עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי מארז MIDI ATX. מאוורר 80 MM מקדימה מכניס מאוורר 80 MM מאחורה מוציא מאוורר 120MM גל הגג מוציא מאוורר 120MM על הדלת, מול המעבד מכניס היטסינק המקורי של AMD עם פד טרמי עליו. חוטים מסודרים מאוד בפנים. עד לפני יומיים הטמפ' הייתה די טובה (בהתחשב בכך שיש לי את ההיטסינק המקורי של AMD): 40 מעלות במנוחה, ו-49 במאמץ. אבל אתמול היא עלתה לי ל-45 במנוחה והיום היא הגיעה ל-52 במנוחה!!!!!!!!! קרה משהו להיסטינק? פתחתי את המארז והוא וכל המאווררים פועלים כרגיל, אין אבק בתוך המארז, וכמו שאמרתי החוטים מסודרים בפנים. משלשום לא שיניתי שום דבר במארז, אז למה פתאום עלתה הטמפ' ביומיים האחרונים ב-12 מעלות? זה גם לכם קרה בגלל החום?

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by giliboy,

קניתי גקסון כדי לעשות חלון במארז עכשיו מישהו יכול להסביר לי איך בדיוק אני שם את הסכין בגקסון?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by yuval_cohen,

יש לי צג עם תמיכה בעברית... מישהו יודע איזה תוכנה תומכת בעברית לעזעזל?

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. הבעיה היא כשאני משחק ב GTA 4 או Prototype אז לאחר כ-5 דקות משחק המחשב פתאום משמיע רעשים של אמבולנס מאיזה רמקול פנימי שלא קיים. לא מובן לי הסיפור כי זה לא רעש שאמור להיות

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by maorakrish,

עד כמה אני יכול לעשות OC עם הלוח אם p55-us3l אני יודע שיש איתו בעיה והאם אפשר לעשות OC ללא עלית מתחים.. המעבד i5 750 2.66 וכמה אני יכול להגיע לל עלית מתחים?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by bora8,

שלום לכם יש לי מעבג INTEL I5 750 ואני מעוניין ב OC למעבד יש לי לוח של ASUS P7P55D EVO איזה קירור מומלץ כדי לא לגרום נזק למעבד?

7. הרכבתי מחשב עם מארז של קולר מאסטר 2 690 בייסיק , לוח אם אינטל Z68 - 1055 , מעבד I7 2600K יש סידור כבלים טוב עכשיו הזרימת אוויר הולכת ככה : מאוורר מלפני ההארד דיסק צמוד לדופן המרכזי של המארז = כניסת אוויר יש מאוורר שמוציא אוויר באחורי המארז ושמתי מאוורר שמכניס אוויר בדופן הימנית של המארז מלמעלה שמכניס אוויר על הלוח אם/מעבד/זיכרון יש על המעבד סטוק קולר כפי שציינתי וטמפרטורה באיידל נעה בין 55-59 מעלות צלזיוס על המעבד לא מרחתי משחה על המעבד, שמתי את הקולר עם ה3 פסים שהוא בא איתם מהיצרן האם זה תקין ? או שעדיף למרוח משחה בכל מקרה? יכול להיות שהחוט של החשמל של המאוורר שתפוס מסביבו (יש לו מן תפסים כאלה שהוא כרוך מסביב לבית מאוורר ) מפריע למאוורר להסתובב? - למרות שזה נשמע לי מופר…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by LRa,

קניתי CRYSTAL ORB וכרטיס המסך שברשותי הוא GEFORCE 2 PRO ואני לא מצליח להתקין את המאורר ??? ניתקתי את המאורר המקורי אבל הHEATSINK נשאר והיא אפשר לנתק אותו בלי להפעיל הרבה כוח ואת הקריסטל אי אפשר לחבר על ההיטסינק. יש ברירה? או שאצתרך להחזיר את המאורר? חוץ מזה אם אני מחבר אותו אני צריך לחבר אותו ישירות לכרטיס עם החיבור הקטן או להשתמש במאריך ולחבר אותו לספק ומה ההבדל? תודה ליאור

