עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by WitheNoise,

היי כנראה לא ניקיתי מספיק טוב את הרדיאטורים לפני ההתקנה, ונתקעו לי מעין לכלוכים שחורים בבלוק של המעבד, איך מומלץ לנקות ? (אם בכלל) תודה

2. SilverStone SST-LC10B-E תראו איך המארז שלי יוצא בתמונה: - קיימים 2 מקומות שברצוני להוסיף להם מאוורר ואני צריך עזרה: א) באיזה מאוורר כדאי להשתמש? רצוי שקט... ב) האם הוא ינק אוויר או יפלוט אוויר? כמובן שחוות הדעת אמורה להיות לפי מבנה המארז (שוכב - HTPC). - כדאי לי להחליף את המאוורר זלמן המיושן הזה של המעבד למשהו יותר טוב? ** יש בעיית התחממות במחשב ולכן אני עושה שינויים במארז - ואם אני עושה שינוי אני יעשה בכולו. (48 מעלות של מעבד במצב של ביוס... בקור של החורף הזה, כשהוא ישן יום שלם...). התמונה: http://up177.siz.co.il/up1/x34akmyujttm.jpg תעשו הגדלה... יש הסברים בכתב גם כן + מסומנים המקומות. תודה רבה, ואם תוכלו אפילו להמליץ לי על מאווררים מומלצים זה יהיה מעולה (גם למעבד אם צ…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. שלום ,אני רוצה לדעת איזה קירור מומלץ למעבד AMD XP 1700 ??

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by bck,

זאת שאלה כללית . אני רוצה לחבר גוף קירור (זה לא משנה איזה , של פנטיום 1 ישן , של פנטיום 2 ישן , של וודוו 3 ישן) נגיד לזכרונות או למקום אחר , איך אני מחבר אותם? זאת אומרת אם איזה חומר , אני יודע שאני יכול לקנות פד טרמי או גריז אבל האם אני יכול לעשות את זה עם משהו שיש לי בבית (אני לא רוצה לשלם רק 35 שקל בשביל המשלוח כאשר המוצר שאני אקנה יעלה פחות)

• 3 תגובות
    • 871 צפיות
  5. Started by LockOn,

היי, אני צריך לעשות כמה שינוים בBIOS לפני OC ויש פונקציות שאני פשוט לא מוצא.. הלוח הוא MSI P965 (שאר המפרט בצד) וחרשתי את הManual שלו ואני לא מוצא בBIOS את הפונקציות האלה: -PCI-E FRE (אמור לנעול את התדר של הPCI-E) -מחלק הזכרונות (כרגע היחס 2:3 וצריך לשנות ל1:1) -הCPC בDRAM (משהו עם תדירות של הזכרונות.. :-\) למרות שכתוב שזה לא כל כך משנה במעבדי INTEL.. קישור למדריך (של הלוח): http://www.msi.com/index.php?func=downloadfile&dno=4162&type=manual תודה לכל העוזרים

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by pc7,

קניתי מחשב חדש מעבד i5 4570 המליצו עליו בחנות שהוא עדיף מהקירור המקורי של אינטל איני מתכנן לעשות OC השימוש לצורכי גרפיקה בלבד Antec Bloody Tiger A20 להשאיר אותו?

• 2 תגובות
    • 2.8k צפיות
  7. לא משנה לי רועש או לא. המאורר שעל המעבד שלי הלך ואני לא רוצה להחליף גוף קירור. איפה אני משיג אחד? כל החנויות מוכרות 80 + =\ גם fitting/duct מ70 ל80/120 יהיה טוב

• 0 תגובות
    • 441 צפיות
  8. אני הולך לעשות OC למעבד. וזה כולל קירור של טוניק וזכרונות ולוח מצויינים לOC.‎ עכשיו השאלה פה היא עם איזה מעבד אני יגיע לתוצאות טובות יותר? ושאני אומר את זה אני לא מתכוון בכמה שיותר אחוזים של OC, אלא איזה מעבד אחרי OC יתן לי ביצועי מעבד תכלס יותר טובים...

• 4 תגובות
    • 606 צפיות
  9. הכותרת אומרת את כל השאלה שלי תודה

• 2 תגובות
    • 429 צפיות
  10. שלום!! יש לי כמה מחשבים בבית!! אחד מהם זה פנטיום 2 266 MMX !!! הלוח של המחשב שלי הוא של ASUS והוא מתאים גם לפנטיום 3!! המעבד שלי הוא מעבד כרטיס של חברת INTEL שעומד על הלוח!!!! האם אני יכול להריץ אותו קצת בלי שישרף המעבד בטעות? ואם אני כן יכול להריץ, מאיפה אני אמור לדעת עד לאיזה מהירות אני יכול להריץ בלי שהוא ישרף? אמרו לי פעם שאם אני מריץ גם את המעבד והוא מתחמם המחשב עלול להיתקע, זה נכון? בסופו של דבר, אחרי שעניתם לי על כל השאלות האלה, האם כדאי לי להריץ אותו?? זה בכלל יעזור במידה משמעותית?

