אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
השאלה ממש כאן למעלה המפרט מצויין בפרופיל.. תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 748 צפיות
-
-
לפי EVEREST ה MCP על 64 מעלות (כרגע) ולפעמים 65 לפעמים 60 ככה משחק. ניראה לי מוזגם. רציתי לדעת מה זה בכלל MCP והאם הטמפרטורה נורמלית? תודה, דניאל.
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
טוב זה טיפה מפדח אבל בכל אופן, רציתי לזרז קצת את המחשב שלי (מחשב ישן פנטיום 4) אז נכנסתי לBIOS ושם לתפריט שנותן לשנות את ה Voltage של ה RAM נראה לי Genie BIOS ולא שיניתי שם כלום חוץ ממאפיין אחד שנקרא "system performance" אם אני לא טועה ושיניתי אותו מ slow ל fast שזה רמה אחת יותר כך שלא חשבתי שאני מפריז ואחרי שעשיתי save&exit המחשב עשה הפעלה מחדש ואי אפשר לראות כלום על המסך... כיביתי אותו כמה פעמים ולא עזר, חיברתי שוב את המסך, ניסיון נואש. כשהדלקתי אותו מחדש ניסיתי להיכנס שוב לBIOS ולא הצלחתי, לא רואים כלום על המסך בבקשה תעזרו לי תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 644 צפיות
-
-
יש לי E8500 ומאוורר של TERMALTEK BIG TYPHOON ורציתי לדעת עד כמה יכול להגיע המעבד באובר קלוק בלי לפגוע בו ...... בנוסף רציתי לדעת אם אני מעלה את האובר קלוק כמה חלקים אחרים במחשב מושפעים מהעניין ואם אני יכול לפגוע בהם...... נ"ב אני חדש בפרום אז אם טעיתי במיקום של השאלה אני מתנצל מראש ןתודה למשיבים
-
- 6 תגובות
- 799 צפיות
-
-
הי, יש לי מחשב שנקנה לפני שנתיים (בגיבור מחשבים ז"ל) שעושה צרות בימים חמים (לצערי זה רוב ימות השנה). המפרט מצויין למטה. המחשב הוא ללא אוברקלוקינג!! בתקופת הקיץ וגם בימים חמים בשאר השנה המחשב לעתים נכבה סתם ככה לאחר זמן לא ברור של עבוד (לעתים לאחר 5 דקות, לעתים לאחר יום שלם). לאחר שהמחשב נכבה הוא לא מסכים לעשות boot מושלם. ליתר דיוק הוא נדלק, שומעים את המאווררים עובדים קשה קשה (בעיקר המאוורר של כרטיס המסך) וזה ככה נמשך לאורך זמן רב בלי שקורה שום דבר. לפעמים לאחר הרבה הרבה דקות אני פתאום שומע שני צפצופים מהמחשב (ציון שככה"נ אמור להגיד שלוח האם לא מזהה כרטיס מסך מחובר למחשב). המחשב מסכים לחזור ולעבוד כמו שצריך רק לאחר מנוחה של בין 10 דקות לחצי שעה. וגם אז הוא נתון לאותה הסכנ…
-
- 7 תגובות
- 829 צפיות
-
-
מישהו יכול להמליץ לי על מאוורר 120 מ"מ זה הולך להיות מאוורר שני על SCYTHE MUGEN II חייב להיות 120 ממ חשוב לי מאוד שזה יהיה עם תאורה כחולה (כמובן שהתאורה תהיה איכותית ולא סתם איזה חצי לד) ומה שעוד יותר חשוב זה שהמאוורר יהיה סלים כאילו דק כי המיוגן יושב ליד הסלוטים של הזכרונות ומאוורר בעובי רגיל לא נכנס שם (הסטיק הרביעי של הזכרון מפריע לו ממש טיפה - אבל עדיין אין אפשרות להכניס אותו) שיהיה לא רועש (בכוונה אני לא אומר שקט כי אני מוכן לסבול עד 25-27) ושתהיה לו זרימת אוויר טוב (55-60CFM ומעלה) מצאתי את המאוורר הזה שהוא פשוט מעולה http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6730 אבל אין לו תאורה ןאני גם לא סגור אם זה סלים או לא אני יודע שיש פה הרבה תנאים אבל אם מישהו יכול להמליץ לי משהו טוב…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני עשיתי אוברקלוק קבוע לפני הרבה זמן ואני לא מרגיש את האוברקלוק לכן רציתי לדעת אם עשיתי הכל נכון בהגדות של הביוס ואם ניתן לקבוע הגדות יותר יציבות. אז הנה כמה תמונות של ההגדות שקבעתי בביוס : 1. 2. 3. תודה..
-
- 5 תגובות
- 604 צפיות
-
-
עשיתי כאן אוברקלוק מקסימלי בלוח הפשוט הזה (הכי חשוב שהם באסוס רושמים שהוא טוב ל OC---חרטה גדולה) P5GCMX/1333 את הלוח הזה קיבלתי והמעבד E2180 , בקיצור לשאלה.......העלתי 2 תמונות בהפעלה בעומס רק מה שלא מובן זה שתוכנת הCPU-Z מציגה מהירות אחת והתוכנה השנייה orthos שעושה את המאמץ מציגה בשורה השלישית מלמעלהה מהירות מעבד שונה וזה קורה רק במכפלה 9 במכפלה 10 זה אותו הדבר תראו בתמונות [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 582 צפיות
-
-
שלום לכם. כבר די הרבה זמן שהמחשב שלי זוחל, ואני משער שזה בגלל טמפרטורת המעבד. אמנם יש לי פרסקוט, אבל זה לא אומר שמותר לו להיות על 100 מעלות... כרגע, בשעת הכתיבה, SpeedFun מדווחת לי על 97 מעלות.. החלפתי משחה טרמית לפני כמה זמן, וזה לא עזר. (דרך אגב, המדריך פה באתר למריחת המשחה - ממש לא נכון. אמנם אני עשיתי כמוהו, אבל עכשיו הסתכלתי באתר של Arcatic עצמם, ושם הם כותבים שיטה אחרת לגמרי איך למרוח את המשחה. חבל שלא בדקתי את זה אז..) בכל אופן, כשהחלפתי את המשחה, שמתי לב שאחת מהקליפסים שמחזיקים את מאורר-המעבד שלי במקום, שבור. (צירפתי תמונה, כדי להבהיר למה אני קורא 'קליפסים'. כמובן, התמונה אינה מהמחשב שלי, ולכן שם זה לא שבור. שאלותי: א. האם יכול להיות שזה מה שגורם להתחממות המעבד? כ…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תשמעו קניתי מאווררים של TT מרעישים מאוד ורציתי לדעת איזה בקר אפשר לקנות ב50 דולר מאתר שעושה משלוחים לארץ תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 638 צפיות
-
-
הזמנתי 2 טרמומטרים אבל החיישן שלהם הוא די גדול (מתאים למדידת טמפרטורת מים או טמפרוטה כללית של המארז) עכשיו מצאתי את הדבר הבאה. http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=46_173&products_id=24296 האם ניתן פשוט להוציא בהלחמה את החיישנים הישנים ולהלחים את אלה? כי הם יותר מתאימים לי לשימושים ( פלטייר 150 וואט ו400 וואט )
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי את המערכת הנ"ל עם לוח X58 של אינטל. על מהעבד יושב הקירור הסטנדרטי. מדובר במארז Antec Three Hundred עם מאוורר 12 ס"מ אחורי מוציא ומאוורר 14 ס"מ עלי מוציא. בשניהם שמתי אותם על LOW - הנמוך מבין השלושה האפשריים. בנוסף, חיברתי מאוורר 12 ס"מ צדדי, זה שמעל כרטיס המסך שמכניס אוויר ומקבל הספק ישירות מהספק ולכן עובד על המקסימום שלו. יש דיסק קשיח אחד בלבד וכרטיס 9800GT. במצב רגיל שאני ב-desktop ולא עושה משהו מיוחד. טמפרטורת הלוח היא 41 וטמפרטורת AUX היא 40. ארבעת הליבות הם בטמפרטורת 48 עד 50 בערך. הטמפרטורות במעבד לא גבוהות מדי?
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי שרת 1U מעבד : core 2 duo e6660 socket 775 לוח אם של asus 2GB ddr 2 320GB sata 2 של וואסטרון דיגיטל.. מארז 1U ספק 250W יש לי בעיה חמורה עם הקירור של השרת , על המעבד יושב מאוור של THERMALTAKE 1U 775 . הרצתי תוכנה לבדיקת קירור , והמעבד שלי בשעת עומס עומד על חום של 80 - 85 מעלות וכאשר המחשב לא תחת לחץ הוא עומד על 60 -64 מעלות. לפי מה שזכור לי המאורר מסתובב בין 4300 - 4700 rpm כאשר הוא נוטה לכיוון של 4300 הבדיקה הזאתי נעשתה כאשר השרת היה פתוח , אני לא בדקתי כאשר המארז סגור. מה אתם מציעים לי לעשות?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי PD 2.66 עם מכפלה של 20 בתכלס זו לא אמורה להיות בעיה... מדובר פה על עליה מ133 בסטוק ל150 אבל מסיבה מסויימת המעבד לא מוכן לעשות אפילו POST ב3GHZ ניסיתי להעלות מתח/להוריד יחס מעבד זיכרון מבחינת הטמפרטורות אין בעיה 2.98 עובד מעולה הלוח אם הוא GA-EP43-UD3L
-
- 22 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום! יש לי את Q9550 E0 2.83GHZ. לא מזמן הצלחתי להגיע לאוברקלוק של 3.83 עם קירור אוויר והוא נשאר יציב במשך 13 שעות על פריים 95 BLEND TEST. הטמפרטורות של המעבד 44 42 46 43 ובזמן המשחקים ובנצ'ים לא עובר את 62 (בכל מקרה זה משראיתי בCORE TEMP). עכשיו מישהו אמר לי שאני יתקין את OCCT,כדי לבדוק לינפאק (או שמה שזה לא יהיה). בזמן של אותו טסט לינפאק אחרי איזה 20 דקות קיבלתי הודעה שמעבד חם מידי והוא מפסיק את הטסט. ממה נובעת ההתחממות של המעבד והאם זה עדיין נחשב יציב? כמו שכתבתי, את הטסט של פריים הוא עבר ואני לא קיבלתי מסכיך כחולים בכלל. אני עם מע' הפעלה WINDOWS 7 64BIT. תודה.
-
- 6 תגובות
- 726 צפיות
-
-
יש לי מעבד בן שנתיים וחצי שנשארה לו חצי שנה אחריות וחשבתי שהגיע הזמן לעשות לו OC. עד עכשיו הסתדרתי איתו אבל לאחרונה קניתי כרטיס מסך חדש וראיתי כמה הוא מפריע לביצועים. יש לי לוח אם GA-M55S-S3 וזכרונות DDR II 800MHZ של G.SKILL. מארז CM 690 עם 5 מאווררים וספק 650W של SEASONIC 80+ ביום חם המעבד שלי מגיע ל- 50 מעלות במנוחה ול- 60 מעלות במאמץ. ביום רגיל כמו היום למשל, כשהוא במצב מנוחה נמצא באזור 38 מעלות ובמאמץ 55. האם כדאי לי לבצע OC ואם כן כמה? נראה לי שכדאי להוסיף שזו הפעם הראשונה שאני מבצע OC.
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שבת שלום לכולם. ברשותי G.FORCE 6600 GT AGP ולי יש שאלה. עשיתי לו OC והעלתי מעבד מ-500 ל570, זיכרון מ-1000 ל-1170. השאלה שלי היא האם יש טעם או צורך להעלות לו מתח דרך הביוס (ליציאה של ה-AGP) כדי שהוא יהיה יציב יותר ? ומי שמכיר תוכנה חינמית או בכללי לבדיקת שגיאות בכרטיס, לדעת שאם מה שעשיתי לא טוחן אותו סתם .... תודה רבה מראש לכל העוזרים ואחלה של שבת [=
-
- 1 תגובה
- 594 צפיות
-
-
אני לא עושה OC, רק מחפש לבטל כמה שיותר מהרעש שהקופסא הזאת מוציאה כרגע אני עם הקירור סטוק שהתחיל לחפור קצת לאחרונה אני מחפש קירור שאוכל בעתיד להעביר למחשב הבא, כלומר שיתאים גם ל i5/i7 - האם קיים אחד כזה? תקציב- בעקרון מוכן להשקיע עד 300 ש"ח אבל מעדיף כמה שיותר זול, לכיוון ה200 אם יש... אשמח לקבל המלצות תודה
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חבר'ה, אז ככה קיבלתי היום את הכרטיס מסך Gigabyte HD5870 ואני רוצה לעשות לו OC.. בכל אופן אני יודע שהOC מוגבל לפי הCatalyst, (אני יכול לשים Memory clock רק עד 1300MHZ וGPU clock עד 900MHZ), אם עשיתי לו OC של הGPU מ800 ל900 ושל הMEMORY מ1200 ל1300 ללא קירור כלשהו על הכרטיס (חוץ מזה שמובנה על הכרטיס עצמו) זה עלול להרוס את הכרטיס / לקצר את החיים שלו יותר מהר..? ואם למשל אני ארצה לעשות OC יותר גדול בעזרת תוכנות שונות, אני אצטרך להוסיף לכרטיס קירור..? וגם, בCatalyst יש אפשרות לשנות את המהירות של הFAN שעל הכרטיס, כדאי לשים על 100% ..? (למרות הרעש, לא מזיז לי) .. ? תודה..
-
- 3 תגובות
- 682 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מרכיב מחשב נייח לפי המפרט הבא, שמיועד בעיקר להרצת משחקים, תוכנות גראפיות קלות ושימושי אינטרנט ומולטימדיה רגילים. השאלה שלי היא האם לדעתכם המאוור שמגיע עם מעבד intel core i5 והמאוורר של כרטיס המסך sapphire vaporx hd4850 512MB, בנוסף לקירור קדמי ואחורי של מארז מחשב יכול להספיק, או שכדאי לקנות קירור טוב למעבד? אם כן, איזה קירור מומלץ למעבד הזה, במפרט הנתון, שיעשה עבודה טובה ושקטה, ושלא יהיה יקר מדי? ושאלה נוספת: איזו דרך יש לנטר ולפקח על פעולות המאווררים והטמפרטורות? המפרט: מעבד: INTEL Core i5 S1156 2.66GHz 750 SLBLC – BOX לוח אם: INTEL WARRENSBURG DP55WG זכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600MHz CL9-9-9-24 - F3-12800CL9D-4GBNQ כרטיס מסך:Sapphire HD4850 V…
-
- 9 תגובות
- 914 צפיות
-
-
לפי איזה מידע יודעים לבחור לוח לאברקלוק ? ידוע שיש להתחשב בלוח -מעבד-זיכרון .. זה שרשום בנתוני הלוח שיש אפשרות לאוברקלוק עדיין לא אומר שכל מיני אופציות פתוחות בתוכו ,יכול להיות רק חלק מהאפשרויות לשינוי הנתונים ,ואחרי שקונים אין אפשרות החלפה,חשבתי גם על אפשרות של הורדת החוברת שימוש וגם בזה מצאתי שיש שורות של אופציות רשומות אבל בלוח זה לא מופיע ,בדקתי לפי דגם וגירסת הוצאה !!!! אז על פי מה הבסיס כאן שממליצים למישהו על איזה לוח ??? או שזה אחרי ניסיון שמישהו קנה ואמר כבר ?
-
- 3 תגובות
- 592 צפיות
-
-
היי, הUD2 טוב לאוברקלוק של I5 בגרסאת Tray עם Scythe Ninja Rev.B ועוד שני Scythe sleap stream 1600rpm? כמה אחוזים? הנה לינק http://skypc.co.il/pl_product~950206~10~0.htm האם הקירור שפירטתי מספיק גם כדי לעשות אוברקלוק ל5850? עוד שאלה, איזה קירור יותר טוב על ה5850 של Gigabyte או Asus? או שגם ככה אם אני מתכוון לעשות לו אוברקלוק כדאי לקנות קירור אחר? תודה רבה למתייחסים.
-
- 8 תגובות
- 715 צפיות
-
-
אני רוצה לנצל כמה שיותר את המעבד והזיכרונות שברשותי כרגע אני עומד על OC של 3GHZ זכרונות עובדים על 375x8 והבאס על 750 כבר הרבה זמן שלא שיחקתי עם ה OC ... רציתי לדעת מה עדיף באס גבוה יותר או מהירות זיכרונות גבוה יותר
-
- 3 תגובות
- 649 צפיות
-
-
היי קיבלתי את המחשב החדש שלי מעבד E7500 לוח אם EP43-UD3L קירור למעבד OCZ VANDETTA 2 2 מאווררים אחורה וקדימה של 120MM מארז COOLER MASTER SILEO RC 500 תמונה מאוורסט: http://img42.imageshack.us/img42/1746/picsm.jpg תמונה מ CPU-Z http://img687.imageshack.us/img687/3259/pic2l.jpg מה דעתכם על הטמפ'? האמת ציפיתי שהמעבד יעמוד על טמפ' יותר נמוכות... תודה
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. חשבתי להתחיל לעשות אוברקלוק למעבד שלי כדי שיתן לי ביצועים קצת יותר טובים בעקבות משחקים חדשים וכו'. אני לא ממש יודע איך עושים OC למרות שקראתי די הרבה אבל היום ראיתי בחוברת של הלוח אם שלי תוכנה שניראית קלה לשימוש - EASYTUNE ל OC. מה אתם אומרים על התוכנה? טובה? כדאי להשתמש בה? מפרט: מעבד - AMD DUAL CORE 3600+ 2.0GHZ. לוח אם - GIGABYTE M61PME-S2P. זכרונות - KINGSTON 1GBX2 677MHZ. ספק - GYRO 500W. דניאל.
-
- 2 תגובות
- 731 צפיות
-