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. אני קונה מחשב חדש בעוד שבוע שבועיים ורציתי לדעת כמה מאווררים לקנות ואיפה למקם אותם במארז. אז מצאתי מדריך באתר הזה: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=casecool.php עכשיו מה שלא הבנתי נמצא בדף השני בתמונה הזאת: תסתכלו בבקשה על מצב "4" שבתמונה. אני כבר הבנתי מהתמונה הזאת שצריכים לשים מאוורר עליון, מעל המארז (כמובן גם לקדוח חורים), וגם צריכים לשים מאוורר מתחת לכוננים הקשיחים, אבל שהמאוורר יהיה על דלת המארז. עכשיו מה שלא הבנתי זה איך אני אמור למקם את המאוורר שנמצא מתחת לספק? (הרבה מתחת לספק). אני אמור לקדוח שם חור? יש שם את כרטיסי ה-PCI, אז יהיה בכלל מקום בשביל זה? ואם יש באתר הזה מודינג שמישהו עשה, והשתמש באותו מצב איוורור כפי שמתואר במצב 4 בתמונה אז תביאו לי …

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. אהלן לכולם! היום בזמן שהייתי בחנות מחשבים בחדרה ראיתי מאוורר זלמן ושאלתי את המוכר אם הוא יביא לי את זה בחינם? התשובה הייתה כן! (להפתעתי) רק הבעיה שלמאוורר אין תושבת... האם יש אפשרות לחבר תושבה כזאת או שזה סופו של המאוורר? המאוורר:http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2969&CatCode=414 התמונה:

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by XpideR,

יש לי מעבד e7200 לוח ds3l p35 וזיכרונות 800mhz של gskill הגעתי ל 3.53 ghz עם המעבד הרצתי בדיקות יציבות הרצתי sm הכל היה תקין הרצתי 30 לופים של 3d mark06 הכל היה תקין עכשיו שעשיתי בדיקה עם orthos אחרי שלוש שניות הוא עצר ואמר שיש בעיה לאיזה תוכנה להאמין ? אני עם קירור סטוק והטמפרטורות לא גבוהות במאמץ לא עובר את ה 58

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by maxwell10,

ברשותי מארז שבו מאוורר cooler master low noise 120mm המחובר לספק seasonic 350ET. בלוח-אם 880GM-D2H יש חיבור ל sys_fan פנוי. אם אחבר את המאוורר ללוח-אם אז המאוורר יהיה שקט יותר?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. רק לפי הצ'יפסט? אם הוא לא כולל כ.מסך מובנה אז זה אומר שלא תהיה בעיה לעשות OC? לא הצלחתי למצוא תשובה חד משמעית בגוגל, או בדביקים... פשוט, אני רוצה לקנות לוח אם של אינטל, כן אני יודע שאתם ממליצים על לוחות אחרים אבל יש חנות שעבדתי בה ואני סומך על האנשים שם, בנוסף אני יכול לקבל את זה בהנחה, אבל הם רק מתעסקים עם לוחות של אינטל (הם מוכרים למגזר העסקי מחשבים עם ביצועים נמוכים, ליישומי אופיס וכאלה). לכן החלטתי שלמרות החסרונות אני אלך על לוח של אינטל, אז אני מנסה להחליט איזה מהם מתאים ל-OC. תודה! עריכה: אמרו לי בפורום חומרה שהלוח הזה לא יתמוך ב-OC: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_88_2622&products_id=18934 אז האם הלוח הזה, שלא כולל כ.מסך מובנה, כן יתמוך? …

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. הV1 שלי היה הפוך, זאת אומרת זורק אוויר 'חם' על הכרטיסי מסך אז סובבתי אותו כך שאת האוויר שלו הוא יוציא לכיוון המאוורר האחורי ופתאום ראיתי שהטמפ' של הכרטיסי מסך 50 מעלות ובדרך כלל זה 43-44-45 ועוד יותר מוזר, גם קלטתי שהמעבד ב50 מעלות במנוחה!! אז בגלל זה הפכתי את הV1 למרות שעד עכשיו הטמפ' היו בסדר גמור אבל רציתי להפוך וזה נתן לי את הסיבה העלתי גם את הRPM מ1700 ל2200 ואין בכלל שינוי בטמפ' וגם את הכרטיסי מסך העלתי מ35% בRPM ל60% ואין שינוי בכלל כנראה שאין מספיק הוצאת אוויר החוצה מהמארז? מישהו יכול לעזור לי קצת?