• 4 תגובות
    • 648 צפיות
  11. Started by matan007,

יש לי כרטיס מסך sapphire HD6850. עד היום כל משחק ששיחקתי עליו רץ חלק בלי שום בעיות על הכי גבוה (למעט MATRO 2033 שגם ככה לא אהבתי). בקיצור התקנתי משחק חדש שנקרא hard reset. יש לו גרפיקה מטורפת!! שמתי את כל הגדרות הגרפיקה על הכי גבוה שאפשר (אגב רזולוצייה של 1920X1080) ולהפתעתי המשחק ממש נתקע בצורה שאי אפשר לשחק בו! התקנתי תוכנה שנקראת FRAPS וראיתי שבזמן משחק אני מקבל 12-15 FPS על הגדרות הכי גבוהות. עכשיו שלב ה- O.C שעשיתי: בחיפוש קטן בגוגל נתקלתי בדבר הבא: http://www.fudzilla.com/reviews/item/21971-sapphire-hd-6850-reviewed/21971-sapphire-hd-6850-reviewed?start=9 אני ממש לא מבין כלום ב- O.C ופשוט הלכתי צעד אחרי צעד כמו מה שבביקורת שקישרתי. התקנתי את התוכנה sapphire trixx ופ…

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. אם מחליפים משחה טרמית למעבד זה יוריד בטוח טטמפרטורה של המעבד?

• 1 תגובה
    • 414 צפיות
  13. Started by loopsteron,

שלום לכום, בשעה טובה החלטתי לקנות מחשב חדש. ציוד הקפי\מארז\ספק\דיסק קשיח\כרטיס מסך\מסך כבר יש לי. אני רוצה לקנות מעבד + קירור למעבד+ לוח אם טוב ל - OC + זכרונות ל - OC. זה מה שהצלחתי להרכיב: Core 2 Duo E6300 BOX - 1050 NIS Gigabyte GA965PS3 - 702 NIS SUNBEAM TUNIQ TOWER 120 - 255 NIS מה כדאי לקחת מהזכרונות? G.Skill DDR 2048MB 800MHZ CL4 F2-6400CL4D-2GBHK 4-4-3-5 - 1500 NIS Super Talent DDR2 2GB 800MHz PC6400 CL4 DUAL PACK 2x1Gb T800UX2GC4 CL 4-3-4-8 - 1757 NIS 2GB Cellshock (2X1024) DDR II - PC6400 4-4-4-12 800MHz CS2221041 - 1739 NIS 1. מה דעתכם על המפרט? הייתם משנים משהו? אולי לוח אם אחר? 2. איזה זכרון לקחת? 3. כמה רחוק אוכל להגיע ב - OC ללא יותר מדי מאמץ ובקירור אווי…

• 1 תגובה
    • 432 צפיות
  14. Started by ברק דדון,

שלום לכולם יש לי לוח asus z370-a prime ומעבד I9 9900K קירור NH-D15 בלאק אמרו לי שלוחות Z370 פחות טובים למעבד הזה אבל בכל מקרה התחלתי לעשות אוברקלוק כרגע המתח 1.26 תדר 4.9 GHZ הטמפרטורה המקסימלית היא 74 בPRIME95 עד כמה אפשר למתוח את המעבד הזה לדעתכם? מה המתח שאסור לעבוד? ומה הטמפרטורה מקסימלית שאסור לעבור? והאם כדאי לעשות דליד למעבד הזה? אמרו לי שהוא מולחם וחלק אומרים שאפשר לעשות אשמח לעזרה

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by fire15,

האים מאורר 80 mm 24-25cfm 0.11-0.13amp 2300 סיבובים בדקה 25*80*80 האים 15 שקל זה מחיר טוב? וזה מאורר רגיל למארז

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by bv_beaver,

איפה אני יכול לקנות נורות LED באיזור המרכז??? מישהו יודע? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. שלום לכולם, המטרה בהודעה הזאת היא ליידע את מי שחושש ולאפשר את המידע הזה למי שמחפש בעתיד. המאוור בכרטיס המסך שלי Palit HD4830 הרעיש מאד עד כדי מטרד. התעניינתי בקירור לכ"מ AC Accelero S1 Rev.2 אבל היצרן מציין את 4850/70 ולא את 4830. הקירור הזה הוא מחליף חום המורכב מצלעות + צינורות חום (heat pipes) ללא מאוורר. ביררתי בכמה פורומים ברשת והיו שהצליחו להרכיב את הקירור הנ"ל על 4830. זה הגיוני כי חורי הברגים להתקנת הקירור בדיוק באותו מקום כמו ב-HD4850/70 (תיעוד חדש שלא היה קודם באתר היצרן מוסיף את ה4830 ואת ה4890) קניתי והרכבתי היום ויש התאמה מלאה. נחוץ מארז גדול כי הקירור עצמו גדול וחורג מעבר למידות של הכרטיס מסך. תוצאות: הטמפרטורה של הכרטיס נמוכה במעט מאשר בקירור המקו…

