עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Blackend,

לפני שלושה ימים סוף סוף רכשתי את המפלצת . אני מאד מרוצה מהביצועים וזה הבדל אדיר מה fx5200 שהיה קודם . בכל מקרה היום שיחקתי איזה שעה ורציתי לראות כמה הכרטיס מתחמם . נגעתי בסינק האחורי והקדמי והם היו מאד מאד חמים. לא מספיק חמים בשביל לגרום לי להזיז את היד אבל כן כאב לי להשאיר אותה שם ...(כן אני יודע שזה נשמע מטופש וזה לא מדד) בכל מקרה חשבתי להחליף קרור אז רציתי להתייעץ מה דעתכם ? האם כדאי לרכוז את ה vga silencer? זה יעשה הבדל משמעותי? במידה וכן האם אני צריך היט סינקים לזיכרון? אם כן איזה או האם יש לכם המלצות מג'ב טק (בלבד) כי אני עושה את ההזמנה משם. תודה רבה רבה דניאל

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. היי תוך כדי שאני משחק, ממש יש רעש חזק מהמחשב, שזה מהכרטיס מסך. להריד את המהירות של המאוורר למרות שהטמפ' הממוצעת היא 60? יש לי HD4850 של SAPPHIRE עריכה הורדתי את המאוורר ל- 42% והכרטיס על 60+ מעלות במאמץ {: כנראה לתת לדרייבר לשלוט במאוורר איך שהוא רוצה זה לא בדיוק יעיל

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by moonbone,

רק רציתי לדעת אם OC מבטל את האחריות על המעבד הלוח והזכרון שלי או שזה "חוקי" (OC למעבד כמובן) לצערי , אני מניח שאני יודע מה התשובה... (לפחות בקשר למעבד...)

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by dudu26,

המערכת שלי מתחילה להתגבש, מחשב שקט מאוד ל-OC בינוני. e6400, 965P-DS4, 2GB 800mhz cellshock, 7900GS. החלטתי לוותר על קירור ל-GS כי הוא שקט יחסית (לעת עתה). כמו כן הבנתי שלא יהיה צורך בקירור לצ'יפסט עם ה-DS4. נשאר קירור למעבד: 1. SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM ב-270 ש"ח http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6138 האם הוא במלאי? ואם לא, מה הצפי? 2. Big Typhoon רגיל - 250 ש"ח. 3. Scythe "NINJA PLUS " 6 Heat Pipes ב-250 ש"ח. אני קונה Antec P180. השקט מאוד חשוב לי. תודה!

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by kovar2,

שלום, אני מחפש מאוורר למעבד i5 3470 שיהיה כמה שיותר שקט ובתקציב כמה שיותר נמוך בסביבות ה 200-250 אם אפשר לחסוך אז למה לא. כרגע אני עם מאוורר זול של זלמן והוא יחסית רועש גם במנוחה (מארז R4). בגלל שאין לי מושג בתחום החלטתי לשאול כאן בפורום המעבד ללא OC וגם לא מתוכנן בעתיד. תודה!

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. מדובר על הדגם Arctic Cooling Accelero Twin Turbo II שזה למעשה סט של גופי קירור קטנים וגוף קירור גדול לכרטיס מסך לי יש GTX470 אז איך הם מציעים לחבר את גופי הקירור הקטנים לזיכרון זה פשוט, יש חומר A וחומר B שבא בשקית, צריך לערבב אותו במשך 5 דקות (פחות וזה לא ידבק) ואחרי שערבבתי מרחתי על הזיכרונות וצ'יפים אחרים והרכבתי הכל, עברו כבר 3 שעות וזה לא מראה שום סימן של התקשות וזה מתנדנד ואפילו נוטה ליפול (כתוב על האריזה, 5 שעות קירור) אבל אני רואה שמשהו פה לא קשורה, בקיצר יצא עסק מלוכלך ואני עם גופי קירור שלא מחזיקים בשיט על הלוח (עלק חומר A וB מזל שגם לא C ו D) למישהו יש רעיון בא לי כבר להכניס את הכרטיס למחשב ולעבוד איתו

