אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום! אני חדש בתחום האוברקלוק, ומאחר ואני לא יודע איך להתעסק עם הגדרות האוברקלוק בביוס, החלטתי להשתמש בתוכנה EASYTUNE5 הלוח שלי הוא של GYGABYTE והמעבד שלי הוא AMD 3500+ מאוורר המעבד הוא: Thermaltake TR2-R1 והספק הוא 500W בתוכנהת ה EASYTUNE בחרתי ב OVERCLOCKING ולאחר מכן ב EASY MODE העלתי את הרף אל המקסימום (20%) לפני האוברקלוק: --------- לפי נתוני הטמפרטורה ב EASYTUNE מהירות המאוורר נעה בין 750-810 בדרך כלל על 750+/- ולפעמים פחות (המינימום שראיתי זה 720) טמפרטורת המערכת נעה בין 39-40 מעלות וטמפרטורת ה CPU היא 25-30 בדיקת הנתונים הראשונית בתוכנה CPU-Z מראה כי: בלשונית CPU (הראשונה) הנתונים הם: Core Speed 2209.3 Bus Speed 200.8 MHz בלשונית Memory Fr…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תמיד מדברים על זה שזה מסוכן ובלה בלה... אבל בתכלס, לאחד ממכם נשרף רכיב תוך כדי OC ? ממש מוזר, יש פה אנשים על OC של 150% ולפעמים יותר, אבל תמיד בחנויות אומרים שזה כל כך מסוכן..
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המאוורר שבא עם המארז עושה רעש עצום. כשהפסקתי אותו אז אני לא שומע שום דבר מהמחשב כמעט לחלוטין! המאוורר בגודל 12 ס"מ. יש דגם של מאוורר שאפשר להחליף אותו שיהיה שקט ואיכותי? אין לי מושג מה הטווח מחירים אז תגידו לי בערך. האם יש בעיה להחליף את המאוורר ידנית? זה מאוורר שמוציא אוויר אם זה משנה.
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקיי התחלתי עכשיו לעשות את הOC עכשיו אחרי שהקפצתי ב 20MHZ (כן אני ממש בהתחלה) שמתי ב בתוכנה CPU Z שהמתחים למעבד עלו ל 1.264 המתחים המקסימלים למעבד שלי לפחות ממה שבדקתי הם 1.25 אני צריך עכשיו לשנות בביוס שהמתחים לא ישתנו אוטומטית? אם אני לאא אשנה המתחים ימשיכו לעלות ? שיניתי את המתחים לידני והמתחים לא עלו יותר אז כנראה נפתרה הבעיה האם בדיקה של עשר דקות באורטוס מספיקה בין עליה של 10MHZ כל פעם או שצריך יותר? ודרך אגב יש את האפשרות HT משהו שיש אותה רק במעבדי א.מ.ד לא שיניתי בה כלום..אם זה בסדר ? (שמתי לב שככל שאני מעלה את תדר הבאס זה עולה ביחד איתו...יש לזה הגבלה?אושזה לא משנה?) בספיד פן יש את temp1 2 3 מה זה? ומה הטמפרטורה המקסימלית שלהם? שימו לב לתמונה...מה מ…
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הרצתי את SANDRA על המחשב שלי , וזאת התוצאה שיצאה לי : האם זה טוב ?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד בגודל 13.3 . הבעיה שלו היא מיקום הדיסק קשיח שהוא בדיוק מתחת ליד. הטמפרטורה של המעבד יחסית סבירה,אני לא מחפש קירור כדי לשמור על הנייד כי בסך הכל הוא לא מחשב חם ויש 5 שנות אחרויות, אני מחפש קירור שיקרר חיצונית את המחשב וארגיש זאת על גבי המחשב, לא אכפת לי שזה שקרי והוא לא יוריד הרבה את טמפרטורות הרכיבים. האם יש חיה כזאת? בכל מקרה התקציב הוא עד 250 שקלים. תודה רבה ושנה טובה.
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בס"ד שלום רב אני צריך עזרה בבקשה אני מתלבט האם לקנות את הגוף קירור הזה CoolerMaster Hyper N520 - למעבד Core I 7 (LGA 1155 או Scythe דגם Katana 3 SCKTN3000I למעבד CORE I7 LGA1155 ! מחכה לתשובה תודה לכל העוזרים !
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אתמול הרכבתי את המחשב החדש שלי, את המחשב הרכבתי ממעבד I7 930 + טריפל צ'אנל DDR3 1600. הקירור שאותו שמתי על המעבד הוא - Arctic Cooling Freezer XTREME לפי ביקורות שקראתי הוא לא מדהים בביצועים (קניתי אותו כי הוא היה זול, וכי אני לא מתכנן אוברקלוק). הקירור הגיע עם משחה טרמית MX2, שאמורה להיות מאוד איכותית את קריאת הטמפ' אני עושה באמצעות EVEREST, התוכנה נותנת לי 5 קריאות שונות של המעבד, קריאה אחת למעבד עצמו ועוד 4 קריאות לכל אחת מהליבות. הקריאה של המעבד עצמו בתחום הסביר, מדובר על מקסימות 58 מעלות במאמץ מלא של חצי שעה. אך הקריאה של שאר הליבות לא משהו בכלל, הליבות יכולות להגיע ל78 מעלות במאמץ. רציתי לדעת אם זה תקין ? יכול להיות שמה שחשוב זאת הקריאה הכוללת…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אילתרתי צלעות קירור על-ידי חיתוך גוף קירור של מעבד ,את הצלעות קירור בכוונתי לחבר בחיבור קבוע לזיכרונות של כרטיס מסך ישן שבכוונתי לעשות לו המהרה, בשוק יש מגוון מישחות טרמיות ,השאלה היא- האם יש משחות טרמיות שהן גם בעלת יכולת הדבקה ואם כן מה היא המשחה הטובה ביותר ואיפה ניתן להשיגה הערה:ידיד שלי סיפר לי שהוא שמע שיש 2משחות טרמיות שיתכן שהן גם מדביקות אחת בשם נאנו טרם בלו והשנייה ארקטיק אלומינה אז אם למישהוא מכם יצא להשתמש במשחות האלה או אחרות לשימוש דומה אני אשמח לשמוע על הניסיון שלו ,לטובה ולרעה
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מישהו יודע או ניסה להכניס MUGEN 2 במארז הזה?: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811133017 - TT ARMOR JR
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני כבר 7 שנים עם המארז והגיע הזמן להחליף מאוררים. אני צריך את עזרתם לגבי בחירת מאוררים. אני צריך להוסיף 3 של 120מ"מ 1 של 140מ"מ הדבר הכי חשוב שתהיה סירקולוציה של אויר תקינה נושא הרעש לא מפריע..
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, כמה נחמד למצוא את הפורום המתאים לשאלה הספציפית. אז קודם כל שלום, אני אריק, בעלים גאה של מחשב חדש כמעט מורכב עד הסוף: Intel® Core™ i7-4960X Processor Extreme Edition (15M Cache, up to 4.00 GHz) Asus X79-DELUXE AMD Radeon R9 290X Intel® SSD 530 Series 240GB Crucial 16GB Kit (8GBx2) זה מה שיש בנתיים, אני צריך להוסיף לזה מארז, ספק כח תואם ו..מערכת קירור. אני מאמין שהמערכת תפיק בשימוש שיא כ500-550 ואט. אשמח לעצות, טענות, ומענות לגבי 3 הרכיבים, מערכת הקירור כנראה שתצתרך להיות נוזלית אז עצות לגבי "עשה זאת בעצמך" יתקבלו בברכה.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מארז של אנטיק 280 ויש לו מאחורה שליטה על מהירות המאווררים ... על איזה מהירות אני צריך לשים ? אין אפשרות שזה יהיה אוטומטי ? מתי שצריך להיות מהיר אז לבד מאיץ וכשצריך מהירות איטית זה מנמיך ? ואני רוצה להוסיף עוד מאוורר מקדימה איך אני אשלוט עליו?</blockquote>
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
זה אותו הגוף קירור של הוולקנו6CU רק שהוא נוסר ורוחבו הוקטן ב1.5ס"מ , הורכבו עליו שניי מאווררי 50מ"מ במהירות של 6200סל"ד. מצליכים להחזיק מעבד פלומינו במהירות ברירת מחדל ומתח ברירת מחדל ב37מעלות. פתרון הקירור הזה "שקט" כלומר שניי המאווררים שרקניים אך שסוגרים את המארז בכלל לא שומעים אותו. הינה התמונה שלו: מה דעתכם?
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי זה המפרט שלי למטה. בהמלצתו של INTEGRAL וחברים החלטתי לעשות OC למעבד אבל אף פעם לא עשיתי את זה. בקשר לקירור המליצו לי על THERMALTAKE BIGTYPHOON אני רוצה להגיע עם המעבד ל3.4 ג'יגה הרץ איך עושים? (צריך הוראות שימוש) ואיך נזהרים?
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני חדש בתחום האובר קלוק יש לי מעבד q6600 (לא g0 ) עשיתי אובר קלוק מ 2.4 ל3.33 ! ;D האם המעלות בסדר ובכלל זה בסדר ? http://img294.imageshack.us/my.php?image=overclockravivvq7.jpg http://img294.imageshack.us/my.php?image=tempun0.jpg http://img352.imageshack.us/my.php?image=000wk3.jpg http://img294.imageshack.us/my.php?image=002ea3.jpg http://img294.imageshack.us/my.php?image=007yb0.jpg כשסגרתי תמארז המעלות עלו בערך ב- 2-4 מעלות...