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Dr.Drek,

חיפשתי רבות באינטרנט ובעיקר בAMD.COM ולא מצאתי אף לא מקום אחד בו הם אשכרה מפרטים מה הטמפרטורה המומלצת למעבד? שאלתי בהרבה מקומות ופשוט אמרו לי כל מיני הנפצות...אין לי מושג למי להאמין... למישהו יש כאן מקור מהימן לטמפרטורות המומלצות והמסוכנות בטוח??? תודה מראש, אמיר. נ.ב. - יוביוב!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. קניתי לא מזמן מאוורר של SCYTHE 120 מ"מ 1600 RPM, המוכר אמר לי שהוא יהיה רועש אבל לא תיארתי לעצמי שזה יהפוך לטרקטור של ממש... 2 האופציות שיש לי כרגע הן: 1. להבריג את המאוורר למארז עם תושבות גומי. 2. לחבר בקר ולהעלות\להוריד את הסל"ד על פי הצורך. אני חושב שהכי טוב זה השילוב של שניהם.. אשמח אם תעזרו לי בנושא. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. שלום לכולם וסורי על הדחיפות של ההודעה! יש לי את הצג של אריהב עם התאורה אחורית 20X4 ואני עכשיו מלחים את החוטים יש לי שני נגדים של 100 אוהם ו1000 אוהם לקונטרסט והתאורה ואני לא יודע איזה חוטים לחבר להם איך להוציא להם חיבור מהLCD ובחזרה לחוט ועוד? בחיבור ה16 אני צריך להוציא לרגל אחת של הנגד המשתנה כבל איזה כבל זה? אדמה? ובסיכמה של פי סי טיפ מחברים 3 חוטים לנגדים ולפי מה שהבנתי צריך לחבר אחת לאיזה רגל שאתה רוצה והשני חייב להיות לרגל האמצעית! איזה חוט לכל דבר? סליחה על השאלות הטורדניות פשוט קשה לי להסביר את עצמי *********** העידכון בהודעה האחרונה שלי!!!!

• 29 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. נשבר לי צלע של המאוורר לכרטיס מסך מה עושים המאוורר עם צלע אחת שבורה עושה רעש לא נעים במה מחליפים כרטיס 4850 גייגאבייט

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שאלה| איזה קירור למעבד הכי טוב שאפשר להשיג ב KSP ? www.ksp.co.il בלי להסתכל על הכסף. או על מה שמשתלם. אני רוצה לדעת איזה קירור מקרר הכי טוב. תודה. עריכה: קירור למעבדי Core I7

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. אז ככה.. בלי OC הוא מגיע במאמץ ל 65 ככה... עם OC הוא מגיע ל76 וזה כבר נראה לי הטמפרטורה שבה הכרטיס כבר מתחיל לעשות בעיות ולקבל נזק בלתי הפיך... קיצר אני לא יודע מה לעשות.. בכל האתרים שביקרו ת'כרטיס הם היו על OC של 690 על 995 והצליחו לעבוד והטמפרטורה המירבית שראיתי זה 68... למה הכרטיס שלי כל כך חם?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by charly0,

אני מתכונן לרכוש בקרוב אחד מן הבורדים הבאים: מי להערכתכים יתן את המיטב עבור הכסף ואם אפשר איפה ניתן למצוא אותו במחיר הטוב ביותר כיום (אגב מאוד מעניין אותי הלוח של ABIT המבוסס 975X) ASUS P5B DLX ASUS P5W DH DLX ABIT AW9D-MAX המלצות ?

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by kobibo,

מתלבט מאוד לגבי השתיים האלו,מי יקרר טוב יותר את הכרטיס ? ומי יביא את ה O.C שלי לרמה גבוהה יותר ? :s05: רוצה לסגור כבר השבוע אז אודה להמלצתכם. 1. Arctic-Cooling ATI Silencer 5 - rev.2 2. ZALMAN VF700-Cu

• 28 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by Aviko,

אני רוצה לקנות משאבה בכדי להכין איתה מערכת קירור מים, מצתאית אחת בחנות דגים שעושה 2000 ליטר בשעה, הבעיה זה שבעל החנות אמר שזה כעיקרון "פילטר" והוא קורא לזה ראש כוח, האם הרעיון זה משאבה טבולה??, תודה לעוזרים החביבים, אבי

24. Started by Access Denied,

האם יש אפשרות להוריד מהירות של מאווררים בעלי חיבור 3 חוטים בלבד ללא פאנל שליטה מיוחד?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. אני על טמפרטורות נמוכות, המערכת עובדת יציב ללא קריסה אחת.. אני משחק CRYSIS 2 גולש רואה סרטים HD 1080P, בקיצור המחשב פתוח 24\7 ללא קריסה . השאלה היא למה כשאני מפעיל OCCT על HIGH (בדיקת מעבד כמובן) המחשב קורס .? טמפרטורה תקינה מתחים יציבים ..

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים