אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אנ שוקל לשים במע' קירור מים שלי - שמן האם זה כדאי? (מבחינת ביצועים), והאם זה מתאים לרכיבים? (לדוג'- האם המשאבה "תצליח" להזרים את הנוזל) ועוד יתרון - הוא לא מוליך..
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כמו שאתם יודעים למארז 6A19 יש שתי מאווררים, אחד שמכניס אוויר שנמצא בקדמת המארז ואחד שמוציא שנמצא בחלק האחורי. הבנתי שאם אוסיף מאוורר שלישי השינוי יהייה לא קטן והטמפרטורות יצנחו בעוד כ 3 מעלות. אם כך הדבר, מהו המקום הכי מומלץ לדחוף בו מאוורר 120מ"מ במארז.
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש להחליף את הקירור למעבד לקירור נוזלי, אני רוצה לקחת את ה OC לשלב הבא אחרי שכבר עשיתי OC ל- FX 8350 ל 4.4 GHZ שב Prime 95 מגיע למקסימום טמפ'-62 ולפעמים טיפה יותר( למרות שבתכלס במאמץ במשחקים וכו' הוא מגיע אולי ל 50 מעלות) אשמח להמלצה לקירור טוב שיעלה מקסימום 400 שקל, חשבתי אולי על Corsair H55/H60/H75. כרגע הקירור שלי זה Noctua NH-U14S עם מאורר אחד, המארז שלי זה Antec GX300 אז מבחינת מקום אני בספק אם תהיה בעיה. אשמח לחוות דעתכם, תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
(נערך מ:Thermaltake Big Typhoon VX לא מקרר טוב.. ) היי, קניתי מארה"ב את הThermaltake Big Typhoon VX המפורסם ובשתי צידיו התקנתי שתי מאוררים 140 מ"מ כל אחד שמוציאים אוויר... קניתי אותו כי אין לי כסף לשדרג את המעבד ותכננתי לעשות OC.. אז לפני שהתחלתי בדקתי את הטמפ' (בחורף חשוב להגיד.. לפני כמה ימים כשממש קר).. הבדיקה בוצעה עם SPEEDFAN וOCCT במהיריות סטוק של המעבד. בזמן מנוחה: 35-43 מעלות צלזיוס זה גם חם לתקופה אבל מילא.. בזמן מאמץ: מגיע גם ל70 מעלות (!) איך זה הגיוני?? זה ממש לא נראה הגיוני עם הגודל והצורה של החיה הזאת.. המכוון של הRPM הוא על המקס' (2000 RPM).. מה הבעיה פה? (מפרט בצד) תודה רבה לעוזרים..
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקיי אין לי מושג לאיזה פורום זה קשור, אז תעבירו לפורום הנכון.. תודה בימים האחרונים המחשב שלי נהיה ממש ממש עגלה, ובדקתי אם אנטיוירוס ואנטי ספייוור והכל תקין מפרט : 8600GT P35 C2D E6550 2GB בנוסף לאיטיות, כמעט כל המשחקים קורסים לי מזאת אומרת קורסים ? כלומר שנגיד אני באמצע המשחק, פתאום זה נתקע ל3 שניות, ואז המסך פתאום נהיה מקושקש ומטושטש ואי אפשר להבין כלום (אבל המשחק עדיין רץ, כאילו אפשר לזוז ולירות וכו', אבל בלי לראות מה אתה עושה) זה קורה לי בכל משחק כמעט... איך אני מסדר את זה ? =/ ועוד משהו.. הטמפרטורה בכרטיס שלי היא 51 במנוחה, זה נחשב נורמלי ?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות השבוע מחשב המבוסס על מעבד הברטון 2500. (איזה סטפינג הכי טוב ל OC ?) המפרט יהיה בשביל אוברקלוק מקסימלי! לכן אני צריך לוח אם טוב, אני מתלבט בין האיפוקס לבין האביט, אני רוצה לוח שמבוסס על NFORCE 2.. זכרונות, איזה יתנו לי ביצועים הכי טובים באוברקלוק ומשחקים?, אני יודע זה שאני צריך 3200 ו1024 MB (ג'יגה ראם) ושיהיה בשני סטיקים כדי שאני ינצל את הדואל. התקציב נע בין 3000-3500. נ.ב אני גם צריך קירור טוב, חשבתי על ה SLK 600 או על ה SLK 800, איפה ניתן להשיג אותם בארץ ? ובבקשה כל מוצר שאתם ממליצים לי עליו תנו קישור. תודה לכל העוזרים
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ראיתי בכמה פורומים בחו"ל שאפשר להגיע עם המעבד הזה ל2.4 או 2.6 GHZ עם קירור טוב ורציתי לדעת עם מערכת כמו שלי תצליח להגיע לתוצאות כאלה(כמובן שעוד אין לי את המחשב כי הוא כולל NF4 SLI) AMD Athlon64 3200 939 90nm 2x eVGA Geforce 6800GT 2x A-DATA 512MB DDR 400Mhz PC Power & Cooling Turbo-Cool 510W Deluxe WD 80GB 7200RPM 8MB S-ATA זה מה שתכננתי בערך למחשב שלי..... ורציתי לדעת אם באמת אפשר להגיע ל2.6GHZ עם המחשב הזה..
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקיי ככה... כרטיס מסך ENGTX260 TOP/HTDI/896M של ASUS. Engine Clock 650 MHz Shader Clock 1.4 GHz קצת בOC מהחברה. דרייברים חדשים ולפעמים קרה פעמיים-שלושה שטמפ' של הכ.מסך הגיע עד ל101 מעלות... שמתי לב רק אחרי שנהיו פיקסלים במשחקים. בבדיקה ראיתי שהקירור כלל לא פעל. אחרי ריסטארט. הקירור פעל ישר על מקסימום. וככה כמו שאמרתי מספר פעמים... איפה יכולה להיות הבעיה ואיזה עוד פרטים לתת??? אגב, ישר יכול לשלול את הגירסה עם וירוסים המחשב אינו מחובר לרשת והכל מותקן רק מקורי.
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המאוורר על הקירור הנוכחי שלי התחיל להרעיש למרות שהכל מתוחזק ונקי מאבק. רציתי להחליף אותו למשהו קצת יותר טוב ושקט. הקירור הנוכחי שלי הוא זיוף כלשהו של Shagon ARC-118 (קניתי בזמנו מה שהיה כתוב באתר בחנות כשאגון אבל עכשיו מתברר לי שהגיע לי זיוף, המק"ט הוסר מאז מהחנות והוחלף במוצר אחר - מה שאני חושב שזה מהסיבה הנ"ל) הייתי יכול פשוט לפרק אותו להחליף משחה ולשמן את המאוורר, אבל אם אני אצטרך להתעסק עוד פעם עם הקליפסים הנוראים של אינטל הקירור הזה פשוט יעוף מהחלון המפרט בצד והמחשב משמש בעיקר לגיימינג בנוסף אני הופך מחשב ישן שלי לHTPC ורוצה להחליף גם את הקירור שלו לאחד שקט ובגלל שזה הולך ליהיות HTPC השקט חשוב לי הרבה יותר כאן. אני לא זוכר כרגע בדיוק את המפרט שלו, אבל זה core 2…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה: מת לי לוח האם החמוד הקודם והחלטתי להשתדרג למעבד E8400 ולוח EP43 DS3L. משום מה אני לא מצליח לקבל מידע לגבי הזכרונות לא בCPUZ ולא ב EVEREST. יש למישהו דרך לפתור את זה? ועוד שאלה ככה לדחוף אם אני כבר כאן, ניסית לתת בOC קטן ולהריץ את הזכרונות ב1:1 לFSB, נעלתי את הPCIX,ביטלתי את כל האופציות שיכולות להגביל אותי C1E,C2E וכו', נתתי מתח של 1.325 לCORE תזמונים בלאי לזכרונות כדי לבדוק אם זה בכלל ירוץ, תדרים מינימליים לMCH ו ICH ו 2.1 לזכרונות(כי זה מה שהם כביכול דורשים. משום מה ההגדרות פשוט התאתחלו. מה ניתן לעשות,אילו מתחים צריך להגדיר ולכמה? זכרונות 800MHZ 2GB של MUSHKIN
-
- 22 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הייי... תראו, יש לי מחשב חדש, כמו שאתם רואים במפרט שלי בצד... רק תיקון - המעבד הוא 3500+ ולא 3200+ ... ועכשיו יש לי בעיה קטנה - במארז שלי יש סריקולציה מעולה, 7 מאוררים וחוטים מוסלבים, ועדיין הטמפ' של המעבד על 40 במנוחה, ובמשחקים קופצת לכיוון ה-55 ...! עם קירור סטוק, כי בסוף לא לקחתי את הביג טייפון =P ומכיוון שגם קניתי רכיבים טובים ל-OC, ואני מתכנן אחד גדול בקרוב - כדאי לי לקנות מערכת קירור מים? אני מדבר על הCorsair Micro HydroCool200 ב-1200¤... שווה? טובה? יש משו יותר טוב בתקציב של 1000¤ ? עם חריגה קטנה? תודה, אור.