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טריק שלי ואני מקווה שיעזור גם לכם. הרעיון הוא ליצור תת לחץ במארז כל הפתחים והחורים במארז אטומים למעט המאווררים והפתחים של הסלוטים ליד כרטיס המסך (שדאגנו מראש שלא יהיו תפוסים). שני מאווררים מוציאים אוויר ואחד מכניס (מה שחשוב הוא שיהיו יותר שמוציאים). בגלל תת הלחץ והעובדה שהמקום היחידי שפתוח הוא ליד כרטיס המסך יש ממש רוח תמידית על כרטיס המסך. הטמפרטורה של הכרטיס שלי ירדה ביותר מ10 מעלות ! החיסרון: הטריק מעלה את הטמפרטורה של הציפסט/מעבד במעלה או שתיים (לא קריטי אצלי). הגורם המגביל של כ.מסך שלי היא הטמפרטורה (VMOD) הצלחתי להעלות ליבה מ540 עד ל750 על אותו קירור עם אותם טמפרטורות! איור קטן שתבינו על מה לעזאזל אני מדבר. עדיף לתחום את הכרטיס מסך עם כרטיס נוסף כמו בציור ואפשר גם ל…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שאלה קצרה: האם זה לגיתימי שהמעבד שלי לא יתקרר כמו שצריך (כמעט ובכלל לא) אם צלעות הקירור שקיבלתי עם המעבד? כי זה מוזר, שבמצב סרק המעבד רץ על 50 - 60 (תלוי בטמפרטורה של החדר, וכמה זמן פעל) ובמעמץ 70 - 80, וזה לא מיתקרר כמעט ובכלל !, אלה אם אני מכבה אותו ... פרטים חשובים: Intel Pentium 4 3.0 Prescott GeForce 6600 GT AGP 128 Asus P5P800 Mainboard
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם, צריך המלצה לגוף קירור למעבד I3. לא מוגבל בגודל (מארז ATX). עדיפות לזול, טוב ושקט (יודע שזה לא תמיד הולך ביחד). הייתי מבקש המלצות על אחד שעושה עבודה טובה לאורך זמן אך אני לא חושב שפרק הזמן שעבר מאז יציאת המעבדים ועד עכשיו ארוך מספיק בשביל חוו"ד שכזו. בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה, איציק.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
קניתי מארז חדש antec p182 שהוא מארז מדהים כשלעצמו שקט ובעל מערכת קירור טובה. הבעייה שמאוורר ה cpu הישן שלי רועש מאוד (למרות שבמארז החדש שומעים אותו פחות) וכנראה גם לא אפקטיבי במיוחד היות שעל כל דבר קטן אני שומע אותו נכנס ל over gear למשל בפתיחת דף אקספלורר אני שומע אותו מתחרפן לחלוטין כאילו הטמ"פ שם היא לפחות זו של מגמה לוהטת. לא עשיתי עדיין מחקר בעניין ולכן אני לא מגביל את עצמי במחיר עדיין, ובקיצור: אני מחפש מאוורר CPU חזק ושקט של חברה ידועה ומוכרת, כל המלצה תתקבל בברכה.[br]פורסם בתאריך: 15.09.2008 בשעה 14:27:06 אהה וכמובן לא ציינתי מתאים ל motherboard של intel
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
westren digital - 80gb - 8mb buffer - 7200 rpm - ata100
-
- 27 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
באחת המערכות הישנות שלי, נשרף המעבד- פנטיום D920, הזמנתי מאיביי מעבד משומש D945 (קצת פחות מ 250 שקל עם משלוח). אני רוצה לשים עליו גוף קירור, לא המקורי כי הוא מרעיש ולא מקרר. אין לי מטרה להשקיע הרבה, חשבתי על אלה מחו"ל: http://cgi.ebay.com/NEW-CPU-Heatsink-fan-Cooler-Intel-Core2-LGA-775-A6-/220655075453?pt=LH_DefaultDomain_0 יוצא כ 28 שקל כולל משלוח. http://cgi.ebay.com/Pentium-4-P4-Socket-LGA-775-CPU-Heatsink-Cooler-Fan-C14_W0QQitemZ280519168102QQcategoryZ3673QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3907.m263QQ_trkparmsZalgo%3DSIC%26itu%3DUCI%252BIA%252BUA%252BFICS%252BUFI%252BDDSIC%26otn%3D8%26pmod%3D350215818894%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D6205710199552982327 יוצא כ 58 שקל כולל משלו…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני קונה מחשב חדש.. ומעוניין לרכוש את הגוף קירור Thermalright XP-90C for P4&K8 - החנות היחידה בה מצאתי אותו היא פנדה אבל אין להם אותו במלאי. האם יש חנות אחרת שיש לה את הגוף קירור המדובר במלאי? אם לא אשמח אם תמליצו לי על חלופה מתאימה לגוף קירור זה. הגוף קירור בשביל הלוח: DFI LAN PARTY NF4 SLI-DR והמעבד: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 4400+ (2.2GHz) Retail BOX
-
- 26 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקי אהליין. יש לי מעבד ATHLON XP 1600 עם מאוורר SPIRE. המעבד עובד עם טמפרטורה של 50 C ואפילו לפעמים מגיעה ל 54-55... היום קיבלתי במקרה מאורר נוסף של מעבד ישן של AZAR...שאלתי היא האם אפשר לשלב את המאוורר החדש על מנת לקרר את סביבת המעבד בנוסף למאורר ה SPIRE??? איך איפה ולמה? תודה מראש, אמיר.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-