עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by BenK,

עשיתי אוברקלוק למחשב מP800 לp900 הכל היה טוב ויפה הוספתי קרור והרגשתי תאווה לעוד רק שהמחשב לא סחב כל כך אז העלאתי את המתח של המעבד מ1.65 ל1.75 המחשב תחילה לא עלה והחזרתי אותו ל ואת הP900... ואת הVcore ל1.65... באותו יום התעסקתי קצת עם המחשב... (פתחתי והוספתי צורב) ובעודי מתעורר גיליתי כי הסאונד בלסטר לא מזוהה אלא רק כPCI CARD והמודם עושה בעיות של התנתקויות... יש לי כמה שאלות... 1)האם הנזק נגרם ב"וודאות" מהעלאה במתח? 2)האם יש דרך אולי לבדוק/לתקן את כ.הקול (למודם יש ביטוח) 3)האם הזיהוי של הכ.קול כPCI CARD ולא כSound Blaster Live! Value בעצם מאשר לי את דפיקותו של הכרטיס (שאלה מתוך תקווה קטנה להצלתו...) מקווה שהבנתם.. ותודה!

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. היי קניתי מחשב חדש עם C2D E4300 ולוח אם 965P-S3 של GYGABYTE יש אפשרות לעשות אוברקלוקינג בלי להיכנס לכל המונחים האלה (שאני לא מבין אותם)? המערכת שלי: מעבד: C2D E4300 לוח אם: 965P-S3 זכרונות 1GB X2 667 MHz כ"מ: 8800GTS 320MB OC ספק כח: ENERMAX LIBERTY 400 מארז: GYGABYTE Tryton חיישנים של המחשב: (EVEREST) Temperatures: Motherboard 24 °C (75 °F) Aux 42 °C (108 °F) GPU 55 °C (131 °F) Cooling Fans: CPU 1507 RPM Chassis 6618 RPM Voltage Values: CPU Core 1.28 V +2.5 V 1.82 V +3.3 V 3.36 V +5 V 4.97 V +5 V Standby 5.13 V VBAT Battery 3.09 V אולי יש פה מישהו עם מערכת דומה שאני פשוט אוכל לשים הגדרות כמו שלו? (או שזה לא עובד ככה...) …

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. טוב אז סיימתי בשעה טובה... בלוק של DD TDX (שעדיין לא מצאתי מדריך להתקין אותו על הלוח אבל נקווה שנעבור את שלב הנזילות קודם..) רדיאטור של פיאט אונו TT 120X2... מיכל נירוסטה.. אממ - משאבה 1200 ליטר מחנות דגים (ממתין ל 1000 ליטר AHEIM פשוט לא היה לי סבלנות!!!) ואממ... זהו - לשיפוטכם! [attachment deleted by admin]

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by MiniMizer,

התלבטתי אם לשים את זה בחומרה/חדשות/מערכות הפעלה או אולי בכללי. החלטתי לשים פה, כי זה בכל זאת מין מודינג... (אם אחד המנהלים לא מסכים, הוא מוזמן להעביר את הנושא לפורום הראוי לפי שיקול דעתו). http://www.dashpc.com אני חייב כזה :-/

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by bennnn,

שלום-אני מעוניין לבצע אוברקלוק לכרטיס מסך שלי יש לי 5850,ויש לי את התוכנה TRIXX מישהו שיש בבעלותו את הכרטיס יכול לומר לי לאיזה תדר אפשר לשנות את הCORE זיכרון- ומתח כדי שהכרטיס יהיה יציב ? תודה רבה אגב הכרטיס הוא ספייר-הוא היה בזמנו במנוחה על 55 מעלות,עכשיו הוא על 66 מעלות במנוחה.וניקיתי את האבק... העלתי עכשיו את התדרים ל 750 ול 1100 לזכרונות-במתח לא נגעתי ושיחקתי דרייבר סאן פרנסיסקו והיה יציב.השאלה אם לנסות להעלות עוד? והאם מותר לשחק גם במתח? אני לא רוצה שהכרטיס יישרף..תודה.נ.ב שאלתי פה ממש ממזמן את השאלה-אך לא המשכתי להתעסק בזה-אבל עכשיו אחריי באטלפילד 3 חייבים להמהיר אותו.. אוקיי העלתי בהדרגה והגעתי ל 775 לליבה ו 1150 לזכרונות והמתח נשאר אותו מתח. שאלה-האם תוספת…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. המחשב שלי ממוקם בחדר שלי שממוקם מתחת לעליית הגג, מה שאומר חום נוראי בקיץ. בחורף, שום רכיב במחשב שלי לא עבר את ה-30 מעלות, ועכשיו, אתם עדים: http://shokata.co.il/files/82001401.bmp תמונות של המארז שלי שחשבתי שיועילו: המארז שלי מקדימה, כמו שאתם רואים למטה יש פסי אוורור (אין שם מאוורר): http://shokata.co.il/files/22912777.jpg צד שמאל של המארז שלי, וכאן אפשר לראות את החורים (גם פה אין מאוורר, אבל בתמונה הבאה תוכלו לראות משהו שאולי יועיל): http://shokata.co.il/files/70955847.jpg והנה דלת המארז שלי מבפנים, אין מאוורר בדבר הזה שתלוי עליו: http://shokata.co.il/files/60300289.jpg אם זה משנה, המחשב יושב בתוך הדבר הזה מתחת לשידה: http://shokata.co.il/files/79363951.jpg פנים המארז, נ…

• 30 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. שלום, יש לי לוח Ma78GM-S2H, של Gigabyte. בגרסה הראשונה שלהם (rev 1.0) הלוחות הגיעו עם heatsink קטנטן ל-northbridge, מה שמוביל לטמפ' קיצוניות (80-110 מעלות צלזיוס). יתכן שגם מעורב חיישן טמפ' דפוק (בכל הלוחות, לא רק בשלי) אבל כך או כך הרכיב אכן רותח, ומוביל לכיבוי המחשב. אני מעוניין להחליף את הקירור שלו. אופציות שחשבתי עליהן ואשמח לשמוע את דעתכם: Thermalright HR-05 (כ-100 ש"ח) יחד עם מאוורר 80 מ"מ כלשהו. סה"כ כ- 150 ש"ח. Thermaltake Extreme Spirit II (ידוע גם בתור CL-C0034) שכבר כולל מאוורר 40 מ"מ. עלות כ-90 ש"ח. הבדלי המחר זעירים ושוליים מבחינתי, ואני מעוניין בקירור טוב של הגשר. יתר הרכיבים מקוררים כראוי ומפגינים טמפ' נורמליות. אשמח לשמוע עצות/רעיונות. תודה!

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by IxSrPpTUq,

שלומות D= אחרי שכבר וויתרתי על קירור גז, וגם על צ'יללר, החלטתי שאני רוצה ללכת על קירור מים... ישבתי לי על הכיסא וחיפשתי לעצמי איזה משו טוב באתר של dangerDen ולבסוף בניתי את זה: ***המערכת מבוססת על גודל צנרת של 1/2"*** בלוק למעבד: Copper TDX Block for Athlon64 754/939/940 מחיר : 52.95$ http://www.dangerdenstore.com/product.php?productid=17 משאבה: Danger Den CSP-MAG 12 Volt Pump מחיר : 49.99$ http://www.dangerdenstore.com/product.php?productid=178 רדיאטור: Black Ice Pro III Radiator (3 מאוררי 120mm) מחיר : 44.99$ http://www.dangerdenstore.com/product.php?productid=163 מיכל מים: Danger Den Bay Reservoir High-Density Polyethylene מחיר : 17.95$ http://www.dangerdenstore.com/p…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by dror27,

היי לא מזמן חבר הביא לי לוח אם asus p5ld2-vm, עם מעבד p4 640 - prescott 3.2gh כאשר אני מדליק את המחשב המעבד עומד על סביבות ה 74 מעלות(כאשר לא נוגעים בו). כאשר המחשב עובד - הוא מגיע גם ל 85 מעלות ואפילו ל 88 במקרה למשל של התקנה של אופיס 2007 עליו. על המעבד יושב מאוור של asus אני לא בטוח בדיוק בדגם אבל נראה לי שזה זה - http://mxdtr.com/category/asus-13g075135022h2-80mm-cpu-cooler-heatsink-fan-intel-socket-lga775/ שמסתובב על בערך 3120 rpm די קבוע לפי speedfan וגם לפי הביוס של הלוח אם. בכל מקרה הצלעות קירור שלו נראות ממש נקיות. בנוסף במארז מאוורר קדמי של 12 אינצ' (מכניס אוויר), ואחורי של8 - שמוציא אוויר ושניהם עובדים ושניהם יחסית נקיים מאבק. בכל מקרה המעלות גבוהות ברמה דומה…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Funkyzord,

תגידו לי בקשה אך עושים את OC למסך, מזה בכלל (מזה עושה, את מה זה משפער )ובכלל מידע על OC למסך

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by Lanzar,

שלום לכולם: אתמול קניתי לחבר שלי זיכרון מיד שניה הזכרון הוא 333MHZ ורשום עליו שהתזמונים שלו הם: 2.5-6-3-3 וחשבתי לעצמי יהיה מעניין לבדוק אותו ולראות לאן הוא יוכל להגיע... אחרי הבדיקה אני ממש הופתעתי !!! הזכרון הגיע ל 460MHZ על התזמונים המקוריים 2.5-6-3-3 ויכול להיות שהם היו יכולים לעלותל עוד קצת ( לא בדקתי כי תראו מה השעה... ) תגידו לי מה אתם אומרים טוב/לא טוב פשוט מעניין אותי לדעת עם הם הגיע ל OC טוב...

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by shimi 1,

אני מחפש קירור טוב למעבד הזה.. ומצאתי משהו נחמד ביותר : Noctua NH-C12P SE14 140mm לינק לצפייה ביוטיוב: אם זה משנה המארז שלי הוא של :Thermaltake element T הנה לינק לצפייה : חשוב לציין כי במארז יש לי מאוור צדדי בגודל 23CM ,בחזית 20 CM ומעל שוב 20 CM (כולם RED LED ) אז הקירור שציינתי הוא טוב?אוכל להגיע ל-4 GHz ? תודה לעוזרים!

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by TheIronShit,

אהלן, אני מחפש להחליף את הקירור למעבד לקירור נוזלי, אני רוצה לקחת את ה OC לשלב הבא אחרי שכבר עשיתי OC ל- FX 8350 ל 4.4 GHZ שב Prime 95 מגיע למקסימום טמפ'-62 ולפעמים טיפה יותר( למרות שבתכלס במאמץ במשחקים וכו' הוא מגיע אולי ל 50 מעלות) אשמח להמלצה לקירור טוב שיעלה מקסימום 400 שקל, חשבתי אולי על Corsair H55/H60/H75. כרגע הקירור שלי זה Noctua NH-U14S עם מאורר אחד, המארז שלי זה Antec GX300 אז מבחינת מקום אני בספק אם תהיה בעיה. אשמח לחוות דעתכם, תודה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by ag43,

בעקבות דיון קודם: יש לי מערכת מבוססת I7 (מפרט בצד). הטמפרטורות בIDLE הן 45-50 ללא OC. אני מתכנן OC ורוצה לקנות קירור לשם כך אבל הבעיה היא שאין עדיין כמעט קירורים שמתאימים לI7 ובנוסף לכל יש לי את מארז הUBER CHAKRA שמגביל גובה של מאווררים (בגלל המאוורר שנמצא על הדלת). כרגע אני יודע בוודאות שBIG TYPHOON נכנס ו ARCTIC FREEZER EXTREME גם. המרווח לדעתי הוא כ13 ס"מ +\- למרות שמישהו בפורום טען שהנינגה 2 (15.2 ס"מ) נכנס. אשמח להמלצה לקירור טוב לתושבת הנ"ל שיכנס למארז זה. תודה מראש.

