוספתי לו הרבה דברים בינהם עוד כרטיס של 2 ג'יגה הרץ ואני רוצה לדעת עם זה עובד...

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. אז ככה הזיכרונות שלי הם : G.Skill DDR2 4096MB 1000Mhz CL 5-5-5-15 PQ הלוח אם שלי הוא :Gigabyte EP43-DS3L אז לעיניין... אני עשיתי OC למעבד ל 3.7 כי הלוח אם שלי מגביל אותו ל 412MHZ המעבד שלי הוא E8400.. ובזיכרונות עשיתי ב System Memory Multiplier:2.00B זאת האופציה הכי נמוכה שהיה 850 MHZ בזיכרונות. ככה עשיתי OC ל 3.7 עכשיו אני חושב שאפשר לשחק עם ה System Memory Multiplier.ככה להגיע ל 1000MHZ אז אני שמת ל 2.50A שזה הופך את התדר של הזיכרונות ל1030 כי אני יודע שהזיכרונות שלי יכולות להחזיק 1000MHZ. עכשיו המתחים שלי הם: מתח זיכרונות-2.0V MCH-Normal בביוס של הלוח אם שלי אין FSB OVERVOLTAGE. מתח המעבד הוא על 1.26 עכשיו אני עושה שמירה וזה לא נותן לי POST אז אני חוזר והעלתי את המתח ש…

• 1 תגובה
    • 535 צפיות
  20. Started by chook_rl,

מה בדיוק אומרת כל עמודה, אני מניח שזה פשוט תדרי שעוןן אחרים, אבל האם זה האפשרויות היחידות? ולמה האחרונה שונה בשמה מהאחרות?

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. ממש הרגע חזרתי מהסדנא.. מתברר שיש סדנא בשדרות , ושדוד שלי מכיר את הבעלים טוב .. אחרי שעה דיבורים. הבנתי שיש לו את הציוד המצאים (מחרטות ממוחשבות וכרסומת 2 וחצי צירים) והוא דווקא אהב את הרעיון . כרגע התכנון הוא בלוק עגול מנחושת עם תושבת וברקט מאלומניום ... אני מתכנן לחרוט על התושבת ועל החלק העליון של הבלוק רשת משושים. ואולי גם את השם של החברה תמונות אני יעלה בקרוב .. מה חושבים? יש סכוי? זה ילך? מה מחיר סביר לבלוק טוב? מה הבלוק הכי טוב נכון לעכשיו?? איזה טמפ' ים הוא נותן ?

• 103 תגובות
    • 9.4k צפיות
  22. שלום לכולם, קרוב משפחה הגיע אליי לא מזמן עם Xbox 360 אשר חווה RRod, תיקנתי לו אותו בעזרת אקדח חום. המכשיר כרגע פועל בלי בעיה, אך ההיטסינק של ה-GPU בוער עד כדי כך שבעייתי לגעת בו יותר מכמה שניות. האם ניתן לשפצר איזה מאוורר על העניין הזה? איזה? אני מניח שמשהו כמו 40 מ"מ יתאים השאלה היא איך לבצע את זה הן מבחינת מתחים והן מבחינת ההרכבה הפיזית על ההיטסינק. מצורפת תמונה של ההיטסינק הבעייתי: תודה. נ.ב בטעות נשלח באלקרוניקה ומודינג, נא להעביר לאוברקלוקינג.

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by OCer,

יש לי זכרונות kingstone ddr2 800MHZ CL 6-6-6-18 זכרונות פשוטים. הצלחתי להביא אותם ל- 858MHZ [עם FSB 429, מכפלה X7 שהיא המקס' אצלי] והמערכת יציבה! גם אחרי בדיקה ממושכת ב-OCCT. מתח 2.04 אבל האם זה בסדר או שאני צריך לרדת? כי זאת נראת לי חריגה קצת גדולה בשביל זכרונות פשוטים כאלה.

• 4 תגובות
    • 550 צפיות
  24. Started by bigblue,

הימים החמים של אוגוסט הובילו אותי למסקנה שהגיע לעבור לקירור מים, בכל אופן את החלקים העיקריים כבר בחרתי, מה שאני מבקש זה עזרה עם החיבורים צינורות וחיבורים לבלוקים. אני פשוט לא מצליח את כל הקוטרים השונים וסוגי החיבורים השונים. הנה מה שחשבתי בינתיים : דרך אגב המארז הוא CoolerMaster 690 והתכנון הוא להרכיב את כל המערכת בתןך המארז ולא מבחוץ. אשמח להצעות תגובות

• 7 תגובות
    • 754 צפיות
  25. Started by mark1994,

טוב אנשים יש לי בעיה כזאת יש לי את הקירור Freezer Xterme במאמץ המעבד מגיע לי ל60 מעלות בסטוק בחדר די חם בלי מזגן :'( אז קיצור רציתי הצעות לשיפור הקירור שלי על מנת לאפשר OC סביר במעלות סבירות והשבוע עוד קניתי שני מאווורי TT עם לד כחול 120MM שאין לי מה לעשות איתם לבנתיים אולי אני ימצא להם שימוש ואני צריך הצאות איך למרוח את המשכה MX-2 כיי עד אכשו לא הצלחתי למרוח אותה כמו שצריך בכל מקרה הינה התמונה של פנים המארז http://img146.imageshack.us/i/dsc02364r.jpg/ תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 709 צפיות

דיונים חדשים בפורומים