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. ברשותי מעבד i3 2120 וקירור katana 3. המארז הוא מארז gigabyte aurora 3d עם 3 מאוררים מתוכם 2 הם מאוררים עם מהירות של 1400 rpm, כך שהוא מאורר דיי טוב. הבעיה היא הטמפרטורה של המעבד. באיידל זה עומד על 43 ובמאמץ מטפס ל64. לפי מה שראיתי באינטרנט פה ושם, זה אמור להיות הרבה יותר נמוך. לחבר שלי יש גם אותו המעבד, עם איזה קירור ג'נרי מעפן ובאיידל זה עומד אצלו על 40. אני יודע שזה לא טמפטורות שמסכנות את המעבד, אך אני יודע שזה אמור להיות נמוך יותר ואני רוצה את זה בשביל לב שקט גם. למישהו יש דעה או הצעה? תודה רבה.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. כמה רחוק אפשר להגיע עם E8400? (עם קירור אויר!) ומה עם הQ6600?? ומה ניראה לכם עדיף בישביל הOC?

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Madboy,

קודם כל שבת שלום אנשים יש לי את ההארד קאנו וחיברתי אותו לכרטיס מסך רציתי לדעת מתי להפסיק להעלות את הcore/memory אני עושה את הoc בעזרת התוכנה radeonator 2.0 יש לי כרטיס מסך sapphire ati radeon 8500le 128mb ddr היה לי בהתחלה 35 מעלות אחרי ההרצה הראשונה בדיפולט של 250/200 ב3dmark היה לי 7946 והמעלות עלו ל40 העלתי ב5 את שניהם כלומר 255/205 וקיבלתי 8017 והמעלות ב50 אחרי ההרצה אחרי רגיעה של כמה דקות הם ירדו ל43 אז העלתי בעוד 5 ל260/210 והמעלות אחרי ההרצה 51 עזבתי את זה ועכשיו זה עומד על 45 רציתי לדעת עד איזה טמפ' לעלות? כי בהסברים באתר ובאתרים אחרים מדברים רק על קטע של תקיעות ולא על מעלות ורציתי לדעת גם אם זה מתקדם טוב בינתיים או שהתוצאה/מעלות או משהו לא טוב *הבד…

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by McJ,

העם כדי לי לחבר שני מאווררים זה לזה? עם כן: מה זה משפר וכד עם לא: למה?

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. אני קונה מחשב חדש בעוד שבוע שבועיים ורציתי לדעת כמה מאווררים לקנות ואיפה למקם אותם במארז. אז מצאתי מדריך באתר הזה: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=casecool.php עכשיו מה שלא הבנתי נמצא בדף השני בתמונה הזאת: תסתכלו בבקשה על מצב "4" שבתמונה. אני כבר הבנתי מהתמונה הזאת שצריכים לשים מאוורר עליון, מעל המארז (כמובן גם לקדוח חורים), וגם צריכים לשים מאוורר מתחת לכוננים הקשיחים, אבל שהמאוורר יהיה על דלת המארז. עכשיו מה שלא הבנתי זה איך אני אמור למקם את המאוורר שנמצא מתחת לספק? (הרבה מתחת לספק). אני אמור לקדוח שם חור? יש שם את כרטיסי ה-PCI, אז יהיה בכלל מקום בשביל זה? ואם יש באתר הזה מודינג שמישהו עשה, והשתמש באותו מצב איוורור כפי שמתואר במצב 4 בתמונה אז תביאו לי …

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by IME3,

איך בדיוק אנשים מגיעים לאובקלוקים גבוהים של 4+ גיגה ואפילו 3.6 במבט ראשון זה נראה שהמהירות זכרון מונעת ממני להגיע לשם הנה כמה אפשרויות שהייתי רוצה לנסות אני הייתי מרוצה להגיע ל 3.6 עם מכפלה 9 בזכרון אבל בביוס אין לי מכפלה כזאת רק 8 ו 10 ו 10 מביא את הזכרון ל 1720 ותאמת שהסתכלתי בביוס זה לא מדוייק לפי מה שאני זוכר הקפיצה הייתה ל 1800 והבחירה מתחת הייתה 1500 או משהו כזה האם כל האנשים שעושים אוברקלוק מקפיצים את המהירות של הזכרון בצורה כזאת? אין לי מושג למה זכרונות מסוגלים אבל ממש לא נראה לי שאני יהפוך את ה 1600 קרוסייר שלי ל 1800 ככה סתם והלוח עצמו יכול לעבוד על באס של 170 ואפילו פתחתי את המחשב על 200 ו הורדתי את כל השאר נמוך ועלה רק אני לא אוהב שמתח עולה יו…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by jitz,

היי לפני איזה שבוע פלוס הזמנתי את המחשב החדש שלי מפנדה (ועדיין לא הגיעו כל החלקים לארץ... גרר...) - עם מעבד את'לון 1900... מכיוון שאני יודע שמהמעבדי 1800 ומעלה של amd הם מתחממים בטירוף, החלטתי גם להזמין היטסינק+פאן, והלכתי על הוולקאנו 7 פלוס.. ששמעתי עליו שהוא די מלך בתחום... לאחר שיטוטים קצת בפורומים פה, קראתי שהוא אחלה, אבל מרעיש בטירוף.... אז... אני עדיין יכול לשנות את ההחלטה שלי, מאחר והבנתי שיש להם במלאי תמיד אלטרנטיבות, ואני יוכל ברגע האחרון לשנות את דעתי... כמה נקודות: * אני לא מתכנן אוברקלוקינג... * לא בא לי להוציא סכום של מעל ... נגיד... 190 ש"ח לצורך העניין.... (למה? ראה בסעיף הקודם). * המחשב נמצא אצלי בחדר... וממש לא בא לי להתעורר באמצע הלילה מתוך חלומ…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by yuval_cohen,

יש לי צג עם תמיכה בעברית... מישהו יודע איזה תוכנה תומכת בעברית לעזעזל?

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by neu,

שלום חשבתי לכתוב פה את כל מה שעשיתי באוברקלוקינג של המחשב שלי בתקווה שזה יוכל לעזור לאחרים ו\או לקבל תגובות בונות אני מצטער אבל כתבתי את זה באנגלית וזה ארוך... אבל מי שקנה או שמתכנן לקנות מחשב בסגנון הזה מומלץ ללמוד מניסיון של אחרים אז הנה: ---OVERCLOCKING--- SYSTEM i5 760 2.8ghz/noctua NH-D14 gigabyte mobo gigabyte GTX465 1GB Kingston Value ram 2x2GB CM GX 550W PSU generic case -------- Those are my specs right now When i bought the pc i didnt get the noctua and PSU Those are my experiances: I first tried to work with the pc with out changing anything and without buying a cooler, just installing all properly and keeping all settings on default. Resu…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by redead,

התושבת מבחינת הקירור היא כמו 775 או תושבת אחרת שכבר הייתה נתמכת? או בקיצור אם אני קונה אותו הוא בודאות יתאים לתושבת ולא משנה גם אם מדובר בפריט ישן שישב קצת זמן בחנות?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by Killer-Storm,

איזה חברה מיצרת ערכת קירור איכותית מאוד ועד כמה זה יכול לקרר מעבדי AXP במהירויות גבוהות ?!

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by itays333,

אוקיי אני חדש מאוד בכל העסק הזה.. קראתי קצת מדריכים על הOC ועל המושגים.. יש לי שאלה בנגוע למעבד שלי. יש לי Q6600 וביטלתי עכשיו את הC1E והEIST והטמפרטורות בלי מאמץ ממש גבוהות יחסית תראו: במאמץ (עם הOCCT) ליבה אחת הגיעה אפילו ל58 מעלות.. יש לי מאוורר ACF7P.. ראיתי פה מישהו שכבר אחרי OC הטמפ' שלו הייתה על 31 עם אותו קירור (אני יודע שזה מעבד אחר אבל עדיין הבדל גדול..) יכול להיות שזה המגע עם הגוף? כאילו אולי מרחו את המשחה לא טוב? (לא אני מרחתי.. קניתי את זה ככה ) אני יכול לעשות OC במצב כזה? ד"א הזכרונות שלי כולה 400MHZ ככה שאין לי הרבה מה לעשות אה ולוח אם שלי זה של Abit IP35-E (הוא טוב??..) ועוד שאלה פחות קשורה.. המעבד הוא דבר כזה קטן - איך יכול להיות שיש כאלה הפרש…