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. אהלן. אני רוצה לעשות אוברקלוק ל- AMD 3000 Venice שלי. הדבר היחיד שמעכב זה שהזכרונות גם עלולים לבצע OC, דבר שאני לא מעוניין בו. הלוח שלי הוא Gigabyte GA-K8NF-9, חיפשתי וחיפשתי ב-BIOS לא מצאתי שם את היחס בין המעבד לזכרונות. מישהו יודע מה היחס בין המעבד 3000 לזכרונות GeIL DDR 400 1 ג'יגה? ובכלל, איפה אמור להיות כתוב היחס שלהם בביוס הספציפי הזה?

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. הייי... תראו, יש לי מחשב חדש, כמו שאתם רואים במפרט שלי בצד... רק תיקון - המעבד הוא 3500+ ולא 3200+ ... ועכשיו יש לי בעיה קטנה - במארז שלי יש סריקולציה מעולה, 7 מאוררים וחוטים מוסלבים, ועדיין הטמפ' של המעבד על 40 במנוחה, ובמשחקים קופצת לכיוון ה-55 ...! עם קירור סטוק, כי בסוף לא לקחתי את הביג טייפון =P ומכיוון שגם קניתי רכיבים טובים ל-OC, ואני מתכנן אחד גדול בקרוב - כדאי לי לקנות מערכת קירור מים? אני מדבר על הCorsair Micro HydroCool200 ב-1200¤... שווה? טובה? יש משו יותר טוב בתקציב של 1000¤ ? עם חריגה קטנה? תודה, אור.

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום... יש לי רעש של סירנה במחשב וה CPU הוא מסתובב ב 60-80 אחוז.... וכשאני מכבה את הדפדפף שלי[לפי דעתי מקור הבעיה] אז הרעש מפסיק... וגם כשאני משחק בבאטל פילד 2142 [וכניראה זה מקור הבעייה] אז יש תרעש הזה וכשאני יוצא הרעש מפסיק תעזרו לי תודה מראש....

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. קניתי מערכת של XSPC ויש לי מספר שאלות בקשר לנוזל הקירור. צריך משהו חוץ ממים מזוקקים (אני מקבל עם הערכה גם killcoil נגד זיהום)? אני צריך להוסיף אנטיפריז או משהו מונפץ? עצות נוספות יהיו מקודמות בברכה.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by fastidious,

היי לכולם, אני מניח שאני דיי כבשה שחורה כי השאלה שלי היא על מינימום קירור הכרחי, והיא- אני כותב כרגע בלפ-טופ שמתנשם כמו מפזר עלים רועש, וברצוני לקנות השבוע PC חדש (הכל כולל הכל) וקראתי לא מעט על כל ה-heatsinks המפלצתיים החדשים (למעבד, ללא מאוורר) ודיי התלהבתי. השאלה היא שאם אני רוצה להתקין: 1 היט-סינק רציני (אחד ה-towers של termaltake) למעבד - בלי מאוורר (!). 2 ספק כח שקט ויקר של zalman (יש המלצות?) 3 היט-סינק לזכרון DDR (צריך?). 4 ומאוורר אחד בלבד שקט-שקט למארז, של zalman/nexus/pepst ואני לא עושה אובר-קלוקינג, ולא משחק בכלל משחקים (רק גולש וצופה בסרטים, אז נראה לי שאני לא צריך כרטיס מסך מעבר לזה שבלוח אם, נכון?) תכל'ס, לא ישרף לי המעבד בחום של אוגוסט בלי …

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by infected-apple,

חברים יקרים! התחלתי - בדגש על התחלתי בביצוע אוברקלוק לא רציני וכעת המחשב מסרב להידלק - ברשותי לוח אקסטרים של אינטל - DP55KG ומעבד I5 750 ספק של SS 750 GOLD זכרונות XMS של קורסייר 4 GB מוגן 2 קירור ומארז CM 690 ADVANCE 2 התחלתי לבצע OC וכשהגעתי בערך ל3200 העלתי מתח במעבד ל1.4 כי המערכת לא הייתה יציבה, לפתע כבה המחשב וכעת הוא לא נדלק!!!1 אני לוחץ על ההדלקה והוא נותן זרם לשניה אפילו פחות ונכבה מיד... חיברתי ספק אחר אותה תוצאה.. הוצאתי זכרונות לא עזר השאלרתי רק אחד גם לא עזר.. ניתקתי כרטיס מסך וכלום.. הוצאתי סוללה לשעה וכלום ג'מפר נשלף החוצה לשחזור ולא עוזר.. למישהו יש מושג מה לעזעזל קרה פה???? המחשב בן יום!!!!!!

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by m.k,

אני מחפש מאוורר של 80MM שיתן ביצועים טובים אבל שיהיה שקט ולא עם רעש של מנחת מטוסים. אז כמו שהבנתם בשום פנים ואופן אני לא קונה DELTA! אני מעדיף שהמאוורר יהיה מחברה מוכרת כמו: TT, VANTEC, ZALMAN, COOLERMASTER וכו'. תקציב: גג עד 100 ש"ח. תודה לעוזרים!

• 34 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. אני צריך מס' נגדים כדי להוריד מתח של 12V - 3V (בערך 10) בנוסף עוד לדים, וגם אני תיכננתי לקנות את SF2 אבל אני לא יודע איפה אני יכול לקנות אותו תעזרו לי...

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. אני לא אפרט יותר מדי כי אני לא ממש עושה ביקורת אלא סיקור קצרצר עם תמונות לא בפוקוס החבילה המוצר הגיע בקופסאת קרטון גדולה ובתוכה היה - גוף קירור - 2 קליפסים לתפיסת מאורר 120 ס"מ - 2 מדבקות גומי למניעת זעזועים (רעשים) - משחה טרמית - מדבקה של ThermalRight - חוברת הוראות התקנה ההתקנה הייתה יחסית פשוטה, כל מה שההיתי צריך היה להכניס את 2 הקצוות ואז להפעיל קצת לחץ ולהדק את ה 2 הנותרים. לאחר חיבור הגוף, חיברתי את הקליפסים למאורר והדבקתי את הגומי למניעת זעזועים. אחרי הדבקת הגומי כל שהייתי צריך לעשות היה לחבר את המאורר ולהדק אותו בעזרת הקליפסים. סיכום קצר הגוף קירור הזה בהחלט גדול אך הוא יחסית קל. ההתקנה הייתה מאד נוחה וההוראות היו מפורטות ולא היו חסרים דב…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by emmanuel,

שלום לכולם אובר קלוק 1 למעבד שלי 8400 9X400 זכרונות על 801 PCI E מקובע למאה. להלן תמונה של פריים 95 וטמפרטורות. קירור של SCYTHE NINGA PLUS מאורר על RPM מקסימלי של 1000. עכשיו השאלה היא האם הטמפ תקינות כמו כן אם אחליף מאורר למאורר שמגיע לRPM של 2000 יהיה לי הבדל משמעותי בטמפ? תודה לכולם מראש [attachment deleted by admin]

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by carpedm,

קניתי מארז חדש antec p182 שהוא מארז מדהים כשלעצמו שקט ובעל מערכת קירור טובה. הבעייה שמאוורר ה cpu הישן שלי רועש מאוד (למרות שבמארז החדש שומעים אותו פחות) וכנראה גם לא אפקטיבי במיוחד היות שעל כל דבר קטן אני שומע אותו נכנס ל over gear למשל בפתיחת דף אקספלורר אני שומע אותו מתחרפן לחלוטין כאילו הטמ"פ שם היא לפחות זו של מגמה לוהטת. לא עשיתי עדיין מחקר בעניין ולכן אני לא מגביל את עצמי במחיר עדיין, ובקיצור: אני מחפש מאוורר CPU חזק ושקט של חברה ידועה ומוכרת, כל המלצה תתקבל בברכה.[br]פורסם בתאריך: 15.09.2008 בשעה 14:27:06 אהה וכמובן לא ציינתי מתאים ל motherboard של intel

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.