• 5 תגובות
    • 898 צפיות
  18. זה נישמע שאלה מוזרה אבל אני יסביר יש לי כרטיס sapphire radeon x1950pro והמאוורר שלו כבר דיי חופר בראש הלאגר שלו מבפנים כי מה לעשות כבר ישן(למרות שפתחתי אותו ושימנתי..אבל כבר עשה את שלו..) עכשיו אני בכל מיקרה אני רוצה להחליף מאוחר יותר את הכרטיס שלי..אבל לא כרגע..(כי זה חתיכת הוצאה עכשיו כרטיס כמו שצריך ואני גם אז חייב ספק יותר חזק וכו וכו אז אז חשבתי לקנות לי סט טוב עם כבר של מאווררים הArctic Accelero XTREME Plus II VGA Cooler הבנתי שהוא מעולה ודיי שקט.. ולשים אותו על הכרטיס שיש לי בנתיים וככה גם הוא יהנה מקירור מרשים וגם יהיה לי שקט מכל החפירות שאני סובל מהם עכשיו.. ושאני יחליף כרטיס בעזרת השם (כניראה גם לרדאון..5870 או 6850 עד אז ניראה..) אז להעביר ביניהם.. מה אתם אומר…

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. בוא נגיד ששני מאווררים שעשוים רעש בעוצמה של 40 DBA עובדים במקביל, הרעש הכולל (הכוונה למה שאני אשמע) יהיה 40 DBA או 80DBA (לא ידעתי איפה למקם את השאלה... אז תגידו לי אם זה לא במקום הנכון)

• 0 תגובות
    • 467 צפיות
  20. או גז,מה שבא לכם. נגיד אתם לא מביאים כלום חוץ מתוכנית וגם זה לא חובה. אל תשאלו למה.

• 11 תגובות
    • 614 צפיות
  21. Started by tratz,

אז ככה, עם האופטי שהיה לי קודם הכל היה טוב והכרתי יפה מאוד את המגבלות שלו. עם C2D אני קצת אובד עיצות ואשמח לשמוע את דעתכם. קודם כל, קירור מים TT BW 735 עם רדיאטור מחוץ למארז, מאוורר בודד של 120 של AC משחת AS5, מעבד במהירות סטוק עומד על 32 במנוחה ו43 במאמץ. הטמפ' האלו נראות לי גבוהות מאוד יחסית לקירור הנ"ל, יש למישהו רעיון למה? חשבתי על המדבקה של איסטרוניקס שנמצאת על המעבד. לשם השוואה האופטי שלי היה על 22 מעלות (טמפ' חדר) ו32 במאמץ. אולי למישהו מתחום קירור המים יש רעיון למשהו שניתן לשפר במערכת הזו. אין לי כסף למערכת חדשה לגמריי, אבל אשמח לשיפורים לקיימת. שנית, מתח מקסימלי שניתן לתת למעבד? טמפ' מקסימלית שרצוי לא לעבור? מתח מקסימלי לזכרונות אני יודע, הם באחריות עד 2.2 (cells…

• 1 תגובה
    • 496 צפיות
  22. Started by X-BLADE,

צריך תוכנת OC לאינטל 775 LGA 955X CHIPSET כי התוכנה שבאה אם הלוח אם easytune לא ממש עובדת... בEVEREST הוא כותב את השינוי במהירות השעון אבל בcpu-z לא עובד ??? תוכלו לעזור לי או להביא לי תוכנה אחרת? תודה.

• 5 תגובות
    • 689 צפיות
  23. Started by RazRoNvidia,

היי רציתי לדעת אם ניתן לבצע אוברקלוק גם ללוחות אם!!! לדוגמא האם ניתן להעלות את ה FSB של הלוח אם מנגיד 1333 ל 1600?? תודה....

• 12 תגובות
    • 752 צפיות
  24. מה יותר מהיר מעבד שעבר OC או מעבד שלא עבר OC אבל באותה המהירות? למשל אם אני קונה 1600XP ואני עושה לו המהרה ל 1800XP ובמקביל אני קונה 1800XP ללא OC מה יותר מהיר

• 7 תגובות
    • 751 צפיות
  25. Started by X-BLADE,

1) עשיתי אוברקלוקינג למעבד מ3.2 ל 3.4 וכשאני משנה בביוס ליותר מ210 המחשב לא נדלק יותר... (לא מופיע כלום...) מה הבעיה??? 2)כשאני משאיר 210 (במקום 200) בתוכנת אברסט זה מראה לי את השנויים אבל בcpu-z זה רוב הזמן מראה בלי שינוי רק כשהמעבד במאמץ ועובר ל16x במקום 14אז זה מראה שינוי בתדר 3) אני יכול לעשות אוברקלוקינג לכרטיס x1900xt לשנות את הליבה ל 650 ואת הזכרון ל1550 (להפוך אותו לxtx ) בלי להוסיף שום קירור מיחוד? תודה לעוזרים.

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.