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. פנטיום 4 3.0 ליבת פרסקוט X1950 PRO קירור סטוק להכל הדבר היחיד שמקרר הכל זה העובדה שאני גר על הגג של סבא שלי ואין לי חלונות או דלת D= [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by WaRez.,

כן אני מבצע OC למעבד עם מעבד 805 של אינטל לוח אם 8i945P-G של GB זכרונות 1 גיגה של Kingmax ב533MHZ אני ניכנס לBIOS עכשיו יש לי שם לעשות ENABLE או Disable לCONTROL CORE SPEED. אז אני עושה Enable אחרכך מה לעשות? איך אני משנה את הFSB ? אני לא מוצא ת'קטגוריה.. זה בCPU HOST FREQUENCY ? תודה לעוזרים

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. רק אתמול פרסמנו ידיעה על יכול פתיחת המכפלות במעבדי אינטל מתוך הביוס ועכשיו מגיעה התגובה של AMD או ליתר דיוק ע"י אתר לקוד פתוח בנושא OC ומבחני ביצועים - CPU RightMark. כפי שידוע לרובכם מעבדי ה - Athlon64 היו בעלי מכפלות פתוחות מאז ומעולם ותמיד היה ניתן להיכנס לביוס ולשנות את מכפלת המעבד מתוך הביוס, ובכך בעצם להצליח להעלות יותר את ה-FSB. עד עכשיו נשלטה פונקציה זו רק בעזרת הביוס, התוכנה הבאה מאפשרת שליטה מלאה על המכפלות דרך ממשק Windows (כמו כן מאפשרת התוכנה שינוי מתח המעבד - גם כן דרך ה- Windows). שינויים אלו מתאפשרים הודות לפונקציות הקיימות במעבדי Athlon64 המאפשרות הורדת מהירות במצבי מנוחה או עיבוד נמוך (פונקציה הנקראת גם Cool´n´Quiet). הורדת התוכנה : http://cpu.rightmark…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. כי שמעתי מאנשים שאצלהם הטמפרטורות עומדות הרבה יותר נמוך בזמן מנוחה. תודה. נ.ב המפרט שלי בצד. [attachment deleted by admin]

• 25 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by Vidati,

אני מחפש קירור למעבד שלי שישאיר אותו קריר גם בימי הקיץ החמים שלנו. אין לי ממש תקציב מוגדר אבל בגלל חוקי הפורום רשמתי 400 שח שזה מכובד לקירור למעבד. אז איזה קירור הכי טוב כיום? אני יודע שיש את הביג טייפון אבל האם יש יותר טובים? של זלמן אולי. תודה.

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. אוקי פרסמתי הודעה בפורום ספקים ומארזים לגבי המפרט שאני רוכש: כששאלתי לגבי קרור הפנו אותי לכאן. פה נמצא הפירוט המלא (לא רוצה לעשות DOUBLE POSTING) אז הינה קישור: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=280186.0 בקצרה: מעבד: Q6600 שאני רוצה להמהיר לכוון ה3Ghz - אשמח לשמוע דעתכם בנושא... לוח אם: P5K Deluxe/WiFi-AP זכרון: CORSAIR TWIN2X4096-6400C5DHX DDR2 4GB (2GBX2) 800MHZ CL5 XMS DH מארז: ECA5000 Uber Chakra כרטיס מסך: SAPPHIRE ATI RADEON X1950XT 256MB הבנתי שהקירור שלו רועש אז אני מתכוון להתקין עליו: Zalman VF900-Cu LED http://zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=201&code=013 פה אתם נכנסים לתמונה: CPU Cooling: THERMALTAKE BIG TYPHOON או Cool…

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by SharP,

זה יוריד את הטמפרטורה .. אבל מה אם האבק ? האם האבק מזיק לחומרה?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.