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם יש אפשרות להוריד מהירות של מאווררים בעלי חיבור 3 חוטים בלבד ללא פאנל שליטה מיוחד?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אבא שלי טס מחר לארה"ב והוא מביא לי גוף קירור חדש ואני לא יודע איזה להחליט התקציב לא משנה תעזרו בבקשה
-
- 29 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בניתי מחשב שמבוסס על : xp 1800 Epox 8k3a + Mushkin 256m ddr 3000 לאחר ההרכבה הכל עבד כמו שצריך עד לשלב התקנת הדריברים ואז הופיעה הודעת שגיאה חמורה והמחשב עשה restart. בדקתי בביוס ועל פי הנתון שלו, טמפ' המעבד נעה סביב 99 מעלות צלזיוס(לא טעות - 99 ! ! !) נראה לי שזה נתון מטורף! (המאוורר עם ההיטסינק שבאו עם המעבד די פשוטים - אבל עובדים) מה לעשות? ? ??#$@#% מה לבדוק? מה יכולה להיות הבעייה???? H E L P ! ! ! ! ! ??? ??? ??? ??? ??? דרור :smoke:
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! יש לי כרטיס 9800gtx+ עכשיו ליפני זה ליבה 738 זיכרון 2200 אחרי זיכרון 2282 ליבה 780 עכשיו ב OCCT הוא מגיעה ל 80 מעלות ומידי פעם אני מבחין בריבוע שחור שקופץ ליפעמים אבל בסוף הבדיקה הוא אומר לי without error ! למה זה? הרי אני כן שמתי לב לארטיפקטים קלים, ארטיפקס מסוג זה אומר על זיכרון או ליבה? במה אני צריך להוריד?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני על טמפרטורות נמוכות, המערכת עובדת יציב ללא קריסה אחת.. אני משחק CRYSIS 2 גולש רואה סרטים HD 1080P, בקיצור המחשב פתוח 24\7 ללא קריסה . השאלה היא למה כשאני מפעיל OCCT על HIGH (בדיקת מעבד כמובן) המחשב קורס .? טמפרטורה תקינה מתחים יציבים ..
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
עד כמה אני יכול לעשות OC עם הלוח אם p55-us3l אני יודע שיש איתו בעיה והאם אפשר לעשות OC ללא עלית מתחים.. המעבד i5 750 2.66 וכמה אני יכול להגיע לל עלית מתחים?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב לאחר כמה שנים טובות החלטתי לנסות לעשות אוברקלוקינג בעזרתו האדיבה של dj electric להפתעתינו גילית שהמעבד פועל על 2400mhz! x8 multiplayer ולא מוכן לתת x10 גם אחרי עידכון ביוס,למישהו אולי יש רעיון מה מגביל אותו?...זה ממש מבאס לגלות שעבדתי על תדר כזה כל השנים כשהתדר האמיתי הוא 2667..... תודה לעוזרים GB P35-DS3L e6750 2 giga at 800mhz
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני מחפש קירור טוב למעבד 939 AMD 4800X2 אשמח לקבל כמה מילים על איכות הקירור
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, עד לפני שבועיים היה לי את הלוח אם של MSI MS-7267 . מעפן ביותר שתומך עד 2GB RAM ... לפני שבוע שידרגתי ל ASUS P5G41C-M LX עכשיו זו הבעיה ... בלוח אם הקודם הגעתי עם המעבד לOC של 2.30 ועם זה אני בקושי מגיע ל 2.30... אני צריך להגיד תודה שהבעתי ל 2.26 וגם זה בקושי למה לעזאזל ? ( אם לא מתאים לפה תעבירו בבקשה )
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם ניתן לשנות את שם המעבד עוד מהביוס. יש לי מעבד 2.6 שאני רוצה לשנות את שמו ל- 3 GHZ איך עושים זאת ?
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, הפנו אותי אליכם מפורום מעבדים חומרה.אני משתדרג למעבד i5 6600k ומבין כל לוחות האם שהמליצו לי עליהם אני אלך על ה GA-Z170X-UD3 של gigabyte. במקור חשבתי על Z170-K של אסוס אבל ירדתי מזה בגלל משהו שנקרא power phases, אני לא בקיא בעיניין האוברקלוקינג אבל אני יודע שהיום זה קל מתמיד. בכל מקרה בינתיים אני חושב על Corsair vengence LPX 2400 mhz CL14 שני סטיקים של 8 gb. המלצות אחרות לזיכרון יתקבלו בברכה, כמו כן דעות על הלוח אם הנבחר, אשמח לשמור על מסגרת התקציבבעיקר למטרות גיימינג. האם יהיה קל לבצע אוברקלוק יציב ואמין למפרט הנ"ל ?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אני חושב לבנות מערכת קירור מים עם בלוק מוכן..... עכשיו השאלה שלי זה אם המים יהיו בטמפרטורת מקרר (5C~), זה יכול לגרום באיזושהם תנאי לחות/חום/קור להיווצרות אידוי/עיבוי שיוכל לקצר משהו? תודה מראש MOOMOO
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלומות, חשבתי לקנות משהו שישקיט לי את המחשב ומצאתי מה שאני צריך. ניתקתי את המאוררים של המארז ואת המאורר של המעבד [ונטק] לחמש דקות [עם בדיקת טמפרטורות למקרה שהטמפרטורות יעלו יותר מידי] והנמכתי את הולטים למאורר של הצ'יםסט מ 12 ואט ל 7 ואט וקיבלתי את המחשב השקט ביותר! לא שמעתי דבר מבלבד קצת רעש חלש מן הארד דיסק שד"א, הצלילים שהוא מפיק נחסמים ע"י קירור של קולר מאסטר . יש לי את הספק של אנטק שעלה לי 600 שקל הוא עובד על 430 וואט ומשתמש בטכנולוגית מאוררים שקטה במיוחד יש לי גם את הוגה סילנסר אז מהספק ומהכרטיס מסך אני לא אשמע כלום בזמן הקרוב... הבעיה שלי היא הרעש ... אני לא רוצה לשמוע את המחשב הזה אז החלטתי לשאול בפורום חומרה ותוכנה את השאלות... מי שרוצה להבין יותר מה אני רוצה שיכנ…
-
- 28 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הרכבתי מחשב עם מארז של קולר מאסטר 2 690 בייסיק , לוח אם אינטל Z68 - 1055 , מעבד I7 2600K יש סידור כבלים טוב עכשיו הזרימת אוויר הולכת ככה : מאוורר מלפני ההארד דיסק צמוד לדופן המרכזי של המארז = כניסת אוויר יש מאוורר שמוציא אוויר באחורי המארז ושמתי מאוורר שמכניס אוויר בדופן הימנית של המארז מלמעלה שמכניס אוויר על הלוח אם/מעבד/זיכרון יש על המעבד סטוק קולר כפי שציינתי וטמפרטורה באיידל נעה בין 55-59 מעלות צלזיוס על המעבד לא מרחתי משחה על המעבד, שמתי את הקולר עם ה3 פסים שהוא בא איתם מהיצרן האם זה תקין ? או שעדיף למרוח משחה בכל מקרה? יכול להיות שהחוט של החשמל של המאוורר שתפוס מסביבו (יש לו מן תפסים כאלה שהוא כרוך מסביב לבית מאוורר ) מפריע למאוורר להסתובב? - למרות שזה נשמע לי מופר…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-